I mål!

Efter 5 km, 3.3 miles, 5232 steg och med en tid på 31.30 minuter så kom jag i mål.
Var helt slut men mycket nöjd över mig själv.


Stämningen var på topp vid startlinjen tillsammans med 4000 andra kvinnor som var där för att delta. Jag var nervös faktiskt men peppad och taggad. Solen sken och det var fint väder. Jag sprang och sprang, jag gav mig inte. Var helt slut när jag sprang över mållinjen men riktigt nöjd och glad över att jag hade gjort det. Jag klarade det!

Nu väntar duschen och sen ska jag jobba!Klara, färdiga, spring

Idag gäller det! Snart ska jag iväg och springa.
Mitt mål är bara att komma i mål, och helst levande. Ska försöka att ha kul också. Men jag känner mig peppad och taggad.
 

Nu kör vi!!


South Carolina Dag 8 - Hemresan

Dag 8

Så bar det av hemåt! I Charleston fick vi vänta på flyget i ca 20 minuter extra. I Charlotte fick vi vänta ca två timmar. Jaa, tur med flyg hade vi inte denna semester. På ditvägen hade min värdmamma skojat om att hon alltid, när hon var ung, hoppades på att få sitta brevid en snygg kille på flyget. På hemvägen var våra sittplaster utspridda och jag fick sitta själv. Det komiska var att på båda resorna hamnade jag brevid killar. Den första var en trevlig och pratglad kille, den andra en snygg kille från marinkåren. Inte illa!

När vi landade i Albany och kom till huset kände jag " Home sweet home". Det var trots allt skönt att vara "hemma" igen!

Trots otur med både flyg men framförallt väder så var det en jättebra semester. Det var så skönt att bara komma bort från vardagen och göra något nytt, att vakna på morgonen och inte ha några planer. Jag älskar släkten så det var kul att spendera tid med dem. Vissa hade jag aldrig träffat, andra bara en gång. Det blev en hel del frågor om Sverige, prat och diskussioner. Tänker tillbaka på semestern med ett leende och saknar allt redan.

Det var en jättebra semester i South Carolina!
 

South Carolina Dag 6 och 7

Dag 6

Vaknade till blå himmel och sol. Vi rusade ner till stranden där kusinerna lekte med drakar. Dock blåste det något förskräckligt. Med sand i ögonen och saker som blåste iväg bestämde vi oss för att gå till poolen istället. Poolen var uppvärmd så det var skönt! Spenderade tid in den istället vilket var kul.

På eftermiddagen åkte jag och min värdmamma till Charleston. Vi gick till en marknad och några antikaffärer. Kul och intressant! Sen gick vi in i några affärer och kollade kläder. Kul! Det var så trevligt att spendera lite tid med min värdmamma.

På kvällen blev det pizzakalas med allihopa och en mängd olika sorters pizzor. Det var riktigt trevligt och jag satt länge kvar och pratade med min värdmammas systrar. De är så roliga och trevliga. De sa att de skulle försöka hitta vänner till mig. Så snällt! Det roliga var att det var mest fokus på pojkvänner och inte bara vänner.

När jag och min värdmormor gick hem efter middagen stannade en polisbil och vevade ner rutan. Vad har vi gjort nu tänkte jag? Han frågade bara om pizzorna vi hade i händerna. Vi erbjöd en till honom men han tackade nej. När han åkte därifrån sa han: "See you later". Det hoppas jag inte tänkte jag, för då betyder det att jag är i trubbel. Jag såg honom aldrig igen.


  
 
Dag 7

Vår sista dag på semestern och jag vaknar upp till sol och blå himmel. Underbart! Detta var också min lediga dag. Efter frukosten tog jag en promenad på stranden. Jag älskar att göra det! Man känner redan värmen, man ser havet och man känner sanden mellan tårna. Det går inte att förklara men jag känner ett sådant oerhört lugn och lycka. Jag älskar promenader på stranden. När jag kom tillbaka följde jag med de andra till poolen där vi badade. Poolen var som sagt uppvärmd och en dag som denna hade det inte gjort något om den hade varit lite svalare. Efter lek i poolen, lunch och fotografering av alla kusinerna (på min begäran) så begav vi oss till stranden. Där byggdes det sandslott och sen blev det bad i havet. Det var kallt i början men sen riktigt skönt. Jag och två av kusinerna hoppade i vågorna och åkte med på boogie boards (små surfingbrädor). Det var så kul! Vi hade riktigt kul ihop och jag uppskattade verkligen det för jag brukar inte "leka" med kusinerna så det var kul att göra något ihop. Min värdmamma kom också in och vi "surfade" på vågorna. Så kul!

Sen gick vi till huset och jag satte mig och läste. Efter det började jag att packa för hemgång. Det var först få jag märkte hur mycket jag hade bränt mig. Hela kvällen gick jag runt med smärta och det var inte alls kul! Efter en oerhört rolig dag ute i solen fick jag ta smällen. 

 
 


South Carolina Dag 4 och 5

Dag 4

Vi hade en lugn och skön förmiddag. På eftermiddagen åkte vi till en lekpark och lekte. Jaa, det var väl ungefär så vi spenderade den dagen. Humöret var inte på topp pga det dåliga vädret.

 

Dag 5

Var mulet väder även denna dag. Jag och min värdfamilj åkte till ett ställe där de hade växter och blommor osv. Vi tog en tågtur och såg träd, blommor, krokodiler och sköldpaddor. Kul! De hade också ett "petting zoo" där man kunde klappa djur som kanin, rådjur, getter och grisar. Barnen tyckte det var jättekul! Jag var mest rädd, haha!

Solen tittade fram och det var varmt så när vi kom hem skyndade vi oss att ta på oss badkläder och så gick vi till poolen och badade. Riktigt kul och skönt!

 
  

 

 
I Charleston, South Carolina, där vi var är de kända för sina korgar som är gjorda av sjögräs (tror jag). Det är väldigt fina men riktigt dyra.

På kvällen följde jag med "grabbarna" på baseball. Med grabbarna menas min värdpappa, värdmorfar, värdmorbror, och två kusiner. Detta var min första baseball match och när jag såg planen så kändes det verkligen så amerikanskt. En känsla som inte går att beskriva! Jag försökte lära mig reglerna och det påminner en hel del om brännboll. Det var kul att titta på men matchen var så oerhört lång, ca tre timmar. Det var lite för långt. Men det var riktigt kul att ha varit på en baseball match! Kul också att sitta så nära för när vi åker för att se Yankees gissar jag på att spelarna kommer att se ut som myror.

