Julafton

Dagen började med att jag hade ställt klockan på halv sju. Gick upp och ringde till farmor där hela släkten var. Eller som pappa uttryckte det: "Alla utom du".
Det var i alla fall kul att parata med dem.

Gick och lade mig igen men gick upp halv nio. Åt frukost och sedan öppnade jag mina julklappar under granen. I paketen fann jag pengar och godis från mormor och morfar. Vykort och pengar från farfar och av familjen fick jag en t-shirt som det stod "I believe in Santa" på och dvd:n "Kalles jul". Ringde familjen på Skype. Pratade med alla i familjen samtidigt som de tittade på Kalle Anka.
Efter att ha pratat med dem åkte jag för att se ifall affären kunde fixa en present som jag hade köpt till min värdpappa. Tre personer försökte men det gick inte. Så trots att jag lagt in bilder och allt på den så gick den inte att få igång. De sa att jag fick byta till en ny. Men tror ni jag har tur? Det fanns inga fler. Ledsen och nära till tårar åkte jag för att desperatshoppa en julklapp till min värdpappa. Hittade i alla fall en ny julklapp.


Mina julklappar på julaftonsmorgonen

Åkte hem och ringde familjen på Skype igen. Då hade min mormor, morfar och morbror kommit. När jag såg dem fick jag en klump i halsen. Jag har inte sett dem eller hört deras röster på fyra månader. Det var i alla fall kul att prata med dem.
Sa hej då, det var dags för dem att öppna sina julklappar. För mig var det dags att börja laga lite julmat. Svensk julmat!

Köttbullar, prinskorv och Janssons frestelse skulle det bli.
Började med Jansson, när jag stod där och skalade potatis kom jag på att jag aldrig tidigare har gjort Jansson förut. Så detta skulle bli spännande. När den var inne i ugnen satte jag igång med att göra köttbullarna. Hemmagjorda ska det vara. Det gick bra men tog en väldans lång tid.
När jag var klar med matlagningen gick jag upp för att ringa min kära familj igen. Julklapparna var öppnade och de uppskattade dem. Min syster grät två gånger, så det måste betyda att mina julklappar var lyckade. Den presenten som jag var mest stolt över till min syster var en björn som jag hade gjort på Build a bear. Jag hade valt nallen, stoppat den med ull, stoppat in ett hjärta som jag först hade värmt i mina händer, lagt mot mitt huvud och önskat en önskan. Sedan hade jag valt kläder och gett den ett namn. Det hela hade Louise dokumenterat och med bilderna gjorde jag ett fotokollage. Nallen, som jag kramat och gjort, ska min syster ha att krama när hon saknar mig så kanske jag inte känns lika långt borta. Den presenten var jag väldigt stolt över för den var verkligen gjord med hjärtat.
Precis när vi skulle säga hej då på skypen så utbrister alla ut i sång och sjunger "We wish you a merry christmas". Det var ju så att man blev tårögd.



Gick ner i köket och gjorde prinskorv, dvs jag delade vanliga korvar i mitten. Sedan var det dags att äta. Jansson smakade precis som det skulle. Det var så gott och jag kände mig ganska stolt över mig själv. Barnen åt också av maten och mina värdföräldrar tyckte att det var jättegott.



Efter att ha ätit gick jag upp och slog in lite julklappar. Det är jättekul att slå in julklappar men samtidigt lite vemodigt för det betyder att julen närmar sig sitt slut...
Gick ner och satte mig vi brasan som de hade tänt för min skull. Jag hade på morgonen frågat om vi kunde ha det för jag tycker att det är så mysigt! Och det är det verkligen! Till sprakandet från brasan såg jag en klassisk julfilm tillsammans med mina värdföräldrar " A christmas carol". Den var faktiskt bra!
Under filmens gång lade vi julklapparna under granen och min värdmamma stoppade saker i julstrumporna. Det blev hur mycket julklappar som helst under granen.



Förväntansfulla gick vi och lade oss.
Denna dag blev riktigt bra. Den var inte så jobbig som jag trodde att den skulle vara. Det var mycket jobbigare veckan innan.
Detta blev en mycket lyckad julafton här i USA.
Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se