Fall


 




Plugg plugg plugg

Just nu sitter jag och funderar på vad jag gör. Det är bara att titta på högen av böcker och anteckningar för att förstå att jag pluggar. Men varför gör jag det??
På torsdag är det Exam (tenta) i kursen som jag läser. Det är mycket att läsa, mycket att kunna, mycket att plugga. Men för mig spelar det ingen roll, jag behöver inte göra tentan. Så varför pluggar jag?
Jag kan få alla rätt, jag kan få ett rätt. Det spelar ingen roll. För att få mina credits behöver jag bara få närvaro på lektionerna. Jag vill dock göra tentan för skojs skull, för att se hur de ser ut.
Men jag är inte en sån person som vill komma halvförberedd för ett prov, göra halvdant ifrån mig. Det är inte jag! Men kanske borde jag ta och inse att hur det än går på testet kommer det inte att spela så stor roll. Så kanske borde jag bara plugga en timme till imorgon och sen lägga energi på andra saker, saker som faktiskt spelar roll. Så får tentan gå som det går. Men som sagt, det känns inte rätt, för det är inte jag.

Men nu ska jag i alla fall lägga böckerna åt sidan och gå och få en god natts sömn.

God natt!

Godis

Nu har jag precis gjort mina värdföräldrar väldigt glada genom att ge dem en massa svenskt godis. Själv sitter jag med enbart några swedish fish kvar. Och när de är uppätna, tro det eller ej, så har jag godisstopp fram tills att jag åker hem i december. För er som känner mig kommer det säkert som en chock eftersom jag är en stor godisgris. Min värdpappa sa: "Mathilda, det är långt till december". Dock blev han mycket glad över det svenska godiset.

Jag säger inte att det kommer att vara lätt. Jag ska flyga nu i helgen och varje söndag i november ska jag åka buss/tåg i fyra timmar. Då kan det vara lockande med godis. Jag har bestämt mig för att jag kanske kanske får köpa godis när jag åker på en utflykt i oktober men annars ska jag försöka att stå emot så gott jag kan.

Heja på mig! Jag är envis och detta ska jag klara. När jag kommer hem till Sverige ska jag ha ett stort godissug och kunna äta med gott samvete.

Kommer jag att lyckas?? Only time will tell…


   


Ring ring, bara du slog en signal

Igår fick jag en ny mobiltelfon. Bytte ut den gamla mot en nyare.
Tyckte om min gamla så nu innan jag har vant mig är jag lite emot den nya. Dock är det kul att få nya saker och den här har "tangnetbord" istället. Men det tar ett tag att vänja sig vid nya ringsignaler osv.
Men den ska nog blir bra :)


 


Nightmare

Nu har jag precis sett säsongspremiären av "Desperate Housewives". Nu är det dags att gå och lägga sig.

I natt hade jag en mardröm. Var hur länge sen som helst sedan jag hade en sist. Men usch så hemskt det var. Vaknade av att kudden var blöt och jag bara grät och grät. Även efter att jag hade vaknat ville inte den hemska känslan försvinna. Usch!
Inga mer mardrömmar tack!

Kommer att somna gott efter en dag med mycket plugg.
Sov gott!

Plugg söndag

Idag ska jag spendera min söndag så som jag tillbringade varje söndag när jag gick i skolan, nämligen att plugga. Saknar verkligen inte dem söndagarna. Men på tisdag har jag ett test och på torsdag har jag Exam så jag borde kanske öppna böckerna och läsa lite i alla fall.

Men först ska jag åka till the mall. Vill shoppa lite höstkläder men framförallt vill jag hitta en höstjacka.

Blir det en sväng förbi gymmet också? Hmm, vi får se hur det blir med den saken.

Hoppas ni har en skön och slapp söndag!


Slut för dagen

Nu efter en hel dag med två kalas och full rulle hela dagen ligger jag nu i min säng och slappar med en bit tårta. Så gott!

Känner mig så trött så jag ska snart krypa ner i sängen.
Hoppas ni hade en trevlig lördag!


Kalas Lördag

Hoppas ni har en bra dag!

Här är det full rulle. Har nyss avklarat ett födelsedagskalas och nu är det bara att städa iordning innan det är dags för nästa. Så trött men barnen har kul!


Applepicking

Måndagen var en bra dag. Förutom att jag såg Presidenten så var vädret på topp och vi åkte på Applepicking. 
Det var en underbar dag. Först tittade vi pumporna och sen gick vi och plockade äpplen. Alla hade kul och det var en toppen utflykt. Plockade en massa äpplen och när vi kom hem gjorde vi en jättegod äpplepaj. Bra slut på en mycket bra dag!

  



   





 





Hej hej

Jag jobbar och star i. Tankte bara titta in och saga hej.

Igar borjade hosten enligt almanackan. Men vi njuter av varme och sol. Inget hostvader har inte. Sa skont!!

Nu ska jag borja jobba igen. Ikvall blir det fodelsedagskalas.

Hoppas ni har en bra dag!

The President of United States

Jag har sett Presidenten. Jag har sett Presidenten. Jag har sett presidenten.

Måste upprepa det några gånger så att jag själv ska fatta att det faktiskt är sant. Jag har sett Barack Obama, USAs president!

