Sista deltavlingen

Sa var det da dags for Melodifestivalens sista deltavling. Denna gang i Malmo.
Jag har som valigt lyssnat pa en minut av all latarna i detta startfalt och sahar tycker jag efter det:

Star Pilots "Higher" - Det har ar en bra uptempo lat som jag tycker om. Den ar latt att digga med i. Bra lat helt enkelt! Men ar den inte valdigt lik en annan lat?

Sarah Dawn Finer "Moving on" - Jag tyckte jattemycket om Sarahs forra bidrag. Den har laten ar ocksa jattefin och hennes rost ar sa underbar. En jattefin och vacker ballad.

Malena Ernman "La Voix" - Den har laten ar ingen favorit. Tycker inte om refrangen. Ar Malena Ernman med i "Lets Dance"? Tycker jag kanner igen henne.

Thorleifs "Sweet Kissin' In The Moonlight" - Jaa, en riktigt skon dansbandslat. Ingen favorit till Melodifestivalen me en skon lat.

Agnes " Love love love" - Jag tycker om den har laten. Jag gillar Anges lat och den har ar en snabb och mycket bra lat.

Susanne Alfvengren "Du ar alskad dar du gar" - Detta ar en fin ballad. Men ingen lat som jag kanner eller tycker ska ga vidare i Melodifestivalen.

Next 3 "Esta Noche" - Detta ar ingen favorit. Jag tycker inte om rapen men daremot tycker jag om refrangen. Den svanger litegrann.

Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng "Killing me tenderly" - Den har laten tycker jag verkligen om. Jag gillar versen, jag gillar starkt refrangen. Wow, detta ar en stor favorit enligt mig! Aven om det ar lite at ballad hallet. Men denna lat ar riktigt bra!

Detta var valdit kort om alla bidragen denna deltavling. Efter att ha lyssnat kort pa alla tycker jag sahar:

Finalen:
Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng
Anges

Anda Chansen:
Sarah Dawn Finer
Star Pilots

Aven denna gang far vi se vad svenska folket sager. Forra lordagen hade jag tre ratt och ett fel, vi far se hur det blir denna gang. Har en kansla av att Agnes och Sarah Dawn Finer kanske byter plats.

Vad tycker ni? Vilka bidrag tycker ni ska ga vidare?

Ha en trevlig lordag!


Lordagsmorgon

Klockan ringde klockan sju imorse och jag gick mycket trott upp ur sangen. Men jag gick inte upp for att jobba. Nej, klockan atta stod jag pa gymmet for att ha "Bodyattack". Lararen sag direkt att jag var ny sa hon pratade med mig innan passet osv. Passet var roligt men riktigt riktigt jobbigt och jag pressade mig sjalv hart. Sa jag var helt slut nar passet var over men oj vad bra det kandes. Akte hem och duschade och nu ar jag klar. Klockan ar bara tio ocn jag har hunnit med en hel del. Det kanns sa bra! Men trott i kroppen ar jag.

Denna lordag ska jag tillbringa med att aka och se pa basket. Min "kusin" spelar sa jag tankte att det kunde vara kul att se. Ikvall ska jag jobba fran klockan sex till klockan tolv. Nar alla barnen ar i sang ar det jag som satter pa "High School Musical". Langtar!

Ha en trevlig helg!

It's Friday I'm in love

Sa var det fredag och det kanns riktigt skont. Ar ledig fem timmar nu pa dagen och sen ska jag jobba eftermiddagen/kvallen.
Tankte ata lite lunch nu och sen ska jag ut och hitta pa nagot. Far se vad det blir. Kanske framkalla lite bilder och bli fattig.

Igar var jag pa mitt forsta traningspass har i USA. Det var ett dansinspirerande pass som kallas "Zumba". Det var helt okej men inte som aerobicsen hemma och man blev inte sa trott som jag hade velat.
Jag kor pa min varannan dag traning och imorgon blir det annu ett pass. Denna gang "Bodyattack" (mycket kondition) eller "Bodupump" (mycket styrka). Vi far se vad jag kanner for! Tar jag den andra far jag en timmes extra sovmorgon men tar jag den forsta ar jag klar mycket snabbare. Som sagt, vi far se...

Nu ska jag som sagt bege mig ut.

Ha en mysig fredag och en trevlig helg!

Oscarsgalan 2009

I sondags var det alltsa dags. Den 81 oscarsgalan gick av stapeln i Kodak Theatre i Los Angeles. Jag satt bankad och tittade pa roda mattan. Sa kul att se vilka manniskor som ar dar och vad de har pa sig. Det var manga manga snygga klanningar i ar. Blev nog lika uppspelt som reportern nar Angelina Jolie och Brad Pitt dok upp pa roda mattan.
Kul att se alla kandisar!

Jag har alltid tankt att galan ar langtrakig och inget vidare rolig. Men i ar blev jag imponerad. Allt var sa snyggt gjort. Dansnummer, presentationerna av de nominerade, talen osv. Numrena var snygga, dekoren var riktigt bra och de presneterade de nominerade for huvdrollerna och birollerna pa ett mycket snyggt satt. Nagra av de gamla vinnrna tradde fram pe scenen och talade till var och en av de nominerade. Det handlade inte bara om vinnaren vilket jag tyckte var jattebra gjort. Jag har ocksa alltid tankt att filmerna pa oscarsgalan ar djupa och speciella. Och de som hade nomineringar var det men de visade aven klipp fran "Sex and the city - the movie", "Mamma Mia" och min favorit "High School Musical 3" visade dem tva ganger plus att Zac och Vanessa var med i ett snyggt dansnummer.
Som sagt, jag blev riktigt imponerad av arets upplaga av Oscarsgalan och tyckte att allt var sa snyggt gjort. Programledaren Hugh Jackman skotte sig mycket bra och hade ett snyggt oppningsnummer.
Heath Ledger fick pris for sin roll som Jokern i Batman. Det tyckte jag han var vard. Hans familj, mamma, pappa och syster gick upp och tog emot priset och holl ett jattefint tacktal. Bade jag, min vardmamma och publiken satt med tarar i ogonen. De tog emot priset at hans dotters Matildas vagnar som kommer att fa priset nar hon fyller 18 ar. Nu ar hon 3 ar. Det var sa fint och kansloladdat!

Jag sag faktiskt hela Oscars galan! Helt enkelt en mycket bra gala!

Louise

Idag aker Louise hem till Sverige. Hennes ar som au pair ar slut. Min allra batsa van har i USA ar inte langre har. Det kanns konstigt och jag tror inte att jag har fattat det an.
Jag kom nar hon hade varit i USA i exakt 6 manader och hon aker hem nar jag har varit i USA i 6 manader. De sex manader som vi fick tillsammans har varit underbara och jag kommer aldrig att glomma dem. Vi har gjort sa mycket roligt ihop. Allt ifran aventyr i Albany, till aventyr i Boston och New York City.
Jag hade alltid kul ihop med Louise och hon var alltid pa mina aventyr. Jag kommer att sakna detta.

