Inställd match

Detta bestämdes för länge sedan men jag tror inte att jag har berättat det i bloggen.
Det blir ingen Yankees match för mig. Det känns tråkigt och trots att jag tog beslutet med min värdpappa som bokade och betalade biljetterna så känns det fortfarande tråkigt och jobbigt när jag tänker på det.
Istället kommer jag på matchdagen att befinna mig i San Francisco. Inte helt fel men det känns tråkigt att jag missar matchen. Extra tråkigt då min värdpappa bokade och betalade biljetterna för att han visste att jag så gärna ville gå, och nu går jag inte.

Han sa att det kanske blir en annan gång. Jag hoppas innerligt på det!


Sommaren är kort

Jag har nu insett att sommaren har för få dagar. Alla helger är redan uppbokade med saker men jag har fortfarande två resor som jag vill trycka in. Hur ska det gå??

Ge mig längre sommar. Sommaren är för kort.

Dock har jag mycket att se fram emot denna sommar. 4th of July, San Francisco, Lake George med värdfamiljen, Martina kommer hit på besök osv. Kan inte bli annat än perfekt!

Men jag hade gärna haft några fler helger!

Sol och stökigt

Idag, precis som igår, stod det i tidningen att det skulle blir regn. Hur har dagen, precis som igår sett ut? Jo, Sol! Det har varit soligt och varmt. Dagen har tillbringats vid poolen och vid lekparken. Skön och rolig dag! Dock känner jag mig trött så det ska bli skönt att krypa ner i sängen om en stund!

Jag är en person som har ordning och reda omkring mig. Så det förvånar mig att presenterna fortfarande ligger på golvet. Och det gör allt presentpapper också. Inte bra! Men orkar inte ta tag i det just nu. Men imorgon, kanske!

Sov så gott!  

Min födelsedag

Igår var det alltså min dag.

Dagen började med att min värdfamilj plus värdmormorn och morfarn kom upp till mitt rum och sjöng för mig.
Gick ner och åt en mycket god frukost bestående av våfflor. Efter det öppnade jag presenter. Fick mycket fint och blev jätteglad!
Av mina värdmorföräldrar fick jag en korg från South Carolina gjort av gräs. Såg när dem gjorde sådana när vi var där nere så det var kul att få en.
Av både min värdfamilj och av morföräldrarna fick jag jättefina kort där de hade skrivit jättefina saker om mig. Det värmde så otroligt mycket.
Sen öppnade jag presenterna från Sverige (från min familj, släkt och vänner) samtidigt som jag pratade med min familj på Skype. Fick mycket fint och jag blev jätteglad! Dem där hemma verkar veta att jag saknar svenskt godis! Och att jag tycker om kungafamiljen. Haha!
Fick ett helt underbart kort av min syster. Blev helt tårögd när jag läste det.

 

Det finns inget bättre än svenskt godis!

Efter all paketöppning följde jag med min värdfamilj till poolen där det blev sol och bad. Märkte det inte förrens jag kom hem, men jag brände mig. För ovanlighetens skull!


Kom hem och vi åkte till Cheescake Factory för middag. Mycket gott och trevligt! Dock lite rörigt några gånger med fyra barn. Servitören kom med en liten glassskål med ett ljus i till mig. Egentligen skulle personalen kommit och ha sjungit men all personal var upptagen. Men det gjorde ingenting för min värdfamilj tog ton och sjöng för mig.
Beställde cheesecake som vi tog med oss hem.

 


När vi kom hem tog jag och min värdmamma en promenad. Så trevligt! Det var fortfarande riktigt varmt ute, härligt!
Kvällen avslutades med choklad cheesecake. Så gott men mycket mättande.



Hade en perfekt 20 års dag i USA.
Tack för alla presenter!
Tack för alla grattis hälsningar!
Tack för all kärlek! Det värmer att få så mycket kärlek. Är det verkligen mig de pratar om?

Igår var en sådan dag då jag kände mig så lyckligt lottad. Inte bara för att jag fick presenter från två familjer (något som min pappa sa att jag inte skulle vänja mig vid) utan för att jag har så kärleksfulla och härliga människor runt omkring mig, både här och på andra sidan Atlanten. Det märks extra tydligt på sin födelsedag men jag vet att dem finns där för mig alla dagar, året runt, och för det känner jag mig så lyckligt lottad. Tack!


20 år!

