Stressig dag

Snart börjar jag jobba och då blir det full rulle. Köra hit och dit hela eftermiddagen och kvällen.
När jag har lagt alla barnen i sängen kommer det att kännas riktigt skönt att själv krypa ner i sin egna säng.

Dagen kommer nog att gå väldigt fort i alla fall! En dag närmare tills jag får träffa min familj. På söndag händer det! Efter sju månader får jag återse min familj igen!

Ha en bra tisdag!

Upp och ner, ner och opp

Dagen började med att jag spenderade ett antal timmar med den minsta. Hon vara bara så söt, busig och rolig. Hon ville hela tiden kramas och busas, hon gjorde slängpussar och skrattade, sprang omkring och när jag satt på huk kom hon fram, slängde sig på min rygg och kittlade mig. Vad jag skrattade! Kunde man må mycket bättre?! Jag vaknade på bra humör men hade jag inte gjort det hade hon absolut fixat så att jag blivit på bra humör. Åhh, vad jag älskar denna lilla tjej!
Åkte och hämtade killen på pre school och när vi kom hem blev det lunch och lek. När jag slutade för att ha lite rast hade jag hunnit med att åka och handla mat, tvätta, tumla, vika och plocka undan tre maskiner med tvätt. Inte illa! Plus att ta hand om barnen. Mitt humör var på topp! Och inte blev det sämre när man kommer hem och sen en lapp från min värdmamma som säger : "Thanks, you are the best! Love".

Pratade med familjen på skype. Sista gången, nästa gång jag pratar med dem är de på min sida av Atlanten, i USA.

När jag sen började jobba igen var det simträning och när vi kom hem var det lek. Om morgonen var topp så var kvällen inte lika bra. Det var skrik och bråk. Barnen lyssnade inte och slogs. Det slutade med att jag tog ifrån tv program för den ena och bar den andra upp till sitt rum för att hon skulle lugna ner sig. Jaa, jag älskar dessa barn men ibland så visar de sina, icke så roliga sidor.
Men när kvällen närmade sig sitt slut var de tillbaka till det normala och det blev godnatt kramar och skratt.
Bra slut helt enkelt!

Nu fixar jag lite med saker jag har att göra. Känns skönt att se slutet på det. Snart ska jag se på "One tree hill".

Hoppas ni hade en bra måndag. Ibland är det de små sakerna som kan göra hela ens dag.

Ps. En rolig sak som hände när vi lekte var att killen ville att jag skulle teckna en elefant. När jag sa att jag var klar bara stod han och tittade på den. Jag vet inte om det var för att han var helt fascinerad eller inte visste vad han skulle säga. Sen ville han att jag skulle teckna en lastbil. När jag sa att jag var klar sprang han fram för att titta och utbrister på världens gulligaste sätt: "Wonderful". Haha, han var så söt!

God natt!

Söndag kväll

Igår körde jag på lite Earth Hour. Jag släckte alla lampor kvart i nio och gick faktiskt och lade mig. Men jag var trött. Vaknade halv åtta imorse och halv nio var jag iväg för att shoppa. Target gick bra men sen fick jag segt vänta på att de andra affärerna skulle öppna. Efter sex timmars shopping och körning fram och tillbaka var jag klar med allt på min lista. Så skönt! Hade till och med hunnit få en klippning, så det känns riktigt bra.
Åkte hem och pratade med mamma och pappa på skype. Det är inte lång tid kvar nu. Ahhh!!
Efter att ha pratat med dem fixade jag och städade på mitt rum. Ställde fram ramar med kort på mig och barnen, bytte påslakan och fixade. Nu är det, om jag får säga det själv, jättefint i mitt rum och jag är så nöjd!!
Pratade sen med min värdmamma och veckan då min familj är här så nu är nog läget lite under kontroll. Sen åt jag och nu bara slappar jag. Det tycker jag att jag förtjänar.
Ikväll blir inte en lika tidig kväll då det är "Desperate Housewives" på tv:n. Men tio ska jag ligga i sängen. Ska försöka att fixa de sista smågrejerna under programmets gång.
Kan inte fatta att om en vecka är min familj här, här i Albany.

God natt!

Strålande sol

Jag är ledsen över att behöva skriva detta eftersom jag vet att ni i Sverige har snö just nu.
MEN, här i Albany är det strålande sol och runt 68 Farenheit (20 grader). Underbart! Det känns verkligen som vår, om ändå inte lite som sommar också. Alla barn är ute och leker och alla har tunna klädor på sig. Solen värmer verkligen!
Kanonväder och jag njuter!