Jag visste att han skulle komma till Albany för en blixtvisit men det skulle inte vara öppet för allmänheten så jag tänkte att chansen att se honom var minimal.
Istället åkte jag för att shoppa. I bilen lyssnade jag på radion där de sa att Obama skulle landa om en timme och att det kanske var första och enda gången det skulle ske. Shopping - Obama?
På parkeringen vände jag och styrde mot flygplatsen istället. Möttes av en massa polisbilar, bilar och människor. Yrade omkring efter någonstans att ställa bilen. Hittade en bra plats och gick längs vägen för att komma till en bra utsiktplats. Där stod jag tillsammans med en massa andra förväntansfulla människor i väntan på att få se hans plan landa. En helikopter cirkulerade runt ovanför och plötsligt kommer ett stort plan sakta flygandes över oss. Hans plan, Air force one. Det landar ganska nära från där vi står. Det är ett stort plan och på de står det: United States of America. Så coolt!
Under den timmen som jag hade stått och väntat så hade personbilar åkt på vägen men plötsligt så blev det tomt och tyst. Skulle han ta denna väg? En polisbil körde förbi och bekräftade att Obama skulle färdas på denna väg. Jag blev helt exalterad.
Helt plöstligt ser jag en karavan av ca 6 polisbilar i täten, efter det två limousiner och efter dem en massa olika fordon. Precis som man ser i tv och filmer när presidenten färdas någonstans. Så fruktansvärt coolt! Limousinerna hade en amerikansk flagga och en president flagga eller vad det heter. Det var två limousiner och när de kär förbi oss ser jag hur Obama sitter i en av dem och vinkar. Jag ser honom! Jag gör som alla andra och börjar vinka och jubla. Det var Obama!
När jag gick tillbaka till bilen var jag i chock och skakade. Ringde min värdmamma och min mamma. Kunde inte fatta vad jag precis hade varit med om.
Trodde aldrig att jag skulle få se Presidenten. Det fanns inte ens i min värld. Hade inte ens kunnat drömma om det, trodde att det var en omöjlighet.
Men nej, idag hände det. Jag har sett Presidenten.
Det tål att upprepas för jag har fortfarande inte fattat det!

  



Blev tyvärr inga superbra bilder. Men oj vilka minnen de kommer att vara.

Jag kommer hem till jul!

Flygbiljetten är bokad. Den 17 december sätter jag min fot på svensk mark igen för första gången på 1 1/2 år.

Jag känner mig så lycklig nu. Känslan går inte att beskriva. Jag ska komma hem!
Hade det inte varit för att jag har fyra sovande barn hade jag satt på hög musik och hoppat i sängen. Så glad är jag!
Tänk att jag i två veckor över jul ska få träffa och krama om mina nära och kära igen! Obeskrivligt!


Svampstuvning

Idag blev jag så sugen på svampstuvning. Sagt och gjort. Rörde ihop något som faktiskt blev en svampstuvning och gott blev det också. Mycket nöjd över det!
Gjorde även en mycket god fruktsallad!

Har jobbat extra hela helgen. Extra jobb = extra pengar så det är inte helt fel. Men nu ska jag njuta av ett par timmar i lugn och ro så jag orkar med en ny arbetsvecka.

Borde kanske inte säga detta offentligt men den här veckan ska jag ta tag i min träning. I flera månader har gymmet tagit betalt, och jag har inte ens satt min fot innanför dörrarna. Men nu ska det bli ändring på det. Jag ska gå till gymmet för att träna, ta hand om min kropp och må bra. Få lite allmän styrka. Det är ju faktiskt ganska kul också.
Mathilda, nu kör vi!


 





College Football

Igår gjorde jag något riktigt amerikanskt. Jag gick på Amerikansk football. College football till och med. Extra kul nu när man går på skolan. De hade cheerleaders också så äntligen fick jag se dem live.
Detta som jag fick se igår har jag bara sett i amerikanska filmer förut så det var en häftig känsla att se det i verkligeheten. Kan inte riktigt förklara det. Riktigt rolig amerikansk upplevelse var det i alla fall.

 




Cheerleaders



Fredagkväll

Idag har dagen gått i slowmotion, eller jag har gått i slowmotion rättare sagt. Vaknade i natt med att det kändes som att jag hade feber. Det hade inte riktigt släppt på morgonen. Hela dagen har jag känt mig trött och min kropp har känts trött och inte helt okej. Så nu ligger jag här i sängen och ska slappa framför tv:n. Hoppas att det visas någon bra film eller något. Och så ska jag gå och lägga mig tidigt och hoppas att jag mår bättre imorgon.

Hoppas ni får en trevlig helg!

Fråga och svar

Postat av: You know me
Hej!

jag har läst din blogg sen du åkte till USA, och redan innan faktiskt, man skulle kunna säga att jag har hängt med lite i svängarna.
Jag har en kompis som är aupair i USA faktiskt, och hon trivs och så så det är jätte bra. Jag är verkligen glad för hennes skulloch så, men jag vill ju att hon ska vara hemma hos mig. Och nu har bestämmt sig för att stanna ett år till. Så vad hade gjort som vän? åkt till USA och släpat hem henne eller kanske paddlat över Atlanten för att hälsa på. Det är ett litet dilemma som jag har. Men jag ska väl inte klaga, hon kommer ju hem till jul :)

Kram!

Svar: Det finns bara ett svar till denna fråga. Man jobbar järnet i Norge och sen paddlar man över och hälsar på. Du ska veta att din kompis saknar dig och längtar tokmycket efter att frå krama om dig när hon kommer hem till jul. Älskar dig Angelica! :)


Good night!

Tröttheten slog emot mig snabbare än vad jag trodde. Skönt då att jag har lite sovmorgon imorgon.
Nu ska jag krypa ner i sängen med mina mystofflor och läsa tidningen "Elle".


