Come back soon!

Minns ni när jag var i en klass med sjuåringar och berättade om Sverige och Lucia?
Fick ett par brev häromdagen från läraren som barnen hade skrivit till mig. Det gjorde mig så glad, de var så fint skriva. Så gulliga!

Här kommer några exempel:

" Dear Mathilda, Thank you for telling us about St. Lucia Day. We had fun when you were here. When we found out you were coming we were happy!"

" You are welcome back to our school any time! Come back soon!"

" Dear Mathilda, Thank you for teaching us Sweden and I like the Sweden flag."

" Dear Mathilda, I always wanted to go to Sweden. It seems like a good place to be. I can not believe how beautiful it is there. I hope it is fun there. I think it is awesome. Do you like Sweden?"

" I hope you come to our classroom again. Please, come back soon!"

Så söta!
De hade också målat bilder som föreställde Lucia. Detta gjorde mig så glad!

Saker som värmer

Klockan är snart halv åtta och jag ska gå och lägga mig. Mår inte alls bra, mår illa osv. Usch, jag är trött på att vara sjuk.

Hade ett brev på trappen idag ifrån min kära vän Erika. Blev så himla glad, tack! Brev värmer så mycket, speciellt när man är här borta. Så tack till er alla som tar er tid att skicka iväg ett brev, det värmer!

En annan sak som värmer in i hjärtat är min underbara värdfamilj! Jag gick ner för en stund sen och sa att jag inte mådde bra och skulle gå och lägga mig. Pratade en stund och sen går jag tillbaka upp på mitt rum. En minut senare knackar min värdmamma på dörren och kommer in och säger att hon bara vill ge mig en stor kram. Hon ger mig en stor och låång kram, det kändes så bra och på något sätt välbehövligt. Det betydde så mycket! Hon sa att hon tycker så synd om mig som är sjuk och vet att det är jobbigt och svårt när man inte är hemma. Omtanken värmde så mycket!
Några minuter efter att min värdmamma gått kommer den äldsta tjejen upp med en lapp där hon målat lite och så står det : " I love you. Get well soon". Och på baksidan hade min värdmamma skrivit : "So sorry you are sick! Feel better soon!".
Det betyder så mycket att veta att de bryr sig!

Som sagt, nu väntar sängen. Sängen som jag spenderat typ hela dagen i.
God natt!


Sjukling

Gick och lade mig igår kväll med hopp om att vakna frisk i morse. Det sprack redan mitt i natten då jag vaknade upp och mådde illa och det kändes som jag hade feber.
På morgonen mådde jag lite bättre men magen känns fortfarande konstig och jag är trött och orkeslös.
Min värdmormor är här nu och tar hand om barnen så jag ligger i sängen och ska försöka sova.

Jag vill bli frisk nu!!

Smärta

Idag när jag skulle vara hemma med de tre minsta barnen medan min värdmamma åkte iväg med den äldsta, tittar hon på mig och frågar om jag är okej. "Jag kan inte andas" var väl inte vad hon väntade sig till svar. Riktigt så illa var det inte, men det gjorde riktigt ont när jag andades. Bröstet gjorde ont. Efter att min värdmamma försäkrat sg om att hon inte skulle ringa efter en barnvakt som kunde hjälpa mig så åkte hon. Och det gick, trots omständigheterna väldigt bra att jobba vilket gjorde mig glad.
Nu gör det inte ont när jag andas, men smärtan i bröstet gör fortfarande ont, det är som ett band som spänns runt bröstet och det gör ont. Varken jag eller min värdmamma vet varför. Jag hoppas att det är bättre imorgon.

Nu ska jag krypa i säng. I morgon är det redan fredag, denna vecka har gått så fort.
God natt!

Läkarbesök

Idag var jag hos läkaren. Jag hade inte strept throat som var anledningen till att jag gick och kollade. Men läkaren var inte nöjd så han tog några prover och skickade till labbet. Får svar om några dagar men fick en medicin att börja med. Så nu ska jag ta en tablett, tre gånger om dagen i tio dagar. Hoppas det hjälper. Känner mig ändå lite bättre idag. Halsen gör fortfarande ont, bröstet värker och jag känner mig bara så himla trött och orkeslös men ändå lite bättre känns det.
Jobbar dock inte som vanligt idag. Fick order att vila. Ska bara jobba idag när min värdmamma måste åka iväg, så det kanske blir runt 4 timmars jobb istället fö 8. Jag är så tacksam!

Nu ska jag som sagt ta en liten nap.

Florida Dag 8 - Hemgång

Så var det dags att lämna kära Florida. Åkte till flygplatsen och gick på flygpanet och lämnade ett soligt Florida bakom oss. När vi närmade oss Albany kunde vi se hur det var vitt med snö. Inte så jättelockande faktiskt, jag saknade redan plamerna.