I tisdags kvall hade vi var avskedsmiddag. Vi at pa Cheescake factory och slog pa stort med bade forratt, varmratt och efterratt. Mycket gott! Nar efterratten kom var det dags att oppna presenter. Jag fick utdrag ur var fortsa mejlkontakt, en jattefin planbok (dar pengarna inte viks), och ett halsband med ett fyrklover. Sa att jag ska ha tur nar hon aker hem.
Blev jatteglad!
Av mig fick Louise en quarter med New York pa baksidan (manga quarters har en delstat pa baksidan och Louise har  lange letat efter New York), hon fick ocksa Swedish Fish, ett High school musical 3 block for att bli pamind om mig plus att vi sag den filmen tillsammans har i USA. Louise fick aven en amerikansk flagga, en Hanna Montana film och en ram med ett collage dar jag hade satt in bilder pa henne och mig.
Lyckade presenter!
Trots att vi inte ville att kvallen skulle ta slut sa gjorde den det. Efter manga kramar sa sa vi hej da. Det var en konstig kansla jag hade nar jag kom in pa mitt rum. Ska vi inte hita pa nat i helgen som vi alltid gor? Har vi inga planer?
Det kanns konstigt att hon ska vara hemma i Sverige nasta helg.

Trots att det ar jattetrakigt att Lousie aker hem sa ar jag sa himla glad och tacksam aver de 6 manderna som vi fick. De har varit underbara och kommer att vara ett minne for livet.




Tack Louise for dessa 6 underbara manader!

6 mander

For exakt sex mander sedan lamnade jag svensk mark och begav mig till USA pa mitt livs aventyr!
Idag, den 25 februari 2009, ar det sex mander sedan jag stod pa Arlandas flygplats. Det kanns som en evighet sedan samtidigt som det kanns som att tiden bara har sprungit ivag.
Darfor tankte jag idag bjuda er pa en liten resume av mitt halvar har i USA som au pair.

25 augusti 2008 lamnade jag Sverige och min forsta anhalt var au pairskolan dar vi hade lektioner och sightseing i New York City.
 

Efter fem dagar kom jag till vardfamiljen och har pa plats hos dem har jag hunnit med en hel del.

I september akte jag till NYC for att traffa Martina! Hur varmt som helst men jattekul!


En liten utflykt till Lake George hanns ocksa med i borjan pa hosten tillsammans med Louise. Dar tittade vi pa den underbart vackra utsikten och fann till var gladje en affar som salde svenska saker.


I oktober var det en ny resa til New York City, den har gangen for att traffa min kara van Anna. Kan inte med ord beskriva hur kul det var att fa traffa henne igen.


Sen kom Halloween med allt vad det innebar: Pumpakarving, utstyrsel (bi), trick or treat m.m.
En hogtid jag inte kommer att glomma i forsta taget. 
    

Boston besoktes under en helg i November med Louise. En mycket mysig stad som jag garna vill aka tillbaka till.
  

I november kom annu en hogtid, Thanksgiving. Da var det umgange och mat som gallde. Kalkonen tillagades och avnjots.


Nu var det ocksa dags att finna en gran.  Det var en mysig utflykt och gran fann vi.   
Sedan kom December och da hande det en hel del. Den borjade med att jag och Louise begav oss till New York City. Underbart att vara dar med all julskyltning. En perfekt juldag i NYC. 
             
Helgen efter det var det icestorm da vi flydde hem till var vardmammas syster over dagen. Men vi hade tur och fick tillbaka strommen pa kvallen. Vissa hade ingen strom pa flera dagar. Den helgen var det ocksa Lucia och det firades hemma hos oss.
 

Julen kom. Julaftonen firades med svensk julmat som jag sjalv hade lagat. 
Juldagen firades med paketoppning tidigt pa morgonen, slakten pa eftermiddagen och vanner pa kvallen. En perfekt dag!
Jul i USA!


Det nya aret firades forst in pa country cluben med vardfamiljen och sedan med vanner. Valkommen 2009!        
        

I januari begav sig jag och min vardfamilj pa semster till Florida. Underbar semester da vi besakte Disney World, Sea World, Universal Studios och poolen. 
    
  
Snowshoeing fick jag ocksa prova pa har i USA under en vinter som var ovanligt kall och snoig. 

Alla hjartans dag kom ocksa och den firades pa kvallen med Louise med tacos, godis och romantisk komedi. 

Detta var mina forsta 6 mander har i USA. En del av det, sedan har jag ju gjort en massa roliga vardagliga saker tillsammans med barnen ocksa.
Nu har jag 6 mander kvar. Vi far se vad dem har att erbjuda. Jag tror att de kommer att innehalla lika mycket gladje och aventyr! Det finns redan planer som tyder pa det!


Kunglig forlovning

Okej, jag tankte skriva nagot helt annat har. Men sa sag jag nyheterna.

KRONPRINSESSAN VICTORIA AR FORLOVAD!!!

Jag kan inte med ord beskriva vilken gladje jag kande. Jag ros! Detta ar nagot stort och jag ar sa glad och uppspelt.
Sedan manga ar tillbaka har jag sagt att nar kronprinsessan gifter sig ska jag vara pa plats och vifta med den svenska flaggan. Och nu hander det!
Jag ar ocksa valdigt glad over att de inte gifter sig i ar utan forsommaren nasta ar. Da har jag en chans att kunna forverkliga min drom. Jag kommer ihag att jag sa innan jag akte hit: "Jag vill att Victoria ska gifta sig men hon far inte gora det nar jag ar borta. Men bara darfor kommer hon sakert att gora det".
Vi har vantat pa denna forlovning och idag, den 24 Februari 2009, offentliggjordes den.

Ahh, jag ar helt i exstas, jag vet inte vart jag ska ta vagen. Jag ar sa lycklig!
Jag langtar efter tills min vardmamma kommer hem sa jag kan fa spruta ut min lycka!

Detta ar en stor dag! Och jag kunde inte vara gladare!



Avskedsmiddag

I lordagskväll var jag på middag med Louise och hennes värdfamilj. En avskedsmiddag. Det var riktigt trevligt och maten var jättegod. Vi beställde in både förrätt, varmrätt och efterrätt. Och det var inte lite mat man fick. Men det var jättegott och jag var så mätt efteråt.
Mycket trevligt sällskap var det också. Hennes värdbarn är så söta och gulliga. Det var så kul att se deras miner när de öppnade presenterna från Louise. Den minsta tjejen fick High School Musical 3. Vilken lycka!
Det var en mycket trevlig kväll! Men samtidigt så var det sorgligt. Inte för att Louise ska åka hem, för det har jag inte förstått än, men för att detta hej då grejen blev så verkligen. Även om det är ett bra tag kvar för mig så kommer dagen då jag måste göra likadant. Och det var en sorglig tanke.
Men annars var det som sagt en mycket trevlig kväll!
Tog en sväng på shoppingcentret innan jag sjutsade hem Louise och själv begav mig hemåt.


Innan middagen, at vi glass pa Frienleys. Sa gott!
Louise sista glass...