Drew Seeley

I helgen tittade jag på filmen "Another Cinderella Story". Först på lördagen och sen igen på söndagen.
En stor anledning till detta är denna kille:

 '
Drew Seeley


Så nu har Zac fått competition (hittar inte ett bra ord på svenska just nu). Skulle inte tacka nej till någon av dem :)


Zac Efron

Chicago

Efter att ha haft en jobbig eftermiddag så var kvällen bättre.
Mitt humör är fortfarande på topp och det blev ju inte sämre av att jag nu sitter och bokar en resa till Chicago!
Första helgen i oktober bär det av. Ska bli såå kul!!





Ps. Till Mathilda som undrade: Jag pluggar Sociologi på college.

Julklappar i september

Någon mer än jag som 3 1/2 månad innan jul sitter och tittar på julklappar?!

Det är i alla fall vad jag ägnar min rast åt idag.

Idag var jag och den minsta på vår första simskolelektion. Det var kul!
Snart är det dags att börja jobba igen.




Fint väder och bra lektion

Åhh, jag känner mig så glad just nu. Det är härligt höstväder och jag har haft en jättebra lektion nu på morgonen. Vi pratade om olika kulturer osv och jag räckte faktiskt upp handen några gånger och gav exempel från Sverige. Riktigt kul och jag åkte hem från lektionen så glad och med ett leende på läpparna. Ser redan fram emot torsdagens lektion.

Hoppas att dagen fortsätter såhär. Ska ha barnen själva över middagen och läggning så vi får väl se.

Jag hoppas ni mår bra och njuter av dagen.

373 dagar kvar

Jag har varit här i 386 dagar.
Jag har 373 dagar kvar.
Och igår grät jag över att jag en dag måste åka härifrån.

Jag vill stanna kvar. Jag vill åka hem.
Jag vill ha båda världarna, samtidigt.

Hur ska jag klara detta år när jag redan nu gråter över att jag en dag ska åka hem?!

Ska njuta och ta vara på varje dag som jag har kvar. 373 stycken.


Glädjande besked

I´m so excited
And I just can´t hide it

Fick reda på en riktigt rolig sak idag. Men jag ska hålla på det ett tag.
Mycket förväntansfull är jag i alla fall. Ska bli så kul!

Virus

Har varit dålig med uppdatering men datorn har inte fungerat som den ska.

Idag fick jag svaret: Virus!
Inte alls kul. Nu har jag precis suttit i telefon med mamma som försökt hjälpa mig. Och efter en timme löste det sig. TACK! Allt ser ut att fungera nu. Lycka!

Så ikväll efter jobbet ska jag uppdatera. Nu blir det att börja jobba!


Låång lördag

Jaa, varför inta börja detta inlägg precis som jag har börjat de senaste med att berätta att jag är så trött. Men det är jag!
Har haft ännu en låång dag med barnen. Vi har varit på ett ställe med hoppborgar och spel. Sen åkte vi hem för lunch, åkte och badade och när vi kom hem gick vi på en promenad.

Jag känner att jag skulle kunna gå och lägga mig för natten nu. Men klockan är inte ens sex.
Ska hoppa in i duschen nu och hoppas att jag känner mig lite piggare när jag kommer ut igen. Känner för at sätta mig med en popcornskål och avnjuta en film. Jaa, så får det bli!

Hoppas ni har en trevlig helg!

Repris

Känns som en repris från igår. Här sitter jag jättetrött och klockan är bara åtta.
Men 11 timmars arbete tar ut sin rätt. Idag har jag hunnit med att bada och simma, handlat mat, tvättat, plockat iordning, lekt med fyra barn, målat med fingerfärg, haft sagostund, spelat spel och gjort pizza som blev jättegott m.m. Kul men slitsam dag på samma gång.

Nu ska jag göra iordning mig och krypa ner i sängen och hoppas att det visas någon bra film på tv:n.
Imorgon är det upp tidigt för en ny och låååång arbetsdag. Bäst att ha laddat med aktiviteter.

Hoppas ni får en trevlig helg!

9-11-2009

Idag var det åtta år sedan. Dagen som förändrade USA.
Idag tänker jag på alla som dog och på alla nära och kära som miste någon.

I USA just nu skrivs det mycket om att USA måste fortsätta jobba och förbättra sitt arbete mot terrorismen. Det skrivs också om arbetet med att bygga upp minnesplatsen och monumenten där World Trade Center stod. Ett arbete som tar mycket längre tid än vad som var tänkt.

I år är den 11 september för första gången en nationell dag. Dagen, som Obama gjorde till nationell service dag i år, är till för att hedra hjältarna genom att själv vara hjältar och hjälpa till i samhället.

Åtta år har gått. Kan inte förstå det. Jag vet precis vad jag gjorde när jag fick reda om attacken. Åtta år har gått sedan det hände.
Tänker på alla som förlorade sina nära och kära. Så hemskt!


Trött

Hur trötta kan barn vara egentligen? Hur högt och länge kan de skrika under en kväll? Hur mycket kan de gråta under en kväll? Varför kan de inte lyssna och bara göra som man säger? Varför är det så svårt att gå och lägga sig? Hur många gånger ska man få följa barnen tillbaka till sängen? Varför kan man inte bara lugnt säga god natt och stänga dörren?

Jag bara undrar...

Ikväll är det två föräldrar och en au pair som går och lägger sig TIDIGT!


Tal av Obama

Ligger just nu i min säng och tittar på när Obama talar till Kongressen. Väldigt intressant!
Lite kul också. Varje gång han säger något bra (vilket är väldigt ofta) så reser sig nästan alla upp och applåderar, sen sätter dem sig ner, men snabbt är dem uppe igen. Sen finns det några män i ett hörn som mest muttrar och inte reser sig upp.

Obama är en väldigt bra talare, har innlevelse och man tror på det han säger.

Han blev min idol när han citerade High school Musical och sa: "We´re all in this together".


