Filmer

Jag har sett många filmer under besöket i USA. 3 filmer på flyget till USA, och 3 filmer på flyget från USA. Sen gick jag på bio två gånger och såg även en på tv:n. Jag älskar att se på filmer och oftast är det romantiska komedier men den här gången blev det en blandning. Tänkte skriva lite om filmerna och även sätta betyg på dem mellan 1 - 5 plus.

Conviction:

Hilary Swank har huvudrollen i den här filmen som baseras på en verklig historia. Den handlar om en kvinna vars bror blir dömd till livstid fängelse för mord. Hans syster som är säker på att han är oskyldig bestämmer sig för att bli advokat för att kunna fria sin bror. En riktigt bra historia och Hilary Swank spelar jättebra. 


   ++++







Unstoppable:

Den här historien känner man säkert igen, ett tåg utan förare som skenar fritt på spåret lastat med farligt material och frågan är hur de ska få stopp på det. Innan det är försent. Trots att flera filmer har handlat om ungefär samma sak är detta en riktigt bra film. Två bra personer i huvudrollen, Denzel Washington och Chris Pine. En riktigt spännande och bra film.


  +++







Morning Glory:

En komedi om en kvinna som kommer till ett morgon tv-program för att försöka få upp tittarsiffrorna. Programledarna kommer inte överens så det är ett tufft jobb hon ställs inför.

(När jag var i NYC förra sommaren höll de på att filma den här filmen. Tyvärr såg jag inte skådespelarna utan bara tv-teamet)

   +++







Let me in:

En skräckfilm som bygger på den svenska filmen "Låt den rätte komma in".  Den handlar om en utstött kille som blir vän med udda tjej som precis har flyttat in granne med honom. Den var läskig men jag trodde den skulle vara läskigare. Eftersom detta inte riktigt är min genre så var det en helt okej film.


   ++(+)






Rango:

En animerad film som spås en Oscarsnominering nästa år. Den handlar om en kameleont som av misstag hamnar i en vilda västern stad. En liten stad som är i stort behov av en ny sheriff och det råder även akut brist på vatten. Den är bra gjord och jag hade nog tyckt om den mer om jag hade sett den själv. Nu satt jag med fyra barn och såg hela filmen med deras ögon. Och då tyckte jag att den var alldeles för mörk, läskig och hade skämt som var mer för vuxna än för barn. Men den är riktigt snyggt gjord och har många bra skådespelare som gör rösterna. Men det är ingen film för små barn.

  ++




Love and other drugs:

En film i min genre, en romanitsk komedi. Den här filmen har dock en seriösare ton då den behandlar Parkinson sjukdom. Jake Gyllenhaal och Anne Hathaway är jättebra i huvudrollerna och de har kemi. Filmen handlar om Maggie (Hathaway) som inte vill ha ett seriöst förhållande pga att hon har Parkinsons sjukdom. Men så träffar hon Jamie (Gyllenhaal) som faller för henne. En fin film, en romantisk komedi som samtidigt behandlar ett seriöst ämne. Skådespelarna gör ett jättebra jobb och filmen går hem hos mig.

+++(+)



Just go with it:

Den här filmen handlar om en plastik kirurg (Sandler) som ber sin lojala assistent (Aniston) att under en Hawaiiresa låtsas vara hans fru som han ligger i skilsmässa med, för att täcka upp en lögn som han sa till sin nya unga flickvän. Den här filmen är hur rolig som helst och jättebra. Trodde det skulle vara mest komedi men även romantik kommer in i det hela. Man skrattar högt flera gånger. Skådespelarna gör ett jättebra jobb, även Nicole Kidman har en roll i filmen. Jag är inte van att se henne i komedier så det var roligt. En toppen film och direkt efter att jag sett den ville jag se den igen. Det är helt klart ett gott betyg! Gå och se den! På svenska heter den Min låtsas fru.

+++++




Black swan:

Filmen handlar om Nina som är en lovande balettdansös. Hon får chansen att spela huvudrollen i Svansjön. Hon ska spela både den vita svanen, som hon alltid varit duktig på, och spela den svarta svanen som är mycket svårare. Pressen är stor samtidigt som hon tror att en annan balettdansös försöker ta hennes roll blir Nina psykiskt sjuk som gör att hon får hallucinationer och har svårt att veta vad som är verklighet och mardröm. Den här filmen är riktigt bra, den ger en obehagskänsla men den är fängslande. Nathalie Portman som spelar huvdrollen som Nina vann en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll och hon gör verkligen en jättebra prestation. Helt klart en film värd att se.

++++


The King's Speech:

Den här filmen handlar om Kung George VI av England som stammar. Filmen är en sann historia och följer när kungen får hjälp av en talpedagog så att han ska kunna hålla tal osv. Jag var otroligt trött när jag såg denna film. Det är en lång film och det är inte mycket som händer. Men den är bra gjord och med bra skådespelare. Är glad att jag såg den då Colin Firth som spelar huvudrollen vann en Oscar för bästa manliga skådespelare för just denna roll. Och filmen tog hem det tunga Oscarspriset för bästa film.


   +++




Burlesque:

Filmen handlar om en ung tjej Ali (Christina Aguilera) som flyttar till Hollywood med en dröm om att lyckas inom musiken. Hon hamnar på en Burlesque klubb där ägaren spelas av Cher och där Ali måste bevisa att det är på scenen hon hör hemna. Mycket dans och musik. En härlig film enligt mig. 


   ++++










Har ni sett några av dessa filmer? Vad tyckte ni?




Kommentarer
Postat av: Johanna

Jag har faktiskt inte sett en enda film av dessa, men tack för tipsen! Endel verkar vara väldigt bra :)

2011-04-11 @ 17:17:21
Postat av: Johanna

Jag har faktiskt inte sett någon av dessa filmer, men tack för tipsen! Endel verkar väldigt bra:)

2011-04-11 @ 17:18:33
Postat av: Ida

Har sett Black Swan. Tycker som du, en fyra. Den var superbra, men lite svår att greppa :)

2011-04-11 @ 19:28:08
URL: http://lofgrenbloggar.blogg.se/
Postat av: Julia

Hej! Jag är i matchningsprocess nu med familjer och är såå sugen på att komma iväg till USA snart. Tänkte fråga dig om hur viktigt du tycker det är att man hamnar på ett "stort" ställe, känns det som om det är en fördel?



Julia

2011-04-13 @ 20:03:45
URL: http://juliaasaupair.blogspot.com/
Postat av: Rasmus Lindström

Hejsan, hoppas allt är bra idag!



Jag har varit inne på din blogg () några gånger den senaste tiden och jag måste säga att jag tycker att den är riktigt, riktigt bra.



Jag jobbar själv med en sajt som heter Luftgrop (www.luftgrop.se), där man kan söka efter billiga flygbiljetter och snart även hotell och charterresor.



Siten är 9 år gammal men jag har precis gjort om mer eller mindre allt.

Jag kommer att lägga upp en rubrik på Luftgrop som heter Våra Bloggvänner. Här kommer våra besökare enkelt kunna hitta riktigt bra resebloggar och jag skulle väldigt gärna vilja att du finns med. I utbyte skulle vi vilja ha en länk hos dig i sidfoten eller i menyn.



Det hade varit jätteroligt om vi kunde påbörja ett samarbete, lägg gärna ett mail!



Hittar dock inte några kontaktuppgifter till dig, så du kan väl skicka ett mail till mig på: [email protected]



Hälsningar,



Rasmus Lindström

Luftgrop.se

2011-04-15 @ 16:20:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se