Detta ar en riktig High school musical fan! (Precis som jag)


Dataproblem

Sa fungerar inte datan. Det gar inte att starta den. Akte ivag for att fa hjalp men de kunde inte fixa det dar och det skulle bli riktigt dyrt att skicka ivag den. Sa nu ar fragan: Laga denna data eller kopa en ny?
Som ni forstar kommer inte jag att vara sa aktiv har pa bloggen tills jag far en data. Jag undrar faktiskt pa riktigt hur jag ska klara mig utan en data har hemma. Den som lever far se.
Usch, jag hatar nar det blir sa har.

Jag hade en massa planer pa roliga blogginlagg den har veckan. Vi far se om jag far chans att publicera dem.

Ville bara saga att bli inte oroliga om jag inte uppdaterar pa ett tag.

Ha en bra vecka!

Delfinal 3

Så var lördag här och Melodifestivalens tredje deltävling är här. Jag tyckte det var kul att lyssna och bedöma låtarna förra lördagen så jag gör det idag med, dock väldigt väldigt kort. Har lyssnat två gånger på samma minut. Inte så mycket men så här tycker jag efter det:

BWO "You're not alone" - Tyckte bättre om deras förra bidrag. Men detta är en bra och skön sång. Ing

Sofia "Alla"-  En fråga bara: Vilket språk sjunger hon på?

Maja Gullstrand "Här för mig själv" - En pipig röst som gör att jag inte tycker om låten.

Mikael Rickfors " Här för mig själv" - Den här låten är inte heller en favorit. Ingen låt som sätter sig i minnet.

E.M.D "Baby, Goodbye" - En bra och skön låt. Kommer nog att få många röster, framförallt av tjejerna.

Molly Sandén "Så vill sjtärnorna" - Redan innan jag hörde låten ville jag tycka om den, varför vet jag inte. Efter att ha hört den tycker jag det är en bra och fin låt och hon har en jättefin röst.

Rigoo & The Topaz sound feat. Red Fox " I got U" - Kort och gott: Ingen favorit.

Velvet "The Queen" - Jag tyckte om Velvets förra låt och ville att den skulle gå vidare. I år är låten sämre men helt okej.

Jaa, i dag är bidragen inte så bra, inga direkta favoriter. Vi får se vad svenska folket säger.
Om jag skulle rösta skulle jag rösta:

Finalen:
EMD
Molly Sandén

Andra chansen:
BWO
Velvet

Vi får se vad svenska folket säger!

Irriterande

Okej, när mitt rum är stökigt så vet jag i alla fal vart jag har mina saker. Det vet jag inte nu då mitt rum är snyggt och städat.  En magnet med mig och mina barn på som jag gjorde på nyår har varit borta en längre tid och idag kom jag på det så jag bestämde mig för att leta efter den. Utan resultat. Ju mer jag letade desto mer arg och upprörd blev jag.
När jag beklagade mig för mamma sa hon " Den kanske har åkt ner i papperskorgen av misstag". Då sa jag: " men då är den ju borta!". "jaa, så kan det vara" säger min mamma till svar. Det är inte direkt det man vill höra. Letade vidare men även denna gång utan resultat. Jag blir tokig!
Min värdmamma kom upp för att hjälpa mig lite. Hon sa att jag skulle tänka på nåt annat och så skulle hon hjälpa mig att leta en annan dag.
Men jag blir tokig: "Vart kan den vara??".
En magnet är ingen stor grej, men för mig var det ett stort och fint minne. Och jag vill ha den! Men förhoppningsvis dyker den upp. Jag håller tummarna. Jag hade som tur var tagit ild på magneten, men tror ni jag hittar bilden? Nej, inte det heller!

Jaa, ska som sagt tänka på nåt annat nu och leta igen en annan dag!

Utflykt

Igår packade jag och min värdmamma in alla barnen i bilen och åkte iväg på vår lilla utflykt. Vi åkte till ett barnmuseum som var riktigt roligt. De hade rum som var som en gammal matffär, postkontor, bank och ett diner. Så snyggt gjort! Jag tänkte hela tiden att hade jag och min syster varit små och varit där hade vi haft jättekul och lekt hur mycket som helst.
Barnen hade ritktigt kul!
Efter museumet åkte vi och träffade min värdpappa och gick åt och lunch. En ceasarsallad med kyckling blev min beställning. Min värdmamma beställde också någon slags "root beer" till mig. Hon sa att det var väldigt populärt när hon var yngre. Det jag fick var root beer med vaniljglass. Det var en annorlunda smak, helt okej, eller nja ganska äckligt. Kul att prova på i alla fall. Root beer smakade som någon typ av tuggummi.
Efter lunchen gjorde vi ett besök på min värdpappas jobb. Det var kul och trevligt! Kontorsytorna såg ut ungefär som man ser i filmer. Kul!
Sen begav vi oss hemåt. När vi kom hem gav jag killen lite mat, sen skjutsade jag honom till sin mormor. När jag kom hem kollade jag min mejl, sen tog jag den äldsta tjejen till piano. Hon skulle öva innan sitt upträdande. Resten av familjen kom lagom till att uppträdandet skulle börja. Det var bra och hon var duktig. Det var kul att se! Åt glass innan vi åkte hemåt i en karavan, min värdpappa först, sen min värdmamma och sen jag. Jaa ni, här krävs det tre bilar när alla ska till ett och samma ställe.

Mycket trevlig dag. Barnens sista lovdag. Lovet gick fort och vi har haft kul!


 

Pyamasparty

Idag var en lång men mycket trevlig dag. Berättar mer imorgon om hur vi spenderade dagen!

Ikväll efter att ha ätit hade jag och min värdmamma "Pyamasparty", som min värdmamma kallade det. Vi satt i pyamas/myskläder i hennes säng, åt popcorn, tittade på tv och pratade. Jättetrevligt!

Nu är det dags för mig att säga god natt!


Jag och min kudde redo för Pyamasparty

Låång dag

Känns att det har varit en lång dag idag. Vid middagen ville både jag och min värdmamma försvinna. Men det gick, dock var jag riktigt trött när jobbdagen var slut.
Imorgon ska vi på en liten utflykt till ett museum och träffa min värdpappa för lunch. Ser fram emot det, det blir kul!
Imorgon är sista lovdagen, en hel vecka har gått, en hel lovvecka. Och den har gått förvånansvärt fort!

Nu är det "Grey's Anatomy" som gäller på tv:n.
God natt!

Ps. Fick en fråga om vilken organisation jag åker med. Jag åker med Cultural Care (EF).