Tv hösten

Jag vet nog hur jag kommer att spendera mina kvällar i höst. Med myskläder framför ett bra tv program. Snart drar dem igång igen, mina favoirter plus att jag har fastnat för några nya.
Grey´s Anatomy, One Tree hill och Desperate Housewives har jag alltid följt men som om inte det vore nog har jag nu också fastnat för 90210, Gossip Girl (har iofs bara sett ett avsnitt) och Private Practice.




Vilka tv program kommer ni att följa i höst?

First Day of School

De gula bussarna är tillbaka. Ryggsäcken hänger på ryggen. Matsäcken är packad. Nu är dem tillbaka igen. Skolan har börjat!

Det var faktiskt med blandade känslor som jag vinkade av barnen till skolan idag. Efter att ha haft fyra barn hela dagarna ska det faktiskt bli skönt att ha två borta mellan 8-2. Ska också bli skönt att få in lite rutiner osv. Så jag ser fram emot det, plus att hösten har mycket att erbjuda.
Men samtidigt så är det blandade känslor, detta betyder att sommaren är slut och alla härliga heldagsturer är "bara" härliga minnen.

Men som sagt, hösten har mycket att erbjuda och jag ser fram emot den!


9/9/2009

Åhh vad glad jag blir när jag går in här och ser så många kommentarer. Tack!

Skulle ha haft fyra timmar rast mitt på dagen men jobbade extra. Skulle nu ha börjat vid halv fem efter lite ändring, men så kom min värdmamma precis upp och sa om jag kunde jobba 6-8 istället. Inte mig emot! Så nu har jag helt plöstligt några fler timmar att slappa på. Skönt!

Hoppas ni har en bra dag!

Salt water Taffy

Detta godis upptäckte jag i San Francsisco, Salt water Taffy. Jag och Sara såg en butik bara med detta så vi gick in och köpte tre bitar var, bara för att prova. Vi fastnade direkt och i nästa affär vi hittade köpte vi betydligt fler. Affären tillät också att man smakade medan man plockade på sig så det blev en i munnen, en i påsen. Inte helt fel! Det finns så himla många smaker att välja på. Har så många favoriter men polkagris, vattenmelon och passionsfrukt är kanon! Dock smakar alla jättegott! Salt water Taffy är som kola, men den fastnar inte i tänderna utan smälter mer i munnen, perfekt!




 


Pippis godisaffär

Samma dag som jag och Sara gick runt och beklagade oss för att det inte finns lösgodis i USA och att vi längtade efter det svenska godiset så spang vi på denna mysiga lilla affär i San Francisco. Den första tanken som slog mig var att den var jättelik godisaffären som Pippi går in i med Tommy och Annika. Eller vad tycker ni?!
Mysig var den i alla fall!

 




One Tree Hill

Jag missade säsongsavslutningen av One Tree Hill i våras och idag fick jag av en slump se det. Lycka!
Och oj vad bra det var. Jag älskar den serien! Vet inte om ni i Sverige har sett det än så jag vill inte säga för mycket. Men oj vad bra det var! Jag grät av lycka och log stort, vilket avsnitt, vilken final!



Nu ska jag sova. Fick mitt schema idag och imorgon börjar jag halv tolv. Skönt då har jag sovmorgon tänkte jag. Men nej, så roligt ska vi inte ha det. Jag har ju skola...

God natt!


Att vara småbarnsförälder

Förra helgen jobbade jag som sagt non stop i fyra dagar. Det var fyra dagar då det enda jag tänkte på var barn, tvätt, barn, diska, barn, städa, barn och så lite hund. Klockan nio på kvällarna var första gången på hela dagen som jag började tänka på mig själv. "Borde kanske ta en dusch", "När duschade jag senast?", "Borde kanske ta fram papprena inför skolan" osv osv. Under dagarna var det barnen som gällde. Även på nätterna var det barnen som gällde. Jag vaknade för att barnen hostade eller gjorde ljud, jag vaknade fast de inte gjorde ljud och tänkte att "de kanske vaknar snart" osv.  

Efter att ha varit au pair i ett år nu och framför allt tagit hand om dem två gånger helt själv under en längre tid så kan jag säga att jag fått känna på hur det är att vara småbarnsförälder. Och det är inte lätt!
Jag vet att jag har läst många som sagt att när de fick barn så kom de närmare sina föräldrar och nu förstår jag varför. Även om jag själv inte har några egna barn kan jag förstå det.
När man har barn så får man en bättre förståelse för hur mycket arbete det ligger bakom, hur mycket arbete ens egna föräldrar lagt ner. När man var liten tyckte man bara att pappa eller mamma var dum när de sa att man inte fick saker, var arg eller sur på en eller sa att man var tvungen att gå till sitt rum. Nu förstår jag. Jag gör ju samma med "mina" barn.
Och oj vad mycket jag berömmer alla föräldrar därute, det är inget lätt arbete. När man får barn hamnar man själv i skymundan, barnen blir ens första prioritet vilket kanske inte är så konstigt men det är ett jobb. Ett dygnet runt jobb, ett tufft sådant men som ger en sådan lycka och kärlek att det är värt det.

Nu är jag sugen på att veta allt om min barndom, saker som jag glömt bort eller inte tänkt på. Hade jag time out i mitt rum? När gick jag och lade mig på kvällarna? Kom jag ofta ut och inte ville sova? Hade jag lätt för att leka på egen hand? Frågorna kan göras många, man blir så nyfiken.
Jag har alltid haft mina föräldrar som förebilder men nu uppskattar jag allt de lagt ner så mycket mer. Och jag hoppas de är nöjda med resultatet :)

Jag skulle kunna skriva jättemycket, men detta får räcka just nu.