Så har man gått och blivit 20 år. Jag hade en jättebra dag! En dag fylld med presenter, kärlek och sol. Kunde inte ha blivit bättre. Nu sitter jag här nöjd, mätt och solbränd.

Bilder och mer text om dagen kommer.

Tack alla ni för era grattis hälsningar. Det värmer!

19 och 20 på samma gång

Just nu är jag 20 år i Sverige men fortfarande 19 år i USA. Inte illa!




Imorgon när jag vaknar har jag detta att se fram emot. Paket från Sverige, längtar med spänning!

My Sister´s Keeper

Idag har jag haft en ensam men bra dag. Åkte till shoppingcentret där jag strosade runt i affärer och letade efter en klänning till 4th of July. Hade fått en bild i huvudet hur jag ville ha det. Inte bra! Hittade dock en klänning som jag tyckte om och som jag tror blir bra.
Tog en onyttig lunch på "Friendley´s" innan jag gick på bio. Hade ganska svårt för att bestämma mig om jag ville se en djup, sorglig film som "My Sister´s Keeper" eller en romantisk komedi som "The Proposal". Vill se båda men har ända sen jag fick höra om filmen velat se den förstnämnda, så "The Sister´s Keeper" blev det.
Den var jättebra och jättesorglig. Satt med tårar genom hela filmen.  Men i mitten av filmen, under en speciell scen, brast det och jag trodde på riktigt att jag skulle börja gråta högt där i biosalongen. Jag gjorde inte det men många tårar blev det, som tur var hade jag näsdukar i väskan. Det roliga var att just under den scenen tittade jag runt i salongen och jag såg att jättemånga böjde sig ner och rotade runt i sina handväskor, torkade bort tårarna med sin tröjarm osv. Man kunde till och med höra snyftningar. Helt plötsligt börjar en person prata i sin mobiltelefon, så irriterande men oj vad mycket skit den personen fick för det. Dålig stil att prata i mobilen under bio.
Som sagt, filmen var jättebra och gav många tårar. Har alltid tyckt om Cameron Diaz men aldrig sett henne i en såhär seriös och allvarlig roll. Men hon gjorde den jättebra!
Detta var verkligen en jättebra och sevärd film. Jag rekommenderar den helt klart!
När filmen var slut och vi skulle gå frågar en dam som satt två platser ifrån mig om jag var okej. Haha, såg jag så bedrövlig ut?!

Efter filmen åkte jag hem och åt tacos med min värdfamilj. Sen slappade jag på mitt rum. Nu är klockan åtta, har inget planerat så jag får se vad kvällen bjuder på.

 
Min onyttiga men ack så goda lunch

Min sista dag som tonåring!

Idag ska jag njuta av min sista dag som tonåring. Har inget planerat men funderar på att åka till lite affärer, se ifall jag hittar en klänning till 4th of July. Hittar jag en köper jag den som en födelsedagspresent. Kanske unnar jag mig också ett biobesök. Men som sagt, inget är bestämt så vi får se vad dagen bjuder på.

Jag hoppas ni får en härlig lördag!

Fredagkväll

Slutade jobba halv fem idag för ovanlighetens skull. Kvällen spenderade jag med att sitta och skriva uppsats. En av två uppsatser är klara vilket känns skönt. En kvar!
Åt nyss hemmagjord pizza. Så gott!
Ikväll ska jag och min värdmamma äta glass, prata, läsa skvallertidningar, poppa popcorn och se på film. Myskväll helt enkelt!

Ha en trevlig helg!


Besöksrekord!

Var nyss inne och kikade på min statistik. Trodde först att mina besökare hade sjunkit drastiskt för kurvan var så låg. Men det visade sig att hela kurvan hade ökat, så när det är lågt är det fortfarande högt. Okej, detta lät ju bara förvirrande men det jag ville säga var Tack!

Tack
till alla er som går in och läser min blogg! Det värmer så mycket och gör mig jätteglad! Ett stort tack!

Den 16 juni hade jag besöksrekord, jag undrar vad det var för speciellt just den dagen. Men mycket glad blev jag när jag såg siffrorna, inte en siffra jag är van att se.

Nu är det fredag och jag hoppas att ni alla får en underbar helg!


Picknick i gröngräset

Idag firade vi att skolan var slut med en familje picknick i en jättefin och mysig park. Temperaturen var runt 86 F så vi spred ut filten i skuggan vid en damm. Vi tittade på änder, åt smörgåsar, kastade vattenballonger och lekte med vattenpistoler. Mycket rolig och mysig picknick!
 


