Vad jag gjorde i NYC...

Så i Söndags bar det da av till New York City. Det är en speciell känsla att sätta sig på tåget och åka längs Hudson River och veta att man är på väg till New York City.
När jag kom fram gick jag till Central Park för att ta en höstpromenad. Vad jag inte visste var att det var "NYC Marathon", så det var mycket folk och avspärrat. Stannade och tittade ett tag, tänkte att man kanske kunde se en kändis. Men nej, ingen såg jag. Tog en liten promenad i parken och då slog det mig att för nästan precis ett år sedan så gick jag en promenad med min vän Anna där. Åhh så kul det var och en saknad kom över mig.
Gick vidare men jag kände mig så trött så jag tänkte att lunch på ett mysigt ställe vore ju inte helt fel. Slutade med att jag hamnade på McDonalds. Dock hade jag utsikt över Times Square så det var ju inte helt fel. Tror inte att jag varit i NYC en enda gång utan att ta en sväng förbi Times Square, bara för stämningens skull.
Efter lunchen promenerade jag lite till. Men jag var så trött i armar och ben att jag till slut trodde att jag skulle svimma så det blev att sätta sig på en parkbänk.
Till slut reste jag mig och gick till mitt mål: Svenska kyrkan! Efter att ha pratat med en amerikansk farbror om USA och Sverige och avnjutit en leverpastej smörgås och en kanelbulle så var det dags för det som jag var här för att göra. Nämligen Lucia övning!!

Jag ska vara med i ett Luciatåg i Svenska kyrkan i NYC. Och det ska bli så kul! Vi kommer att öva fyra söndagar till och den 12 december kommer vi att ha tre framträdanden i en stor kyrka i New York City. I New York City!! Till varje föreställning säljer dem 600 biljetter, alltså 1800 biljetter sammmanlagt och de tar tydligen slut fort. Åhh, det ska bli såå kul!! Det är som ännu en dröm som går i uppfyllelse. Jag hade så underbart kul när jag var med i luciatåget med kören hemma och nu ska jag få vara med i ett här i NYC. Otroligt!
Jag kommer att lägga ner mycket pengar och tid på detta men det kommer det vara värt! Med denna kör, kyrkokören och barnkören kommer vi att vara sammanlagt 100 st. Inte dåligt!
Åhh, jag säger det igen. Det kommer att bli så kul! Känslan jag fick av att sjunga de svenska luciasångerna går inte att beskriva. Det kändes så bra och härligt. Extra glad böev jag när jag fick reda på att vi ska sjunga en av mina favoritlåtar "En stjärna lyser så klar". Det är så bra!
Första övningen gick inget vidare för mig då jag var hes och inte kunde sjunga. Inte kul, men desto mer taggad är jag för nästa övning nu. Jag är så förväntansfull!

Efter övningens slut begav jag mig till tågstationen men stannade till på Times Square. Det är så mäktigt på kvällen. Trött men mycket glad satte jag mig på tåget hem.
Jag har alltid en sådan lycklig känsla när jag sätter mig på tåget efter en hel dag i New York City. En obeskrivligt härlig känsla!

  
  
  
  


Det blir alltid en sväng förbi Times Square:

 

 
Gott fika i Svenska kyrkan!

Times Square by night










Gott kvällsfika på tåget hem!




Kommentarer
Postat av: pappa

Vilka härliga bilder från New York.

2009-11-08 @ 09:43:07
Postat av: Pernilla

Vad roligt Mathilda att du ska vara med i Luciatåget! Vilken häftig upplevelse! :D

2009-11-08 @ 11:15:03
URL: http://sextondenovember.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Oj, är det 600*3 biljetter som släpps? Jag trodde det var 600 allt som allt. Det är min favorit sång också! :D

2009-11-09 @ 04:00:27
URL: http://chibs.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se