Tacksamhet

Tack snälla ni!

Jag blev helt rörd när jag läste alla kommentarer till det förra inlägget. Det värmer och gör mig så glad att ni tar er tid att skriva en kommentar. Jag tar till mig det ni skriver! Blev så glad när ni skrev att ni läser min blogg så ofta, att ni gillar den och att den inspirerar. Det värmer så mycket ska ni veta!

Ville bara skriva några rader och visa min tacksamhet.

Tack än en gång!

Förlänga eller åka hem?

Jag varnar redan nu för ett långt och kanske inte ett så sammanhängande inlägg. Men detta är mina tankar och jag skriver detta för att ni ska få ta del av det då detta är något som tar en stor plats i huvudet just nu. Jag skriver dels för mig själv men också för att ni ska läsa och kunna ge mig tips och idéer. Men också för att vissa av er läsare kanske är i samma situation eller kommer att hamna i den, för detta är en del av au pairlivet.


Jag har bara skrivit det lite kort tidigare, men jag funderar på att förlänga. Mitt au pair år tar slut i augusti. Tanken om att förlänga har alltid funnits där men det är nu som den blir så verklig, nu när man ska ta beslutet.

När jag nämnde det för min värdmamma blev hon jätteglad och lite hoppfull. Hon sa att hon skulle älska det om jag stannade.


Det är många tankar och funderar och känslor som rör sig i mitt lilla huvud just nu och jag tänkte dela med mig lite.


Därför vill jag stanna:


Jag trivs verkligen jättebra här. Jag älskar familjen och tycker om det liv som jag har byggt upp här med allt vad det innebär. Skulle jag dock stanna så skulle jag vilja bygga ut min vänkrets (mitt sociala liv är inte så stort för tillfället), jag skulle också vilja ha en fritidsaktivitet och jag skulle vilja förverkliga min dröm om att plugga på college.


När jag kommer hem till Sverige i augusti vet jag inte vad jag ska göra. Att börja plugga är försent och det är inte heller något jag känner för att göra just nu. Då är det ju jobb, men just nu är det väldigt svårt att få jobb hemma och jag vill verkligen inte komma hem och sen bara gå omkring hemma och söka jobb. Då kan jag lika gärna stanna här och fortsätta mitt äventyr, här har jag ju jobb och till och med en inkomst.


Jag vill inte lämna den här familjen, jag vill fortsätta vara en del av barnens uppväxt. Jag vill se dem utvecklas och växa ännu mera. Jag är heller inte klar med USA. Jag vill se mer utav detta land. Om jag stannar är min plan att spendera andra året med att se platser som jag inte skulle ha gjort om jag bara stannade ett år. Platser som inte är de mest kända (andra platser än tex NYC, Boston, Washington DC osv).


Därför funderar jag på att åka hem:


Jag saknar hem väldigt mycket. Jag saknar familj, släkt och vänner så mycket. Jag vill hem till mina älskade vänner. Men även om jag åker hem kommer det inte att bli som vanligt. Mina vänner kommer inte att sitta och vänta på mig, de är på andra platser i Sverige vilket gör att vi inte kommer att träffas så ofta ändå.

Saknaden efter hem är en anledning till att jag funderar på att åka hem. Fast hem kommer jag ju att komma till. Frågan är bara om det sker i augsuti i år eller senare.


Efter USA är jag inte klar med resendet, jag vill se mer av världen. Så jag undrar, om jag stannar kvar ett år till har jag tid med mer resande när jag kommer hem innan det är på tiden att börja plugga. Fast å andra sidan så är det ju aldrig försent att börja plugga och just nu vet jag inte vad jag vill plugga.


Något jag är väldigt orolig över är att jag ska tappa energin för jobbet här. För att vara au pair är ett jobb och ett väldigt jobbigt sådan emellanåt. Det är inte många gånger, men ibland så känner jag att jag inte är så sugen på att jobba. Jag är rädd att detta ska ske oftare om jag stannar. För det är ju jobbigt för mig men också oschysst mot familjen eftersom jag vill vara en glad och positiv au pair till dem. Min värdmamma sa dock att man inte kan vara på topp jämt och så är det ju.


Jag undrar också om hemlängtan kommer bli större om jag stannar, för då dröjer det ju längre tid innan jag kommer hem. Stannar jag så kommer jag att komma hem runt jul. På ett sätt tror jag inte att den kommer bli större för jag har ett nytt år med nya saker att se fram emot i detta land osv.


En av de största anledningarna till att jag funderar på att stanna är för att jag inte kan tänka på att det kommer en dag då jag måste säga hej då och lämna allt detta. Och jag vet, det är inte en så bra anledning eftersom den dagen kommer oavsett om jag förlänger eller inte. Men jag kan ju skjuta på det och njuta ett år till. Känslan att jag måste lämna detta är hemsk och gör mig gråtfärdig bara av att tänka på det. Jag vill inte lämna detta liv, denna familj. Men samtidigt vill jag hem till alla i Sverige. Jag vill ha båda liven, samtidigt. Och det går ju inte och det är det som känns så fruktansvärt jobbigt. Det går ju inte att leva båda liven samtidigt även om jag gärna skulle vilja.

Hem i Sverige kommer alltid att finnas, oavsett när jag kommer hem. Men detta i USA finns bara en gång och det är här och nu. Lämnar jag det så kommer jag aldirg att kunna komma tillbaks till det på samma sätt. Jag vill inte avskräcka blivande au pairer, men att bli au pair är det bästa men också det värsta man kan ge sig inpå. Jag ångrar inte för en minut att jag åkte men man åker hit helt själv med enbart lite svenska kläder. Sedan kommer man hit till något helt nytt och främmande, till en familj man aldrig har träffat. Så ska man bygga upp ett helt nytt liv, lära känna familjen, lära känna staden man bor i, hitta vänner och sysselsättningar, rutiner osv. Det tar sin lilla tid och precis när man känner att man kommit in i allt och börjat njuta för fullt av det liv man har skapat, ja då är det dags att åka hem och säga hej då till allt.