Detta var en unberbar resa. Florida har varit en dröm att besöka, Disney World likaså. Det var så kul att göra allt detta som vi gjorde. Det enda tråkiga var att vi kunde ha haft lite varmare väder, men vi hade sol i alla fall. Man får se det positivt.
Även om jag umgicks med familjen nästan dygnet runt (delade rum med den näst äldsta tjejen osv) så det gick bra. Det var kul! Det kändes som att jag kom mina värdföräldrar mycket närmare, framförallt min värdpappa som inte är hemma så mycket i veckorna. Så det var riktigt roligt!
Jag kunde inte ha fått det bättre heller. Jag jobbade veckan som vi var i Florida, men jag fick allt betalt. Och med allt menar jag allt utan min egna shopping. Till och med när jag på egen hand besökte Universal Studios fick jag pengar till inträdet.
Och det var något som verkligen uppskattades då ett inträde till Universal Studios kostade ca 80 dollar (ca 600 kr). Samma sak med inträdena till Disney world parkerna och Sea World. Så jag är så oerhört tacksam. Att få resa och allt betalat plus trevligt sällskap. Ett tack räcker inte, flera tack är inte tillräckligt. Det är svårt att säga med ord hur tacksam jag är. Men jag tror att de förstår. Samtidigt visade dem hur mycket de uppskattade min hjälp under resan vilket gjorde mig riktigt glad!

En underbar semestervecka i Orlando, Florida helt enkelt!

Florida Dag 7 - Universal studios

Vår sista dag på semestern och vad händer då tror ni? Jo, de visar kanonväder veckan som kommer. Precis när vi ska åka hem. Men vi får i alla fall nöja oss med att vår sista dag blir fin.

På morgonen fick jag skjuts till Universal Studios. Där jag skulle gå runt och unna mig själv lite som mina värdföräldrar sa.
Kom dit nästan precis efter att de hade öppnat, tog en karta och tittade lite på vad jag ville göra och gick sedan och ställde mig i kö till deras nya attraktion "Simpson karusellen". Visste inte om den skulle vara något för mig eftersom jag inte är ett så stort fan av serien. Men kön såg inte så lång ut så jag ställde mig. Jag väntade och väntade och efter 45 låånga minuter fick jag äntligen sätta mig i en vagn. Vi var åtta personer i en vagn och när det var dags öppnades taket och vi åkte upp och sen var det som en stor skärm som man tittade på. Den var så stor att allt som hände på skärmen kändes det som att man själv var med om. Vet inte hur jag ska förklara det men det var riktigt häftigt, läskigt och så roligt. Det var absolut värt väntan. Efter det gick jag till en show där de hade djur som hade varit med i någon film. De visade trix osv som de använde sig av i filmer. Kul!
Efter att ha åkt några andra karuseller gick jag på en "Horror Make Up Show" där de visade hur de sminkade och gjorde vissa trix i skräckfilmer. Personerna som höll i det var så roliga så det var riktigt roligt och intressant.
Efter showen gick jag bara runt och tittade. De hade gjort som olika områden som San Fransisco, Hollywood, New York osv. Det var riktigt snyggt gjort.
Sedan bestämde jag mig för att göra den sista saken av allt som jag ville göra när jag först såg kartan, nämligen åka en "ET" karusell. Omgivningen var så himla fin och snyggt gjort. Man satt som på cyklar och åkte runt, det var mörkt och man såg en massa olika saker, åkte över en stad osv. Jättefint! Innan man gick in fick man säga sitt namn och i slutet av karusellen står "ET" och säger tack och nämner alla ens namn på de som sitter i vagnen. Kul!
Efter det kände jag mig väldigt nöjd och bestämde mig för att åka hem. Klockan hade redan sprungit iväg till halv tre. Medan jag väntade på att få skjuts hem gick jag och köpte en sovuneir (en fotoram som såg ut som en sådan där som de har när de säger "tagning 2" osv). De hade också lösgodis så det köpte jag såklart lite. Gott!
Det var riktigt varmt ute så det var skönt! Hade hoppats att jag kunde lägga mig vid poolen när jag kom hem men den minsta var sjuk så jag fick vara inne med henne. Lite surt, men man kan ju inte få allt. Jag tänkte på allt jag hade fått så jag skulle inte klaga.
På kvällen sa min värdmamma att jag skulle gå till jacuzzin. Man säger ju inte nej till sin värdmamma och det är jag glad för, det var underbart! Satt där och tittade upp och såg palmer och en blå-rosa himmel. Så fint! När jag satt där tänkte jag att detta ska jag alltid komma ihåg, speciellt när jag kommer hem till kalla Albany.
Gick sedan hem i shorts, och det var skönt. Hade inte gått i shorts på hela veckan, inte ens mitt på dagen, men nu gjorde jag det klockan sju på kvällen och det var skönt. Då tänkte jag "måste vi åka hem?".
Det var ändå ett perfekt slut på en perfekt semester!

Läkaren

Jobbar fortfarande inte. Min värdmamma sa att jag såg hemsk och sjuk ut så jag ligger i sängen och hon kom precis upp med varm choklad. Min värdpappa slutade tidigare från jobbet (pga snön tror jag) så när han kommer hem ska jag åka till läkaren. Får se vad han säger. Min värdmamma tyckte att jag skulle åka dit. Om det är något speciellt så får jag medicin mot det, om det inte är det så får jag veta det och då är det bara att vänta tills det går över. Hoppas bara att läkaren inte stänger tidigare idag pga snön.
Jag hade sett fram emot den här mysdagen så jag hoppas jag mår bättre tills ikväll.

Snö och sjuk

I dag snöar det så skolorna är inställda. Vi har köpt så att vi ska göra hemmagjord pizza, ved till brasan är köpt och vi har också varit och hyrt filmer. Mys helt enkelt.

