Grattis Kungen

Och så får vi ju inte glömma bort Kungen.

Grattis på din 64:e födelsedag!!

 



Trevlig Valborg

Trevlig Valborg önskar jag er allihopa!



Köttbullar och softball

Idag rullade jag köttbullar på dan (kände mig som en riktig hemma mamma), innan jag tog den minsta ut på en promenad. På kvällen blev det softballmatch, tycker det är så amerikanskt och kul att titta på. Dock var det kallt så jag köpte mig varm choklad

Nu tittar jag på "Private Practice" och innan det var det "Grey´s Anatomy". En riktigt bra tv kväll efter en arbetsdag.
Och imorgon är det fredag! Har sovmorgon men ska faktiskt ta mig upp och åka till gymmet. En bra start på helgen!








God natt!


Just nu

Jag blev precis ensam i huset och har ett par timmar for mig själv. Jag ska satta på hög musik och så blir det att slappa. Men först blir det att göra barnens luncher och plocka undan här hemma. Framåt kvällen blir det softballmatch.

Tack för boktipsen! Tipsa gärna mer!


Boktips

Har ni några tips på bra böcker??

Jag har kvar att läsa den fjarde och sista boken i Twilight serien men den är så stor och tjock att jag ska vänta lite med att börja läsa den.

Så nu undrar jag om ni har några bra böcker att rekommendera? Gärna lite romantiska!

http://www.textually.org/textually/archives/images/set3/books3.jpg



Sol

Torsdagen  är här och solen skiner. Perfekt start på dagen.
Har lämnat de två minsta på skolan och väntar nu på att åka och hämta den minsta snart.

Hoppas ni har en bra torsdag. Snart är det fredag!

Sandra Bullock

Wow, vilken chock jag fick när jag gick in och såg nyheten. Sandra Bullocks skilsmässa har varit stora nyheter här i USA och hon och exmaken Jesse James har prytt nästan alla tidningsomslag. Jag tyckte så synd om henne. Hon vinner en Oscar men så drabbas hon av denna otrohetsskandal.
Precis som alla andra visste vi inte att hon i Januari adopterade en liten pojke. Tänk, att de kunde hålla det hemligt i tre månader. Det sorgliga i detta är att Sandra adopterade sonen tillsammans med sin man. En process som har tagit hela fyra år. Men nu, adopterar hon som ensamstående mamma.
Trots detta räcker det med att titta på bilden nedan för att se hur lycklig hon är. Och det gör mig så glad!

På fredag är det jag som springer till närmsta affär och plockar upp en kopia av People Magazine. Kan knappt vänta på att få läsa hela intervjun med henne och få se bilder.


World Exclusive: Meet Sandra Bullock's Baby Boy! | Sandra Bullock


Wednesday

Dagen har gått undan idag.
Jobbade på morgonen och sen när jag hade rast i ett par timmar åkte jag till shoppingcentret. Köpte en present till min äldsta tjej och det blev även ett par örhängen till mig själv.
Kom hem och började jobba. Fixade osv och sen åkte jag och hämtade killen på skolan.
Eftermiddagen ägnades mycket åt att organisera barnens böcker. De har en hel del. Vi gjorde oss av med en massa böcker. Bra!
Sen blev det middag, bad och läggdags. Och så var även onsdagen till ända. Åt min goda kycklingsallad innan även jag tackade för mig.
Nu ligger jag i min säng. Hade tänkt fixa med lite saker men tiden bara sprang iväg och nu känner jag mig trött och ska sova. Får fixa det imorgon istället. Så skönt att få krypa ner i sängen, dra täcket omrking sig och somna.





God natt!




Snö och sommar

Det är slutet av april, snart är det maj. Tiden bara springer iväg.
Men tittar manpå vädret för den kommande veckan så vet jag inte om det är vinter eller sommar.
Imorgon ska det bli snöblandat regn och 47 F (8 C) och i helgen ska det bli sol och 82 F (27 C). Vilka skillnader! Jag längtar till helgen och jag längtar till sol och värme.


I did it!

Jag överlevde denna dag och den kändes inte så lång ändå.
Åkte och hämtade killen med den minsta och så åkte vi och badade. De var så söta och simmade, skvätte och skrattade. Man kan inte annat än älska dem!
Kom hem och det blev mys och fix innan de andra kom hem. Det var då utmaningen började med att fixa middag och se till att alla åt. Till och med jag hann äta.
Man kommer till en punkt då man tittar sig omrking och ser hur rörigt allt är om man undrar hur man ska kunna städa undan allt plus fixa allt med barnen. Så kände jag idag! Att barnen leker bra tillsammans är kanon, att sedan städa upp röran de skapat är inte lika kul.
Men på något sätt så klarade jag det och det känns alltid bra.
En annan sak som gjorde mig stolt idag var att jag lade killen helt sälv. Kan faktiskt inte komma ihåg senaste gången det hände, kanske ett par månader sedan. Han vill ha sin mamma till allt så jag har inte lagt honom på länge. Men idag var varken mamma eller pappa hemma när det var läggdags så det blev jag. Och jag kan säga att jag rätade lite på ryggen när jag tittade till honom och han låg och sova lungt i sin säng. Jag klarade det!

