Shopping och bilkörning

Mår bättre idag så idag var det jobb som gällde.
Var ledig flera timmar mitt på dagen så jag åkte till Target, hittade :) Gick runt där ett bra tag och det slutade med att jag köpte en hel del olika saker!
Åkte vidare till shoppingcentret där jag gick omkring ett tag, men där blev det ingen shopping. Dock bara en hamburgare :P

Jobbade på kvällen. Var ute på promenad och lekte med barnen. Senare på kvällen åkte jag och min värdmamma ut och körde den stora bilen för allra fösta gången. Nervöst,  men det gick bra. Så bra att jag ska ta tre av barnen och simma imorgon. Det ser jag fram emot :)
Barnen har ingen skola imorgon så alla fyra ska vara hemma. Får se vad vi hittar på mera :)

Nu ska jag se slutet på One tree hill. Det är väldigt spännande....



Sjuk

Japp, det började igår och under natten vaknade jag några gånger. I morse när jag vaknade var mitt huvud så tungt och min näsa igentäppt. Mådde inget vidare. Låg kvar i sängen. Efter ett tag slog jag på datorn och det är tur att jag fortfarande har aftonbladet som första sida för vad stod det där om inte att man kunde chatta med Zac och Vanessa från High School musical. Och ja, jag erkänner att jag fick ett litet lyckorus ;) Chattade med Vanessa men chattet med Zac blev tyvärr inställt, på grund av att trycket blev för hårt så servern gick sönder. Jag är visst inte det enda fanset ;)

Gick i alla fall ner och åt frukost och sen tog jag mig en dusch innan jag ringde hem. Det var ett bra tag sen jag gjorde det. Pratade med hela familjen, sammanlagt i nästan två timmar. Kul!
Efter det gick jag ner och umgicks lite med familjen. Tjejerna ville att jag skulle följa med på fotbollsmatcherna de hade. Men jag mådde inte tillräckligt bra för det. Får så dåligt samvete för jag har inte kunnat en enda gång. Så nästa helg är det fotboll som gäller. Fast då spelar de exakt samma tid så då måste jag välja vilken jag ska gå på. Usch usch, stora problem!

Sedan satte jag på en film, "Wimbledon". Bra film! Kom en barnvakt för att vakta de två minsta barnen så efter filmen umgicks jag med dem. Vi pratade om USA och Sverige. Mycket trevlig tjej!
Lekte med barnen på kvällen och åt med mina värdföräldrar. Hamburgare, fast en nyttig, inget kött (utan köttet var meatless :P). Men det var mycket gott och min första hamburgare här i USA faktiskt!
Okej mina vänner, idag fick min värdmamma veta mina geografi kunskaper. Hon hånade mig lite och sa: "Mathilda, ska jag gå och hämta en karta!" Jaa ni ;)

Nu har jag precis sett på One Tree Hill och nu ser jag på säsongspremiären av Desperate Housewives, har kort sagt hänt en hel del :P

Kalas

Idag på morgonen åkte vi till en stad i närheten för att ha barnkalas på ett ställe med en massa hoppborgar. Det var jättekul! Kollade när barnen hoppade och sprang omkring, Lekte med den minsta vid en hoppborg och i en polisbil. Sen var det pizza, cupcakes och paketöppning. Mycket skoj!
När vi kom hem jobbade jag i någa timmar. Lekte med barnen, plockade iordning leksaker osv.

Nu är jag ensam hemma. Tror jag ska stanna hemma ikväll. Mitt huvud dunkar och näsan rinner, inget kul. Så jag har krypit upp i soffan och ser nu på tv och har precis ätit en cupcake.
När mina värdföäldrar kommer hem blir det indisk mat :)

Tårtan på barnkalaset


Min cupkake


Valet

I november är det presidentval. Den 4:e november närmare bestämt.
Ganska häftigt att jag får vara med om detta, på plats här i USA. Väldigt mycket handlar om det just nu och överallt ser man Obama och McCain, dock inte i egen hög person.
Just nu sitter jag och ser på en debatt mellan Obama och Mc Cain. Kände att det kunde vara lite kul att få veta lite mer om vad de tycker och tänker. Så det sysslar jag med denna fredagkväll ;) Men lika glad är jag för det!
Satt häromveckan och pratade om valet med mina värdföräldrar, det är väldigt krångligt allting hur valet går till osv. Men det var högst intressant att sitta och prata med dem!

Fredag

Idag vaknade jag trött upp och såg till min besvikelse att solen var borta och istället regnade det.
Var ensam med den minsta på förmiddagen. Sen åkte jag och hämtade killen från pre school(?) och vi åkte hem och åt lunch.
På eftermiddagen bakade jag äpplepaj, fick lite hjälp av barnen. Efter det satt jag och ritade med de två äldsta och gjorde godispåsar till barnkalaset imorgon. Fick vara lite kreativ :) Sedan stoppade jag i godis i påsarna. Väldigt roligt!
Efter att de ätit middag gick jag ut i regnet med tre av barnen så at de fick springa runt och hoppa i vattenpölar. De hade så roligt och det var så härligt att se. Trots att jag själv inte hoppade så blev jag på något konstigt sätt också blöt ;)
De var så blöta när vi kom in igen!

På kvällen åt jag med värdföräldrarna och till efterrätt blev det äpplepaj. Mycket gott :)

Nu är det helg, igen. Den här veckan har gått så otroligt fort!



Grey's Anatomy

Idag har det varit en varm och bra dag. Var ute med de två äldsta då de cyklade. Kul!
Var ensam med tre av barnen på kvällen och gav de mat. Sen kom en barnvakt och då åkte jag med den ena tjejen på fotboll. Förutom myggen var det väldigt roligt att titta på dem. Så kul att se dem springa omkring med bollen :)

Hade tänkt på den här dagen väldigt länge, men just när den här dagen kom hade jag glömt bort det. Men en minut i nio kom jag på det. Grey's Anatomy började på tv:n! Så jag hann precis slå på tv:n i tid och hitta rätt kanal. Men min värdmamma kom upp och påminde mig så jag hade nog inte missa det ändå som tur var.
Så nu sitter jag här och ser på det och äter rester av den goda glasstårtan :)

En månad


Jag har varit här i USA i en hel månad!
I 31 dagar!