Nu börjar sommarlovet!

The King of Pop

Michael Jackson "The King of Pop" dog idag.

Jag är inget stort fan av Michael Jackson. Jag har lyssnat på hans låtar och några av dem är bra. Men som person tyckte jag inte riktigt om honom. Men hans låtar var bra och han var STOR. Han var en riktigt stor popstjärna så det var med en konstig känsla som jag läste att han hade dött idag, 50 år gammal. Det känns konstigt!

Han dog, enligt källor, av en hjärtattack två veckor innan hans turné med 50 föreställningar skulle dra igång.


Som sagt, en konstig känsla att veta att han dött. The King of Pop.

Midsommar

När jag kom hem från Silver Bay var det dags att fira Midsommar med min värdfamilj. Min värdmamma hade varit snäll och köpt allt på min inköpslista så det var bara för mig att börja göra iordning maten. Min värdpappa stod för grillningen.
Efter ett par timmar var bordet dukat med mat som sallad, grillad kyckling, sill, potatis, gräddfil, gräslök, knäckebröd, kalles kaviar och jordgubbstårta. Det såg inte helt dumt ut!
Efter att ha skålat in Midsommar med en nubbe så kunde vi sätta tänderna i maten. Och oj så gott det var, smakade precis som hemma! De andra tyckte också om det vilket var kul.
Barnen var så fina i sina kransar som jag hade gjort till dem. Vi dansade och sjöng till små grodorna. Min lilla tjej som inte kan prata riktigt än gick dock hela kvällen runt och sjöng på små grodorna. Så himla söt!!
Har aldrig gjort jordgubbstårta förut och aldrig varit förtjust i det men när det var tårtdags tog jag mig en bit, och jag tyckte den var jättegod!!

Jag hade ett perfekt midsommarfirande tillsammans med min värdfamilj plus morföräldrar. De var så glada över att jag delade med mig av detta och jag är så glad över att de ville dela det med mig!
Midsommar i USA var inte helt fel, nej, det var riktigt riktigt bra!

 



 Barnen plockade sju sorters blommor och lade under huvudkudden


                                    Glad Midsommar!


Värme

Igår vid åtta på kvällen var det fortfarande 80 F ute. Nu vid nio när jag åt frukost var det redan 76 F ute. Varmt! Dagen idag ska bli uppemot 90 F. Varmt varmt! Här är det så kvavt också så det blir ännu värre. Men jag ska inte klaga. Det är ju faktiskt slutet av juni så värmen borde ju vara här.

Idag har barnen sin sista dag i skolan så när de kommer hem ska vi fira sommarlovet med en picknick med hela familjen och sen ska vi åka och bada i poolen. Låter inte så dumt!

Vi hörs senare. Njut av dagen!

Silver Bay

I fredags tog jag bilen upp till Silver Bay för au pair skola. Åkte själv och var inte alls taggad för en helg där. Tänkte att jag skulle få gå omkring själv. Men det blev precis helt tvärtom.
Jag träffade tre personer från au pair skolan i augusti vilket var väldigt kul!
Och så träffade jag en jättetrevlig tjej, Annica, också. Henne umgicks jag med tillsammans med en tjej från Brasilien. Så kul!
På middagen i lördags tittade jag runt i bordet som jag satt vid och där satt två tjejer till från Sverige, en från Brasilien, två från Tyskland, en från Frankrike och en från Estonia. Det är så häftigt att träffa människor från olika delar av världen. Vi har alla något gemensamt, vi är au pairer, men våra liv är ändå så otroligt olika. Det är så intressant att prata med dem.

Jag tog klasser som Icecream making (då vi gjorde pizza, jelly, "ants on a log" och glass), communications and slang, personality styles, healthy lifestyles och photography. Fotografikursen var den roligaste. Jag lärde mig lite nya saker och mycket nytt om vad jag kan göra med min kamera. Vi fick också tid att gå ut och ta lite kort vilket var jättekul!

Silver Bay är så fint, omgivingen är så rogivande och vacker. En eftermiddag paddlade jag kanot tillsammans med en annan tjej och utsikten med bergen är så otroligt fin!
Annica sa att det påminde om pensionatet i Dirt Dancing. Har inte tänkt på det förut men hon har så rätt. Det är så fint! Maten var också riktigt god!! Frossade i allt gott som serverades till frukost!