Min dag är inte så effektiv som jag hade velat. Var iofs och tränade imorse, vilket var jobbigt men skönt efteråt. Sen jobbade jag. Var och gjorde lite ärenden precis nu men ska snart iväg på födelsedagskalas. Imorgon ska det garanterat vara en effektiv dag, från det att jag går upp på morgonen till det att jag går och lägger mig.

Ha en fortsatt trevlig helg!

Filmkväll

Ikväll efter att ha slutat jobbet och ätit en jättegod lax och pastarätt fixade jag med lite saker på mitt rum samtidigt som jag såg på "High School Musical 3".

Nu är det sängen så jag är utvilad tills imorgon bitti då det är dags för ännu ett pass av Body Attack. Känns som att jag gjorde det passet igår. Tiden går så himla fort!

I dag har vi haft solsken och härligt vårväder. Så skönt! Det blev både promenad och lekparken idag! Det är våår!

En vecka kvar

Igår gick jag och lade mig redan klockan halv tio. Så jag var skönt utvilad när jag vaknade imorse.

Idag är det redan torsdag. Vart tar alla dagar vägen? Men jag klagar inte för det betyder att imorgon är det fredag!

Igår hade jag varit i USA i exakt 7 månader. Inte illa! Och vad händer om exakt en vecka? Exakt en vecka? Jo, då landar min älskade familj i USA. Det känns jättekonstigt att det bara är en vecka kvar. Jag har inte träffat min familj på 7 månader och snart, väldigt snart får jag göra det! Wow!

Nu är det snart jobb som gäller och ikväll ska jag göra våfflor. Får se hur det blir!

Jag ska bli LCC

Ikväll var det au pair möte. Hade mig med några frågor om förlängning till min LCC. Hans svar: "Det vet jag inte". Inte det svaret man vill ha direkt. Blev frustrerad. Han skulle iofs skicka papper med info men det var ju svar muntligt jag ville ha.

Detta får mig att vilja bli LCC så att jag kan göra allt bättre, roligare möten osv.

Några har frågat mig om det är krångligt att förlänga och det är det inte. Det är bara det att jag vill åka hem till Sverige och det är tydligen lite klurigt att resa sitt andra år. Man måste fixa ett nytt visum i Stockholm om man åker hem osv. Det är det som är lite krångligt och som jag hoppas att jag ska få svar på och då bli lite klokare.

Nu ser jag på "One tree hill" och sen ska jag sova!
God natt!

Sushi middag och museum

I lördags var jag och åt sushi med mina värdföräldrar. Det var riktigt trevligt och maten var, till min förvåning, jättegod. De beställde in hur mycket som helst och det var såå gott!
Mycket trevlig kväll!



I går åkte jag och min värdmamma med alla barnen till New York State museum. Vi åkte dit så att jag sen kan ta min familj dit när de kommer (ja, de kommer snart). Vi gick runt och tittade och det var intressant. Efter en karusellåkning då varken jag eller min värdmamma kunde sluta skratta så åkte vi hemåt. Så snällt av henne att ta sig tid att göra detta för mig. Jag är glad att vi gjorde det för så som vi irrade omkring för att hitta parkering är jag glad för att det var hon som körde. Nu vet jag hur vi ska göra.

Nu har jag precis varit och framkallat en hel del bilder. Snart är det dags att jobba igen och ikväll är det au pairmöte.

Jag är klar!

Nu har jag suttit i hur många timmar som helst och skrivit på båda mina uppsatser. OCH JAG ÄR KLAR!!

Underbar känsla!

Nu ska jag ut och äta sushimiddag med mina värdföräldrar. Trevligt! Känns lyxigt att de fixar barnvakt för att ta med mig ut.

Vi får väl se om båda mina värdföräldrar kommer med ut för så här lät det vid lunch.

Värdmamma: Vilket lyx att du får gå ut ikväll och inte sitta barnvakt!
Jag: Jaa, det ska bli kul!
Värdpappa: Vart ska du?

Haha! Men nu är alla med på noterna!

Hoppas ni har en trevlig helg!

12 timmars jobb

Klockan är åtta och jag har jobbat fram till strax efter sju ikväll, från sju på morgonen. 12 timmars jobb och det känns kan jag säga. Det har varit fullt upp hela dagen. Pga en sak som hände så jobbade jag extra. Lite rörigt kan man säga men jag är tacksam över att jag hade min värdmormor som var med och hjälpte mig och även min värdmorfar som kom förbi en sväng så att jag och min värdmormor kunde åka iväg till min äldstas tjej skola och spela spel med några barn. Det var faktiskt kul och barnen var söta!

Men nu, efter tolv timmars konstant jobbande, känner jag mig trött. Ska upp tidigt imorgon igen, antingen ska jag träna eller göra en annan sak. Även om helgen inte började som jag hade tänkt så hoppas jag att helgen blir bra och att jag kan vara effektiv. Trots en låång dag så har den gått fort och inte varit allför jobbig, dock rörig men men.

