NYC med Martina

Igår morse bar det av till tågstationen. Fick skjuts av min värdpappa. Köpte tågbiljetter och satte mig på tåget mot New York City. Hela vägen åkte vi längs Hudson river, så det var fint! 2 timmar och 30 minuter tog det men det gick väldigt fort, säkert mycket tack vare att min värdmamma hade gett mig en skavllertidning och för att jag hade nåt att äta ;) 

När jag kom till NYC väntade jag på Martina men hon ringde och sa att den buss hon skulle ta inte hade kommit så hon skulle ta nästa. Så jag gick ut i NYC själv för att fördriva tiden. När jag gick där och irrade omkring tänkte jag att " nu skulle mamma och pappa veta att jag går omkring helt själv i den stora staden". Tur att de var ovetandes! 

Hittade i alla fall till Macy's och Old Navy. På den sista köpte jag ett par byxor och en t-shirt. Sedan gick jag till en annan affär (en sån där som man inte skulle gå in i i Sverige men som man gärna går in in utomlands). Där var det billigt och jag hittade en hel del, plockade på mig och gick för att prova. Men till min förvåning så sa dem att det inte fanns någonstans att prova. Vad ska jag göra då? Jag ville inte chansa så jag lämnade tillbaka alla mina kläder som jag hade plockat på mig :P
Till slut ringer Martina och jag går och träffar henne. Det var jättekul men kändes väldigt konstigt att träffa henne i New York. Vi gick i lite affärer, men det var så himla kvavt, ingen luft alls, att vi inte visste vart vi skulle ta vägen.
Tog tunnelbana ut till Soho. Där gick vi och svettades i den jobbiga värmen. Hittade ett ställe som sålde frozen yoghurt så där gick vi in. Man fick ta glass och topping helt själv, så vi plockade på oss. Det var jättegott!!
 
Sedan fortsatte vi mot "The Magnolian Bakery". Hade aldrig hört om det förut, men om ni som Martina har sett "Sex and the City" så är det stället med där, de säljer cupkakes (muffins med glasyr). Och det var visst fler som visste det, det var en lång kö när vi äntligen kom fram. Men vi ställde oss i den och när vi kom in så köpte vi oss varsin cupkake :) Gott men de var väldigt väldigt söta.

Efter det, trots glass och cupkake, bestämde vi oss för att gå nånstans och äta ;) Det blev en thairestaurang och jag tog kyckling med cashew. Mycket gott! Satt och bara pratade, kul!
Efter det tog vi tunnelbanan tillbaka till innerstaden. Gick till den där affären utan provrum och trots det så köpte jag ett linne. Sedan gick vi till Old Navy, och där köpte jag ännu en tröja!
Sedan var det dags för mig att dra mig mot mitt tåg. Sa hej då till Martina, dröjer ju ett bra tag tills jag ser henne igen. Men i sommar kommer hon på besök :D

Var mycket trött på tåget hem. Försökte sova, men det gick inte så bra! När jag kom fram fick jag en taxi och vi styrde hemåt. Det gick bra trots ett lite misslyckat slut, jag sa vänster fast jag menade höger när han skulle svänga in på min gata. Så jag sa att han kunde stanna vid ett annat hus så tänkte jag att jag kunde gå till mitt hus. Så när jag går av och börjar gå kör han upp brevid mig och undrar om allt är okej. Haha! Omtänksam taxichaufför i alla fall!
Somnade ganska direkt när jag kom hem.

Mycket trevlig dag med Martina i New York City!!
Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se