  


Friday

Nu är klockan lite efter elva här. Jag har jobbat på morgonen och har bara två timmar kvar. Två timmar! Sen slutar jag för dagen. Så skönt! Då blir det att åka iväg och fixa lite ärenden.

Oj, nu måste jag åka och hämta killen från preschool.
Vi hörs senare!


Ha en trevlig helg!

Pust...

Kom precis hem från gymmet. Var där och sprang. Sista spurten innan det på lördag är dags att springa på riktigt.
Trött men med en skön känsla efteråt är det nu dags för mig att börja jobba.

Vi hörs senare!

Äre röjjj eller?

Idag är det, enligt min kära vän Anna, exakt ett år sedan detta begrepp skapades.
Detta är årsdagen då betygen sattes och klassen S3 + vikarier (får icke att förglömmas) började studentveckan med att tälta. Kunde vi ha fått en bättre start?!

Studentveckan är en av dem bästa veckorna i mitt liv. Hela veckan kantades av så mycket glädje, gemensak och förväntingar. Idag, ett år senare, kan jag inte hjälpa att jag saknar den där veckan och längtar tillbaka. Det var verkligen en vecka att minnas.


S3 -  Äre röjjj eller?

South Carolina Dag 1, 2 och 3

Klockan sju var vi på flygplatsen på lördagsmorgonen. Jag mådde mycket bättre.

Gick på flygplanet och där fick vi vänta en hel timme innan vi kunde lyfta. Vi skulle landa i Charlotte, NC och där skulle vi ha en timmes väntetid innan planet mot Charleston, SC lyfte. Nu när vi var en timme försenade betydde det att vi förmodligen skulle missa vårt flygplan. Personalen sa att folk jobbade med att boka om biljetter för vi var en hel del som hade andra plan att hinna med. Vi landade 11.15 och vårt plan gick 11.20. Flygpersonalen bad folk som inte hade bråttom att sitta kvar så vi andra kunde gå av. Vi var en hel del som sprang av flygplanet när de hade stannat. Jag har aldrig sprungit igenom en flygplats förut. Min värdpappa sprang i förväg och vi försökte skynda på barnen. Det gick sådär, killen drog mer eller mindre åt andra hållet. Som om vi inte kunde ha mer otur så visade det sig att vår gate låg på helt andra sidan. Jag såg inte så mycket av Charlottes flygplats men det enda jag kan säga är att den var låång. En liten minibil kom förbi och min värdmamma hoppade på med tre utav barnen medan jag sprang den sista biten med den minsta. Var helt slut när vi kom fram men gjorde ändå glädjeskutt. Vi hann med planet!!

Mycket förvånade blev vi när vi landade i Charleston och vår packning fanns med på flyget. Hur hann dem med det? Imponerade är bara förnanmnet!

Riktig värme slog emot oss när vi kom ut från flygplatsen. Vi var framme! Efter en lunch åkte vi till vårat beach house. Det var jättefint och hade verkligen strandkänsla. Vi gick direkt ner till havet där barnen badade. Sedan gick vi till det andra huset (hur snyggt som helst) där halva släkten bodde (vi var 13 vuxna och 9 barn uppdelade i två hus). Vi åt lasagne och umgicks. Trevligt!

Sedan gick vi trötta och lade oss. Jag skulle dela rum med den minsta hela veckan. Ett säkert kort trodde jag, för hon brukar sova till runt åtta. Jaa, trodde jag jaa...

Hon vaknade mellan tjugo över sex och sju. Hon gjorde även små ljud under nätterna och en natt var hon vaken mellan halv fem och halv sex.

Dag 2

Vaknade av att den minsta står och hoppar av förtjusning i sin säng och ropar: "Ma, Ma". Så söt! Tog upp henne och la henne i min säng och myste. Så söt!

Direkt efter frukosten begav sig alla barnen till stranden. Det var mulet men varmt ute. De hittade krabbor, starfish (vad är det svenska ordet?) och snäckor. Kul! Efter det tog jag en promenad med den minsta på stranden. Mysigt!

Sen spenderades dagen med bad och lek i pool och på land. Jag slappade en stund i den varma jacuzzin som fanns vid poolen. Riktigt skönt! Det blev också en sväng till stranden där barnen byggde sandslott och lekte i havet. På kvällen blev det middag tillsammans med allihopa!

  


Dag 3

Vaknade upp till mulet väder och regn. Vi bestämde oss för att åka till ett akvarium. Där tittade vi på olika sorters fiskar, små och stora sköldpaddor och pingviner. Kul men vi var väldigt trötta efteråt. Efter lunch hade jag hand om den minsta. Vi tog ett bad i badkaret. Riktigt kul! Sen kom släkten och vi hade en trevlig middag i vårt hus.

  

Barnen

Usch vad tiden går fort. Man tror att man har en massa ledig tid men så sätter man sig vid datorn, svarar på alla mejl och uppdaterar blogg och vips så har tiden sprungit iväg.

Tänkte berätta hur gamla barnen är så ni inte blir helt förvirrade när ni läser min blogg.

Den äldsta = 7 år
Den näst äldsta = 5 år
Den näst minsta = 3 år
Den minsta = 2 år


Hoppas detta gjorde allt lite bättre och lättare för er!

Grillning och ABC

Ikväll grillade vi och satt ute och åt. För mig blev det kycklingsallad, grillad svamp och majskolv. Så gott!
Under mina nio månader här i USA så har det aldrig hänt att vi har kunnat sitta ner och ha en lugn middag allihopa tillsammans med barnen. Men det hände idag! Och det var hur mysigt som helst. Barnen satt vid ett litet barnbord och hade picknick som dem kallade det och vi vuxna satt vid det stora bordet. Gott och mycket trevligt!

