1 månad kvar - Ambassaden och telefonsamtal

Idag bar det av till Stockholm och den amerikanska ambassaden. Det tog ett tag innan jag kom in och ytterligare ett tag innan jag blev uppropad. Och när jag kommer fram till luckan säger mannen där att han har pratat med sin kollega och att de alltid säger nej till någon om visum och att de inte har gjort det än så han tänkte att det skulle bli jag. Om jag inte kunde argumentera för varför jag skulle få ett visum. Kom inte på något att säga men det gick bra ändå :) Tur det!

Efter det var det avresemöte på Cultural Care au pair. Där var det väldigt mycket folk. Fick information, det mesta visste jag sedan tidigare men det var kul att träffa andra au pairer! Och ställa de frågor man ville ha svar på.

Sedan blev det en dag i Stockholm med mamma och pappa. Mycket trevligt!

Igår ringde jag familjen via Skype. Superbra! Gratis också ;) Plus att man kan se varandra. Jag och värdmamman har gjort det förut, men nu fick jag prata med de två äldsta barnen. Det var väldigt roligt! Vi ska göra det fler gånger, det ser jag fram emot. Då är jag inte en lika stor främling sen när jag kommer.

Om exakt en månad bär det av till USA. Idag kändes det ganska verkligt, med ambassadbesök och avresemöte. Men jag har fortfarande inte fattat det. Får se när man gör det....

Au Pair

Att åka som au pair till USA har varit min dröm jättelänge. Redan som tolvåring var jag inne på olika au pair organisationers hemsidor och läste och längtade tills jag fick ansöka. Och nu är jag här. Det är inte långt tid kvar innan drömmen om att åka som au pair till USA blir verklighet!

Den 25:e augusti bär det av.
Jag ska bo i Albany i delstaten New York. Familjen består av pappan och mamman (som är stay at home mom) och deras fyra barn som är mellan 1 och 6 år. Och deras hund.

Familjen verkar vara jättetrevlig och det är inte långt kvar innan jag får träffa dem!

Välkommen till min nya blogg!

Hej!

Den 25:e augusti bär det av till USA där jag ska vara au pair i ett år. (Mer info om det i ett senare inlägg)

Den här bloggen är till för nära och kära och alla som är intresserade av att följa vad jag gör på andra sidan atlanten. Den är också till för er som är au pairer, ska bli eller är intresserade av att bli. Då kan ni läsa här om hur ett au pair liv kan se ut. Har ni frågor får ni jättegärna höra av er så ska jag svara så gott jag kan!

Nu börjar äventyret!

RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se