När jag och den minsta hade hämtat killen från preschool så åkte vi för att äta. Satt och åt var det sista som de gjorde. De sprang omkring och den minsta låg på golvet och grät och skrek. Sen sprang jag in i en bokaffär för att köpa ett vykort. Då springer den lilla in bakom disken och tycker det är jättekul att jag vill att hon ska komma ut. Hon lekte kurragömma med dig och jag kunde inte låta bli att skratta trots att jag skämdes. I leksaksaffären låg hon också på marken och tyckte det var jättekul att hon inte gjorde som jag sa. Är inte barn för charmiga?!

Snart ska jag sova!
Trevlig helg!

Snart helg!

Jag borde gå och lägga mig vilken minut som helst. Imorgon blir en tidig morgon, jag ska nämligen hjälpa till att få de äldsta barnen till skolan, något jag aldrig gjort förut så därför ser jag faktiskt fram emot det även om det innebär en tidig morgon. När barnen kommit iväg med respektive skolbuss blir det att se till att killen blir klädd och får frukost, iväg till skolan, ge lillan frukost osv, hämta killen och åka iväg och äta lunch och leka lite. Blir en hel del att göra men det är kul.
Kom nyss hem från Starbucks där jag suttit med Sarah och skrivit på en av mina uppsatser. Mycket trevligt! De senaste dagarna har det faktiskt blivit en hel del uppsatsskrivande vilket känns riktigt bra. Jag har kommit igång bra och ser även slutet på det. Målet är att bli klar i helgen.

Det är redan fredag imorgon. Och jag är ledig redan från fyra imorgon och hela helgen. Vilken lyx! Jag har inga planer vilket faktiskt känns riktigt skönt. Jag har så mycket att fixa så det är nog bra att jag har en hel helg att ägna mig åt dessa saker. Jag ska bla städa mitt rum, skriva klart mina uppsatser, kolla vilka saker som ska hem till Sverige med mina föräldrar, fixa vårfint på rummet, bädda rent, tvätta, köpa preseneter, köpa påskgrejer, köpa klänning till påsk. framkalla bilder, träna osv osv. Även om jag känner mig lite smått stressad över allt jag måste göra så ser jag fram emot denna helg. Den kommer att bli så härlig.

Som sagt, nu är det dags för sängen. Måste ha ork och energi till imorgon.
God natt!

Min namnsdag!

I lördags, den 14 mars, hade jag min namnsdag! Min namnsdag brukar inte firas så mycket men det var kul att berätta om det för min värdmamma då de inte har detta i USA. Jag sa att jag kanske får ett par strumpor och blommor av min familj och kanske något av mormor och morfar. I år fick jag ett kort från mormor och morfar, ett kort från familjen och ett kort från Martina. Tack!

I fredags, dagen innan min namnsdag, kom mina värdmorföräldrar hit. Det lagades mat och de sa att vi kunde säga att det var min namnsdagsmiddag. Snällt tänkte jag och tog barnen på en promenad. När jag kommer hem står det en jättefin blomma på mitt rum med ett fint kort från mina värdmorföräldrar. Så snällt! Det var fina vårfärger!
Gick ner och åt och då kommer den äldsta tjejen med en present till mig, det var en box med High School Musical på. Hon känner mig kan man väl säga. Så gullig hon är! Får ett kort av min värdmamma och ett annat kort där det stod att jag var bjuden på Sushimiddag med mina värdföräldrar. Det ser jag verkligen fram emot! Fick även lakrits och swedish fish. Så snällt!
Barnen ville sitta vid mig och äta. Och den näst äldsta var väldigt på och kramades och sa hur mycket hon älskade mig. Sen tittar hon på mig med sina bruna ögon och frågar: " Ska du åka hem nu?". Det gjorde så ont att höra det. Jag försäkrade henne om att så inte var fallet. Tanken på att detta skulle vara en avskedsmiddag kändes hemskt, att en sådan någon gång ska komma känns fruktansvärd. Tur att den inte kommer än.
Helt plötsligt säger min värdmamma att hon köpt min favorittårta. Blev jätteglad! Jag blev jätteförvånad när hon tog fram den och det stod "Happy Name Day" på den. De i affären hade inte riktigt förstått vad det var för nåt, min värdmamma hade sagt att det var en svensk sak. Kul!
De satte i ljus och sen sjöng de " Happy Birthday to you" men dagen till ära sjöng de "Happy Name Day to you". Haha, det var så kul! Sen fick jag blåsa ut ljusen och skära tårtan samtidigt som jag önskade mig något. Sedan åt vi den och den var som alltid lika god.