Så nöjd men trött ligger jag nu här nyduschad och ska snart sova.

God natt kära bloggläsare!

Låång dag

Idag är det en lång dag. Jobbar 10 timmar.
Men ville bara kika in här och säga hej!

Ska mysa med den minsta nu på förmiddagen. Får se vad det blir till lunch, är sugen på smoothie. Precis som varje dag, men det är ju så gott! Sen, efter att vi hämtat killen på skolan åker vi och badar. På så sätt går även eftermiddagen. Sen blir det hem, middag och läggdags. Och så har ännu en dag gått.

Hoppas ni har en bra tisdag!

Ps. Min minsta kom precis över till mig där jag sitter och lade armarna om mig och gav mig en puss. Åhh, så söt! Kärlek!!

Vad blir det till middag?

Idag gjorde jag och min värdmamma en måltidsplan och så åkte jag och handlade.
Så för er som undrar så kommer vi att äta detta i veckan.

Måndag:
Lax med ris och brocolli



Tisdag:
Chickpatties
Veggieburgers till de vuxna
Cauliflower (blomkål)



Onsdag:
Kyckling, potatismos och gröna bönor
Kycklingsallad till de vuxna



Torsdag:
Spaghetti och köttbullar med sallad



Fredag:
??? 


Smaklig måltid!



Kvällens middag

Idag har det varit en bra dag!
Hjälpte till med barnen på morgonen. Sen åkte jag själv och storhandlade. Kom hem och var ensam med den minsta. Mysigt!
På eftermiddagen åkte min värdmamma med alla barnen och badade och jag gjorde middagen. Det blev lax, ris och broccoli. Laxen är så god men det var första gången jag gjorde den. Men jag lyckades och den blev riktigt god. Sen åt hela familjen i vardagsrummet. Inte illa! Hela familjen samlad för middag på en vardag, det händer inte allför ofta. Trevligt!

Före:


Efter:




Och jag lyckades med laxen!


Hoppas ni har haft en bra dag!


Helgens shopping



Sköna Söndag

Förlåt för dålig uppdatering idag men jag har varit ute hela dagen. Åkte till kyrkan på morgonen och sen åkte jag till Crossgates. Där gick jag runt i Forever 21 med Josefin. Hade bestämt mig för att inte shoppa något men det är svårt i den affären så jag kom ut med 3 tröjor.
Sen åkte jag, Josefin, Oma från Thailand och Gaby från Mexico till en kina restaurang och åt. Vi delade på fyra olika rätter, Moo Goo Gai Pan, Tofu, kyckling med cashews och kyckling i sweet and sour sås. Såå gott! Var riktigt mätt efter det. Riktigt trevligt var det också. Härliga tjejer!
Kom hem och fixade lite, vek min tvätt som har legat i tvättkorgen redo att hängas in i garberoben i nästan en vecka. Hade en hel del annat att göra men kände mig trött så istället för att göra dem så ligger jag i sängen och ska se filmen "Confessions of a Shopaholic". Ibland behöver man lägga undan alla måsten och en sån dag är det idag. Känns bra och riktigt skönt!


Den här skylten hade dem på vissa parkeringsplatser utanför kyrkan. Kul!






Josefin och jag!


Gaby och Oma!





Hoppas ni har haft en bra söndag!


Kalas

Kalaset ikväll blev riktigt lyckat!
Vi grillade och åt utomhus, härligt!
Den minsta var så glad och det var underbart att se henne öppna presenterna. Hon blev så glad för varje present hon öppnade. Efter varje present ville hon leka med dem så vi fick övertyga henne att öppna resten. Hon blev så glad för alla hennes presenter och det var så kul att se!


Mina presenter till henne



Mina presenter blev lyckade. Hon älskar kjolar/klänningar. Och hon älskar att titta på filmerna "Landet för längesedan", så jag tyckte det var dags att hon fick en egen film. Dinosaurierna böckerna har vi två av redan och hon älskar dem. De trycks tyvärr inte längre så de finns inte i affären så jag fick skicka efter dem och jag hade sådan tur att de kom i tid. De böckerna är så bra och söta så de ska vi läsa mycket. När alla presenterna var öppnade ville hon både att jag skulle sätta på filmen och läsa böckerna. Så söt!