Dagen som låter så mys kunde ha börjat mycket bättre. Eller det började redan igår. Jag började känna av halsen och jag nös och nös. Jag nös så mycket att min värdmamma blev trött på att säga "bless you" (prosit) till mig. Mådde inte alls bra när jag gick och lade mig och natten var hemsk. Hade svårt att sova, eller sov men var ändå medveten om vad jag gjorde. Huvudet värkte, det kändes som jag hade feber och min näsa bara rann. Mina huvudvärkstablettter var slut så där låg jag mitt i natten och kunde inte sova. Mådde så dåligt. Men vid fyra kom jag på att jag kanske hade sett tabletter i min väska. Gick upp och kollade och mycket riktigt så fanns dem där. Tog en, kröp ner i sängen och somnade. Mådde inte alls bra på morgonen. Gick upp och jobbade medan min värdmamma tog två av barnen till doktorn.
Nu är hon hemma igen och jag ligger här uppe i min säng. Inte alls kul! Ska försöka sova lite så jag förhoppningsvis känner mig bättre lite senare.
Det känns som att alla är sjuka just nu. Min värdpappa har varit lite sjuk, den minsta är sjuk (det gör ont att se henne, hon är så ledsen och har ont), ett av barnen har ont i öronen, och så jag då som har lite allt möjligt. Till och med hunden är sjuk, han spydde idag.

Jaa, vad ska man säga? Välkommen till sjukstugan!

Nu ska jag sova!

Florida Dag 6 - Animal Kingdom

Idag begav vi oss till en annan av Dinsney Worlds parker nämligen Animal Kingdom.
Det första vi såg var "The tree of life". Ett riktigt stort träd och i stammen har de karvat ut bilder av olika djur som tex en elefant, orm, ödla osv. Häftigt! Det första vi gjorde var att gå till "Dinoland". Killen älskar dinosaurier så ett besök där skulle vi ha såklart. På vägen svängde vi in och träffade Nalle Puh, Ior och Tiger. Kul!
Efter detta gick vi till Asien och gick en vandring då vi såg lite djur som bland annat tigrar och olika fåglar. Sen gick jag och min värdmamma för att åka en karusell, " Expiditon Everest". Den var hur kul som helst. De har byggt som ett stort berg som ska föreställa Mount Everest, och när man har kommit högst upp ser det ut som att rälsen är trasig och efter att ha stått stilla i någon minut åker man bakåt in i det mörka berget, åker runt runt och sen åker vi framåt och nedåt igen. Så kul men samtidigt lite läskigt. Jag duckade ibland, eftersom det var mörkt kändes det som att man skulle slå i huvudet. Men det var hur kul som helst. Tog hand om barnen medan mina värdföräldrar åkte den. Vi tittade på apor och tog kort.
Efter det gick vi till Afrika och åt och sedan begav vi oss för att åka safari. Klev in i en buss och sedan åkte vi iväg. Jag har aldig varit i Afrika men det kändes verkligen som att vara i Afrika, det såg ut som Afrika (landskapet osv) och det kändes som Afrika (vägarna var så guppiga att bussen hoppade hit och dit). Riktigt häftigt var det och vi såg djur som elefanter, krokodiler, noshörningar. lejon osv. Riktigt rolig resa.
Kom tillbaka och ställde oss för att se paraden i Animal Kingdom. De hade gjort det riktigt snyggt med en massa olika låtsatsdjur som gick förbi. Riktigt snyggt gjort.
Efter paraden begav vi oss hemåt.
Ännu en mycket bra dag, den här gången på Disney Worlds Animal Kingdom.

Florida Dag 5 - Slappa och shopping

Det var en riktigt slapp morgon. Var ensam med alla barnen. Gav dem ett bad i badkaret osv.
Åkte iväg och åt lunch och åkte sedan tillbaka till hotellet där jag var ensam hemma med den minsta som tog en nap. Jag bara slappade framför tv:n.
De andra kom hem framåt kvällen. Då gav vi barnen mat och sedan skjutsade pappa mig till stället med alla outlets. Skönt att bara gå omkring själv. Gick in i en massa kända klädmärkesaffärer, men även om det var rea var det dyrt för mig.
Hittade ändå lite kläder som jag är väldigt nöjd med. Gick även till en Disnet affär där jag köpte en Disney mugg som sovuenir och en High School Musical bok.
Mycket nöjd kom jag hem och visade min värdmamma mina inköp.
När jag gick runt där i affärerna hörde jag en hel del andra språk, mycket spanska osv. Sedan när jag gick förbi en man som pratade engelska i telefonen tänkte jag "Wow, han pratar mitt språk", ganska snabbt slog det mig att så var det ju inte. Men det kändes som det.

En skön dag då vi inte gjorde så mycket!