För exakt en månad sedan sa jag hej då till min älskade familj på Arlanda och begav mig på mitt livs äventyr till USA.
En hel månad har gått, och den har gått sjukt fort. Men samtidigt så känns det som att jag har varit här mycket längre...

Enligt resedagboken ska min resa pågå i 394 dagar och den har idag pågått i 31 dagar, vilket betyder att jag har 363 dagar kvar! Jag är nog lite smått trög för jag förstår inte hur lång tid det är. Men det är nog lika bra, bättre att ta en dag i taget!

Jag ser fram emot de resterande 363 dagarna :)

Lek - So much fun

Idag har jag jobbat en hel del. När jag var ledig mitt på dagen åkte jag till Starbucks och tog tag i mitt dagboksskrivande :)

På eftermiddagen gick jag på promenad med två av barnen. Sedan åkte jag med två av dem till en lekpark. Åkte rutchskana och busade. Väldigt kul! Hela tiden hade jag piratbyxor och t-shirt. Det var så skönt! Det har ni inte hemma i Sverige va? ;)
När vi satte oss i bilen för att åka hem säger killen: " I had so much fun". Det gjorde mig så glad!
När vi kom hem badade jag den minsta och sen var det dags för den livligaste tiden på hela dagen, middagen ska serveras och det är många munnar att mätta :) Men det gick, till och med jag fick i mig lite mat!
Vid åtta slutade jag och då åt jag glass med jordgubbar. Så gott!

Nu ska jag snart sova. Har sovmorgon imorgon och det ska bli så skönt.

God natt!

Favorit i Repris

Åhh, min familj är bäst. Så enkelt är det :) När jag kom hem från au pair mötet/starbucks så ligger det ett grönt paket (jag gillar dessa paket) framför min dörr. Från min familj. Och vad innehåller det om inte svenskt godis.
Åhh glädje på hög nivå!
Hade sparat och snålat lite med det andra godiset för jag trodde inte att jag skulle få något på ett bra tag, men tänk vad fel jag hade.
Åhh, så lycklig jag är!


Det är min älskade syster som har plockat godiset och hon vet precis vad jag älskar!

Tack Tack Tack!!!

Ps. Läs detta inlägg och hjälp mig :)

Gårdagen och Idag

Igår var jag ensam med tre av barnen på eftrermiddagen/kvällen. Jag hade tre barn som grät och skrek och jag kände att de snart skulle få en till som grät (jag). Mitt emellan skrik och gråt så säger de att de älskar mig.
Jaa, det var en salig blandning av allting!
På kvällen åkte jag med Sarah och Trine på au pair möte. Men vi kunde inte stanna där längre än en kvart och jag tyckte faktiskt att det var tråkigt. Faktiskt! Hade velat se vad det var för en människor och hur ett möte gick till men det får väl bli nästa gång.
Hade ändå en trevlig kväll. Jag, Sarah och Trine åkte till Starbucks och fikade. Vi pratade om allt möjligt, bla om tro vilket var väldigt intressant! Mycket trevligt kväll helt enkelt!

Idag på eftermiddagen tog jag den ena tjejen till shoppingcentret. Vi gick runt i affärer och kollade, köpte smoothies och åkte rulltrappa upp och ner flera gånger. Så roligt!
På kvällen var jag ensam hemma med alla fyra. Och det gick faktiskt väldigt bra, tre stycken fick sig ett bad och jag fick två i säng och det vara bara lite lite gråt. Så jag är nöjd :)

Men nu är jag så trött. Men jag borde skriva dagbok, gjorde det varje dag innan jag kom hit, men nu har jag inte gjort det en enda gång. Min värdmamma puchar på mig och jag vet att jag kommer att ångra mig så jag måste ta tag i det!!

Halloween

Om ca 1 månad är det Halloween.
Som många kanske redan vet så är det väldigt väldigt stort här borta i USA. Det finns en massa Halloween grejer och har gjort det sedan en långt tid tillbaka. Det ska bli så otroligt kul att få uppleva den högtiden här. Jag vill vara med på den fullt ut. Jag och mina vänner har gått runt och kollat på Halloween dräkter, vi vill klä ut oss :) Det skulle ju vara så roligt. Men då kommer problemet:
Vad ska jag vara utklädd till?
Funderade på cheerleader, men det ska Sarah vara nu, så nu lutar det åt Pippi Långstrump :P
Men jag vill ha er hjälp, era tips! Så släpp lös fantasin och ge mig tips, idéer och inspiration :)

Helgen

Helgen fortsatte i fredagens tecken, vilket menas: Mycket bra!

Lördagen började med ett par timmars arbete. Bara att ta hand om den lilla så det var bara mysigt!
Efter det gjorde jag iordning mig och satt och väntade på att Louise skulle ringa :P Vid halv tre kom hon och hämtade mig och vi åkte och hämtade upp Sarah och Trine. Vi körde till Down Town Albany där det skulle vara någon slags festival på en speciell gata. Vi parkerade bilen en bit ifrån och gick inåt. Där var det hur mycket folk som helst. Vi stannade och kollade på en robot som dansade. Inget vidare!
Sedan gick vi gatan och tittade, mest tittade vi på folk, det fanns folk av alla dess slag! Lite stånd och sånt hade dem. Men det var det!
Bestämde oss för att gå tillbaka till bilen. Kvarteret vi gick igenom för att komma till bilen var precis ett sånt där ställe som finns i filmer där alla hänger precis framför husen och man undrar när någon ska dra en pistol. Tur att det var ljust ute :)
Vi åkte till shoppingcentret och gick där en sväng. Sedan började frågorna : " Vad ska vi göra?".
Slutade med att vi åkte och åt. Jag åt kycklingtacos som var mycket gott! Sedan åkte vi till Wal mart och kollade lite. Tittade bland annat på Halloween kostymer. Och vi hade väldigt kul åt en viss Mc Cain och Hilary Clinton outfit ;) Men det hade inte alla... Kul var det i alla fall och jag skrattade så jag grät!
Efter det åkte vi hem till Trine. Satt och pratade om allt möjligt, bland annat om au pair livet. Man uppskattar verkligen att sitta och prata med människor som är i samma situation. Mycket trevligt!
Sedan drog Louise och jag oss hemåt och vi kom fram till att trots att vi hela tiden undrat vad vi skulle hitta på så hade vi hunnit med en hel del denna kväll. Och som vi också sa; vi fattar nog inte hur mycket vi är med om egentligen!
En mycket trevlig kväll med de svenska tjejerna :)