Jag åkte till Silver Bay med tanken att det inte skulle bli så himla kul men jag hade en jättetrevlig och kul helg då jag träffade jättehärliga människor!




Värmen är tillbaka

Idag har det varit väldigt varmt och resten av veckan ser ut att bli väldigt varm också. Sommaren är här!! Vilken den kanske ska vara då det är slutet av juni. Vart tog juni vägen?
Idag åkte vi med alla barnen till poolen, riktigt skönt! Om det är sähär sommarlovet kommer att se ut kommer inte jag att klaga.
På kvällen åkte jag och tittade på när den äldsta hade uppvisning i sång och musik. Det var kul för dem körde riktiga amerikanska sånger. När vi gick till bilen efteråt runt nio tiden så var det fortfarande varmt och skönt ute. Då kändes det verkligen som sommar. Härligt!

Nu är det sängen. God natt!

Midsommarafton!

Har precis slutat jobba och ska slänga in väskan i bilen och bege mig till Silver Bay för au pair skola. Ser jag fram emot det? Nej, jag skulle göra vad som helst för att bara få en lugn helg. Kommer det att bli kul? Jaa, jag ska slänga på mig ett leende och se till att ha kul. Det blir ju vad man gör det till!

Glad Midsommar allihopa!

Vi hörs efter helgen!

Trött och stressad

Jag har nog ganska lätt för mig att stressa upp mig och nu är jag inne i en sådan period. Jag är stressad över allt jag ska fixa inför min lilla midsommarfest jag ska ha för min värdfamilj på söndag. Det är inte så mycket att fixa egentligen men när man ska vara borta hela helgen så känns det som det.
Och jag hade visst glömt bort hur man gör kransar. Ska det verkligen vara så svårt? Tydligen och bra blir dem ju inte heller.
Men så försöker jag tänka att de vet inte hur det ska se ut och de uppskattar nog bara att jag försöker. Jag har inte tid att lägga ned en massa energi på FEM kransar, det går inte. Målet är bara att få ihop fem kransar i alla fall. Så det ska jag syssla med ikväll. Min värdmamma var jättesnäll och lät mig sluta tidigare så jag kunde åka och köpa sill. Hon ska på söndag också åka och handla lite som jag behöver plus hjälpa mig. Så snällt!
Min kloka mamma sa: Jag får inte glömma bort att njuta själv och inte bara se till att alla andra har det bra. Så sant!
Det behöver inte bli en perfekt midsommar. Lite sill, lite nubbe och små grodorna så har jag väl visat vad midsommar är?? Det kommer nog bli bra så jag ska inte stressa upp mig. Sen är det ju fyra barn också, och hur stor är chansen att alla fyra barnen vill ha på sig kransarna? Oavsett så får jag ta det som det kommer och jag tror det kommer bli en trevlig kväll i alla fall. Det enda jag vill ha är en bild på alla fyra barnen tillsammans med mig med kransarna på. De behöver inte le, bara alla vi på en och samma bild.
Den kan ju i alla fall inte bli värre än förra året då jag låg helt ensam hemma med magsjuka på Midsommarafton. Och jag lever ju fortfarande. Så detta kommer att bli bra, sluta stressa Mathilda!

Innan jag går och lägger mig ska jag försöka packa till Au pair skolan på Silver Bay som jag åker till direkt efter jobbet imorgon.

Jaa, jag ser verkligen fram emot att få visa min värdfamilj midsommar. Men samtidigt ser jag fram emot när det är över.
Jag går just nu på extra batterier och snart behöver de laddas om.

Ha en jättetrevlig Midsommarafton!

NYC med Klara

I tisdags tog jag tåget till New York City för att träffa min vän Klara.
Efter en frukost med hennes föräldrar, som också var jättekul att träffa, begav vi oss ut i den stora staden på egen hand. Kände att vi hade så mycket att prata om så vi gick och satte oss på Starbucks. Pratade och pratade och pratade lite till. Så kul!
Sen gick vi till Times Square och kikade lite där. Såg "The naked cowboy", jag har bara sett bilder och hört om honom men nu såg jag honom live. Vi gick också in i M&M affären, en hel affär med bara saker med anknytning till M&M.
Köpte oss en varm pretzel och gick till Central Park där vi satte oss och pratade. Efter en skön stund i solen gick vi vidare. Gick och åt lunch/middag på ett pastaställe där man valde sina egna ingredienser. Jättegott!
Efter det gick vi till hotellet där vi satt och pratade med Klaras föräldrar. Jättetrevligt!
De frågade om vi hade blivit trötta i fötterna av att gå hela dagen men vi sa att vi mer var trötta i munnen. Haha! Det var så underbart kul att träffa Klara. Att få uppdateringar om vad som händer och har hänt. Vi pratade om gamla minnen och även tankar och funderingar kring framtiden.

