First Communion

Igår hade min äldsta tjej (8 år) sin First Communion. Det är en av de heliga sakramenten i den Katolska kyrkan. Det är då barnen får ta emot brödet och vinet för första gången. I den katolska kyrkan är denna händelse väldigt väldigt stor. Killarna har kostym och tjejerna har vita fina klänningar och slöja i håret. De är jättefina men ser ut som små brudar redo att gifta sig.
Hade jag inte vetat bättre kunde man ha trott att detta var en sekt och vi skulle gifta bort dessa barn. Så såg det nästan ut som. De var fina men ändå.


Denna bok gav jag mig tjej. Vi har första boken redan och det är en sådan fin historia om hur en flodhäst blir vän med en sköldpadda.


Sista sidan i boken. Så fin!
På första sidan i boken skrev jag till mig tjej: "
This book is about friendship and always being there for eachother. No matter where I am, I will always be here for you. Always!".






Kyrkan!

Efter kyrkan så kom ca 20 släktingar hem till oss och vi åt och umgicks. Jättetrevligt! Några av släktingarna har jag inte sett på nästan ett år så det var jättekul!








Många presenter som hon fick var kristna som tex ett korshalsband som kallas "Rosaries", ett halsband som man använder när man ber, och så fick hon en bild bibel.

Kul och intressant att få vara med om något som detta som jag inte sett tidigare. 
Det påminde lite om Konfirmation. Men i den katolska kyrkan har de konfirmation också. 

Kul och intressant!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se