Snart bär det av igen

Nu ska jag snart slänga mig i sängen. Om fem timmar ringer klockan och då är det dags att gå upp så jag är klar när taxin kommer. Imorgon är det dags att åka till Washington DC.
Ska bli kul!

Vi hörs när jag kommer hem. Ha en trevlig helg!

Packa upp, packa ner

Jag ber om ursäkt för min dåliga bloggning. Hade tänkt skriva om San Francisco igår men jag var så trött att jag valde sängen istället.

Vaknade tyvärr lika trött imorse. Nu har jag jobbat och har nu en timmes rast och på den ska jag hinna packa allt inför Washington DC. Så tyvärr blir det ingen uppdatering om San Francisco förrens när jag kommer hem. Så ni får hålla er tills början på nästa vecka.

Ha det jättebra!

Mitt i prick

Nästan alla mina bilder från San Francisco har en svart prick på sig. Otroligt irriterande. Var precis i affären och frågade om det och det var något på insidan av kameran. Kommer ta ca 1-2 veckor att laga och jag säger bara att det hade blivit dyrt om jag inte haft försäkring.
Har eller inte tid att vara ifrån kameran i två veckor. Hur ska jag klara mig?? Men jag vill ju inte ha en svart prick på det vita huset. Varför händer detta just nu??

Jag kan inte heller ladda in bilder från kameran i datorn. Varför är ett mysterium men irriterande är det. Så jag lägger in bilder från resan och skriver om det så fort jag får tid och kan hitta ett sätt att göra det.

Nu är det dags att börja jobba igen. Blev väckt av den ena tjejen klockan sex imorse så jag känner mig ganska trött.

Ha en trevlig kväll!

Mina älskade barn!

Nu är jag hemma igen! Och oj vad skönt det känns.

Jag hoppas att jag aldrig kommer att glömma känslan jag hade när jag träffade barnen igen. De sprang fram och gav mig stora kramar. Killen brukar inte vara den som ger kramar, men idag sprang han fram och gav mig en stor kram. De såg så glada ut vilket värmde.
Sen kom den minsta. Min värdmamma sa att hon hade varit lite förvirrad när jag var borta. Så fort hon hörde mitt namn hade hon gått till trappen som leder till mitt rum eller till ytterdörren. Hon brukar oftast komma in på mitt rum, om inte jag jobbar, när hon ska gå och lägga sig och säga god natt och det hade hon gjort nu när jag var borta också men bara för att finna att jag inte var där. Min värdmamma sa att hon inte kunde vänta tills hon fick se den minstas reaktion när hon såg mig. Hennes reaktion hoppas jag att jag aldrig kommer att glömma. Hon sprang in i min famn med världens största leende och jag överröste henne med pussar och kramar. Åhh vilken lycklig känsla jag hade! Kvällen fortsatte med att hon kom och sprang och gav mig kramar titt som tätt. Och det såg ut som att hon hade ett öga på mig, för när jag skulle gå till papperskorgen trodde hon att jag skulle gå ut. När hon såg att jag inte gick ut sprang hon glatt fram till mig. Så himla söt! Jag blev helt rörd!
Barnen berättade hur mycket hur mycket de saknat mig och att de var glada över att jag var hemma. Även den minsta sa jaa till det. Åhh, mina älskade barn! De ville visa mig en mängd saker och alla ville ha en bit av mig. Jag jobbade på kvällen och när jag lade barnen blev de så glada när jag sa att jag skulle leka med dem imorgon.

Jaa, det känns oerhört skönt att vara hemma igen!

Imorgon ska jag försöka finna tid att skriva om min resa. Nu är det sängen som gäller för när barnen vaknar imorgon är det jag som börjar jobba. Jag är nämligen den enda vuxna hemma då. Men jag ska låta barnen krypa ner i sängen hos mig, för alldeles för tidigt vill jag inte gå upp. Fick bara fyra timmars sömn i natt.

Klockan är snart halv elva på kvällen och trots en dusch så rinner svetten bokstavligt talat bara. Det är så himla varmt och kvavt. Veckan kommer att bjuda på grader runt 85 F. Men jag ska inte klaga. Jag vill ju ha sommar! Och det kommer jag att få. Underbart!

God natt!