Nästan varje gång jag åker till NYC måste jag säga ett jobbigt hej då när jag ska ta tåget tillbaka. Så även denna gång.
Det var så underbart kul att få träffa, prata och krama om Klara. Att bara få umgås, att vi sen gjorde det i NYC kändes både konstigt och häftigt. 



Älskade syster 18 år idag!

Ja må hon leva Ja må hon leva Ja må hon leva....

Detta sjunger jag till min älskade syster Josefin som fyller 18 år idag! Så hon är inte så liten längre.

Satt precis på skype och pratade med Josefin, mamma, pappa, farmor, farfar och mormor. Så kul!
Min värdmamma kom också upp med de två äldsta och pratade och sjöng "Happy Birthday!. Riktigt kul och trevligt!

Så ett stort Hipp Hipp Hurra till min syster. Det är du värd!

Grattis grattis grattis!

NYC och Klara

Nu är det sängen som väntar. Imorgon ska jag upp klockan fem och köra till tåget som ska ta mig till New York City.
Där ska jag träffa en av mina bästa vänner, Klara! Har inte träffat henne på 10 månader (wow, jag räknade just efter och det är hela tio månader, wow vad tiden går fort). Så efter 10 månader ska jag få krama om min älskade Klara igen. Jag längtar! En dag i New York City är ju inte fel det heller.


Har dock inte fått tag i Klara så vi kunde bestämma när och vart vi ska ses. Lämnade ett meddelande till hotellet som jag hoppas att hon får. Annars blir det klurigt imorgon.

Ha en bra dag!


Små handlingar - Stor kärlek

Igår kväll när killen skulle gå och lägga sig var han mycket trött. Då brukar det oftast bara vara mamma som duger. Men igår ville han ha mig. Så söt! Även om han skulle ha sovit för länge länge sen....

Och idag var jag inte vaken när barnen åkte iväg så när de två minsta kom hem sprang de genast upp till mitt rum. Killen sprang in och gav mig en kram och efter kom tvåringen som läskigt hade tagit sig upp för trappen och sprang även hon och gav mig en kram. Jag blev så glad! De är så gulliga!

Fick också veta av min värdmamma att det hade åskat inatt. Vår hund är rädd för åskan så när min värdmamma kom ut vid elva hittade hon inte hunden. Hon letade och fann honom liggandes utanför min dörr. Han hade tagit sig upp för alla trapporna. Åhh, även hunden gör mig glad!!

Jaa, jag kan inte annat att säga att trots trötthet har jag varit riktigt glad och omgiven av kärlek idag.

Jag lever!

Har inte blivit så mycket bloggning under helgen. Men man har en del att göra med fyra barn.
Nu är jag däremot klar, och jag lever, mina värdföräldrar har kommit hem! Känns skönt och nu när jag satte mig ner kände jag hur trött jag är. Kan också bero på att jag imorse vaknade med huvudvärk och förkylning.

I alla fall, uppdaterar mera när jag har fått sova ut. Kan i alla fall säga att jag trots mycket arbete har haft det jättekul tillsammans med barnen dessa dagar. Jag älskar dem!

Pizza och movienight

Vaknade med ny energi idag, trots att jag inte sov hela natten.

Ikväll bakade vi egen pizza. Gott! Sen hade vi pyamasparty, alla barnen inkulsive jag tog på oss pyamasar och så såg vi på film och åt popcorn.

Nu ska jag göra mig redo för sängen!

God natt!


Att min pizza ser ut som den gör skyller jag på är för att jag passade fyra barn samtidigt.
Barnens pizza blev mycket bättre!


Dag 1 avklarad

Hela dagen idag har gått jättebra och jag kände hur jag tyckte om det och trivdes med det.
Sen kom kvällen, och nu vet jag vad det är som gör att man känner sig så trött. Efter middag och läggdags är jag nu helt slut. Har plockat iordning, vattnat blommorna och ställt ut soporna för hämtning imorgon.
Har fått i mig lite mat och nu ropar sängen högt. Snart så får jag gå coh lägga mig. Snart...