Så all beröm till alla föräldrar där ute!


Mathilda Mathilda

Ibland kan jag bli så irriterad på mig själv. Jag har så mycket saker OCH kläder!

Köpte en jättefin skjorta i april som jag verkligen tyckte om och tänkte att den skulle vara perfekt till vita byxor till sommaren. Igår hittade jag skjortan, med prislappen kvar. Ahh, jag blir så trött på mig själv.
Och idag är det Labor Day och enligt nåt i USA så ska man helst inte bära vitt efter Labor Day utan det är bara okej mellan Memorial Day (maj) och Labor Day (idag). Jaha, så sprack det. Hoppas skjortan är snygg till jeans eller att den fortfarande passar nästa sommar :)

Idag gjorde jag lite scrapbooking. Alltid innan jag sätter mig med det har jag en massa idéer och inspiration men så fort jag tar fram alla saker så försvinner all inspiration och det slutar med att jag bara klistrar in bilderna på vanligt svart papper. Som nu tex så har jag en massa idéer men nu är allt bortplockat.
Så kan det vara!

Nu ska jag slappa de resterande timmarna av min lediga dag! Känns som söndag, skönt! Plus att min to do lista nästan är helt avprickad. Plus i kanten!


Friendship never ends

Idag pratade jag med mina älskade vänner Klara, Angelica och Anna på skype. Angelicas röst hade jag inte hört på ett år, Anna hade jag inte pratat med på för tok för länge sen och Klara pratar jag inte med alltför ofta.

Det var så kul att prata med er. Skrattade så mycket, precis som jag alltid gör tillsammans med er. Åhh, vad jag saknar er!

Jag älskar er mina vänner, men det är inte så snällt av er att få mig att börja gråta här på andra sidan Atlanten av saknad efter er.

Men om fyra månader ses vi! Jag längtar!

Filmbyte

Ljudet på filmen fungerade inte så det blev ingen "Män som hatar kvinnor". Ljudet på datan fungerade men inte på filmen. Irriterande!

Istället blev det halva "Mean Girls" och nu sitter jag och tittar på "Runaway bride". Inte illa det heller!

Så imorgon är jag ledig. Har lite dåligt samvete att jag är ledig. Kan inte riktigt förklara varför men jag ska försöka att ta vara på den. Jag ska fixa, göra scrapbooking och SLAPPA!

Snart blir det nog sängen.
God natt!

Washington DC

Jag har ju inte visat bilder från Washington DC kom jag på.
Så här kommer lite bilder från när jag och en tysk au pair Jessika spenderade tre dagar i Washington DC. Har fortfarande inte förstått att jag besökt USAs huvudstad.


Vita huset
  
 



Washington Monument
 

Jag framför Washington Monumentet

Lincoln Memorial
 
  
  
                                 
  

Min första kebab på över ett år

FBI:

  

Pappa - Den här bilden är till dig!

  
The Capitol




Arlington Cemetary med John F Kennedys grav
  
  
  


Pentagon och Pentagon Memorial
  


Hade tre suveräna dagar i huvudstaden. Med solen strålande och över 30 grader varmt promenerade vi runt i staden och tittade på vad Washington DC hade att erbjuda. Med trötta fötter och många minnen och upplevelser begav vi oss hem igen. Mycket bra liten resa!


Film kväll

Nu ska jag slänga mig i sängen och titta på denna filmen:



Ingen romantisk feel good film men den ska nog vara bra.

Tack Anna!

Sverige match!

Såg precis ett klipp från You tube när Zlatan gör mål. Oj, vad jag önskade att jag sett det live. Vilken känsla!

Klippet gjorde att min saknad efter Sverige blev lite större. Tänk att sitta och titta på matchen hemma och vara sådär nervös och spänd och sen få detta avgörande. Wow, jag ryser!
Tack Zlatan!




Kalas


Så var det dags att ha 4-års kalas. Kan knappt fatta att jag var här för hans tre års kalas också och nu ett år senare är det dags att fira att han blir fyra. My Big boy!



 
 


Den här fick killen i födelsedagspresent. Man kan rida på den och den gör läten.
Riktigt söt är den allt!

Var är jag?

Okej, jag måste bara smita in och skriva här.

Jag har gått och ångrat att jag inte såg Blink 182 när dem kom hit till Albany. Och nu precis så såg jag att de aldrig kom till Albany. De ställde in samma dag. Hur missade jag det?
De ställde in pga av deras vän "DJ AM" hade dött dagen innan. Samma fråga: Hur kunde jag missa det?
Jag brukar alltid ha koll på vad som händer i kändisvärlden. Men sen jag kom till landet när skvallret startar så har jag inte hängt med för fem öre. Skvallersidorna jag besökte varje dag har jag tittat in på kanske fem gånger under hela året. Vad hände? Bra eller dåligt får ni bedöma själva. Själv tycker jag att det känns konstigt att få reda på allt såhär i efterhand. Inte alls kul!

Så nu missade jag alltså inte Blink 182 i Albany. Där ser man. Hmm, hade jag inte den blekaste aning om...
Undrar om de kommer tillbaka?!


Fixa söndag

Att få flytta in i en egen lägenhet längtar jag till. Att få fixa iordning den och inreda osv.
Men får man tro mina inköp idag så har jag redan en lägenhet. Köpte en massa ramar som är så fina och som jag längtar efter att få sätta upp i en egen lägenhet någon gång i framtiden.

Nej, nu ska jag vara effektiv. Det var ju fixar och slappar söndag idag.

Familjen är inte hemma så nu ska jag njuta av lugnet. Vet inte hur länge de blir borta men jag ska ta vara på tiden.

