Happy New Year!

Tänk, ett helt år har gått. 2010 gick så fort och snart går vi in i ett nytt, 2011.

Nu är det mycket årskrönikor och hade jag haft tid hade jag gärna gjort en också. Men jag mår inget bra och ska sova nu för imorgon beger jag mig till Tallinn för att fira nyår.

2010 var i alla fall ett mycket bra år. Jag firade in 2010 i hemma i Sverige. Åkte sen och njöt för fullt av tiden som var kvar i USA. Jag var med om en underbar resa med min syster across America. Jag var med om något av det jobbigaste jag varit med om när jag sa hej då till min värdfamilj och USA. Jag kom hem, försökte komma in i livet här, tog en sväng till Norge, kom hem och fick jobb på Mc Donalds. Där trivs jag jättebra och avslutar 2010 med att må jättebra (om man bortser från förkylningen) och vara jätte nöjd med livet.

Nu ser jag fram emot vad 2011 har att erbjuda. Drömmar skapas och planer smids!

Gott nytt år alla kära bloggläsare!

   
  
  

Lucka 24: God Jul/Merry Christmas

En riktigt god jul önskar jag er!
Lucka 23: Christmas á la USA

Såhär såg ett hus ut i USA. Jag har själv filmat det. Här kan man tala om julstämning. Musiken ni hör är från högtalare utplacerade på gräsmattan. Tyvärr var det ingen snö när jag filmade men ni kan föreställa er detta med snö. Så titta och njut av musik, färg, rörelser och allt möjligt.
Detta trodde jag inte fanns på riktigt! Men jo då, allting är möjligt i USA!

Merry Christmas!


Dan före dan före dopparedan

Ni vill inte missa luckan imorgon. Då är det riktig julstämning a la USA.
Ska försöka lägga upp den innan jag åker till jobbet imorgon.

En hint, det är inte en bild i morgondagens lucka....Lucka 22: New York City

Staden som aldrig sover; New York City!

Och det stämmer, det händer alltid saker i New York. Under min tid i USA besökte jag NYC så ofta jag kunde. Man kunde aldrig få nog av den staden, av alla människor, av alla gula taxibilar.
Oavsett hur man mådde när man åkte till NYC så lämnade man staden på det bästa humöret och med ny energi. NYC är som en stor energikälla, man kan inte annat än dras med och må bra när man är där.
Oavsett hur många gånger jag var i NYC var jag alltid tvungen att gå förbi Times Square. Titta på allt folk och varje gång fick jag en sådan Wow-känsla.
Förutom att ha sett Frihetsgudinnan, Times Square och Empire State Building har jag promenerat i Central Park, sett på ishockey och basket i Madison Sqaure Garden. Jag har gått luciatåg, firat Midsommar, sett den stora granen vid Rockfeller Center och gett mig ut på isbanan som Bambi på hal is. Jag har mött familj och vänner, sett filminspelningar och missat sista tåget hem och letat hotellrum mitt i natten. Och jag har shoppat. Som sagt, det händer alltid något i NYC och man kan inte få nog utav staden. Så är det bara!
New York kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta.


Lucka 21: Starbucks

Något jag verkligen gillade och saknar med USA är Starbucks. Jag är ingen stor kaffedrickare och kan inte säga att jag blev det i USA heller. Men jag älskade Starbucks, bara själva grejen med Starbucks. Men latten var det inget fel på och runt jul hade de smaksatta kaffen som var goda. Men favoriten blev Frappuchino, en iskaffedrink med mjölk. Så kunde man ha den smaksatt, helst valde jag french vanilla smak men kolasmak var också riktigt god. Och så med lite grädde på toppen. Så gott!


Lucka 20: Red cups

Något som verkligen påminde mig om att jag var i USA var de röda muggarna. Det var sådana som man sett att de haft i fester i amerikanska filmer osv. Förutom att dricka ur dem kan man också spela det Amerikanska spelet Beer Pong.
När jag åkte hem köpte jag med mig en mängd med röda muggar. Det var ju bara ett måste!
Beer Pong med de röda muggarna!

Lucka 19: Schoolbus

Något som är speciellt för USA är deras gula skolbussar. Jag älskade att se dem. Trots att jag bodde 2 år i USA så blev jag helt till mig varje gång jag såg en gul skolbuss. Det påminde mig om att jag var i USA. Häftig känsla!