Florida Dag 4 - Sea World och Obama

Morgonen började med att jag och min värdmamma satt bänkad framför tv:n och väntade på att Barack Obama skulle komma ut från hotellet och åka till en kyrka. Det var en speciell känlsa, man visste att det var något stort som skulle hända idag. Min värdmamma (och även jag) hade gärna sett när han blev president men planen var annorlunda, vi skulle till Sea World. Det var ganska kallt idag, solen lyste men det blåste kallt.
Vi åkte till Sea World där vi kollade på delfiner innan vi gick för att se späckhuggaren Shamu i späckhuggarshowen. Även här (precis som på Disney World) var temat "tro på sina drömmar". Det var en bra show, så häftigt att se späckhuggarna, de är så stora och maffiga djur. Kändes overkligt att man satt och såg en sådan show. Precis i början av showen bad de alla som på något sätt varit delaktiga i att kämpa för USA i krig att resa sig upp. Jag rös när människor ställde sig upp och vi andra applåderade. Det var fint gjort!
Efter showen visade de storbild från när Obama blev president. Perfekt! Jag rös när jag såg det och kände mig verkligen berörd. Jag kände lycka och på grund av att jag är där jag är så känner jag sådan lycka med amerikanarna, och hela världen, när de får Barack Obama som USAs president. Det var mäktigt och att se det live var något jag verkligen uppskattade. Jag såg och hörde glädjen runt omkring mig och kände den också. Detta är ett historiskt val, det är USAs första afro-american president och med USAs bakgrund med detta så är detta stort. Samtidigt så är Barack Obama som person väldigt speciell och olik de andra presidenterna som USA har haft.
Känns speciellt att man har fått vara här under ett historiskt val. Detta var dagen, den 20:e Januari som USA fick en ny president, Barack Obama. USA känner och tror på förändring i och med Obama.

Efter detta begav vi oss och åkte lite karuseller. Kul! Tittade också på hajar och gick i en tunnel med fiskar och hajar över och runt omkring en. Häftigt! Efter några timmar begav vi oss hemåt. Åt och slappade. Tittade på tv:n när de hade president paraden. Lekte med barnen och sedan hade även denna dag gått.

Mycket bra dag. Tyvärr visade nyheterna inte så roliga nyheter när det gällde vädret. Det skulle bli minusgrader under natten här i Florida, något som inte hade hänt på ca 6 år. De varnade folk att de skulle täcka över sina blommor så att de inte skulle dö osv. Varför skulle detta ske just när vi är här? Även om det inte kunde bli kallare än i Albany. Men ändå.


Fågeln är en symbol för USA. Den står för frihet och fred om jag inte minns fel. De kom ut med två sådana fåglar när de visade Obama på storbildskärmen.

Florida Dag 3 - Outlets och pool

Idag åkte vi till outlets på dagen. Medan min värdpappa hade hand om alla barnen gick jag och min värdmamma i några affärer. Kul!
Sedan åt vi!
När vi kom tillbaka till hotellet gick vi till poolen. Badade lite vilket var skönt. Låg i solen lite också, vilket inte var lika skönt eftersom det blåste väldigt kallt. Men det var ändå kul att spendera tiden där.
På kvällen åkte vi och åt på "Friday's", rörigt med alla barnen men gott!

Florida Dag 2 - Magical Kingdom

Denna dag begav vi oss till Disney World och Magical Kingdom, en av fyra parker i Disney World. Det är där dem har slottet och den stora paraden.
Med båt åkte vi över till parken. Kändes häftigt och maffigt att se det stora slottet.
Spenderade hela dagen där med att åka karuseller, träffa Musse Pigg och Mimmi, strosa runt, leka osv. Riktigt kul och vädret var perfekt för denna dag. Varmt och skönt! Jag tog de två äldsta för att träffa Musse och Mimmi. Den näst äldsta hade pratat om hela tiden att hon skulle ha på sig sin Sverige t-shirt när hon skulle träffa Musse så hon kunde visa dem. Dagen vi skulle åka dit hade hon tagit fram andra kläder men så fort hon fick veta vart vi skulle gick hon och bytte till sin Sverige t-shirt. Så gulligt!
Åkte en båttur då man åkte som igenom en regnskog där de hade låtsas djur som flodhästar, elefanter, lejon osv. Men de såg riktiga ut vilket var väldigt häftigt. Det var mycket bra gjort.
Vid tre ställde vi oss för att invänta paraden. Jag älskade den! Låten som spelades om och om igen var såå bra, temat var drömmar vilket jag verkligen tyckte om och att se alla karaktärer var riktigt roligt. Jättebra parad.
Efter paraden begav vi oss hemåt.
Mycket lyckad parad på Disney Worlds Magical Kingdom!
Med vissa undantag var barnen jätteduktiga. När vi satt på båten tillbaka frågar jag barnen vad de tyckte bäst om och killen säger på det sötaste sättet: "The whole thing!". Så söt! Och jag håller med honom till 100 procent.

 
Just believe and your dreams will come true

Florida Dag 1 - Flyg

Dagen började vid sex då vi gick upp och gjorde iordning oss och begav oss till flygplatsen. Kom precis i tid till flygplatsen, när vi gick på satt alla redan där. När vi kom fram till gaten ropade dem i en walkie talkie: "hela familjen är här nu". Jag gissar att vi var efterlängtade. Flygresan gick bra, tog ca 2 1/2 timme. Spännande att flyga med fyra små barn, tacka vet jag bärbar dvd spelare.

Landade i Florida vid lunchtid och resten av dagen spenderade vi genom att bara slappa och göra oss hemmastadda.
Kändes riktigt skönt att vara i Florida!

Back from Florida

Nu är jag hemma igen!

Är hur trött som helst. Så uppdatering om Forida kommer en annan dag när jag har hjärnan med mig.

För att sammanfatta veckan så var den underbar. Massa upplevelser och jag tänker tillbaka på den med ett stort leende. Platser som Disney World, Sea World och Universal stuidos besöktes under veckan. Jättebra semester helt enkelt!

Känns både och att vara hemma i kalla Albany!