I dag blev jag hämtad av Louise vid halv tolv. (jag vet, hon är min privata taxi. Men jag ska skjutsa runt på henne när jag får köra sen). Vi åkte iväg till en fin park som hon skulle visa mig. Vad vi inte visste var att det var något slags jippo där så det var hur mycket bilar som helst och poliser som dirigerade trafiken. Men vi fick se parken i alla fall och den var mycket fin :) Sedan åkte vi vidare till det efterlängtade Target. Väldans stort och dem har i princip allt! Efter det besöket åkte vi till Wal mart. Där köpte jag faktiskt två födelsedagspresenter till mitt värdbarn. Nöjda åkte vi hemåt.
Mycket trevlig dag med Lousie, som alltid!
När jag kom hem hjälpte jag min värdmamma med maten för kvällen. Gjorde en sallad som blev mycket uppskattad :) Under tiden som vi fixade maten spelade min värdmamma upp musik som hon tyckte om och jag lärde mig en hel del. Vi ska göra det någon mer gång och då ska vi ta Beatles och hon ska även få lyssna på mina skivor som jag har med mig. Kul!
På kvällen kom lite släkt och firade mitt värdbarn. Vi åt så himla god mat och hon fick presenter. Mina presenter blev bra som tur var :) Efter det var det tårta, kanske världens godaste tårta. Den är verkligen helt i min smak. Typ vanilj och chokladglass och sen i mitten är det krossade oreos eller något liknande. Väldigt enkel men precis i min smak.
Det var ett roligt kalas!

Nu sitter jag här på mitt rum och en hel helg har gått igen. Men den blev väldigt väldigt lyckad! :)
Nu ser jag faktiskt fram emot en vecka med jobb, känns som att jag har fått ny energi och det tackar jag för!

Som min värdmorfar sa idag: " Jag kan se på barnen när de är med dig och när de kramar dig att de älskar dig!"
Då kan man ju inte annat än le och bara uppskatta allt!

Härlig dag!

Idag har det varit en underbart bra dag! Trots en arbetsdag på tio timmar...
Dagen började med att jag var ensam hemma med den minsta. Vi busade och sen åkte vi och handlade. Handlade lite vanliga saker som mjölk osv och till min mat som jag skulle laga på kvällen. Det var kul att gå runt där och nästan alla produkter jag köpte var organiska och "whole wheat" ( hittar inte ordet på svenska, men nyttigare) Haha!
Alla log mot mig och många kom och sa vilken härlig unge det var :) Håller med till fullo!

När vi kom hem var det mat för de två minsta och sen nap. Jag åt och sen fick jag en halvtimme ledigt.
Sen var jag ensam hemma med den lilla igen. Började även med den mat som jag skulle bjuda familjen på, det blev tacos a la mig och det svenska sättet. Kom fram till att det är väldigt likt den amerikanska tacosen. Barnen åt faktiskt väldigt bra, och det är bra betyg, De sa till och med att det var gott :) Föräldrarna tyckte också om det.
Efter middagen var min arbetsdag slut. Satt kvar och pratade med värdföräldrarna och sen lekte jag med barnen. Det var hur kul som helst och mysigt!
När alla barnen var i säng åkte jag och min värdpappa för att inhandla lite grejer. Åkte även och hyrde film. Jag hyrde "27 dresses". Yes Angelica, var tvungen när jag såg den :) Min värdmamma hade tydligen sett den och hon sa att den var bra. Hon sa även att hon tyckte att jag var lite lik hon som spelar huvudrollen, Katherine Heigel, Liz i "Grey's anatomy". Haha, ser ingen likhet men man tackar :)

Så det har varit en mycket mycket bra dag och nu sitter jag här i min underbara säng och ser på filmen! Kan inte bli mycket bättre!


Ny dag

Det känns bättre idag. Förutom att jag har åkt på en förkylning, får tacka lilltjejen för det ;)
Har pratat med några som stöttat mig och tack för kommentarerna, de värmer och stärker en. Man känner sig ganska ensam här borta när man blir ledsen. Men ikväll ska jag träffa Louise, det ska bli kul!
Jag ska kämpa, jag kommer att bli tröttare på grund av det och det jag ska göra, men i längden kommer jag att tjäna på det och allt kommer bli bättre.
Detta är mitt år så jag ska göra det bästa utav det!

Idag ska jag laga middag till hela familjen. Sitter och klurar på vad jag kan göra. Återkommer ikväll om resultatet. Har ändå förvarnat min värdpappa om att äta en ordentlig lunch idag ;)

So I won't give up
No I won't break down
Sooner than it seems life turns around
And I will be strong
Even if it all goes wrong
When I'm standing in the dark I'll still believe
Someone's watching over me


...

Den här bloggen ska ju handla om mitt au pair liv, om allt som jag är med om. Jag velade fram och tillbaka om jag skulle skriva om det här men det tillhör ju mitt au pair liv och jag vill vara ärlig..

Alla skriver hur bra jag har det och jag själv har känt att jag lever verkligen min dröm.

Men idag grät jag för första gången sen jag kom till min värdfamilj. Och jag gjorde det inte ensam uppe på mitt rum. Jag grät inför min värdmamma. Hon sa "det ser ut som du ska börja gråta" och då bara brast det. Men vi pratade och det kändes ganska bra efteråt. Jag vet inte varför men jag känner mig så trött, precis som jag skrev om tidigare om att bo på jobbet. Vill inte berätta allt här i bloggen, men det känns jobbigt.
Men jag ska kämpa, jag tänker absolut inte ge upp.
Det känns bara väldigt jobbigt just nu, men det är väl så det kommer vara det här året. Man har sina ups and downs... Jag vet egentligen inta varför jag gråter, eller så vet jag fast jag inte riktigt erkänner det. Jag vet inte...