Jag har aldrig blivit såhär firad på min namnsdag förut. Det kändes som min födelsedag men det var så himla snällt och gulligt av dem. Det värmde verkligen! Och jag kommer alltid att minnas min namnsdag här i USA!

 

Full fart hela dagen

Dagen har gått i ett sen jag började jobba. Åkt och handlat, naptime, läxläsning, tvätt, göra lunchlådor, göra iordning barn till simskola, ta upp från nap, åka till simskola, middag, lek och läggdags.
När man jobbat och själv lagt alla fyra barnen så känner man sig trött men ändå väldigt nöjd när alla barnen ligger i säng!

Hade en väldigt mysig stund med barnen på kvällen. De är så söta!

Nu ska jag själv sova!

St Patricks Day

Idag är det St Patricks Day i USA. Den firas väldigt stort av människor som har irländskt ursprung och är man student så dricker man öl från tidig morgon till sen kväll. Många äter också cabbage och corn beef.
Nästan alla klär sig i grönt. Eftersom jag är i USA ville jag ju också klä mig i grönt men inga gröna kläder hade jag så på morgonen begav jag mig ut och köpte mig ett grönt linne. Kom också på att jag fick ett fyrklöver av Louise i present så det var ju mer än perfekt. Hann också med lite annan shopping såklart.

Vårkänslorna är verkligen starka just nu. Solen lyser och vi har 50 F (10 C) här i Albany. När jag gick till affären luktade det till och med vår. Underbart! Kan man annat än le just nu?? Jag känner mig så lycklig!

Ha en bra dag! Happy St Patricks Day!


Silver Bay

Så var man hemma från sin första au pair kurs på Silver Bay.

Sarah och Trine kom och hämtade mig vid halv sju i fredags och vi körde upp till Silver Bay. Efter ca en och en halv timme var vi framme och vi checkade in. Fick ett rum över våra förväntingar med egen toalett och dusch. Perfekt! Gick och hade välkomstmöte. Vi stannade kvar och satte oss vid ett piano och spelade och sjöng. Så himla mysigt!
Sen gick vi och lade oss.

Gick upp vid sju på lördagsmorgonen. Åt en jättegod frukostbuffé som bestod av allt från våfflor, yoghurt, scrambled eggs, bacon, bagels och frukt. Så gott!
Efter frukosten var det dags för den första lektionen och vi hade valt "American History Highlights". Jag tyckte det skulle bli kul och intressant och det var det faktiskt. Kände mig dock ganska trött. Men det var intressant!
Efter det var det dags för den andra lektionen och då var valet " Discodancing". Det var kul och jag kände hur kul det skulle vara att börja dansa igen. Vi hade en timme på oss och fick lära oss några grundsteg. Kul!

Sen var det lunch och efter det var det dags för ännu en lektion. Den här gången hade vi något som hette "Performance Art". Vi pratade om teater och de olika rollerna som finns i filmer och sen var vi i grupper och hittade på en egen sketch. Jag, Sarah och Trine var i en grupp tillsammans med en kille från Tyskland och en tjej ifrån Ryssland. Det var riktigt roligt och de var så kul att se de andra gruppernas sketcher. Skrattade så mycket!
På lektionen tyckte jag att jag kände igen en tjej från Norrköping. Hon var så lik den tjejen och hette samma sak så efter lektionen gick jag fram och frågade om hon var från Sverige och Norrköping. Och det var hon!! Det var så himla roligt, kan faktiskt inte förklara hur glad jag blev. Hon var så trevlig och att träffa henne gjorde verkligen min helg! Så kul!
Vi fick lite fritid och då begav sig jag, Sarah och Trine till gymmet och tränade. Det kändes riktigt bra!
Sen var det middag och efter det samlades alla au pairer i en lokal och hade lekar med personalen. Det var så himla roligt och jag (och alla andra) skrattade hur mycket som helst! Så kul! Efter det satt vi och pratade med lite andra au pairer. Gick och åt glass och sen var det disco som gällde. Gick dit och vi var de första som började dansa. Men musiken var så dålig så det slutade med att vi gick därifrån och satt och pratade med två andra svenska au pairer. Trevligt!
Sen var det sängen!

I söndags gick vi upp vid sju, gjorde iordning oss och plockade iordning och sen gick vi och åt frukost. Efter det hade vi en lektion i Amerikanskt teckenspråk. Det var riktigt intressant och kul. Tyvärr bara att man inte kan använda samma teckenspråk i Sverige. Efter den timmen var det dags för vår sista lektion som var "American Criminal Justice". Tiden gick fort och han som höll i det hann inte säga så mycket men det han sa var ganska intressant trots att han hela tiden försökte vara rolig. Efter den sista lektionen var det dags att åka hem och lämna Silver Bay.
Efter ett stopp på Mc Donalds var vi hemma igen. Trots en jättetrevlig helg så var det skönt att komma hem. Min femåriga tjej sprang fram och gav mig en stor kram och sa att hon hade saknat mig och sa att hon gråtit efter mig igår kväll. Så söt! Alla blev glada över att se mig vilket verkligen värmde. På kvällen busade jag och myste med den minsta. Hon var så söt att jag inte kunde sluta skratta och släppa henne.

