Svenskträff

Nu åker jag till Cheesecake factory för att äta lunch med fyra svenska au pairer. Ska bli jättetrevligt!!

Idag vaknade jag tidigt så jag bestämde mig för att åka till gymmet och köra ett bodypump pass. Har inte kört ett sådant pass här men det gick bra. Man jobbar med styrka och har vikter och en stång man jobbar med. Så jobbigt och jag känner i kroppen nu. Men det känns samtidigt skönt!

Hoppas ni har en bra dag!

Hör av mig när jag kommer hem!

Söndagen är här

God morgon!
Här är klockan snart åtta. Vaknade redan halv åtta och nu har jag bestämt mig för att äta frukost och sen åka till gymmet.

Jag och min värdmamma hade en jättemysig kväll igår. Vi åt middag och så såg vi "Twilight". Den var ju faktiskt jättebra! Såklart är det lite jobbigt när man har läst boken innan för de misssar ju en massa. Men jag tyckte om filmen!

Nej, nu blir det frukost. Hoppas ni får en skön söndag!

Just nu: Melodifestivalen

Ah vad bra Pernilla Wahlgren var! Vilket nummer!

Tycker fortfarande Pernilla Wahlgren och Peter Joback till Finalen.
Och jag tycker att Lovestoned och Sibel ska ga till Andra Chansen.

Vi far se hur det gar!

Spannande!!!

Melodifestivalen 2010 - Deltävling 4

Jag missade ju deltävling 3 men nu är jag här igen med deltävling 4. Har lyssnat på en minut av alla låtar och detta tycker jag.

1. Sibel "Stop" -
En helt okej. Gillar refrängen mer än versen. Denna låt kommer garanterat att spelas mycket på radion.

2. Py Bäckman "Magisk stjärna" - Nej, lite fin men den här låten får mig att somna. God natt!

3. NEO "Human Frontier" - En bra up tempolåt som man lätt kan dansa till. Men ingen låt jag vill ska gå vidare i Melodifestivalen.

4. Lovestoned "Thursdays" - Jag tycker faktiskt om den här låten. Den är skön och jag gillar den!

5. Anna Bergendahl "This is my life" - Väldigt fin låt. Jag tycker om den.

6. Pernilla Wahlgren "Jag vill om du vågar" - Jag hade höga förväntingar på den här låten men tyckte det var synd att hon inte sjöng på engelska. Men efter att ha lyssnat en minut på den så säger jag bara JA JA JA, den är jättebra och jag gillar den så mycket. Har lyssnat på samma minut om och om igen. Detta är en låt man blir glad av. Ska bli spännande och kul att få se hennes framträdande. Deta är en favorit hos mig helt klart!

7. Noll disciplin "Idiot" - Varför döper man en låt till idiot? När låten började spela tänkte jag att dem påminde om The Poets som var med i Melodifestivalen för flera år sedan. Jag tycker om den här låten. Men de får gärna ta bort ordet idiot och svordomarna.

8. Peter Jöback "Hollow" -  Även denna låt hade jag höga förväntningar på, det är ju ändå Peter Jöback. Det är en väldigt bra och fin låt. Jag gillar den! Det är inte mycket som slåt Jöbacks röst.

Tyckte det var ett bra startfält! Jag har inte röstat någon gång under denna Melodifestival eftersom jag sitter på andra sidan av Atlanten. Men idag ska jag be mina föräldrar att rösta på Pernilla Wahlgren åt mig. Jag gillar den verkligen!
Så här skulle jag rösta:

Finalen:
Pernilla Wahlgren
Peter Jöback

Andra Chansen:
Noll disciplin
Lovedstoned
eller
Sibel



Vad tycker ni?? Vem är er favorit??

 

Fredagkväll

Min fredagkväll har varit jättemysig. Hur har din varit?
Efter jobbet åkte jag hem till Josefin där jag fick träffa hennes värdfamilj och vi åt middag. Trevligt!
Sen åkte vi och hyrde film men när vi kom tillbaka fungerade inte dvdn. Men vi satt och pratade istället. Så trevligt!

Sen begav jag mig hemåt. Har ni någon gång kört bil utan att se något? Om inte så kan jag berätta att det är fruktansvärt läskigt! Det snöade rakt mot rutan så jag såg ingenting. Jätteläskigt och jag bara satt och hoppades att jag skulle komma hem oskadd. Till min stora lättnad gjorde jag det.

Snart ska jag krypa ner i sängen. Imorgon är jag ensam vid nio. Alla andra i huset är iväg på olika saker. Så jag planerar att göra en dunderfrukost till mig själv och njuta. Längtar redan!

God natt USA! God morgon Sverige!

Helgen är här

Idag är det fredag och helgen är här. Har en kanonhelg att se fram emot. Ikväll ska jag hem till den nya au pairen Josefin, äta middag med hennes värfamilj och sen ska vi se på film eller något.
Imorgon ska jag jobba lite, sen ska jag slappa och fixa och på kvällen ska jag ha filmkväll med min värdmamma. Vi ska äntligen se Twilight!
På söndag ska jag träffa fyra andra svenskar och vi får se vad vi hittar på. Kul blir det i alla fall!

Jobbade idag på morgonen och förmiddagen. Sen åkte jag till gymmet och när jag kom hem hade min värdmamma gjort en tonfisksmörgås till mig. Så gott!
Nu är det snart dags att börja jobba igen.

Hoppas ni får en trevlig helg!

South Carolina bokat

Nu är resan till South Carolina bokad.

Eller, vi har inga flygbiljetter än men huset på stranden är bokat.
Den här gången ska vi inte ha två hus utan vi ska ha ett enormt hus där alla får plats. Huset rymmer 28 stycken så hela släkten får plats.
Ska bli trevligt och jättekul men också spännande att se hur det kommer att gå.
Vi åker på påsklovet och jag ser verkligen fram emot det. Huset är jättestort och fint! Köket har två kylskåp, två diskmaskiner, två ugnar och tre diskhoar. Kan behövas kanske!
Ute på altanen har man utsikt över havet och så har de en öpenspis/eldstad där ute. Tänk så mysigt på kvällen!
Det finns en stor pool som är uppvärmd och sen en jacuzzi där jag och min värdmamma bestämde att vi ska sitta medan barnen badar i poolen. Perfekt!
Åh, det ska bli så skönt och kul! Längtar redan!






Torsdag kväll när den är som bäst

Nu har jag precis slutat och sitter här och slappar. Skulle ha jobbat sent men min värdmammas möte blev inställt och min värdpappa kom hem tidigt. Inte dåligt!

Ikväll blir det Grey´s Anatomy och Private Practice. Till det äter jag glass. En kväll när den är som bäst helt enkelt. Och det bästa av allt. Det är en hel timme kvar så jag kan slappa och göra lite vad jag vill innan jag bänkar mig framför tv:n. Det är inte ofta det händer!

Hoppas ni haft en bra torsdag!

Ps. Jag ser på statistiken att det är många som läser, men det vore kul om ni ville kommentera också. Det är ju ni som gör det kul att skriva och det är så roligt att gå in på bloggen och se att folk kommenterat!


Året som gått

Wow, jag har varit i USA i ett och ett halvt år. Om man bortser från de två sista veckorna i December så spenderade jag hela 2009 i USA. Häftigt!

Eftersom ja inte hann med en årsresume vid årets slut tänkte jag passa på nu. Bättre sent än aldrig.

2009 var alltså året då jag spenderade nästan all min tid i USA.

Början på det året bjöd på en resa till Orlando, Florida där Disney World och Sea World bland annat besöktes.
Februari bjöd på Super Bowl, snowshoeing, alla hjärtans dag, flygplatsutflykt med Louise och det blev även dags att säga hej då till Louise. En skiduttflykt till Whiteface med Sarah gjordes i mars.
Min familj kom på besök och vi gjorde sightseing i både New York City och Albany.
Våren kom och jag åkte på Silver Bay, firade påsk och gick på Easter Egg hunt, såg Angelina Jolie, firade födelsedagar och njöt av värmen som kom.
I maj åkte hela släkten på semester till South Carolina, en resa som inte bjöd på det perfekta vädret med som däremot bjöd på roliga aktiviteter och trevligt sällskap.
Sommaren kom och det blev många turer till poolen. Jag var ensam med alla barnen i några dagar, träffade Klara i NYC, åkte till Silver Bay ännu en gång, Midsommar firades, jag fyllde 20 år och vi firade 4th of July. Den gamla au pairen kom på besök och NYC besöktes. Jag åkte till San Francisco och såg Golden Gate bron och åkte längs den fantastiska highway 1. En tripp till Washington DC hanns också med. Sedan åkte vi med släkten till Lake George. Det blev en vecka som bjöd på underbart väder, många båtturer och mycket lek. Efter Lake George kom Martina på besök och det blev Horseracing, drive in bio och poolen.
Sen kom hösten och Chicago besöktes, sen blev det Halloween och efter det firade vi Thanksgiving.  
Många turer till NYC blev det för att öva Lucia, något som blev jättebra! I NYC hann jag även med att träffa andra au pairer och bli rejält överraskad av Martina och Joel.
Julen närmade sig med stormsteg och det blev julklappsinköp och packning.
I mitten av December åkte jag hem till Sverige för att fira jul och nyår. Ord kan inte beskriva hur underbart det var. Ett perfekt sätt att avsluta 2009 på, ett år som varit helt helt underbart med många upplevelser och ett minne för livet!!!




  
 
  




 
 
 





 






 


 
 




 




Detta var mitt 2009. Jag känner mig så tacksam över allt jag får vara med om!


1 1/2 år i USA

Idag har jag varit i USA i 1 1/2 år!!!

Kan knappt förstå det! 1 1/2 år, det är en lång tid!

Så idag firar vi lite tycker jag! Kanske en anledning att få äta godis på en torsdag?

Vore kul att få höra vad ni kommer ihåg bäst från dessa 1 1/2 år som jag varit au pair här och ni har läst min blogg.
Berätta gärna!


Det snöar ute men barnen är tack och lov i skolan idag!