Vi hörs senare!

Mysig middag

Igår när jag började jobba åkte vi ut till barnens mormor och lämnade två barn för en sleepover. Sen tog jag fem åringen och den minsta och åkte till "Friday´s" för en mysig middag. De skötte sig jättebra medan vi väntade på maten. När maten kom satt fem åringen och åt och pratade. Den minsta däremot ville inte äta eller sitta still. Hon ville bara kramas och pussas med mig vilket å andra sidan bara var mysigt.
Men sen började hon kasta mat på mig, på bordet och på golvet. Hon slet mig i håret och i mina kläder och ville inte sitta still. Hennes beteende stavades med stora bokstäver TRÖTTHET.
När vi kom hem bröt det loss, jag har aldrig hört henne skrika eller gråta så förut. Ingenting hjälpte, men så fort jag la henne i sin säng blev hon tyst. Stackarn, hon var helt utmattad.

Det var ändå en mycket trevlig middag. Lite lyx! Uppskattar att göra saker på tu man hand med barnen, eller bara med några. De kan få lite mer uppmärksamhet då.

Denna söndag stavas fixarsöndag. Ska åka iväg och fixa lite saker och sen blir det hem och fixa saker. Kanske slappa och göra lite scrapbooking också. Vi får se vad dagen bjuder på.
Jag har kommit att älska söndagar, att bara vara. Och imorgon är jag ju ledig också. Inte illa!

Ha en mysig söndag!


Stieg Larsson

När jag var i Lake George började jag läsa Stieg Larssons bok "The girl with the dragon tattoo", som på svenska är "Män som hatar kvinnor". Läste även ut den i Lake George. Så bra och spännande att jag inte kunde lägga ifrån mig den.
Det var också kul att läsa den på engelska för att föbättra sina kunskaper och det var också kul att läsa på engelska men att den utspelades i Sverige.
Men det var många gånger jag undrade hur översättaren hade översätt. Ibland fanns det svenska ord som inte var översatta. Ord som "fröken" och "herr" var inte översatta. Vad är det för fel på "Mrs" och "Mr" ?! Även andra gånger var det svenska ord som inte var översatta. Bland annat när de pratade om pengar. Hur ska en amerikan veta om 1000 kronor är lite eller mycket??

Dock var det en mycket bra bok!
Fick alla tre böckerna (på svenska) av Martina i födelsedagspresent så jag ser fram emot att läsa fortsättningen.


Planering

Sitter här och skriver en to do lista inför mina lediga dagar. Den blir bara längre och längre.
Sitter också och försöker planera in mina helger nu i höst. Förväntansfull!

Om några timmar börjar jag jobba och ska göra det ända till sen kväll!

Hoppas ni har en trevlig kväll! Och heja Sverige!


Frågor och svar del 3

Postat av: Lina

Hej! :) Jag ska åka iväg som au pair till våren. Längtar så oerhört mkt!! :D
Undrar om du skulle du rekommendera att bo i NY?
Det låter ju flashigt och spännande men det kanske kan bli lite väl mkt i längden? Jag vet inte..? Det lockar ju minst sagt att bo i The big apple! :D

Sen undrar jag om du har tips på vad man kan ta med för presenter att ge till värdfamiljen?
Tack! :)


Svar: Hej Lina! Jag skulle rekommendera att bo i NY. Dels för att östkusten är fin och det finns så många städer och plaster att se. Men jag tror du menar NYC. NY är delstaten. Det är inte så många au pairer som bor i själva New York City utan de som bor nära bor utanför och kanske har 30-40 minuter med tåg in till NYC vilket inte är illa och då spenderar många helger inne i staden. Jag bor i delstaten New York men bor 2 1/2 timme från NYC. Det som är bra med att bo i NY är att det är nära till andra städer och man kan resa runt på östkusten, man kan även ta sig till Kanada om man vill.

Presenter till värdfamiljen är alltid lite klurigt. Men jag skulle rekommendera det vanliga som är typiskt svenskt. Barnböcker av Astrid Lindgren, Sverigetröjor, svenskt godis, Kosta Boda eller Orrefors glas till värdföräldrarna, pussel eller ritböcker med motiv från någon svensk barnboksfigur. Kanske finns det något speciellt från just din hemstad? Men jag skulle köpa något som är svenskt för det uppskattas.
Till min äldsta (7 år) köpte jag boken om Pippi Långstrump. Till fem åringen köpte jag ett pussel med olika motiv som bland annat Emil, barnen i bullerbyn, Karlsson på taket och Madicken. Till pojken på tre år köpte jag en plastbil från Vikingtoys (som är svenskt). Till den minsta köpte jag en mjukiskanin från Ikea. Sen fick alla barnen en varsin Sverigetröja. Värdföräldrarna fick ljuslyktor från Kosta Boda.
Hoppas detta hjälpte lite!


Postat av: Alexsandra

Vad ska man packa inför ett år i USA?
Hur mycket får man veta om familjen vid en matchning? (innan de ringar osv)
kram!

Svar: Hej Alexsandra! Packningen var det som jag hade störst problem med. Jag vet att jag frågade au pairer den frågan också. Till svar fick jag: Packa så lite som möjligt. Jag packade ur i sista stunden men hade ändå med mig kläder som jag nu ett år senare inte har använt. Så mitt tips när det gäller kläder är att bara packa dina favoriter för du kommer absolut att vilja köpa nytt här. Skulle du sakna något kan man ju alltid skicka det. Sen skulle jag ha som tips att packa ner lite bilder på din familj och dina vänner. Bland annat till dig själv som du kan ha i rummet men också som du kan visa för värdfamiljen. Har du några fler specifika frågor kring packningen så hör gärna av dig så ska jag hjälpa dig så gott jag kan för jag vet att packning är ett stort problem.