Men trots detta så är ett år som au pair det bästa man ändå kan göra. Man får erfarenheter och minnen för livet. Och förhoppningsvis även en amerikansk familj. Min värdmamma sa att min amerikanska familj här kommer alltid att finnas kvar och jag kommer fortsätta att vara en del av deras familj. För alltid! Och det känns så bra att veta.


Så nu återstår beslutet, stanna kvar eller åka hem när mitt au pair år är slut.

Jag har fått rådet att tänka på mig själv, bara på mig själv. Och det ska jag göra, jag ska följa mitt hjärta. Vart det nu leder mig.


Jag vill gärna ha lite respons på detta inlägg. Så om ni läser detta och tänker "hon borde stanna eller hon borde åka hem", eller "hon borde tänka på detta osv", snälla tänk inte bara det utan skriv en kommentar. Jag skulle verkligen uppskatta det!


Tack!


Angelina Jolie!

Jag såg henne, jag såg henne, jag såg henne!

Jag trodde aldrig att jag skulle få skriva det. Men jag har sett henne! Jag har sett Angelina Jolie!

Okej, jag borde kanske ta ett djupt andetag innan jag fortsätter att skriva men jag är fortfarande så uppspelt!

Ryktena gick att Angelina Jolie skulle befinna sig i Albany idag (söndag) för att spela in en scen till hennes nya film "Salt". Så jag begav mig ner till downtown Albany i hopp om att få se en glimt av stjärnan. När jag kör omkring ser jag helt plötsligt en lastbil köra förbi med en person på taket så jag kör snabbt in till sidan och sliter upp kameran. Parkerade och gick ut och tog några bilder på personen som såg ut som Angelina men jag var inte riktigt säker.

Jag gick vidare och såg filmcrewet. Tyckte det var så himla häftigt. Hittade plötsligt att de filmade under en bro, där en person gjorde olika saker på en lastbil. Man kunde faktiskt se ganska bra, men inte så bra att man kunde se vem det var. Det var bara jag där och ett par andra. Det stod en kille och mer eller mindre vaktade så att ingen skulle gå för nära. Jag gick fram och frågade honom vart de skulle filma efter detta och han sa vart och sen frågade jag: "Är Angelina här idag?". Jag trodde att jag skulle få till svar: "Ingen kommentar" eller liknande, men istället sa han att hon skulle komma om en stund och göra några tagningar. Jag blev helt uppspelt. Ryktena var alltså sanna, hon skulle komma!

Det var en kvinna i en vit tröja på lastbilstaket så jag frågade om det var hon, men han sa att det var hennes stuntkvinna. Efter ett tag gick det upp en kvinna i en brun jacka och jag gick fram och frågade om det var Angelina och han svarade: "Japp, det är hon".

Åhh, vilken glädje, jag blev så uppspelt! Jag tittade och tog kort av henne när hon låg och gjorde tagningar på lastbilen, både när den stod stilla och när den åkte. Så häftigt att se!

Det kom mer och mer människor och jag vet inte varför, men alla kom fram till mig och frågade om Angelina verkligen var här och jag svarade att det stämde och förklarade vem som var vem osv. Riktigt kul!

Det kom en kille från tv också och filmade. Sen var Angelina klar och hon gick mot en bil, och snabbt tog jag en bild. På långt håll dock, men man kan se att det är hon. Hon gick in i en bil och där satt hon ett bra tag. Tv-killen frågade mig hela tiden om Angelina fortfarande var kvar i bilen och jag hade koll på att hon inte kom ut. Jag fick även förklara för andra vart hon var osv. Jag kände mig som någon som jobbade med detta, jag hade sådan koll eftersom jag var så himla nyfiken. Så kul!

Sen åkte Angelina iväg och jag kunde inte fatta att jag nyss hade sett henne. Tv-killen kom fram och ville se mina bilder och var även intresserad av att ha dem. Haha, kul! Så nu är dem skickade till tv-stationen.


Uppspelt ringde jag min lika uppspelta värdmamma och berättade innan jag åkte och firade med en glass. Medan jag åt min glass ringde jag mina föräldrar för att berätta vad jag nyss varit med om.

Jag kan fortfarande inte fatta att jag har sett henne. Det var ju inte vilken skådespelare som helst. Det var ju ANGELINA JOLIE!!

Jag är så himla glad och det känns inte som att det är sant. Men det är det. Jag har sett henne!

Detta kan jag leva på länge, väldigt länge.!


Sol ute, sol inne

Det är en härlig känsla att gå och lägga sig vid elva och det fortfarande är lite över 70 F ute och vakna upp vid åtta och det är redan 73 F ute. Åhh, vädret gör en så glad!

Jag pratade med min värdmamma igår. Vi hade ett mycket bra samtal om allting. När jag gick och lade mig så var den jobbiga magkänslan mindre och jag var bara bättre till mods. Det var så skönt att få lätta sitt hjärta. Vi ska göra lite saker så att det blir lättare, vi ska bla ha lite kontakt med varandra (jag och den gamla au pairen) innan hon kommer. Något jag tycker är jättebra!
Imorse vaknade jag med ett leende och den jobbiga känslan i magen var borta. Nu ser jag faktiskt fram emot att den gamla au pairen ska komma.

Som sagt, det är en ny dag idag och jag kunde inte må bättre!

Nu ska jag ut och spana efter Angelina Jolie! Vi hörs senare! Ska lägga upp inlägget om igår om bilderna vill fungera snart!