Snowday

Dagen har varit lååång men den har gått bra. Vi har varit och spelat basket, simmat och sen tog jag de två äldsta och åkte och åt bagels till lunch. Så trevligt att umgås med dem och sitta och prata. Vi hade en trevlig och rolig koversation. Det är alltid lika kul att höra vad de tycker och tänker.
Sen åkte vi alla ut till värdmormorn där barnen lekte i snön. Det var hur mycket snö som helst, kanske inte om man jämför med Sverige. Men det var jättemycket och de hade så kul!
Sen åkte vi hem och lade barnen. När de var i säng åt jag kinamat med mina värdföräldrar. Jättegott och trevligt!

Snart ska jag sova. Kvällen efter att man har slutat går alltid alldeles för fort. Det är redan läggdags men det är mer jag vill göra. Men jag borde få sömn för jag är jättetrött plus att de säger att det ska snöa imorgon så de kanske har snowday imorgon också.

Det var en kul och bra dag idag men snälla låt barnen ha skola imorgon. Tack!

God natt kära bloggläsare!

Ett år sedan förlovningen och jag drömmer om ett kungligt bröllop

I dag är det exakt ett år sedan som Kronprinsessan Victoria förlovade sig med Daniel. Jag kommer ihåg att jag tittad på webb tv på Aftonbladet och jag kommer ihåg hur glad jag var. Min värdmamma kommenterade hela dagen hur glad jag var. Och det var jag!
Vad jag skrev just denna dag för ett år sedan kan ni läsa här!

Jag skrev bland annat: Jag ar ocksa valdigt glad over att de inte gifter sig i ar utan forsommaren nasta ar. Da har jag en chans att kunna forverkliga min drom. Jag kommer ihag att jag sa innan jag akte hit: "Jag vill att Victoria ska gifta sig men hon far inte gora det nar jag ar borta. Men bara darfor kommer hon sakert att gora det".
Vi har vantat pa denna forlovning och idag, den 24 Februari 2009, offentliggjordes den.

Ska jag vara ärlig så har jag inte gett upp drömmen om att vara i Stockholm den 19 juni då bröllopet äger rum. Jag hade tänkt be min värdmamma om att få ledigt och så tänkte jag åka till Sverige torsdag till söndag eller måndag. För mig hade det varit värt det. Bara att få vara i Sverige när det händer. Det kommer vara som en folkfest och jag skule så gärna vilja vara där. Jag trodde att det var ledigheten som skulle stoppa mig. Men nej, det är flygbiljetterna. När jag åkte hem över jul betalade jag ca 500 dollar för min biljett. Vill jag åka hem för bröllopet måste jag betala lite mer än 1000 dollar. Det är mycket pengar. Och jag vet inte om jag har råd med det.

Ibland måste man kanske inse att man inte kan förverkliga alla sina drömmar. Men än har jag inte gett upp denna dröm.

Ett år sedan förlovningen. Grattis Victoria och Daniel!



God morgon Snowday

Japp, det är snowday idag.

Så nu ska jag gå ner och ta hand om fyra barn.

Vi hörs senare!

Vi ser det snöar

Snön har fallit under hela dagen. Att åka och hämta killen från skolan var läskigt. Vägarna var dåliga och det var svårt att bromsa. Vid en stoppskylt bromsade jag men bilen fortsatte bara att gå framåt, Slängde mig på bromsen men det hjälpte inte. Bilen stannade efter stoppskylten. Hade bara tur att det inte var någon bil framför mig. Det hände flera gånger och det var så läskigt.
Efter att ha hämtat honom åkte vi en sväng till shoppingcentret och köpte pretzels. Så goda!!
Eftermiddagen och kvällen gick ganska snabbt, men jag var väldigt trött. Min värdmammas möte var inställt så jag slutade två timmar tidigare. Skönt!



Som sagt, det har kommit snö. En hel del och det ser väldigt fint ut. När vi åkte hem sa killen om träden:  "It looks very pretty!". Så söt! Men som ni vet, när det kommer snö så ställs allt in.
Jag har börjat acceptera att barnen troligtvis inte har skola imorgon. Men ordet "snowday" gör och kommer alltid att göra mig irriterad. Varför ställs allt in så fort det kommer lite snö?! Jag hade förstått det om jag hade varit i Los Angeles men nu är jag i en stad som har vinter. Som varje år får snö, det är ingen nyhet.
Hemma i Sverige har jag aldrig haft en snowday, och då har vi ändå fått mycket snö. Jag hade säkert gillat snowdays om jag hade varit student i USA. Men nu är jag inte det och jag tycker inte om snowdays och kommer nog aldrig göra det. Kommer nog aldrig riktigt förstå det heller.
Men som sagt så har jag nog accepterat det mer eller mindre. Kan man kalla detta kulturchock?





Nu ska jag njuta av lugnet. För om det är snowday imorgon kommer det bli allt ännat än lugn.

Har tänkt jobba lite på saker jag ska skriva i bloggen. Men först ska jag gå ner och hämta nåt ätbart.
Är det något speciellt ni vill att jag ska skriva om i bloggen?? Förslag mottas gärna!


Frågor och svar del 6

Postat av: sarah
Hej! Jag brukar läsa din blogg ibland, kul att du lägger upp mycket bilder, det gör det roligare att läsa :)
Jag har en del frågor angående livet som au pair. Jag är bara 16 så det dröjer innan jag kan åka. Det jag undrar är vad det är som gör att vissa inte klarar av det medan till exempel du stannar längre än du måste? Vad är det som man måste tänka och förbereda sig på innan man åker? Beror det på ens attityd, vilken familj man får eller vad är det som avgör om man stannar eller inte?
Kanske svåra frågor, jag vet inte, men vad tycker du är det som gör det så kul? Eftersom du har valt att stanna ett extra år så måste du ju tycka att det är skitkul ;)
Tack för din blogg!

Svar:
Hej Sarah! Tack! Vilka intressanta frågor. Dessa tåls att fundera på. Varför vissa stannar medans vissa åker hem är svårt att svara på, det är olika från person till person. Det kan bero på hemlängtan, att man inte trivs i sin värdfamilj osv. Jag tror att det är en kombination av allt du nämner. Ens attityd är oerhört viktig men sen också hur ens värdfamilj är, det är ju dem man ska bo och jobba hos. Sen kan det också bero på om man trivs där man är, i den staden, om man har vänner omkring sig osv. Att tänka och förbereda sig på innan man åker skulle jag säga är ens attityd. Man måste komma ihåg att man åker för att jobba i första hand, även om det innebär så mycket mer att vara au pair. Men det är oerhört viktigt att man åker med attityden att man ska jobba. Kom också ihåg att trivs man inte i sin värdfamilj så kan man alltid byta och få det bättre. Det är ditt år och det ska bli så bra som möjligt.

Jag stannade för att jag trivs så bra i min värdfamilj, plus att jag inte kände mig klar. Det var mer saker jag ville göra och fler platser jag ville se. Och jag ångrar inte mitt val!

Ta chansen du med och åk som au pair! Man vet inte hur det är förrens man har provat på det!


Postat av:
Rebecka
Hejhej! :)
Jag ska åka som Au Pair efter min examen. Har en liten fråga angående referneserna man måste ha, ringde både organisationen och familjen till dina referenser? Har hört att vissa organisationer är lite slappa på det..??
Tack för riktigt rolig läsning :)
Kram


Svar:
Hej Rebecka! Tack så mycket! I mitt fall så ringde bara organisationen till mina referenser men inte min värdfamilj. Men det är ju olika. Jag vet dock att organisationen ringer referenserna innan man blir godkänd.


Postat av:
M  
Hej! :) kan inte du visa bilder på ditt rum? Är nyfiken på hur ett typiskt aupair rum kan se ut :) Du kan väl jämföra med dina andra vänner.. taack :D

Svar:
Hej! Tyvärr har jag lovat min värdfamilj att inte lägga upp några bilder på huset. Så tyvärr vill jag inte lägga upp några bilder på mitt rum. Kanske att jag gör det senare.
Men jag kan beskriva. Jag har ett väldigt stort rum med en stor säng, en garberob, två byråer, en fotölj och ett skrivbord. Jag har även tv och telefon på rummet. Precis utanför mitt rum har jag ett eget badrum med toalett och dusch.
En stor skillnad om jag jämför med andra au pairer är att jag inte bor i källaren. Många au pairer har sitt rum i källaren. Det har inte jag. Jag bor på övervåningen där bara den minsta har sitt rum. Det tycker jag om då jag har två stora fönster som släpper in mycket ljus. Jag trivs verkligen i mitt rum och tycker om det jättemycket.
Hoppas detta var ett litet svar på din fråga.


Postat av:
Clara
Hejsan ! Jag funderar på att vara Au pair i USA 1 år! Va tycker du? är det kul? kommer man lätt in i samhället? Vad får man göra? :D

MVH Clara


Svar:
Hej Clara! Det är jättekul att vara au pair. Verkligen en upplevelse. Ta chansen! Man kommer lätt in i samhället. Det tar inte lång tid innan man vänjer sig. Som au pair tar man hand om barn. Ser till att de mår bra, ger de mat, leker med dem, skjutsar till aktiviteter osv. Sen kan det variera lite beroende på vilken familj man kommer till.


Postat av:
Angelica
Hej när man åker som au pair hur nånga dagar ska man packa för? och kan du komma med förslag vad man kan köpa till familjen? första gången du pratade med familjen ringde dem till din mobil då?


Svar:
Hej Angelica! Jag skulle rekommendera att packa som om man skulle på semester i 2 veckor kanske. Det finns mängder av kläder att köpa här. Jag skulle rekommendera något svenskt. En svensk barnbok på engelska, ett pussel med något svenskt motiv. Svenskt godis om du vet att barnen får äta godis. Jag köpte Svergigetröjor till alla barnen vilket var väldigt uppskattat. Sen köpte jag Pippi Långstrump boken till min 7 åring. Min 6 åring fick ett pussel med motiv som Emil, Barnen i Bullerbyn, Karlsson på taket och Madicken. Killen på 4 år fick en svensk polisbil. Min två åring fick ett gosedjur i form av kanin som jag köpt på Ikea. Mina värdföräldrar fick ljuslyktor från Kosta Boda.

