Frågor och svar del 5

Postat av: sofie
hittade din blogg imorse och har nästan hunnit med att läsa halva. VILKET UNDERBART ÅR DU VERKAR HAFT!
detta gör mig bara ännu mer intresserad at att själv åka.

vad ska man tänka på när man väljer familj? dú verkar ha varit riktigt lyckligt lottad, men man har ju hört talas om flera som bytt familj eller åkt hem, vilket inte är något jag vill uppleva.

vad behöver man betala själv för att komma iväg som au-pair? fick man betala någon avgift till organisationen?

Svar:  Hej Sofie! Tänk på lite hur många barn du skule vilja ha och vilka åldrar. Tänk sen hur du vill att ditt år ska se ut. Men sätt inte upp för många "krav". Läs familjernas ansökningar och man känner ganska snabbt om det känns bra eller inte. Tänk dock på att det är mycket lättare att byta familj i Sverige så tänk över ditt beslut noga. Ta den familjen som känns rätt. Skriv upp frågor som är viktiga för dig och sen om de stämmer överens med familjernas svar. Fråga saker om hur du ska jobba, vad det finns att göra där du ska bo osv. Lycka till!

Titta gärna tillbaka i gamla frågor och svar där har jag svarat på den frågan. Men sammanlagt betalade jag ca 10 000 kronor. Fast allt var ju inte till organisationen utan till visum, polisregister, hälsoundersökning osv. Till organisationen betalar man en deposition på ca 2 500 kronor och en subventionerad flygavgift på mellan 1 500 - 2 000 kronor. 

Postat av: K
Hej jag tycker din blogg är jätte bra och du verkar ha så kul i USA.Det verkar som du har en jättebra realation med din värde mamma och jag undrar bara om du redan kände det i början eller var det nått som utvecklades efter tiden?

Svar: Tack så mycket! Jag har en jättebra realtion med min värdmamma. Hon är väldigt öppen och pratar mycket vilket gör allt mycket lättare. Jag skulle säga att det har utvecklats med tiden. 

Postat av: Ingeline
Hej!
Jag hittade din blogg strax innan nyår och har nu hunnit ikapp bloggen ;) Jag måste säga att du har en av dom absolut basta au pair bloggarna jag någonsin har läst och jag har läst många! :D

Jag älskar att du har förlängt ditt år sa jag kan följa din blogg nästan helt tills jag planerar att åka iväg själv (september/oktober i år, om jag får som jag vill det vill säga) :)

Och apropå det, så har jag miljoner frågor som jag hoppas du kan hjälpa mig med :)

1. Hade du 200 timmar erfarenhet 0 till 2åringar?

2. Proaen du hade var på gymnasiet eller på högstadiet?

3. Vad tycket du va svårast med ansökan? och hur såg ditt bildkollage ut?

4. Det har kanske du har skrivit någonstans, men hur lång tid tog det innan du blev matchad med din familj?

5. Jag vet inte om du kan svara på det här men vet du hur länge andra au pairer har haft körkort innan de flyttat dit? Jag har inte tagit mitt körkort än, men gör det i slutet av våren om allt går som det ska, tror du det kan vara ett problem?

Hoppas du kan svara på mina frågor det skulle uppskattas massor! :D

Ha det underbart! :D

Kramar Ingeline!

 Svar: Hej Ingeline! Tack så jättemycket, det värmer!
1. Jaa, det hade jag då jag varit barnvakt åt min kusin när hon var 0-2 år.

2. Praon jag hade var på högstadiet. Men det kan vara bra att visa allt man gjort som inkluderar barn.
 
3. Hm, allt! Nej men man vill ju framstå som så bra som möjligt. Men mitt tips är att vara ärlig för du vill ju få en familj som gillar dig för den du är, inte för den du låtsas vara. Jag hade fyra sidor bildkollage. Första sidan på mig själv, andra på min familj, tredje på mina vänner och den fjärde på de barn jag varit barnvakt åt. Gjorde kollaget på datorn och skrev sen ut det.
 
4. Jag tror jag skrivit det någonstans. Men nu hittar jag det inte och jag kommer inte ihåg. Men jag tror det bara tog ett par veckor.

5. Jag tror inte att det spelar någon roll hur länge man haft sitt körkort. Vissa familjer föredrar dock att man haft körkort under en viss tid, men det är som sagt olika från familj till familj.
 
Hoppas detta hjälpte! Lycka till!