När jag badade den minsta och den näst äldsta så satt vi och sjöng alfabetssången. Den minsta kan inte prata än men hon kunde sjunga sången. Jag blev helt imponerad. Tog henne genast till mina värdföräldrar så att dem skulle få höra och till min förvåning men stora glädje så gjorde hon en favorit i repris. Min värdmamma hjälpte till att sjunga och man kunde verkligen flera gånger höra att den minsta satte rätt bokstav i låten och att hon kunde låten. Precis som jag blev dem glada och nästan lite rörda. Det är vår lilla tjej det!
Som jag alltid säger, hon är sen med att prata men jag lovar att när hon väl börjar prata så kommer hon att kunna prata MASSOR! Jag är helt säker på att hon är så smart, hon kan inte riktigt prata än bara. Men det kommer, och när det kommer...oj oj vad hon kommer att prata.

Att höra henne sjunga alfabetssången gjorde verkligen min dag. Hon var så söt! Och hon blev så glad och blyg över all uppståndelse.

Nu är det movietime som gäller. Dags att se filmen "Marley and me".


Bilder på barnen

När jag nu ska skriva och lägga upp bilder från semestern, en semester som jag till största delen spenderade med min värdfamilj, så kommer det inte att vara många bilder jag kan lägga upp pga att på de flesta bilderna så är barnen med.

Redan innan jag kom hit bestämde jag mig för att inte lägga upp några bilder på barnen eller skriva deras namn. Det var mitt beslut, ett beslut som min värdfamilj nu stöttar och tycker är bra.

Jag hoppas att ni har förståelse för detta.
25 maj

Idag har jag varit i USA i exakt 9 månader. Om tre månader hade jag behövt säga hej då och lämna allt detta. Men nu dröjer det 15 månader innan jag behöver göra det. 15 månader! Wow, det är en bra lång tid när man tänker efter.

Men dem 15 månaderna ska jag göra till dem bästa och njuta fullt ut!

Memorial Day

Idag är det Memorial Day här i USA. Dagen ägnas åt att hedra alla män och kvinnor som kämpat och dött i krig.
Min värdfamilj firar inte något speciellt idag, vi njuter dock av att det är en ledig dag. Vi har varit och köpt en mängd blommor så nu planteras det för fullt.
Ikväll ska vi grilla. Mysigt! Blev ingen film igår så förhoppninsvis blir det så ikväll!


Idag säger jag Hipp Hipp Hurra till min kära vän Louise som fyller 22 år! Stort grattis!

Sunday

Förlåt, men det blev inget skrivet om min semester. Istället har jag spenderat dagen med att skypa med familjen, köpa nya träningskläder, gå en promenad med min värdmamma i det fina vädret, läst en bok osv.
Jag följde också med till poolen på country klubben som precis hade öppnat. Det var iskallt i vattnet så det blev ett snabbt dopp. Men nu känns det att sommaren är här vilket känns underbart!

Läste ut boken "Marley and me" idag så nu har min värdmamma varit och hyrt filmen och planen är att den ska ses ikväll. Men jag hör att barnen skriker och inte vill gå och lägga sig så vi får se hur det blir med den planen.Ps. Emelie och June - Snälla ge mig en email adress så att jag kan skicka mina svar till er!

Kräfta

Jag är född i kräftans tecken men det är inte det jag syftar på. Jag syftar på hur jag ser ut just nu.

Igår hade vi vår sista dag men också vår första riktigt fina och varma dag. Var ute hela dagen och njöt av solen. Smörjde in mig, men inte tillräckligt. När kvällen kom hade jag fruktansvärt ont och var så himla röd att alla utbrast ett "ajj" när de såg mig. Det var bara att smörja in sig med After sun och hoppas på det bästa. De som var lite roliga tyckte att jag såg ut som en kräfta. Och jag kan faktiskt inte annat än hålla med.
Jag tror att det blev så pga att det var vår sista dag, jag ville få så mycket sol som möjligt för att få lite färg innan det var dags att åka hem. Men smärtan jag hade pga hur röd jag var fick mig att inse att det är inte värt det. Jag är väldigt känslig och måste verkligen tänka på det. Jag lärde mig en läxa. Igen!  Jag kan inte säga att det var första gången detta hände. Men jag måste verkligen vara försiktig, annars kommer jag att få igen när jag blir äldre.

Så ut i solen, men ta på solkräm! Var rädda om er!

Hemma i Albany

Nu är jag hemma i Albany igen. Imorgon ska jag försöka skriva om hela veckan och visa bilder. Men fram tills dess så tänkte jag sammanfatta lite kort.

Jag såg inte mycket av Charlottes flygplats på vår mellanlandning av den enkla anledningen att jag sprang igenom den. Jag kände den värmande solen och tänkte vilken underbar semester detta kommer att bli och sedan vaknade jag upp dagarna efter och såg regn, regn och regn. Jag har känt mig deprimerad över vädret. Jag har skålat i champagne, Varit på ett akvarium, Jag har shoppat med min värdmamma. Badat på stranden och lekt i pool och hav. Jag har umgåtts med den mycket trevliga släkten. Ätit god mat. Och njutit av att vara på semester och komma bort ifrån vardagen.

Som sagt, imorgon kommer jag att skriva utförligare om resan till South Carolina!

Efter regn kommer solsken

Jo, det stammer till viss del. Idag sken solen lite pa formiddagen men det blaste nagot rejalt sa det gick inte att vara pa stranden.

MEN, jag njuter av denna semester anda. Jo, vadret kunde ha varit MYCKET battre men det ar en mycket trevlig semster och vi gor det basta utav det. Idag spenderade jag lite quality time med min vardmamma vilket var mycket trevligt. Och imorgon ser det ut som att det blir en ledig dag for mig. Aven om jag kommer att umgas med min vardfamilj kommer jag att kunna vilja lite mer nar och hur. Sa det ska bli skont! Ska forsoka att ta en promenad langs on. Sa morgondagen ser jag fram emot. Men anda inte for det ar var sista dag har och det kanns jattetrakigt. Jag vill inte aka harifran!

Nu ska jag ata glass och lasa en bok.

Deprimerande vader

Jag och min vardmamma ar deprimerade och ganska negativa. Det ar kallt och blasigt idag och vaderprgnosen visar inget som gor att man vill le. Dock ska det nog bli varmare sa jag forsoker att se positivt och jag hoppas fortfarande.
Men just nu kanner jag mest for att bara grata. Var ar solen och varmen?? Vi ar ju faktiskt pa en beach vacation da vi ska vara pa stranden och vid poolen och bara leka och njuta. Jag har inte ens badat i var pool eller i havet.
Jag har inte gjort nagonting av det jag dagdromde om. Jo, jag har kant sanden mellan tarna men ingenting mera.

