Kvällstrött

Det är kvällarna som gör en trött. Speciellt när barnen inte sover utan fortsätter att komma ut.
Det tar på krafterna att vara småbarnsförälder!

Poolpartyt idag var trevligt! Barnen hade kul! Lite stressigt att hålla koll på tre barn, få i dem mat när de ville göra allt annat än att sitta still. Men det gick och jag hade också lite kul. Mest glädje det mig att se hur kul barnen hade det.

Nu ska jag fixa lite. Innan tio SKA jag vara i säng. Har jag tur så får jag då 8 timmars sömn innan barnen vaknar igen.

God natt!

Just nu

Tänkte passa på att bara titta in här när jag har två barn som sover och ett barn som till min stora förvåning sitter koncentrerad och lägger pussel. Perfekt!

Här rullar det på men det är mycket. Aktiviteter är lösningen på att det fungerar, annars blir det segt och barnen trötta och uttråkade.

Imorgon ska vi på "Build a bear" vilket barnen ser fram emot så mycket. Jag med! De två minsta har aldrig gjort det förut så det ska bli kul att se.

Nej, nu borde jag ta och väcka barnen, klä dem, fixa iordning dem och ge dem lite snack för om en timme ska vi på poolparty på country klubben. Blir nog riktigt trevligt!

Hoppas ni har haft en trevlig helg!


Ett år hos familjen

Idag har jag varit exakt ett år hos min värdfamilj.

Just idag för ett år sedan, vid den här tiden, träffade jag min värdfamilj för första gången. Jag kommer ihåg hur fruktansvärt nervös jag var.

Men tänk så bra jag har fått det. Nu känner jag mig som en i familjen och känner att jag inte kunde ha fått det bättre. Jag älskar denna familj, detta är min amerikanska familj och kommer alltid att vara så.

Tack för allt!




Jag vill klara det själv!

Det är blandade känslor hos mig just nu.
Jag vill visa att jag kan, att jag klarar allt, helt på egen hand.
Jag vill bevisa det för mig själv och för andra också. Jag klarar av det!

Men ikväll fick jag inse att jag inte behöver bevisa något. Det tog ett tag, men nu har jag insett att jag inte har något att bevisa, det är redan bevisat.

Det tog emot. Jag vill så gärna klara av allt, göra allt helt själv, utan hjälp. Men nu har jag insett att få hjälp lite då och då är bra. Det handlar inte om att jag inte klarar det. Hjälp är bra, det vet jag. Jag ville bara känna att jag kunde göra det själv, även om det skulle vara jobbigt.

Även med hjälp kommer det att vara en utmaning, en utmaning jag kommer att vara stolt över att ha klarat.

Okej, imorgon kör vi!

Blink 182

Blink 182 kommer hit dit jag bor för en spelning och jag planerade att gå. Jag är inget stort fan men deras låtar är bra och det hade varit en häftig och rolig upplevelse. Men nu blir det inget och det känns tråkigare än vad jag trodde att det skulle göra. Men det är lite svårt att slita sig när man är ansvarig över tre barn.
Men riktigt tråkigt känns det så till min egen förvåning sitter jag och tittar vart de ska spela mer.
Kanske kanske...


Jakt på presenter

Jag ÄLSKAR att köpa presenter, men jag HATAR när man måste köpa presenter men inget hittar. Så var det idag. Jag spenderade timmar i alla slags affärer men inga presenter till min pojke hittade jag. Kanske berodde det på att jag hade bestämt mig för att inte köpa några leksaker. Han har redan så himla många leksaker. Istället var målet att hitta en bra bok och en snygg och rolig tröja. Gick det? Nej inte alls.
Åkte hem och sen åkte jag ut igen. För jag kan ju inte så tomhänt på hans födelsedag. Så hem kom jag en timme senare med en bok som får duga och en tröja som är snygg men inte rolig. Så får det bli! Så värst nöjd är jag inte men det är min värdmamma. Han kommer ändå att få så mycket leksaker så att det räcker och blir över.

Nu ska jag prata lite med min värdmamma innan det är dags för sängen. Imorgon halv sex börjar jag jobba och sen slutar jag inte förrän sent tisdag kväll.

Ha en trevlig helg!


Hurting Day

Idag har det varit en jättebra dag! Hade som sagt en härlig stund i lekparken. Fick till ett kort, varav ett går att använda så det ska sättas upp på väggen. Mina svenska barn! De var så stolta och glada där de sprang runt i sina Sverige tröjor. Det värmde ända in i hjärtat att se det. Åhh, som jag älskar mina barn! Och så härligt att se dem i de svenska färgerna, gul och blå. Den lilla tjejen blev så glad när jag satte på henne tröjan att hon gav mig stora kramar. Min lilla svenska tjej!
Sen blev det en sväng för att köpa glass vilket också var riktigt trevligt! Det blev jag och mina tjejer och vi hade en mysig stund tillsammans.

Dock har det varit en "hurting day" idag. Nästan alla barn har skadat sig minst två gånger. Varav killen fick ta den störta smällen med skrapade knän och senare även ett stort blodigt sår precis vid ögat. Även jag fick en smäll på läppen så jag började blöda. Känns skönt att veta att dagen lider mot sitt slut, förhoppningsvis inga mer skador.

Nu har klockan bara tickat iväg så jag ska fixa lite innan det blir sängen.

Imorgon slutar jag, som det ser ut nu, redan vid lunch. Då ska jag iväg och träffa en annan au pair och äta lunch. Sen ska jag fixa lite innan jag ska jobba kväll. Sen ska jag få mig lite sömn innan jag är redo att jobba non stop fram till tisdag kväll.

Ha en trevlig helg!

Glass!

Nu har jag rast i en liten stund. Förmiddagen spenderades i lekparken med alla barnen. Det var såå kul och alla barnen var på bra humör. Perfekt!

Snart ska jag ta barnen och köpa glass, som för att fira att jag har varit här i ett år. Men innan dess ska jag försöka få till ett kort på barnen. Hoppas det går! Efter ett år här vet jag att det inte är den lättaste uppgiften. Men vi får hoppas på det bästa. Kanske kan glass som mutning fungera? Jag är beredd att pröva allt.

Ha en bra dag! Vi hörs senare!

Måsten

Sitter och kryssar av saker på min to do lista. Men det känns som att varje gång jag kryssar av något så lägger jag till en annan. Det tar aldrig slut!
Ska ta och göra några fler måsten innan det är dags för sängen. Innan klockan tio ska jag ligga i sängen, sömn är såå skönt och just nu väldigt välbehövligt!

God natt eller god morgon!

Fotvård





Detta är vad jag köpte till mina fötter,
fotskrubb, fotsalva och fotfil.
Ska försöka att göra detta regelbundet.



 


Planering

Sitter just nu här och planerar in aktiviteter till helgen och början på nästa vecka. Då ska jag nämligen vara ensam med barnen och då krävs det aktiviteter. Förra gången var faktisk kul så denna ska nog gå bra också.
Vart min energi till dem dagarna finns undrar jag, men den hittar jag förhoppningsvis snart.

Tillbaka till min planering. Vi hörs senare!