Snart åker jag

Imorgon bär det av mot Florida. Väskan är packad vilket känns jätteskönt!

Det kommer inte att vara så jättevarmt i Orlando dit vi ska. Det kommer att vara ca 70 F (ungefär 20 grader), men det kommer att vara en stor skillnad mot här. I dag i Albany hade vi -10 F, minusgrader i farenheit finns det ens?? Joo då, -10 F var det idag vilket är ungefär -23 grader celsius. Kallt kallt!

Om jag inte hittar någon data i Florida så blir det ingen uppdatering på en vecka. Men ha det så jättebra, det ska jag ha. Jag ska njuta av varje ögonblick och ha riktigt kul!
Packa packa packa

Det är det enda som surrar runt i mitt huvud just nu. Packade idag, plockade bort en hel del kläder och det är lite klurigt att packa men jag ser slutet på det och det är skönt. Det är kul att packa eftersom man har något att se fram emot men samtidigt är det jobbigt, så mycket att tänka på. Därför är det en väldigt skön känsla när man väl står där på flygplatsen.

I går efter jobbet kom Louise och hämtade mig och vi åkte till shoppingcentret där vi gick och frågade lite om min dator som krånglar. Fick svar och ska prova att fixa det när jag kommer hem från Florida.
Gav Louise ett par godisbitar som jag fått men inte tycker om. När hon går och äter på dem frågar jag om vi kan äta glass på "Friendleys". Då säger Louise: " Hm, jag vet inte. Jag vill ju vara nyttig, har inte ätit godis på två dagar. Förutom i morse då...." Och precis då kom hon precis på vad hon gick och gjorde. Så där sprack det, så vi begav oss till Friendlys. Där åt vi och pratade. Mycket trevligt!

Imorgon skulle jag ha jobbat en hel del. Men barnens mormor kommer och är barnvakt så jag blir ledig ganska länge och då är det packa packa packa som gäller.

Usch, en stress känsla är det vad jag har. Som sagt, ska bli skönt när man väl sitter på flygplatsen och är på väg!We need to talk

Det var det första min LCC skrev till mig i sitt mejl. Men det lät mycket allvarligare än det var.
Jag hade nämligen skickat en fråga om att plugga här i USA och det var det han ville prata om. För det är riktigt klurigt och svårt.

När man är au pair i USA måste man plugga 6 credits. För många är det detta som känns tugnt och jobbigt och som de flesta bara vill bli av med eller helst slippa. Men jag har hela tiden sett fram emot det och velat plugga. Har hela tiden haft en liten dröm om att få plugga på ett amerikanskt college. På au pair hemsidan osv så gör de reklam för att man får chansen att plugga på ett amerikanskt college osv. Det verkade bara så bra!
Nu får jag nog tyvärr lägga ner den drömmen. Verkligheten är tyvärr en annan. Visst att dem gör reklam för att man kan plugga på ett college osv och det verkar kul och bra men för mig kommer det nog inte att gå. Hade jag varit någon annanstans i USA hade det kanske gått men här i Albany är det svårt och min LCC sa att det bara hade haft en au pair innan som pluggat på ett college här.
Det som gör det svårt är att det är riktigt riktigt dyrt att plugga här och man måste passa in det när man inte jobbar osv.

Så som det ser ut nu får jag lägga en del av drömmen på hyllan och istället ta helg au pair kurser (precis som alla andra gör med tanke på hur svårt och krångligt det är att plugga). Hade velat ta en helg kurs i Chicago. När jag var på au pairskolan pratade de om det och vi fick papper osv. Man kunde åka till Chicago, Los Angeles, Boston, Washington osv. Och jag tyckte att Chicago lät lockande eftersom jag då fick resa och upplevelse samtidigt som jag pluggade några av mina credits. Men nu är det så att regeringen har dragit in dessa kurser så den möjligheten finns tyvärr inte heller längre. Typiskt!

Jag hade faktiskt sett fram emot att få plugga som en del av mitt au pair år!


Target = Farligt

En dag förra veckan åkte jag till Target för att kolla skor och köpa galgar. Så när jag kom dit tog jag bara en korg. Men efter bara fem minuter var jag tvungen att byta till en kundvagn, korgen var överfull. Illa!
Det är det som är farligt med target, man bara shoppar loss där. Inga skor fick jag med mig hem som ju egentligen var anledningen till att jag åkte. Men en hel del annat.
Jag fick också en uppenbarelse där vid kassan på Target. Varje sak kan vara billig men köper man en massa billiga saker så blir det dyrt tillsammans.
Så när jag pratade med mamma sa jag att jag att inte skulle shoppa på en hel vecka (den här veckan) för att spara till Florida. I rösten på mamma lät det inte som att hon riktigt trodde på mig. Med all rätt. Idag var jag och shoppade. På en timme hann jag med att köpa ett par shorts, en vit överdragströja och en blommig tunika plus ett par tofsar. Jaa, så där sprack mitt löfte! Fast alla saker köpte jag för att jag behöver dem till Florida. När jag kollade packningen igår saknade jag mina cityshorts som finns hemma så därför fick jag köpa ett par reserver idag. Inte lika snygga men de duger. Vit överdragströja från H&M (likadan som jag hade för något år sedan) för det kan behövas på kvällarna i Florida och då vill jag ha någon ljus färg. Så jag är nöjd med mina inköp.
Även om shopping inte var planerat!