Semester

Jag njuter har borta. Det kanns verkligen som att jag har semester och det tar jag vara pa och njuter av. Har hunnit med en hel del de senaste dagarna. Imorgon beger vi oss ner langs kusten som tydligen ska vara underbart. Vi ska stanna langs vagen pa mysiga stallen. Kommer hem pa mandag och da ar det sista kvallen sen pa tisdag morgon bar det av hem igen. Oj, vad tiden gar fort! Men just nu njuter jag bara av att ha det jattebra har borta i San Francisco! Mer uppdatering och bilder kommer nar jag kommer hem. Ha det bra sa hors vi!

Jag ar har!

Nu ar jag har. Det kanns jattebra, jag tycker redan om staden! Klockan ringde kvart over fyra imorse och min vardpappa var snall och skjutsade mig vid fem till flygplatsen. Allt gick bra. Men i Detroit fick jag skynda mig lite. Jag insag att Detroit har en STOR flygplats. Jag landade pa 64 och skulle ga ombord pa 19. Det var en bit, tur att jag fann ett tag som kunde ta mig ratt. Idag har vi bara promenerat omkring, atit lunch, pratat en massa (vi har mkt att prata om efter ett ar) och planerat var vecka. Det ska bli saa kul! Ser fram emot det saa mycket! Klockan ar snart nio har och jag har varit vaken i 17 timmar! Sa snart blir det sangen sa jag ar redo for en hel dag i San Francisco imorgon! God natt!

San Francisco nästa!

Nu är väskan packad, hoppas jag fick med mig det mesta. Passet är det viktigaste och det har jag med mig.
Ska bli så otroligt skönt att åka iväg. Om man tänker efter har jag inte haft semester på nästan ett år. Jag har som mest varit borta en natt. Jag har haft lediga helger men då har man ändå hört barnen osv.
Jag älskar min värdfamilj men det ska bli så skönt att få ett break och komma bort och göra och se något annat. Jag behöver det! Dock vet jag att jag kommer att sakna min värdfamilj och "mina" barn.
Förhoppningsvis kommer jag komma hem med ny energi!

Idag var en bra dag. Min värdfamilj var inte hemma och då behöve jag inte vara i mitt rum för att vara ensam vilket är otroligt skönt. Det är så befriande att kunna sitta och göra scrapbooking i köket istället för på sitt rum. Jag åt också middag och slappade vid tv:n. Härligt!

Nu blir det lite sista fix innan det är dags för sängen. Halv sju på morgonen går planet så det blir en tidig morgon. Klockan är ställd på kvart över fyra! 
Är så förväntansfull, det ska bli så kul och skönt! Men jag har inte fattat att jag ska till Kalifornien tror jag. Det har ju varit en dröm så länge jag kan minnas. Och imorgon blir den sann. Wow!

Vi hörs när jag befinner mig i Kalifornien!

En kaffe tack

Trodde aldrig jag skulle säga detta: Men denna dryck har jag druckit en hel del den senaste veckan: Mocha Frappuccino från Starbucks. Riktigt god! Kan till och med komma på mig med att gå runt och vara sugen på den. Det trodde jag aldrig. Dock är Dounkin´ Donuts Coolatta oslagbar som min värdmamma köpte till mig en varm sommardag för några veckor sedan. Så god! Inom en snar framtid blir det att köpa den igen. 
    

                                                         

Ensam hemma

Såg precis en lapp från min värdmamma att de har åkt iväg och inte kommer hem förrän vid halv åtta. Det är fyra och en halv timme kvar. Lyx! Nu ska jag njuta!

Yoghurt

Jag tycker mycket om yoghurt. Det var mitt favorit mellanmål, yoghurt med flingor eller musli. Min favoritsmak var exotiska frukter. I Sverige kan man köpa så många olika smaker, allitfrån alla sorters bär, till alla sorters frukter.
När jag kom till USA blev jag besviken. De enda som fanns i storpack var vanilj eller jordgubb. Jordgubb blev ändå en god favorit som jag åt. För någon månad sen så började jag köpa små yoghurtar och där fanns det ett större utbud av smaker. Man kunde köpa olika bär och frukter osv. Min favorit blev jordgubb och banan.
När jag var och handlade häromdagen så hade de fått in nya storpack och snacka om lycka när jag såg att en av smakerna var jordgubb och banan. Lycka! Jag hoppas ínnerligt att dem fortsätter ha detta i affären.