Håll utkik i min blogg för jag tänkte nämligen göra ett separat inlägg om vad man kan köpa till familjen med bilder osv. Så håll utkik!

Första gången min värdfamilj ringde så ringde de till min hemtelefon. En stor chock! Jag hade fått veta att jag var matchad med dem bara en timme tidigare. Men det är tack vare att de ringde så snabbt som jag är där jag är idag.


Postat av:
Lena  
Vilken passande present!

Jah har nyss "hittat" din blogg, så jag vet inte vad allt som finns skrivet här.
Jag undrar hur du gick tillväga när du ville bli au pair? Är familjem du bor hos någons bekant, eller är du där via ett "program"?
Kan du tipsa om vad som behöver ordnas inför resan och något som är bra att veta, som kanske du inte hade tänkt på förrän du anlände?
Vad behövde du göra för att ansöka? Skrev du ett cv på engelska? Muntlig intervju? Telefonsamtal med värdarna?
Allt omkring att åka som au pair är så intressant! Jag funderar själv på att åka som au pair till USA efter gymnasiet, därför alla frågor.

Ha det så bra! :)


Svar:
Hej Lena! Jag åker med organisationen Cultural Care så jag blev matchad med denna familj genom dem.

Hm, tips inför resan? Packa så lite som möjligt när det kommer till kläder. Man shoppar här borta. Ett tips är att ta med dig mat som du tycker om, som speciell musli, godis, kaviar osv. Kan vara gott att ha! Annars kan jag inte komma på så mycket. Ta med kort på familj och vänner. Det är kul för dig att ha men också kul att kunna visa värdfamiljen och deras släkt.

För att ansöka behöver du fylla i en massa papper med uppgifter om dig själv. Du har också en kort intervju med en person från organisationen. Du gör också ett personligt brev och ett kollage. Mycket papper som sagt att fylla i. Sen när man blir matchad med en familj så pratar med dem på telefonen och får då svara och ställa frågor.

Du borde absolut ta chansen att åka som au pair! Hoppas dessa svar hjälpte lite. Hör gärna av dig om du har fler.


Postat av:
Nikita
Hej, jag funderar starkt på att åka ett år som au pair, ska bara gå ur gymnasiet först. Jag undrar hur det funkar med bensinen. När du hämtar barnen från skola och liknande, betalar du bensinen själv eller betalar familjen det? Hur delar man upp betalningen av det i så fall?
Det är var de enda frågorna jag hade, har fått många svar av din blogg. Tack :D
Kram :)


Svar:
Hej Nikita! Tack så mycket! Oftast så betalar mina värdföräldrar bensinen. Men ibland tankar jag upp bilen och betalar själv. Det är svårt att avgöra hur mycket jag körde när jag jobbade och hur mycket som var min fritid. Men jag känner att det är rättvist fördelat. Jag känner inte att jag betalar mer än jag borde. De tankar och betalar ganska ofta.


Postat av:
Angelica
Hejsan! Skummat igenom din blogg lite och jag är själv sugen på att åka som au pair efter gymnasiet. Men jag undrar är det inte sjukt jobbigt att vara ifrån sina föräldrar? :P


Svar:
Hej Angelica! Man vänjer sig. Såklart saknar jag dem och ibland kan det vara jobbigt. Men överlag skulle jag säga nej. Tack vare skype så känns dem inte så långt borta plus att vi har mycket mejlkontakt.


Postat av:
Malin
vad kostar det att förlänga ett år? eller kosta det något för dig? :O och känner du att du har blivit AS BRAAA på engelska, eller bara lite lagom sen du kom dit? (:


Svar:
Hej Malin! Det kostar 246 dollar att förlänga. Men jag kommer faktiskt inte ihåg om jag betalade det själv eller om min värdfamilj betalade det. Att de gör det är dock frivilligt. Men för att förlänga måste man betala 246 dollar.
Jag skulle inte känna att jag blivit asbra på engelska. Andra kanske skulle säga det om mig men jag vill gärna bli bättre. Däremot känner jag absolut att jag har lärt mig mycket engelska men jag är inte färdig lärd än. Jag lär mig nya ord varje dag! Men det lutar mer åt as bra än åt lagom!


Postat av:
Cassie
jag vill också! :) vilken orgnisation är det med?


Svar:
Hej Cassie! Jag åker med Cultural Care Au pair.


Postat av:
Sofia
Hej! Jag måste fråga dig en sak som jag är lite fundersam över. Jag hoppas på att åka som au pair i slutet av mars. Men det jag undrar över är när du åkte iväg till USA hade du något Visa kort eller MasterCard då? Man bör ju ha med sig lite pengar när man åker, men dom går ju att ta som kontanter. Men det kan ju vara en liten säkerhet att ha ett Visa kort då ens föräldrar kan sätta in pengar till en till tex flygbiljett hem eller om det skulle krisa sig på annat sätt. Så det jag undrar är tycker du jag bör skaffa mig något sådant kort innan jag åker? Jag kommer ju (förhoppningvis) skaffa mig ett amerikanskt bankkort när jag väl är där. Vet du förresten om mina förädrar i Sverige kommer kunna sätta in pengar på det amerikanska bankkortet? :)

Jag skulle bli jätte tacksam för svar. :)

Kram Sofia


Svar:
Hej Sofia! Jag hade med mig mitt svenska Visa kort när jag åkte. Plus pengar såklart. Det är en säkerhet och en trygghet att ha sitt svenska kort med sig som man kan ha när det krisar osv. När jag köpte min flygbiljett hem satte mina föräldrar in pengar på mitt svenska kort vilket var jättesmidigt. Så jag skulle rekommendera att du har med dig ett svenskt bankort när du åker. När jag kom hit skaffade jag mig ett amerikanskt bankkort där mina värdföräldrar sätter in min lön. Jag tror att mina föräldrar kan sätta in pengar på det kortet också men det är mycket lättare och smidigare att göra det på det svenska.


Har ni fler frågor så tveka inte att höra av er. Det kan handla om au pair livet, USA. Hör bara av er så svarar jag så gott jag kan.


Tisdag och gym

Det snöar lite lätt ute nu. Såklart ska det komma en hel del på torsdag så då blir den dagen säkert snow day. Typiskt för på onsdagen har barnen bara halvdag, så då kan det ju vara snowday. Men jag lovar att det blir på torsdag.
Hoppas innerligt att snön försvinner snabbt eller att de skottar undan den för jag har många planer för helgen och då måste jag kunna ta mig fram.

Idag efter att jag skjutsat killen till skolan så besökte jag gymmet. Jaa, chockande men jag ska försöka att gå dit regelbundet. Känns bra nu efteråt i alla fall!

Nu ska jag fixa lite, ringa lite samtal och sen är det dags för jobb.

Hoppas ni har en bra tisdag!

No snow day please

Den här dagen har gått ganska fort. Tog med barnen ut på årets första cykeltur. Fanns en känsla av vår i luften.

Men så tittar man på väderprognosen som visar regn. Så nu pratar dem om när det ska bli snow day. Inte om utan när. Jag tycker inte alls om snowdays, att barnen är lediga när de inte ska.
Så jag hoppas verkligen att det inte blir någon snowday.

Jag vill ha vår!!! Jag har haft en riktig vinter och känner mig klar nu. Nu är jag redo för vår!

Hade en mycket god middag ikväll tillsammans. Kalkon, potatismos, stuffing, sås, gröna bönor och bröd. Det var faktiskt jag som fixade kalkonen. Kände mig riktigt nöjd!

Nu tittar jag på "Life Unexcpected". Sen blir det att sova!

God natt!


Ps. Emelie, du som precis skrev en kommentar. Lämna mejladress eller något så jag kan höra av mig.

Starbucks

Nu åker jag till Starbucks. Är sugen på en Frapuccino och så tänkte jag sätta mig och göra bloggarbete och svara på era frågor.

Vi hörs senare!


Ny vecka, ny hälsa

Så var det en ny vecka igen. Känner mig så himla glad just nu. Allt känns så bra och jag är så glad!

Har lite ledigt nu så jag får se vad jag hittar på.

Känner mig nästan helt återställd från all sjukdom, vilket känns så skönt. Och i och med starten på denna vecka så börjar starten på mitt nya liv. Gymmet ska få sig besök och jag ska komma i form igen. Jag är sugen på att träna, sugen på att svettas i olika pass som Bodyattack, Bodypump och spinning osv.
Nu kör vi!

Hoppas ni får en bra start på veckan!


New York City

Så bar det av till New York City. Det blev bara ett par timmar då jag tog en senare tåg än vanligt och tog ett tidigare tog hem. Men det var skönt att inte gå upp alldeles för tidigt och sen komma hem skapligt.
Träffade två australiensiska au pairer varav den ena åker hem snart. Vi åt lunch, gick i affärer och fikade på Starbucks. Så trevligt!
På starbucks tog jag en Frapuccino. Ni kanske kommer ihåg att jag älskade DD´s Coolatta i somras. Denna påminner om den. Det är en kall kaffe och så väljer man smak. Jag hade bara provat vanilj innan vilket är riktigt gott. Tog vanilj även denna gång men de råkade göra en med caramel (kola?) smak och jag har alltid velat prova den så jag sa att det var okej. Det ångrade jag inte, den var jättegod. Mamma, du hade rätt!
Sen blev det att ta tåget hem. Men det var en jättebra dag! Det var jättekul att få umgås lite med dem.
Solen sken i NYC och i solen var det riktigt skönt och man fick en känsla av att våren är på väg.


Ruby och Avril


Jag och Avril


Denna affär fick sig ett besök. Bli inte avundssjuk pappa, vi svänger förbi där när du kommer!


Läste "New Moon" på tågresan dit och hem. Läste ut den så nu vill jag ha tredje boken. Man blir fast!
Kom hem och åt middag med mina värdföräldrar. Jättetrevligt!

Nu blir det alldeles strax sängen.
God natt!

Ps. Gissar att en stor del av svenska folket går upp om två timmar för att se hockey?! Jag är för trött för att stanna uppe. Matchen börjar tolv här tyvärr. Hade föredragit klockan sex på morgonen istället.


Night Night

Åhh, hur kan man vara såhär trött?!