Shopping i NYC

Jag har aldrig riktigt åkt till New York City bara för att shoppa. Men det var vårt mål när jag och Martina begav oss dit i lördags. Det blev en dyr men mycket bra resa!
Köpte kläder som jag är mycket nöjd med (ska visa dem en annan dag). Det blev bara höstkläder men man måste ju investera i framtiden! Förutom alla klädaffärer hann vi också med ett besök på Times Square där jag mötte en Norrköpingsbo. Hur stor är chansen att man möter en person från sin hemstad mitt på Times Square i NYC?
Vi åt också en mycket god sushi lunch där servitrisen skrattade hur mycket som helst när hon såg alla mynt vi lämnat i dricks. En yoghurtglass och en pretzel slank också ned emellan shoppingen, plus ett besök i M&M affären.
En mycket lyckad dag! Som dock kunde ha börjat hur dåligt som helst. En fågel sket nämligen precis emellan oss, hur tur är inte det? Det var såå nära att någon av oss blev träffade. Usch!
Den här gången åkte jag buss till NYC och det är så kul att sitta och titta ut genom fönstret. Känslan man får när man ser skylinen av New York City går inte att beskriva. Så häftigt!

 
 

Yoghurtglass med jordgubbar, chocolate chips och annanas!




 




Drive in Bio

Så var det dags att göra något som jag tycker är typiskt amerikanskt - Åka på drive in bio.
Förutom att vi kom in och skulle pakera precis när alla de andra höll på att se upplösningen på sin film och jag några minuter senare kom på att jag gjort en massa ljud plus att jag hade lyst med mina strålkastare rakt emot bildskämaren så gick det bra. Kul och skönt var det också. Vi sköt bak sätena och lutade oss tillbaka och njöt av "The Ugly Truth", en mycket bra film!
Drive in bio är helt klart något jag rekommenderar, kändes lite som att vara med i Grease.
Så kul att fått ha upplevt detta!

 

Saratoga Racetrack

Martina och jag gjorde väldigt mycket när hon var här. Förutom att leka med barnen, bada i poolen osv så gjorde vi mycket andra roliga saker. En av de saker vi gjorde var att åka på Saratoga Racetrack (trav?). Jag har bara sett det på tv förutom, på de där sega sändingarna på lördagseftermiddagarna. Men att se det live var en helt annan upplevelse. Stämningen var bra och det kändes så kul att vara där. Vi bestämde oss för att satsa 2 dollar i det första loppet på att en häst skulle komma 1:a, 2:a eller 3:a. Hästen kom 3:a och det gjorde att vi vann 3 dollar. Inte mycket pengar men vårt humör var på topp. Vi bestämde oss för att chansa och satsade två dollar på att häst nummer 6 i andra loppet skulle vinna, ingenting annat. Det fick bära eller brista. Det var så häftigt att se hästarna komma springandes. De var så himla snabba. När hästarna sprang förbi där vi stod var det en kamp mellan häst nummer 2 och nummer 6 om vinsten. Efter mållinjen kom det upp att häst nummer 2 hade vunnit. Typiskt! Men sen sa dem att de höll på att titta på fotona vid mållinjen och efter några minuter sa de att häst nummer 6 hade vunnit. Vår häst! Man hade kunnat tro att det var stora pengar vi hade vunnit så glada var vi. 7 dollar tjänade vi i alla fall. Så kul! Det var dags för tredje loppet och vi satsade två dollar på att en häst skulle komma bland de tre bästa och det gjorde den så då blev vi tre dollar rikare igen. 
Efter att ha tjänat in alla våra utgifter den dagen åkte vi glada och mycket nöjda hemåt. Så kul att ha sett trav i verkligheten!


   
  










På vägen hem stannade vi på Cheescake Factory och åt en mycket god middag. Köpte med oss cheescake hem och avnjöt dem hemma framför High School Musical 3.

  

Dagen kunde inte ha varit mycket bättre!

Kunglig förlovning igen

Hur kommer det sig att jag typ en vecka senare än alla andra får reda på att Prinsessan Madeleine har förlovat sig. Inte okej! Har slutat gå in regelbundet på Aftonbladet och då missar man tydligen en hel del. Ska börja bli stammis där igen så man vet vad som händer i sitt hemland. Så nu har jag ännu ett kungligt bröllop att planera in i kalendern. Det händer mycket nu!

Så grattis (i efterskott) till förlovningen säger jag till Madeleine och Jonas!!



Madeleine kommer att vara en mycket vacker brud när det är dags för bröllop. Hoppas innerligt att det blir efter september 2010.

Badutflykt

Idag har jag jobbat i 11 1/2 timme. På de timmarna har jag lyckats få en röd färg över kroppen, förutom där jag hade min bikini där jag nu istället har en vit färg. Jag har tagit en båttur och suttit och guppat med min lilla tjej sovandes i armarna och tänkt hur härligt livet känns. Jag har ätit grillad korv, mat smakar alltid bättre utomhus, och grillat marschmallows och gjort smores. Jag har badat i vattnet som inte alls kändes kallt, suttit i solen och pratat och umgåtts.
Jag har helt enkelt njutit av en härlig sommardag och över hur härligt livet kan vara. Ett perfekt sätt att fira "ett år i USA" på!


  


  




Smores: kex, marschmallows och choklad = slående kombination!





Hoppas ni också har njutit av dagen!

Ett år i USA

Ett år sedan. Ett år sedan jag lämnade Sverige för mitt stora äventyr i USA.
Jag har inte träffat många av mina vänner och släktingar på ett helt år. Jag har inte varit hemma på ett helt år, det är mycket jag inte har gjort på ett år.
Däremot är det mycket annat och nya saker som jag har gjort på ett år. Saker som jag drömt om, saker som jag aldrig kommer att glömma. Detta har varit ett händelserikt år, ett minne för livet!
Jag tittar tillbaka på detta år som au pair med ett leende på läpparna. Jag känner mig så lyckligt lottad som har fått vara med om allt detta. Detta har varit ett av dem bästa åren i mitt liv!

Idag har jag varit Au pair i USA i exakt ett år. Ett helt år!

Tiden går fort när man har roligt och fort kan man verkligen säga att tiden har gått. Mycket har jag hunnit med så jag tänkte bjuda på lite bilder från året som gått. När jag tittar på bilderna förstår jag inte att jag faktiskt har varit med om allt detta!

Huvudvärk

Huvudet bara värker och värker. Värktablett hjälpte inte. Lite svenskt godis fungerade lite bättre faktiskt.

Snart ska jag krypa ner och läsa lite i tidningen "People" och sen ska jag sova.
Imorgon ska vi iväg med båten och bada, grilla korv och marschmallows. Ser fram emot det så mycket, ska bli jättekul!

God natt!

Händer och fötter

Igår innan jag lämnade av Martina på flygplasten gick vi och gjorde manikyr. Jag har aldrig gjort det på salong förut så det kändes riktigt lyxigt. Nöjd blev jag också. Men nu är jag rädd att jag ska skrapa i någonstans eller liknanade. På salongen gjorde hon också mina ögonbryn. Trodde hon skulle noppra dem med en pincett, men nej då, det blev vaxning för hela slanten. Och oj vad ont det gjorde, vilken smärta. Efteråt såg jag helt sjuk ut, var rosa runt hela ögonbrynen. Och ont gjorde det hela dagen. Men bra blev det! Fast ska det verkligen se ut så efter vaxning?! Nu har det rosa gått ner i alla fall men det gör fortfarande lite ont.