Postat av: Cecilia
Vilket snyggt hotell! Vad heter det?

Svar: Hotellet jag bodde på i NYC hette "Night". 

Postat av: Anonym
hur ofta åker du in till Manhattan ? :)

Svar: Jag åker inte in så ofta som jag skulle vilja. Men i december blev det mycket då jag hade Lucia övningar. Och jag tror att det kommer att bli oftare nu i vår. Jag älskar den staden!

Postat av: Malin
Hejsan! jag undra bara hur mycket barntimmar du hade innan du åkte? :D

Svar: Hej Malin! Jag kommer inte riktigt ihåg men jag skulle säga mellan 300 - 400 timmar.

Postat av: Trees
Oj vad bra att det är 90 dagar! Men det blir nog en hel del "fusk" då.. att man använder och lämnar tillbaka osv! Men de skadar ingen svensk i amerika! När ska du hem?:) Trivs du?

Svar: Jag ska hem i september. Jag trivs jättebra här borta. Detta är mitt andra hem. Jag tar till vara på varje dag som är kvar. 

Postat av: Feebs
Hey Mathilda! Kommer ihåg att jag läste din blogg innan jag kom till USA & nu ser jag att du har förlängt. Jag funderar på att förlänga. Min familj har erbjudit en resa hem i sommar så jag kan gå på min brors student, så jag kommer hem en stund i alla fall! Hur känns det nu när du är inne på andra året? Va det jobbigt & lämna familjen & vänner igen? Vore tacksam för svar! Tack på förhand!

Svar: Hej! Jag ångrar absolut inte att jag förlängde och jag är jätteglad att jag fick komma hem över jul och nyår. Dock var det väldigt jobbigt att lämna familj och vänner igen för man fick känna på hur bra det kändes och hur kul det var. Men sen kommer man tillbaka in i allt så himla snabbt igen. Att åka hem på besök gjorde att det känns bättre för mig när jag nu tänker på att åka hem i september. Jag fick en känsla för hur det skulle känna soch det känns bra! Hoppas detta hjälpte!

Postat av: Lina
Hej! :) Jag bara undrar vad du köpte för presenter till din värdfamilj? Har lite problem med detta :P Krya på dig :)

Svar: Hej Lina! Tack! Presenter till värdfamiljen är alltid lite klurigt. Men jag skulle rekommendera det vanliga som är typiskt svenskt. Barnböcker av Astrid Lindgren, Sverigetröjor, svenskt godis, Kosta Boda eller Orrefors glas till värdföräldrarna, pussel eller ritböcker med motiv från någon svensk barnboksfigur. Kanske finns det något speciellt från just din hemstad? Men jag skulle köpa något som är svenskt för det uppskattas.
Till min äldsta (7 år) köpte jag boken om Pippi Långstrump. Till fem åringen köpte jag ett pussel med olika motiv som bland annat Emil, barnen i bullerbyn, Karlsson på taket och Madicken. Till pojken på tre år köpte jag en plastbil från Vikingtoys (som är svenskt). Till den minsta köpte jag en mjukiskanin från Ikea. Sen fick alla barnen en varsin Sverigetröja. Värdföräldrarna fick ljuslyktor från Kosta Boda.
Hoppas detta hjälpte lite!

Postat av: Vanessa
Hej :) Jag funderar på att bli au pair i USA till hösten och jag undrar några saker.. Fungerar ditt svenska körkort i usa? Är det svårt att köra i usa? Är alla lika kristna som man fått för sig? Haha. Och hur ofta är man ledig? :) Kram

Svar: Hej Vanessa! Mitt svenska körkort fungerar inte. Man måste ansöka om ett internationellt kökort innan man åker till USA.  Sen behöver man ta amerikanskt körkort i vissa speciella stater. I början är det lite svårt, men det är en vanesak. Nej, alla är inte kristna. Men kristendomen spelar in ganska mycket skulle jag vilja säga. Men alla är absolut inte kristna. Hur ofta man är ledig beror på vilken familj man är hos. Men man måste vara ledig minst en helg i månaden. Sen beror det på vilken familj man är hos och hur de behöver hjälp. 

Postat av: Victoria
Oh vilken underbar resa! Men är inte 3 veckor lite kort? :)

Svar: Hej Victoria! Jag tror att det kommer att vara en intensiv resa men jag tror det kommer bli kanon!