God natt!

Nu kör vi!

Imorgon åker mina värdföräldrar och jag blir ensam med alla barnen. Jag kan nu känna att jag är lite nervös. Men jag är också riktigt peppad och oerhört taggad för denna stora utamaning. Jag tänker att det ska bli kul trots mycket jobb.
Jag hoppas det blir dagar fyllda av roliga aktiviteter och snälla barn.

Nu kör vi! Jag är redo och laddad för utmaningen!

19 dagar kvar

Om 19 dagar är jag inte 19 längre. Då fyller jag nämligen 20 år.
Då är man inte tonåring längre.. Är det då man kan kalla sig vuxen??

Har inte jobbat på hela dagen idag. Börjar först om en halvtimme.
Dock har jag inte varit så effektiv. Jag tog en slapparmorgon. Sen bakade jag till midsommar, läste en skvallertidning och sen satt jag och försökte göra lite scrapbooking.

Mår inte riktigt bra. Men peppar peppar för att det inte ska bli sämre. Jag måste må på topp de kommande dagarna då det är barnvakt dygnet runt som gäller.





No more worries

Worry pretends to be necessary, but serves no useful purpose. -Eckhart Tolle

Så sant så sant!

Från och med idag, den 9 juni, är det slut på oroandet och slut på tårarna över detta. Det händer, hon kommer. En trevlig och rolig tjej. Det kommer vara kul och vi kommer ha en trevlig vistelse tillsammans.

Som min kloka värdmamma sa: Det spelar ingen roll om du oroar dig eller inte för det förändrar inte hur det kommer att bli.

Det är så sant så sant. Så jag väljer att inte oroa mig! För oro tar bara en massa onödig energi. För jag är säker på att allt kommer att bli bra och kul!

Så nu tittar vi positivt på framtiden med allt vad den har att erbjuda.

Jag lär mig något hela tiden här borta. Detta är ett av dem.

Saknad

För exakt ett år sedan var jag och mina fem allra bästa vänner på en resa till Bulgarien jag sent kommer att glömma.
Igår samlades de alla och hade en fajitaskväll. Alla var samlade, utom jag. Jag önskar så att jag kunde ha varit med dem.
Jag saknar er så!


Längtar tills vi alla kan vara tillsammans igen!

Frukost

Bland det godaste jag vet är frukost. Har man tid och ork så är det så gott att göra iordning en god frukost.
Det gjorde jag idag!



Hoppas ni får en bra start på veckan!


Vid poolen

I går spenderade jag lite av min dag vid poolen. Så skönt och avkopplande. Precis vad jag behövde. Det var riktigt varmt igår, ungefär 75 F.
När jag kom var det bara en annan person som låg och solade, ingen badade. Det var knäppttyst. Efter ett tag kom det några och badade. Jag ringde och pratade med pappa och sen låg jag och läste. Så skönt! Min äldsta tjej hade lånat hem High school musical böcker till mig när hon var på biblioteket. Det finns 11 stycken i serien, så jag har lite att läsa i sommar. Började läsa den första boken men kände inte att den var såå bra så jag tog med den andra till poolen och jag blev helt fast att den nästan var utläst när jag åkte hem.
Mycket skön tid vid poolen i alla fall. Något jag verkligen kände att jag behövde.

 
 

Summer Jam 2009

Igår efter att ha jobbat ett par timmar begav jag mig till Summer Jam 2009. En tillställning med en mängd artister (artister som spelas flitigt på radion här). Där träffade jag tre tyska au pairer och vi satt på en filt i gröngräset och lyssnade på artisterna. Solen sken, och det var riktigt varmt och fint väder. Jag var där för att jag ville se två artister: Thriving Ivory och Jesse McCartney. Kände mig som ett riktigt tjej fan när vakten i kassan frågade vem jag var här för och jag svarade: "Jesse McCartney".
Vi satt och pratade och hade trevligt! När Thriving Ivory kom på scen var jag tvungen att ställa mig upp. Helt magiskt när han sjöng "Angels on the Moon"´. Den är såå bra och jag kunde ju inte låta bli att tänka på Louise. Detta var vår sång!



