Frågor och svar del 5

Postat av: sofie
hittade din blogg imorse och har nästan hunnit med att läsa halva. VILKET UNDERBART ÅR DU VERKAR HAFT!
detta gör mig bara ännu mer intresserad at att själv åka.

vad ska man tänka på när man väljer familj? dú verkar ha varit riktigt lyckligt lottad, men man har ju hört talas om flera som bytt familj eller åkt hem, vilket inte är något jag vill uppleva.

vad behöver man betala själv för att komma iväg som au-pair? fick man betala någon avgift till organisationen?

Svar:  Hej Sofie! Tänk på lite hur många barn du skule vilja ha och vilka åldrar. Tänk sen hur du vill att ditt år ska se ut. Men sätt inte upp för många "krav". Läs familjernas ansökningar och man känner ganska snabbt om det känns bra eller inte. Tänk dock på att det är mycket lättare att byta familj i Sverige så tänk över ditt beslut noga. Ta den familjen som känns rätt. Skriv upp frågor som är viktiga för dig och sen om de stämmer överens med familjernas svar. Fråga saker om hur du ska jobba, vad det finns att göra där du ska bo osv. Lycka till!

Titta gärna tillbaka i gamla frågor och svar där har jag svarat på den frågan. Men sammanlagt betalade jag ca 10 000 kronor. Fast allt var ju inte till organisationen utan till visum, polisregister, hälsoundersökning osv. Till organisationen betalar man en deposition på ca 2 500 kronor och en subventionerad flygavgift på mellan 1 500 - 2 000 kronor. 

Postat av: K
Hej jag tycker din blogg är jätte bra och du verkar ha så kul i USA.Det verkar som du har en jättebra realation med din värde mamma och jag undrar bara om du redan kände det i början eller var det nått som utvecklades efter tiden?

Svar: Tack så mycket! Jag har en jättebra realtion med min värdmamma. Hon är väldigt öppen och pratar mycket vilket gör allt mycket lättare. Jag skulle säga att det har utvecklats med tiden. 

Postat av: Ingeline
Hej!
Jag hittade din blogg strax innan nyår och har nu hunnit ikapp bloggen ;) Jag måste säga att du har en av dom absolut basta au pair bloggarna jag någonsin har läst och jag har läst många! :D

Jag älskar att du har förlängt ditt år sa jag kan följa din blogg nästan helt tills jag planerar att åka iväg själv (september/oktober i år, om jag får som jag vill det vill säga) :)

Och apropå det, så har jag miljoner frågor som jag hoppas du kan hjälpa mig med :)

1. Hade du 200 timmar erfarenhet 0 till 2åringar?

2. Proaen du hade var på gymnasiet eller på högstadiet?

3. Vad tycket du va svårast med ansökan? och hur såg ditt bildkollage ut?

4. Det har kanske du har skrivit någonstans, men hur lång tid tog det innan du blev matchad med din familj?

5. Jag vet inte om du kan svara på det här men vet du hur länge andra au pairer har haft körkort innan de flyttat dit? Jag har inte tagit mitt körkort än, men gör det i slutet av våren om allt går som det ska, tror du det kan vara ett problem?

Hoppas du kan svara på mina frågor det skulle uppskattas massor! :D

Ha det underbart! :D

Kramar Ingeline!

 Svar: Hej Ingeline! Tack så jättemycket, det värmer!
1. Jaa, det hade jag då jag varit barnvakt åt min kusin när hon var 0-2 år.

2. Praon jag hade var på högstadiet. Men det kan vara bra att visa allt man gjort som inkluderar barn.
 
3. Hm, allt! Nej men man vill ju framstå som så bra som möjligt. Men mitt tips är att vara ärlig för du vill ju få en familj som gillar dig för den du är, inte för den du låtsas vara. Jag hade fyra sidor bildkollage. Första sidan på mig själv, andra på min familj, tredje på mina vänner och den fjärde på de barn jag varit barnvakt åt. Gjorde kollaget på datorn och skrev sen ut det.
 
4. Jag tror jag skrivit det någonstans. Men nu hittar jag det inte och jag kommer inte ihåg. Men jag tror det bara tog ett par veckor.

5. Jag tror inte att det spelar någon roll hur länge man haft sitt körkort. Vissa familjer föredrar dock att man haft körkort under en viss tid, men det är som sagt olika från familj till familj.
 
Hoppas detta hjälpte! Lycka till!