Lyxig frukost



I fredags lyxade jag till det när jag åt frukost. Det blev yoghurt med svensk musli, apelsinjuice och våfflor med grädde, siprap, jordgubbar och blåbär. Satt och avnjöt den, på arbetstid till och med. Inte dåligt!
En mycket bra start på dagen!









Skillnader i Childcare

I dag vaknade jag redan klockan sju. Solen sken in och jag hörde fåglarnas kvitter. Inte så dåligt! Låg dock kvar i sängen ett bra tag och slappade.
Vid frukosten läste jag och min värdmamma en intressant artikel. Den handlade om childcare.

I USA jobbar två tredjedelar av alla mammor när deras barn fyllt ett år. För 40 år sedan gjorde bara 17 procent det.
Det är riktigt dyrt med childcare i USA och de senaste åren har det bara ökat. Att ha sitt barn på dagis fulltid kan kosta så mycket som 15,000 dollar för ett år. Att ha en barnvakt på heltid kan kosta mellan 400 dollar till 1000 dollar i veckan.

I artikeln stod det att i dem flesta länderna i Europa så anses hög kvalité på childcare som en rätt man har som medborgare. Regeringar ser det som en investering i framtiden. Och det finns många bra dagis och förskolor med mycket hög kvalité. I USA är det svårt att hitta bra sådana, de som har bra kvalité har inte många platser och det kan vara över 2 års väntetid. 

I USA finns det ingen obligatorisk betald föräldraledighet. Det finns alltså inget som säger att man måste få betalt om man går på föräldraledighet. I en undersökning visade det sig att 168 av 173 länder är garanterad betald föräldraledighet. Bara USA, Lesotho, Papua New Guinea, Liberia och Swaziland misslyckades med att göra det.

I artikeln skrev dem också att andra länder nu också inkluderar papporna i föräldraledigheten. De nämnde Sverige, där alla arbetande föräldrar är berättigade till 16 månader betald ledighet för varje barn. Och mammor kan ta ut 480 dagar och få 80 % av lönen.

Min värdmamma tror att i USA kan man vara hemma med sitt barn i  6 veckor och få betalt. Man kan vara hemma 3 månader utan lön men sen måste man tillbaka till arbetet. Hon var inte säker och jag ska fråga min värdpappa hur det ligger till.

Oj, detta blev visst ett ganska långt inlägg men jag tycker det är så intressant hur stora skillnader det kan vara, speciellt mellan länder som båda är så utvecklade. Detta är något jag har tänkt på mycket under mid tid här och pratat mycket om.
Det är detta som gör att jag absolut vill skaffa barn och låta dem växa upp i Sverige. Vilken skillnad det är. I USA får man vara hemma i 6 veckor. 6 veckor. I Sverige får man vara hemma 16 månader. Jag skulle inte vilja lämna ifrån mig mitt barn när det är 6 veckor gammalt.
Jag blir dock lite förundrad. USA som ska vara ett så bra och utvecklat land har inte detta när det gäller föräldraledighet. Om man tittar på de andra länderna som inte har det så är det länder i Afrika osv och så USA. Tycker att det känns konstigt. Man tycker ju att USA borde ha det lite bättre när det gäller sånt.

Vi i Sverige har det väldigt bra och vi borde ta vara på det och uppskatta det. Jag vet i alla fall att mina framtida barn ska födas och växa upp i Sverige. Och jag ska spendera deras första tid här på jorden tillsammans med dem. För jag har möjligheten till det och det är jag tacksam för.



Artikeln är från tidningen "Parade". www.parade.com

Packar

Håller på att packa inför San Francisco. Det går ganska bra. Men det är lite krångligt och svårt för pga vädret där så behöver man både varma och kalla kläder. Men packningen går framåt i alla fall.
Har inte skrivit en packlista. Hör och häpna, jag som alltid skriver listor, till allting, har ingen packlista den här gången. Vi får se hur det slutar. Hittade av en slump mitt pass när jag öppnade en låda. Det kan ju vara bra att ha.

Nej, men det skulle nog gå lite lättare om jag slet mig härifrån. Packningen kallar.

Vi hörs senare!

Hej då!