Innan vi begav oss till flygplatsen hamnade vi också på Bath and Body works. Där köpte jag fotfil, fotskrubb och fotsalva. Så när jag kom hem blev det fotbehandling. Kändes riktigt bra och efteråt målade jag till och med tånaglarna. En helt ny Mathilda känner jag mig som. Nej då, men skönt var det!




Frågor och svar del 2

Här kommer andra halvan av frågorna:

Postat av: nathalie

Hej, jag vill så gärna åka som aupair, men är så jäkla rädd. Jag är barnkär, positiv och social, men ja är ingen hejare på engelska är såå rädd att ja inte skulle kunna göra mig förståd, kollar aupair förmedlingen upp på vilken nivå man ligger på innan eller? Och så är ja lika rädd för att inte komma överens med familjen,följer aupairförmedlingen upp dig i familjen för att se hur du trivs? Du verkar ha en mycket bra familj och fin kontakt med mamman. ps, du verkar vara en toppen tjej:)


Svar: Tack så jättemycket Nathalie. Vad glad jag blir! Låt inte engelskan vara ett hinder i att bli au pair. Jag tror att svenskar överlag är bättre på engelska än många andra länder. Du kommer att lära dig så mycket under ditt år här, ett perfekt sätt att bli bättre på engelska.

Du har en LCC som du kan vända dig till om du får problem. Det är alltid en chansning att välja familj för du vet inte hur ni kommer att fungera ihop när ni väl träffas. Men tänk på att om det inte funkar, så byt! Det är DITT år och det ska bli så bra som möjligt. Stanna inte kvar om det inte känns bra, du kan alltid byta till en ny familj som förhoppningsvis känns bättre. Lycka till!


Postat av: Hanna

Hej!
Jag ska åka som Au Pair till New York (New Rochelle) om cirka 5 veckor :) Har huur många frågor som helst som bara maler runt i huvudet! Har du tid och lust att hålla lite mailkontakt under kommande veckor innan jag åker? :)


Svar: Javisst, det går jättebra! Jag skickar ett mejl till dig!


Postat av: louise

när man åker till usa, får man på en massa blanketter att fylla i då där de frågar ex. om man har haft sex med djur och andra saker. är det sant? har hört det från många!


Svar: Hej Louise! När man åker till USA får man fylla i en hel del papper. Några frågor handlar om man har varit nazist eller terrorist men jag har aldrig hört att de frågar om man har haft sex med djur.

  

  

Postat av: Jossan

Hej! Jag håller på och mejlar för fullt med en familj som bor i NJ, 35 minuter från NY. Dom verkar jättegulliga och allt ser ut att funka jättebra. Men familjen vill att jag ska jobba hela dagarna på helgerna hela juli och augusti. Såklart ii utbyte mot ledighet i veckan istället. Hur är det tror du? Positivt eller negativt? Det kanske inte spelar någon roll? Jag är verkligen nervös :P :D


Svar: Hej Jossan! Hmm, detta var klurigt! Såklart vill man ju ha helgerna lediga, framförallt på sommaren. Men om allt annat verkar bra kanske man får väga det positiva och negativa. Om allt annat känns bra tycker jag att du ska ta den familjen. Men du får tänka efter, alla andra kommer nog att vara lediga under helgerna, men du kommer väl inte att jobba hela dagarna?? Har de sagt varför de behöver din hjälp på helgerna? Det var en svår fråga, men det är bara du som kan bestämma. Känn efter! Lycka till med allt!


Postat av: Sara

Hej! Jag tänkte bara fråga om du åkte iväg ensam till USA? Jag har tänkt att åka som au pair efter studenten nästa år, men vill helst åka tillsammans med en kompis. Är det läskigt att åka själv eller är det inte så farligt? Jag vill verkligen göra det. :)


Svar: Hej Sara! Jag skulle svara både ja och nej på den frågan. Jag hade en kompis som jag gick på mötena i Sverige med osv. Hon och jag åkte samma dag, men vi hamnade på olika flyg och sen även på olika au pairskolor. Sen åkte hon till New Jersey och jag till Albany. Så jaa, jag skulle säga att jag åkte själv. Det är inte så farligt att åka själv. På au pair skolan träffar man direkt vänner för alla är i samma situation. Det är en utmaning att åka själv men man klarar det, absolut! Så åk, du kommer inte att ångra dig!

  

Postat av: Elin

Hej! jag undrar hur länge du nu kommer stanna i USA?

Svar: Hej Elin! Jag har nu varit ett år i USA och stannar till Augusti 2010.


Postat av: Anna

Tack för en bra blogg! Jag tänkte fråga om du någon gång kännt att du får för dåligt betalt för de arbete du utför?


Svar: Hej Anna! Lönen är inte den bästa fast man klarar sig på den. Jag får nu 197 dollar i veckan. Kommer det en barnvakt så får hon 10 dollar i timmen. Skulle jag slå ut det tror jag att jag får ca 4 dollar i timmen. Men så får man tänka på allt annat som man får. Man får boende och mat. Jag har fått följa med på resor och de ställer upp och stöttar en och hjälper en med en massa saker. Och när jag tänker på det tycker jag att 197 dollar i veckan är en bra lön för man får så mycket mer av familjen som inte kan mätas i pengar.


Postat av: Sofia

Det här har ingeting med au pair livet att göra. Men du har en mini-laptop va? Såfall är du nöjd med den? :)


Svar: Hej Sofia! Jag hade en mini laptop från början. Den var bra, den var lätt och det var enkelt att ta med sig den. Det jobbiga var att den inte att så mycket utrymme och den hade inte heller Windows. Sedan gick den sönder så nu har jag istället en vanlig laptop som ja trivs med mycket bättre. Jag kan förvara bilder och musik och ha mina mappar osv. Jag har också Windows vilket jag tycker mycket om.

Men en mini laptop är perfekt när man ska resa omkring mycket. Men nu har jag ju min dator här på mitt rum bara.



Postat av: lollo

är det något du önskar att du tagit med från sverige till usa, som du glömde eller sket i? :)


Svar: Hej Lollo! Jag tror jag fick med mig det mesta till USA. Saker jag inte tog med mig (som vinterkläder osv) fick jag sedan skickat till mig, både via en vän som åkte till USA och via paket på posten. Så nej, jag torr inte att jag glömde något från Sverige.

  

  

Postat av: Trine

Mathilda, vilken succe din blogg har blivit, känns lite som du har tagit över Louise titel;) Vilken bra idee att ha frågelåda, jag har funderat länge på hur man kan komma i kontakt med blivande au pairer och hjälpa de på traven, för jag vet att det hade hjälpt mig så mycket. nu lämnar jag landet på lördag! hoppas stt allt fortsätter på samma positiva nivå för det förkänar du. ska försöka att följa din blogg från Svedala ;) Kramar


Svar: Hej Trine! Så kul att höra ifrån dig! Haha ;) Jaa, jag vet hur frågorna aldrig tar slut när man ska åka som au pair och kan jag hjälpa till så gör jag gärna det! Hoppas du får det underbart hemma i Sverige. Vi hörs! Kram


Postat av:

Till de nya au pairerna; Om ni funderar på vilka ni ska åka med, stryk direkt workandstudyabroad (som blir GoAupair i USA) från listan! Åk inte med dem!