Au pair helgen på Silver Bay var över mina förväntningar. Det var verkligen jättekul och trevligt! Jag träffade en del härliga au pairer som man utbytte erfarenheter med vilket var kul. Tänk att man har samma "jobb" men att det kan vara sååå olika.
Den här helgen kommer jag verkligen att kunna leva på länge. Det var så kul att träffa nya människor och att vara borta en helg får en verkligen att känna att det är väldigt skönt att komma hem.

Så nu behöver jag bara skriva två uppsatser på fem sidor var, en om mig själv, och en som har något med USA att göra, så har jag fått mina 3 credits. Då är det bara 3 credits kvar.

Som sagt, en mycket rolig helg i Silver Bay! Förena nytta med nöje helt enkelt!

Här kommer lite bilder från helgen. Klicka på dem för att få dem större.
    

Mathilda

Imorgon, den 14 mars säger jag Grattis till mig själv som då har namnsdag.

Mathilda/Matilda är ett tyskt namn som började användas på 1600-talet. Namner betyder styrka och självförtroende. Mathilda/Matilda var ett populärt namn i början på förra seklet och blev åter populärt under 1980-talet.

Så grattis alla Mathildor/Matildor där ute i världen!


Nu åker jag på au pair skola över helgen till Silver Bay. Hoppas att det blir en rolig helg!
Vi hörs när jag kommer hem. Då ska jag också försöka att se Melodifestivalen på webbtv utan att få resa på vinnaren. Vi får se om jag lyckas.

Ha en trevlig helg!


Melodifestivalfinalen 2009

Så var det dags för Melodifestivalfinal och så här tycker jag om årets finalister:

Måns Zelmerlöf "Hope & Glory" -
Den här låten tycker jag om. Den låter ganska mycket som hans andra låtar men det gör ingenting för jag älskar dem. Mycket bra låt med härliga Måns.

Caroline af Ugglas "Snälla snälla" -
Njae, jag är inget fan av denna sångerska och inte utav denna låt heller. Dock är den bättre än de andra låtarna av henne som jag har hört.

Agnes "Love love love" -
Jag tycker om den här låten. Skön discolåt som sätter sig på hjärnan.

H.E.A.T "100 miles" -
Den här låten gillar jag. Framförallt refrängen. Bra låt!

Emilia "You´re my world" -
En fin låt men inte så mycket mer.

Alcazar "Stay the night" -
Jag brukar tycka om Alcazars låtar och det gör jag även denna gång. Det är en bra discolåt spm man blir sugen på att dansa med till.

Sarah Dawn Finer "Moving on" -
Den här låten tycker jag är jättefin och passar perfekt till Sarahs vackra röst. Gillade hennes nummer skarpt. Speciellt när hon åkte upp på peidestalen. Mycket fin och bra ballad! Jag gillar den!

E.M.D "Baby, Goodbye" -
Detta är en bra låt som garanterat kommer att spelas mycket på radion. Den är svängig och bra.

Sofia "Alla" -
Jaa, så var det ju grekiska hon sjöng på och inte svenska. En helt okej låt, men ingen vinnare.

Molly Sandén "Så vill stjärnorna" -
Detta är en riktigt fin låt och hon har en vacker röst. Men jag är, av någon anledning, emot att en ballad ska vinna Melodifestivalen. Så en mycket bra låt, men ingen vinnare.

Malena Ernman "La Voix" -
Tyckte inte alls om denna låt när jag hörde den första gången. Men nu när jag lyssnat och sett hela låten så måste jag erkänna att den faktiskt är helt okej. Vissa delar av låten är faktiskt bra!


Så vem tycker jag, efter denna korta bedömning, ska vinna Melodifestivalen 2009?
Jag brukar vaje år ha en favorit. men det har jag inte i år. När jg har tittat runt lite har jag märkt att Caroline af Ugglas ä en favorit men framförallt Malena Ernman. Och av dem två tycker jag Malena Ernman ska vinna. Hon har ett annorlunda nummer och det skulle kunna slå utomlands.
Nej, det här var svårt. Tyvärr kära läsare men jag har inte direkt någon favorit. Jag tycker jättemycket om Sarah Dawn Finers låt men vill inte att en lugn låt ska vinna. Måns, Agnes eller Alcazar kanske?? Eller varför inte Malena Ernman så kanske chansen att vinna Eurovision song contest blir större. Vem vet?!
Den låt som jag går runt och sjunger på och som har fastnat är Sarah Dawn Finers låt. Den är så bra, men som sagt en ballad. Fast jag kanske kan ändra i min tanke om att ingen ballad ska vinna?