Okej, nu ar jag valdigt deprimerande och skriver inget roligt sa jag borde sluta.

Ni kan val halla tummarna och hoppas att vadret vander sa vi kan fa lite sol och varme. En dag till som dessa och jag vet inte vad jag gor. Jag och min vardmamma gar nog under da.....

Snalla ge mig sol och varme!

Jag ar har!

Nu sitter jag har vid en dator som precis har borjat fungera.

Det ar jattebra har borta, jag trivs med hela den stora slakten. Tyvarr ar vadret inte det basta, idag var det regn och riktigt kallt. Vaderprognosen for resten av veckan ser ut att vara regn och regn och aska. Hur blev det sahar? Dock har vi fortfarande hopp om att det ska bli battre. Hoppas, hoppas, hoppas!

Dock har jag redan fatt lite farg och brant mig. Jag satt i poolen da det var mulet och regnade lite. Efter det hade jag brant mig lite och fatt farg. Wow, nar man minst anar det. Kanns bra att man kan komma hem med lite farg aven om solen inte tittar fram. Men som sagt, vi ser solen bakom molnen och hoppas att dem vinner kampen om att komma fram. Hoppas och haller tummarna.

Idag var vi pa ett akvarium och nu har vi precis haft middag har med hela tjocka slakten. Trevligt!

Nu tror jag att fler vill in har sa jag borde avrunda. Ville bara saga att jag lever. och just det, jag mar jattebra! Redan i lordags madde jag som vanligt vilket var oerhort skont. Det kanske var en mirakelmedicin anda!

Nu ska jag ta och satta mig med en bok, vara lite social och titta ut over havet. Inte sa illa!

Snart bär det av

Mår fortfarande inget vidare. Har sovit många timmar idag. Så fort jag har gått upp har jag bara känt att jag vill lägga mig ner igen.
Nu har jag dock lyckats äta lite mat, ta mig en dusch och packa det sista. Så det känns bra!

Nu hoppas jag innerligt på att jag mår bättre imorgon.

Nu glömmer vi för stunden att jag inte mår bra.

Tänk att vakna upp till en klarblå himmel. Man känner redan när man kliver upp ur sängen att detta kommer att bli en varm och skön dag. Vid frukostbordet tittar jag ut över poolen och havet, solen skiner redan in genom fönstret och jag kan se att barnen redan är ute och leker.

Dagens största dilemma är: Poolen eller havet? Dagarna är lugna och sköna med slapp vid pool och hav, lek på stranden och trevliga middagar på kvällarna med kanske en tur till den mysiga staden. Flera promenader på stranden tas, ingenting går upp emot att känna sanden mellan tårna och då och då gå ut i vattnet och svalka av fötterna. När kvällen kommer är det fortfarande varmt och det blir även en kvällspromenad.

Jag njuter, känner ett oerhört lugn och lycka! Detta är semester!


Jag sitter och dagdrömmer lite. Men snart blir detta verklighet för nu åker jag på semester till South Carolina. Vi hörs om en vecka!

Ha det bra allihopa vart än i världen ni befinner er!


Strept Throat

Det är inte min dag idag.


Jag mådde dåligt imorse när jag vaknade och bestämde mig för att åka till läkaren. Hade hoppats på att det skulle bli bra av sig själv men detta var ju sista chansen innan vi åker på semester. Så jag begav mig till läkaren där det konstaterades att jag hade strept throat. Medicinen jag fick förra gången var jag allergisk emot så jag fick en annan medicin.

Åkte till apoteket för att hämta ut min medicin och fick en chock när jag skulle betala. Redan förra gången fick jag veta att min försäkring inte täcker medicinkostnader. Då kostade medicinen 12 dollar (ca 100 kr), nu fick jag betala 100 dollar (ca 800 kr). Helt sjukt! Hur kan medicin vara så dyr?? Det var inte kul att sträcka fram kortet kan jag tala om.


Åkte hem och nu ska jag vila. Läkaren sa att jag är smittosam i 24 timmar så jag skulle helst inte jobba med barnen. Tur att min värdmamma är hemma och snart kommer min värdmormor för att hjälpa till. Är lite rädd att jag har smittat barnen, den minsta ska till doktorn i eftermiddag för att kolla så att hon inte har det.


Så här ligger jag i mitt rum smittosam och mår inget vidare och önskar faktiskt inget hellre än att det skulle vara en helt vanlig helg i helgen. Inte helg då vi ska på solsemester.

Men förhoppningsvis mår jag bättre snart. Jag håller tummarna, något resultat måste ju den 800 kronors medicinen ge. Helst på en väldigt kort tid!


Det är inte min dag idag. Farbror doktorn sa att jag har strept throat. Jag är smittosam och fick betala 800 kr för lite medicin. Jag är inte på humör. Dagen innan semestern och allt.

Nu ska jag ta och sova lite.


Grey´s Anatomy

Har precis sett säsongsfinalen av Grey´s Anatomy. Kan inte berätta för mycket eftersom jag inte vet hur långt ni i Sverige har kommit. Men oj vad bra det var! Det var sorgligt, glatt, spännande, förvånande, hemskt, fint m.m. Många känslor på en och samma gång helt enkelt. Varför ska det alltid sluta så spännande?! Och nu är det inte en vecka tills nästa avsnitt, det är en hel sommar.

Mycket bra sista avsnitt! Jag bara älskar Grey´s Anatomy!
Någon mer än jag som gör det?

God natt!


En plats på kartan

För några veckor sedan var jag på biblioteket och då hade de uppe en stor karta och flaggor med namn på människor som kom från olika delar av världen. Jag skrev upp att jag var från Sverige, de hade ingen från Sverige än.
Idag tog jag barnen på Story time och vad ser jag då om inte en svensk flagga och mitt namn under det. Det var kul att se!Packning pågår

Nu ser jag slutet på packningen vilket känns riktigt skönt. Det är bara sådana där saker som man inte kan packa förrän vid sista stund, som tandborste osv. Sen ska jag städa handväskan också :) Och så ska jag väga väskan så jag har ett hum om vad den väger.

När jag skulle stoppa ner duschtvål och schampoo osv så hade jag köpt små flaskor som är bra att ta med sig på resa. Lite komiskt när jag såg att jag hade exakt samma flaskor fast mycket större i vanliga fall!