Nu ska jag krypa ner i min säng och det ska bli riktigt skönt att sova ensam i sitt rum och inte behöva dela säng med någon. Trots att det funkade jättebra så ska det bli skönt att vara ensam.
Kommer att somna på två röda.

Hade gärna haft en riktig slappardag imorgon men istället bär det av till New York City. Ska träffa en au pair kompis som ska åka hem då hennes år är slut. Kommer bli kul men just nu är jag bara så trött. Ser dock fram emot att läsa och slappa på tåget, spendera tid med lite vänner, ta in stämningen i NYC och sen slappa och läsa på tåget igen.

Jag hoppas ni får en bra söndag!

Lake Placid

Här kommer en massa bilder från vår lilla mini semester i Lake Placid.
Onsdagen började med att vi åkte till OS centret där det var bobsledåkning. Var nervös men ville åka. Efter 2 timmars väntan fick vi sätta oss i en bob. I början kändes det som en rolig karusell men sen gick det fortare och fortare. Åkte upp på väggen och huvudet dunkade in i väggarna. Hjälmen skyddade dock men det kändes ändå obehagligt. Vi färdades i 50.4 mph vilket är ungefär 80 km/h. Inte så dåligt! Och ja, det kändes verkligen att det gick fort. Det var läskigt men samtidigt riktigt kul och jag är så glad att jag gjorde det.



 
Lite av banan. Klicka för att se de större.


Här kommer vi!



Efter bobåkningen åkte vi till hotellet. Gick och badade och sen blev det middag på hotellets restaurang. Det blev Tapas. Har aldrig ätit det förut men så gott det var. Kul att äta lite av varje.

 



Efter middagen gick jag ner till biosalongen och åt popcorn och tittade på OS.



Torsdagmorgonen bjöd på en jättegod frukostbuffé. Flingor, yoghurt, bagels, FRUKT, pannkakor, våfflor, korv, bacon, stekt potatis, scrambled eggs, havregyrnsgröt, juice, kaffe osv osv. Så gott och jag kunde inte sluta äta. Varje morgon längtade jag till frukosten.





På torsdagen blev det skridskoåkning. Det var kul och extra kul att de hade bra musik till det. Barnen kämpade och var duktiga. Efteråt drack vi jättegod varm choklad.  Sen blev jag ensam med fem barn och vi åkte pulka. Åhh så kul det var! Nästan det roligaste på hela resan. Jag kände mig som ett barn och alla hade så kul. Det var härligt att se barnen glada och ha kul!





 








Efter lunch och lite slapp så blev det poolen. Jag slappnade av i hotuben utomhus. Så varmt och skönt! Coolt att se snö runtomkring en.









På kvällen blev det chips och en supergod guacamole och Pina colada och till middag serverades spaghetti och köttbullar. Så gott!





Efter middagen gick vi och grillade s'mores. Kul! Efter det blev det glass. Riktig god hemmagjord vaniljglass. Sen spenderades kvällen vid brasan på rummet med trevlig läsning. Lite OS i bakgrunden såklart.




Baren där de hade glass och popcorn



 


 
Vi stannade som sagt en dag extra och fredagen spenderades först genom att åka hundsläde på en frusensjö. En riktig upplevelse! Så glad att jag fick göra det.
För att komma dit åkte vi igenom den lilla byn Lake Placid. Där kan man tydligt se spår av OS som de haft två gånger.
När vi kom tillbaka åkte vi pulka. Jag åkte och åkte och hade hur kul som helst. Jag och min värdmamma åkte även tillsammans. Så kul! Jag var nog den som skrek nej högst när det var dags att gå tillbaka till rummet. 
Efter att ha druckit av den goda chokladen gick vi upp på rummet och slappade lite. Sen blev det lek och sen blev det ett besök i poolen igen.  









På kvällen blev det återigen middag på hotellets mysiga och fina restaurang. Den här gången delade jag en laxrätt med min värdmammas syster och olivpizza med tomat och basilika med min värdmamma. Så gott! En mycket trevlig middag också!



Idag innan vi åkte hem besökte vi poolen en sista gång. Coolt att simma utomhus samtidigt som det snöade.





Det var tråkigt att åka hem. Detta har varit en underbar mini semester. Fin och avslappnande omgiving och hotell. God mat, trevligt sällskap och roliga aktiviteter. Kan inte bli mycket bättre.
Det var så skön stämning på hotellet. Man kunde lätt gå omkring i tofflor och morgonrock. Många gjorde det på väg till poolen, så även jag.





Något fel på hotellet var det verkligen inte. Det var stort och jättefint. Titta bara på bilderna nedan. Det var riktigt fräscht också. Städerskan kom två gånger per dag. På morgonen bäddade dem och dammsög och städade osv. Och på kvällen kom dem och bäddade upp. Haha, det tyckte jag var kul!



Mitt rum














Varje dag lämnade de chocolate chip cookies på nattduksbordet!










Åhh allt var så härligt!!! Så rogivande på sitt sätt plus att det var skönt att vara ute och vara aktiv.

Härlig semester i Lake Placid!!!




Sushi

Har precis tagit en dusch som gjorde mig lite piggare. Men känner fortfarande att jag skulle kunna somna på stört.
Min värdmamma och jag lade nyss in en stor order på sushi som min värdpappa är och hämtar. Så snart blir det att umgås och smaska i sig California rolls, Philadelphia rolls, sushi med lax, med tonfisk och suchi med räkor. Även soppa beställde vi. Ska bli såå gott!!

Hoppas ni har en bra helg!


Hemma igen

Nu är vi hemma. Det var en underbar minisemester. Bilder och text kommer.

Just nu är det enda jag vill att ta en dusch och sen sova. Duschen kan jag ta men får vänta några timmar med sömnen. Känner mig så trött att jag skulle kunna somna på momangen. Kanske att en dusch hjälper.

Vi hörs senare!

Ett litet hej fran Lake Placid

Har uppe i Lake Placid ar allt jattebra. Hotellet ar jattefint och mysigt!! Blir avslappnad bara av att titta ut genom fonstret och se all sno.
Igar akte jag bobsled. Sa laskigt med kul! Idag blev det skridskoakning och sen tog jag fem barn och akte pulka. Jag kande mig som ett barn igen. Tva minuter i borjan stod jag nedanfor backen och tog kort men sen akte jag lika mycket som barnen. Sa kul!! Den minsta skrek "again again" sa fort vi var nere.
Kan inte beskriva hur kul det var och det var sa harligt att se barnen sa glada. Eftermiddagen bjod pa utomhus hot tub och sen god middag. Allt detta i trevligt sallskap. Kan inte bli battre. For att inte tala om den goda frukostbuffen. Langtar redan till morgonen!

Hade tankt halla mig ifran datorn tills vi kom hem men vi trivs sa bra att vi stannar en natt till. Darfor ville jag kika in och saga hej.

Jag njuter verkligen har uppe och lovar att bjuda er pa bilder nar jag kommer hem. Kameran tappades i snon men med harblas ar den nu som ny igen. Till min stora lattnad.

Som sagt, jag njuter!! Ska strax hoppa i sang. Jag sover med tva barn och imorse tyckte de att det var morgon redan klockan sex. Det tyckte inte jag men vad spelade det for roll?! Plus att jag hade svart att somna och sen vaknade under natten sa sammanlagt blev det 4 timmars somn. Hoppas pa nagra fler inatt!

Ska titta lite pa OS forst framfor brasan.
Hoppas ni ocksa har det bra!
God natt!


Guld och Lake Placid

JAAAA!!! Det blev guld! Jag rös! Björn Ferry!!

Dock hade inte kommentatorerna samma inlevelse och lycka och skrik som jag gissar att de hemma i Sverige hade. Men jag gjorde upp för det vill jag lova.

Dagen idag har gått ganska fort. Det blev läkarbesök på förmiddagen för den minsta. Stackarn hade öroninfektion i båda öronen. Sen åkte jag och handlade. Vägen dit och hem var läskig. Det var så mycket nysnö att bromsarna inte ville ta. Blev så rädd när jag bromsade för ett rödljus och ingenting händer. Bilen bara fortsätter rulla framåt och jag ser hur bilen framför kommer närmare och närmare. Ställde mig på bromsen och då stannade bilen, utan att sladda också till min stora lättnad. Läskigt! Körde hur sakta som helst hela vägen, ville inte riskera något.  Kom hem och packade maten vi ska ta med oss imorgon. En sak är i alla fall säker, svälta kommer vi inte att göra. Man kan tro att vi ska vara borta i mer än en vecka. Sen var det fix och packning och sen middag och läggdags för barnen. Jag och min värdmamma tittade på skridskoåkning. Riktigt fint!

Nu ska jag hoppa in i duschen. Sen packa det jag ska ha med mig och sen gå och lägga mig.

Imorgon åker jag alltså till Lake Placid. Det ligger ca 2 timmar härifrån Albany och är ett litet ställe som faktiskt har haft vinter OS två gånger. Inte illa! Ska bli extra kul att åka dit då det är OS just nu. Där vi ska bo ser så mysigt ut. Vi ska göra vinteraktiviteter, jag tror jag ska ta chansen att göra något coolt men läskigt, nämligen prova på bobåkning. Hoppas det blir av, vore så kul att ha provat på, läskigt men kul! Sen ska vi bara mysa, ha kul och äta gott. Ser fram emot det så mycket!! Ska njuta och umgås i trevligt sällskap. Hoppas att det har kommit snö däruppe också så vi får ett riktigt vinterlandskap. Åhh, vad jag ser fram emot det!!!

Nej, om jag skulle packa det sista. Känner hur trötheten kommer över mig.
Så vi hörs nog inte förrän på lördag.
Hoppas ni får en bra vecka!!!


Kärlek på Alla hjärtans dag!

"Valentine´s Day is a great opportunity to thank you for all the LOVE + SUPPORT you give to our family each day! I hope you enjoyed your Valentine´s day! We love you so much!"