Filminspelning

När min värdpappa för några veckor sedan kom hem och berättade att han hade gått förbi en filminspelning med Angelina Jolie och sett skådespelaren Liev Schrieber som också har en roll i filmen tyckte jag att det lät så häftigt. Jag sa att det vore en dröm att få se en filminspelning. Lite komiskt så kom nu samma film, filmen "Salt", hit till Albany för att spela in en scen.
Så idag for jag ner dit för att ta mig en titt. Åkte upp i utsikttornet där man såg det hela väldigt bra. Helt plötsligt ser jag att alla bilar börjar åka baklänges. Jag var tvungen att blinka för att se att det verkligen stämde, och det gjorde det. Då förstod jag att det var ju bilarna som var med i scenen. De backade tillbaka, sen körde de framåt och sen backade de tillbaka och så körde de fram igen. Jag har aldrig fattat att även trafiken är med i filmen, jag har alltid trott att det är allmänheten som typ åker förbi. Fast nu när jag tänker efter så är det ju inte allmänhetens bilar som åker brevid i actionfilmer då de skjuter hejvilt. Men jag har aldrig riktigt fattat hur det gör. Men nu fick jag en inblick i det. En lastbil fanns med i trakfiken och det var på den allt hände. Där stod det en person när de åkte (vad personen gjorde såg jag inte), sen när de stannade och bara filmade lastbilen hade jag hittat en annan bra plats att stå på och då var det flera personer på lastbilen. Så himla coolt att se!
Så nu har man sett en filminspelning. Riktigt häftigt! Även om man inte kunde komma så nära eftersom det filmades på en motorväg. Men imorgon ska jag ner och ta kort igen, för då kan det vara självaste Angelina Jolie som är där!

När jag skulle åka hem hamnade jag brevid en kö med bilar som alla blinkade med varningsblinkers. De kom från inspelningsplatsen (jag hade sett dem tidigare). Mitt i tunnel så stannar dem och jag vet inte riktigt vad jag ska göra, jag kommer ju inte fram så jag stannar också. Det visar sig att de inte vet vad de ska så efter en liten stund släpper de förbi mig. Wow, jag tyckte det var såå häftigt!

Kom lite fel på hemvägen, eller ganska mycket fel. Jag körde runt på platser jag aldrig hade varit på och även om det var dagsljus så ville jag inte vara där. Efter att jag kände mig riktigt vilsen körde jag in någonstans och hittade till min lättnad GPS:en i bilen. Tog en liten stund innan jag fattade hur man gjorde men sen fungerade det. Vägen den visade att jag skulle åka för att komma rätt hade jag aldrig fattat. Jag hade verkligen irrat runt. Men hem kom jag vilket var riktigt skönt!


Tårar

Dagen började så bra. Jag åkte iväg för att titta in filminspelningen men två minuter efter att jag hade satt mig i bilen så ringer min värdmamma och efter det så blev allt lite annorlunda. Hon berättade att deras gamla au pair har bestämt när hon ska komma i sommar så hon ville bara komma så att de datumen var okej med mig. Jag sa okej och det kändes bra. Men sen när jag lade på så kom tårarna och jag jag blev själv frövånad när jag en sekund senare började gråta högt. Jag bara grät och grät.

Jag har vetat att den här dagen skulle komma. Har inte skrivit om det i bloggen, men detta är ett ämne som har gett mig magont, tårar och en jobbig känsla. När jag har tänkt på det så har jag försökt att tänka positiva tankar, men nu är dem som bortblåsta. Nu är dagen här, det är bestämt, hon ska komma. Jag visste att jag kanske skulle fälla några tårar när jag fick reda på det. Men jag blev förvånad över att jag grät så mycket och så länge som jag gjorde.

Nu har det gått några timmar men jag har fortfarande en jobbig känsla i magen och det känns som att jag är nära till tårar hela tiden.

Usch, jag ville bara lätta mitt hjärta lite i bloggen.

Skriver om filminpselningen lite senare. Nu ska jag gå ut på en promenad. Temperaturen visar på 98 F. Kanon väder!

Stan och kalas

Nu har jag precis varit och tränat. Ett riktigt jobbigt Bodyattack pass men det känns så bra nu efteråt.

Nu ska jag duscha och göra iordning mig. Sen blir det att åka ner och spana in filminspelning och i eftermiddag blir det kalas. Låter som en riktigt bra lördag!
85 F ute, kan det bli så mycket bättre?!

Hoppas ni har en soliga och fin lördag!
Vi hörs!

Kalas och Grillning

Dagen idag har varit så härlig, underbart väder och barnen har skött sig och varit glada!
På kvällen var det födelsedags kalas och vi grillade vi och barnen lekte ute. Finns det något bättre än att sitta med gott sällskap och äta grillat samtdigt som solen fortfarande värmer? Jag tror inte det! Underbart!

Tog precis en kvällspromenad och nu ska jag nog krypa ner i sängen och se på tv. Ska bli skönt!

 
Ha en trevlig helg!

Angelina is in town?

I´m so excited, and I just can´t hide it!

Vem sa att man behövde åka till Hollywood för att få ta del av kakan. Det räcker tydligen med Albany.
Just nu håller dem på för fullt med att spela in en scen till Angelina Jolies film "Salt" här i Albany. Min värdpappa såg när de spelade in en scen i New York City och nu är dem alltså här. Det är en scen då de jagar på en motorväg så stora vägar här i Albany är avstängda.
Det går rykten om att Angelina kommer att komma till stan på söndag för att vara med och spela in scenen. Så himla coolt! Jag vet precis vart jag ska spendera min helg. Jag är så uppspelt, även om jag inte får se Angelina Jolie eller någon annan kändis så vore det bara så himla coolt och häftigt att få ha sett en inspelningsplats.

Men såklart hoppas jag att få se självaste Angelina också!

Ha en trevlig och förhoppningsvis solig fredag!

I drive slow

Nu är jag redo för att gå och lägga mig. Dagen har rullat på bra, känner mig väldigt trött just nu.
Imorgon är det födelsedagskalas som gäller. Jag föreslog grillning då det ska bli fint väder, så grillning blir det!
I helgen ska det bli runt 80 F. Underbart!

Detta blev ett kort inlägg men efter att ha sett "Grey´s Anatomy" känner jag mig redo för sängen då jag är väldigt trött.

Ps. Killen hade sagt till min värdmamma när de åkte bil att : "Mommy drives fast and Mathilda drives slow". Haha, jag tror att både jag och min värdmamma var lättade över att det inte var tvärtom.

God natt allihopa!