Bara ett tips.


Svar: Tack för tipset! Skulle dock gärna vilja veta varför man inte ska åka med dem?!

  

Postat av: Louise

Vad ska man göra om man saknar dig såhäääääääääääääär mycket och tänker på allt, allt, allt vi gjorde under de 6 månaderna vi hängde ihop och levde livet i Albany och USA?

Jag kan aldrig glömma dagen då jag mötte dig på Acc och jag verkligen sprang emot dig och kastade mig i armarna på dig. Trots att du egentligen var en helt främmande människa!!

STOR KRAM TILL DIG MIN UNDERBARA VÄN!!


Svar: Man kommer och hälsar på :) Vilka underbara 6 månader, kommer aldrig att glömma dem och dig! Saknar dig!

Postat av: Amanda

Hej tack för ett jätte bra blogg :)
Min fråga är hur är det att köra i en storstad? Jag känner mig jätte nervös att jag om ca två veckor kommer köra bil i DC.. Hade du själv mkt körerfarenhet innan du åkte? :) kram

Svar: Hej Amanda! Jag kör ju inte riktigt i en storstad då jag inte bor inne i NYC. Jag fick körkort i oktober och åkte iväg till USA i augusti så jag hade haft körkort i lite mindre än ett år. I början tyckte jag att trafiken var annorlunda och mer aggresiv här borta. Men man lär sig och vänjer sig. Du kommer säkert köra vilse i DC i början och tycka det är lite läskigt men du kommer absolut att lära dig och vänja dig. Lycka till!


Postat av: Cecilia

Hallå, jag tycker du har en jätetbra blogg och jag har följt den ett bra tag nu :)
Jag har två frågor till den.
1. Har du tagit en amerikanskt körkort? I sånna fall var det svårt?
2. Hur kommer det sig att du valde just denna familjen, när du skulle välja?

Svar: Hej Cecilia! 1.Jag har inte tagit amerikanskt körkort då jag inte är tvungen att ha det. Men min plan är att ta det så småningom bara för skojs skull. Men där jag bor räcker det med det internationella körkortet. Men jag vet att vissa delstater kräver att man tar ett amerikanskt körkort.
2. Detta var min första familj som dök upp. Jag tyckte att fyra barn lät för mycket så jag hade tänkt tacka nej, sen vill dem ha mig tidigare också. Men en timme senare efter att jag fått deras ansökan ringde dem och det lät så bra. Vi pratade en gång till och hade mejlkontakt och allt kändes bra så jag gick på min magkänsla. Tack vare att min värdmamma ringde så snabbt är jag här nu hos familjen, vilket jag är oerhärt tacksam för! Jag kan inte sätta fingret på att det var något speciellt som gjorde att jag valde dem, det var att allt kändes bra och lät bra som gjorde att jag valde denna familj. Något jag absolut inte ångrar!



Detta var all svar på frågorna för den här gången. Fortsätt gärna att ställa frågor till mig här i Frågelådan. Om USA, au pair livet och allt ni undrar över så ska jag försöka svara så gott jag kan.


Frågor och svar del 1

Här kommer svaren på första halvan av frågor i frågelådan:


 

Postat av: Alexandra

Hej, jag vill jättejärna bli au pair i USA men jag har aldrig varit där. Jag funderar på att åka dit genom en språkresa. Men det kostar mycket , så jag vill fråga dig:
Tycker du det är bra att ha varit i USA innan man åker? Och är det värt att betala till en språkresa?


Svar: Hej Alexandra! Vad kul att du vill bli au pair. Nej, jag tycker inte att man behöver ha varit i USA förut. Jag hade aldrig varit det. Så om du inte jättegärna vill tycker inte jag att du behöver åka på en språkresa innan du åker iväg som au pair.



Postat av: Emma

Hej!
Måste bara börja med att säga att jag älskar din blogg och har läst den ända sedan du började skriva! Jätte kul att du valde att förlänga också för då kan jag följa den ett år till! :)
Jag ska snart börja med ansökningarna och jag undrar om det är något speciellt som du tycker man ska tänka på när man skriver det personliga brevet?


Svar: Tack så jättemycket Emma! När du skriver det personliga brevet tycker jag att du ska vara personlig och skriva varför du vill åka som au pair osv. Tänk på att det personliga brevet är din stora chans att fånga intresse hos en familj. Skriv om din familj, dina intressen, varför du vill åka som au pair och om dina bra egenskaper och vad du skulle kunna tillföra som deras au pair. Men var också ärlig, hitta inte på något för att du tycker att det låter bra eller något som du tror att en värdfamilj vill höra. Det fungerar inte i längden. Lycka till med ansökningarna!


Postat av: Petra

Hej!
Har följt din blogg sen du åkte o den blir bara bättre o bättre :)
Tänkte på i början av ditt år umgicks du ju mycket med Louise, nu har de typ gått ett halvår sen hon åkte har du hittat nån annan som du hänger med?
Några klassiska frågor
Bästa med usa?
sämsta med usa?
Bästa med att vara aupair?
sämsta med att vara aupair? - om du kommer på nåt

Jättekul att du bestämde dig att stanna längre än ett år :D Då får ja hänga mer o läsa mycket mer:)
Ha de bra!


Svar: Tack Petra! Jag umgicks jättemycket med Louise och efter att hon åkte hem har det gått lite trögt. Har umgåtts lite grann med olika au pairer men nu har de åkt hem. Det är det som är jobbigt att vara au pair, alla kommer och går så olika. Några för att deras år är slut, andra byter familj eller åker hem tidigare. Men nu till hösten har jag hopp om att hitta nya vänner.


Det bästa med USA är min värdfamilj som jag har haft sådan himla tur med. Förutom dem skulle jag nog säga resandet, att man kan se så mycket olika miljöer och kulturer i ett och samma land.

Det finns mycket som är bra med USA :)


Det sämsta med USA? Hmm, det var lite klurigt. Jag skulle nog säga att det är allt detta som har med socialbidrag, dagis och semesterledighet. Allt sådant som vi i Sverige nästan tar för givet finns inte här.


Bästa med att vara au pair är att man kan kombinera jobb, barn, resa, leva i USA och lära sig engelska i ett och samma jobb. Det är toppen!


Det sämsta med att vara au pair? Kan inte komma på något. Kanske att man måste vara så långt bort från Sverige och sin familj och vänner. Men det lär man ju sig också något på.

Jag kommer verkligen att uppskatta Sverige så mycket mer när jag kommer hem!


Postat av: Anna

Hej! Jag har följt din blogg ett tag nu och jag tycker den är mycket bra! Jag ska själv åka som aupair om några veckor, fast till Luxemburg här i Europa. Jag tänkte bara fråga dig vad du anser om det här med presenter? Alltså, jag har inte tänkt att ta med mig någonting då jag verkligen inte vet vad jag ska ta med mig. Det är nämligen så att mamman i familjen är svensk så man kan ju inte ta med sig något "typiskt svenskt" som jag har läst att många gör, så det känns bara så svårt, därför har jag valt att strunta i det. Tycker du att det är fel? Förväntar familjerna några gåvor? Blir det konstigt om man inte har något med sig?