Postat av: Cecilia
Vilket snyggt hotell! Vad heter det?

Svar: Hotellet jag bodde på i NYC hette "Night". 

Postat av: Anonym
hur ofta åker du in till Manhattan ? :)

Svar: Jag åker inte in så ofta som jag skulle vilja. Men i december blev det mycket då jag hade Lucia övningar. Och jag tror att det kommer att bli oftare nu i vår. Jag älskar den staden!

Postat av: Malin
Hejsan! jag undra bara hur mycket barntimmar du hade innan du åkte? :D

Svar: Hej Malin! Jag kommer inte riktigt ihåg men jag skulle säga mellan 300 - 400 timmar.

Postat av: Trees
Oj vad bra att det är 90 dagar! Men det blir nog en hel del "fusk" då.. att man använder och lämnar tillbaka osv! Men de skadar ingen svensk i amerika! När ska du hem?:) Trivs du?

Svar: Jag ska hem i september. Jag trivs jättebra här borta. Detta är mitt andra hem. Jag tar till vara på varje dag som är kvar. 

Postat av: Feebs
Hey Mathilda! Kommer ihåg att jag läste din blogg innan jag kom till USA & nu ser jag att du har förlängt. Jag funderar på att förlänga. Min familj har erbjudit en resa hem i sommar så jag kan gå på min brors student, så jag kommer hem en stund i alla fall! Hur känns det nu när du är inne på andra året? Va det jobbigt & lämna familjen & vänner igen? Vore tacksam för svar! Tack på förhand!

Svar: Hej! Jag ångrar absolut inte att jag förlängde och jag är jätteglad att jag fick komma hem över jul och nyår. Dock var det väldigt jobbigt att lämna familj och vänner igen för man fick känna på hur bra det kändes och hur kul det var. Men sen kommer man tillbaka in i allt så himla snabbt igen. Att åka hem på besök gjorde att det känns bättre för mig när jag nu tänker på att åka hem i september. Jag fick en känsla för hur det skulle känna soch det känns bra! Hoppas detta hjälpte!

Postat av: Lina
Hej! :) Jag bara undrar vad du köpte för presenter till din värdfamilj? Har lite problem med detta :P Krya på dig :)

Svar: Hej Lina! Tack! Presenter till värdfamiljen är alltid lite klurigt. Men jag skulle rekommendera det vanliga som är typiskt svenskt. Barnböcker av Astrid Lindgren, Sverigetröjor, svenskt godis, Kosta Boda eller Orrefors glas till värdföräldrarna, pussel eller ritböcker med motiv från någon svensk barnboksfigur. Kanske finns det något speciellt från just din hemstad? Men jag skulle köpa något som är svenskt för det uppskattas.
Till min äldsta (7 år) köpte jag boken om Pippi Långstrump. Till fem åringen köpte jag ett pussel med olika motiv som bland annat Emil, barnen i bullerbyn, Karlsson på taket och Madicken. Till pojken på tre år köpte jag en plastbil från Vikingtoys (som är svenskt). Till den minsta köpte jag en mjukiskanin från Ikea. Sen fick alla barnen en varsin Sverigetröja. Värdföräldrarna fick ljuslyktor från Kosta Boda.
Hoppas detta hjälpte lite!

Postat av: Vanessa
Hej :) Jag funderar på att bli au pair i USA till hösten och jag undrar några saker.. Fungerar ditt svenska körkort i usa? Är det svårt att köra i usa? Är alla lika kristna som man fått för sig? Haha. Och hur ofta är man ledig? :) Kram

Svar: Hej Vanessa! Mitt svenska körkort fungerar inte. Man måste ansöka om ett internationellt kökort innan man åker till USA.  Sen behöver man ta amerikanskt körkort i vissa speciella stater. I början är det lite svårt, men det är en vanesak. Nej, alla är inte kristna. Men kristendomen spelar in ganska mycket skulle jag vilja säga. Men alla är absolut inte kristna. Hur ofta man är ledig beror på vilken familj man är hos. Men man måste vara ledig minst en helg i månaden. Sen beror det på vilken familj man är hos och hur de behöver hjälp. 

Postat av: Victoria
Oh vilken underbar resa! Men är inte 3 veckor lite kort? :)

Svar: Hej Victoria! Jag tror att det kommer att vara en intensiv resa men jag tror det kommer bli kanon!