Nu är värdfamiljen iväg och lämnar den gamla au pairen på flygplatsen. Jag har blandade känslor. Tiden som hon var här har gått jättefort men samtidigt känns det som att hon har varit här jättelänge. Hon har varit jättesnäll och vi har gjort många roliga saker ihop.
Visst, det har varit jobbigt vissa stunder också. Men det var absolut inte värd all oro som jag lade ner innan hon kom.

Nu ska jag snart iväg och träffa en tysk au pair på Starbucks. Vi ska planera vår Washington DC resa.
Sen ska jag hem och packa inför San Francisco. På måndag åker jag!!

Spenderade en stor del av gårkvällen med att leta efter min värdmammas bankkort. Nu tror dem att jag aldrig fick kortet utan att de finns i huset någonstans. Vi letade och letade men hittade det inte så vi gav upp. Jag tror att jag fick det, tappade och att det spolades bort med regnet. Men är det i huset så tror jag att vi kommer att hitta det först när vi har spärrat kortet.

Ha en bra lördag! Vi hörs snart igen!

Inte min dag

Igår var absolut inte min dag. Dagen började bra i alla fall.
På eftermiddagen skulle jag åka och handla och fick min värdmammas nya bankomatkort. Hon hade tappat sitt gamla och gått och varit irriterad i typ en vecka över att inte ha ett kort. Men igår fick hon ett nytt. Jag tog det och åkte för att handla. Stannade på vägen och tankade då tanken lyste rött.
Åkte iväg och handlade men hittade inte kortet när jag skulle betala. Trodde jag hade glömt det i bilen så jag betalade med mitt kort. Kom ut och det ösregnade och blixtrade precis över oss. Rädd som jag är väntade jag och väntade. Till slut gick jag ut med mina varor i spöregnet och slängde in dem i bilen.
Tittar runt i bilen men kortet är inte där heller. Går runt bilen och ser då att luckan till bensinluckan är öppen och locket är borta. Jag hade kört iväg utan det. Bröt i hopp och undrade vart min hjärna var någonstans.
Ringde min  värdmamma. När hon svarade grät jag och sa: "I´m sorry, but I´ve lost your card."
- "Your car?"
Hon trodde att jag tappat kontrollen på bilen och krockat på grund av det dåliga vädret. Så när hon förstod att det "bara" var hennes kort blev hon mer lättad än arg.
Åkte runt och letade men hittade inget. Åkte ledsen och arg hem. Jag skämdes. Jag har så ordning på mig så jag brukar aldrig tappa bort sådana viktiga saker. Jag var så arg på mig själv.
Min värdmamma var jättesnäll och min värdpappa också. Men usch så arg jag är på mig själv och jag skäms.
Men tyvärr kan jag inte göra något åt det. Så typiskt att det var precis samma dag som hon fick ett nytt. Detta kommer vi säkert skratta åt om ett tag. Vi gjorde det redan lite igår.
Men varför var det tvungen att hända, varför?

På kvällen åkte jag och den gamla au pairen på bio. Skulle äta på en mysig restaurang men pga det dåliga vädret så var alla restauranger utan ström och stängda. Förutom en restaurang men de hade jättelång väntetid. Trodde jag att jag skulle ha tur idag? Så det blev matplatsen mitt i köpcentret, inte så mysigt, inte så gott. Men mat var det i alla fall. Sen var det dags för bio och "Harry Potter - Halvblodsprinsen". Den var bra även fast jag inte är ett Harry Potter fan och inte läst alla böcker eller sett alla filmer. Dock var jag jättetrött och trodde jag skulle somna på bion. Jag var nära men gjorde inte det.

Igår var en dålig dag, inte min dag alls. Men idag är en ny dag!
Jag hoppas att vi alla får en bra sådan.

En dag i solen

Snart ska jag krypa ner i sängen och läsa lite.
Har haft en dag vid poolen och på kvällen åkte vi på middag till några släktingar. Det har varit en bra dag men jag är trött nu.

Vi hörs imorgon.
God natt!

College kurser

Igår innan jobbet åkte jag till ett stort college här i Albany och fick information om kurser jag kan ta till hösten. När jag gick därifrån kände jag mig glad och förväntansfull över att börja plugga lite.
Så nu är frågan vilken kurs man ska ta. Samhällskunskap, kriminologi, psykologi, utbildning, engelska, spanska?? Listan kan göras lång. Blir nog att gå ut och sätta sig i solen och läsa om alla olika kurser som erbjuds.

Ha en bra dag!