Mycket god tårta med dinosaurieljus!









Behöver jag säga att min lilla tjej tycker om dinosaurier?!


Redo för kalas!

Mycket bra dag och kväll!

Nu ligger jag i min säng mätt och belåten och ser på filmen "Just my luck".

Hoppas ni har en bra helg!

Happy Birthday my little girl!

I can´t believe my little girl is turning 3 years old today. Words can´t describe how much I love you.
During my time with you I have watched you grow and develop so much. You learned to walk and talk and everyday you amaze me. I´m so proud of you!
You are a wonderful girl and so loving. I love your hugs and kisses. You are so sweet, caring and funny. And really stubborn too. You always have a smile on your face and to just hold you or see you makes my heart melt.
I always calls you "my baby" and you always insists " No, I´m not a baby, I´m a big girl". Today I have to agree, I can´t no longer call you a baby. Today you are a big girl.
I hope you will have a great day surrounded by people who loves you. And I also hope you will enjoy the presents, the cake and the balloons.
Happy Birthday!
Mathilda loves you so much!

Love, Mathilda







En vårig Lördag

Idag är det VÅR! Solen skiner och det är varmt och skönt! För ett år sedan hade jag på mig kjol och linne. Och till min förvåning kan man även ha det denna dag i år.

Gick upp vid åtta imorse och åkte till gymmet. Där tog jag ett skivstångspass (Bodypump). Så jobbigt men det känns hur bra som helst efteråt.
Direkt efter gymmet åkte jag för att titta på när min 6 åring spelade softball (ungefär som baseball). Kul! Och jag njöt i solen tillsammans med min värdmamma och de två minsta barnen.
Sen åkte jag till affären och köpte ballonger. Kom hem och duschade och sen satt jag ute i solen lääänge och åt lunch och läste en skvallertidning.
Nu är jag inne här för att säga hej. Sen ska jag slå in presenter och göra iordning mig. Efter det ska jag hjälpa min värdmamma med middagen. För ikväll blir det kalas för min minsta lilla tjej.

Trevlig helg!

The Last Song

Åkte till shoppingcentret. Hittade mycket kläder men jag var duktig (lyssna nu mamma) för när jag provade kläderna eller såg kläder så tänkte jag "nej, detta behöver jag inte" eller " nej, jag har något liknande".
Har kommit fram till att jag inte vill lägga för mycket pengar på kläder nu utan på resor och upplevelser istället.
Ändå kom jag hem med en tunika som jag känner på mig att jag har typ en likadan hemma redan. Måste kolla upp det imorgon. Forever 21 affären är så stor. Nästan för stor, det är helt överväldigande. Man vet inte vart man varit eller vart man ska.

Sen blev det bio med Johanna. Vi såg "The Last Song. Åh, så bra den var. Om man bortser från att jag hade två barn brevid mig som spillde cola på mig, sprang upp och ner för trappan, pratade osv.
Men filmen var jättebra och tårarna rann i slutet. Man hörde en massa snörvlande runt om i salongen. Så sorgligt! Helt klart en sevärd film och en trevlig kväll!



Nu är jag trött och det blir snart sängen. Ska bara kolla lite bloggar först.

God natt!

Friday!

Nu har jag slutat! For att lamna mitt daliga samvete att jag slutar sa tidigt sa gor jag det som ar bast. Jag lamnar huset.
Det blir en shoppingtrip till mallet och sen blir det bio. Maste ata lite ocksa.

Hoppas ni har en bra fredag!

Tussi Tussi Tussilago

Imorse efter att ha skjutsat killen till skolan tog jag och den minsta en promenad. Vi plockade blommor och hon cyklade på sin lilla cykel. Jag njöt av solen, vårdvädret och löven på träden. Härligt!
Det var säkert maskrosor vi plockade men det låter finare att säga tussilago. Hur vet man ens skillnad?!

Hoppas ni också har fått en bra start på helgen. Nu ska jag iväg och storhandla, helt själv, vilket lyx!
Och om 5 timmar får jag helg! Lyx det med, Underbart!








Trevlig helg önskar jag!


A lot of trust

När jag skulle åka hem från softball träningen kom min värdpappa på att han inte hade några bilstolar i sin bil så han sa att jag kunde ta hans bil hem. Wow tänkte jag! Jag får köra hans bil, hans BMW. Bilen är inte heller en automat. Nervöst satte jag mig i bilen och det tog ca 5 minuter innan jag förstod hur man startade den. Haha! Men sen fick jag igång den och nervöst körde jag hem men jag klarade det. Och de sista fem minutrarna kunde jag faktiskt njuta lite av att köra hans bil.
Tänk att han litade på mig, det kändes så bra!