Jag lämnar över till Svenska folket! Låt bäste man/kvinna vinna på lördag i Melodifestivalen 2009!




Melodifestivalen 2009: Final


På lördag är det dags! Då går finalen av Melodifestivalen 2009 av stapeln.
32 bidrag har blivit 11 bidrag. 11 bidrag som slåss om att komma till Eurovision Song Contest i Moskva den 16 maj 2009.

Från starten den 7 februari i Göteborg har kalaset gått genom Skellefteå, Leksand och Malmö. Med ett stopp för en andra chans i Norrköping är vi nu framme för finalen i Stockholm, i Globen.

Vem av dessa 11 artister står i slutet som vinnare i den svenska tävlingen? På lördag får vi svaret.
Då vet vi vinnaren av Melodifestivalen 2009!


Vem tror ni vinner? Vem hejar ni på?





Förlängning?

Igår kom papprena om förlängning. Nu känns det på riktigt!
Tankarna virvlar fram och tillbaka. När jag och min värdmamma satt och läste så förstod jag att det inte bara är att skriva på ett papper att man vill stanna. Så det är mycket jag vill kolla upp innan jag bestämmer mig.


USA:s största Wal-Mart

Jag skulle häromdagen gå in och kolla öpettiderna på det Wal-Mart som ligger i närheten av mig. Hamnade på Wikiepdia och fick till min förvåning se att detta Walmart som för mig tar ca 5-10 minuter att komma till är det största i hela USA. Inte illa!
År 2008 blev detta det största Walmarten med sina 260,000 square feet (24,000 m²) som sträcker sig över två våningar.
Inte visste jag att det Walmart som jag besökt flera gånger är det största i hela USA. Där ser man!


Åhh, det ligger i luften

Nånting är på gång....
Är det vår?!

Idag har solen lyst och det har varit varmt och skönt väder. Underbart! Jag fick sådana vårkänslor och det var så härligt!
Åkte till shoppingcentret och mitt vårhumör spred sig till mitt shoppinghumör så jag shoppade loss. Men det var svårt att inte shoppa när man såg alla snygga vårkläder i alla härliga färger. Det blev dock en kort shoppingtur så att jag skulle ha några pengar kvar när jag var klar.
Men riktigt nöjd med mina inköp är jag i alla fall!




I måndags var det snö och kallt, idag var det vårväder och imorgon ser du ut att bli sämre väder. Det ändras snabbt och ofta.
Hoppas att vårvädret kommer snart för att stanna!

Skidåkning i Whiteface, Lake Placid

I fredags begav jag mig hem till Sarah och sov där. Mycket trevligt! Vi såg på filmen "Nick & Norahs Infinite playlist". Mycket bra film!

Klockan halv sju på lördagsmorgonen begav vi oss till vårt mål: Skidåkning i Whiteface. Det tog ca två timmar att köra och vägen efter att vi hade kört av motorvägen var jättefin. Det var skog, berg, frusna vattenfall, snö och sjöar. Så himla fint!
Vid kvart i nio kom vi fram till vårt mål, det var verkligen häftigt att se alla berg. Vi köpte liftkort och hyrde skidor, stavar och hjälm. Sedan var det dags att prova backarna.
Vi tog, för första gången i våra liv, en kabinlift upp till toppen. Sedan var det bara att ta sig neråt. Men oj vad brant det var då märkte jag. Då saknade jag verkligen hederliga "Esset" i Romme. Men med lite hejarop från Sarah så tog jag mig neråt. Men jag måste säga att backarna där var mycket brantare än vad de är hemma i Sverige. I alla fall där jag har åkt skidor.
Backarna var riktigt långa och det tog lång tid att ta sig ner vilket i sig var väldigt härligt. Jag tror att jag tog liften upp ca 4 gånger under min fem timmar som jag åkte skidor. Och det säger väl något om hur långa backarna var (inte hur sakta jag åkte). Men det var så härligt! Underbar utsikt, vackert väder, trevligt sällskap och rolig skidåkning. Vi stannade flera gånger bara för att ta härliga kort. Och jag njöt flera gånger av att bara svicsha ner för backarna!

Efter fem timmars åkande kände sig både vi och benen klara. Så vi slappade lite i värmestugan innan vi gick till en shop där vi köpte varsin collegetröja som det stod "Whiteface" på och lite andra saker.