Upp och ner

Snart är denna dag slut. Den har varit upp och ner.

Skulle ta alla fyra barnen till poolen på eftermiddagen så att min värdmamma och den gamla au pairen kunde spela tennis. Det var tanken i alla fall men riktigt så blev det inte. Det började bra men slutade med att de fick komma och hjälpa mig då de hörde mig skrika och gråta. Jag grät för att det gjorde ont men också för att jag var så himla arg. Låt oss säga att idag var det inte så kul att vara au pair. Den gamla au pairen var ett ovärderligt stöd som jag är så tacksam över. Någon tennis spelades inte och inget badande i poolen blev det heller.

På kvällen åkte jag och den gamla au pairen på au pair möte. Detta var det bästa au pair mötet jag har varit på.
Vi satt allihopa och våra LCC:er pratade om tips och idéer och svarade på frågor osv. Och de gav bra svar och tips för en gångs skull. Sen körde vi en lek. Själva leken i sig var inte rolig men det gjorde så att vi började prata med varandra vilket var riktigt kul! Efter mötet gick jag fram till en av LCC:erna och sa hur bra jag tyckte mötet var och han blev uppriktigt glad. Det är så lätt att folk samlas i grupper men genom lekar osv kan detta brytas och man kan få kontakt med andra vilket är oerhört viktigt.

Nu ska jag läsa lite innan det är dags att sova.
God natt!

New York City

Igår bar det alltså av till New York City med min värdmamma och den gamla au pairen. Första anhalten blev Rockfeller Center där vi slog oss ner i solen bland alla fina blommor.

 

Plötsligt lägger jag märke till att det är en massa filmkameror osv. Jag lämnar de andra och går för att ta reda på vad som händer. Ser två vakter så jag går fram till dem. De berättar att en film håller på att spelas in med Harrison Ford och Rachel McAdams. Blev helt uppspelt, en filminspelning! Stannade och pratade med vakterna ett tag. Den ena kunde faktiskt säga: "Hur mår du?" på svenska. Imponerande!
Tyvärr såg jag ingen kändis men att se en filminspelning räckte för att min dag skulle vara gjord.


Efter det begav vi oss, jag var fortfarande uppspelt, till Times Square. Där tittade vi lite och tog in stämningen och känslan innan vi begav oss mot tunnelbanan.



Tunnelbanan tog oss till Upper West Side. Det var dags för lunch och vi gick till ett café som heter "Popover Café". Där åt vi något som kallas popover. Kan inte riktigt förklara vad det var, ni får titta på bilden, men gott var det! Sedan blev det en tonfisksmörgås med avokado. Väldigt gott!

 
Popover

Mätta och belåtna begav vi oss till Central Park. Det var riktigt varmt och skönt och det var bara så härligt att strosa runt i den stora parken. Hur mycket folk som helst var det, cyklandes, gåendes eller liggandes i solen. Jag älskar Central Park, den är så fin och speciell på sitt sätt. En park mitt i den stora pulserande staden.



Sedan blev det dags att gå i lite affärer. I en timma gick vi runt och tittade men några köp blev det inte. Nöjd var jag ändå.

Köpte på oss juice, fruktsallad, godis och skvallertidningar innan vi gick till tåget. Köpte även med oss varma pretzel men som vi slängde efter att ha smakat på dem. De smakade bara rök och gammalt. Usch!

Hade en toppendag i New York City. Vädret var på topp och så var sällskapet. Kanon dag helt enkelt!
Jag älskar den staden!

NYC imorgon

Idag åkte jag och den gamla au pairen till en massa olika affärer. Ett par nya flip flop köpte jag mig. Blev en god lunch utomhus och innan vi åkte hem köpte vi glass på "Coldstone". Mintglass med oreos och gummibjörnar blev min blandning. Väldigt gott!
Åkte hem och jag satte mig med min scrapbooking. Det går sakta men säkert framåt.

Just nu slappar jag framför tv:n. Mina värdföräldrar är på middag med den gamla au pairen. Känns lite jobbigt men jag unnar dem det.
Och imorgon åker jag, min värdmamma och den gamla au pairen till New York City över dagen. Det ska bli jättekul!

Hoppas ni har en trevlig helg!