Postat av: Mathilda
åh va häftigt!! Det är verkligen något jag skulle vilja göra också..
men är inte biljetterna galet dyra??

Svar: Hej Mathilda! Biljetterna kan vara riktigt dyra. Har man tur kan man få de sämsta platserna för 10 dollar. Jag köpte biljetter för 60 dollar plus tax så det blev ca 70 dollar. Men platserna var riktigt bra och absolut värt det!

Postat av: Angelica
Hej!
Mitt namn är angelica och är 18 år så går ut gymnasiet till sommaren.
Jag sitter och funderar på hur det skulle vara att åka till USA som Au pair. men jag har jätte svårt att bestämmt mig. så jag är lite fundersam. Men hur kommer det sig att du valde att bli au pair?
Hoppas du svarar på mitt inlägg :)
Tack i för hand.!

Svar: Hej Angelica! Ända sedan jag var 12 år har jag drömt om att vara au pair. Jag gick in på au pair hemsidor och drömde mig bort, pratade med gamla au pairer osv. Vad det var som bestämde mig för att åka var för att jag ville ut på äventyr. Jag har alltid velat åka till USA och jag älskar barn så detta var en perfekt kombination. Plus att man också får chansen att träna upp sin engelska. Att åka som au pair är bland det bästa jag har gjort, något jag verkligen inte ångrar. Det är minnen för livet!
Ta chansen du med!

Postat av: Emma
hejsan!
Hur mycket kostar en biljett till en sån match?:)
//Emma

Svar: Hej Emma! En biljett kan kosta allt mellan 10 dollar till flera hundra. Den jag köpte gick på 70 dollar. 

Postat av: Tinde
Hej! Hoppas du kryar på dig snart!! Hur har det fungerat med alla läkarbesök, täcker din försäkring allting? Vilken försäkring har du?

Svar: Tack Tinde! Min försäkring täcker så att jag inte behöver betala för varje besök som annars kostar runt 30 dollar. Tyvärr täcker inte min försökring medicinkostnader och det har ju blivit en hel del pengar för medicin. Jag har Erika försäkringen från Aetna från Cultural Care.

Det var alla frågor för den här gången. Har ni fler så hör av er!!


God morgon Söndag!

Prick klockan sju vaknade min lilla tjej. Jag gick och lade mig tio så det skulle ju ha inneburit 9 timmars sömns för mig, perfekt!
Men jag vaknade klockan tolv och trodde att klockan var morgon. Och efter det har jag vaknat 1-2 gånger VARJE timme. Trots att den minsta har sovit hela natten. Men jag har hört henne vända på sig, mumla lite osv. Man kan nog inte riktigt slappna av när man jobbar, även om det är nattetid.
Dock känner jag mig inte så trött och är redo för den här dagen.

Morgonen blir lugn, funderar på att baka bröd. Sen blir det att åka till shoppingcentret så att hon kan få sin pretzel, sen blir det hem och baka, bada i badkar, pyssla och bara mysa.

Hoppas ni får en skön och mysig sommar!


Sweet Dreams!

Nu ska jag snart göra mig redo för sängen.

Har sett på filmen "Accidental husband". Satt och svarade på au pair frågor så jag var inte helt inne i den, men det var helt okej. Den kostade bara 1 dollar att hyra så det var inga bortkastade pengar i alla fall.

Nu ser jag lite på "Mamma Mia". Hade glömt bort hur bra den är och hur glad man blir av den. Sen ska jag nog se början på "Bride Wars" innan jag går och tittar till min älskade lilla tjej innan jag själv kryper till sängs.

God natt!


Mathilda och jag leker ihop den här helgen

Nu sitter jag här i Mathildas famn. Vi har movienight med popcorn. Så mysigt! Jag ÄLSKAR popcorn! Resten av min familj är på bröllp så Mathilda tar hand mig den här helgen. Vi har haft en bra dag idag. Imorgon har Mathilda lovat mig att vi ska åka till shoppingcentret och köpa pretzels. Jag ville åka dit idag men hon sa nej, hon sa att det var stängt. Men det gick jag inte på, så jag sa: "Noo, it´s not closed, it´s open". Men hon lovade att vi ska dit imorgon.
Vi åt kinamat till kvällsmat och jag åt ALL min mat! Mathilda sa att jag var såå duktig!