Detta stod det bland annat i kortet som jag fick av min värdmamma. Det värmde verkligen och gjorde mig så glad!
Och så fick jag en jättefin Alla hjärtans dag present, ett Pandora armband. Där man sätter på personliga berlocker. Blev jätteglad!! Min värdmamma köpte den första berlocken, ett hjärta för att symbolisera Alla hjärtans dag. Så snällt och fint!
Sen kan jag köpa en massa olika berlocker som representerar olika saker. Ser jag verkligen fram emot. Har redan spanat in några berlocker som är perfekt att önska sig i födelsedagspresent etc.
Blev såå glad!!






Kärlek från ett barn



"Dear Mathilda, I love you! I look forward to having more fun with you. Just look at all the fun times we had in the past. Santa Lucia, Christmas, Lake George, South Carolina, Midsummer, swiming, club parties, Disney world, my 7th birthday, picnic in Saratoga, pool, 4th pf July, bikerides, walks, applepicking, Halloween. I can´t wait to have more adventures with you. I love you!" 
                                 
- Min älskade sjuåring



Let it snow

Här snöar det för fullt och jag älskar det. Hoppas det är snö dit vi ska imorgon!

Nu packar jag men sitter för tillfället på helspänn med den minsta och tittar på Björn Ferry. Så spännande och jag skrikertill ibland. Jag älskar detta!

Nu kan jag inte skriva mer. Måste titta på tv:n.











OS

Grattis Kalla! Sveriges första OS medalj!

Jag älskar OS!! Men det är svårt att följa OS här borta tycker jag. Eftersom fokuset inte ligger på svenskarna här borta är det svårt att hitta var och när man ska titta. Men jag hoppas det ska bli en liten förbättring! Hoppas innerligt att de flesta svenskar ska tävla på helgerna då jag för det mesta är ledig. Jag vill inte missa Anja Pärsson och skidskytte. Någon som vet när jag bör hålla utkik?? Att se Anja Pärsson är ganska lätt då amerikanskan Lindsay Vonn tävlar där också och då står det om det i tidningarna osv. Och hockeyn är ganska lätt också.

I torsdags var jag på min 6 årings skola där de hade "OS night". Det var mycket folk och barnen hade kul! Jag blev glad direkt när jag gick in i aulan. De hade ca 7 stora flaggor och en av dem var Sveriges. Så kul!!
Jag kände mig hemma!

De hade olika aktiviteter för barnen. De fick göra medaljer, ha frågesport, göra flaggor och i gymnastiksalen fick de pröva på olika vintergrenar.

Kul!



 

 






Gårdagen

Det blev ingen uppdatering igår. Jobbade hela dagen och sen var det au pairmöte och när jag kom hem gick det inte att komma in på bloggen.

Hade en jättebra dag igår. Hjälpte till på morgonen med att få iväg barnen. När de hade åkt lade sig en skön känsla över en. Jag lekte med den minsta samtidigt som jag organiserade leksaker och barnens rum. Sen packade jag för Lake Placid för alla barnen. Så nu är det klart!
Sen åkte jag, den minsta och min värdmamma till shoppingcentret. Där köpte hon mig en Alla hjärtans dag present. Så snällt! Bilder kommer senare.
Vi åt lunch och sen hamnade vi på vår favoritbarnaffär. Det fanns så mycket fint att vi blev helt överväldigade. En outfit till den minsta blev det i alla fall.
Efter en mycket trevlig tur åkte vi hem. Så kul att få spendera tid med min värdmamma  Kom hem och då gav jag den minsta mat och lade henne. Sen slutade jag och då var det bara att åka på au pair möte. Där åts det god middag och det var trevligt att prata med au pairerna. Bra möte helt enkelt!

Så gårdagen kan sammanfattas som jättebra! Idag är en ny dag med lite fler barn men jag tror den kommer bli bra den med.

Hoppas ni får en bra tisdag!

Ps. Det snöar här nu vilket gör mig GLAD!!!

Scones

Ikväll bakade jag scones. Så gott! De blev riktigt bra och goda. Jag avnjöt dem varmt nybakade med ost och sylt och varm choklad. Kunde inte ha blivit bättre. Jag bara njöt!











Så gott!

Trevlig kväll!

Fick precis veta att min värdpappa ska ta tre utav barnen till sin mamma imorgon hela dagen. Så det blir en lugn och skön arbetsdag. Inte mig emot!!




Valentine´s Day in USA

Jag vet inte om jag skulle säga att Alla hjärtans dag är superstort här borta. Men såklart så tar affärerna tillfället i akt att sälja saker. Samma godis säljs, dock har förpackningen fått ett hjärta på för att passa in till denna dag.

Såhär såg det ut på Target inför Alla hjärtans dag:

 



Och på Girl Scout mötet blev det Alla hjärtans dag pyssel:











Och detta fick vi på min minstas Alla hjärtans dag party:



Lite kärleksstämning!

Jag såg också att de redan har börjat med påsksaker i affärerna. Här är de ute i god tid!

Alla hjärtans dag

Idag blir det en slappar söndag vilket känns så skönt!
Vaknade dock redan vid sju idag. Det har jag den minsta att tacka för. Kunde inte somna om så jag låg kvar i sängen och läste. Inte helt fel det heller!
Tog precis en promenad och nu är det fix med bilder som gäller och sedan scrapbooking. Jag ska också sätta mig och fixa en massa inlägg på bloggen, har många ideér som flödar.
Lite OS ska jag se om jag kan hitta också. Tror det är damers slalom eller något idag?!

Nu väntar jag också på att mina barn ska komma hem så de får se sina Alla hjärtans dag presenter jag ställt på köksbordet. Jag ville bara ge dem något symboliskt för att det är Alla hjärtans dag. Så de får en varsin påse med lite godis i. Plus ett varsitt kort format som ett hjärta som jag har gjort själv där det står hur mycket jag tycker om dem. Hoppas de blir glada!
Imorse fick jag ett Alla hjärtans dag kort av min 6 åring. Så söt! Jag vet att den äldsta har jobbat på ett kort till mig den här veckan, som hon velat ge till mig varje dag men jag insisterat på att hon skulle spara det till Alla hjärtans dag. De är så söta!




Det är kul att ha fyra barn så man får köpa många olika saker och motiv osv.


Även mina värdföräldrar får en liten Alla hjärtans dag present!




Nej, om jag skulle vara lite effektiv och sätta igång med allt fix.

Hoppas ni har en mysig dag!

"Valentine´s Day" - The Movie

Igår var det bio som gällde - Valentine´s Day. Förväntingarna var höga så jag var lite rädd att jag skulle bli besviken. Men nej, det blev jag inte. Den var jättebra! Skådespelarna var jättebra och alla historier var så bra och sammanflätade på ett riktigt bra och ibland förvånanade sätt.
Jag älskade filmen! Den lämnade en riktig feel good känsla efter sig. Den var också riktigt rolig och jag skrattade högt flera gånger.
Detta är en film jag starkt rekommenderar, för alla. Det var både unga och gamla i salongen och jag tror att den uppskattades av alla. En kanonfilm helt enkelt som absolut levde upp till mina höga förväntningar.
Dock tyckte jag att Taylor Swift spelade väldigt väldigt töntig. Kunde bara skratta åt det.





Vi representerade olika nationaliteter. Två från Sverige, en från Tyskland och en från Australien.


Har ni sett filmen? Vad tyckte ni?


Happy Valentine´s Day!

Hoppas ni får en mysig och bra Alla hjärtans dag!!!


Valentine movie

Nu aker jag ivag pa bio. Forvantningarna ar hoga!
Hoppas ni har en bra helg!

http://media-files.gather.com/images/d464/d226/d746/d224/d96/f3/full.jpg

Melodifestivalen 2010 - Deltävling 2

Så var det dags för andra deltävlingen i Melodifestivalen 2010. Har tjuvlyssnat på låtarna och så här tycker jag efter det:

1. Eric Saade "Manboy" - 
Denna är en bra poplåt men denna går ändå inte hem hos mig. Tror att om han har en bra show så kan låten bli bra. Men den är ändå ingen favorit hos mig.

2. Andra Generationen & Dogge "Hippare hoppare" - Nej nej nej. Fler ord än dessa finner jag inte.

3. Anna Maria Espinosa "Innan alla ljusen brunnit ut" - Den här låten kommer inte att gå vidare. Tyckte varken om låten eller hennes röst.

4. Highlights & Mist  "Come and get me now" - Den här låten påminner om lite dansband. Den är svängig och jag tycker att den är helt okej.

5. Pauline "Sucker for love" - Vad negativ jag känner mig men jag tycker inte om den här låten heller. Hon har dock en speciellt röst. Men nej, den går inte hem hos mig.

6. Andreas Johnson "We can work it out" - Jag tror att Andreas kommer att vara den stora vinnaren ikväll. Jag gillar den här låten. Den är skön och mysig. Riktigt bra!

7. Kalle Moraeus & Orsa spelmän  "Underbart" - Till min förvåning så gillar jag den här låten riktigt mycket. Den är riktigt härlig och bra. Man blir glad när man här den. Och vilka mysiga gubbar det ser ut att vara när man tittar på bilden. Så härliga!

8.Hanna Lindblad "Manipulated" - Den här låten känns som en typsik låt som spelas på radion, en riktig discolåt. Den är bra, men jag ser den inte gå långt i Melodifestivalsammanhang.

Okej, så då ska jag välja ut låtarna då. Hm, är alltid lika svårt men jag tror jag väljer såhär:

Finalen:
Andreas Jonsson
Kalle Moreaus & Orsa Spelmäm

Andra Chansen:
Highlights & Mist
Hanna Lindblad



Vilken är din favorit??

Själv ser jag fram emot nästa deltävling då jag har hopp om Alcazars låt!

Lov och Lake Placid

Så var det helg! Riktigt skönt!

Igår träffade jag en ny svensk au pair som var jättetrevlig. Vi åt middag på Friday´s och pratade och pratade. Så trevligt!

Nästa vecka är det lov för barnen. Jag och min värdmamma pratade om vad vi kunde hitta på med dem och efter att ha spånat på olika ideér så såg jag fram emot lovet riktigt mycket. Kände att det skulle bli en vecka med många roligheter.
Sen igår kväll fick jag ett sms av min värdmamma där hon skrev att de bokat en liten miniresa till Lake Placid onsdag - fredag. Så kul! Jag har inte pratat med min värdmamma än så jag vet inte så mycket mer än att vi ska bo på något slags hotell och att det finns mängder av aktiviteter som inomhus och utomhus pool, skridskoåkning, skidor, foosball, pingis osv osv. Jag tror också att de har bobsled, något som jag har en liten dröm om att få prova på.