Filmer och grillning

Idag åkte jag till videoaffären, de ska stänga så de säljer ut alla filmer. En film kostar 7 dollar, eller köp 3 för 18 dollar. Jag ville köpa en speciell film till min minsta tjej i present så jag tänkte att jag kunde slå till och köpa 2 till mig själv. Hittade filmen jag ville ha till min minsta men jag hittade inte direkt några filmer jag ville ha.
Innan jag betalade frågade jag om de hade filmen "Confessions of a shopaholic", har velat ha den så länge. Efter att ha kollat i datan sa hon att de hade en kvar men att den kunde vara var som helst. Jag gick runt och letade, tittade till och med i skräckavdelningen. Då kom hon som jobbade och sa att jag kunde få en ny "Confessions of a shopaholic" film för samma pris. Så snällt och jag blev jätteglad! Tog en annan film "Just my luck" och så hade jag 3 filmer för 18 dollar. Perfekt och jag var så glad och tacksam när jag gick därifrån.

Kom hem och åt lunch och sen frågade min värdmamma om jag ville åka till shoppingcentret. Det ville jag så vi åkte dit och shoppade lite tilll barnen och åt pretzels. Trevligt!

Eftermiddagen gick ganska fort. Det blev promenad i det sköna vädret och sen blev det middag. Det blev årets första grillning, grillad kyckling. Så gott!
Sen tog jag de två äldsta barnen på softball träning. När min värdpappa kom åkte jag hem och hjälpte till och sen slutade jag.

Snart är det sängen. Den här gången ska jag försöka lägga mig i tid.
Imorgon är det fredag. Härligt!




Mamma och Pappa på besök: Niagara fallen

Efter NYC hyrde vi bil och begav oss till Niagara fallen.
Det är kul att bila och se delar av USA.








Motelet vi bodde på. Så typiskt amerikanskt!

Det var helt öde vid fallen. Nästan inga människor och allt var stängt. Det var riktigt riktigt kallt också. När vi skulle leta efter något att äta så fanns det bara ett ställe öppet, Hard Rock Café. Allt annat var stängt. Vi kom lite innan säsongen började. Fallen fanns där i alla fall. Kul att se Kanada på andra sidan också.








Turistbåtarna var uppe på land.






Hard Rock Café





Niagara Fallen by night:




Kanada


På morgonen dagen därpå åkte vi tillbaka till Niagara fallen där vi fick se regnbågar. Så fint och magiskt!
Blev så glad över att se det!











Ännu en sak att pricka av på min lista över saker att göra. Så kul att ha sett fallen, något som är så känt. Trodde dock att fallen skulle vara större. Tror att de ser lite större ut om man är på Kanadas sida och tittar på dem. Men så kul att ha sett dem och att se regnbågarna var så fint!


Excited


I´m so excited! And I just can´t hide it!


Inget bröllop?!

Läste precis på internet om Prinsessan Madeleines pojkvän Jonas påstådda affär. Jag måste vara trött eller otroligt känslig för jag började gråta. Vet egentligen inte varför. Men det känns så tråkigt! De förlovade sig ju nyss och de är så fina ihop. Åhh!

Jag vill fortfarande inte ge upp och erkänna att jag inte kan närvara när Victoria gifter sig. För att vara ärlig gör det för ont. Jag vill vara där! Jag vill!

Bäst att gå och lägga sig nu kanske...

Alien

Pratade som sagt om Sverige på Girl Scout mötet. De var så gulliga och ställde frågor och lyssnade intresserat när jag pratade. När jag visade vert Sverige låg och när jag pratade svenska tittade de på mig som att jag var från en annan planet. Haha, en alien!

Annars har dagen gått fort med skrik och gråt även idag.

Ska bli skönt att sova!

God natt!

Tisday

Jaha, ännu en dag med en hel del skrik och gråt. Det tar på energin!
Dock ger solen och värmen som visade sig idag desto mer energi. Underbart!

På min rast idag begav jag mig till shoppingcentret och letade present till min minsta tjej. De har öppnat Forever 21 i nya lokaler och oj vad stort det är. Sjukt stort! Man kan lätt gå vilse.
Det gjorde jag när jag skulle gå igenom den för att komma till parkeringen och det slutade med att när jag väl hittade utgången hade jag en påse i handen också.
Den affären måste besökas snart igen!