Pizza och filmkväll

Efter min städning åkte jag med de två äldsta för att handla till vår pizza och filmkväll. De fick välja glass och fick varsitt tuggummi. Men tror du de var nöjda för det? Nej, de var sura och det slutade med att jag fick höra att jag var elak och att allt var så orättvist. Jag fick huvudvärk och blev så trött av allt tjat.
Efter förlåtelse och kram blev jag på bättre humör. Vi gjorde pizza. Så gott med hemmagjord pizza, min hade annanas och skinka. Åt och såg på "Askungen". Kul! Det var jättelänge sen jag såg den filmen, om man bortser från scenen då de gör klänningen som visas varje år i Kalle Ankas jul. När Askungen har fått sin klänning förstörd och sitter och gråter säger en av mina tjejer: " Snart börjar jag också gråta, detta är ju bara för sorgligt!". Så söt!
Brasan var tänd och det var mysstämning på hög nivå. Det kändes som fredag!
Mycket trevlig kväll!

Nu ska jag sova!
God natt!

Städning pågår

Denna dag rullar på. Vi har åtta barn här så det är liv och rörelse. Åtta barn!
Jag har rast nu, men tiden bara sprang iväg för jag städade. Och då menar jag inte att jag bara plockade iordning lite saker. Nej, jag städade verkligen. Jag rensade och organiserade mig, Jag rensade ur lådor, slängde saker, lade saker där de hör hemma, gjorde en "bokhylla" med mina böcker. Satte upp min almanacka osv osv. Jag rensade verkligen och organiserade mig. Det känns så bra! Men jag har lite kvar som jag får ta tag i ikväll, bland annat några fler saker att plocka iordning på, sätta upp två saker till på väggen osv. Tre sopppåsar blev det när jag rensade och slängde saker.
Som sagt, det känns riktigt bra.

Nu ska jag äta lunch och ikväll blir det hemmagjord pizza och filmkväll med barnen. Mysigt!

Jag håller i den!

En minut efter att jag hade publicerat förra inlägget, en minut, så knackar det på dörren. Och in kommer Louise med en present till mig. High School Musical 3 filmen!!!  Hon hade varit och köpt den tidigt på morgonen för hon ville ge den till mig och hon visste att hon var tvungen att skynda sig så inte jag hann köpa den före. Detta hade jag ingen aning om, men oj så glad jag blev. Underbar present! Tusen tack!!!

Nu har jag filmen High School Musical 3!!




HSM 3: Senior Year

Idag släpps High School Musical 3 filmen här i USA.
Vem tror ni kommer att hålla denna filmen i sina händer ikväll??
JAG!!!


Äventyr i USA

Vi parkerade bilen. Gick in på flygplatsen. Visade våra pass och gick igenom säkerhetskontrollen. Så var vi inne på flygplatsen. Detta var vårt mål, målet var inte en resa till Florida, till Kalifornien eller hem till Sverige. Vårt mål var flygplatsen. Och vi hade kommit in där utan det obligatoriska boardingkortet/flygbiljetten.

Det som vi skulle göra har vi velat göra jättelänge men tänkt att det var nästintill omöjligt att genomföra. Men vi tänkte att vi i alla fall kunde göra ett försök. Planen var att vi ville köpa t-shirts som det stod Albany på. Vi har sett att det finns i en affär på flygplatsen, men innanför säkerhetskontrollerna dit man bara kan komma om man har ett boardingkort/flygbiljett. Så med våra pass i handen åkte vi till Albanys flygplats för att försöka komma igenom utan att åka någonstans.

Vi gick till den enda affären som finns utanför säkerhetskontrollerna. Inga tröjor där men hon i affären sa att hon kunde försöka be någon komma ut med tröjor till oss. Men sen bad hon oss vänta och gick iväg och ringde. När hon kom tillbaka gav hon oss intruktioner om att åka ner för en rulltrappa, gå igenom ett par gröna dörrar som det bara stod att personal fick tillträda. Där inne skulle det finnas en telefon som vi skulle lyfta på för att få vidare instruktioner. Det kändes som att vara med i en film och vi var helt uppspelta. Vi gjorde som hon sa. När vi hade gått igenom och kom fram till telefonen lyfte Louise på luren och sa vad vi ville. En man kommer ut och tar våra pass. Efter ett antal minuter kommer han tillbaka med passen och en lapp där det står att vi får gå igenom som besökare. Vi går upp och igenom säkerhetskontrollen och sedan är vi inne på flygplatsen. För att shoppa! Känslan vi hade går inte att beskriva. Vi gick till affären för att shoppa men tröjorna var inte lika snygga som vi trodde men vi bestämde oss i alla fall för att prova några. Då kom nästa problem. Det fanns inge provhytt, så vi fick köpa alla kläder, gå till toaletten och prova och sedan gå tillbaka och lämna tillbaka de vi inte ville ha. Det blev ingen tröja till mig men däremot blev det en fin mugg som det står Albany på.
Gick runt och tog lite kort innan vi begav oss ut. Det kändes så obeskrivligt coolt och konstigt att vi kom in på en flygplats utan boardingkort. Framförallt här i USA. Men jag lovar att de hade span på oss. Riktigt roligt och coolt äventyr var det i alla fall som slår det mesta!

Åkte till Subway och åt och sen åkte vi så jag kunde köpa en Albany collegetröja.
Efter det åkte jag hem och slappade. Pratade med Martina på skype vilket var hur kul som helst. Vi halv sex kom Louise och hämtade mig och vi åkte och träffade Sarah och Trine (som var här på besök) på Starbucks. Mycket trevlig kväll!

Så det var söndagens och även mitt au apair livs stora äventyr att ta sig in på en flygplats i USA utan att man skulle någonstans utan bara för att man ville shoppa. 


Lovdag forts.

Dagen fortsatte lika bra. På eftermiddagen tog jag barnen på en 40 minuters promenad. De hade så kul och det var riktigt skönt att komma ut. När vi kom in drack vi varm choklad och efter det gick vi ner allihopa och lekte i källaren. Sen tog vi fram min kareokemaskin som jag fick av dem i julas men aldrig använt. Så resten av kvällen spenderade vi med den. Riktigt kul! Jag hade turen att inte behöva sjunga i den för den ockuperades av alla andra, till och med av mina värdföräldrar. Så kul! Men jag känner på mig att jag kommer att behöva showa loss snart jag med. Och då blir det nog en Mamma Mia låt.
Dagen gick riktigt fort och jag hade så kul!
Detta var en sådan dag då man bara känner en enorm glädje över att vara här och man verkligen känner att man lever sin dröm och har kul!

Nu hoppas jag att resten av veckan blir lika bra!

När vi satt och drack varm choklad sätter killen händerna under hakan, tittar på mig med sina gulliga ögon, ler ett charmigt leende och säger: " Tilda, do you have time to play downstairs?". Vem kan säga nej till det? Han var så söt! Svårt att förklara men han var fruktansvärt söt!

Lovdag

Så var det första dagen på lovet. Och förmiddagen kunde inte ha spenderats bättre.
Jag var hemma med den minsta och den äldsta. Vi bakade blåbärsmuffins samtidigt som vi sjöng med i Mamma Mia låtarna. Den lilla kom hela tiden och tog mina händer så då var det bara att dansa med. Så söt!
Muffinsen blev riktigt goda och efter det målade vi och spelade UNO. Kul!
Jag hoppas att resten av dagen blir lika bra.