Förra året när jag och Sarah hade åkt skidor i Whiteface så stannade vi till i Lake Placid. Det är en mysig liten by som hade hand om vinter os för många år sedan.
Kul att jag ska få besöka det lite mer den här gången. Ser verkligen fram emot det och tror det kommer bli jättekul! Kul också att vi ska dit nu är OS pågår, känns lite extra.

Nej, nu hoppas jag att min värdmamma kommer hem snart så jag kan få höra lite mer om det!

Hoppas ni har en bra helg! Vi hörs med säkerhet senare!


Alla Hjärtans dag plan?

Jag tänker inte fira Alla hjärtans dag på något speciellt sätt men lördagen blir mysig då det blir bio och middag med några au pairer.

Sen på söndagen är min plan att slappa och ta hand om mig själv. Läsa, göra scrapbooking osv. Funderar även på att baka scones, blev så sugen på det. En lugn och skön söndag helt enkelt.

Men nu har en annan idé kommit upp i huvudet på lilla mig. Vi får se hur jag spenderar Alla hjärtans dag.

Oavsett så känner jag på mig att det kommer att bli en bra söndag och en bra helg!


När ska det ta slut?

Hade tänkt skriva något kul här men så öppnade jag ett brev från mitt försäkringsbolag och det gjorde mig på dåligt humör.
Fick en stor räkning för mitt läkarbesök och proverna de tagit. Hur mycket ska de ha av mig? När ska det ta slut? Om sjukvården i USA har dåligt med pengar så är det inte på grund av mig.
Usch, jag vet att pengar inte är allt men detta gör mig såå irriterad. Jag varken kan eller vill lägga pengar på detta. Det finns så mycket annat jag behöver och vill lägga mina pengar på.

Mitt försäkringsbolag kommer att få ett samtal imorgon. Det är tur att de inte har öppet nu, för jag är inte på humör. Imorgon kanske jag har lugnat ner mig.

Lade mig precis i sängen efter en låång dag, är helt slut. Nu ligger jag och ser på "Grey´s Anatomy" och sen är det "Private Pratice". Det gör mig på lite bättre i alla fall! Skönt är det i alla fall!

Jag skriver om vad jag gjorde idag imorgon istället.

Imorgon är det fredag!!!
God natt!

Alla hjärtans dag party

Nu kom jag precis hem från min minstas Alla hjärtans dag party på "skolan". Det var riktigt gulligt! Hon blev så glad över att se mig och jag fick motta måga kramar och pussar. Det blev lek och fika på partyt. Kul!


Vi kom hem med många hjärtan och godisbitar!

Nu ska jag snart börja jobba igen!

Hoppas ni har en bra torsdag!

New Moon

Vare sig jag ville det eller inte så fastnade jag för "Twilight" boken och kunde inte slita mig ifrån den. Nu är den utläst! När jag var hos min värdmammas syster i helgen så såg jag att hon hade den andra boken "New Moon". Till min glädje hade hon precis läst ut den så den fick följa med mig hem.

Så nu ska jag bädda ner mig i sängen och börja läsa denna boken.



God natt!


Middag

I Måndags åt vi en jättegod middag. Åhh, jag älskar denna rätt. Det blev lax och bröd och till det en god pastarätt. Man blandar spaghetti med en dressing, jordnötssmör, sockerärtor och paprika. Sen lägger man på lite persilja och lite sesamfrön. Jag är inget stort fan av jordnötssmör men denna rätt är såå god! 
Det tar dock sin lilla tid och inget man känner för att göra varje dag när man har fyra barn. 
Men jag älskar denna maträtt och det är absolut värt besväret! Jag och min värdmamma gjorde den tillsammans.

  







Smaklig måltid!


Kaffe = Toa

Jag drack min lilla kopp med kaffe och tyckte faktiskt om det. Dock tyckte jag inte om följden av det. Jag var tvungen att uppsöka toaletten 6 gånger under 2 timmar. Helt galet! Kaffet bara rann ur mig tror jag. Haha!

Nåja, gott var det i alla fall. En sak är säker. Tycker man inte om kaffe innnan man kommer till USA så lär man det sig här.


Kaffemugg

Samma dag som jag skulle ge min värdmamma sina presenter kommer hon in i köket och säger irriterat:
"Varför ska alla kaffemuggar läcka???".

Vad hade jag köpt i present tro? Jo, en kaffemugg. En personlig sådan med bilder på barnen på. Och förhoppningsvis läcker den inte heller.
Min värdmamma blev i alla fall jätteglad. Hon änvände den idag och jag hörde inget klagande på att den läckte.

Det är så kul att ge presenter som bara känns perfekta!

Snow

Igår bestämde jag mig för att jag ville ha vår. Och vad vaknar jag då upp till?! Snö!
Så nu snöar det för fullt! Så nu ändrar jag mig igen. Kanske kan vara kul med lite snö på lovet som är nästa vecka. Men sen vill jag ha vår!

Har precis jobbat ett par timmar och snart är det dags igen. Då blir det Girl Scouts och sen får vi se vad som händer efter det. Just nu sitter jag och dricker kaffe. Ja, ni hörde rätt, kaffe. Och ja, jag gillar det, till min egna förvåning.

Är väldigt glad idag. Det är konstigt hur personer man aldrig träffat kan göra en på så bra humör!

Vi hörs senare!


Tack och god natt!

Dagen idag har varit lång. Men precis som de flesta andra dagarna så går dem undan ganska fort i alla fall. Den här dagen har varit bra även om jag varit lite trött då jag vaknade mycket under natten.
Jag tog den minsta till shoppingcentret och köpte pretzel och smoothie innan vi åkte och hämtade killen från skolan. Hon var så söt och sprang glatt omkring där inne!


En annan av våra turer men även idag såg det ut såhär. Dock var smaken på smoothien en annan. På bilden hade jag tagit Tropical som innehöll mango, annanas och jordgubb. Idag blev det "strawberry/banana". Så goda!

Efter eftermiddagslek tog jag en promenad med den äldsta. Det var kallt men skönt att komma ut.
Sen blev det middag och läggning. Och det var en skön känsla när alla barnen låg i sina sängar.
Nu ska jag göra precis som barnen och sova. Känner hur ögonen sakta men säkert stänger sig.

Tack igen alla kära bloggläsare!
God natt!

TACK kära läsare!!!

Jag gick precis in på Bloggtoppen och såg att jag ligger etta i kategorin över Au pair bloggar. Och i kategorin "resor" så ligger jag på en sjunde plats.

Tack Tack Tack!!

Detta gör mig så glad och värmer något otroligt!
Tack alla ni som läser min blogg. Det är ni som gör det kul att skriva.

Tack än en gång!




Snart Valentine´s Day!

Idag har det varit full fart. Precis som resten av veckan kommer att vara. Blir trött bara av att titta på schemat. Men på fredag blir det belöning då jag och några au pairer ska gå på bio och se "Valentine´s Day". Ser fram emot det såå mycket!! Har höga förväntningar och ska bli kul att träffa de andra au pairerna också. Förhoppningsvis får jag träffa den nya au pairen också!

Nu ska jag stänga av datorn och bara slappa framför tv:n och "Life Unexpected". Så skönt!

Ny dag imorgon, ny energi!



God natt alla kära bloggläsare!

Flowers

Denna bukett valde min lilla tjej i affären idag. Så de fick följa med hem som en present till min värdmamma. Och nu pryder de fint köket.






Groundhog Day

I tisdags var det Groundhog Day då. Det är då, den 2 Februari varje år, som groundhog (murmeldjuret) kommer ut ur sitt bo. Kan han se sin skugga så har vi 6 veckor till av vinter. Men kan han inte se sin skugga så är vintern snart över.
I år kunde han se sin skugga vilket betyder att vi har 6 veckor till av vinter.

Jag älskar vintern med snö och varma koftor osv. Men jag är också sugen på vår, med tunna tunikor, klänningar osv. Jag kan inte bestämma mig vad jag vill ha. Vinter eller vår. Tror dock att 6 veckor till av vinter räcker gott och väl sen kan våren komma. Jag kommer ihåg förra året då kom våren och värmen tidigt vilket var såå härligt!!






Ny vecka

Så var det måndag igen.

Den här morgonen har jag varit riktigt effektiv. Jag har tvättat två maskiner med tvätt och varit med den minsta och storhandlat. Så nu beöver vi inte svälta!

Nu ska jag ner och äta lunch, magen kurrrar.

Hoppas ni har en bra start på veckan!


Just nu: Super Bowl

Nu sitter jag här och tittar på Super Bowl. Är inte så insatt, men det är ju bara grejen med att ha det på.

Födelsedagsmiddagen var riktigt god och trevlig. Den minsta var så mysig och go och ville bara kramas och pussas. Inte mig emot! Och i bilen på vägen hem myste och busade jag med killen och diggade med i musiken.
Ibland blir man bara överöst av en sådan stor kärleksvåg till dessa barn att det är svårt att beskriva.

När vi kom hem lade jag den minsta och sen satt jag och 6 åringen och gjorde Alla hjärtans dag kort. Hon var jätteduktig och klagade inte en enda gång trots att det var hela 21 kort vi skulle göra. Så duktig! Och nu är hennes klara vilket är skönt!

Nu känner jag tröttheten komma krypandes så jag ska göra mig redo för sängen.

God natt!

Kalas nästa

Nu blir det kalas!

Vi ska som sagt fira min värdmamma.
Min värdmamma är en viktig person i mitt liv just nu. Hon finns här för mig, stöttar mig och är en stor trygghet här borta. Vi umgås flitigt då hon är stay at home mom, men det funkar jättebra. Vi har kul ihop och skrattar ofta tillsammans och kan sitta länge och prata om allt möjligt. Jag lär mig mycket av henne.
Jag känner mig så lyckligt lottad som har just henne som min värdmamma.