Snart bär det av

På lördag åker jag till Florida.

Men först har jag en väldigt lång vecka framför mig med mycket jobb. Skönt då att Florida kommer. Även om det kanske inte låter som avkoppling då jag kommer att vara med min värdfamilj hela tiden och även dela rum med något av barnen.
Men det kommer att bli så kul och jag ser fram emot det så mycket. Jag ska njuta av varje minut. Även om jag inte riktigt har fattat att jag ska till Florida (en dröm som går i uppfyllelse).
Vi ska besöka Disney World, Sea World och jag och min värdmamma ska besöka outlets. Det kommer att bli kanon!

Ett problem bara och det stavas packning. Det är svårt att packa när det är kallt här och man ska packa för varmare klimat. Och jag som inte har så mycket sommarkläder. Men det ska nog gå! Vi får det ganska varmt i Florida i alla fall vilket ska bli skönt!

Om ni har några tips på vad jag kan besöka/se/göra i Florida/Orlando så hör gärna av er!

Nu ska jag iväg på au pair möte!

Bio och middag

Louise kom aldrig hem till mig igår. Hon hittade inte sina bilnycklar så istället åkte jag och hämtade upp henne och vi åkte till shoppingcentret en sväng. Sedan åkte vi till ett annat shopingcenter där vi gick på bio och såg filmen "Bride Wars". Den var jättebra, helt klart sevärd. Mycket skratt och även en del tårar. Efter filmen var jag jättesugen på att planera mitt bröllop, att bo och inreda min egna lägenhet och att jobba på kontor och vara bröllopsfixare.
Efter bion gick vi och åt middag på Cheesecake factory, Jättegott och jag blev proppmätt. Vi pratade också en hel del. Mycket trevligt! Jag kommer att sakna att kunna prata med Louise om vad man känner, oroar sig för osv.
När vi skulle åka hem snöade det en hel del så jag åkte sakta sakta hemåt. Släppte av Lousie och åkte hem.
När jag kom hem hade mina värföräldrar precis börjat en film. Så jag satte mig och såg den med dem. Det var en ganska gammal film (från 80-talet) och jag hade nog inte satt mig och sett den själv. Men det var faktiskt ganska bra.

Idag blir det scrapbooking med Lousie. Trevligt!


På bion

College basket

Dagen igår blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Men det var bara positivt!

Istället för att börja elva så började jag halv nio eftersom den ena flickan var sjuk. Sedan skulle jag vara barnvakt på kvällen för att de skulle på basket. Då skulle jag jobba 11 ½ timme sammanlagt, vilket jag egentligen inte får, men jag gick med på det för då skulle jag få vara ledig idag. Hade rast i två timmar som sedan blev fyra timmar för att min värdmamma inte behövde hjälp.
Pratade länge med min familj på skype och sen åkte jag och hadlade mat till mig själv till kvällen. När jag kommer hem säger min värdmamma att jag kan få följa med på basketen. Tackar ja, det lät ju jättekul! Så min värdmammas syster kom och vaktade barnen. Jag, min ena "kusin" och mina värdföräldrar åkte in till Albany för att kolla på college basket. Jag var förväntansfull. Detta skulle bli kul!
Vi skulle sitta med några från min värdpappas jobb så vi satt i en box. En sådan där box som jag har sett bland annat David Beckham och Tom Cruise sitta i. Inne i boxen var det en hel del människor och mat. Det var trevligt och jag log och presenterade mig och pratade även med några personer där inne. Det var riktigt trevligt! Det var också kul att se basketen. Det hände alltid något vilket var kul! Det enda jag saknade var cheerleaders och min värdmamma förstod inte varför det inte var några.
Men det var en bra match, vårt lag vann och detta var en av alla de saker jag vill göra när jag är här! Så det var riktigt roligt och jag är glad och tacksam att de tog med mig.

Snart kommer Louise hem till mig. Vi ska vara lite här och sen ska vi på bio och se filmen "Bride Wars", och sen ska vi äta middag. Mycket trevligt!

Magsjuka

Är väldigt trött just nu. Min ena tjej är magsjuk så jag har hjälpt till extra. När jag hjälpte till och såg allt kände jag att min mage inte mådde bra. Men det var nog bara pga av det.
Skulle haft en ganska skön dag imorgon men nu blir det extra jobb. Hade till och med planerat att träna tillsammans med min värdmamma. Men nu blir det ändrade planer.

Hoppas bara att ingen mer blir sjuk.

God natt!

Låång dag

Oj, vad trött jag är nu. Dagen började med att barnen inte hade någon skola.
Så det blev en mycket lång dag. Håller med min värdmamma som sa att det kändes som en hel vecka, och allt som hände under denna dag skulle ha kunnat ha hänt under en vecka. Bara för att nämna några av de saker som har hänt: barnen har gråtit och skrikt, bråk, jag har fått en istapp slängd i huvudet, bajs i badkaret, färg på kläder osv.
Ganska skön känsla när alla barnen låg i sängen.

Så nu känner jag verkligen hur trött jag är. Planen var att sitta med min scrapbooking, men det finns ingen ork. Istället är min nya plan att krypa ner i sängen och se på "People Choice Awards".

God natt!