Nu ska jag jobba kväll. Till middag lagar jag tacos. Så gott!


Vi hörs!


Ett barns glädje

Ikväll när min äldsta tjej stod och borstade tänderna frågar hon med sorgsen röst hur många månader det är kvar innan jag åker hem. Jag svarade att det var lång tid kvar och då tittar hon på mig och frågar hoppfullt om jag ska stanna längre. Jag svarar ja och den glädje jag sen såg går inte att beskriva. Det såg ut som att hon skulle börja gråta och jag fick många långa kramar. Jag såg hur glad hon blev och hur mycket det betydde för henne. Det värmde och jag kan inte beskriva hur glad jag blev över att se hennes glädje. 

Det var äkta glädje jag såg och det värmde ända in i själen. 

 

Varför?

Här sitter jag och försöker packa och drömmer om stranden, poolen och havsutsikt. Hade precis bestämt mig för att i princip bara packa shorts och linnen. Då kollar jag väderprognosen. En väderprognos som gjorde att mitt humör sjönk drastiskt. Vi ska på beach vacation, vi ska bada i pool, hav och leka på stranden. Får det då stå att hela veckan ska regna och åska? Får det verkligen det?
Jag hoppas innerligt på att detta ska ändras och jag ber till vädergudarna att de ska ge oss sol. Snälla!

Vad är en beach vacation utan sol?


Tillbaka till packningen, nu får jag tänka om lite. Usch så jobbigt!

Tänk positivt Mathilda, positivt. Man kan inte lite på väderprognoserna, det kan ändras. Det kan det!

Storhandling i USA

Idag var jag och handlade en hel del mat. Det är faktiskt lite annorlunda att handla här i USA. För det första skulle min kära vän Anna som jobbar på Coop bli upprörd över hur alla packar upp varorna på bandet. Här är det inte en sak på rad utan här är det flera varor på varandra huller om buller. Jag försöker att vara svensk men har märkt att det går mycket fortare att bara lasta på.
Sen när man handlar i USA så packar personen i kassan varorna i påsen. Detta sker överallt! I mataffärer har dem personer som jobbar med att packa ner varorna. Vilken lyx! Dock inte så miljövänligt, de slösar nämligen något enormt med påsar. De packar bara ett par varor i en påse, sedan byter dem. Bli inte förvånad om du bara får en chipspåse i en påse. De packar köttfärs osv i en separat påse pga hygieniska skäl eller vad man ska kalla det. Men det är illa när man bara får en liten förpackning med blåbär i en påse, som jag fick en gång. Idag fanns det dock ingen person som packade mina varor så jag hjälpte kassörskan. Jag tror inte att jag aldrig har haft så få påsar men ändå handlat så mycket. Jag packade så mycket jag kunde i påsarna, precis som hemma. Jag använder till och med tygpåsar för att spara.
Kommer att vara jobbigt när man kommer hem och man får packa sina egna påsar. Haha! Tycker det är jättebra service och ett bra sätt att få fler människor i arbete. Kanske något för Sverige? Går ju fortare i köerna också eftersom påsarna är packade när man betalat och är klar.

Så går det alltså till att handla i USA.

Annars är det ungefär som vanligt att handla i en mataffär här. Ungefär. I USA har dem bara skivad ost, och både ost, skinka och korv som pålägg beställer man över disk, vilket i början kändes om en väldig lyx. Något som dem inte heller har här är yoghurt i stora förpackningar som vi har hemma i alla möjliga goda smaker. Här har dem vanilj eller jordgubb i stora burkar, inget mer. De har små små yoghurtsburkar och då har de en massa olika smaker så de brukar jag köpa. Men de går ju inte att ha flingor i. Jag saknar min exotiska frukter yoghurt. Och så saknar jag min musli!
Annars har den en hel del mat! Hur mycket flingor som helst, går man till brödhyllan har man dock svårt att hitta mörkt bröd. En godishylla med rader av läsgodis finns inte så långt ögat kan nå. Tyvärr!
Annars kan man hitta det mesta i en mataffär i USA.

Good Night!

Nu bäddar jag ner mig i sängen och hoppas att jag vaknar bättre imorgon.

Sov gott!

Måndag

Så var det måndag. Jobbade flera timmar på morgonen. Den minsta var sjuk och sov länge så jag kunde vara effektiv. Plockade fram kläder till semestern till ALLA barnen. Oj, vad bra det kändes. Det är bara måndag men alla barnens kläder är packade. Inte illa!
Så var det bara min egna packning. Kläderna plockades fram igår men mer orkar jag nog inte göra idag. Förkylning, huvudvärk och ont i örat sätter stopp för det. Hade lite rast mitt på dagen och när jag kom tillbaka tog min värdmamma med sig alla barnen och åkte till deras mormor. Skönt! Jag plockade undan och städade lite och nu vilar jag innan jag ska på au pair möte. Har jag tur kan jag bara åka dit och säga hej och sen kan jag åka hem igen och vila.

Nu när det har blivit lite svalare är det svårare att packa. För någon helg sen när det var sådär jätte varmt hade det varit lätt att packa ner alla sommarkläder för man hade känslan inne. Nu är känslan inte riktigt där så nu när jag packar tänker jag: "Behöver jag verkligen bara shorts och klänningar? Vad sägs om ett par jeans i alla fall, eller en extra tjock tröja?". Men jag behöver bara sommarkläder, för det kommer att vara så varmt!
Varje dag visar dem en låg och en hög temperatur i tidningen. Den här veckan kommer det högsta varje dag i Albany att vara runt 68 farenheit och det lägsta runt 47. När vi åker till South Carolina kommer det högsta att vara runt 83 farenheit och det lägsta runt 68. Alltså kommer Albanys högsta vara South Carolinas lägsta. Hänger ni med?
Dock visar det regn men jag hoppas innerligt att den prognosen kommer att ändras. Underbart kommer det att bli i vilket fall. Åhh vad jag längtar!

Nu hoppas jag bara att jag frisknar till! Vila och sen au pair möte.
Vi hörs senare!