Var säkra på att titta in i bloggen snart igen för då ska jag skriva om ett riktigt roligt och häftigt äventyr som jag och Lousie begav oss på igår!

Valentine's Day

Så var det Alla hjärtans dag i USA. Morgonen började med att jag fick en Alla hjärtans dag present av min värdpappa. En chokladask, ett halsband och ett kort. Så snällt!
Jobbade på förmiddagen och lekte med barnen. Precis innan jag slutade gav jag mina Alla hjärtans dag presenter till familjen. De blev jätteglada och tacksamma. Så söta!
Åkte till shoppingcentret och träffade Louise. Var shoppingsugen men när jag kom dit försvann det. så vi åkte till Target. Där träffade vi ett par i typ 50 års åldern som frågade vart vi kom ifrån och efter det pratade vi om au pair, Sverige och USA. De var så roliga och det var intressant att prata med dem. De blev jätteförvånade när vi sa att vi lärde oss engelska i skolan. De blev också förvånade när vi sa att det var kallare och mer snö här än i Sverige, det kunde de inte förstå. De tyckte också att det var intressant med mörkret i Sverige. Helt plötsligt säger mannen: " Sverige är jättestort!". Jag skrattar och säger att Sverige är lika stort som Kalifornien (så för mig är Sverige inte stort då) men då sa han: " Men Kalifornien är jättestort!". Jaa, men Kalifornien är bara en liten del av ett land, Sverige ÄR ett land. Jaa, man kan ha olika syn på saker och ting!
Roligt att prata med dem var det i alla fall!

Åkte hem till Louise där vi lagade tacos. Jättegott! Efter det skulle vi se "The Holiday". Tog ner dvd:n och Louise värdpappa erbjöd sig att hjälpa oss. Något jag tror att han ångrade efter ett tag. Att koppla in DVD:n var inte det lättaste, bilden försvann och vi satt och sa: "nu försvann det, nu är det svart/vitt, nu försvann det igen, nu kom det tillbaka men det är svart/vitt". När han höll på med det slog han i huvudet ett antal gånger, benen på tvbordet vek sig och när han efter ca 40 minuter gav upp såg det ut som att han hade ett stort blåmärke på kinden. Pinsamt men jag kunde inte sluta skratta! Vi gick ner och såg halva filmen på datorn men sen gav vi upp. Åt en massa snacks som chips, godis, popcorn och glass. Så gott!

När jag kom hem låg ett kort i min säng från min värdmamma. Där skrev hon hur mycket jag betyder och hur glad hon är över att jag är här. Blev så glad över att läsa det.

En mycket bra Alla hjärtans Dag här i USA!

M som i Melodifestival

Okej, nu kommer samma sak som förra helgen. Men i dag är det Melodifestivalen igen. Och min Måns är med. Okej, inte min måns, men Måns Zelmerlöf är med i år. Åhh, jag kommer ihåg när han var med år 2007 och sjöng låten "Cara Mia". Jag bara älskade den. Och då menar jag verkligen älskade den. Fråga min familj och mina vänner. Såklart sprang jag ner på stan och såg honom när han hade vägarna förbi. Jag tyckte även om hans låtar på den skiva som han släppte efteråt. Och nu är han alltså med igen. Åhh!

Sitter just nu och lyssnar på låtarna. Man kan smyglyssna i en minut och det är ju inte så mycket men man får ta det man får. Jag kan inte se live på webb tv i dag för jag är inte hemma. På finalen ska jag minsann vara det! Men inte idag så därför sitter jag och lyssnar en minut på alla bidrag. Som sagt säger en minut inte allt om låten men efter att ha lyssnat igenom alla låtarna så var det en låt som fastnade och som jag kom ihåg. Och förvånande nog så var det faktiskt Markolioos låt. Jag kommer ihåg när han hade hitar som "sommar och sol". I låten "Värsta schlagern" sjöng han ju till och med, men att han skulle göra en ballad var förvånande, i alla fall för mig. Men efter att ha lyssnat på den där minuten några gånger så tycker jag faktiskt att den är bra. Efter att lyssnat flera gånger på de andra låtarna (samma minut om och om igen) så tycker jag såhär:
Jag tycker att Jennifer Browns "Never been here before" låt är fin och hon sjunger den bra. Ingen låt jag vill ska vinna Melodifestivalen (eftersom jag är emot att lugna låtar ska vinna) men jag kan garanterat lyssna på den här låten på radion. En skön och fin låt.
De gamla Lili & Susie är tilllbaka och jag tycker faktiskt om deras låt "Show me heaven". Det är en låt som fastnar och jag diggar med i den. En riktigt passande låt för Melodifestivalen och jag tycker om den.
Och så var det ju Markolioo med hans ballad "Kärlekssång från mig". Och som jag nämnde tidigare så tycker jag om den. Jag kan inte säga att han har den perfekta rösten men det behövs inte, hans röst passar till låten och texten är bra. En bra låt helt enkelt.
Den unga ambitionen Amy Diamond är tillbaka igen. Jag tyckte jättemycket om hennes låt "Thank you" förra året. Jag tyckte den var jättebra. Hennes bidarg i år "It's my life" slår inte hennes förra bidrag. Det är en bra låt men tyvärr så jämför jag den med förra årets bidrag. Men om jag bortser från det så är det en bra låt som jag efter några omlyssningar börjar tycka om. Jag tycker om hennes röst i denna låten och jaa, det är en bra låt
H.E.A.T är en grupp som jag inte hade hört talas om innan. Deras låt "1000 miles" är en låt som jag inte riktigt tyckte om i början men nu gillar jag den, framförallt i refrängen. Men det låter det verkligen som en annan låt, när de sjunger i refrängen vill jag börja sjunga på en annan låt men jag kan inte komma på vilken. Men detta tycker jag är en bra låt. Även om den påminner väldigt mycket om en annan låt.
Lasse Lindh & bandet är även detta en grupp som jag inte hört talas om innan. Deras bidrag heter "Jag ska slåss i dina kvarter" och det är en okej låt men ingen låt som jag tycker ska gå vidare till finalen. En okej låt men inget mer.
Så kommer ju min Måns Zelmerlöf och precis som med Amy Diamond så jämför jag hans låt i år med "Cara mia" och årets bidrag "Hope & Glory" är inte lika bra. Men ju mer jag lyssnar på samma minut av låten desto mer gillar jag den. Denna låt är nog en favorit, jag gillar den. Den låter som Måns och det gillar jag och detta är en låt som kommer att sätta sig på hjärnan. En riktigt bra låt helt enkelt. Måns är här igen!
Det sista bidraget i denna delfinal är ännu en grupp som jag inte hört om tidigare. Cookies n Beans heter dem och deras låt heter "What if". Det är en skön countrysång men inget mer. Ingen sång som jag röstar för ska komma till Globen.

Detta var hela startfältet för ikväll. Och ha i minne när ni läser detta att jag bara lyssnat på en minut av låtarna och att det är en annan sak när man hör hela låten och ser dem på scenen.
Jag önskar att jag kunde se denna delfinal för jag tycker att det är ett bra startfält. Kanske kommer jag att göra det, kanske inte. Kanske är jag och shoppar istället men sånt är livet. Finalen ska jag i alla fall se live!