Stranden nästa

Om exakt en månad befinner jag mig på beach vacation. Då ska hela släkten på gemensam semester till South Carolina. Vi ska bo precis vid vattnet och spendera dagarna med att göra en massa roligheter. Leka, sola, bada, leka på stranden, bada i poolen och i havet, grilla, umgås och bara ha det alldeles underbart.

Jag längtar!

Sovmorgon

Just nu väntar jag på att min lilla tjej ska vakna. Hon tog visst sovmorgon idag. Efter fukost ska vi ut och handla. På inköpslistan från min värdmamma stod det "Pretzels och bröd" och sen sa hon att jag skulle köpa allt som jag ville ha. Vi får väl se vad det ligger i påsarna när vi kommer hem.

Ha en bra onsdag!


Vad är en Au pair?

Jag tänkte börja det hela med att förklara i stora drag vad en au pair är och vad det innebär.

Som au pair åker man till ett annat land och hjälper en familj med att ta hand om deras barn. Man bor och jobbar hos familjen och tar hand familjens barn och även lättare hushållsarbete ingår. Av familjen får man en mindre lön men också mat och husrum.

En au pair har en mängd olika sysslor som varierar från familj till familj. Men en au pairs sysslor kan vara bland annat att:

 • Göra iordning frukost och mat till barnen
 • Leka och hitta på aktiviteter
 • Hämtning och lämning på dagis/skola
 • Hämtning och lämning till fritidsaktiviteter
 • Hjälpa till med läxor
 • Lättare städning och undanplockning

Man kan också ha som syssla att tvätta och stryka barnens kläder, handla mat osv. Att sitta barnvakt ett par kvällar i månaden kan också höra till en au pairs arbetssyssla.

Nu när ni förhoppningsvis har fått ett hum om vad au pair innebär kan man börja med att ställa sig frågan: Vill jag bli Au pair och varför?
  

Man kan åka som au pair av olika anledningar: Man vill se något nytt, förbättra sin engelska, leva i den amerikanska kulturen, göra något annat/något nytt osv. Anledningarna kan vara många. Men den största anledningen bör vara att man vill jobba med barn. För att vara au pair är ett jobb. Även om det är ett jobb så är det en jättebra kombination av arbete, studier och resande. Du tillbringar ett år med att bo hos en amerikansk familj, tar hand om din värdfamiljs barn, studerar på ett lokalt college, reser och träffar nya, intressanta vänner.

Man förbättrar sin engelska, får ett kulturellt utbyte, arbetslivserfarenhet utomlands, man lär sig att bli självständig och stå på egna ben och man får upptäcka det stora landet USA med allt vad det har att erbjuda. Det är helt enkelt ditt livs äventyr!


Kan alla bli au pairer?
- Jag tror att många passar som au pairer eller i alla fall växer in i rollen som au pair. Men jag tycker att man som person bör vara ansvarsfull eftersom man tar hand om barn och även flexibel då man bor och jobbar hos en annan familj.
Även au pair organisationerna har vissa krav och Cultural Cares (EF) krav är:

 • Vara mella 18-26 år
 • Ha erfarenhet av barn
 • Förstå och kunna prata engelska
 • Vara flexibel, mogen, självständig och positiv
 • Ha körkort när du reser
 • Ha ett prickfritt polisregister
 • Vara vid god hälsa

Med "erfarenhet av barn" menas, i alla fall hos Cultural Care, att du har 200 timmars barnerfarenhet. Det kan kännas som mycket men du kan räkna all tid du tagit om hand/umgåtts med barn. Helst ska timmarna vara från de senaste åren. Så om du redan nu vet att du vill åka iväg som au pair passa på att sitta barnvakt och samla på dig timmar. Du kan aldrig få för många timmar och ju fler desto bättre.

Det finns hur mycket som helst jag skulle kunna skriva, men detta får vara en bra början.

Känner du att du vill åka som au pair nu? Håll då ut till nästa blogginlägg i denna kategori för då kommer jag att skriva om de olika au pair organisationerna.


17 Again

Filmen igår var mycket bra och rolig! Helt klart sevärd! Jag bara njöt av att sitta och titta på Zac Efron också, han är ju bara så snygg. Det var bara au pairer på bion och salongen var lite speciell, inte alls stor och längst fram såg det ut som en byggarbetsplats med kundvagnar och lite allt möjligt. Här är det inte "Drive in bio" med bil utan med sin kundvagn.
Men som sagt filmen var mycket bra och det blev en del skratt!
Efter det åkte jag och Sarah och tog en mysig pratstund på Starbucks. Trevligt trevligt!

Nu har jag lite rast så här mitt på dagen. Dagen har hittills varit bra, om man bortser ifrån att killen skrek och grät på morgonen. Men som tur var gick det över. Jag tog de två minsta till gymmet, lämnade in dem i som ett barnvaktsrum och sen gick jag och tränade. Jag sprang och det kändes verkligen riktigt bra! Sedan duschade jag och efter det hämtade jag barnen. Vi åt lunch och spelade basket. Riktigt kul! Värdmormorn kom förbi också vilket var trevligt.

Så nu sitter jag här och har hunnit med att leka med barnen, träna och duscha. Allt detta på min arbetstid. Vilken lyx! Men jag tror att detta inte kommer att hända allt för ofta. Men jag skulle inte klaga när det händer.
Så min dag har varit jättebra!

Nu ska jag göra lite scrapbooking och när jag börjar jobba igen blir det att åka och handla och sen laga middag. Kyckling med sallad, majs och bröd blir det nog idag. Så gott!

Ha en bra tisdag!

Movie night

Ikväll har jag LCC möte och inget tror jag kan få mig på dåligt humör. Vi ska på bio på mötet idag. Och gissa vilken film jag längtat efter ska komma på bio, hade premiär i fredags och visas idag?? Jo, "17 Again" med Zac Efron. Ni som känner mig vet att detta är lycka!
Dock blev jag inte så glad när jag slog upp morgontidningen och såg att just den filmen (precis som alla andra) börjar sju. Och vi skulle inte vara på bion förrän vid kvart över sju halv åtta. Så jag mejlade min LCC och fick et glädjande besked om att man kunde komma till honom tidigare och sen promenera til bion tidigare så man hann. Men det bästa av allt: Bion kommer inte att sätta på filmen "17 Again" förrän vi au pairer är där. De väntar på oss! Perfekt och jag känner mig så glad!