Slutade halv åtta ikväll oh tänkte att oj vad mycket ledig tid jag har innan läggdags. Men så började jag prata med min värdmamma och sen även min värdpappa och helt plötsligt var klockan halv tio.
Så tvätten är fortfarande ovikt och klockan har passerat läggdags. Men jag är glad ändå.
Ska sova nu, men först ska jag ta hostmedicin. Förra natten var jobbig då jag var uppe mycket pga min hosta. I natt vill jag sova mer.

Imorgon ska jag berätta om Sverige för en grupp Girl Scouts. Ska bli ku! De ska också få smaka knäckebröd och Ballerina kex.

Hoppas ni haft en bra dag med vårkänslor ni med!

God natt!

Blind Side

Igår, efter en dag fylldav gråt och skrik, var det dags för Au pair möte.
Efter en jättekort möte med min LCC så fick vi varsin biobiljett och så var det bara att åka till bion. Jag, Lena och Josefin gick och så "Blind Side". Sandra Bullock fick en Oscars för sin roll i den, och efter att ha sett filmen kan jag säga att det var hon absolut värd. Jag har länge velat se den och var så glad över att nu få göra det. Och den var så bra, verkligen jättebra! Storyn och skådespelarna var alla så bra. Jag undrade dock varför han som spelade huvudrollen inte blev nominerad för en Oscars, han var jättebra!
Ja, helt enkelt en sevärd film. Har ni inte sett den? Gör det!
Biosalongen vi var vi var så himla liten att jag var tvungen att ta kort. Det fanns bara ca 5 rader, så mysigt!







På bara en vecka har jag nu sett 3 filmer som var nominerade för en Oscar i år. Denna och så såg jag "Up in the Air" i helgen och på vägen hem från South Carolina såg jag filmen "Up". Kul!


I "Blind Side" sades det så mycket bra och roligt men här kommer några av mina favoricitat:

Leigh Anne Touhy: Find some time to figure out another bedroom for you.
Michael Oher: This is mine?
Leigh Anne Touhy: Yes, sir.
Michael Oher: I never had one before.
Leigh Anne Touhy: What, a room to yourself?
Michael Oher: A bed.

..............................

Michael Oher: [after pushing an opponent all the way off the field] Sorry, Coach. I stopped when I heard the whistle.
Coach Cotton: Where were you taking him?
Michael Oher: The bus. It was time for him to go home.

..............................

Sean Tuohy: Who would've thought we'd have a black son before we met a Democrat?

..............................

Sean Tuohy: We were wondering if you would like to become a part of this family.
Michael Oher: I kinda thought I already was.

..............................

Leigh Anne Touhy: You're right.
Sean Tuohy: Wow. How'd those words taste coming out of your mouth?
Leigh Anne Touhy: Like vinegar.

..............................

Leigh Anne Touhy: I said you could thank me later. It's later, Bert.

..............................


Beth: You're changing that boy's life.
Leigh Anne Touhy: No. He's changing mine.

..............................

Michael Oher: Courage is a hard thing to figure. You can have courage based on a dumb idea or mistake, but you're not supposed to question adults, or your coach or your teacher, because they make the rules. Maybe they know best, but maybe they don't. It all depends on who you are, where you come from. Didn't at least one of the six hundred guys think about giving up, and joining with the other side? I mean, valley of death that's pretty salty stuff. That's why courage it's tricky. Should you always do what others tell you to do? Sometimes you might not even know why you're doing something. I mean any fool can have courage. But honor, that's the real reason for you either do something or you don't. It's who you are and maybe who you want to be. If you die trying for something important, then you have both honor and courage, and that's pretty good. I think that's what the writer was saying, that you should hope for courage and try for honor. And maybe even pray that the people telling you what to do have some, too.


Källa: IMDB.com

Som sagt, har ni inte sett filmen så gå och gör det! Ni som har sett den, vad tyckte ni??

En bra Söndag

Idag har det varit en mycket bra dag!

På förmiddagen åkte jag till en kyrka med Josefin och en kompis till henne. Det var en stoor kyrka! Under en helg har de lite mer än 2000 besökare. Inte illa! Det var inte en traditionell kyrka utan det kändes mer som att man var på ett ungdomsmöte. Men jag gillade det och vill gärna gå tillbaka dit. Ett perfekt sätt att skaffa amerikanska vänner på också.
De hade också många snygga killar! Haha!

Efter det kom Josefin hem till mig, visade henne mitt hus och sen åkte vi och åt lunch och satt och pratade. Gott och jättetrevligt!
Sen åkte vi hem igen till mig så att hon fick träffa min värdfamilj. Barnen visade sig från sin bästa sida och var såå söta! 
Tack Josefin för idag!


Tomat och pesto soppa i en brödskål. Så gott!





När hon hade åkt hem åt jag middag med mina värdföräldrar och barnens farmor som var här på besök. 