Happy Birthday!


Ändrade planer

Lite ändrade planer idag. Nu ska jag göra scrapbooking och sen ska jag åka hem till min värdmammas syster för att fira min värdmammas födelsedag. Det blir trevligt!
Och senare på kvällen blir det Super Bowl.

Pratade med den nya svenska au pairen idag. Hon verkar jättetrevlig! Tyvärr kunde vi inte ses idag men jag ser fram emot när vi kan göra det. Hon verkar jättetrevlig och det gör den andra som kommer om en vecka. Ska bli jättekul och jag är såå glad!


Såhär ser jag ut idag!



Och det här äter jag idag!


Super Bowl XLIV

Idag är det Super Bowl här i USA, finalmatchen i USA:s nationella liga i amerikansk fotboll (NFL).
Kika gärna in på inlägget jag skrev förra året om Super Bowl, det har lite kul fakta. Inlägget hittar ni här!
Ca 100 miljoner beräknas bänka sig för att titta på matchen. Inte illa!

I år spelas Super Bowl mellan New Orleans Saints och Indianapolis Colts. Matchen hålls i Miami, Florida.

Förra året hade jag det jättetrevligt med min värdfamilj när vi tittade på Super Bowl och åt pizza och snacks. Min värdpappas favorit lag, Pittsbourgh Steelers var i finalen och de vann så det var extra kul! Det inlägget kan ni läsa här.

Vi får se hur denna Super Bowl Söndag kommer att spenderas. Inga krav har jag och det känns skönt! Då brukar det oftast bli bra. Halv sju börjar matchen och då ska jag sitta bänkad, tror dock inte att jag kommer att se hela matchen. Vill se lite reklam i alla fall, för det är sjukt dyrt att ha reklam i pauserna under Super Bowl så det ska bli kul att se vad för slags reklamer det är i år och om det är bra. Sen ska det bli kul att se underhållingen också, förra året underhöll självaste bossen, Bruce Spirngsteen. I år är det bandet "The who".





Hoppas ni får en trevlig söndag!!


Sunday

Klockan är snart åtta och för en halvtimme sedan vaknade jag utvilad till min stora förvåning.

Solen lyser utanför fönstret och jag får en känsla av vår. Men som sagt, jag vill inte släppa mina varma mysiga koftor än. Vår kan jag ha, men jag vet inte varför jag inte är sugen på bara shorts och linne. Jag måste vara tokig. Men när sommaren väl kommer kommer jag att älska den. Haha, jag vet, jag sa att jag var konstig va?!

Igår kväll kom killen ut igen och jag tänkte att "okej, då kör vi lite mer spring och skrik". Men utan protest lyfte jag upp honom i min famn, lät honom kissa och sen lade jag honom i hans säng igen. Han vände på sig och somnade om. Åhh, vilken lättnad att det gick så lätt!!

I natt drömde jag att jag skrev en inköpslista på vad vi behöver från mataffären. Skadad av jobbet?!

Hoppas ni får en trevlig och skön söndag!


Jobbig kväll

Jag jobbar kväll och kvällen kunde ha varit bättre.

Jag hade en jobbig och lång fight med killen när han skulle sova. Övertrött i kombination med att han såg sin mamma åka iväg var inte kul.
Jag försökte prata honom till förstånd men efter ett tag ser man i hans ögon att det inte kommer att hjälpa. Och det gillar jag inte. Jag känner mig som en sådan dålig au pair. Det var en låång och jobbig fight. Var helt slut efteråt, svettig och skakade.
Nära till tårar var jag också. Känner mig som en hemsk au pair. Är det såhär han ska komma ihåg mig?!
Jag vet att han var trött och att han är såhär ibland, inte bara mot mig. Men jag tycker det är så jobbigt att avsluta kvällen på detta sättet.

Nu sover dem i alla fall och jag längtar tills jag kan göra detsamma!

God natt!

Ps. Ang Melodifestivalen så tyckte jag att rätt låtar gick vidare till finalen och andra chansen. Längtar redan tills nästa lördag. Något som var synd var att man kunde se live på svt play, men sen tog de bort det.


Deltävling 1 - Uppdatering

Jenny Silvers låt var inte bra. Vad gjorde hon med armen egentligen? Det irriterade mig verkligen!!

Jessica Andersson låt var jättebra. Salem Al Fakirs låt var skön och vare sig jag vill eller inte så fastnar jag för Ola. Linda Pitchard hade en bra och fartylld show och jag tyckte Anders Ekborg hade ett bra shownummer.

Nu är det röstningen!! Spännande!!


Glad glad glad

Igår skrev jag ju att jag var glad för att det ska komma en ny svensk au pair till Albany. Och idag hittade jag att det kom en svensk au pair till Albany för ca 2 veckor sedan.
Jag är så glad!!  Ser fram emot att träffa dem och hoppas de är trevliga! Men det är de nog!

Åhh, jag känner mig så glad!

Nu är det scrapbooking som gäller och sen ska jag åka iväg och köpa lite gottigeheter till Melodifestivalen!

Hoppas ni har en trevlig helg!!


Melodifestivalen 2010 - Deltävling 1

Snart drar första deltävlingen i Melodifestivalen 2010 igång.
Jag har bara lyssnat på en minut av bidragen och efter det så tycker jag såhär om de första åtta bidragen:

1. Ola "Unstoppable" -
Är det här Ola Svensson? Han var då mycket snyggare förut. Jag brukar gilla Ola låtar och Måns Zelmerlöf låtar. Den här är okej men ingen favorit. Dock är den trallvänlig och glad så jag skulle inte bli förvånad om jag kommer att gå runt och nynna på denna i alla fall.

2. Jenny Silver "A place to stay" - En helt okej låt. Den är bra men det känns inte som det händer något nytt i låten. Men hon har en bra röst.

3. Linda Pritchard "You´re making me hot-hot-hot" - En uptempo låt men ingen favorit.

4. Pain of Salvation "Road Salt" - När man ser bilderna på killarna tror man ju inte att låten ska låta såhär. Det är en ganska fin låt. Framför allt för att komma från några jag trodde skulle sjunga rock.

5. Jessica Anderson "I did it for love" - En riktigt vacker ballad. Fick rysningar på första lyssningen. Gillar denna riktigt mycket.

6. Anders Ekborg "The Saviour" - Känns som en riktig Ekborg sång. Han sjunger den bra men jag är ingen stor favorit av denna ändå. Inte riktigt min smak, men som sagt han sjunger den bra.

7. Frispråkarn "Singel" - Nej nej nej!
 
8. Salem Al Fakir "Keep on walking" -  Jag gissar att detta är hans stil. Och det är en stil som inte riktigt fastnar hos mig. Lite skön är den ju i alla fall.

Jag tycker att detta är ett bra startfält när det kommer till variationen av musikstilar. Men annars tycker jag inte att låtarna är särskilt bra. Jag har svårt att gissa vem det kommer gå bra för.  Men skulle jag rösta skulle jag nog rösta såhär:

Finalen:
Jessica Andersson (detta var den enda jag verkligen tyckte om)
Ola

Andra chansen:
Anders Ekborg
Jenny Silver


Men tänk på att jag bara hört en minut och sett en stillbild. Ofta kan själva framträdandet avgöra jättemycket!

Vi får helt enkelt se vad svenska folket säger.



Åhh vad jag älskar Melodifestivalen!!!

Vilka är era favoriter i denna deltävling??


Melodifestivalen 2010

Idag börjar Melodifestivalen.
Allra helst hade jag velat se den hemma framför tv:n med familjen och DIP. Men nu får det bli via webb tv istället.
Åhh, jag älskar Melodifestivalen!



Ska ni titta??


Mysig fredagkväll

Har sitter jag i mitt rum med mysbelysning på och skön musik. Njuter av kvällen och efter en dag av jobb. Snart ska jag ner och poppa popcorn och se om det är något bra på tv:n.

Jag vet inte, men allt känns bara så bra! Jag känner mig lycklig!

Något som känns extra kul är att det kommer en ny svensk au pair om ca 2 veckor. Det ska bli jättekul!!

Hoppas ni har en bra helg!



Paradis

Jag fann precis värdfamiljens Paradisask. Så nu fattas det fyra bitar!


Lunch

Nu sitter jag här och äter lunch samtidigt som jag läser lite bloggar och fixar med bilder. Scrapbooking får det bli ikväll!




FRIDAY!!

Åhh vad härligt det känns att det är fredag!

Har rast i några timmar nu och det är perfekt för att göra scrapbboking tänkte jag. Men städerskan är här så att lägga ut scrapbooking över hela golvet känns inte optimalt. Jag hoppas att hon snart ska vara klar med mitt rum.

Så länge sitter jag här nere i köket och umgås med min värdmamma.

Ha en trevlig fredag!

Private Practice

Usch, vilket sorgligt och jobbigt avsnitt detta var av "Private Practice". Jag sitter här och stortjuter. Allt är så himla jobbigt.  Hur ska ett par föräldrar kunna välja vilken av sina två 8-åriga döttrar som ska få leva och vem som ska få dö?? Usch, så hemskt!!

Nej, nu blir det sängen!

God natt!




I want to be an au pair

I bilen på väg hem från simskolan satt barnen och pratade om vad de ville bli när de blir stora.
"I´m going to be a dad when I get bigger, beacuse that is what boys do", sa killen. Så söt!

Den äldsta sa att hon antingen ville bli lärare i Sverige eller en vetrinär i Sverige (roligt att hon vill bli det i Sverige). Och efter det ska hon bli mamma, men först sa hon att hon ska komma till Sverige och vara au pair åt mina barn. Det tycker jag låter som en bra idé! Killen sa att han också vill bli min au pair. Han sa att han skulle vara hemma och jobba mycket. Haha, de är så söta! Så nu tänker jag att jag borde skaffa många barn om jag nu ska ha så här många au pairer.

Det är alltid så kul att höra när barn pratar och filosoferar!


Bra torsdag, perfekt kväll!

Idag har det varit en bra dag! Solen har skinit och det har varit en fin dag.
Det blev lek och mys. Efter maten blev det simskola och när vi kom hem var det läggning och sen var dagen slut.