Tacksam för svar!
Anna


Svar: Hej Anna! Jag tycker inte att det är fel att inte ta med sig presenter. Däremot skulle jag rekommendera au pairer att ta med sig något. En present till ett barn är som en isbrytare. Om du inte vill köpa något typiskt svenskt kan du kanske bara köpa med någon godisbit till barnen om de får äta godis. Men som sagt, man måste inte ha med sig presenter till barnen när man åker. Men om någon skulle fråga mig skulle jag rekommendera att man gör det. Men som sagt det behöver inte vara något stort och dyrt. Godis (om barnen får äta det) går lika bra! Lycka till i Luxemburg!


Postat av: Alexsandra Hallén

hej! jag gillar verkligen din blogg och hoppas själv att kunna åka som au pair efter studenten (om två år), därför undrar jag hur det känns att vara i en ny familj? Känner du dig som en i familjen eller känns det som att du är nån som bara bor där för jobbets skull? Sen undrar jag även om det känns som att det är tillräckligt mycket egentid eller som att du ständigt är på jobbet?
Tacksam för svar!
kram alexsandra


Svar: Tack Alexsandra, vad kul att du vill åka som au pair. Nu känns det jättebra att vara i en ny familj, jag känner mig som en i familjen. Jag känner mig absolut inte som någon som bara bor och jobbar där. Såklart var det jobbigt i början innan man kom in i allt och kände sig bekväm med att gå i kylskåpet osv. Jag tycker att jag har bra med egentid men det kan ibland vara jobbigt att bo på jobbet för även om man inte jobbar så hör man barnen hela tiden. Vill man vara ifred får man stänga in sig på sitt rum eller åka iväg någonstans. Men allt det positiva väger över rejält.


Postat av: Sofia

Jag har tänkt åka som au pair till USA efter jul. Jag har inte tagit körkort ännu. Men något jag alltid har undrat över är hur bra på engelska man måste vara när man åker? Jag har alltid haft problem med engelska och gått i stödklasser i skolan. Jag undrar även hur det känndes när du träffade din familj första gången? Känndes det inte ensamt i början? Och rätt jobbigt att gå och "rota" i andras (mer eller mindre okända) människors kylskåp och liknande saker?


Svar: Hej Sofia! Du behöver inte vara så bra på engelska när du åker. Du kommer att lära dig här borta! Det är ett perfekt sätt att lära sig engelska på, för man är tvungen att prata det. Det var nervöst att träffa familjen för första gången. Jag är också väldigt blyg i början osv. Tyckte det var jobbigt att ta saker från skafferi och kylskåp i början, framförallt när dem var hemma. Men man lär sig och familjen var snälla och förstående i början vilket hjälpte.


Postat av: Linn

Jag undrar hur CC har varit under hela din tid som au pair. Jag undrar då jag har hört på senaste att dom kan vara nonchalanta och inte ta saker och ting på allvar. Har du upplevt detta eller har allting varit hur bra som helst?


Svar: Jag har också hört dåliga saker om CC. Men jag har inget dåligt att säga om dem. Min erfarenhet av dem har varit jättebra. De har varit hjälpsamma när jag haft frågor osv. Dock har jag inte varit i kontakt med dem så mycket sedan jag kom hit då jag inte haft problem eller liknande. Men som sagt, min erfarenhet av CC har varit mycket bra och skulle jag åka igen skulle jag åka med CC.


Postat av: Tilda

Har du några tips och ideer vad jag kan köpa för presenter till de tre killar jag ska ta hand om, på 10, 8 och 6 år? Sen föräldrarna också... uh det är så svårt, har du några tips?


Svar:  Hej Tilda! Presenter är alltid klurigt. Till tre pojkar? Jag skulle nog köpa Sveirgetröjor till dem, om det finns skulle jag också trycka upp deras namn på ryggen. Det är säkert något de skulle uppskatta. Annars kanske några böcker skrivna av svenska författare som tex Karlsson på taket, Emil eller Pettson och Findus. Hoppas detta hjälpte lite. Till föräldrarna skulle jag rekommendera att köpa ljuslyktor från Kosta Boda eller en glasskål från Kosta Boda eller Orrefors. De är fina och alltid uppskattade. Lycka till!

  

Postat av: Jessica

Hej! Jag har följt din blogg länge - tycker fortfarande att det är super kul att läsa!

Jag ska åka till Boston om 6 veckor och börjar fundera på vad man ska ha med sig. Har du några bra tips? Saker man bör har med sig resp. Inte bör ha med sig? :)

Har du kanske din egen packlista kvar?

// Jessica


Svar: Tack Jessica! Åhh vad kul att du ska till Boston! Ett tips är att inte ha med dig alldeles för mycket kläder för du kommer säkert att shoppa här borta. Ta bara med dig små schampoo och balsam osv, för det kan du köpa här borta. Glöm inte adapter :)

Jag har tyvärr inte kvar min packlista och nu när jag funderar så har jag svårt att komma på vad jag hade med dig. Jag plockade bort i sista stund men trots det använde jag inte alla kläder som jag tog med mig (och har fortfarande inte gjort det). Ta bara med dig dina favoritkläder, du kommer ändå att vilja köpa nytt.  Ledsen att jag inte kan hjälpa dig mer, hoppas det hjälpte lite ändå. Lycka till med allt!

  

  

Postat av: cassandra

hej åh vad trevligt!! :D
- Har du förlängt ditt år?
- Gillar du att bo i New York?
- Nackdelar/fördelar med New York?
- Hur är det med utelivet? har alla klubbar och såntåldersgräns på 21 år?
- Vilken organisation åkte du med?
- Hur många barntimmar hade du? inom familjen och utanför?
- Trivs du med din familj?
ha det så braa! :D


Svar: Hej Cassandra!

- Jaa, jag har förlängt mitt år och stannar ett år till. Mitt år tar slut Augusti 2010.

- Jaa, jag gillar att bo i New York. Måste dock påpeka att jag bor i staten New York och inte i staden New York City. Man kan lätt förväxla det. Jag bor i en stad som heter Albany som ligger ca 2 ½ timme från NYC.

- Fördelar med att bo i New York är att man har nära till många fina städer runt om på östkusten. Miljön och naturen runt omkring är också väldigt fin. Att man har växlande årstider tycker jag också är väldigt kul. Att bo ganska nära NYC är också ett plus. Nackdelar med just New York kan jag inte hitta. Dock är inte Albany den roligaste staden, men det blir vad man gör det till.

- Nästan alla klubbar har 21 årsgräns. Det finns några som har 18 men de allra flesta har 21.

- Jag åkte med Cultural Care Au pair (EF) och för mig har de fungerat jättebra!

- Jag hade lite mer än 200 timmar. De flesta fick jag genom att vara barnvakt åt min lilla kusin. Några andra fick jag genom prao på dagis och genom att vara barnvakt åt min mammas arbetskamrats barn.

