Toronto, Kanada

Andra helgen i maj bar det som sagt av till Toronto i Kanada.



Min frukost på Albanys flygplats.

De båda flygresorna till Toronto gick jättebra, inga förseningar eller något. På flygplatsen kom Marie och hämtade mig med hennes två barn. Maries föräldrar är mina grannar hemma i Sverige. Så kul att träffa dem igen.
Vi åkte hem till dem där jag fick en mycket god lunch bestående av ost och skinkpaj och knäckebröd. Så gott!
Sen fick jag en liten runtur i bilen innan vi åkte på den äldstas skridskoträning. Kul!




Den här statyn är av en svensk man, kommer tyvärr inte ihåg namnet. Men han hedras pga att han hjälpte judar under andra världskriget om jag minns rätt.


Här åker vi på "Yong Road". Den finns med i "Guinees Rekord bok" som en av världens längsta vägar.



På kvällen gick jag och Marie och såg på Mamma Mia. Har sett den showen många gånger men den är alltid lika bra. Sån stämning och vilken energikick man får av den. Så kul!



På lördagsmorgonen var jag hemma med barnen och pappan medan Marie jobbade. Gick en liten promenad och lekte sen med barnen. Barnen är så söta och härliga. Saknar dem faktiskt! De var så söta, snälla och så väluppfostrade. De pratade både engelska och svenska, trots att de bara är 5 och 2 år, vilket jag blev riktigt imponerad av. De blandade ena meningen på svenska och andra på engelska när de pratade med mig så efter ett tag kom jag på mig själv med att jag gjorde samma sak.


US dollar vs. Canadian dollar


Den här ballongen hade killen med sig till flygplatsen. Han ville att jag skulle ta med den hem. Men jag var osäker på att det skulle gå så då lovade han att ta hand om den åt mig. Så söt!

På lördagseftermiddagen hade vi sightseing i ett stormigt och regnigt Toronto.














Old City Hall




Nya City Hall


CN Tower




Bakom mig är "Rogers Arena", en baseball arena.








Häftig målning!


Den här kaffekedjan såg man oftare än "Starbucks".

På kvällen mötte Marie och jag upp resten av familjen och vi åt middag på "The Spaghetti Factory". Det var en gammal spaghetti fabrik och det var så mysigt. Inredningen var så mysig och de hade även en gammal spårvagn och en gammal telefonkiosk som man kunde äta i. Maten var jättegod! Jag tog spaghetti och köttfärsås. Så gott!



På vägen hem åkte vi förbi hamnen så jag fick se Lake Ontario och se skylinen av Toronto.



















På söndagen var det Mors Dag så det blev en mycket god frukost bestående av ägg, korv, frukt, juice och crossiant. Sen åkte vi till en Botanisk trädgård som de alltid åker till på Mors dag. Skillnaden detta år var att det var så kallt så parken var ganska folktom. Men den var fin och vi tog en liten promenad innan vi åkte hem. Hemma åt vi en god lunch med frallor. Kändes som att äta lunch hemma i Sverige. Så gott!
Sen blev det fika, prinsesstårta, chokladtårta och chocolate chip cookies som killen hade bakat tills jag skulle komma. Så gott!











Sen bar det av till flygplatsen. Var tråkigt att säga hej då till dem. Fick två stora kramar av barnen. Så söta!
Sen ställde jag mig i kön till säkerhetskontrollen, hade lite mer än en timme på mig. Kommer in och det var två enorma köer. Jag blir förd till den ena kön och börjar stressad räkna ut om jag kommer hinna. Nästan alla i kön var oroliga och stressade. Jag fördrev tiden med att prata med några från LA bakom mig. Kul!
Helt plöstligt märker vi att det inte är två köer utan en. Så det betydde att när man kom till slutet av min kö fick man gå och ställa sig i slutet på den andra kön. Nu började jag bli riktigt stressad. Och irriterad, av ca 30 luckor hade de bara 7 öppna. Inte konstigt att köerna var så långa. Jag hörde hur de höll vissa plan så folk skulle hinna med. Jag kom lättad igenom kontrollen, man har ju hört skräckhistorier men jag kom igenom. Och när jag kom igenom kontrollen var klockan 17.15. Precis då mitt plan skulle boarda. Av 100 gater var min i början, sån tur! Sprang dit bara för att se att mitt plan var försenat. Åhh så arg man kan bli. Här hade jag stressat i onödan. Gick runt för att fördriva tiden istället. Kom sen på planet och på mellanlandingen i Philly köpte jag kebab till middag. Sen klev jag på planet till Albany.




Ready for take off!

Hade en jättebra helg i Toronto. De var så snälla som tog emot mig och gjorde så mycket för mig. Är så glad att jag fick besöka Toronto och Kanada nu när jag ändå är ganska nära.
Trots regn och blåst och tråkigt väder hade jag en jättebra helg! Nu kan jag lägga till Kanada äver länder jag har besökt!




Kommentarer
Postat av: Anonym

tror statyn var på Folke Bernadotte

2010-05-17 @ 11:22:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se