Washington DC

Under hela sommaren har jag bara en helg ledig. Helgen efter att jag kommit hem från San Francisco. Men nu är även den uppbokad. Två dagar efter att jag kommit hem, packar jag om och åker till flygplatsen igen. Den gången blir destinationen Washington DC. Ska bli så himla kul!
Jag trodde inte att jag skulle komma dit i år, men nu gör jag det. Ser fram emot det jättemycket. Ska åka tillsammans med en tysk au pair vilket ska bli kul!


Gårdagen

Fredagen började med frukost på ett diner tillsammans med den gamla au pairen. Det blev svamp och tomat omelett och pannkaka. Mycket gott men så mätt jag blev. Efter att ha spenderat lite tid på shopingcentret åkte vi hem.
Efter att ha gett barnen lunch tog vi med dem tre äldsta till poolen och där stannade vi hela eftermiddagen och lekte. Så kul!
På kvällen åt vi middag hos min värdmammas syster. Innan middagen blev det att spela basket med kusinerna och lite vuxna. Länge sen jag spelade basket men oj så kul det var! Att jag till och med gjorde några poäng är jag fortfarande förvånad över. Hur kul som helst var det i alla fall!
Svettig och trött intog vi en god middag med trevligt sällskap.
Men kvällen var inte slut där. Jag och den gamla au pairen åkte hem och bytte om och sen körde vi ner down town. Målet var att gå ut och träffa lite folk. Men det var inte så lätt. Den gamla au pairen som är 21 år hade det lätt, men jag som är 20 hade det svårare. Hamnade på ett ställe där vi åt lite chips och salsa. Sen försökte vi gå vidare men kom inte in någonstans. Så surt! I Sverige kan jag nu gå till Systembolaget men jag kommer inte ens in på ställen i USA. Jag ville ju inte ens in för att dricka, jag ville bara in för att träffa människor. Föreslog att dem skulle sätta en stämpel i pannan men det funkade inte heller.
Det var en trevlig kväll i alla fall. Trött somnade jag i min säng när vi kom hem.

 


 

Frukostdags

God morgon!

Nu ska jag kila iväg och äta frukost med den gamla au pairen och ta en sväng förbi shoppingcentret innan jag börjar jobba.

Njut av er fredag och ha en trevlig helg!


Kanon dag!

Idag skulle jag ha jobbat i fem timmar, men jag tror att det blev ca tio timmar istället. Men det gör inget, för jag har haft det så kul!
På förmiddagen åkte jag och den gamla au pairen med dem två minsta till lekparken. Stannade till på Starbucks först. Efter mycket lek blev det att åka iväg och äta lunch. Sen åkte vi hem och lekte lite utomhus. Efter det tog vi alla fyra till poolen och badade. Såå kul!
Efter det blev det hem för middag. Jag skjutsade den ena tjejen till basket och sen åkte jag hem och lade de andra barnen.
Medan jag väntade på att min värdpappa skulle komma hem satt jag med en karta och försökte lära mig vart alla de amerikanska delstaterna ligger. Jag klarade det nästan, jag är nära!

Idag har dagen bjudit på sol och värme och det har varit en kanondag. Det har varit så kul! Jag har jobbat en hel del. Men det har känts som att man har jobbat samtidigt som man har umgåtts med en vän. Barnen har också skött sig jättebra och jag kan inte komma på några utbrott från barnen eller att jag varit irriterad på dem. Riktigt skön känsla!
Den gamla au pairen är verkligen så trevlig. Det käns inte som att hon kom igår. Det är alltid skönt att prata med andra au pairer för de förstår en. Den här tjejen har varit au pair så hon förstår, men hon har också varit i exakt samma familj så hon förstår ännu mer.
 
Har som sagt haft en toppendag! Hoppas på en lika bra dag imorgon!

Leave your worries behind

Okej, jag visste nog att jag skulle skriva detta: Varför oroade jag mig?
Var jättenervös när de skulle åka för att hämta henne. Min värdmamma gav mig en stor kram, en sån där kram som säger att allt kommer att ordna sig.
Och det gjorde det.

Nu är hon här, och som det ser ut nu så kommer det att gå jättebra. Hon är så trevlig! Det första hon gjorde var att ge mig en kram. Såklart kommer vissa saker kännas jobbiga men jag tror att vi kommer ha mycket kul ihop också.

Imorgon ska vi ta de två minsta till lekparken. De ska leka och vi ska prata SVENSKA! Kommer att bli kul!