- Jag trivs jättebra med min värdfamilj. Det är ett kaotiskt men väldigt glatt hus med fyra små barn. Jag har omtänksamma och snälla värdföräldrar och känner mig som en i familjen.


Hoppas du fick svar på dina frågor!


God natt!

Tröttheten kom ifatt mig fortare än jag trodde. Kan knappt hålla ögonen öppna. Så med manikyr på naglarna och ny skubbade fötter ska jag nu krypa ner i sängen. Känner mig som en ny människa!
Idag lämnade jag Martina på flygplatsen efter en mycket bra vecka!!

Frågorna i frågelådan har jag svarat på. Men internet vill inte riktigt fungera, ska föröska lägga upp dem en gång till annars kommer de imorgon.

God natt!


Fler frågor!

Dagarna är fulla med aktiviteter (som jag så klart kommer att skriva om senare) så tiden till att skriva blogg finns inte riktigt tyvärr. Så därför kommer jag att sätta mig på söndagkväll och svara på era frågor.
Så ni har fortfarande chans att ställa era frågor. Det kan handla om allt möjligt, om USA, au pair livet osv. Fråga på!

Ha en trevlig helg



Lake George

Veckan i Lake George var underbar. Ett hus precis vid vattnet med en fantastisk utsikt. Frukost på verandan och se solen gå upp. Varje dag, tack vare att min tvååring väckte mig vid halv sju varje morgon. Sol och 30 grader varmt. Varje dag. Dagarna spenderades med bad, lek, båtturer och umgänge med släkten. En spännande bok lästes och ett litet nöjesfält besöktes. Med skärckblandad förtjusning åkte jag ring efter båten och drack halva Lake George. Middagar avnjöts med släkten och kvällarna tillbringades med dem hatade myggen.
Vi kunde inte ha haft en bättre vecka i Lake George. Vädret var underbart!
Klockan sju tog jag ett morgondopp i det stilla och mycket varma vattnet. Så härligt!
Finns bara ett ord för veckan i Lake George: UNDERBART!

Martina är här!

Blir nog dålig uppdatering dessa dagar tyvärr. Mycket som händer!

Idag har det varit jättevarmt och kvavt. 92 F (33 C), det är VARMT!

Martina och jag åkte till Target efter en god frukost på "Denny´s". På Target blev det lite shopping och sen åkte vi med barnen till poolen. Skönt och kul!

Imorgon blir det en fullspäckad men kul dag!


Hektisk dag!

Tiden har bara sprungit iväg idag. Jobbade extra så jag hade ingen ledig tid mitt på dagen. Har jobbat från åtta till sex. Nu kom jag precis ut ur duschen och ska snabbt städa iordning mitt rum och fixa mig. Sedan beger jag mig på au pair möte för en blixtvisit. Därifrån åker jag för att hämta upp Martina på flygplatsen. Ska bli såå kul! Konstig känsla att någon från Sverige ska komma till en ens liv här. Men det kommer att bli en otroligt kul vecka med mycket kul inplanerat!
Jag är nästan redo, extra sängen är fixad, välkomstskylten är färdig och jag är förväntansfull!

Nej, nu måste jag ta tag i allt mat. Lite mat kanske borde ätas innan? Nej, det får bli i bilen eller senare ikväll.

Så tyvärr hinner det inte bli något om Lake George idag men jag gör det så fort jag får tid. Likaså med frågorna. Ni får fortfarande gärna ställa frågor. Klicka på kategorin frågelådan.


Tack alla ni som läser min blogg. Det värmer!

Tillbaka igen

Nu är jag hemma från Lake George. Hade en underbar vecka men skriver mer om det imorgon.

Wow! Vad glad jag blev när jag såg alla frågor till min frågelåda. Det värmde! Tack!  Ska ta och svara på dem inom kort.

Nu är jag för trött och sängen lockar väldigt mycket. Har även en hel del att fixa för imorgon kommer min vän Martina från Sverige hit till Albany. Ska bli såå kul!

Som sagt, nu är det lite fix som gäller innan jag inte kan hålla mina ögon öppna längre. Måste i alla fall vänta på att min tvätt ska bli klar.

God natt!


Frågelåda

Jag vet att det är många blivande au pairer som läser mig bogg så därför tänkte jag nu ha en frågelåda där ni kan ställa alla era frågor så ska jag svara så gott jag kan. Ni andra nyfikna kan också ställa era frågor här så ska jag svara på dem också. Det kan handla om allt möjligt, det är bara att fråga på.

Så ställ alla era frågor så ska jag svara på dem i ett separat inlägg när jag är tillbaka från min semester!


Lake George

Nu är väskan packad och jag är klar. Solen lyser med sin frånvaro men veckan ser ut att bli bättre. Tur det!

Nu är det Lake George som gäller i en vecka. Ska bli härligt! Det blir umgänge med familj och släkt, god mat, mycket lek och bad. Turer med båt och åka ring efter båten (får mig att tänka på St Anna för ca tre år sedan).
Vi ska njuta och bara ha det skönt och kul!

Vi hörs om en vecka!

Grillkväll

Med nya färska myggbett på kroppen sitter jag nu här efter en mycket lyckad grillkväll. Efter många försök att få fart på grillen gick det med hjälp av tändväska som vi lånade från vår grillgranne. Mycket gott sällskap! Träffade många härliga människor. Tyvärr några som åker hem om två veckor men också andra som bara varit här i två veckor. Det blev volleybollspel tills vi inte längre kunde se bollen och så blev det övning i att tala svenska och tyska. Utbyte med idéer, tips, tankar och känslor blev det också under kvällens gång.
Lyckad med andra ord! Ångrar inte att jag åkte. Det var riktigt härliga människor jag fick umgås med, de flesta tyskar.

Nej, nu är det sängen som väntar så jag tackar för mig.
Auf Wiedersehen!


 


Nästa väska packad

Min resväska är nu packad, fullpackad. Den är verkligen fylld till både längden och bredden. Men efter att ha rådfrågat min värdmamma så fanns det inget jag kunde ta bort. Det är varmt på dagarna och lite kyligare på kvällarna så det behövs både varma och tunna kläder. Sen var man ju tvungen att ta med sig egna handdukar och de tog en hel del plats i resväskan. Aja, tur i alla fall att vi inte ska flyga och har en viktgräns. Då skulle det aldrig ha gått.
Men trots att resväskan är full så känns det som att jag saknar något? Hur kan jag sakna något när hela resväskan är proppfull med saker?!

Nu har jag också min kamera i handen. Lycka! De hade bytt ut lensen plus lite andra saker. Är så lycklig över att jag kan ha med den nu på semestern. Ska dock vara försiktig med den, inte för nära vattnet. Åhh, vilken lycka jag känner just nu.

Får se vad kvällen bjuder på. Förutom tandborsten är jag packad och klar så det känns bra. Lite städning i rummet skulle dock behövas. Grillkvällen ikväll är osäker. Vore kul, har delade känslor. Men det stora frågetecknet är hur jag tar mig dit. Har ingen bil och min värdfamilj kanske behöver den andra bilen. Vi får se hur det blir.

Ha en trevlig lördagkväll!

Min kamera!!