Efter ett tag var tyskarna tvungna att gå. Men Jesse McCartney hade ju inte sjungit än så jag stannade. I brist på lunch och något att göra gick jag och köpte mig något att äta. En pretzel och en läsk senare var jag 100 kr fattigare.
Gick bort till tältet där McCartney hade skivsignering. Det var helt galet! Tjejerna var helt galna och skrek och skrek. Och där satt Jesse med sina solgalsögon och signerade och på varsin sida stod en vakt även dem med solglasögon.
Efter ett tag reste han sig upp, tittade ut över tjejerna som skrek, satte sig i en golfbil och åkte iväg.



Nu när jag redan spenderat en massa pengar på mat kunde det ju inte skada att spendera lite till så jag köpte glass. Men inte vilken glass som helst utan Framtidens glass. Det ni! Jag tog smaken "Rainbow", den var god! 
Ställde mig och väntade tillsammans med alla andra tjejer på att Jesse McCartney skulle komma. Till slut kom han och bjöd på en riktigt bra show. Hans låtar var ritkigt bra, några hade jag hört innan. Att beskriva hur tjejerna skrek går inte, det var öronbedövande. I en låt skulle han ta upp en tjej på scenen. Folk blev helt galna och skrek. Till slut tog han upp en tjej på scenen som såg ut att vara ganska gammal, kanske 30 år. Han sjöng en låt till henne och de andra tjejerna i publiken var helt galna och skrek. Vissa fällde till och med tårar för att de var så avundssjuka. Inte jag dock! Men hade han valt mig hade jag ju inte tackat nej.
Mycket bra show med andra ord. När den var slut åkte jag nöjd hemåt.

 

San Francisco nästa!

Nu är det spikat och klart. Jag bokade precis biljetter till San Francisco!!

Den 20 juli åker jag iväg och kommer tillbaka den 28 juli. Kommer att spendera tid hos en annan svensk au pair som bor där. Vi träffades i kön till ambassaden och sen dess har vi hållt kontakten. Vi åkte samtidigt till USA så vi var på au pair skolan tillsammans. Under året har vi hållt kontakten och det ska bli såå kul att träffas igen!
Extra kul att jag kommer till Kalifornien, en dröm som går i uppfyllelse!


Sveriges nationaldag

Idag är det Sveriges nationaldag och dagen till ära bär jag stolt en Sverige tröja!

 

Studenten

För exakt ett år sedan tog jag studenten.

Det känns jättekonstigt att det har gått ett helt år. Tiden har verkligen sprungit iväg.

För ett år sedan begav vi oss till parken för Champagnefrukost. Solen sken, himlen var blå och stämningen var på topp. Efter det begav vi oss till kyrkan. Kan inte riktigt beskriva känslan där men allt kändes så högtidligt. Tilllbaka till skolan där det var fotografering följt av en god buffé och underhållning på hög nivå av lärarna. Efter mycket skratt blev det att gå till klassrummet, få betyg och säga hej då till lärarna.
Sedan gick vi ner och väntade ivrigt på att få springa ut. Känslan man hade precis innan det var dags att springa ut genom dörrarna går än i dag inte att beskriva. Vi sprang ut och sjöng vår Pippi sång omgjord till "Här kommer klassen S3". Vi avslutade på bästa sätt med ett " Äre röjjj eller?!".
Efter studentsången var det klart. Vi hade tagit Studenten! Wow!

Då var det bara att leta upp släkten och få blommor och gratulationer. Efter det samlades hela klassen igen och det var dags för flakåkningen runt stan. Det var ett lyckligt flak och vi sjöng med till alla låtarna och bara skrek av lycka. Föör vi har tagit studenten....!!

Dagen var inte slut där. Det blev motorcykelfärd hem för att fira med släktingarna och sen ut för att träffa sina kära vänner igen.

Detta var nog en av de lyckligaste dagarna i mitt liv. Studentdagen hade man väntat på med blandade känslor. Men när dagen väl var där var det nästan bara LYCKA!

Nu idag, ett år senare. tittar jag tillbaka på hur mycket jag har hunnit vara med om ett år efter studenten. Nöjd, tacksam och glad för allt kan jag ändå inte låta bli att sakna det lite extra just idag och längta tillbaka. Det vore inte helt dumt och man kunde vrida tillbaka klockan och få uppleva röjjet och studenten en gång till.

Men med minnen som aldrig kommer att suddas bort ler jag ett stor leende när jag tänker på Studentdagen den 5 juni 2008.


 

Sjung om Studentens lyckliga dar!

Martina kommer!!!

Nu är det klart. Det händer. Det är på riktigt.
Martina kommer och hälsar på mig här i USA!