Tulip Festival

Begav mig ner till stan där det var den årliga "Tulip Festival" (Tulpan festivalen). Det var hur mycket folk och bilar som helst och det tog mig en timme att hitta en parkeringsplats. När parkeringsplats väl var hittad tog det typ en halvtimme att gå till parken där allt höll till. Men men fram kom jag och det var jättemycket liv och rörelse.
Gick runt och tittade på alla fina blommor. Det var verkligen snyggt med alla sorters färger osv.
Men sen åkte jag hem. Det var kul för en liten stund, men inte så jättekul om man inte har sällskap. Hade Louise varit här nu hade vi varit där och tagit en massa kort. Både fina, roliga och konstiga. Men nu var inte hon där och ingen annan heller som gjorde mig sällskap. Dock ångrar jag inte att jag åkte ner, det var kul att gå runt där och titta.

Ni vet när man sätter på en låt i bilen och det är en speciell låt som gör en extra glad. Man höjer lite och allt känns bara så bra och man känner sådan lycka. Så kände jag idag i bilen på väg till "Tulip Festival". Jag kände mig bara så lycklig, en sån härlig känsla! Jag var glad, livet var bra och låten som kom på radion höjde stämningen och humöret. Allt kändes bara så bra!


Mother´s Day

Idag är det Mors Dag är i USA. Alla säger "Happy Mother´s Day" och i affärerna säger dem " Have a good Mother´s day weekend". När dem säger så låter det som att det är något stort.
I dag var jag på en mycket trevlig Mors dag brunch på country klubben. Mycket god mat och desserter. Det är extra kul när man nu känner lite människor som man kan hälsa på och faktiskt prata med. En mycket trevlig brunch på mors dag.

Happy Mother´s Day!


New York Yankees

Idag i bilen pratade jag och min värdpappa om att jag gärna skulle vilja gå på baseball här i USA.
På kvällen så sa han att eftersom jag skulle vilja se en match så tänkte han att han kunde ta mig på en. Jag sa att det lät som en jättebra idé och tio minuter senare hade han bokat biljetter till en match i sommar.
Ska bli så kul och jag är så förväntansfull! Vi ska se "The Yankees", ett av de största lagen. Dem och "Red sox" är de jag känner till och ville se. Så snällt av min värdpappa att fixa det och så kul att det kommer bli av. En av alla de drömmar och saker här i USA som jag vill uppleva. I sommar får jag uppleva riktig professionell baseball live på Yankee Stadium i New York City. Kommer att bli så häftigt och kul!


Kycklingsallad

Igår var det en lugn hemmakväll tilsammans med den minsta. Vi gick på en promenad, lekte och myste.
Min värdmamma hade sagt att jag gärna fick se på ett tv program som jag ville, tänkte att det vore ju perfekt. Men tiden bara sprang iväg så istället blev det barnprogrammet "Caillou". Inte mig emot faktiskt för jag tycker att det är bra. Hade det barnprogrammet funnits när jag var liten hade det absolut varit min favorit. Tycker faktiskt om det.
Så det var en lugn och skön fredagkväll.

Åt en mycket god kycklingsallad som jag själv hade gjort bestående av kyckling, sallad, tomat, gurka, svamp, morötter och glaserade valnötter. Så gott! En majskolv blev det också. Inte helt fel!


God morgon Lördag

Skippade träningen imorse, jag kände att jag behövde sova istället.
Nu har jag precis ätit frukost och ska snart på de äldsta tjejernas softball match. Ska bli kul att se! Hoppas bara det inte börjar regna.

Hörs senare!

Someone, somewhere knows

Igår såg jag på "Oprah". Det handlade om flickan Madeleine McCann som försvann från hotellrummet i Portugal. Kommer ni ihåg detta? Jag kommer ihåg detta väldigt starkt. Det var mycket om det på nyheterna och jag följde det.

Nu var hennes föräldrar gäster hos "Oprah" och berättade om sina känslor, kvällen då hon försvann och att de fortfarande letar efter henne. 2 år har gått sedan det hände, 2 år och hon är fortfarande spårlöst försvunnen. Det är ingen liten fyraåring de letar efter längre, det är en snart sexårig flicka (hon fyller 6 år den 12 maj).
Det var så fruktansvärt sorgligt att titta på det och jag var nära till tårar hela tiden. Tänk att ens egna lilla flicka bara försvinner en kväll.
De har fortfarande hopp om att hon ska komma tillbaka till sin familj, till sina föräldrar och till sina två år yngre syskon. Det hemskaste tycker jag är att någon, någonstans därute vet något om detta. Det tycker jag är hemskt. Jag hoppas verkligen att de hittar henne. Såklart levande men oavsett vilket så hoppas jag att familjen hittar henne så de kan få svar.
Someone, Somewhere
Knows where Madeleine is.

Please help us find her

www,findmadeleine.com

Friday Night

Sitter här och slappar, har varit ledig en liten stund men snart är det dags att börja jobba igen. Ska jobba kväll men som det ser ut nu så ska jag bara vara hemma med den minsta. Så det ser ut att bli en lugn och skön kväll med en massa bus och mys!

Trevlig helg!

Bad, bad, bad

Jaa, så skulle man kunna beskriva kvällen. Ensam med alla fyra som ingen av dem riktigt hade sin bästa dag. Skojar inte när jag säger att jag var helt svettig efteråt när barnen var i säng. Jag tror inte att jag någonsin kommer att ångra mitt beslut att förlänga, men en dag som denna undrar man om ett år inte räcker. Kände mig inte som världens bästa au pair idag då jag försökte och försökte att inte skrika för att få barnen att lyssna och göra som jag sa. Det tar på krafterna att hålla emot känslora kan jag lova. Det sista jag skulle göra var att tömma en grej på matrester, men jag var så trött att jag tappade hela grejen på golvet istället och allt skvätte upp överallt. Den minsta såg det och bara satte sig på golvet och skrattade. Även om jag bara kände för att gråta så kunde jag inte göra annat än att skratta.

Hade dock ett bra avslut på kvällen då jag och min värdmamma såg på tv. Men efter det kom jag på att jag hade missat Grey´s Anatomy. Och inte vilket avsnitt som helst, ett väldigt viktigt sådant. Kan inte säga för mycket pga er i Sverige men jag hoppas innerligt att jag kan hitta en repris.

Nu ska jag sova. Imorgon är det fredag. Som min värdmamma sa, imorgon är det fredag och sen är det helg, tänk på det! Och det ska bli så skönt! Jag har lite att fixa men jag ser verkligen fram emot helgen. Speciellt efter idag! Och imorgon blir en ganska lugn och bra jobbdag.

Sov gott!