Jag känner mig som den lyckligaste personen på jorden just nu!
De ringde precis och sa att min kamera är redo. Min kamera är redo! Och den är klar dagen innan jag ska åka på semester. Kunde inte bli mer perfekt tajming! Hade gett upp hoppet om att den skulle bli klar i tid. Men det blev den! Jag är såå glad! Min värdmamma ska skjutsa mig så att jag kan åka och hämta upp den. Lycka! Min kamera kommer tillbaks till dit den här hemma. Jag känner mig hel igen! Har faktiskt känts tomt att inte ha en kamera men nu kommer jag snart att ha den i mina händer igen. Perfekt!

För er som undrade vilken kamera jag har så är det en Canon Powershot SD1100 IS.

Nu är det packning som gäller. Ska försöka vara klar inom en timme. Får se hur det går!

This could be the start of something new

Musikalen "High School Musical" sattes upp i en park här i Albany och såklart skulle jag se den. Idag bestämde jag mig att det skulle ske. Tog kontakt med au pairer för att få sällskap. När musikalen började på utomhusscenen i parken satt jag där omringad av 9 andra au pairer. Musikalen var bra. De dansade bra, vissa sjöng mindre bra. Troy var inte lika snygg som i filmen men vem kan slå Zac Efron?!
Det blev en lyckad kväll. Bra musikal och jättetrevligt sällskap. Fick en inbjudan om grillning i en park imorgonkväll. Låter inte helt fel. Så kul!

Så imorgon blir det att försöka packa ALLT till resan, då jag inte börjat än, mellan jobb och annat fix innan grillningen. Men vid det här laget borde jag ju vara bra på att packa så det ska nog gå. Eller, det måste gå. Jag har inget annat val då vi åker på söndag morgon.

Nu ska jag sova. Jag kommer att somna med ett stort leende på läpparna.

Ha en trevlig helg!


Resans slut

Resan till San Francisco var TOPPEN! Och det är många minnen jag bär med mig därifrån som jag sent kommer att glömma. Jag har sett saker jag bara sett på bild förut och sett så otroligt fina saker som jag nog aldrig kommer att kunna sätta ord på. Resan var toppen och obeskrivlig!


Hearst Castle och hemvägen

På morgonen innan vi begav oss tillbaka till San Francisco så stannade vi på Hearst Castle där vi tog en guidadtur. Högt uppe bland bergen ligger detta slott som byggdes 1919 till tidningsmogulen William Randolph Hearst. Han var själv arkitekten tillsammans med en annan arkitekt. Slottet är byggt i samma stil som en spansk katedral. Det var väldigt kul och intressant att gå omkring där och titta sig omkring och också få höra historier, bland annat om alla kända personer som bott som gäster där.

Vi tog en tur klockan åtta på morgonen och trodde därför att dimman skulle vara så tät och låg att vi inte skulle se någonting. Men där uppe sken solen och utsikten var allt annat än dålig. Perfekt!

Sen bar det av hemåt, eller tillbaka till San Francisco i alla fall. Även om vi kört samma väg ner så kändes det och såg annorlunda ut att köra åt andra hållet. Otroligt fint var det fortfarande!


  




Tog ett litet stopp på Pebble Beach. Hade läst om det i boken, att om man grävde i sanden skulle man hitta lila sand. Det var en fin strand som förde tankarna till Thailand.


För att komma snabbare hem svängde vi av efter ett tag och körde motorvägen resten av resan. Men den var också lite händelserik. Såg en brand som släcktes med hjälp av flygplan. Torka och bränder är stor i Kalifornien och nu fick vi se det.
 

Kom hem på kvällen och då var det bara för mig att packa ner alla grejer. Tidigt på morgonen efter begav jag mig till flygplatsen.

Fix inför nästa lilla resa

Idag blev det en lugn dag med sjuka barn. Jag och femåringen åkte och handlade alla torrvaror till vår semster. Det blev en överfull vagn och hjälp med att lasta in det i bilen fick jag också. Nu kommer vi inte att svälta i huset i alla fall.
Packat kläder till två av barnen har vi också gjort idag. Så en bra bit på vägen har vi kommit. Ska börja packa mina saker också. Men jag känner inte så mycket stress, jag ska bara ta min resväska och packa ner så mycket som jag kan. Vi ska inte flyga, vilket är skönt för då behöver jag inte tänka på övervikt, bara att packa tills den blir full.
Vi ska åka till ett ställe som ligger ca 2 timmar härifrån. Ungefär där jag var på au pair kurs i Silver Bay. Vi ska bo i ett hus vid vattnet med bergen som utsikt. Såg bilder idag och jag blev så uppspelt. Ser fram emot det så mycket! I två andra hus kommer släkten att bo och jag tycker så mycket om dem så det ska bli kul att spendera tid med dem också.

Nej, nu ska jag försöka att välja kurser på college. Får se hur det går. Sen blir det sängen.

God natt!

Working 9 to 5

Ja, så ser min dag ut idag, 9 till 5. Får se vad vi hittar på, beror på hur barnen mår.

Igår blev det inte mycket organisering. Jag öppnade mest garderoben tänkte att "oj, vad mycket saker jag har, detta orkar jag inte ta tag i just nu". Så det slutade med att jag stoppade in en tom förvaringsbox i garderoben och sen var jag klar!

Brukar aldrig sluta så tidigt som fem. Vad ska jag hitta på? Tror nog att det blir att börja tvätta och packa men vem vet.

Hoppas ni alla får en bra torsdag. Det är redan torsdag, snart är det helg!



PS. Sara som jag hälsade på i San Francisco har tyvärr ingen blogg.

Söderut på Highway 1

Efter Big Sur fortsatte vi söderut för att komma till vårt slutmål som för den dagen var Hearst Castle.



Big Sur

Efter akvariumet i Monterey åkte vi vidare. Kom till Big Sur där mina värdföräldrar hade rekommenderat att vi skulle stanna och äta på ett speciellt ställe. Restaurangen var också en favorit i en guidebok som vi läste men vi hade nog aldrig åkt dit om inte min värdmamma och värdpappa sagt det. De rekommenderade inte stället för den speciella maten utan för att utsikten var underbar. Och det enda jag kan säga är att jag är evigt tacksam för tipset. Vi kom dit då solen och värmen var som härligast. Det var mycket folk men det gjorde ingenting för vi bara satt och njöt av utsikten medans vi väntade på ett bort. Även denna gång går inte ord att förklara hur fint det var. Utsikten var underbar!




 

Monterey

En kväll plus en morgon tillbringandes i Monterey. På kvällen gick vi ner till det lilla Fisherman´s Wharf som dem hade där. Där hade de en hel del mysiga restauranger. Vi avnjöt en jättegod middag på en restaurang med utsikt över vattnet.
Gick sedan och tittade på sjölejonen som de även hade där. Inte lika många som i San Francisco dock.

På morgonen gick vi upp tidigt och begav oss till Monterey Bay Akvarium. Det är väldigt populärt och känt så vi kände att vi kunde ju inte åka därifrån utan att ha besökt det. Så dit åkte vi. Det var väldigt fint och vi gick runt och tittade på allt ifrån pingviner, hajar, uttrar till maneter, fiskar och sjöhästar. Väldigt fint!