Nu känner jag att jag börjar bli trött så Mathilda ska lägga mig snart. Vi har det så mysigt ihop. Som jag brukar säga till Mathilda när jag ger henne en kram: "I love you soo much!"
När jag har somnat tror jag att Mathilda ska sätta på en film och njuta av lugnet.

God natt!!

/ Mathildas minsta värdbarn. Fast så liten är jag inte. Jag är en stor tjej!Medicin för ett helt år?!

Just nu känner jag hopp för morgondagen, skillnaden från hur jag mådde igår är STOR vilket känns så skönt!
Dock fick jag ont i magen på dagen men läste sedan att medicinen skulle tas i samband med mat vilket jag inte gjort, så där hade jag svaret. Inte konstigt att magen vill ha mat när den ska bryta ner 7 tabletter på en och samma gång. Jag ska verkligen köpa bra mat och dryck så kroppen klarar av all medicin den får.
Att gå in på min toalett är som att gå in på ett apotek. Det är bara att vraka och välja bland all medicin som ser ut att kunna räcka för ett helt år.


Mitt badrum just nu!


Kommer bli knäpp av alla mediciner jag ska hålla reda. Hur många jag ska ta och när.


Nu ska jag sova. Tror att en natt till, sen kommer jag att må mycket bättre. Ser fram emot helgen. Det kommer att bli en mysig helg. Gör dock ont i mitt hjärta redan när jag tänker på hur ledsen den minsta kommer att bli när hon ser att hela familjen åker iväg. Så jag ska försöka komma på lite roliga grejer vi kan göra. När jag sa va vi kunde hitta på lät hon väldigt glad. (Men jag lovar mamma, inget badande). Men hon kommer att vara ledsen när hela familjen åker och vilja följa med. Usch!
Men jag är säker på att vi kommer att få en jättebra helg ihop. Jag ser fram emot den!
Hon är också sjuk så det blir en lugn helg. Hon är dock väldigt bra. Gråtet väldigt lätt just nu, främst när någon tar en leksak men det lovar jag att inte göra så hon kommer nog att vara bra!

Hoppas ni får en trevlig helg!

God natt!Läkarbesök

Nyss hemkommen från läkaren. Morföräldrarna kom och hjälpte till så att min värdmamma kunde ta mig till läkaren. Efter att ha fyllt i en massa papper så fick jag träffa en sjuksköterska. Han kollade mitt blodtryck osv. När doktorn kom nämde han något om det, och när han hörde det så tittade han chockat på mig. När han sa vad det var, blev min värdmamma också chockad. Jag fattade ingenting men av doktorns och sjuksköterskans reaktioner blev jag rädd. Doktorn tittade på mig och frågade om jag kunde andas. Haha, joo då det kunde jag. Det visade sig att jag hade väldigt väldigt dåligt med syre i kroppen. Min värdmamma sa att siffran jag hade var mycket låg, vilket oroade henne.

Läkaren undersökte mig. Och när han tog fram en lång slang tänkte jag: "nej nej, den ska inte ner i min näsa va?!". Men jo, det skulle den. Så obehagligt!

Efter att läkaren tittat på mig sa han att jag har väldigt lite syre i den ena lungan plus att jag har en stor sinusinfektion. Han gav mig en medicin som jag ska ta i 4 veckor och sen en medicin som jag ska ta i 2 veckor men jag tar 6 tabletter varje gång. Den sistnämnda kan göra att jag först har jättemycket energi och sen blir trött och ledsen. Hoppas att det inte blir så. Sen ska jag också ta nässpray och en annan medicin i 4 veckor.
Jaa ni, min kropp proppas full med medicin.
Sen ska ja tillbaka till den här doktorn om 6 veckor för att röntga mitt huvud och se om det har blivit en förbättring.

Jag tyckte verkligen om den här doktorn. De fixade in mig så jag kunde komma in snabbt och när vi tackade sa han att jag har och är mycket sjuk. Så jag är så tacksam att min värdmamma tog mig till honom.

Nu känner jag mig genast bättre bara för att det känns som att han har hittat ett svar. Inte konstigt att jag varit trött och att mina ben gjort jätteont om jag inte fått syre till dem.
Så nu ska allt förhoppningsvis bli mycket mycket bättre. Ska bara köpa bra saker att äta och dricka då jag stoppar i mig så mycket medicin.

Hoppas ni mår bra och får en trevlig helg!

Frisk nu tack!