Innan familjen ringer får man på sin au pairsida en kort beskriving av vad barnen heter och hur gamla de är. Man får också veta lite kort om vart de bor och vad de har för intressen osv. Sen, beroende på familj, får man se hela deras ansökan (vilket ger svar på många frågor och innehåller mycket information) och man får också se några bilder på familjen. Vissa familjer väljer dock att göra hela ansökan synlig först efter att man har pratat i telefonen.


Postat av: Linda

Hejsan!

Hamnade på din blogg av en slump och du verkar ha det fantastiskt bra i USA!

Jag har själv funderat på att åka och jobba som au pair utomlands i flera år och eftersom jag har gått barn och fritidsprogrammet på gymnasiet skulle det nog inte vara några problem att få familj.

Dock är det så att jag inte har något körkort och det verkar nästan som att det är obligatoriskt, iaf om man ska till Usa? Eller finns det möjlighet att åka ändå?

Kram!

Svar: Hej Linda! Om man ska åka som au pair till USA (i alla fall genom en förmedling) så måste man ha körkort. Man kan påbörja sin ansökan utan körkort men man kan inte börja matchas med en familj förrän man har körkort.


Postat av: Lina
Hej!
Jag vill börja med att säga att jag älskar din blogg! jätte kul att höra om hur du har det som au pair i USA :D. Jag har några frågor.
1.Hur mycket engelska har du lärt dig sedan du kom till usa?.
2.Är det inte svårt i början att veta hur man ska uttrycka sig på engelska?.
3.Tror du att du kommer flytta till usa sen?
4. Hur bra var din engelska när du åkte?

hoppas du får ett fortsatt bra år i usa :) och fortsätt skriva på bloggen. Kram!

Svar: Tack Lina, det värmer!
1. Jag skulle säga att jag har lärt mig jättemycket engelska sen jag kom hit. Jag lär mig nya ord varje dag. Att man måste prata engelska är ett utmärkt sätt att lära sig. Sen lär man sig väldigt mycket från barnen också.

2. Jo, i början var det lite svårt att uttrycka sig, man fastnade på ord osv vilket var lite irriterande. Men man lär sig. Med tiden så kommer det.

3. Innan jag kom hit så trodde jag att jag ville bo i USA. Nu efter att ha bott här i ett år så skulle jag kunne tänka mig att bo här ett tag när jag är ung. Men när jag får barn så ska jag bo i Sverige, dels för att jag gillar Sverige och allt den har att erbjuda men framförallt för att jag vill vara nära min familj.

4. Jag skulle säga att min engelska var bra innan jag åkte, väldigt bra men absolut inte jättebra. Jag har verkligen utvecklats härborta. Alla kan åka oavsett engelskakunskaper, man kommer att lära sig och förbättras SÅ mycket. Jag har dock mycket kvar att lära, jag skulle inte säga att jag kan prata flytande men bättre har den absolut blivit!


Postat av: Cecilia

Hej, jag funderar på vad jag skall ta för kurs sedan när jag är där borta. Vad har du sökt in på och var det lätt att söka?
Ha det toppen!

Svar: Jag går just nu en klass som heter "Introduction to Sociology". Jag auditar min klass vilket betyder att jag inte får något betyg från klassen men jag får så det godkänns i au pairprogrammet. Vissa skolor godkänner inte att man auditar men den skolan som jag går på gör det och då är det gratis. På den skolan som jag går på får man audita om man bor i New York state så då är det lätt att komma in. Men sen är det läraren som avgör om hon vill ha en i klassen (om hon/han anser att det finn plats osv) och läraren bestämmer också hur delaktig man ska vara. Min lärare sa att jag mest kunde sitta och lyssna men jag sa att jag ville göra test osv bara för att prova på. Man kan audita nästan vilken klass som helst, men sen är det inte 100 % säkert att man kommer in. Men det är värt ett försök!


Detta var svar på några fler frågor. Fortsätt gärna att ställa frågor till mig här i Frågelådan. Om USA, au pair livet och allt ni undrar över så ska jag försöka svara så gott jag kan.


Sista sommardagen?

Nu sitter jag trött efter att ha jobbat i lite mer än elva timmar i sträck igen. Och precis som förra gången har dessa elva timmar spenderats på stranden. Lek i sanden, ett dopp i vattnet (det var kallare den här gången), trevlig umgänge och en båttur då även denna båttur slutade med att jag hade den minsta sovandes i min famn. Mitt hjärta smälte när hon kom och ville sitta i mitt knä. Min älskade lilla tjej! Sen somnade hon till vågornas vaggande. Även denna gång sken solen och det var varmt, så jag kom hem en nyans rödare/brunare.

Kanske var detta den sista riktigt fina sommardagen för det här året? Tittar man sig omkring har löven börjat skifta färg, bland allt grönt kan man nu skymta gult och orange. Är det illa att säga att det inte känns så hemskt?
Jag vet att jag kommer ta tillbaka detta om några veckor men just nu, när jag fortfarande känner värmen och går runt i shorts och t-shirt, så tycker jag att de blandade färgerna på löven är fint.

Nu ska jag krypa ner i min säng och bläddra bland alla skvallertidningar som jag samlat på mig. Lite tack vare min värdmamma.

God natt!


Osynliga kommentarer

Varför kan jag inte se alla kommentarer när jag går in på min sida?
Måste gå in i arkivet för att se dem. Irriterande och känns lite dumt att se en kommentar lite senare bara pga det.


Leedig!