Ha en bra kväll!

Solig söndag

Så var det söndag!
På morgonen tog jag en promenad med min värdmamma. Det var riktigt skönt ute. När vi kom tillbaka tog jag bilen och åkte till Target, sen åkte jag och lämnade tillbaka ett par skor och så köpte jag en smoothie innan jag åkte hem igen.
Satte mig ute på altanen och lyssnade på musik och njöt av solen. Hann med lite tänkande också vilket var välbehövligt!
Gick upp på mitt rum och pratade med mamma och pappa på skype och efter det pratade jag med Martina på skype, så kul! Vi pratade i nästan två timmar, tiden bara flög iväg. Vi pratade bla om att hon kanske ska komma och hälsa på mig i sommar. Jag hoppas verkligen att det blir så!

På kvällen åt jag middag med min värdfamilj och sen fastnade jag som vanligt och pratade med min värdmamma. Alltid lika kul! Nu sitter jag här vid datan och gör en massa saker, uppdaterar blogg, svarar på mejl och osv. Planen för helgen var att göra en massa scrapbooking men jag vet inte vart tiden tog vägen. Och nu känner jag mig för trött för att orka göra något snyggt och bra så det får nog vänta tills en annan dag. Jag vill ju att det ska bli så bra som möjligt!
Istället blir det nog att plocka iordning på mitt rum och sen slänga sig i sängen och se på "Desperate Housewives". Inte så illa det heller.

Imorgon är det tillbaka till vardagen igen. Ska på ett sätt bli skönt!

Ny kategori

Välkommen till en ny kategori som jag har skapat här på bloggen.

För exakt ett år sedan satt jag med högen av ansökningspapper och fyllde i, bad om referenser, gjorde bildkollage och drömde om att förverkliga min dröm om att åka som au pair till USA.

Den här kategorin skapar jag för att försöka hjälpa blivande au pairer. Det är mycket att tänka på, många val och mycket papper att fylla i. Jag hoppas att detta kan hjälpa blivande au pairer och att ni kan känna att ni får ut något av det.
Jag kommer att skriva om allt i från att välja organisation, att skriva ansökan, välja familj till att göra sig redo inför avresan som au pair.

Har ni frågor är det bara att ni hör av er så svarar jag så gott jag kan.


Besök av familjen: NYC del 2

På torsdagen begav vi oss i bil till New York City. Var en mysig bilresa och mycket häftigt att se skylinen av New York City när vi närmade oss.
Besökte Brooklyn Bridge, solen lyste och värmde vilket var riktigt skönt så efter bron blev det en glass i solen. Sen tog vi en taxi tillbaka till hotellet (första gången jag åkte en gul taxi i NYC). Efter en sväng på hotellet begav vi oss till Madison Square Garden för att titta på ishockey. NY Rangers mot Philadelphia. Det var mycket folk och en hel del svenskar. Det är ju faktiskt hela tre svenskar i Rangers laget varav två spelade idag. Den största stjärnan var Henrik Lundqvist. Det var så kul att se alla svenskar och jag och min syster viftade frenetiskt med den svenska flaggan. Det var en härlig stämning, men det var inte många som satt still alla rörde verkligen på sig och gick omkring hela tiden. Matchen var väldigt lång, ibland lite för lång. Men sista perioden var riktigt spännande och det slutade med att NY Rangers vann med 2-1. Mycket häftigt att ha sett ishockey. Extra roligt att Henrik Lundqvist som är så stor är svensk. De utsedde tre bästa spelare i slutet av matchen och två av dem var svenskar. Jättekul!
Åkte trötta men glada tillbaka till hotellet.
 
 
 
På fredagen besökte vi Wall street och efter det tog vi en fika på Starbucks. Sen gick vi till Ground Zero och var inne på ett museum precis i närheten. Det var hemskt! Man blir så rörd av allting. Jag vet inte, men det känns lite mera nära när man är här och bor i USA med amerikaner. Det fanns ett citat på en vägg då en man ringde till sin fru och talade in ett meddelande att han var på ett flygplan som hade blivit kapat. Både mannen och kvinnan hette precis som mina värdföräldrar och meddelandet lät precis så som min värdpappa skulle kunna börja ett till min värdmamma. Det var så hemskt att jag bara ville börja gråta. Då kändes det så nära och hemskt.
Gick till 5th Avenue och tittade lite där. Gick till ett ställe och åt pizza. Gott! När vi kom ut var det en massa polisbilar, polishund och pikébil och de håller en man i handfängsel. Många människor stod och tittade och mitt i allt kommer Batman förbi cyklandes. Komiskt!

Gick till tågstationen och det var dags att säga hej då. Jag hade tänkt vara stark och inte börja gråta utan vänta tills jag satt i min ensamhet på tåget. Men när jag kramade om min mamma och hon började gråta och sen även min pappa så gick det inte. Det är inte ofta jag ser mina föräldrar gråta så det blev starkt och då kunde inte jag heller stoppa mina tårar. Vi vet inte riktig när vi ses nästa gång, kanske om fem månader, kanske om åtta.
När jag satt på tåget var det många blandade känslor. Jag grät över att behöva lämna min familj men samtidigt grät jag över att jag kände mig så lyckligt lottad som precis spenderat tid med min underbara familj men nu fick åka hem till min andra familj som jag också trivs så bra med.
Många och blandade känslor men jag hade en underbar tid ihop med min familj här i USA.


Hej då kram på tågstationen

Friday´s on a Saturday

Lördagen spenderades med att jag jobbade ett par timmar på morgonen. Sen slappade jag och pratade med mamma och pappa på skype.
Efter det kände jag att jag behövde ha lite luft så jag tog mig en liten promenad. När jag kom in vände jag och gick en promenad med min värdmamma. Vi tog en skön promenad och pratade om en mängd olika saker, tankar och känslor. Så skönt och trevligt! Jag är så glad över att ha henne.
Kom hem och bytte om och sen åkte hela familjen till "Friday´s" och åt middag tillsammans med min värdmammas syster och hennes familj. Mycket trevligt!