Lucka 18: Scrapbooking

Något jag pysslade med i USA var scrapbooking. Och saker till scrapbooking fanns det mycket av. Affärer med rader av olika papper, klistermärken och tillbehör. Där kunde man gå länge och titta och välja. Scrapbooking är riktigt kul men tar tid och kostar. Men resultatet blir riktigt fint! Ett fins sätt att spara sina minnen.
Lucka 17: Highway 1

Det finns huuur många fina platser som helst i USA.
En favorit är Highway 1 som går längs kusten mellan San Francisco och Los Angeles. Den är såå vacker och man blir helt tagen.Lucka 16: Lunch

Något som var ganska annorlunda i USA var deras luncher. Eftersom jag kom direkt från skolan var jag van vid en varm måltid som lunch. I USA åt man smörgåsar. Barnen åt oftast jordnötssmör och sylt på dem medan jag och min värdmamma varierade oss. Nästan alltid till smörgåsarna hade man chips. Chips som jag i Sverige har endast på helger. Och så juice att dricka. Inte så nyttigt att äta/dricka det varje dag. Men gott var det!


Lucka 15: Forever 21

Jag saknar shoppingen i USA. Utbudet var såå stort och det var roligare att shoppa där. Att shoppa saker som man inte kunde hitta hemma. Och mycker shopping blev det. En favoritaffär blev Forever 21, där hittade man alltid något!


Lucka 14: Ikea

Förlåt, det blev ingen lucka igår. Var på Ikea med syster.
Därför får denna lucka även handla om IKEA. Som jag nämnt tidigare så blir allt svenskt så mycket svenskare och roligare när man bor utomlands. Jag och en au pair satte sig i min bil och körde ca 3 timmar till Ikea. Det var som att komma hem. Vi gick saliga runt därinne och ropade "titta, titta" och "åhhh" mest hela tiden. Vi fick också avnjuta en köttbulletallrik. Jag som aldrig brukar äta det hemma i Sverige blev helt till mig och njöt av varenda tugga. Att sen komma till matavdelningen var rena drömmen. Det shoppades chokladbollar, kaviar, pepparkakor, julmust, glögg, brunsås, marabou, godis m.m. De hade såå mycket! Vill ni läsa hela inlägget om besöket på Ikea kan ni göra det här.

Lucka 13: Lucia

Att fira svenska högtider utomlands är alltid speciellt. Andra året i USA firade jag Lucia genom att gå Luciatåg med Svenska kyrkan i NYC. Att gå i luciatåg med en massa andra svenskar och i den stora staden New York var speciellt, mysigt och så mäktigt. Verkligen en speciell känsla. Att min värdfamilj åkte ner för att titta betydde mycket. Att sjunga svenska och engelska julsånger på tre konserter i en vacker kyrka gav en så många härliga känslor. Och att ha bland annat Uma Thurman i publiken var riktigt roligt.
Absolut ett minne för livet!När jag tittar tillbaka i min blogg ser jag att jag inte skrev om Lucia. Detta pga att det hände något annat efteråt på kvällen/natten. Vill ni läsa om vad som hände kan ni göra det här.

Lucka 12: Bil

Det är svårt att bo i USA utan bil. Nej förresten, det är omöjligt. Man kommer inte långt. Jag hade en egen bil och det är jag såå tacksam för. Många turer i bilen blev det varje dag. Under åren blev det också en del roadtrips med bilen. Men jag åkte också vilse en del och det är inte alltid kul. Framförallt när man kommer till områden man ser att här ska man inte vara.
Att köra bil är mycket roligare att göra i USA. Man bara gasar och sen bromsar. Ingen koppling så man behöver bara använda en fot. Man har också en hand över så man kan passa på att äta och dricka när man kör.
Jag njöt av att köra bil, satte på bra musik och njöt.
Njöt av att jag körde bil i USA!


Lucka 11: Salt water Taffy

Dessa kolor upptäckte jag i USA. Salt water taffy är mjuka kolor som finns i en himlans massa smaker. Såå goda! Att det finns så många olika smaker är både farligt men också underbart! Att blanda dessa i en påse är också en fin och god present. Får ni chansen att pröva dessa, så gör det!
Lucka 10: Pretzel

Något som åts mycket i USA var Pretzels. Det fanns hårda pretzels och de påminde om salta pinnar. Sen fanns det de mjuka, de blev mina favoriter. Det fanns dem man kunde köpa på gatan i NYC. Men jag älskade de som var lite mjukare med mer fett i. De köptes i stånd i affärer. Jag älskade dem! Såå goda!Lucka 9: Midsommar

När jag var i USA blev jag väldigt svensk, stolt över att vara svensk. I somras åkte jag till NYC för att fira Midsommar. Det var en av de bästa midsomrar jag har firat. Jag såg den svenska midsommar stången och Frihetsgudinnan samtidigt. Att se så många svenskar på en och samma plats fira en sådan svensk högtid på en plats som inte var i Sverige var mäktigt. Jag har heller aldrig sett svenskar ha så kul när de dansar runt stången, aldrig sett så många ungdomar (killar) som dansat så inlevelsefyllt. Så kul, en midsommar jag sent kommer att glömma! Den var magisk!