Ingen skillnad sen senast jag skrev. Har legat i sängen med feber och en dunkande hvuudvärk. Den vill verkligen inte släppa.

Nu har jag proppat i mig alla mediciner jag fick och så HOPPAS jag att jag mår bättre imorgon.

För det första så är jag efter 5 veckor trött på att vara sjuk. För det andra så gör den här huvunvärken så fruktansvärt ont och halsen gör att det enda jag ätit idag är glass. Febern vill heller inte släppa.
Men för det tredje så vill jag verkligen vara frisk till helgen. Visserligen ska jag jobba men jag ska vara ensam med den minsta hela helgen. Visst att jag ska jobba, men det är ju inte alls jobbigt. Jag hade sett fram emot en skön helg med en massa bus och mys. Visst att det är job men vi skulle ha så kul ihop. På lördag kvällen skulle vi ha filmkväll ihop med popcorn för det älskar hon.
Sen när hon lagt sig skulle jag njuta framför en till film. Sen på söndagen skulle vi ha mysigt och kul ihop igen.
Om jag inte är frisk kommer min värdmamma inte att lämna henne med henne. Men framför allt vill jag må bra och ha kul när jag ska vara barnvakt. Jag vill inte ha huvudvärk eller feber. Jag vill må bra så jag kan ha en mysig helg med min älskade lilla tjej.

Nu ska jag lägga mig.

God natt!

Sick day

Gissa vart jag har varit idag? Dit jag ofta brukar gå min fritid?

Yes, rätt gissat: Hos doktorn!

Vaknade upp och hade världens huvudvärk och kunde inte svälja för att halsen gjorde så ont. Hade feber också.
När min värdmamma hörde det sa hon direkt: Åk till läkaren NU!
Jag ville verkligen inte, vad skulle de tro. Men jag trodde, var nästan säker på, att det var Strept throat så jag åkte till läkaren.

Min värdmamma och den minsta kom till doktorn för att stötta mig och tillsammans väntade vi. Så himla snällt att hon kom. Fick träffa sjuksköterskan och sen doktorn och det visade sig att jag inte hade strept throat. Efter lite tjafs och diskussion mellan min värdmamma och doktorn som slutade med att han lämnade rummet, så fick jag röntga mig. Igen!
Efter ännu mer väntan kom läkaren och sa att jag hade en "massiv sinusinfektion". Fick samma medicin som jag avslutade i lördags (den för 150 dollar). Åkte till apoteket och hämtade ut all min medicin, fyra stycken, och fick betala 250 dollar. Nu är jag så van vid dessa summor att det är irriterande.
Kom hem och min värdmamma pratade med folk på telefonen. Hon funderade på att ta mig till sjukhuset för hon trodde att det var något annat. Men så ringde hon någon annanstans och efter att ha berättat min historia så fixade hon till så att jag kan komma dit imorgonbitti. Och min värdmamma ska följa med. Jag är så himla tacksam!

Men nu dunkar mitt huvud så jag ska lägga mig ett tag.

Hoppas ni mår bättre än vad jag gör.

Trötta barn = trött au pair

Idag har det varit en lååång dag.

På morgonen efter att ha skjutsat killen till skolan tog jag den minsta till doktorn. Hon var så duktig när han tittade på henne. Hon hade öroninflammtion. Stackarn!
Efter att ha åkt och handlat mat åkte vi hem. Åt lunch innan jag åkte och hämtade killen från skolan.
Kom hem och det var Girl Scouts. Vi gjorde s´mores. Till och med jag fick göra en. Gott!

Eftermiddagen och kvällen var galen. Trötta och galna barn, inte bara ett barn utan FYRA.
Vi lyckades ändå äta en god middag hela familjen vilket var trevligt! Men sen blev det diskning och städning och läggning av trötta barn.

Jag och min värdmamma var så slut att våra hjärnor inte riktigt fungerade. Jag hade också en fruktansvärd huvudvärk men det var läskigt hur lite hjärnan fungerade. Jag var medveten men ändå inte om vad som hände. Om barnen bara visste hur mycket glädje de ger oss men också hur de kan göra oss helt slut.
Min huvudvärk sitter i men min värdmamma kom med den glada nyheten att jag får sovmorgon imorgon. Och det gjorde mig så glad. Den ska jag verkligen njuta av!


Ibland vaknar man upp och ser ut såhär på morgonen.

Nu blir det sängen och ny energi tills imorgon!
God natt!