En mycket bra lördag! Hoppas att ni också hade det!

Besök av familjen: Albany

Så kom söndagen och dagen då min familj skulle träffa min värdfamilj. Hämtade min familj från hotellet och när vi svängde upp på uppfarten tror jag att det var fler än jag som var nervös. Barnen fick presenter när de kom och de lättade upp stämningen väldigt mycket och barnen slappnade av. Presenterna kom ifrån Sverige och blev verkligen uppskattade. När vi skulle gå frågar killen: " Can I keep this toys?". Det blev rundvisning och prat och vi umgicks. Kunde bärja slappna av då jag märkte att det gick bra. Men det var fortfarande en konstig känsla som inte gick att beskriva. Att ha sin familj här i ens "nya" hem med en annan familj. Vi gick på en promenad i området vilket var trevligt! Stannade upp för en sekund och insåg att här, där jag alltid brukar gå med barnen, gick nu min familj tillsammans med värdfamiljen. Alla tillsammans!
Min syster lekte jättebra med de två äldsta och det var verkligen kul att se. Allt gick så bra!
Lite senare på kvällen åkte jag och min familj till Cheesecake Factory och åt. Trevligt och gott!
Mycket nervös men lyckad dag då familjerna fick träffas!

måndagen regnade det. Tog familjen till New York State Museum och gick omrking där lite och tittade. De hade en utställning om 9/11 vilket var rörande att se. Vi tittade runt lite i Albany också. Åkte upp i ett utsiktstorn med utsikt över Albany. Det var ju inte som utsikten från Rockfeller Center över New York City men det var kul att se. Efter att ha ätit lunch och visat vart Louise bodde åkte vi ut till mina värdmorföräldrar. Där hade alla planer spruckit pga det dåliga vädret men det blev mycket trevligt i alla fall. Vi hade rundvisning i bil av området där de bodde. Åkte och hälsade på min värdmammas syster och hennes familj vilket var kul! Sen åkte vi tillbaka till värdmorföräldrarna och hade middag. Mycket trevligt!
Även detta möte gick bra! Riktigt kul att de fick träffa lite släkt också. 


 

Tisdagen kom och då begav vi oss till Lake George. Det var ganska kallt och alla affärer var stängda eftersom det inte är säsong än så vi tittade bara lite innan vi åkte vidare till några outlets och shoppade lite. Efter det åkte vi till Saratoga och åt kinamat. Gott! Åkte hem och fixade iordning oss och sen kom min familj hem hit för att fira den äldsta tjejen som fyllde år. Mycket trevlig kväll då det var mat, lek, presenter och tårta. 


Onsdagen var sista dagen här för min familj i Albany och den dagen tillbringades på shoppingcentrat. Vi gick omkring i affärer i ett antal timmar och shoppade. Hann även med glasspaus och lunch. Trevligt!
Vi fem kom min familj hem hit och lekte med barnen. Vi målade även påskägg. Sen åkte jag, min familj och mina värdföräldrar på middag. Vi åt mycket god mat och hade det jättetrevligt och kul på restaurangen. Ett mycket bra slut på vistelsen i Albany.

 

Min familj tyckte det var jättesorgligt att säga hej då till min värdfamilj. Min pappa sa: " Jag har bara träffat dem ett par dagar och tycker att det är jättesorgligt att behöva säga hej då. Då tänker jag på dig och på hur jobbigt det kommer att bli för dig när du måste säga hej då".
Då ville jag nästan börja gråta, den tanken och känslan är alldeles för hemsk och jobbig.

Jättetrevliga och roliga dagar i Albany med min familj fick jag!

Happy Friday!

Nu är det fredag igen. Vart tar veckorna vägen?!

Filmen igår "Slumdog Milionaire" var bra. Mycket bra gjord. Helt klart sevärd! Dock var de väldigt hemsk och jobbig, speciellt i början och ibland kändes den lite lång. Men som sagt helt klart sevärd. Speciellt "kul" att se den då den vann Oscars för bästa film.

Hoppas ni får en bra fredag och en trevlig helg!

Kan det bli bättre?

Åhh vilken härlig dag det har varit. Solen har lyst och det har varit varmt och skönt! Var i lekparken och lekte.

Två av barnen har åkt till sin mormor på sleepover så vi har bara två kvar och de ska snart i säng för de hade ingen nap. Vilken lyx! Min värdmamma har hyrt filmen "Slumdog Millionaire" så snart ska vi äta, poppa popcorn och se på film. Vi njuter av spring break också! Känns som fredag men det är bara en lyxig torsdag! Kan det bli bättre?
Imorgon visar vädret sol och 69 grader. Underbart! Blir man inte gladare än gladast av detta väder?!

Ha en bra kväll!

Besök av familjen: NYC del 1

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så åkte jag ju ner till NYC tidigt på fredagsmorgonen och överraskade dem. En överraskning som blev riktigt lyckad!

Fredagen spenderades med att i regnet gå omkring i den stora staden. Tog oss til svenska kyrkan för en fika. Riktigt mysigt! Sen blev det uppehåll och vi besökte Times Square. Det hade varit molnigt hela dagen men på eftermiddagen blev det bättre så då åkte vi upp i Rockfeller Center och tittade på den underbara utsikten.
Efter det gick vi och åt på "Friday´s", spanade in Times Square kvällstid och sen begav vi oss tillbaka till hotellet.

På lördagen var det riktigt blåsigt. Vi begav oss till det svenska cafét "Fika" och efter det gick vi en sväng i Central Park. Mysigt! Sen gick vi omkring lite och efter att ha ätit på ett riktigt amerikanskt diner så var det dags för mig att ta tåget hem till Albany.

Mycket lyckade dagar i NYC.


