Hearst Castle och hemvägen

På morgonen innan vi begav oss tillbaka till San Francisco så stannade vi på Hearst Castle där vi tog en guidadtur. Högt uppe bland bergen ligger detta slott som byggdes 1919 till tidningsmogulen William Randolph Hearst. Han var själv arkitekten tillsammans med en annan arkitekt. Slottet är byggt i samma stil som en spansk katedral. Det var väldigt kul och intressant att gå omkring där och titta sig omkring och också få höra historier, bland annat om alla kända personer som bott som gäster där.

Vi tog en tur klockan åtta på morgonen och trodde därför att dimman skulle vara så tät och låg att vi inte skulle se någonting. Men där uppe sken solen och utsikten var allt annat än dålig. Perfekt!

Sen bar det av hemåt, eller tillbaka till San Francisco i alla fall. Även om vi kört samma väg ner så kändes det och såg annorlunda ut att köra åt andra hållet. Otroligt fint var det fortfarande!


  




Tog ett litet stopp på Pebble Beach. Hade läst om det i boken, att om man grävde i sanden skulle man hitta lila sand. Det var en fin strand som förde tankarna till Thailand.


För att komma snabbare hem svängde vi av efter ett tag och körde motorvägen resten av resan. Men den var också lite händelserik. Såg en brand som släcktes med hjälp av flygplan. Torka och bränder är stor i Kalifornien och nu fick vi se det.
 

Kom hem på kvällen och då var det bara för mig att packa ner alla grejer. Tidigt på morgonen efter begav jag mig till flygplatsen.
Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se