Att välja organisation

När man åker som au pair åker dem flesta via någon av de tre största organisationerna:


När jag skulle välja au pair organisation gick jag in på de ovanstående au pair organisationernas hemsidor och läste vad de hade att säga. Jag blev intresserad av Cultural Care pga av deras tilltalande sida på Internet, de hade mycket färg och härliga bilder. Hörde en massa dåligt om dem så jag tänkte att jag borde ta en annan. Hade hört en del bra om Skandinaviska men Cultural Care är större så det var lättare att gå på ett möte. Gick på ett möte med dem och efter det så rullade det bara iväg. Om man skickade in sina ansökningar inom en viss tid så slapp man att betala depositionsavgiften, så det fick en att verkligen ta tag i att skriva ansökningarna vilket jag tyckte var bra och på den vägen är det. De var väldigt hjälpsamma under arbetet med ansökan och svarade på alla frågor som man hade.


Jag ångrar inte att jag åkte med Cultural Care (EF) och skulle jag åka som au pair igen skulle jag välja samma organisation. Jag har inget dåligt att säga om dem, förutom att de inte talade om att jag inte skulle hamna på den riktiga au pair skolan, (det var så många au pairer så dem delade oss så ena halvan hamnade på den riktiga au pairskolan och den andra halvan på en annan skola). Men annars är jag nöjd med dem.

Cultural Care har dåligt rykte och det kan vara bra att veta om. Men samtidigt så finns det många au pairer (inklusive jag) som kan vittna om att vi har kommit till underbara värdfamiljer och haft ett jättebra au pair år. De är ett jättebra stöd i Sverige, lätta att få tag på och de hjälper en riktigt bra och snabbt. Här i USA har jag inte haft kontakt med dem lika mycket. Jag tror att eftersom Cultural Care är en sådan stor organisation så tror jag att man både får höra mycket bra och dåligt eftersom det är så många som åker med dem.

Men som sagt, jag är nöjd över mitt val att åka som au pair med Cultural Care.


Mitt tips till blivande au pairer är att gå in på de olika organisationernas hemsidor och läsa om dem och ta kontakt med dem osv. Ta också kontakt med andra au pairer för att höra vad de har att säga om sin organisation som de åkte med. Få så mycket information som möjligt och välj sedan den organisation som känns rätt för just dig!  

Lycka till!


Ute och sprungit

Så har jag varit ute och sprungit och jag säger det igen: Vart är min kondition?

Men jag tränar för ett mål. Den sista helgen i maj ska jag nämligen springa något som kan liknas vid Vårruset. Ska faktiskt bli kul och jag ville göra det så nu har jag också fått med min värdmamma. Dock tänker jag inte ha något mål. Tänkte först att jag skulle springa på tid, visst jag vill ha en bra tid, men nu tänker jag bara att det är delta som är det viktigaste.

Så nu är det träning inför det som gäller. Vi får väl se hur det går det är ju faktiskt inte långt kvar...

Kärlek

Nu ska jag snart gå och lägga mig. Var ensam med tre av barnen ikväll, bara tjejerna så det var tjejkväll. Vi åt och efter det var det mors dag pyssel. I USA är det mors dag på söndag. Så det blev några fina kort och barnen var sysselsatta. Perfekt!

När min värdpappa skulle lägga den minsta grät hon och ville till mig. Han släppte ner henne och då kom hon emot mig med uppsträckta armar. När jag tog upp henne gav hon mig en stor kram. Så söt! Då värmde det i hjärtat och kärleken bara öste över.

Ibland finner man inga ord för sin kärlek!

Besökare

Jag blir så glad av att titta på statistiken över antalet besökare. Varje dag ökar det!

Tack alla ni som kikar in på min blogg. Det värmer och gör mig så glad!

TACK!

Snuttefilt hittad!

Blankie (snuttefilt) är både bra och dåligt. Den kan trösta och hjälpa väldigt lätt men är den borta så är det katastrof.
När vi var på gymmet förut idag så tappade den minsta sin lilla blankie. Märkte det när vi var i mataffären så då var det bara att åka och leta efter den. Som tur var hittade vi den och både jag och den minsta var såå glada!
Borta var killens blankie idag när han skulle gå och lägga sig. Letade efter den som en galning, letade på alla möjliga ställen. Mina värdföräldrar letade också. Var nära på att ge upp, jag förstod inte vart den kunde vara. Efter 45 minuters letande hittade jag den lilla rosa filten i en korg med en massa dockor och nallar över. Längst ner i korgen låg den. Kan inte beskriva min lycka. Blev nog lika glad som killen!

Som sagt, de kan vara bra att ha. Men är de borta så är det inte lika kul längre.


Full rulle

Dagen har gått i ett. Har varit iväg med de två minsta i fem timmar. Först var de och lekte medan jag tränade, sprang på löpbandet. Jobbigt men känns bra efteråt!
Sen hämtade jag barnen och vi gick och simmade och badade. Kul! Efter det åt vi lunch och sen spelade vi basket. Åt ett litet snack innan vi åkte och handlade mat.
Kom hem lagom till att de två äldsta kom hem från skolan.

Nu har jag rast i en timma, sen är det bara att börja jobba igen!

Sovdags

Nu är det dags för mig att sova. Har haft en lång dag så jag kommer garanterat att somna gott!
Killen var inte på sitt bästa humör idag. Den lilla charmiga killen som min familj fick se när de var här var inte riktigt lika charmig idag. Men så fort han lugnar ner sig så blir han så där söt och charmig så man inte kan göra annat än le.
Dock har jag inte gått med ett leende hela dagen idag så jag går till sängs och hoppas att dagen imorgon blir bättre för då har jag också en lång dag. Något säger mig att det kommer den att bli.

God natt!

Lååång vecka

Den här veckan är så låååång. Det känns som att jag ska jobba från tidig morgon till sen kväll varje dag med endast någon timmes rast. Kommer vara helt slut när lördagen kommer.
Veckan efter det blir likadan ungefär tyvärr men sen får vi vår belöning. Då blir det en veckas semster på stranden. Underbart och något som gör att man orkar jobba när dagarna ser ut som dem gör just nu.

Nu ska jag slappa lite innan det blir att hämta killen från pre school!

Hoppas ni får en bra vecka!

Beslutet är taget!

Jag stannar här i USA och förlänger ett år till som au pair!