NYC med Martina

Igår morse bar det av till tågstationen. Fick skjuts av min värdpappa. Köpte tågbiljetter och satte mig på tåget mot New York City. Hela vägen åkte vi längs Hudson river, så det var fint! 2 timmar och 30 minuter tog det men det gick väldigt fort, säkert mycket tack vare att min värdmamma hade gett mig en skavllertidning och för att jag hade nåt att äta ;) 

När jag kom till NYC väntade jag på Martina men hon ringde och sa att den buss hon skulle ta inte hade kommit så hon skulle ta nästa. Så jag gick ut i NYC själv för att fördriva tiden. När jag gick där och irrade omkring tänkte jag att " nu skulle mamma och pappa veta att jag går omkring helt själv i den stora staden". Tur att de var ovetandes! 

Hittade i alla fall till Macy's och Old Navy. På den sista köpte jag ett par byxor och en t-shirt. Sedan gick jag till en annan affär (en sån där som man inte skulle gå in i i Sverige men som man gärna går in in utomlands). Där var det billigt och jag hittade en hel del, plockade på mig och gick för att prova. Men till min förvåning så sa dem att det inte fanns någonstans att prova. Vad ska jag göra då? Jag ville inte chansa så jag lämnade tillbaka alla mina kläder som jag hade plockat på mig :P
Till slut ringer Martina och jag går och träffar henne. Det var jättekul men kändes väldigt konstigt att träffa henne i New York. Vi gick i lite affärer, men det var så himla kvavt, ingen luft alls, att vi inte visste vart vi skulle ta vägen.
Tog tunnelbana ut till Soho. Där gick vi och svettades i den jobbiga värmen. Hittade ett ställe som sålde frozen yoghurt så där gick vi in. Man fick ta glass och topping helt själv, så vi plockade på oss. Det var jättegott!!
 
Sedan fortsatte vi mot "The Magnolian Bakery". Hade aldrig hört om det förut, men om ni som Martina har sett "Sex and the City" så är det stället med där, de säljer cupkakes (muffins med glasyr). Och det var visst fler som visste det, det var en lång kö när vi äntligen kom fram. Men vi ställde oss i den och när vi kom in så köpte vi oss varsin cupkake :) Gott men de var väldigt väldigt söta.

Efter det, trots glass och cupkake, bestämde vi oss för att gå nånstans och äta ;) Det blev en thairestaurang och jag tog kyckling med cashew. Mycket gott! Satt och bara pratade, kul!
Efter det tog vi tunnelbanan tillbaka till innerstaden. Gick till den där affären utan provrum och trots det så köpte jag ett linne. Sedan gick vi till Old Navy, och där köpte jag ännu en tröja!
Sedan var det dags för mig att dra mig mot mitt tåg. Sa hej då till Martina, dröjer ju ett bra tag tills jag ser henne igen. Men i sommar kommer hon på besök :D

Var mycket trött på tåget hem. Försökte sova, men det gick inte så bra! När jag kom fram fick jag en taxi och vi styrde hemåt. Det gick bra trots ett lite misslyckat slut, jag sa vänster fast jag menade höger när han skulle svänga in på min gata. Så jag sa att han kunde stanna vid ett annat hus så tänkte jag att jag kunde gå till mitt hus. Så när jag går av och börjar gå kör han upp brevid mig och undrar om allt är okej. Haha! Omtänksam taxichaufför i alla fall!
Somnade ganska direkt när jag kom hem.

Mycket trevlig dag med Martina i New York City!!

New York City

En bild säger mer en tusen ord!


Filmkväll

Så skönt med helg!

Dagen började med att ta jag sov ända till nio, så skönt! Vid tio tog jag bilen till gymmet och tränade. Träffade Louise, kul! Gick en timme på löpbandet så mina ben var ganska möra efteråt.
När jag kom hem slappade jag lite innan jag åkte till ett utomhus plaza med affärer, gick där i ca två timmar. Gick till ett glasställe som min värdmamma hade rekommenderat. Man fick välja helt fritt vad man ville ha i sin glass och så gjorde dem det. Man kunde välja på allt mellan, choklad och strössel till gummibjörnar :P Jag tog en glass med chocolate chip cookies och oreos och chokladsås. Mycket gott!
På kvällen åt jag med familjen och som min värdmamma sa: " Du är glad att du inte jobbar idag va?", och min värdpappa sa "jag önskar att jag jobbade idag" Haha! Barnen var ganska trött och grät och skrek.
Men sen lugnade dem sig och vi lade fram filtar och poppade popcorn och såg på "Toy Story 2". Det var riktigt mysigt!

När filmen var slut och alla barn hade gått och lagt sig var mina värdföräldrar jättesnälla och visade mig karta över NYC, skrev upp viktiga adresser och gav mig tips osv. Jättesnällt!!
Imorgon bär det av till the big city, NYC! Hoppas på en kanon dag :D

Nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon.
God natt!

Ett litet grönt paket

JAG ÄR SÅ LYCKLIG!!

När min värdpappa kom hem från jobbet tog han in posten och där fanns ett grönt tjockt paket, till MIG!!


Det var från min älskade familj och jag öppnade precis paketet. Och vad innehöll det om inte SVENSKT GODIS :D
Lyckan var total!! Godis som min älskade syster plockat ihop, hon som vet vad jag tycker om. Plus påsar med Ahlgrens bilar, gott och blandat och nappar. Åhh!!
I paketet låg också ett brev ifrån dem och några söta vykort som jag kan pryda rummet med :)


Så nu ligger jag här och smaskar svenskt godis, kan inte bli mycket bättre!! Plus att jag har en helt ledig helg framför mig och en inplanerad tripp till NYC i helgen! :D


Åhh såhär glad är jag nu!!

Ledig tid

Jag är oftast ledig mitt på dagen, och då brukar jag passa på att gå in på datorn, kolla mejl osv. Ringa hem ibland också. Men det känns lite dumt att gå upp på sitt rum så fort man slutar, Men samtidigt så är det jobbigt att vara någon annanstans i huset också. För om barnen ser mig så vill de att jag ska vara med på saker och leka med dem. Och jag vill ju inte säga: ”nej inte just nu, jag har rast”, eller ”kanske senare för jag jobbar inte just nu”.
Det känns ju jättedumt! Så då är det skönt att gå upp på sitt rum för dit kommer de bara ibland, eller gå ut och ta en promenad. Men det var som min värdpappa sa att sen när jag kan ta bilen och åka iväg så blir det lättare. Han sa att det är bra att komma bort från huset, för barnen förstår inte att jag jobbar ibland och är ledig ibland. Så vi jobbar på bilkörningen :) Och nu har ju kört två gånger helt själv så det går åt rätt håll!!