Fick precis reda på att jag är ledig på måndag. I USA är det Labour Day som är en röd dag. Men jag brukar jobba när det är röda dagar och skulle ha gjort det på måndag också. Men jag ska jobba på lördag och får då inte 1 1/2 dag ledigt som man ska ha plus att jag har jobbat dygnet runt nu då de har varit borta. Så därför är jag ledig på måndag. Lycka!

Usch vad tiden springer iväg. Klockan är snart redan läggdags. Ska fixa lite. Imorgon ska vi på utflykt till stranden igen. Ska bli kul! Man får ta till vara på de sista sommardagarna.

Hoppas ni får en trevlig helg!

Dags att ha koll på läget



Nu när jag har börjat skolan tänkte jag börja hösten som jag tänkte göra förra hösten men aldrig gjorde, nämligen att få koll på läget. Skriva in saker som händer osv, så att jag helt enkelt har koll på läget. Tyckte alltid det var kul att köpa almanacka på gymnasiet och skriva in allt som skulle hända. Även denna gång fick jag en speciell känsla när jag köpte almanackan, jag var förväntansfull. Nu ska den bara fyllas i också så är jag på rätt väg.

 


Lugn i stugan

Sitter här framför datorn samtidigt som jag tittar på "Oprah". Den minsta sover sin nap och min värdmamma är iväg med de andra barnen. Så nu sitter jag här. Det var faktiskt min värdmamma som föreslog det. Inte mig emot.

Ska slappa lite till innan de kommer hem. Det är varmt ute så det blir nog en sväng till poolen. Får passa på innan dem stänger. Det är redan september och häromdagen kändes det lite som höstvärme ute.
Det är med blandade känslor jag inser att sommaren är påväg mot sitt slut.

Hade min andra lektion på college idag. Ska ha ett litet test en gång varje vecka och idag hade vi ett provtest. Hade inte läst kapitlet i boken men ändå fick jag bara ett fel. Det tyckte jag var bra gjort och egentligen har jag ju ingen press på mig eftersom det inte räknas hur det går för mig. Men för min egen skull vill jag göra mitt bästa för att se hur det går.

Hoppas ni har en bra dag!

Tack och god natt

Nu borde jag dra mig bort mot sängen. Imorgon är det skola igen och innan det är det jobb och sedan direkt när jag kommer hem också.

Känner mig trött så bäst att sova.

God natt!

Äntligen rast

Detta inlägg skulle ha publicerats tidigare under dagen men men ibland vill inte tekniken.

Äntligen efter flera dagar utan rast så sitter jag nu här med en två timmars rast. Nej vänta nu, tre timmar blir det ju. Yes!! Känner mig väldigt trött och sliten. Det tar på krafterna att ha barn 24 timmar om dygnet.
Men nu är föräldrarna hemma igen och idag ska vi ha kalas. Kul!

Så hur var det på min första collegekurs? Jo, det var bra. Läraren sa att jag fick vara med i klassen och att jag fick bestämma själv om jag ville göra testerna eller inte. Eftersom jag auditar klassen så behöver jag bara komma dit och få närvaro (om inte läraren säger något annat). Men jag sa att jag ville göra testerna osv. De kommer att ha tre stora exam och sen 12 små tester, ett varje vecka. Ska göra dem, men känns skönt att jag inte har någon press på mig. Men jag vill göra det för skojs skull, för att se hur det går. Vi är en klass på ca 150 elever och vi sitter som i en stor aula och har föreläsning. Det är inte direkt som man är van vid på gymnasiet men ett klassrum med 30 elever. Pratade med två tjejer och det som är bra är att vi ska ha diskussioner osv under lektioner och på så sätt får jag förhoppningsvis kontakt med andra elever.
Klassen som jag har heter "Introduction to Sociology", alltså en form av samhällskunskap. Tycker att det låter intressant. Kände att ska jag vara med i klassen ville jag gå in för det på riktigt så jag gick till bokhandeln på skolan och köpte de två böcker som man behöver. Det gick på 100 dollar, vilket jag tyckte var dyrt och det brände i plånboken. Men det är ju roligare om jag kan hänga med på lektionerna och det lät faktiskt intressant.
Så nu känner jag mig som en ritkig student! Har bara några saker att fixa som parkeringstillstånd och student ID. Blir lite dyrt om jag ska betala parkeringsavgift hela tiden. Det enda jobbiga är att jag nu har varje tisdag och torsdag morgon inplanerad, då jag måste ta mig upp och iväg. Men det kommer nog att bli lättare när barnen börjar skolan också. Och det känns kul och spännande så detta ska nog bli bra!



Den ena boken är 500 sidor med bara text. Den andra boken har mycket text men även lite bilder och känns faktiskt rolig att läsa. En bok jag faktiskt ser fram emot att bläddra igenom och läsa.

Nu ska jag verkligen slappa innan det är dags för kalas!

College nästa

Äntligen sover mina barn. Ville nästan dra mig i håret så trött var jag. Ska det ta en hel timme att få ett barn i säng?? Nej tack! 

Barnens mormor är här och sover över för att vara barnvakt imorgon bitti. Imorgon har jag min första lektion på college. Jag är nervös. Har en sådan där känsla som man har innan skolstart. Hur ska klassen se ut? Hur kommer det att kännas?
Ska i alla fall bli coolt att äntra ett amerikanskt college som en student och inte bara som en besökare. 

Nu ska jag packa ihop lite tills imorgon, titta till mina barn och gå och sova. 

Känner mig lite trött nu, det är kvällarna som gör det. Men imorgon är det sista dagen. Sent på kvällen kommer mina värdföräldrar hem igen. Jag har faktiskt saknat dem! 

God natt!  


RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se