Nu slappar jag och har det bra! Har lite fix att göra som jag ska försöka fixa innan kvällens slut.
Hoppas ni har haft en lika bra dag som mig!

Ny vecka imorgon!


A new start?


This could be the start of something new. It feels so right...

Skräck i poolen

Tog barnen till poolen när jag jobbade. Vi badade och hade kul.

Sen ville min minsta tjej gå upp så jag gick upp med henne och tog av henne simgrejen (simdynan?). Vände mig om för att lägga tillbaka den och när jag tittar tillbaka ser jag min minsta tjej i poolen, under vattnet.
Allt gick så himla fort. Jag såg hennes skräckfyllda ansikte när hon kämpade för att komma upp till ytan.
Slängde mig i för att få upp henne. Det kändes som låånga sekunder och jag kommer aldrig att glömma hennes ansiktsuttryck där under ytan som visade rädsla och skräck. Hon grät inte när jag fick upp henne utan hon bara höll om mig hårt och var tyst. Jag kramade henne länge och hela jag skakade. Fy vilken hemsk upplevelse.
När jag slängde mig i vattnet såg jag i ögonvrån hur en man som satt vid sidan av poolen ställde sig upp redo att hjälpa mig, vilket inte behövdes. Livvakten kom sen och frågade om allt var bra.
Hon var okej, dock väldigt rädd.
Usch, jag ryser! Det var så hemskt och jag kan inte skriva detta utan att börja gråta.

Det var så skönt när mina värdföräldrar kom hem och jag kunde berätta det för dem. De är världens bästa och kramade om mig. Det förstod hur hemskt det var för mig. De försäkrade mig flera gånger att detta inte hände pga av mig, att jag inte var tillräckligt uppmärksam eller så. Vilket kändes otroligt skönt att höra.

Jag hoppas att den minsta lärde sig att hon inte kan gå ner i poolen utan simgrejen på sig. För detta vill jag inte ska hända igen.

Kommer dock aldrig att glömma det, hennes skräckfyllda ansikte kommer jag alltid minnas. Usch!

Dock är jag så otroligt tacksam att det slutade som det slutade, att ingen kom till skada. Men det är så hemkst.
Drunkning eller vad man ska kalla det är så hemkst. Något hemskt pågår men man hör det inte för det pågår under vattnet. Jaa, fy och usch!


Mamma och Pappa på besök: NYC Dag 2

Andra dagen i NYC begav vi oss till Brooklyn där vi promenerade på Brooklyn Bridge. Härlig utsikt! Det blåste en hel del men i solne var det varmt. Innan vi begav oss tillbaka fikade vi på ett fik där chefen skällde på alla sina anställda.




















Mina älskade föräldrar!



Sen begav vi oss till Times Square där vi åt glass i solen. Och jag tittade på alla gula taxibilar.









Ground Zero:






Utsikten från vårt hotell




Times Square

Sen var det dags att pricka av ännu en sak på min lista: Att se NYC by night.
Vi åkte upp i Rockfeller center och synen vi möttes av går inte att förklara, bilderna gör sig inte heller rättvisa. Det var så häftigt och vackert på samma gång.










För ovanlighetens skull var vi ensamna i vår tunnelbanevagn.



Efter ännu en kanon dag kom vi trötta till hotellet.




Mamma och Pappa på besök: NYC Dag 1

I slutet av Mars kom min mamma och pappa på besök. Jag åkte ner och träffade dem i NYC.
Första dagen promenerade vi runt och shoppade en hel del. Vi besökte även SOHO och Chinatown.


Turister?!


Vad som pågick här har vi ingen aning om. De bara stod där med ljusen på.


Chinatown

På kvällen begav vi oss till Rockefeller Center där jag och pappa åkte skridskor. Jag är inte bra på detta så jag var glad att jag lyckades hålla mig uppe och inte ramlade. Åkte runt och njöt av omgivningen. Vilken upplevelse!
Pappa var dock riktigt bra på skridskor måste jag erkänna. Kul att ha gjort det i alla fall, ännu en sak att pricka av på min lista över saker jag vill göra.





Sen var det dags för middag. Hade fått tips av min vän Josefin att besöka ett diner vid Times Square som heter "Ellen´s Stardust". Och inte blev vi besvikna. Ett riktigt amerikanskt diner där servitriserna/servitörerna uppträdde. Så coolt! Och duktiga var dem. Helt klart ett ställe att besöka.











Mätta och belåtna begav vi oss trötta till hotellet.


Saturday

Så var det helg! Känns riktigt skönt!

Om någon timme ska jag börja jobba. Får se vad jag kan hitta på med barnen för att fördriva tiden. En aktivitet behövs. Jag hör att barnen skriker och gråter och inte alls är på humör. Hur ska detta sluta?