Som jag sa till mamma häromdagen. Au pair jobbet påminner lite om mitt sommarjobb med äldre. Man jobbar, hjälper dem med en massa saker osv. Men skillnaden nu är att jag inte riktigt kan komma hem och slappna av. För när jag är ledig nu så bor jag ju på jobbet och allt är fortfarande så nytt att jag inte riktigt kan känna mig som hemma, som tex att jag fortfarande tycker det är pinsamt att gå till deras kyl och plocka vad jag vill ha och äta osv. Men så har ju bara varit här i två veckor så detta kommer ju såklart att bli bättre.


Dags att jobba nu :)

11 September

Sju år sedan.
Jag vet exakt vad jag gjorde just den här dagen för sju år sedan. Jag kom hem från skolan vid tre och tv:n var på, rutan täcktes av en bild med två brinnande skyskrapor. World Trade Center. Jag hade aldrig hört om dem innan, men nu hade två plan flugit in i dem.
En kompis till mina föräldrar jobbade i närheten av tornen och ingen fick tag i honom. Men han hade inte hunnit till jobbet den dagen så han hade tur och var inte i närheten av tornen.
Detta är så hemskt. Jag har sett många dokumentärer och filmer om detta. Och jag kan inte hindra tårarna när jag ser dem, det är så hemskt.

Idag, sju år senare, är jag i det land där det hände, i den stat där det hände och jag har varit på den platsen där det hände.
Såg ett känsloladdat tal av president Bush idag. Och jag tog tillfället i akt att tänka på alla de som drabbades av terrorattacken mot World Trade Center, Pentagon och flygplanet United 93.

Idag blev det gymmet på morgonen, och jag körde dit själv! Efter det åkte jag till banken och fixade ett bankonto till mig. Tror jag klarade av att fixa det rätta :)
Sen var det dags att börja jobba. Det gick bra! Var väldigt trött när kvällen kom. Pratade med min värdmamma om en massa olika saker, bla hur det går för mig. Bra att prata om det och vi bestämde att vi ska fortsätta med det hela året. Känns bra!
Hon frågade också om jag ville ta några körlektioner. På au pair skolan sa de att om man får den chansen av sin värdfamilj så ska man ta den. Så jag sa ja tack, inte enbart på grund av au pair skolan utan också för att jag ska känna mig säker när jag kör, speciellt eftersom jag ska ha barn i bilen. Det är ju lite annorlunda här i USA att köra så det är säkert bra!
Efter att ha pratat så fick jag popcorn och juice så nu sitter jag här och smaskar i mig :)

Snart helg, ska bli så skönt!! Jag är dessutom ledig hela helgen. Har lite planer som jag hoppas blir av :)

Eget äventyr

Idag gjorde jag det: JAG KÖRDE BIL HELT SJÄLV I USA FÖR ALLRA FÖRSTA GÅNGEN!
Det blev en sväng till the mall, och jag är lite stolt över att jag hittade, att jag är oskadd och att bilen är hel och fin :)
Njöt verkligen av att gå in i alla affärer, hade lite shoppingsug idag så jag provade en hel del. Men det slutade med att jag bara köpte en tröja på Macys. Men lite kul att ha handlat på Macys, och det var verkligen inte sista gången, jag hittade en massa underbara höstkläder där. Ska nog ta en funderare på om det är något mer som jag vill ha där :) Var tyvärr inte så billigt som jag hade trott, men men... Fast nog hängde nte min matematiska hjärnhalva med idag för jag hade innan räknat ut vad tröjan skulle kosta och sen när jag kommer till kassan så tycker jag att hon säger 67 dollar så jag lämnar fram 70 dollar. Men den kostade "bara" 26 dollar. haha, borde jag inte ha reagerat på att tröjan kostade 67 dollar (typ 420 kronor). Aja, ibland så :P
Gick i alla fall därifrån nöjd med en tröja! Ska nog shoppa mer i helgen :)

Jobbdagen har gått bra idag. På kvällen var jag ensam med den lilla,. Vi badade och busade och jag gjorde barnens lunchlådor!

Idag sa den äldsta: "Mamma säger att det inte finns så många au pairer som är så snälla som du"
Jag: Åhh, vad snällt sagt!
Den äldsta: Vet du varför vi säger det? För att vi tycker om dig.
Åhh :)

Nu är det dags för sängen. Är ledig på morgonen imorgon, får se om jag väljer gym eller sova ;)


Fyra barn + LCC besök

Det blev en promenad idag ändå. Men det var uppehåll :) Gick ut med de två minsta så den ena fick springa omkring i alla vattenpölar, det tyckte han om!
Senare på eftermiddagen var jag ensam med alla fyra barnen, alla fyra! Oj oj säger jag bara. De sa i sin ansökan att den förra au pairen hade varit här i ca fyra månader innan hon var det. Men iofs var det här bara för 1 1/2 timme, men ändå det räckte. Vilket liv det var, två skrek och stojade och sprang omkring, den tredje hade kissat ner sig och den fjärde grät. Lyckad kombination. Var faktiskt en lättnad när jag hörde att föräldrarna kom hem :) Men jag tycker om "mina" barn ändå! De var gulliga och söta när vi alla fem lekte tillsammans, även om det var en hel del liv då, men vad hade man förväntat sig med fyra små barn :)

Var väldigt trött när kvällen kom. Åt och sedan kom en av mina LCC:er för att ge mig lite information. Hon var trevlig men det mesta hon sa visste jag redan, som att alltid prata med mina värdföräldrar. att jag ska ha betalt, hur länge jag får jobba osv, att jag måste ta 6 credits och att jag får ha två veckors semester. Men hon var trevlig!
Efter det försökte min värdmamma få mig att ta med mig glass eller godis upp på mitt rum men jag stod emot mitt sockerberoende och sa nej. Är faktiskt lite stolt över mig själv!

Nu har jag bestämt mig för att gå och lägga mig tidigt, ska bli så skönt! Längtar :)

God natt!