  
Trötta ben

Att vara envis kan vara både bra och dåligt. I dag var det bra. Tog på mig löparskorna och sprang ut och sprang. Tack vare min envishet sprang jag mer än vad jag orkade. Trots trötta ben känns det bra och jag kan vara stolt över mig själv. Har varit lite för mycket godis de senaste dagarna pga påsken och det svenska godiset. Nu ska det bli mindre godis och mer träning. Godis enbart på fredagar och lördagar. Det har jag lovat mig själv.

Tack "anonym" för den fina kommentaren. Ber om ursäkt över att jag inte skrivit om veckan med min familj än. Har tänkt det varje dag men det har kommit annat iväg. Myckeyt snart kommer det. Det lovar jag.

Solen skiner, himlen är blå

Två dagar av lovet har gått och trots att dagarna är längre och mer intensiva så har jag på något konstigt sett energi kvar när jag slutar för dagen, vilket känns jätteskönt. Igår var jag i parken med alla fyra och trots att den äldsta tjurade i en hel timme så var det en trevlig vistelse. Jag lade även alla barnen på kvällen och trots det så hade jag energi kvar när jobbdagen var slut.
I dag tog jag tre av barnen till shoppingcentret. Även det var mysigt. Vi åkte hiss, tittade på djur, gick omkring, köpte smoothies och hade det trevligt! Dock var det mindre trevligt i slutet då killen fick ett utbrott på grund av trötthet. Så då var det bara att åka hem och så blev det lunch och nap.

Idag på kvällen tog jag en promenad med den äldsta och den minsta. Den äldsta på cykel och den minsta i barnvagnen. Det var fortfarande varmt och ljust ute. Så härligt! Kände till och med doften av grillning. Kan det bli bättre?!
Den minsta satt i vagnen med solglasögonen på och kunde inte vara sötare. Såna stunder känner man att livet är väldigt bra.

Just nu har jag sett på tv med min värdmamma. Även min värdpappa slog sig ner en stund. Min och min värdmammas program går helt enkelt inte att slita sig ifrån. Trevlig stund var det och nu är det sängen som väntar.

Imorgon ska det bli ännu bättre väder, närmare 62 F. Underbart! Nu är det vår!!

Påskdagen

Ja, denna dag passerade fort förbi. Kyrkan på förmiddagen, sen hem och byta om. Sen var det iväg på Easter Egg hunt, sen middag hos värdmorföräldrarna. Easter Egg hunten var rolig. Vi var en hel del människor och delade upp oss i två lag. Först gömde det ena laget äggen och de andra skulle hitta dem på tid och sen bytte vi. Äggen vi letade efter var hårdkokta målade ägg. Det var riktigt roligt! Både vuxna som barn deltog. Påskmiddagen hemma hos värdmorföräldrarna bestod av skinka, potatismos och gröna bönor med paj till efterrätt. Mycket gott!
Dagen gick i ett så nu känner jag mig riktigt trött.
Jag hoppas det är på grund av tröttheten som gör att jag inte känner för att jobba imorgon. Barnen har lov vilket betyder fyra barn hela dagarna. Just nu känns inte den tanken så himla rolig men jag hoppas att den gör det senare. Jag tänker på att vi kan göra en massa roliga saker tillsammans, tittar man på vädret så är det en stor sol hela veckan vilket ger mer aktiviteter, och så umgicks jag ju inte så mycket med barnen förra veckan så det får jag verkligen ta igen nu. Så om jag ser det så och tänker positivt så kommer denna veckan att bli rolig.

Trots det kan jag inte låta bli att vara lite avundssjuk på de som har barn som redan har haft sitt lov. Men så är jag ju också väldigt trött och utmattad. Jag hoppas att en god sömn i sängen inatt ändrar detta.

God natt och Glad Påsk!

Happy Easter

Idag firas det påsk här i USA. Till och med jag fick en påskkorg. Dock hann barnen rota i den först. Så nu sitter jag och mumsar i mig lite av godiset och ska snart göra iordning mig för att åka till kyrkan.


Ha en trevlig påsk! Och njut av påskgodiset!


Fullt upp

Oj, vad den här veckan har gått fort. New York City, Albany och tillbaka till New York City. Många känslor och en hel del att göra. Har varit så himla roligt!

Kom hem igårkväll och idag har jag jobbat från 8-18 så nu är jag riktigt trött. Vet inte när jag fick sova ut senast, det har verkligen varit fullt upp. Men det ska jag göra imorgon, då ska jag ta sovmorgon, svara på mejl och skriva om den händelsefulla veckan. Och så firar vi ju påsk här i morgon i USA.

Glad Påsk!
Familjeträff

Så har det skett: Familjen har träffat familjen. Dvs min familj har träffat min värdfamilj. Var riktigt nervös innan men nu när det över kan jag slappna av. Det gick bra! Alla tyckte om alla och vi hade en trevlig tid.
Men känslan av att ha alla samlade är konstig och jag kan inte ens för mig själv förklara hur den känns. Men konstig är den. Bara en sådan grej som att jag umgås med min familj men sen kommer hem hit och tänker vad skönt det är att komma "hem" och sova i sin egna säng. Båda världarna möts men det blev lyckat och det känns jätteskönt!
Jag åkte och hämtade min familj, de kom hit och umgicks och gav presenter och åt lite dip osv. Pratade och fick husvisning. Sen gick vi även på en promenad! Trevligt! Och mina barn visade sig verkligen från sina bästa sidor.
Sen åkte jag och min familj till "Cheesecake Factory" och åt. Jättegott!

Nu ska jag sova! Känns skönt att den här veckan inte är en jobbvecka.

God natt!

Mission Completed

Ville inte skriva för mycket i det förra inlägget. Ville inte avslöja något. Men ni kanske har undrat vart jag har varit hela helgen?