Obamas tal

Så var det dags för Presidenten att hålla tal igen i The Capitol. Dessa tal håller han inte ofta. Har sett ett innan. Och det är lika kul varje gång. Vet att jag skrev om det förra gången. Men det är så olikt från när tex Reinfelds pratar i Sverige.
Dessa tal kallas "The state of the Union Adress". I dessa tal pratar Presidenten om hur landet mår och vad som händer och han pratar också om vilka planer han har för framtiden.

Det började med att två herrar kommer in i salen och ropar: The President of the United States!! Och in kommer Obama och går runt och skakar hand med människorna (personer som på något sätt har med politik att göra). De applåderar i ca 5 minuter innan Obama börjar tala. Bakom honom sitter vise presidenten och en dam som är talesperson för Vita huset eller något liknande. De syns hela tiden i rutan när Obama talar så de sitter och tokler.

Obama kör alla de där talknepen. En riktig talare och varje gång han säger något bra så applåderar folk. Är det riktigt bra så ställer dem sig upp. Det är riktigt roligt när han säger något och man ser att halva salen ställer sig upp och applåderar medans andra halvan sitter ner med sura miner och viskar något till varandra i stil med "vilket skitsnack". Detta är ju underhållning!

Damen bakom Obama tror jag har svårt att sitta still för varje gång hon får tillfälle att ställa sig upp och applådera så gör hon det. Vilket sker OFTA. Och då måste vice presidenten göra detsamma och jag tror att han börjar bli trött på det vid det här laget. Han är nog nöjd med att sitta still, men inte damen för hon flyger upp och ner och applåderar frenetiskt.

Som sagt, att titta på Obamas tal är underhållning (oj nu flög den där damen upp igen). Men han är också en mycket bra talare. Hade han gått med oss i kursen "Tala inför andra" hade han utan tvekan fått MVG. Han har med alla knep vi lärde oss under kursen i detta timmeslånga tal. Inte dåligt!Förra talet han höll.


"Lets get the work done. Together. For the Americans." - Citat från Obamas tal.

Tisdag

Vilket väder! Igår var det 50 F och man fick en känsla att det snart var vår. Och nu tittade jag precis ut genom fönsret och det snöar helt plöstligt en massa. Vilka skillnader!

Jag börjar jobba snart igen. Mest av allt hade jag bara velat legat i sängen idag. Mår inte alls bra. Förkylning och det känns som att jag har feber och det tar på krafterna att bara stå.
Men nu när jag börjar jobba blir jag ensam med alla fyra och jag ska se till att de får mat i sig plus att de kommer i säng när det är läggdags. Det tar på krafterna när man är frisk så det kommer att vara extra jobbigt idag. Något som är positivt är att barnen är trötta, så de ska i säng tidigt. Men är de trötta så innebär det tjafs innan de väl ligger i sängen. Men jag intalar mig att detta kommer att gå bra!


Nej, dags att bege sig ner till jobbet!

The Knicks

I Söndags var det NYC som gällde. Kom upp vid elva och mötte Cecilia. Satte oss på Starbucks och efter det gick vi till Madison Square Garden.
Så häftigt att ännu en gång komma in i arenan. Kikade runt lite, köpte en sån där hand och sen gick vi och satte oss. Hade väldigt bra platser. Det var mycket folk och en bra stämning. Jag rös när de presenterade The Knicks, lamporna blinkade och alla applåderade. Så häftigt!
Nationalsången sjöngs också innan matchen började.

  

  Sen drog basketmatchen igång mellan The Knicks och Dallas Mavericks. Det var kul att titta på, basket är roligt och det händer alltid något. I pauserna hade de lite roliga tävlingarna osv plus dansare. I en paus visade dem på tv:n en man som friade till sin flickvän. Riktigt romantiskt! Och man såg hur förvånad hans tjej blev.
I en annan paus visade dem att tennisproffset John McEnroe satt i publiken. Kul! Det var den enda kändisen de visade. Dock tyckte jag att varje person jag såg var en kändis. Man har ju sett i tidningar bilder på kändisar som tittar på basket så jag zoomade in dessa platser och tog kort. Bara för att det kunde ju ha varit någon kändis.

 


Ser inte det här ut som en bild som tagen ur en skvallertidning? Någon av dessa måste ju vara en kändis...


Vi tyckte han han i mössa och röd/rosa tröja såg ut att vara en kändis.