Regn och rusk

Vaknade vid åtta imorse och trodde att det var natt. Det var så mörkt ute, åskan dånade ute och regnet bara öste ner. Usch, vilket väder.
Börjar jobba halv tolv idag. Sen ikväll kommer min LCC och ska ha möte med mig och min värdmamma med lite information osv. Ska bli intressant!

Igår gick jag ut med tre utav barnen. Vi gick till ett par grannar som precis har fått en ny au pair från Tyskland och hälsade på henne. Hon verkar trevlig, Barnen lekte en stund. De hade en liten kille på 1 1/2 år, som hela tiden kom fram till mig och ville bli buren osv. Sen när jag skulle gå så skrek han och grät. Så söt!
På kvällen åt vi kinamat. Så gott :) När jag slutat jobba fick jag glass av min värdmamma och gick upp och såg "One tree hill" på tv:n. Skönt!

Idag tror jag inte att vi går ut, får se vad vi hittar på.

Ps. För er som undrar så blev det en skvallertidning igår! haha! Men jag har däremot inte läst den än...

Vet ni vad?!

Detta är helt sjukt. Jag kan faktiskt inte fatta det.
När jag berättar det här vet jag att det är många som kommer att jubla där hemma :)
Jag har inte varit inne på en ENDA skvallersida sedan jag kom till USA. Det betyder att jag inte har varit inne på en ENDA skvallersida på hela fjorton dagar, TVÅ VECKOR. Ni som känner mig vet att jag förut hade daglig koll på vad som hände i kändisvärlden. Men nu har jag ingen aning om vad de gör, vem som har fått barn, gift sig eller gjort slut.
Det är helt sjukt, men något som är ännu sjukare är att jag mår bra ändå ;) Haha!
Man hade ju lätt kunnat tro att USA skulle göra min kändis ”besatthet” ännu större, men tydligen inte. Eller vi får väl se ;) Haha, jag kom att tänka på det idag och blev väldigt förvånad över mig själv.
Men ni som blir oroliga nu att jag inte är mitt samma gamla jag så kan jag lugna er med att jag någon dag ska ta igen allt jag har missat!!

Är ledig nu i några timmar så jag funderar på att ta en promenad, kanske gå till en affär och köpa en skvallertidning :D


Väder

Måste bara skriva om en sak som jag tycker är ganska rolig.
Det handlar om något så konstigt som väderprognosen. Hemma i Sverige står det på tidningens framsida något i stil med ”delvis molnigt men uppehåll” eller kort och gott ”soligt väder”. Här i USA har de också en liten notis om vädret på första sidan men här har det stått saker som ”det sista soliga vädret från sommarbuffén”, ”hade det inte varit för skolan hade man trott att det var augusti” eller som det stod idag ”De som är fans av 70-talet gillar nog det här”. Haha, kanske är det bara min humor men jag tycker det är lite kul att varje dag kolla vad de har skrivit för vädernotis på första sidan :) Lite annorlunda mot vad jag är van vid. Haha!

Söndagen

I dag gick jag upp vid nio. Ingen var hemma så jag åt frukost i lugn och ro och läste tidningen. Gick in lite på datorn efter det. Vid halv ett kom Louise och hämtade mig och vi åkte till ett gym. Jag skulle testträna. Det var faktiskt väldigt skönt att träna, känns att man har haft ett uppehåll under sommaren. Ska bli skönt att komma igång igen.
Efter träningen när jag kom hem fixade jag lite innan familjen kom hem och jag gick ner och var social. Alla barnen var väldigt trötta så det var en hel del liv :) Lekte lite med barnen och matade den lilla lite.
Sen gick jag tillbaka upp på rummet och såg One Tree Hill på tv:n. De ligger nog några avsnitt före för jag hängde inte riktigt med :P Men bra var det!
Sen gick jag ner och pratade med barnvakten som var här. Hon var trevlig och vi pratade om USA vs Sverige och Europa osv. Kul!
När hon hade gått hem åt jag tillsammans med min värdmamma och vi pratade och gjorde schemat för veckan som kommer. Tiden bara sprang iväg, men det var trevligt!

Nu är jag trött och ska krypa till sängs. God natt!

NYC bilder!

Här kommer lite bilder från New York City!
Häftig känsla när man började se skylinen av NYC
New York City var verkligen en stor och häftig stad!! Så coolt att ha varit där!

Funderar redan på när jag ska åka dit nästa gång, för det var inte sista gången jag var där :)

Lördag

Skönt att få sova ut idag, sov till nio. Var ensam hemma så jag åt frukost i lugn och ro och slappade. Vid elva kom de två minsta barnen hem så då passade jag dem när värdpappan åkte till jobbet. Busade lite :)
Sedan kom de andra hem. Lade alla barnen för en nap och så plockade jag upp lite leksaker. Sen var den jobbdagen slut.

Slutade vid halv tre och några minuter senare kom Louise och hämtade mig. Vi åkte till det stora shoppingcentret och träffade Sarah och två andra svenska au pairer Trine och Sandra. Kul! Vi gick i lite affärer innan vi gick på bio. Fick äntligen se hur stora popcornpåsarna var, jag tog en small men den var inte så liten... Vi såg filmen "Hamlet 2". Den var jättedålig. Skulle vara en komedi, men de gånger jag skrattade så var det åt andra människor i biografen och deras skratt!
Trots dålig film var det en trevlig kväll!
Fick skjuts hem av Louise och Sarah. Innan jag gick gjorde jag de glada genom att ge dem detta:



Och vad innehöll det om inte svenskt godis! :)
Detta gav jag för att på ett sätt visa min tacksamhet för hur bra och tryggt det har varit för mig att veta att de fanns i Albany när jag kom. De är så trevliga och jag är så glad och lyckligt lottad att de är här och att jag får träffa dem!


När jag kom hem pratade jag lite med mina värdföräldrar. De hade precis satt på en film. De sa att jag gärna fick komma ner och se dem med dem, så snällt, men jag tror jag stannar här uppe. Sånt här tycker jag är svårt, jag vill ju inte vara den här som bara är på sitt rum när jag är ledig utan vill ju såklart umgås med mina värdföräldrar och bli en del av deras familj, men samtidigt vill jag inte tränga mig på hela tiden. Svårt att avgöra vad som är rätt, men ikväll är jag på mitt rum och så umgås jag med dem en annan kväll. Hmm, funderar fortfarande över mitt beslut men hoppas att mitt beslut är bra.