Läste precis ett mejl från Martina som gjorde mig såå glad! Hon har bokat sina flygbiljetter! Den 17 augusti landar hon hos mig i Albany. Wihoooo! Det ska bli så himla kul!
Sprang precis ner och berättade för min värdmamma. Hon blev jätteglad och gav mig en stor kram.

Ser fram emot det såå mycket!


Martina och jag i NYC september 2008


Om en vecka...

...har jag inte tid att sitta här och slappa framför bloggen. Då är det första dagen av fyra som jag är ensam med alla barnen. Ska bli spännande att se hur det går och hur trött jag är efteråt.
Jag och min värdmamma satt igår och gjorde lite planer och det känns bra. Ska få lite barnvaktshjälp av en tjej plus att mormorn ska hjälpa till lite. Detta ska nog gå bra.
Tro det eller ej men jag ser faktiskt fram emot det...


God morgon!

Har inget roligt att skriva så jag tänkte bara skriva ett litet hej!

Hoppas ni får en bra dag. Snart är det helg!

Ska slappa lite innan det är dags att börja jobba.

The Climb

Jag älskar den här låten!


Miley Cyrus - The Climb

I can almost see it
That dream I'm dreaming but
There's a voice inside my head sayin,
You'll never reach it,
Every step I'm taking,
Every move I make feels
Lost with no direction
My faith is shaking but I
Got to keep trying
Got to keep my head held high

There's always going to be another mountain
I'm always going to want to make it move
Always going to be an uphill battle,
Sometimes I'm going to have to lose,
Ain't about how fast I get there,
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

The struggles I'm facing,
The chances I'm taking
Sometimes they might knock me down but
No I'm not breaking
I may not know it
But these are the moments that
I'm going to remember most yeah
Just got to keep going
And I,
I got to be strong
Just keep pushing on,
cause

There's always going to be another mountain
I'm always going to want to make it move
Always going to be an uphill battle,
Sometimes I'm going to have to lose,
Ain't about how fast I get there,
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

There's always going to be another mountain
I'm always going to want to make it move
Always going to be an uphill battle,
Somebody's you're going to have to lose,
Ain't about how fast I get there,
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

Garderob städning

Nu ska jag organisera om städa min garderob och mina två STORA byråer. Jag visste redan innan att de var stökiga och att jag hade en massa kläder men igår fick min värdmamma syn på det. När hon såg min garderob och mina byråer så fick hon en chock. Hon började att försöka ta bort en massa kläder (precis som min kära mamma hade en förmåga att göra hemma). Och jag körde min vanliga fras: "nej, men den kan vara bra att ha": 

Nu ska jag i alla fall organisera mina kläder osv. Kanske kanske hittar jag något som jag inte behöver längre. Kanske!

 
Jag vet inte varför min värdmamma fick en chock :)


Officiellt!

Nu är det på riktigt, nu är det officiellt!

Jag har förlängt mitt au pair år i tolv månader.

Min värdmamma har också fyllt i att hon vill förlänga med mig. Tur det, så vi är på samma spår! Vi satt ikväll och läste min och deras gamla ansökan. Det var riktigt kul och vi fick oss en hel del skratt.

Det känns verkligen jättebra och jag ser fram emot en sommar fylld med roligheter och mot ett nytt år med nya möjligheter!
 



Bensin

Så var det måndag igen. Veckorna går så himla fort och jag gissar att även detta kommar att göra det.

Igår tankade jag fulltank i bilen. Det brukar oftast gå på runt 25 dollar. Men inte nu inte, nej igår fick jag betala 38 dollar för en fulltank. Hjälp vad bensinen har gått och blivit dyr!

Har precis varit och shoppat en sväng, snart ska jag äta lunch och sen blir det att börja jobba.

Ha en bra start på veckan! Ni i Sverige vet jag njuter av det varma och fina vädret.

Söndag

Det känns i kroppen idag att jag sprang igår.

Förmiddagen spenderades med att jag åkte runt till olika affärer. Köpte lite presenter men även lite saker till mig själv.
Efter att ha pratat med familjen på skype åkte jag med min värdfamilj till en park. Där var det picknick i solen tillsammans med en del andra familjer. Vi hade Girl scout avslutning vilket var mycket trevligt!

Nu slappar jag och ska ta tag i lite saker jag har att göra.

Ps. Igår såg jag filmen "Nothing but the truth". Den var väldigt bra så den rekommenderar jag att se.


Jag efter att ha sprungit!

RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se