Precis nu när jag skrev det så känns det overkligt. Jag kan inte riktigt fatta det, det är ju ändå ett väldigt stort beslut som jag har tagit. Men jag följde mitt hjärta och visste nästan redan från början att jag ville stanna. Och nu när beslutet är taget så känns det helt rätt. Det känns så bra!

Så idag berättade jag för mina värdföräldrar om mitt beslut och de blev jätteglada!

Vet inte om det är en bra eller dålig nyhet för er hemma i Sverige för nu dröjer det ännu längre innan jag kommer hem. Men till jul, då kommer jag hem igen för att hälsa på och fira jul!

Jag kommer att somna med en härlig känsla i magen och med ett leende på läpparna!

Lördagkväll

Nu sitter jag här med datorn och ser på filmen "Systrar i jeans 2" som jag hyrde idag. Har precis ätit kinamat.

Det blev ingen filmkväll för tiden gick så fort och det är ju positivt på ett sätt. Det blev lek och lekparken och sen var det bara middag och läggdags som gällde. Den äldsta kom hem från en playdate ganska sent så efter att ha lagt henne i sängen satte jag mig för att ta det lugnt och äta.

Nu ska jag se på filmen. Hoppas att ni hade en trevlig lördagkväll!
Planen för imorgon är att slappa och göra en mängd scrapbooking. Varje helg de senaste veckorna har planen varit att göra scrapbooking men varje söndagkväll har jag gått och lagt mig utan att ens ha rört sakerna. Vi får se hur det går denna helg. Nästa helg är planen att packa, för helgen efter det åker vi till South Carolina. Underbart!

God natt!

Jobbdags

Snart är det dags att börja jobba. Jag ska jobba kväll och då blir det middag, pyamas, film och popcorn. Det är planen i alla fall och det låter riktigt mysigt!
Skulle egentligen ha jobbat natt men det blev inte så nu. Skönt, för då kan jag ta sovmorgon imorgon. Hade varit första gången och det kunde ha varit bra träning för i sommar kommer jag att ta hand om alla fyra barnen, dygnet runt i fyra dagar. Kommer att bli en enorm utmaning och erfarenhet. Mycket jobb men samtidigt kul och jag ser faktsikt fram emot det!

Fredagskvällen spenderades med min värdmamma och shopping i olika affärer. Jättetrevligt och kul!
Idag gick jag upp vid sju och åkte och körde ett Bodyattack pass. Efter att ha pratat med mamma på skype åkte jag till shoppingcentret och shoppade lite. Kul! Så jag är väldigt nöjd med min lördag så här långt.

Nu är det som sagt jobb som gäller!
Ha en trevlig lördagkväll!

Tummen upp

Trots tummen som fortfarande gör ont så är humöret på topp och jag ser fram emot en skön helg.

Trevlig helg!


Tummeliten

Jag har ett tips till er därute om ni har en lång arbetsdag och inte vill säga något men ändå inte vill jobba mer för dagen. Skada er! Det var precis det jag gjorde idag och vips så var min arbetsdag slut.


Okej, såklart rekommenderar jag det inte för oj vilken smärta.

Jag stod och fixade med middagen och skulle bara lyfta lite på locket till en konservburk. Fick en sådan plötslig smärta, drog bort fingret och det som jag såg fick mig att nästan skrika. Det såg ut att vara ett djupt sår. Min värdmamma var framme med papper och jag satt och höll det och grät, det gjorde så fruktansvärt ont, och så tror jag att jag blev rädd också när jag såg såret. Min värdmamma sa att det nog så värre ut än vad det var. Hon tog sig en titt på det och direkt efteråt tittade hon på klockan för att se om vi skulle hinna till Vårdcentralen innan de stängde. Men jag har tur, min värdmamma är sjuksköterska och hon tittade på såret och sa att det var djupt men på rätt sida där inga nerver sitter. Hon sprutade vätska på det, la på salva och satte på bandage. Jag hade också tur att min värdpappa precis kom hem så att jag inte lämnade henne i rena kaoset. Min värdpappa åkte med några barn för att köpa bandage och när de kom hem hade de köpt med sig "Swedish Fish". Så snällt! Den näst äldsta tjejen sa hela tiden att hon älskade mig, kom fram och gav mig kramar och sa att hon hoppades att jag snart skulle må bättre. Killen sa "det kommer att bli bra" och den minsta kom och ville mysa med mig. Så söta! Allla var ju där när de hände så de såg ju mitt lilla "utbrott". De är bara så rara och söta! Jag är glad att min värdmamma var hemma och det var hon också för hon tyckte det såg ut som att jag skulle svimma. Det tror jag inte, men vem vet. Såret såg så djupt och äckligt ut.


Nu sitter jag i alla fall här med bandage på tummen. Det är bättre men det värker fortfarande. Förhoppningsvis är väl det ett tecken på att det läker. Det var min högra tumme och redan nu märker jag hur vardagliga saker helt plötsligt är mycket svårare.


Ja, det var min lilla trevliga historia. Hoppas ni får en trevlig helg!

Och jag lovar, hoppas i alla fall, att helgen ska bjuda på trevligare inlägg.

God natt!


Amerikanskt college

Idag tog min värdmormor mig till ett college som ligger här i närheten. Det var trevligt! Jag har aldrig sett så många amerikanska ungdomar i Albany förut, men nu vet jag vart de hänger. Jag såg till och med ett par snygga killar. Det roliga var att varje gång min värdmormor skulle fråga om något så valde hon en kille. Haha! Vi hade lunch i skolans cafeteria vilket var gott och trevligt! Det var verkligen kul att se colleget och när jag såg alla människor och platserna så ville jag så gärna börja plugga där. Jag såg också alla idrottsanläggningar och ville så gärna gå på college matcher. Min värdmamma tyckte att jag kunde gå dit ibland och äta lunch. Ja, varför inte?!

Riktigt roligt och trevligt var det i alla fall att besöka colleget. Jag hoppas verkligen att jag kommer tillbaka.Ps. Louise, varför hängde inte vi på colleget??


Valborg

Valborg gick obemärkt förbi här i USA. Jag berättade för mina barn om valborg, vad vi gjorde osv. Jag nämnde också för barnen att det var kungens födelsedag så vi sjöng "Happy Birthday to you" till honom. Så söta!


Hoppas ni hade en trevlig och rolig valborg! Och grattis Kungen!


RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se