Midsommar 2010 i NYC!

Lucka 8: Julgran

Jag älskar julgranar, de ger så mycket stämning! I USA åkte vi ut och letade gran, valde en och sen högg den. Så mysigt! Vi hade tur som hade så högt i tak så vi kunde ha en riktigt hög gran. Vi tog in den i början av december så jag hade en hel månad att njuta av den!Lucka 7: Iceskating

Något jag ville göra under hela min tid i USA var att åka skridskor i NYC.
Det fick jag göra också. Det kanske mest var bambi på hal is men jag njöt av att stå på isen vid Rockfeller Center och titta på den upplysta omgivningen. Magiskt!
On the go

Känner mig lite inne, jag kan nu blogga från mobilen. Hade varit kul att kunna i USA. skriver lite för att se hur det blir. sitter på spårvagnen på väg hem från jobbet. Det har varit en lång men bra dag.

Lucka 6: A moment like this

Musik har förmågan att väcka känslor till liv. Få en att minnas. Bra som dåliga.
Denna låt lyssnade jag väldigt mycket på innan jag åkte till USA. När jag läste min värdfamiljs ansökan och sedan tackade ja till dem. Denna låt får mig att tänka på månaderna innan USA. Om hur jag var påväg att uppfylla en dröm. En dröm jag haft länge.

 


Lucka 5: Gossip Girl

Det finns mycket att titta på i USA. En serie jag slaviskt började följa i USA var Gossip Girl. Och jag blev snabbt förälskad i den. Serien kretsar kring några rika ungomar. Jag älskar att den utspelar sig på Upper East Side, Manhattan i New York City. En favoritstad.

Tittar ni på Gossip Girl? Eller har ni någon annan favoritserie?

Lucka 4: Baseball

En ny sport jag fick uppleva i USA var baseball. Sporten känns typiskt amerikansk. Den känns ganska lik brännboll. Det tar ett tag att lära sig reglerna men när man väl gör det blir det roligare. Jag har tittat på baseball  tre gånger. Det har varit riktigt kul men också väldigt långa, matcherna kan pågå i upp till 3 timmar. Det kan bli lite för långt ibland, men kommer man in i spelet blir det spännande och roligt!


Här spelar NY Yankees!

Lucka 3: Cheesecake

Något jag fick upp ögonen för i USA var cheesecake. Så fort jag fick besök eller det kom nya au pairer var ett besök till Cheesecake Factory givet. Såå gott! Något som måste upplevas!


30th Anniversary chocolate cheesecake, denna blev en stor favorit!


Lucka 2: Svenskt godis

Jag är en godisråtta. Jag längtar alltid till helgen då jag får äta godis. Men aldrig har jag uppskattat svenskt godis så mycket som när jag var i USA. Det har aldrig varit så efterlängtat, det har aldrig varit så gott.
I USA smakar det mesta bara en massa färgämnen.
Det finns inget godis som slår det svenska, så är det bara!Vad är ert favoritgodis?

Lucka 1: The American Flag

Jaa, måste nog börja med den Amerikanska flaggan. Blå, vit och röd.
Den betydde alltid något speciellt under min tid i USA. När jag såg en Amerikansk flagga insåg jag att jag var i USA. Det var på riktigt!


Min egna julkalender

Jag älskar julen. Och nu med all snö och kyla så känns det så mysigt och perfekt att det är December och julen är på väg.

Jag tänkte ha en liten julkalender här på bloggen. Den är inte så uttänkt men jag tänkte lägga upp en bild varje dag, något som har med USA att göra. Och så skriver jag något om bilden. Det kan vara någon tanke, något roligt som hände eller bara nåt som har med USA att göra eller som jag förknippar med min tid i USA.

Hoppas ni tycker detta är en rolig idé och att ni kikar in och tittar vad som gömmer sig bakom "luckan" varje dag!
I en utav luckorna kommer det att finnas en film och den lovar jag att ni inte vill missa. Där pratar vi julstämning a la Amerika!RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se