Nu säger jag god natt och sov så gott!

Nervös...

Jag sitter just nu här med en väldigt nervös mage. Kan knappt äta. Om ett par timmar kommer familjens förra au pair.
Det kommer att vara tio jobbiga dagar då jag hamnar i skymundan. Som min värdmamma sa: " jag kommer att vara "otrogen" mot dig". Det kommer att vara jobbigt men jag hoppas och tror också att det kommer att gå bra och att vi kommer ha kul ihop.

Kan inte beskriva hur jag känner just nu men jag vill bara att hon ska komma så vi kan få det här första överstökat.

Jobbig period

Jag ska vara ärlig. Det har inte varit lätt på sistone. Många blandade känslor. De flesta jobbiga. Jag har gråtit mycket och mått dåligt. Tänkt, funderat och pratat. Velat få den jobbiga känslan i magen att försvinna. 
Igår blev detta ett avslutat kapitel. Nu vet jag hur det är, hur det ligger till. Och jag vet också att jag inte ska vara så hård mot mig själv. Jag själv är min största fiende.

Att inte ha haft några nära vänner här borta på ett tag har tagit på krafterna och på energin. Man behöver komma bort från familjen för att få ny energi.
Det är också svårt och jobbigt att inse att jag har en familj härborta men på ett sätt ändå inte. Det är en jobbig känsla.

Men som sagt. Idag är en ny dag, en ny start. Nu kör vi igen!

4th of July

Nu tänkte jag ta och berätta om min 4th of July helg.

I fredags åkte vi till en vän till min värdmamma på lite 4th of July firande (fast på den tredje juli). Det blev grillning, lek, musik, marshmallowsgrillning, umgänge osv. Riktigt trevligt! Och huset vi var i var så himla fint! Dock hade vi tur för det hade regnat hela dagen men på kvällen blev det uppehåll så vi kunde sitta på altanen och i bakgrunden hade vi regnbågen. Jag fick mycket beröm över tårtan jag hade med mig som jag hade gjort själv innan vi åkte dit. De var så imponerade och också väldigt imponerade över att jag hade gjort tårtan helt själv från bröjan (här i USA är det väldigt vanligt att man köper mixer och bara tillsätter några ensataka saker som tex ägg). Den blev minst sagt uppskattad och den var verkligen jättegod! 
På lördagen blev det inte så mycket firande. Det blev en lugn dag. Jag åkte till Saratoga och tittade lite vilket var kul. Sen åkte jag hem och satt med scrapbooking. Riktigt skönt faktiskt!

 
Dagen till ära bar jag rött och vitt plus mitt halsband

På söndagen städade jag och rensade HELA mitt rum OCH min toalett. Kände mig väldigt nöjd efteråt. På kvällen åkte vi till Country klubben där det var 4th of July firande. Det var hoppborgar, ballonger, popcorn, sockervadd, fried dough osv. Jättemycket folk var det också. Allt hölls utomhus. Ett band spelade och det fanns även en jonglör. Riktig trevlig stämning! Vid nio bänkade sig alla på filtar i en sluttning för att titta på fyrverkerier. Jag kan inte beskriva det men det var så magiskt, så himla häftigt. Man satt så nära fyrverkerierna och det var så stämningsfullt. Fyrverkerierna var väldigt väldigt bra också. Satt med den lilla i knät och hon var jätteduktig trots att hon var lite rädd. Då och då höll hon för ögonen men skrattade också ibland. Och jag var inte heller rädd, vilket för dem som känner mig är riktigt bra. Jag njöt faktiskt av det hela. En jättetrevlig kväll som jag aldrig kommer att glömma. 
Helgen blev ett perfekt firande av 4th of July!

Klippt

Igår var jag och klippte mig och såhär blev det:



Förövrigt så njuter jag av solen och värmen som äntligen har bestämt sig för att titta fram.

Men nu är det sängen som väntar.

God natt!

Poolen nästa

Hade tänkte skriva om 4th of July helgen men datorn är så seg så jag gör det senare. Nu ska jag till poolen och sola lite. Uppdaterar mera senare!

4th of July hela helgen

Jag är klar med mina uppsatser vilket känns jätteskönt. Skickade precis in dem så nu är det klart.