Jo, i fredags morse, redan klockan fyra på morgonen gick jag upp och begav mig till tågstationen för att ta fem tåget in till New York City. Mycket trött men förväntansfull hamnade jag i den stora staden redan innan åtta på morgonen. Tog mig med tunnelbana och promenad till hotellet där min familj bodde. Gick till receptionen och bad om rumsnumret, med ett leende och en förklaring att det handlade om en överraskning fick jag numret och gick iväg. Knackade på men ingen öppnade. Han i receptionen hade sagt att om de inte var i rummet kunde de vara i frukostmatsalen. Så jag gick ner dit. Med den svenska flaggan i högsta hugg gick jag in i matsalen och såg min familj sitta och äta frukost. Jag sprang fram och ropade "Surprise". Reaktionerna kommer jag aldrig att glömma. Min syster bara gapade. De blev verkligen förvånade och hade inte anat någontong. Så lyckat! Vi kramades och redan efter en minut kändes allt precis som vanligt. Det kändes abslout inte som att vi inte hade setts på sju månader, snarare som sju dagar. Det var verkligen precis som vanligt vilket kändes jätteskönt men också konstigt.

Så fredagen och lördagen spenderades i NYC där vi besökte Times Square, Rockfeller Center med den fantastiska utsikten, Central Park, Svenska kyrkan, Empire State Building och så shoppade vi. Så kul! Om man bortser från värdret som ena dagen var regn och andra dagen jätteblåsig.

Jag tog tåget hem igår kväll. Kändes konstigt att precis ha varit och hälsat på sin riktiga familj i NYC och sen komma hem till sin andra familj. En känsla som inte går att beskriva.

Jag tog tåget hem för att kunna vara med på en påskbrunch på klubben idag. Vi kom precis hem därifrån, skriver om detta senare, och nu ska jag snart åka och hämta min familj som precis kom till Albany med bil. De ska komma hit och få träffa min amerikanska familj. Nervöst, kul och spännande!

Mycket tankar och känslor just nu. Skriver mer om detta en annan dag.

Hoppas ni hade en trevlig helg!

I´m so excited...


Bruten förlovning

Om det var några som tyckte att jag var dum i och med mitt april skämt så kan jag tala om att jag fick igen.
Igårkväll gick jag in på min mejl och hade då fått ett mejl ifrån min mormor som skrev att hon hade dåliga nyheter. Att Kronprinsessan Victoria och Daniel hade brutit deras förlovning. Chockad och upprörd ville jag ringa mamma, men det var ju mitt i natten för henne så jag går genast in på Aftonbladet och Expressen. När jag inte hittar något på förstasidorna så slår det mig: "April April din dumma sill..."
Åhh, där fick jag! Jag blev verkligen grundlurad!

Min mormor fick verkligen till det. Mycket lättad över att det var ett aprilskämt är jag dock.

Nu är det snart sängen. Härlig dag har det varit med underbart väder. Mycket lek ute har det blivit!

Ps. Pratade med min mamma ikväll. DE ÄR HÄR NU, I USA! Kan inte fatta att jag snart får träffa dem.

Vädergudarna

I dag ska det bli 67 F och det ska bli underbart. Speciellt med tanke på att de visar regn hela nästa vecka. Men varför? När min familj kommer vill jag ju ha sol. Jag hoppas innerligt på att vädergudarna ändrar sig och ger oss sol istället!

Solen som kommer idag, snälla kan du stanna till hela nästa vecka också? Tack!

Ha en underbar torsdag! Snart är det fredag och helg!

De är på väg

Just nu befinner sig min familj, mamma, pappa och syster i en bil på väg till flygplasten för att ta ett plan som ska ta dem till USA. Snart är de här! Wow, efter sju månder ska jag få krama om min älskade familj igen, Se dem, prata i verkligheten och röra dem. Nu när jag tänker på att jag inte har kunnat göra det på hela sju månader förstår jag hur lång tid det är. Nu ska jag få träffa dem och jag ska få visa dem runt i den stad som jag just nu kallar för hem. Presentera dem för min värdfamilj och åka till New York City. Det kommer att bli underbart och jag längtar. Och nu sitter de i en bil påväg till flygplasten. Resan har börjat!

Men en sak som inte får hända har hänt. Mitt huvud värker och min hals gör jätteont. Peppar peppar för att jag inte blir sjuk. Eller knock on wood som man säger här borta. Jag vill nästan börja gråta för att bara tanken på att jag inte ska må på topp när min familj kommer finns inte. Det finns inte en chans att jag kan bli sjuk. Min familj kommer ju imorgon. Jag måste ju vara på topp. Så nu går jag och lägger mig och hoppas att jag mår bättre imorgon, har ju ett par dagar på mig att kurera i alla fall.
Åt precis glass och hade ett gott skratt framför tv:n med min värdmamma. Så då kändes det lite bättre!

Vi hörs imorgon!

April April

April April din dumma sill
jag kan lura dig vart jag vill

Förlåt min kära bloggläsare men det förra inlägget var bara ett dåligt april skämt. Jag ska absolut inte sluta blogga, nej, tvärtom nästan. Jag har en massa nya roliga och intressanta idéer för bloggen. Så håll utkik!

Till er alla bloggläsare: Tack för att ni läser min blogg. Det värmer!

Förlåt än en gång mitt dpliga aprilskämt! Hoppas ni fortsätter att läsa min blogg. Att veta att ni bloggläsare finns värmer verkligen och gör mig såå glad!!

Tråkigt men sant

Efter att ha funderat fram och tillbaka har jag nu kommit fram till att jag ska sluta blogga.
Kanske att jag kommer att skriva här om något speciellt händer, men inte ofta.
Tråkigt men sant!

Det är det lilla jag har att säga nu. Kom tillbaka till bloggen ikväll eller imorgon för en utförligare förklaring plus ett sista spännande inlägg. Glöm inte det!

Ha en trevlig onsdag!

Dagen är avslutad

Så var denna dag snart till ända. Att jobba gick bra. Eller bra och bra men den gick. Killen var riktigt jobbig på dan vilket resulterade i att han fick en nap. Annars gick dagen väldigt bra, över mina förväntingar. När jag slutade satt jag kvar och pratade med min värdpappa. Riktigt trevligt och roligt!

Nu slappar jag framför tv:n, sen ska jag sova!

God natt!


RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se