  Vi hejade med våra "händer" och ropade "Defense, defense". Kul!
Dock gick det inte så bra. Första halvan av matchen gick bra men sen gick det utför. När matchen var slut slut hade The Knicks 78 poäng och Dallas Mavericks 128 poäng. Illa!
Men det var hur kul som helst att se NBA basket i Madison Square Garden. Verkligen en upplevelse och en sak jag alltid velat göra.

Efter matchen promenerade vi i NYC, som jag har saknat den staden. Gick in i en skandinavisk affär och kikade lite. Sen började våra magar kurra och det blev dags för middag. Har alltid velat äta på "Olive Garden" precis vid Times Square så vi gick dit. Och det var verkligen jättebra! Något jag verkligen kan rekommendera. Bra priser för att vara på Times Square, hur fint som helst. Stora fönster överallt så man kan se ut över Times Square. Bra service, gratis sallad till maten och de fyller på drickan hela tiden. Jättegod mat också. Jag tog en kyckling med pasta och broccoli som var så god. Extra plus till att vi fick en snygg och trevlig servitör vid namn Kevin. Inte illa alls! Dit ska jag gå fler gånger och funderar på att gå dit när mina föräldrar kommer på besök.

  

Jag hann faktiskt med tåget den här gången. Tåget var till och med 15 minuter försenat. Hade haft en jättebra dag i New York City med Cecilia. Tack! Grym basketmatch och trevlig middag med trevligt sällskap. Kan inte bli bättre.
Tycker dessutom att det är riktigt mysigt och skönt att åka tåg. 2 1/2 timme då jag inte kan göra annat än koppla av. Det är lugt och skönt på tåget. Ingen dator att sitta vid. Det är bara jag. Oftast brukar jag bara lägga mig över sätet, blunda och lyssna på musik samtidigt som jag tänker och filosoferar. Man är alltid så lycklig också när man sitter på tåget hem från NYC.
Den här gången läste jag "Twilight" i två timmar och den sista halvtimmen lyssnade jag på musik. På tågresan slappnar jag verkligen av. För det finns inget annat jag kan göra. Perfekt!

Kanondag i New York City med andra ord! En upplevelse jag sent kommer att glömma!
Se NBA basket i Madsin Square Garden, check!

Måndag

Såg precis ett jättebra avsnitt av "One Tree Hill" och nu började "Life Unexcpected". Den serien handlar om en tjej som söker upp sina biologiska föräldrar och de bestämmer sig för att ta hand om henne. Riktigt bra! Detta är det andra avsnittet.

Att jobba idag gick bra trots hur jag mådde. Min värdmamma sa hela tiden hur blek jag var och jag kan inte säga att jag mådde bra. Hoppas på en skön natt i natt och att jag vaknar upp och mår bra. Jag är trött på det här nu.

Hoppas ni hade en bra start på veckan. Jag ska jobba HELA veckan. Ska vara ensam med den minsta lördag och söndag. Men jag känner att det bara kommer att bli kul. Hon är lätt och vi kommer att busa och ha det mysigt. Så det kommer inte att vara jobbigt. Men jobb är det ju ändå. Så jag tror att nästa vecka kommer bli lång eftersom jag då jobbat en hel vecka ooch sen inte varit ledig och så påbörjar jag en ny vecka. Men men, bara jag blir frisk så kommer det att gå.

Imorgon får ni läsa om basketen. Nu ska jag krypa ner i sängen.
God natt!


Twilight boken

Jag vill inte säga det, me jag är sjuk IGEN. Nu är det huvudvärk och förkylning som har drabbat mig och jag känner mig febrig. Min värdmamma börjar bli orolig på riktigt. Jag är mest arg och trött på att vara sjuk. I sex veckor i rad har jag varit sjuk. Det är en lång tid, och det tar på krafterna att vakna upp varje morgon och inte känna sig pigg och frisk.

Trots förkylning och huvudvärk så hade jag en jättebra dag igår. Men det berättar jag om senare.
Nu har jag rast och ska lägga mig i sängen och läsa. Har börjat läsa "Twilight". Även om jag vill det eller inte så är jag helt inne i boken och vill bara läsa mer mer mer.


Vi hörs senare!


Post Grad

Nu blir det filmkväll med popcorn och filmen "Post Grad".
Äntligen fanns den i vidoeaffären när jag kom. Den är efterlängtad! Såg trailerna på flyget till Sverige men var för trött för att se den. Sen fanns den inte på tillbaka vägen och nu har alla filmer varit uthyrda. Men idag när jag kom hade de precis fått in en. Lycka!
Imorgon blir det NYC hela dagen och basket. Längtar!