Mina värdföräldrar sa att jag kunde komma ner och värma en pizzabit om jag var hungrig. Jag borde vara vrålhungrig för det enda jag har ätit idag är flingor och yoghurt och två mackor till frukost, en macka med jordnötssmör och sylt vid ett, och sen popcorn på bion, och nu sitter jag här och äter godis, svenskt godis. Joel och Johan: jag åt precis upp era Ahlgrens bilar :)
Mycket snacks a la amerika. Men jag lovar er, detta ska inte bli någon vana!

Idag har det förresten regnat hela dagen, riktigt höstväder. Antar att det är hej då till den 30 gradiga värmen. Glad att jag ändå fick uppleva det i september :)

Funderar på att lägga upp lite bilder från NYC. Så håll utkik!




En hel vecka har gått

En hel vecka har gått sedan jag kom till familjen. Den veckan har gått ganska fort. I går vid åtta tänkte jag på hur nervös jag var vid samma tid för exakt en vecka sedan. Satt på flygplanet och vi skulle precis landa. Jag var så nervös men samtidigt förväntansfull. Och det blev jättebra, jag trivs verkligen!
En hel vecka har gått och nu är det helg. Ska jobba några timmar nu på dagen sen är jag ledig till måndag morgon.

Igår var jag hemma med de två minsta på dagen, gick en promenad i värmen och lekte i trädgården. Efter lunch var jag ledig. Blev extra mycket ledig för att jag ändrade och jobbade kväll istället. Under de fem timmarna som jag var ledig pratade jag med familjen på Skype, satt ute i solen och läste en bok som min värdmamma köpt till mig och sen gick jag en promenad i området. Gick en sväng och sen vände jag och gick tillbaka samma väg så jag var hyfsat säker på att jag gick rätt. Det var så varmt, stannade på ett ställe och köpte glass. Gott!
När jag kom tillbaka packade jag äntligen upp det mesta av grejerna ur mina resväskor. Känns lite som att jag har flyttat hemifrån när jag fixar i mitt rum. Kul! Nu sätter jag min prägel på rummet.
Sen på kvällen badade jag den minsta och sen gick föräldrarna ut och åt och jag la barnen i säng och sen åt jag och såg på tv. Bra dag!!

Nu har vädret vänt, under natten har det blivit tio grader kallare och det ser inte ut som att värmen kommer tillbaka, nu är det "bara" ca 20 grader ute!

Idag ska jag träffa Louise och kanske Sarah när jag slutat jobba. Ska bli kul! Imorgon ska jag nog till ett gym och träna med Louise, får se vad som händer mera.

Martina

Vi skulle åka på semester en vecka till Florida, vi skulle shoppa loss i New York City, vi skulle hälsa på hos varandra och vi skulle göra hela Kalifornien på vår 13:e månad Detta var vårt äventyr!

Om 1-2 veckor åker hon hem till Sverige igen.
Det känns jobbigt.. Jag pratade med henne, försökte få henne att stanna men hon ville verkligen hem. Och det är ju så, alla trivs inte med au pair livet, och det kan man ju inte veta förrän man är här. Och på ett sätt är jag glad att Martina gör det som känns rätt och som gör henne glad. Tyvärr råkar det vara att åka hem. Men jag hoppas att hon får det underbart hemma i Sverige igen. Och att hon inte ångrar sig när hon kommer hem.

Tråkigt slut på Martinas och mitt au pair liv, men allt blir inte riktigt som man tänkt sig.

Pratade med henne igår och vi bestämde att hon ska komma och hälsa på mig + att hon ska skicka svenskt godis till mig en gång i månaden ;)

Paus på shoppingcenter

Sitter här på ett café på det stora shoppingcentret!
Min värdmamma var snäll och skjutsade mig hit, så att jag skulle komma ut :P Är faktiskt väldigt skönt :) Sitter och äter en jättegod chokladkaka och en läsk, som jag bara betalade ca 25 kronor för! Tyckte jag var billigt!

Idag var jag ensam med den lilla på morgonen, gav henne frukost och busade lite. Hon är så himla gullig! När den näst minsta kom tillbaka gick vi tre ut på en promenad, den lilla i barnvagn och den andra på sin lilla traktor. Vi gick en sväng, lekte i en jätteliten vattenpöl och kastade sten, haha det var inte så farligt som det låter :) Det var så varmt ute att vi var helt svettiga när vi kom in igen. När vi kom in gjorde jag lunch till barnen.

Sen blev jag ledig och då skjutsade som sagt min värdmamma mig till shoppingcentret och här sitter jag nu. Var precis inne en sväng på Forever 21, men har man varit inne på deras hemsida innan så är detta en besvikelse. Men jag ska nog kunna hitta nåt där ändå, och i alla de andra affärerna som finns också :) Men än så länge har jag inte shoppat något, men det kommer!

Jobbdag

Idag var det min andra jobbdag. Det gick bra, var ensam med den minsta och äldsta på förmiddagen. Gick ut och gungade och tog en promenad, det var såå varmt ute, riktigt högsommar värme :)

På min rast hade jag tänkt ta en promenad och packa upp mina saker. Men det slutade med att jag hamnade på skype och pratade med först mamma och sen Martina.
När jag satt och svarade på mejl kom de två äldsta upp men en tallrik mat till mig, varma mackor, chips, ett äpple och juice till. Just like the American way :) Så snällt!

Sen var det dags att börja jobba igen, jag blev ensam med de två minsta som låg och sov, eller skulle sova i alla fall. jag städade och fixade med tvätt och plockade undan leksaker.
Sedan åkte vi till min värdmammas syster för att fira min värdmormor som fyllde år. Där var samma folk som på kalaset i måndags. De är så trevliga och snälla mot mig. Vi åt mat och tårta. Det var mycket trevligt!

När vi kom hem gick barnen och la sig, sen satte sig jag och värdmamman och pratade om hur de första dagarna har gått osv. Känns mycket bra att prata om allt, vad jag gjort bra och vad vi kan jobba vidare på. Tar ju ett tag att lära sig allt!