Efter det begav vi oss till Lake Placid som bara låg en bit därifrån. Lake Placid är ett litet mysigt ställe som har haft OS hela två gånger. Och det kunde man se, det mesta man såg handlade om OS. Vi promenerade runt lite och tog lite kort. Köpte även två sovunierer, en vimpel och en guldmedalj. Sedan började det regna och vi begav oss hemåt. Stannade och åt på ett efterlängtat Mc Donalds. De har inte Mc Feast här i USA, men efter en specialbeställning fick vi detta. Mycket gott!

Åkte hem till Sarah och lade in alla korten på datan innan Sarah skjutsade hem mig.
Somnade väldigt gott ganska snabbt efter att jag hade kommit hem.

Underbar dag i skidbacken i en stad i USA som har haft OS. Inte illa! 
 
 



Underbart med andra ord!

Penga glädjeskutt

Blev väldigt glad när jag gick in för att kolla mitt konto precis. Jag hade vääldigt mycket pengar vilket gjorde mig jätteglad! Sedan den 27 februari har jag bara haft inkomster, inga utgifter. Det blir lite komiskt när man tänker på att Louise åkte den 26 februari.

Men men nöjd och glad är jag idag men imorgon kommer en hel del pengar att försvinna. Det blir en kort och dyr skidresa. Men det gör inget för jag har velat åka skidor här i USA och nu ska jag få göra det. Och inte var som helst heller. Jag ska åka skidor i Lake Placid, ett ställe jag velat besöka och försökte komma till nu i vintras men det blev inte av. Men nu blir det det! Lake Placid har hållt OS och sägs vara ett jättefint ställe, så det ska bli riktigt kul att komma dit!


Se upp i backen

Nu är fredagens jobb över. Var ensam med den minsta på kvällen och vi hade en mysig tid. Hon är bara så rolig och smälter mitt hjärta.

Snart kommer Sarah och hämtar mig och jag ska sova hos henne inatt. Imorgon bär det av för att åka skidor hela dagen. Även om jag inte känner mig på topp så ser jag fram emot det jättemycket.

Så jag återkommer med uppdatering på söndag. Ha en trevlig helg!
Tänkte höra med er om ni har tips på vad jag kan skriva om i min uppsats for att få mina credits. Uppsatsen ska ha nåt med USA att göra. Det kan vara en person, en byggnad, en plats, en tradition osv. Tips tas mer än gärna emot!

Som sagt, ha en trevlig helg!

Ps. Imorgon (lördag) är det andra chansen i Melodifesivalen i Norrköping. Och jag är inte där vilket känns riktigt tråkigt. Men vi kanske får Melodifestivalen igen om sju år och då ska jag minsann vara där!

Swedish Pancakes

I veckan blev det att bjuda barnen pa svenska pannkakor.

Det tog sin lilla tid och jag skamtade att man kunde se pa pannkakorna nar jag hade haft en lugn stund och nar jag inte haft det, (branda= ej en lugn stund).
Pannkakorna blev gjorda och de blev en favorit!
Trots att jag forsokte fa dem att testa jordgubbsylt, gradde, jordgubbar eller liknande sa blev det gemensamma svaret: Sirap!

De at med god aptit och tyckte att det var jattegott.

Slutreslutatet: Swedish pancakes = en stor favorit!

Det var inte sista gangen jag stod och stekte pannkakor!

 




Å, Ä och Ö

Jaaaaa!!!

Jag hittade det! Välkommen till min blogg med å, ä och ö igen.

Men jag tror att ni får stå ut med lite blandat språk för man lär sig ganska fort att inte ha å, ä och ö så nu kommer det att ta ett tag att vänja sig tillbaka. Men nu har jag i alla fall å, ä och ö. Jaa!!!!

Samlar krafter

Just nu har jag en halvtimmes rast for att vila och samla krafter. Och det kan behovas. Barnen holl mig igang med brak och tjafs nar de kom hem. Att ha fyra barn da ar inte latt.
Som sagt sa behover jag krafter for i kvall ar jag hemma med alla fyra barnen sjalv. Detta ar tredje kvallen i rad och det tar pa krafterna vill jag lova.

Samla krafter och sen back to work!

God morgon världen!

God morgon världen säg vad som star pa?

Huvudvarken har forsvunnit men jag kanner mig lite hangig och har valdigt ont i halsen idag. Hoppas att det gar over snart. Min vardmamma sa nagot om glasstarta igar kvall men da madde jag alldeles for daligt for att ata det. Kanske idag ar en battre dag?!
Ska forsoka att ta det lugnt idag men barnen har halvdag i skolan sa de kommer hem snart. Far se hur lugnt det blir da..

Ha en bra dag!