Postat av: Mathilda
åh va häftigt!! Det är verkligen något jag skulle vilja göra också..
men är inte biljetterna galet dyra??

Svar: Hej Mathilda! Biljetterna kan vara riktigt dyra. Har man tur kan man få de sämsta platserna för 10 dollar. Jag köpte biljetter för 60 dollar plus tax så det blev ca 70 dollar. Men platserna var riktigt bra och absolut värt det!

Postat av: Angelica
Hej!
Mitt namn är angelica och är 18 år så går ut gymnasiet till sommaren.
Jag sitter och funderar på hur det skulle vara att åka till USA som Au pair. men jag har jätte svårt att bestämmt mig. så jag är lite fundersam. Men hur kommer det sig att du valde att bli au pair?
Hoppas du svarar på mitt inlägg :)
Tack i för hand.!

Svar: Hej Angelica! Ända sedan jag var 12 år har jag drömt om att vara au pair. Jag gick in på au pair hemsidor och drömde mig bort, pratade med gamla au pairer osv. Vad det var som bestämde mig för att åka var för att jag ville ut på äventyr. Jag har alltid velat åka till USA och jag älskar barn så detta var en perfekt kombination. Plus att man också får chansen att träna upp sin engelska. Att åka som au pair är bland det bästa jag har gjort, något jag verkligen inte ångrar. Det är minnen för livet!
Ta chansen du med!

Postat av: Emma
hejsan!
Hur mycket kostar en biljett till en sån match?:)
//Emma

Svar: Hej Emma! En biljett kan kosta allt mellan 10 dollar till flera hundra. Den jag köpte gick på 70 dollar. 

Postat av: Tinde
Hej! Hoppas du kryar på dig snart!! Hur har det fungerat med alla läkarbesök, täcker din försäkring allting? Vilken försäkring har du?

Svar: Tack Tinde! Min försäkring täcker så att jag inte behöver betala för varje besök som annars kostar runt 30 dollar. Tyvärr täcker inte min försökring medicinkostnader och det har ju blivit en hel del pengar för medicin. Jag har Erika försäkringen från Aetna från Cultural Care.

Det var alla frågor för den här gången. Har ni fler så hör av er!!


Kommentarer
Postat av: Johanna

sv: Okej, så man får 3 credits för en sån helg? Var inne på deras hemsida och det verkar vara kul :) Jag ska läsa en engelskakurs som börjar nästan precis när jag kommer och håller på fram tills i mitten på april och efter den kommer jag att ha 3 credits kvar att ta. Kanske ska fundera på en helg i Silver Bay :) Kram!

2010-01-31 @ 14:34:17
URL: http://johannaupair.blogg.se/
Postat av: Nikita

Hej, jag funderar starkt på att åka ett år som au pair, ska bara gå ur gymnasiet först. Jag undrar hur det funkar med bensinen. När du hämtar barnen från skola och liknande, betalar du bensinen själv eller betalar familjen det? Hur delar man upp betalningen av det i så fall?

Det är var de enda frågorna jag hade, har fått många svar av din blogg. Tack :D

Kram :)

2010-02-08 @ 13:35:08
Postat av: Rebecka

Hejhej! :)

Jag ska åka som Au Pair efter min examen. Har en liten fråga angående referneserna man måste ha, ringde både organisationen och familjen till dina referenser? Har hört att vissa organisationer är lite slappa på det..??

Tack för riktigt rolig läsning :)

Kram

2010-02-18 @ 14:43:10
URL: http://www.metrobloggen.se/heed
Postat av: Linnéa

Hej hej!

Jag ska åka iväg som au pair i oktober, så rätt långt kvar! kul o komma in på din blogg och läsa lite om hur du har det :) men jag såg en bild då du var med några tjejer från din klass, då kände jag igen en tjej där som jag har sett i någon kyrka någonstans här i linköping:), då tänkte jag bara fråga dig om du också är kristen? :)

Du skriver jättebra, många bra tips som jag kan behöva nu inför året i USA. Svara gärna till min mail, återkommer om jag har några frågor:) hade så bra! Kram

2010-03-04 @ 00:00:30
Postat av: Åsa Lundstedt

Tycker mycket om det du skrev! Skojigt att se en del sunda saker och inte endast det vanliga grejerna som man kan se om hela tiden. ;)

2010-09-23 @ 22:36:24
URL: http://royalorchidholidays.se/hotell/krabi/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se