Imorgon börjar de två äldsta barnen skolan. På morgonen kommer skolbussen och hämtar dem, (ja, de gula bussarna :P). Så idag har vi gjort lunchlådor till dem. Känns så kul!

Nu ska jag sova! God natt :)




Första jobbdagen + starbucks

Idag var min första jobbdag. Började vid åtta. Var ensam med den minsta och äldsta på förmiddagen. Det gick helt okej. den minsta skrek lite när mamman skuulle gå men sedan vill hon vara hos mig hela tiden.
Vi lekte, spelade spel, läste och gungade. Kul! Den äldsta skrev en lapp till mig där det stod " Mathilda the best babysiter in the world". Är de inte för söta? :)
När de andra kom hem var det badtajm, inte så uppskattat. Sedan åkte jag och värdmamman in till stan för att fixa lite papper oså till mig,
På vägen hem stannade hon vid ett starbucks så att jag skulle få mitt första kaffe på ett starbucks, så snällt! Hon visste att jag inte drack kaffe så hon och jag fick hjälp av han som arbetade där så att jag fick något som skulle vara varmt och med lite kaffe i. Det var helt okej faktiskt, men jag kommer garanterat att vänja mig och spendera en hel del tid på starbucks. När vi kom hem hade jag lite ledig tid. Ringde hem, kul! Konstigt nog så har jag ingen hemlängtan men det var skönt att prata med dem :) Fick prata med hela familjen!
Sen öppnade jag en present som jag hade fått av min kära vän Anna innan jag åkte. Det var en bok med text och bilder om vår vänskaP. Text om oss och bilder på oss. Det var så fint gjort av min älskade vän Anna att jag blev tårögd! Så fint!

Sen var det dags att börja jobba igen. Barnen lekte i vattenspridare och så busade vi lite. Sedan gick jag på promenad med den mellersta och den minsta. Mysigt! Klockan var runt sju men det var fortfarande varmt ute. Riktigt sommarväder :)
Slutade jobba vid åtta. En bra första dag på jobbet, men det tar ett tag innan man lär sig allt. Ska bli skönt när de börjar skolan så att man kan få in lite rutiner och lära sig dem.

Har fortfarande inte packat upp allt än, det mesta ligger konstigt nog kvar i resväskorna men det ska jag försöka få ordning på imorgon är planen. Får se hur det går. Sedan är det kalas igen :) Kul!

Nu ska jag sova! God natt!



Inte den vackraste bilden men det här kära vänner är min allra första starbuckskaffe!


Shoppingcenter, kalas och poolen

Idag var det en väldigt varm dag!
På dagen kom Louise och hämtade mig. Fick smink av henne, så snällt :) Vi åkte till ett shoppingcenter och kollade in alla affärer. Det var så stort och där kommer jag garanterat att spendera många timmar!
Efter att Louise skjutsat hem mig fixade vi lite innan vi åkte till en park för att ha kalas. Jag körde med värdpappan dit, det gick helt okej.
Vid parken var lite släktingar. Träffade min värdmormor och det första hon gjorde var att komma fram och ge mig en stor kram och så sa hon: "Välkommen till familjen". Blev jätteglad och kände mig verkligen välkommen! Vi gick till poolen och jag tog chansen att bada i poolen utomhus. Det var skönt! Sedan åt vi och åt tårta :) Sedan var det presentöppning. Det var en mycket trevlig kväll :)

På kvällen pratade jag lite med min värdmamma om lite arbetsuppgifter och regler och så. Det var bra!

Senare på kvällen pratade jag med Martina på skype. Det var jättekul och skönt att prata med henne!

Imorgon ska jag börja jobba. Min första jobbdag, det ska bli spännande.




Au pair skolan - Bilder

Här kommer lite bilder från au pair skolan!
 
Bilder från NYC kommer så småningom :)


Poolparty och Louise

Idag på förmiddagen åkte jag, värdmamman och den lilla och handlade. Jag körde igen, det gick helt okej, men det är svårt men det är bara att öva. Kör den lilla bilen nu, sen ska vi gå över till den stora :P

Vid fyra gjorde vi iordning oss och åkte till deras country club där det var fest för att poolen ska stängas. Där var det en massa folk, pool, hoppborg, musik och dj, och lite andra aktiviteter. Mat och dricka fanns också. Precis när vi kommer in kommer Louise. Det var så kul att äntligen få träffa henne :) Vi gick runt lite och pratade och sen satte vi oss och åt. Det var jättetrevligt! Lite senare följde jag med hem till henne, sen åkte vi en sväng och hon visade mig runt lite i området. Jag fick åka i hennes berömda bil ;) Haha!
Vi åkte till Crossgate mall, men det var tyvärr stängt så det får bli en annan dag.
Mycket trevlig kväll och det var såå kul att få träffa Louise, hon var jättetrevlig och jag tror absolut att vi kommer att ha kul ihop :) Fick skjuts av Lousie hem och det tog ett tag innan jag fick upp den automatiska garageporten :P Men jag lär mig förhoppningsvis, vill ju inte bli utelåst!

Fick förresten lite presenter av värdfamiljen idag. Fick en dagbok, godis, kalender, noteblock, en grej till duschen, en söt låda att lägga smycken i och ett kort där de skrivit att de var jätteglada att jag äntligen var här och att de hoppades på ett toppenår och att de skulle stötta mig genom det här osv. Så himla gulliga!!

Blev glad idag när den lilla ville bli buren av mig för då sa den äldsta att hon brukar vara rädd för främlingar, och jag var ju typ en främling, men hon verkar ha accepterat mig och med de andra barnvakterna är det inte så med. Det gjorde mig glad! Det känns som att jag har kommit nära barnen fast det bara gått ett par dagar, men de vill umgås med mig och de kramar mig. Och idag när jag inte åkte med dem hem från counry cluben så hade de frågat flera gånger var jag var. Så söta :) Jag känner mig så lyckligt lottad!

Imorgon får jag se vad som händer, det som finns som förslag är kalas, horseracing och shopping. Får se vad det blir :) Är ju ledig imorgon. Här i USA är det Labor day. På tisdag blir det min första dag på jobbet :) Spännande!

RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se