Jag och min värdmamma gjorde guacamole och pratade och skvallrade. Så trevligt och kul! Perfekt avslut på dagen!

Nu ser jag på "Grey´s Anatomy" och efter det är det "Private Practice". Inte helt fel det heller, så jag har inget att klaga på denna kväll.

Imorgon är det fredag, min favoritdag!




Svensk medicin

Om det är någon av er därhemma som sitter och tänker hur synd det är om mig som är sjuk och ni är så långt borta och inte kan göra någonting så kan jag glatt meddela er att det kan jag hjälpa er med.
Förutom all medicin jag äter så tror jag att svenskt godis skulle hjälpa väldigt mycket!
Min värdmammas syster tror att jag fick en mystisk sjukdom i Sverige som de inte kan hitta här i USA, som en alien ungefär. Haha! Så då tänkte jag att då kanske inte amerikansk medicin hjälper, utan jag måste ta till den svenska.



Bara ett litet tips såhär på kvällen innan jag kryper ner i sängen för att sova!
God natt!

Hopplöst fall!

Jag vill inte säga det men gissa vart jag har spenderat min tid mellan halv tre och sex idag?? Hos doktorn tillsammans med min värdmamma. Jag tror jag blir tokig!
Jag vaknade och hade huvudvärk och mina armar och ben var så tunga och värkte och att bara röra dem tog något enormt på krafterna.

Min värdmamma sa att vi var tvungna att åka till doktorn. Som vanligt så ville jag inte. Min värdmormor kom och tog hand om alla fyra barnen. Både hon och min värdmamma ringde runt för att se vart vi skulle. Hon funderade på att ta mig till akuten så vi kunde få hjälp snabbt. Men så hittade vi ett ställe som vi åkte till. Som förövrigt låg precis brevid den doktorn jag var hos i fredags.

Vi fick komma in och min värdmamma drog den låånga historien för först sjuksköterskan och sen för läkaren. De var som ett stort frågestecken. Precis som vi med andra ord. De bestämde sig för att ta blodprover. Han sa att om ett av proven kom ut positivt så skulle jag bli tvungen att skickas till sjukhuset. Det gjorde mig rädd!

Förutom stick i fingret så har jag aldrig tagit blodprov så jag tyckte det var obehagligt. Vi hade dock en otrolig tur, för vi kom in för att göra proven precis när de skulle stänga. Det var tur! På med sjukhusrocken som jag nu känner mig hemma i. Sen lade jag mig på en säng och åkte in i en tunnel. Sköterskan sa att det skulle kännas varmt, att halsen skulle göra ont och att det kunde kännas som att jag kissade på mig. Det sista tyckte jag inte om att höra då jag redan var riktigt kissnödig.
Jag har lite klaustrofobi så jag tyckte inte om det. Blundade och tänkte: " Få inte panik, få inte panik". Jag var helt ensam i rummet, sköterskan var i ett rum brevid och pratade i en mikrofon till mig.
Försökte tänka att de gör detta i "Grety´s Anatomy" varje dag. Då kändes det lite bättre men jag tyckte inte om det. De scannade mig och tog en massa blodprover.
Skakade efteråt på grund av allting.

Blodproverna visade ingenting. Och det är nog första gången som någon blir besviken när allt är bra. Jag vill inte vara sjuk men det skulle kännas så mycket bättre om jag kunde få veta varför jag inte mår bra. Så jag och min värdmamma var inte glada när vi åkte hem.

Men som sagt så är det ju skönt att veta att det inte är något fel på mitt blod osv.

Som min värdmamma och jag skämtade om efter 4 timmar hos läkaren: att nu blir det att boka tid hos en psykdoktor. Något är det ju som inte stämmer. Haha!

Nu ska jag gå och lägga mig och hoppas att jag mår bättre imorgon!

God natt!


Vinter, vår, vinter, vår

Igårkväll satt jag och tittade på vårkläder. Längtar tills man kan gå runt i klänningar med bara en tunn kofta till det. Åh, så härligt!!

Men så vaknar jag upp och ser att vi fått lite lite snö. Läser sen om all snö ni har i Sverige. Hur mycket som helst och jag kan inte hjälpa att bli avundssjuk. Jag vill ha allt eller inget, en snöig vinter eller vår direkt. Och så skulle det inte göra något om jag fick komma hem till Sverige ett tag och njuta av all snö. Det skulle jag inte ha något emot. Men får ändå känna mig lycklig som fick göra det i 2 veckor.

Nu ska jag fixa lite innan det är dags att börja jobba!!

Hoppas ni får en bra dag!

Happy Birthday to you!

Grattis älskade Sofia på din födelsedag! Jag hoppas du får en jättebra dag!




Happy Birthday to you
Happy Birthday to you
Happy Birthday dear Sofia
Happy Birthday to you


"That was a great walk, thank you!"

Dagen har rullat på bra. Har dock känt mig väldigt trött. Tog med de två minsta ut på en promenad och det hjälpte att komma ut i den friska och kalla luften. Vi lekte kurragömma och hade kul. När vi kom in sa killen: "That was a great walk, thank you". Det gjorde mig så glad!
Sen lekte barnen medan jag lagade tacos. Till min glädje åt barnen riktigt bra.

Sen kom min värdmamma hem och vi åt tillsammans innan hon åkte iväg på möte. Jag försökte få barnen i pyamas och redo för sängen. Man lär sig så många olika knep när man är au pair. Och jag får erkänna att om de inte funkar så brukar jag ta till mut och hot. Men målet är alltid att försöka att inte göra det. Men det är så lättare, och funkar snabbare.

Till slut hade alla barnen på sig pyamas. Alla var trötta så det var bara att lägga den första, sen den andra osv. Var ganska trött när den fjärde och sista var i sängen. De kom ut några gånger också vilket inte är kul.

Jag tycker inte om trötta barn, inte i kombination med envishet heller. Det är så läskigt för jag ser så mycket av mig själv i den äldsta tjejen. Hur envis som helst!

Idag har jag som sagt känt mig jättetrött. Tittade mig precis i spegeln och det ser ut som att jag har påsar under ögonen. Så jag gissar att det är ett bevis på att jag snart ska krypa ner i sängen.

Sovmorgon imorgon. Det är alltid något!
God natt!


Som ni ser har vi liite mindre snö här än i Sverige.


Jag älskar mina skor! Så bekväma!



Friends

Sitter och tänker på min Sverigevsitelse. Ibland känns det som att allt bara var en dröm. Kan inte riktigt förklara, men ibland får jag påminna mig själv att jag faktiskt varit hemma. Det känns som en dröm, en underbar dröm. Även om det på ett annat sätt också kändes precis som vanligt att vara hemma.

Att allt var så fantastiskt bra har jag min familj, släkt och vänner att tacka för. Jag blir tårögd när jag tänker på alla mina vänner där hemma. Jag visste att jag skulle ha några vänner kvar när jag kom hem. Men att jag skulle ha så många som jag hade gör mig så otroligt glad och rörd och jag är så tacksam att få ha dem som mina vänner.

TACK!!!


Några av dem som gjorde min vistelse helt perfekt!


Tacos

Alla var ganska trötta igår men dagen gick ändå förvånansvärt fort vilket var skönt.
Jag och min värdmamma satte på hög musik och sjöng samtidigt som vi lagade mat. Riktigt trevligt! Sen blev det middag och maten var såå god!

Sen blev det en mysig tv-kväll med "One tree hill" och "Life Unexpected".


Idag blir det mycket jobb, eller jaa, det blir det hela veckan. Men ikväll ska jag lägga alla barnen. Det är också jag som står för middagen så det blir Tacos. Så gott det med!

Nu ska jag fixa lite. Sen är det dags för jobb igen!

Ny vecka

Så har en ny vecka dragit igång. Denna dagen känner jag på mig kommer att bli lång då barnen är trötta.
Men det får gå. Var och handlade på morgonen med den minsta. Det blir spenatlasagne idag med sallad och bröd. Så gott! Längtar redan till middagen fast jag inte ätit lunch än.

Hoppas ni får en bra dag!

Söndag

Idag hade vi en skön slapparmorgon. Vi gick runt i pyamas länge.
När vi väl bytt om åt vi lunch innan vi åkte till shoppingcentret. Där gick vi runt och tittade lite. Jag köpte ljus och hudkräm. Köpte även en födelsedagspresent till min värdmamma så nu är jag klar med henne. Känns jättekönt! Hon fyller år om en vecka så jag är ute i god tid. Skönt! Kortet är klart, och den andra presenten som jag skickade efter kom tidigare än vad jag trodde. Så jag kan inte vara annat än nöjd.
Min lilla tjej fick sin pretzel och det fick även jag. Sen åkte vi och hälsade på hennes mormor. Lekte lite och pratade. Trevligt!

Kom hem och då bakade vi chocolate chip cookies. Jag bakade även svenskt bröd. Samtidigt som jag gjorde mat till tjejen. Även ikväll åt hon jättebra! Sen blev det bad för henne i badkaret.
Sen städade jag iordning, diskade, tvättade, dammsög och tvätta golv osv. Så nu är det rent och fint här hemma!

När jag lagt tjejen tappade jag upp ett bad, tände ljus och kröp ner i det varma badet och läste en skvallertidning. Så skönt, riktigt avkopplande! Ljusen hade lukten rosor och doftade så gott!

Sen åt jag kvällsmat och nu ser jag på Grammygalan. Riktigt bra uppträdanden!

Pratade precis med min värdmamma, de är på väg hem. Det är konstigt hur mycket man kan sakna någon efter en sån här kort tid. Jag har haft en jättebra och mysig helg men det ska bli skönt att ha dem hemma imorgon.

Nu ska jag se lite till på Garmmygalan, skriva dagbok, göra en sista check i huset, titta till tjejen och sen krypa ner i min egna säng. Ser jag verkligen fram emot!

 




Påväg till värdmormorn. Hon sa att mina ögon såg bättre ut, att de såg friska ut. Det tar jag som ett gott tecken på att detta är på väg åt rätt håll.








Ser det inte härligt ut?!

 

Hoppas ni också har haft en trevlig helg!



RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se