Som sagt, jag tycker att detta är ett mycket bra startfält och jag har svårt att välja mina favoriter. Dock har jag två som jag inte vill ska till Globen och det är Lasse Lind & bandet och Cookies n beans.
Men för skoj skull så ska jag ta och bestämma mig. Svårt val men om jag måste skulle jag rösta såhär:

Finalen:
Måns Zelmerlöf
Lili & Susie

Anda Chansen:
Markolioo
Amy Diamond


Okej, detta var jättevårt. Jag vill ha med Jennifer Brown och H.E.A.T också men det går ju inte.
Men så länge Måns går till final så lämnar jag över till svenska folket att avgöra vilka som ska gå vidare.
Spännande att se! Men som jag sagt flera gånger tidigare, jag tycker att detta är ett mycket bra startfält!

Njut av Melodifestivalen ikväll, jag saknar det!




Happy Valentines Day



Hoppas ni alla far en jattebra och mysig Alla Hjartans Dag!









(vet inte vad som hant men manga av knapparna har bytt plats, kan inte hitta vissa bokstaver och markorer. Vad har hant)

Fredag den 13:de

Har precis lagt de två minsta för deras nap. Ska äta lite lunch innan de två andra kommer hem från skolan. Har inget planerat så jag funderar på att baka något, chocolate chip cookies eller blåbärsmuffins. Får se vad det blir.

Ha en trevlig fredag och hoppas att ni inte darbbas av någon otur!

Alla hjärtans dag

Så närmar sig det den 14 Februari, dagen som kallas Alla hjärtans Dag. Har glömt bort lite hur det är i Sverige denna dag men jag vet att det säljs blommor, kort och choklad.
Här i USA är allt väldigt rosa, rött och mycket hjärtan. Det säljs blommor, kort och choklad. Det säljs också en hel del godis, men det är samma godis som säljs under årets alla andra dagar. Skillnaden är dock att godiset nu ligger i en hjärtask eller har fått ett hjärta på originalpåsen. Jaa, så kan man också göra.
Jag och min syster brukar köpa blommor eller en chokladask till våra föräldrar och en fika med vänner brukar också planeras den dagen. I år går jag in för det lite (mest för att jag är i USA tror jag). Barnen ska få en varsin present och ett alla hjärtansdagkort plus lite godis. Har redan gett bort två presenter. Egentligen tycker jag inte att man behöver ge bort presenter utan det räcker med ett kort eller likanande. Men detta är jag som person, jag tycker om att ge, så jag kunde inte stå emot denna dag.


Såhär ser det ut på Walmart just nu!

Det har också hunnits med lite Alla hjärtans dag pyssel i veckan. I går blev det en hel del pyssel med att göra Alla hjärtans dag kort med barnen. Kul! Och i onsdags skulle det komma ett hel gäng med barn så jag förberedde pysslet till dem. Jag tycker om att pyssla så det har varit kul att vara lite pysslig den här veckan. 


Så här blev resultatet!

Nu ska jag faktiskt slita mig ifrån datorn och göra iordning korten och presenterna tills imorgon.

Starbuckskväll

I onsdags kväll efter jobbet begav jag mig till Starbucks för en fika med Sarah. Det var hur mysigt som helst, vi hade så mycket att prata om. Jättetrevligt!
Det är så skönt när man jobbar att mitt i veckan komma iväg och göra någonting som detta. Annars brukar det oftast bara bli på helgerna.
Som sagt en mycket mysig kväll på Starbucks med Sarah!

Känslosam och trött

Just nu känner jag mig väldigt känslosam. Det har varit en riktigt lång dag idag så det kan ha lite med att göra att känner mig extra känslig.
Först läste jag ett mejl från en vän och sen öppnade jag paketet från familjen. Att få paket hemifrån är verkligen speciellt. I paketet låg massa svenskt godis, choklad och alla hjärtans dag kort. Jag fick till och med lite turistguider att visa värdfamiljen från min hemstad.

Jag känner mig riktigt trött, helt utmattad, så nu är det bums i säng och se på tv. Ingen data.
Börjar senare imorgon så jag kan sova ut. Skönt!


Grön glädje!

Idag fick jag paket, ett grönt sådant. Dessa gröna paket ger mig en sådan glädje som är svår att beskriva.
Lycka är det att få dem i alla fall och en sådan dag är det idag!

Vad detta paket innehåller får både du och jag veta lite senare. För nu ska jag kila iväg!


                                         Detta = Glädje

Fruktsallad

Detta sitter jag och äter just nu.



Var så sugen på godis, kunde lätt ha tagit mig ett par bitar men istället gick jag ner och gjorde mig fruktsallad med glass. Så gott! Och nyttigare!

Idag på förmiddagen när jag var ensam med de två minsta tänkte jag att gå ut i snön och leka vore en perfekt plan. Jag frågade vad dem tyckte om det. Killen ropade "jaaa", den minsta ropade också "jaaa" och gav mig en stor kram. Perfekt tänkte jag men precis när vi skulle gå ut började den minsta att skrika och gråta. Har aldrig hört henne skrika och gråta så högt och intensivt heller. Och hon slutade inte heller. Hon ville inte gå ut, hon ville inte gå in, hon ville inte sitta, inte gå. Hon ville helt enkelt inte göra någonting.
Till slut gick vi in och gjorde Alla hjärtans dag kort istället och spelade spel. Det fick ett bra slut i alla fall!




Nu ska jag se på tv och slappa sen är det sängen.
God natt!

I'm a baby

När jag började jobba igen var jag ganska trött och kände att jag inte hade så mycket energi. Men sen när jag satt där i bilen med alla fyra barnen och de skrattade alla samtidigt så kände jag bara sådan glädje och tröttheten var borta.
Jag tittade på när den äldsta hade simträning medan de andra tre lekte. När vi satt i bilen på väg hem börjar killen att sjunga "Tilda is a baby, tilda is a baby". Jag vet inte vad han fick det ifrån men han var så söt när han sa det. Det slutade med att alla satt och sjöng samma sak i slutet. Kul! Inte visste jag att det var så dem såg mig, som ett barn.

På tal om energi så måste jag verkligen ha en hel del nästa vecka, då är nämligen barnen lediga från skolan. Så då behövs energin. Det kan jag lova!

Nu ska jag snart krypa ner i sängen.
God natt och sov gott!

Dunk, dunk, dunk

Nu har jag rast. Hade tänkt åka iväg en sväng men bestämde mig för att bara slappa på mitt rum. Något jag verkligen ångrar nu. Vi har byggarbetare här som håller på att renovera badrummet och håller just nu för fullt på med att slå ut kaklet. Jaa, det låter lite grann om man säger så och badrummet är precis under mitt rum.
Så jag har en dunkande huvudvärk. Hoppas verkligen att detta inte kommer att hålla på i flera dagar.