Hoppas ni får en härlig lördag!

Bio blev hemmabio

Dagen gick bra trots mitt tillstånd. Min äldsta hade 2 kompisar med sig hem för att fira hennes födelsedag så jag tog dem till ett ställe där de fick måla på saker, hittar inte ordet men det kallas "pottery".
Sen blev det hemmagjord pizza och glasstårta.

Skulle ha gått på bio ikväll och sett "The last song" med en au pair men det blev tyvärr inte så. Så istället blir det hemmabio med mina värdföräldrar. Vi ska se "Up in the air" som jag jättegärna har velat se.

Hoppas ni har en trevlig fredag!

Lunginflammation?

Min värdmamma tog två av barne till doktorn och det visade sig att de har en form av lunginflammation. Den läkaren tyckte att även jag skulle besöka en läkare. Men jag vill inte. Dock förstår jag ju att jag också kan ha lunginflammation så det ska man ju inte de ignorera. Har kvar medicin från förra sjukomgången så den tar jag nu, den ska hjälpa mot både lunginflammation och sinusinfektion så jag hoppas det hjälper.

Hade en jobbif natt så nu ska jag lägga mig ner och vila lite.

Det är fredag!!! Ha en trevlig helg!

Change


Beacuse things will cange. We can feel it right now.

En sjuk torsdag

Idag har jag inte mått så bra så det har varit en lång dag. Längre blev den när man hade fyra barn som inte heller mådde särskilt bra. Fyra barn skrek och grät när det var läggdags. Det ar på krafterna.

Vid sju åt jag middag och sen fastnade jag och pratade med min värdmamma i flera timmar. Trevligt!
Nu blir det sängen. Har börjat med en ny medicin igen. Hoppas jag mår bättre imorgon för vem vet hur många barn vi kommer att ha hemma från skolan imorgon.

Imorgon är det fredag! Yaay!


Kommentarer

Sitter här och tittar igenom mina kommentarer och ser då att jag missat en hel del. Ser kommentarer som jag aldrig sett förut. Skumt!

Men tack alla ni som kommenterar! Det är så kul att få kommentarer!

Mår inte så bra idag heller. Imorgon har jag varit sjuk i en hel vecka! Usch, nu vill jag bli frisk.

Om tio minuter är det dags att börja jobba igen. Energi har jag inte så mycket just nu tyvärr.

Hoppas allt är bra med er!

Isglass

Nu ligger jag här efter ännu en arbetsdag. Idag gick pojken till skolan igen. Skönt! Att ha två sjuka barn hemma är inte kul. De är lättretade och gråter ofta och går inte ihop. Det är svårt att leka tillsammans när man är sjuk.
Nu väntar vi bara på att de andra ska bli sjuka. Man kommer liksom inte undan i detta hus.  

Halsen gör fortfarande jätteont men inte som igårkväll. Jag är envis och vill inte gå till läkaren. Istället äter jag medicin i form av isglass. Det är det enda som hjälper. Skulle kunna äta isglass hela tiden.

Nu ser jag på "American Idol", typ första gången jag gör det. Såg lite när vi i South Carolina. Kul att ha lite musik i bakgrunden.
Sen ska jag sova!

Tiden går fort. Snart ska jag sova!


Om jag inte var tvungen att andas....

...skulle jag sluta nu! Varje andetag gör så fruktansvärt ont i halsen. Kan inte beskriva smärtan. Det gör till och med ont utanpå halsen och i öronen.
Är trött på allt som har det doktorer att göra osv men om detta inte blir bätte så får jag tänka om. Detta går inte.

Idag har varit en lång dag och ända sedan jag vaknade har jag drömt om att få återgå till sängen så riktigt efterlängtat ligger jag nu här i min säng och ska snart krypa ner och sova.

Hoppas er dag har varit bra!

Halsont

Här sitter jag med tre isglassar och en kopp med varm choklad. Halsen gör fruktansvärt ont.

Ska krypa ner i sängen nu och se på "Gossip Girl". Det är en lång dag imorgon så en god natts sömn vore skönt!

Hoppas ni haft en bra dag!

Ny vecka, tillbaka i verkligheten

Det blir inte så mycket bloggning idag men jag ville bara säga ett litet hej.

Hoppas ni har en bra start på veckan!

Jag mår okej. Har ätit soppa till lunch, kändes bra för halsen. Snart är det dags för mig att börja jobba igen. Imorse när min minsta vaknade och min värdmamma hämtade henne så hade hon frågat efter mig och ville träffa mig och gå in i mitt rum. Så söt!