Kommer inte att hinna uppdatera så mycket i helgen för det är 4th of July på lördag och det ska firas hela helgen med många olika roliga saker. Men efter helgen kan jag förhoppningsvis komma tillbaka med uppdatering och många bilder.
Håll tummarna för att det inte regnar.

Ha en underbar helg!

Syskonkärlek

Grattis Mathilda på 20-årsdagen

Det finns så mycket att berätta om dig, om oss så jag knappt vet vart jag ska börja. Under alla de år du har funnits hos mig har du alltid varit en förebild och min bästa vän. Enda från när vi lete Madicken i trädgården och när du alltid knuffade mig då du inte trodde mamma såg men då hon egentligen bara hade filmkameran för ansiktet.

Idag på din 20 årsdag är du fortfarande den som står mig allra närmast. Jag har skvasår i hälarna så nära du står. Men sedan ett år tillbaka har såren börjat läka eftersom du befunnit dig i USA och uppfyllt en dröm som du haft så länge jag kan minnas, nog för att jag har kort minne men i alla fall. Lyckliga är de barnen som du är au pair åt.

Du min kära syster har många speciella egenskaper,
Du vill vara en spontan person men planerar allting in i minsta detalj
Du vill vara självständing men frågar alltid mamma när du ska fatta ett beslut
Du är rädd för tandläkaren men är den största godisgris jag vet
Du vill ha rent omkring dig och sopar därför ner allting på golvet

Nu har jag stått här och pratat om hur mycket du betyder för mig men jag har en aning om att jag ligger tvåa på din lista. Du är en Hollywoodälskare och rojalist. Som ni alla vet ska kronprinsessan gifta sig nästa år och du min syster ska absolut komma hem och fira det. Och enligt dig var det en extrem tur att jag tar studenten samtidigt så du kan vara med på den också. Det tackar jag Victoria för.

Det här är din dag likaså alla dagar som ligger framför dig.
Grattis på födelsedagen!


Jag älskar dig!
  


Trist

Mitt humör är precis som vädret utanför. Trist och tråkigt!
Är ledig i några timmar nu så det är uppsatsskrivning som gäller.

Njut av solen och värmen i Sverige!

Dålig dag och blixtnedslag

Jag är glad att denna dag snart är över, för den har varit allt annat än bra.

Den började med att jag helt enkelt inte vaknade på det bästa humöret. Jag kände mig inte helt pepp att leka med barnen osv. Tog den minsta och den äldsta till affären för att köpa, som jag trodde, två snabba saker. Den minsta grät och skrek och den äldsta tjatade om att få köpa en massa saker. Att personalen inte heller var så hjälpsam fick mig på ännu sämre humör. Det sista resulterade i ett samtal till affärens chef. Var så himla frustrerad. Att sen den äldsta började säga en mängd elaka saker om mig gjorde bara att jag kände för att börja gråta. Om hennes mål var att såra mig så kan jag säga att hon lyckades rejält.
Jag vet att man inte ska lyssna på allt som barn säger, men jag tog åt mig.  Har inte riktigt varit mig själv de senaste dagarna, har inte lika mycket energi som förut. Att barnen inte har sitt bästa uppförande gör ju inte att man får mer energi.

En sväng till poolen blev det i alla fall, som vi var tvungna att lämna då vi hörde åskan.
På väg till kusinerna för att ha kalas åskade och blixtrade det som bara den och regnet öste ner. Plöstligt ser vi en jättestor blixt på jättenära håll som når ända till marken. Efter en hög smäll ser jag ett träd som delar sig på mitten. Blixten hade slagit ner i det trädet. Läskigt! Jag har aldrig sett ett blixtnedslag förut.
Renget ville inte sluta utan bara öste ner och vägarna svämmades över.

Jaa, den är första juli idag men idag var ingen sommardag, Jag hoppas att sommaren kommer SNART!

Nu är det uppsatsskrivning som gäller!

Uppsatsskrivning

Hade glömt bort det. Men jag har uppsatser att skriva, uppsatser som måste vara klara SNART om jag vill förlänga.
Så helt plöstligt så vet jag precis vad jag kommer att syssla med under all min lediga tid.

Så ikväll blir det uppsatskrivning för hela slanten.


UPPDATE:

Gick ner och pratade med min värdmamma som precis kommit hem. Och vi prata och pratade. Så det blev inget uppsatsskrivande. Nu är det sängen som gäller istället. Nya tag imorgon!

God natt!

RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se