Jobbade på morgonen och förmiddagen. Jag åkte och handlade med den minsta. Har varit sugen på musli i flera dagar nu, sådär riktigt sugen på den där speciella som jag alltid åt hemma. Gick och letade bland hyllorna med alla flingor med hittade inte riktigt vad jag ville ha. Men riktigt sugen på musli och yoghurt är jag i alla fall. Det är ju så gott! När vi kom hem gick vi en promenad i snön. Det var riktigt skönt ute och solen lyste. Trots att vi har en massa snö så börjar mina vårkänslor komma. Även om jag verkligen tycker om vintern, den är mysig på alla sätt och vis så längtar jag ändå till våren.


Snowshoeing

Så var det alltså snowshoeing som gällde idag.
Det såg ut som tennisrack man hade på fötterna och så gick man runt i snön, lite hajk. Efter att ha gått en slinga med gruppen fick man gå själv och då gick jag och mina värdföräldrar en liten sväng.
Det var inte så kallt utan faktiskt ganska skönt. Det var inte så jättejobbigt eller svårt att gå men i slutet kände man av det litegrann.
Kul var det i alla fall och en trevlig promenad!



Jag sa till mina värdföräldrar att vi inte har detta i Sverige. Jag sa att jag aldrig sett det förut men att de kanske har det uppe i norr. Om det är någon som vet får ni gärna lämna en kommentar. Mina värdföräldrar blev i alla fall jätteförvånade när jag sa att vi inte hade detta. Men jag har aldrig hört om det förut, men kul och trevligt var det!

Sedan åkte vi hem, bytte om och åkte ut till min värdmammas föräldrar för att ha födelsedagsmiddag. Mycket trevligt! Det är alltid lika kul att träffa dem!

He's not that into you

Igår var jag barnvakt på morgonen och dagen. Det gick jättebra! Var lite nervöst men det gick bra och var kul. Fast det var ändå skönt när jag var klar! De äldsta lekte jättebra, klädde ut sig till prinsessor och vi gjorde alla hjärtnas dag kort, de lekte osv. 6 månaders bebisen var hur söt som helst, men jag är glad att jag inte har en sådan liten bebis. Det var svårt att göra lunch när man hade honom på armen. Men han var så himla söt!

På kvällen träffade jag Louise och vi gick och åt på "Friendleys" och sedan gick vi på bio och såg filmen "He's not that into you". En film som vi har längtat efter att se sedan vi såg trailern precis innan jul. Och filmen var helt klart sevärd, rolig och mysig.
Vi hade en man brevid oss som skrattade två sekunder efter alla andra. Så först skrattade alla åt filmen och sen skrattade hela biosalongen åt mannen. Första gången skrattade jag så jag började gråta.
Mycket trevlig biokväll!

Snö och middag

Tänkte bara uppdatera lite snabbt.

Nu ska jag iväg på snowshoeing (återkommer med vad det inneär när jag själv vet). Sedan blir det födelsedagsmiddag. Trevligt!
Så nu blir det ut i snön, kylan och blåsten!

Vi hörs!



Melodifestivalen

Ikväll börjar Melodifestivalen. Just nu känner jag en stor saknad efter att vara hemma. Det känns väldigt svenskt att se på Melodifestivalen och jag älskar det!
Det är något speciellt över det. Melodifestivalen betyder myskvällar i soffan med god mat (kanske hämtpizza), och en massa gott snacks som chips, godis och läsk.
Jag kommer att sakna det!

En annan sak som jag undrar över är: Varför känns det som att allt händer i lilla Sverige när man är här borta i det stora landet?
För sju år sedan var jag på en Melodifestival deltävling hemma i Norrköping. Det var så underbart kul! Jag kommer ihåg att jag sa att nästa gång Melodifestivalen kom till Norrköping skulle jag vara där på plats, jag skulle till och med försöka få jobb som volontärarbetare där. Det skulle vara så himla roligt!
Så vad såg jag runt jul? Jo, att andra chansen kommer till Norrköping. Vad är oddsen liksom? Jag är borta en Melodifestival och just då kommer den till Norrköping.
Jag vet, man kan inte få allt. Men ändå, ganska surt är det!

Så det blir att försöka titta på webb-tv senare idag!


Fredag!

Nu är snart fredagen över hos er och här hos mig börjar kvällen och jag ska snart ner och fixa middag till barnen. Sen ska de bums i sängen så jag får en lugn kväll som barnvakt. Kanske inte riktigt så bums i säng men jag gav killen medvetet ingen nap så han kan gå och lägga sig tidigt. Iband får man vara lite smart!

Idag märkte jag att jag hade fått röda utslag över hela kroppen. Inte kul alls. Undrade vad det kunde vara och hade jag inte vetat att jag är vaccinerad mot röda hund osv hade jag blivit orolig. Fast lite orolig blev jag ändå. Min värdmamma tyckte jag skulle ringa läkaren. Hade inget nummer till läkaren så jag ringde till apoteket och de sa att det kunde vara en allergisk reaktion från min medicin. Så efter illamående och röda utslag betraktrar jag mig som allergisk mot denna medicin och har slutat upp med att ta den. Hoppas det blir bättre nu!

Som sagt ska jag snart ner och börja jobba. Men först vill jag bjuda er på en bild på min underbara lunch som jag njöt av idag. Tonfisksmögås med chips och juice. Kan inte bli mycket bättre. Min värdmamma hade köpt mig sig det när hon kom hem. Så snällt!!


Happy Friday!

Hoppas ni alla får en underbar fredag!
Som sagt, jag ska jobba men jag är glad ändå!

Det var bara det jag ville säga.

Ha en jättebra fredag och en underbar helg!

Jobb, jobb, jobb

Idag har det gått bra att jobba. På kvällen, innan jag slutade, dansade jag runt med den minsta på armen, hon hade sitt huvud lutat mot mig och jag dansade runt och sjöng. Och vad sjöng jag om inte High school musical! Det var så mysigt!

Imorgon blir det en låång dag. Men jag har själv gått med på det så jag ska inte klaga. Jobbar kväll då mina värdförldar ska ut och äta.
Sen på lördag ska jag till en annan barnfamilj och vara barnvakt. Ska ta hand om en 6 månaders bebis och en femåring. Ska ta med mig en av mina tjejer så att de kan leka. Börjar bli lite nervös. Vad har jag gett mig in på? Jag hoppas att bebisen är snäll och inte skriker så mycket, att de stora leker bra så de inte är svåra att udnerhålla. Jag hoppas helt enkelt att det går enkelt och smärtfritt och att jag överlever.
Det är väl inte så mycket begärt?!

Julförberedelser - Pyssel

När jag ändå är igång med att skriva om saker jag gjorde till jul kan jag lika gärna lägga upp denna bild på ett pyssel som jag gjorde.
Pysslet köptes på en pysselaffär som heter "Michaels". Jag pysslade ihop detta för att sedan kunna visa ett gäng barn som skulle göra detta pyssel.