Förresten kändes det riktigt konstigt att inte ta på sig shorts och t-shirts imorse utan klä på sig i långärmat. Jag saknar redan värmen!


947 bilder

Okej, jag vet att jag tar mycket bilder men oj.

Under denna veckas semester så har jag tagit 947 bilder. Det är på tok för mycket!

Då undrar jag hur det ska gå under den en månads långa resan i Augusti?
Tror jag vet vad jag ska önska mig i födelsedagspresent. Ett STORT minneskort, eller kanske två.

Så ni kan vara lugna, bilder kommer!


Vi hörs imorgon

Tog precis en dusch. Kunde tydligt se att jag blivit en nyans brunare, och man kan se vart jag haft min bikini. Jag älskar det, speciellt med tanke på att det bara är början av april.
Skönt också att få håret riktigt tvättat och mjukt. Trots flertalet duschar under semestern så kändes håret torrt och inte riktigt rent. Men nu så.

Har precis ätit soppa till middag och tyvärr så känner jag inte för bloggen ikväll. Känner för att krypa ner under täcket och läsa en bok så det är det jag ska göra nu. Ska först bara ladda in bilderna från semestern i datan.
Hoppas att jag mår bättre imorgon.

Vi hörs imorgon!

Nu är jag hemma igen

Efter en lång men bra bilresa har vi nu lämnat South Carolina bakom oss och kommit hem igen. Det var en underbar resa med varmt väder varje dag! Vi kom hem lite lite brunare vilket känns riktigt härligt!

Bilder och längre uppdatering kommer. Likaså bilderna från när mina föräldrar var här. Först ska de in i datorn.

Sedan i fredags har jag haft en fruktansvärd huvudvärk, ont i halsen och förkylning. Känns precis som när jag hade den där "sinus infektionen". Usch, inte igen. På tal om det fick jag brev om att jag inte betalat min räkning. De är ute efter mig och skickar påminnelser. Inte kul! Så imorgon är det jag som ringer och hör vad de vill ha. Trodde mitt försäkringsbolag skulle ta hand om det. De jagade ju mig också. Haha!

Som sagt, bilder, uppdatering och svar på kommentarer kommer. Men inte idag!
Nu ska jag vila mitt huvud och bara slappa. Äta lite och sen slötitta på tv. Trots en lång semester är det detta jag känner att jag behöver. Lite svenskt godis på det också!

Imorgon är det slängs vi in i verkligheten igen. Det känns inte alls kul! Men men...

Another day in paradise

En liten kort uppdatering. Sedan jag skrev senast sa har jag:

- Sett vilda delfiner simma utanfor huset plus sett dem under en battur

- Akt till en o och plockat snackor

- Gatt en strandpromenad och sett en fantastisk soluppgang (ibland ar det bra att bli vackt tidigt av barnen)

- Solat och njutit av solen

- Atit slemmigt oyster tagen direkt fran havet

- Fatt en matchmaker i from av min "vardmorbror"

- NJUTIT

Nu ropar de pa mig for vi ska spela spel. Jag ar laddad!

Hoppas allt ar bra med er!
Vi hors nar jag kommer hem, en 16 timmars bilresa hem vantar pa lordag!


Uppdatering

Tack for alla fina kommentarer.

Har kommer en liten snabb uppdatering (snodde en dator bara for er).

- Solen har skinit varje dag och det ar over 80 F (ca 27 C) varje dag.

- Vi har badat i poolen och i hottuben. 

- Badade i havet, Atlanten.

- Promenerat pa stranden. Nagot av det basta jag vet!

- Atit frukost utomhus. 

- Letat paskagg. 

- Atit mycket mat. 

- Sett en underbar solnedgang. 

- Varit duktig och smorjt in mig sa jag har inte brant mig sa mycket.

- Umgatts med slakten.

- Last min bok.
   
- NJUTIT!

Da har semestern bara pagatt i tre dagar och vi har en hel vecka kvar. Det kanns som att vi har varit har mycket mycket langre. Ska fortsatta att nuta. Vadret visar VARMT hela veckan och jag kunde inte vara gladare.

Vi overlevde resan ocksa. Vet inte om jag namde det. Men flygresorna var sa dyra att vi bilade. Tva dagar tog det, 10 timar forsta dagen och 6 timmar andra. Men det var inte jobbigare an en vanlig bilresan med alla barnen. Dock blev jag lite aksjuk men da fick jag sitta langst fram.
Var inte alls sa farligt som jag trodde. Aterstar att se hur hemresan blir.

MEN, vi har en hel vecka kvar.

Uppdaterar nog inte forrens jag kommer hem. Vill ha semester fran datorn ocksa. En ganska skon kansla att ha det!

Glad Pask och hoppas ni har det bra!





RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se