Julförberedelser - Pepparkaksbak

Det var ju jul så då skulle pepperkakor bakas. Och jag skulle göra degen själv. Jag har aldrig gjort det förut så det var spännande. För det första var jag tvungen att hitta alla ingredienser och sedan skulle degen göras. När degen var klar fick den stå ute i kylskåpet.

Sedan var det dags att baka pepparkakor. Tillsammans med min äldsta tjej och hennes kompis skulle vi baka. Hennes kompis hade aldrig bakat pepparkakor förut så det var extra roligt. Degen såg inte precis ut som den skulle tyckte jag men jag kavlade ut en bit. Sedan skulle jag vända på degen men den var så kladdig att det inte gick att få bort degen från bordet. Lyckat! Jag tillsatte hur mycket mjöl som helst och tillslut gick det i alla fall att baka ut degen.
Tjejerna fick trycka dit pepparkaksformarna och sedan kunde jag, mot min stora förvåning, lätt ta bort dem från bordet och lägga dem på bakplåten. Sedan blev det skjuts in i ugnen och när jag tog ut dem igen såg de nästan ut som pepparkakor. Så ett ganska bra pepparkaksbak blev det i alla fall!
Sedan skulle de dekoreras med glasyr men då lämnade jag det till barnen.

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se