Rudolf och tomten

Julförberedelser - Peppermint chocolate sandwich cookies

Jag vet, det var mer än en månad sen det var jul.
Men jag har velat skriva detta länge men det har aldrig blivit av, men nu kommer det.

Jag och min värdmamma hade en tidning med julkakor och det fanns så mycket som såg gott ut så vi bestämde att vi skulle prova en hel del därifrån. Tror ni det blev så? Nej, tiden bara sprang iväg. Jag hann i alla fall prova ett recept därifrån, en kaka som jag tyckte såg god ut, " Peppermint chocolate sandwich cookies" . Det tog ca två timmar att göra och det var många olika saker att göra, först en sak, sen en annan sak i en annan skål och sedan ytterligare en sak i en annan skål. Men det var inte så jättekrångligt dock och resultatet blev bra.
Hade tänkt skriva receptet här, både på svenska och engelska. Men bara det på engelska var jättelångt och krångligt så jag gav upp. Förlåt!
Men ni får njuta av bilderna istället!


       


Mat och bad

I går gick dagen riktigt fort. På kvällen lagade jag en kycklinggryta som min värdmamma brukar laga, "Chicken Cattiatori". Det blev riktigt gott och en favorit hos alla!
Efter att ha jobbat åkte jag och Louise och träffade Trine. Åt lite och satt och pratade. Trevligt! Trine flyttade idag till en annan värdfamilj en bra bit härifrån. Tråkigt men jag hoppas att hon får det riktigt bra och kommer att trivas.

I dag var jag och badade med den minsta på förmiddagen. Så kul! På eftermiddagen tog jag två av de andra till simskolan. Så även denna dag har rullat på.

Är för trött för att skriva något mer intressant. Ska krypa ner i sängen istället.

Vill bara säga grattis till min älskade vän Sofia som hade sin födelsedag i dag. Stort grattis!

God natt!

Super Bowl

När jag tänker på Super Bowl tänker jag på en trevlig kväll med sällskap och mycket mat som pizza, friterad kyckling, massa snacks, öl och läsk.
Jag var och köpte snacks på dagen och kvällen skulle spenderas med min värdfamilj (eller jag trodde väl inte att barnen skulle vara intresserade).
Min värdmamma sa att de skulle beställa hem pizza så jag tänkte att det lät som en bra Super bowl kväll.
Men, kvällen blev verkligen över mina förväntningar. Mycket tack vare min värdpappa. Han är en Pittsbourgh Steeler fan så han var förväntansfull inför denna Super Bowl. Han hade köpt en masssa snacks, och då menar jag verkligen en massa snacks, läsk, öl, huvudbonader till barnen, ballong osv. Han hade även köpt en cool tårta dagen till ära.
Min värdmamma stod för maten och det blev som sagt pizza men också friterad kyckling. Så det blev mycket mat.
Min värdpappa tog på sig en Pittsbourgh tröja och då ville barnen också ha på sig nåt med Super bowl, och de blev så fina i sina tröjor respektive kepsar. Barnen tyckte det var kul att titta på Super bowl innan det var dags för dem att krypa i säng.

Hur var matchen då? Det hela började med att Jennifer Hudson sjöng nationalsången. Jag blev rörd, dels av sången, dels av stunden och dels för att det var just hon som sjöng den. (Hennes mamma, bror och systerson blev brutalt mördade för ett par månader sedan). Hon sjöng låten riktigt vackert.
Sedan var det kick off och matchen var igång. Jag ska i ärlighetens namn säga att jag inte fattade några regler eller liknande. Så första halvan tittade jag samtidigt om jag lekte med barnen och åt osv. Det var kul att titta på reklamerna för att se vad det var för några eftersom man visste att de hade lagt ned så mycket pengar på det.
I halvtidsvilan var det "The Boss" Bruce Springsteen som uppträdde och det var maffigt!
Efter det var det dags för matchen igen och den här gången kom jag verkligen in i matchen. Jag såg en del snygga "dribblingar", vilket var riktigt kul! Det var spännande och i slutet var jag verkligen nervös. Pittsbourgh ledde ganska stort men helt plötsligt leder Arizona och det blev riktigt spännande. När avgjörandet kom och Pittsbourgh vann var jag riktigt glad och utbrast " Wow, I think I like football!" Haha! Nej, men i slutet var det vekligen kul! Även om jag fortfarande inte riktigt fattar varför alla springer in i varandra när personen inte ens har bollen :P

För att sammanfatta: Super Bowl är verkligen stort här borta och det var kul att få vara med om det. Och kvällen blev verkligen över mina förväntningar. Så kul! Som min värdmamma sa: " Det är som helgdag när det är Super Bowl".

Superbowl Sunday blev kanon!

Super Bowl Sunday

Idag är det Super Bowl här i USA och ca 100 miljoner människor beräknas bänka sig framför tv:n för att titta på matchen. Super bowl är finalmatchen i USA:s nationella liga i amerikansk fotboll (NFL).
Matchen spelas en söndag i slutet av januari eller i början av februari, i år den 1 februari. Matchen och festligheterna runt omkring kallas för Super Bowl Sunday och under åren har detta kommit att bli den mest sedda TV-sändningen här i USA. Många kända sångare och musiker har uppträtt under halvtidsvilan i Super bowl och i år är det "The Boss" Bruce Springsteen som äntrar scenen.

Super Bowl spelades för första gången 1967 men sedan 1970 har det varit NFL:s finalmatch. Varje super bowl får en beteckning i romerska siffror och årets match (super bowl XLIII) spelas mellan Pittsburgh Steelers och Arizona Cardinals. Pittsburgh Steelers har varit i Super bowl sex gånger varav vunnit fem av dem. Arizona Cardinals däremot har aldrig tidigare varit i Super bowl. Matchen hålls varje år på olika ställen och i år spelas den i Tampa, Florida.


Kul fakta om Super Bowl:

- Super bowl har blivit en dag då man äter stora mängder mat. Endast under Thanksgiving helgen äts det mer.

- 594 miljoner dollar såldes det snacks för under förra årets Super Bowl.

- 138 miljoner amerikaner, cirka 60 procent av befolkningen, räknar sig som fans av amerikansk fotboll, NFL. Av dessa är 58 miljoner kvinnor.

- 97,5 miljoner människor i USA såg förra årets Super Bowl mellan New York Giants och New England Patriots.

- Trots den ekonomiska krisen i USA så har de ansvariga tv-bolaget NBC ett rekordhöt pris för ett reklaminslag. En 30 sekunders reklamsnutt i år under Super bowl kostar 3 miljoner dollar, eller 100 000 dollar per sekund.

Källa: Wikipedia och Svenska Dagbladet


Detta är som sagt riktigt stort här och det känns jättekul att få vara med om det. Jag ska ladda upp med en massa snacks och titta på matchen med min värdfamilj. Min värdpappa hejar på Pittsburgh Steelers så det känns extra kul att de är i final.
Klockan sex ikväll är det avspark för matchen. Den stora matchen som stavas Super Bowl!



Den åtråvärda pokalen!

RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se