PS. Jag ar sa trott pa att skriva utan a, a och o. Haha, om ni forstar. De gangerna jag har haft det pa sista tiden har jag kopierat och klistrat in vilket tar sin lilla tid. Nu har jag vant mig vid att skriva utan det sa det gar fort anda men jag tycker det ar mycket snyggare nar alla bosktaver ar med. Ar det nagon som vet hur man far ett tagnentbord att bli svenskt??

God natt!

Klockan ar tjugo aver atta och om tio minuter kommer jag att ligga i min sang for att sova. Finns ingen ork till att jag gora nagot annat, mitt huvud bara dunkar. Hoppas att det gar over tills imorgon.

God natt!

Hemmagjorda semlor

Jag har aldrig bakat semlor förut men nu när jag är i USA så kände jag att jag ville prova att göra detta.
Sagt och gjort. Jag köpte ingredienserna och igår fann jag mig tid att göra dem. Det tog sin lilla tid men jag är förvånad över resultatet.
De såg hemmagjorda och bra ut och de smakade precis som de ska göra. Jag var faktiskt lite stolt över mig själv. Min värdmamma smakade en och hon tyckte att de var underbart goda. Det gjorde mig jätteglad!

Nu sitter jag här dagen efter med en semla och varm choklad. Så gott!

Inte trodde väl jag att jag skulle baka semlor en dag. Men här i USA verkar allt vara möjligt!


Har ni ätit/bakat några semlor?

Ha en trevlig dag!


Au pair forlangning?!

Nu ar det officiellt: Jag funderar pa att forlanga mitt au apair ar och stanna langre har i USA.

Jag kommer att skriva mer om detta lite langre fram. Inte idag, inte imorgon, inte den har veckan. Men sa smaningom. Jag har inte bestamt mig an och behover inte gora det an pa ett tag men tankarna snurrar och jag har pratat med bade min familj i Sverige och med min vardfamilj. Min familj hemma ar positiva (forutom min syster som tycker att efter ett ar har jag val varit borta tillrackligt lange). Min vardfamilj skulle alska om jag ville stanna hos dem. Men de vill inte pressa mig och har sagt att de stottar mig i vilket beslut jag an tar. Men de haller sina tummar for att valjer att stanna hos dem.

Ett stort beslut att ta och jag ar inte klar med mina funderingar.


Fortsattning foljer.....

Familjen kommer!

Om exakt en manad lyfter min familj fran Sverige och beger sig till andra sidan Atlanten, till USA, till New York, till mig!
Om en manad far jag traffa dem. En manad, det ar ingenting. Tiden kommer att ga sa fort. Det ar med blandade kanslor jag tar emot min familj. Men just nu ar jag forvantansfull och det ska bli saa kul! Ser fram emot att spendera tid med dem i New York City och det ska bli kul att fa presentera dem for min vardfamilj och att de ska fa traffa mina gulliga barn.

Alskade familjen - om en manad ses vi!

Kalas

Klockan ar atta och jag ar sa fuktansvart trott. Hade tankt gora lite nytta men jag kanner mig bara sa trott. Vet inte varfor.
Idag var det kalas har for min vardmorfar. God mat och tevliga manniskor. Nar tartan kom in sa min vardmamma att det var lite for mig ocksa, for att jag har varit hos dem i exakt 6 manader idag.

I fredags var det ocksa kalas. Da var det 95 ars kalas. Inte illa!
Nar vi kom hem spenderade jag fredagskvallen med att sitta och prata med min vardmamma uppe i mitt rum. Vi pratade i ca 2 1/2 timme. Jag skrattade och grat om vartannat. Men det kandes riktigt bra efterat och jag var glad att vi pratade om allting.

Nu ska jag gora iordning mig och krypa ner i sangen. Varfor ar jag sa trott? Traningsvark som bara den har jag ocksa.
God natt!

Lordagkvall

Nu sitter jag har och forsoker halla ogonen oppna tills mina vardforaldrar kommer hem.
I dag var jag med min vardpappa och de tre aldsta barnen och tittade pa min "kusin" nar han spelade basket. Det var spannande och kul och han var duktig!
Nar jag kom hem slappade jag och sen borjade jag jobba. De tva aldsta sov over hos mormor och morfar sa jag hade bara de tva minsta vilket var skont. Lade kille i sang och sen at jag och den minsta. Det var ju lordag sa jag gav henne lite glass till efterratt. Sedan myste vi och busade. Hon ar bara sa himla sot!
Nar hon lag i sang at jag godis och sag pa "High School Musical 3". Underbart bra film!

Nu ser jag pa en repris fran Oscarsgalans roda matta. Ar valdigt trott och ser fram emot att krypa ner i sangen!
God natt!

RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se