Ps. Min älskade pappa fyller år idag! Grattis grattis!Scrapbooking

Har tillbringat kvällen med min scrapbook. Det är kul men tar tid!
När jag hade suttit och pysslat ett bra tag och äntligen är klar så ser jag att jag har satt bilderna och klistermärkena på fel sida. Då blir man inget vidare glad. Usch! Men men.... Kul sysselsättning är det i alla fall!


Alla bilder jag har att sätta in


Scrapbooking


En del av alla mina klistermärken

I dag var jag på gymmet också. Sprang lite på löpbandet! Så nu är jag nöjd, men ska försöka att gå dit oftare (det var ju trots allt mitt nyårslöfte).

Nu ska jag sova. I natt ska det komma fruset regn så vi får se hur det blir med skolorna imorgon.

God natt!

Städning

Nu har jag precis städat mitt rum. Första gången jag städar mitt rum sedan jag kom hit. Känner mig väldigt nöjd nu när jag sitter här i mitt nystädade rum. Jag har dammsugit varenda litet hörn, svabbat golvet och skrubbat badrummet. Så nu är det rent och fräscht.
Det komiska men samtidigt irriterande är att vår städerska var här idag. Hon gick upp för att städa men mitt rum var lika dammigt innan som efteråt. Och mitt badrum hade hon inte rört. Så då fick jag agera städerska. Känns dumt att klaga då jag är glad över att jag fått rummet städat så ofta. Men ändå, lite irriterande är det i alla fall.
Fast det var faktiskt ganska kul att städa och det känns jättebra nu efteråt, det känns verkligen att jag gjort något nyttigt!
Men jag hoppas det inte blir alltför ofta!

När jag höll på att städa hör jag hur den minsta ropar nerifrån. Vinkar till henne och fortsätter städa. Hon fortsätter ropa så jag går ner och tar upp henne. Myser lite med henne och sen när jag ska sätta ner henne för att gå upp igen och säger hej då så ger hon mig en jättestor kram och vägrar släppa mig. Så himla gulligt! Tror ni jag kunde stå emot? Såklart inte, hon var för söt. Så jag gick runt med henne och myste. Hon hade sitt huvud mot mig och det finns inget som är mysigare än det. Jag gick bara runt med henne och njöt! Underbara stunder!

Nu ska jag njuta av mitt nystädade rum!

Julförberedelser - Pepparkaksbak

Det var ju jul så då skulle pepperkakor bakas. Och jag skulle göra degen själv. Jag har aldrig gjort det förut så det var spännande. För det första var jag tvungen att hitta alla ingredienser och sedan skulle degen göras. När degen var klar fick den stå ute i kylskåpet.

Sedan var det dags att baka pepparkakor. Tillsammans med min äldsta tjej och hennes kompis skulle vi baka. Hennes kompis hade aldrig bakat pepparkakor förut så det var extra roligt. Degen såg inte precis ut som den skulle tyckte jag men jag kavlade ut en bit. Sedan skulle jag vända på degen men den var så kladdig att det inte gick att få bort degen från bordet. Lyckat! Jag tillsatte hur mycket mjöl som helst och tillslut gick det i alla fall att baka ut degen.
Tjejerna fick trycka dit pepparkaksformarna och sedan kunde jag, mot min stora förvåning, lätt ta bort dem från bordet och lägga dem på bakplåten. Sedan blev det skjuts in i ugnen och när jag tog ut dem igen såg de nästan ut som pepparkakor. Så ett ganska bra pepparkaksbak blev det i alla fall!
Sedan skulle de dekoreras med glasyr men då lämnade jag det till barnen.


Julförberedelser - Smällkarameller

Jag vet vad ni tänker; Julen är slut. Men jag har inte hunnit blogga om allt jag gjorde under julen så jag tänkte göra det nu.

När jag var liten gjorde jag alltid smällkarameller och hängde i julgranen. Sedan blev jag lite äldre och varje jul när min syster ville hänga några gamla i granen blev jag arg, det var ju så fult.

Men i alla fall, i en sverige bok som min värdfamilj har så stod det om just smällkarameller och jag tänkte att det kanske är något typiskt svenskt så då ska jag visa mina barn hur man gör. Även om mitt minne sviktade lite.
Men jag och de två äldsta satte oss ner en kväll innan jul och pysslade ihop flera smällkarameller. Det var riktigt kul!

Så här blev resultatet:

Trött men glad

Sitter just nu här och lyssnar på min Ipod. Har precis lagt in låtar. Så nu är jag nöjd och glad!

Vaknade imorse med energi. Idag skulle jag vara effektiv. Jag skulle börja med mitt fotoalbum. Åkte och köpte ännu mer papper och stickers och sedan åkte jag och framkallade bilder. Precis när jag beställt alla bilder så får jag reda på att maskinen som gör bilderna är trasig och att jag, om jag har tur, kan få bilderna på tisdag. Jaha, så där sprack min söndagsplan. När jag väl är effektiv så är det nåt annat som bromsar mig.
Åkte hem och fixade med lite annat. Det var skönt, ända tills barnen kom hem. De har en förmåga att komma upp på mitt rum hela tiden och inte vilja gå ner. Men idag sa jag till dem att gå ner direkt, både för min egen och deras skull. Om jag ska ha energi för dem i veckan som kommer så behöver jag denna dag utan barn. För att ladda batterierna! Det kan behövas ibland.
Så jag bestämde mig för att göra något och inte vara hemma. Försökte få tag i Louise men utan resultat, så det sprack också. Jag åkte och handlade frukt och åkte hem och gjorde en fruktsallad. Mycket gott! Blev sugen när jag pratade med mina föräldrar som skulle äta det. Så gott! Det påminner mig verkligen om söndagkvällar.