Efter det begav vi oss vidare söderut längs Highway 1.

 

Sjukstuga

Nu har jag rast. Eller jag har haft det ett tag. Har hållt på med att ladda upp bilder, vilket tar sin lilla tid. Snart ska jag börja fixa och organisera lite.

Här är nästan alla barnen sjuka. Det började med den äldsta och igår blev femåringen sjuk och idag när jag hämtade killen så såg han inte allt för kry ut. Efter att ha läst bok med honom tog jag honom i min famn och mina armar brändes, han var såå varm. Tog tempen och han hade hög feber. Stackarn!
Nu är det bara den minsta som är frisk men det dröjer väl tyvärr inte länge förrän också hon får det. Hosta och feber är det som gäller här hos oss just nu.

Så jag tror att det blir en lugn kväll när jag bärjar jobba igen. Förmiddagen bestod av lek i lekparken tillsammans med barnens kusiner som är här på besök från South Carolina. Kul och varmt!

Nej, om jag skulle slita mig från datorn och göra lite nytta!

Highway 1

Fredagen lämnade vi San Francisco för att köra söderut längs kusten längs Highway 1. Jag har länge tänkt på hur jag ska förklara denna resa. Men det går inte. Varken ord eller bilder kan förklara hur underbart det är. Man måste uppleva det själv för att förstå det.
Man åker på en smal väg precis vid kusten. På ena sidan har man skog, berg och öppna ytor och på andra sidan har man havet och klipporna. Synen är helt underbar, obeskrivlig.
Så jag tänkte inte skriva mer utan bara bjuda på bilder ifrån resan på fredagen längs Highway 1. Kanonväder bjöds det på också!


Ett stopp på vägen blev Santa Cruz - ett bad och surfställe

Sista stoppet för dagen blev i den lilla staden Monterey men dem bilderna får bli i ett annat inlägg.

Changeling

Min uppladdning av bilder går så segt så jag försöker igen imorgon.

Nu ligger jag i min säng och tittar på filmen "Changeling". Verkar väldigt bra än så länge.

Det blev en bra dag idag. På förmiddagen åkte jag med min värdmamma och barnen och plockade blåbär. Varmt men kul och vi fick ihop en hel del bär. Efter att ha slutat jobba sådär tidigt fixade jag lite men tiden bara sprang iväg. Åkte till Target för att köpa en förvaringsbox men som alltid när jag är på Target så kom jag hem med lite mer.
Kom hem och var ensam hemma. Gjorde en fruktsallad med en mängd olika frukter. Äpple, vindruvor, banan, blåbär, persika, hallon och björnbär. Jättegott! Till det blev det lite glass.

Blev som sagt både en slappar och fixar dag. Imorgon blir det mer fix och likaså resten av veckan.

Nu ska jag titta på filmen.

God natt!

San Francisco

Måndagen den 20 juli bar det av till San Francisco. Där hälsade jag på en vän, Sara, som jag träffade på ambassaden och au pair mötet. Vi var sedan på au pairskolan tillsammans. Hon åkte till San Francisco och jag åkte till Albany.

Den första dagen blev lugn, kände mig ganska trött efter flygresan.
Dagen efter åkte vi ner till stan och åkte till Fisherman´s Wharf. Där tittade vi på utsikten som innefattade Golden Gate bron och fängelset Alcatraz. Gick även runt i Souveniraffärerna och så tittade vi på sjölejonen som låg där. Till lunch åt vi clam chowder soup i sourdough bröd. En av de saker de är kända för i San Francisco. En soppa bestående av musslor och potatis osv. Jättegott!
Efter det åkte vi spårvagn. En av de saker som jag tycker kännetecknar San Francisco. Stod (precis som jag tycker man ska) på kanten och höll i oss. Det var som att åka berg och dalbana. På grund av San Franciscos backar så gick färden upp och ner. Men det var kul, dock lite läskigt några gånger. Det hade varit kallt och blåsigt under dagen men precis till turen så kom solen fram. Turen bjöd även på en fin utsikt över San Francisco.
Kvällen blev lugn då vi lagade tacos och såg på filmen "The Notebook".
 


Alcatraz

 
 


Onsdagen var även den ganska kall och blåsig. I SF (San Francisco) är det väldigt dimmigt så jag fick verkligen se det riktiga vädret. Vi begav oss till Golden Gate Bron. På grund av dimman såg man bara halva bron men det var coolt ändå. Lite mystisk blev den då. Tog en massa kort och sen gick vi ut på bron. Det blåste en hel del men det var kul att ha gått på den och man fick se SF också vilket var kul. Efter det tog vi en sväng förbi Golden Gate parken och sen gick vi omkring lite i SF. På kvällen åt vi en mycket god middag på en Thairestaurang. 
 
   

   

På torsdagen kom Saras kusin från Sverige. Det blev en lugn dag då vi mest promenerade runt i området där Sara bodde.

  
 

På fredagen åkte vi in till stan igen. Såg China town och Little Italy. Såg även lite sevärdheter som vi läst om i guideboken. Sen gick vi till Lombard street. Det är den brantaste backen i SF och den slingrar sig ner. När vi kom dit kom solen fram och det blev varmt och skönt. Från toppen av backen hade man en fin utsikt över staden. Gick ner och såg Golden Gate bron, hela bron den här gången. Sen gick vi till Fisherman´s Wharf igen och shoppade lite i souvenirbutikerna. Dagen avslutades med en god middag på en Kinarestaurang. Planen för fredagen var egentligen att besöka fängelset Alcatraz men det fanns inga biljetter för hela veckan så det blev tyvärr inget. Men det blev en mycket bra dag ändå!

 
 

Halv dag

Vaknade väldigt trött imorse. Men när jag kom ner fick jag det glada beskedet att min värdpappa skulle komma hem tidigt idag då han tagit halva dagen ledigt.
Så nu är klockan halv tre och jag har slutat för dagen. Och den är bara halv tre. Vilken lycka!!

Nu ska jag duscha och sen ska jag försöka ta vara på dagen och vara effektiv. Vi får se hur det går. Kan ju börja med att packa upp min resväska och sen ska jag försöka uppdatera er om mina resor.

Vi hörs!

Hemma igen!

Så var jag hemma igen!

Helgen i Washington DC var jättebra. Kvavt och jättevarmt med lite regn bjöd vädret på och det blev mycket gående men vi hann se en hel del.

Nu har jag fått över bilderna så ikväll blir det att skriva om San Francisco och sen om Washington DC.

När min värdmamma hämtade mig från flygplatsen igår kväll (för andra gången på en vecka) så kände jag att det var skönt att komma hem. Jag har fått uppleva massor och haft så kul. Men att resa tar på krafterna så det ska bli skönt att vara hemma en vecka. På söndag åker jag på en veckas semester med min värdfamilj och släkten. Så i veckan blir det att vila, fixa och packa om.

Nu ska jag jobba igen. Får se vad eftermiddagen/kvällen bjuder på. Tacos till middag blir det i alla fall! Känner mig så trött just nu. Skulle äta lite godis för att bli piggare, slutade med att jag åt upp hela påsen och lika trött som innan känner jag mig.

RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se