Nu har jag som sagt fixat med min Ipod och resten av kvällen ska jag ägna åt att fixa lite, städa undan osv. Slappa ska jag också göra, energi behövs till veckan som kommer. Min värdmamma sa att det blir en lång vecka den här veckan som kommer och troligtsvis veckan efter det också.
Men sedan åker vi till Florida! Känns dumt att tänka så, men det är skönt att ha något att se fram emot!

Nu ska jag väl vara lite effektiv och fixa lite så jag kan ägna mig åt att slappa sedan!

God kväll!

Lördags shopping

Idag pratade jag med min familj på skype på morgonen.
Efter det gav jag mig ut och shoppade. Det blev en hel del!

Jag köpte bland annat en stor förvaringsbox så nu ska jag bli ännu mer organiserad. Sedan köpte jag papper och stickers till mitt fotoalbum som jag äntligen ska ta tag i nu i helgen. Det finns ju en hel del bilder och det blir ju inte färre för att att jag väntar.
Sedan blev det också lite kläder. Var på jakt efter ett par jeans, och på Forever 21 hittade jag ett par snygga och till ett billigt pris också, 12 dollar. Inte illa! Där inne köpte jag också fem linnen, fråga mig inte varför. Jag hade svårt att bestämma mig för vilka färger jag ville ha.
Jag hann också med att byta en tröja och sedan köpa en likadan, den nya är dock utan några hål.
Sen gick jag till "Apple Store" och tre minuter senare gick jag ut därifrån med en nyinköpt Ipod. Jaa ni, ibland är jag snabb på att shoppa! Så nu har jag alltså köpt min första Ipod. Riktigt nöjd och glad!
Inte dåligt att ha köpt både en ny kamera och en Ipod inom loppet av 2 veckor.

Så nu ska jag sätta mig och se om jag kan förstå mig på min Ipod. I kväll blir det en slapp hemmakväll. Känns riktigt skönt! Jag ska föröska titta vilka bilder jag ska framkalla. Det kommer nog att ta sin lilla tid...

Om exakt två veckor åker jag till Florida! Längtar!

Nyår

Så var det dags att fira in det nya året, år 2009.

Kvällen började med att jag följde med min värdfamilj till deras country club för nyårsfirande.
Där bjöds det på god mat och aktiviteter för barnen. Det var riktigt trevligt!
Jag och barnen skulle ta en bild tillsammans då man får välja bakgrund osv och sen trycks kortet ut så man får det på en magnet. Vi valde vattenfall och så ställde vi upp oss. Mina barn är jättesöta men det är svårt att få alla barnen bra på bild samtidigt. Men vi ställde upp oss och precis när fotografen tar kort tittar alla barnen in i kameran och ler. Min värdmamma som såg hur kortet såg ut blev jätteglad och sa att kortet var perfekt och att det är jättesvårt att få det så bra på bara ett försök. Vi var så glada. Men precis då säger fotografen att det blev nåt fel på kortet så det inte går att använda så vi måste ta ett nytt. Kan man ha mer otur. En ny bild togs i alla fall. Och vackert är inte rätt ord för den, kaos är nog det rätta ordet. Jag kan inte sluta skratta när jag ser den. Jag håller i den minsta som skriker, den äldsta ler in i kameran, den näst äldsta tittar konstigt på killen som står och håller för öronen. Jaa, inget perfekt kort på mina söta barn men ett roligt minne av nyår blir det garanterat!
Eftersom detta var ett nyårsfirande för barn så firade man in det nya året klockan nio. Då var det nedräkning och sen släpptes en massa ballonger ner från taket. Jättekul och häftigt!
Mycket nöjda begav vi oss hemåt.


Fick skjuts tll Louise där även Sarah och Trine var. Taxin skulle komma klockan tio så klockan tio gick vi ut samtidigt som taxibolaget ringer och säger att taxin är utanför. Vi säger att vi också är utanför men att ingen taxi är där. De säger att vi inte alls är utanför och om vi inte kommer ut inom två minuter så åker taxin. Sedan lägger de bara på. Vi försöker ringa upp men får bara sitta i kö. Vi får lite panik samtidigt som vi håller på att frysa ihjäl. Det var bara 6 farenheit ute vilket jag precis kollade upp vad det är i grader och de är - 14 grader. Jättekallt!
Men Louise har en jättesnäll värdpappa som skjutsade oss. Vi åkte till en klubb där vi var typ bland de första gästerna. Det kom inte så mycket mer människor och vi var de enda på dansgolvet. Men trots det så var det riktigt trevligt!
Klockan närmade sig tolv och de visade live tv från Times Square. Även om det såg häftigt ut så var jag ganska glad över att inte vara där. De började räkna ner och när vi kom till noll så släpptes bollen. Jag såg bollen men jag kan inte riktigt säga att jag såg den åka neråt. Men men, jag får kolla reprisen.
Kramades och jublade över att 2009 var här.
Vid halv ett var jag nöjd så min värdpappa kom och hämtade mig snäll som han är.Trött men mycket nöjd gick jag och lade mig.


Välkommen 2009!

Gott nytt år!

RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se