Så vi hörs på måndag! Njut av er helg!


See you soon

Ja ni, jag trodde att jag var klar med doktorn på LÄNGE. Men nej så fel jag kan ha.

Jag satt och pratade med min värdmamma på lunchen. Hon erbjöd mig en kaka och jag bara nämde i all hast att min tunga gjorde jätteont och kändes svullen. Att det kändes som att jag hade bränt mig och att det blödde när jag borstade tänderna. Min värdmamma tittade och sa att det kunde bero på min medicin och att jag var tvungen att åka till läkaren för att få medicin för det. Jag sa NEJ, de kommer ju tro att jag är en sådan där person som tror att det alltid är något fel på mig.
Men efter lite övertalning, plus att vi läste om det på internet och mina symptom stämde så satte jag mig i bilen och åkte till läkaren för tredje gången på två veckor.

I en och en halv timme satt jag och väntade på att få komma in. Doktorn tittade i min mun och sa "japp, japp". Och sen var det klart. Jag hade fått detta med tungan pga att jag ätit atibiotika så länge. Jaha, en sak leder till en annan. Jag hade den skumma läkaren idag men jag tyckte han var bra. Nu har jag kommit över obehaget och då är han faktiskt skum och rolig. Han var också trevlig och frågade lite om lunginflammationen. Han brydde sig verkligen och tyckte det var mycket konstigt att den varit så långdragen.
När jag skulle gå sa han med ett leende: " I will see you soon".
Haha, jaa han kan nog ha helt rätt. Men om jag får bestämma så kommer det att dröja ett bra tag. Jag tycker att jag har fått sjukdomar så det räcker och blir över.

Åkte till apoteket för att hämta ut min medicin. Och vem sitter inte i kassan om inte samma tjej som de tre förra gångerna. Hon tittar på mig och säger: " Åh nej, är du fortfarande inte frisk än?"
Haha, så kul att de känner igen mig.

Så nu har jag tagit min medicin och hoppas att den hjälper. Att det gör ont när jag äter eller bara är, det kan jag leva med. Men att inte kunna äta godis fast det är helg, det är tortyr. Men sockret gör att hela munnen bara exploderar.

Fick en bra överraskning när jag kom hem. Min värdfamilj är inte hemma. Såå skönt! De erbjöd mig att jag fick följa med till barnens mormor eller stanna hemma och njuta av ett lungt hus. Jag valde det sista alternativet och min värdmamma förstod mig till fullo. Hon ska ringa mig när de är på väg hem så jag kan vara förberedd. Det är omtänksamt!
Så nu ska jag njuta till fullo av ett tomt hus. Jag ska vandra fritt, lyssna på hög musik och sjunga ännu högre, laga pannkakor och bara vara. Njuta helt enkelt! Ibland är det det lilla som känns så stort!

Hoppas ni har en trevlig helg!

Hope for Haiti now

Okej, jag erkänner. Jag satt en hel timme och ringde och ringde med drömmen om att Julia Roberts, Jennifer Aniston eller Reese Witherspoon skulle ha svarat. Eller ja, jag hade nöjt mig med vilken kändis som helst.
Är det fel att erkänna att jag just nu bara ringde och ville skänka pengar bara för chansen att få prata med en kändis?!


Vilken dröm att få prata med någon utav dem!

Dock har jag enda sedan jordbävningen velat hjälpa. Tänkte smsa och skänka pengar men det är inte jag som betalar min mobilräkning så det kändes fel.
Och här kunde man ringa in och skänka pengar. Plus få prata med en kändis. Vilken dröm!

Så jag ringde och ringde och var nervös hela tiden. Men möttes varje gång av en upptagen ton. Ahh!
Ni vet när man är nervös för att man tror att nån ska svara, i det här fallet en kändis. Vilken besvikelse det är när det inte blir så. Men bara att glömma det, men kändistokig som jag är är det svårt. Vilken dröm det hade varit!

Programmet var jättebra. Musiken passade in och jag rös jätteofta. Fällde några tårar när Julia Roberts stod på scenen och berättade en livhistoria från Haiti. Om när en mamma grävde efter sin lilla son efter jordbävningen. Hon hörde sitt barns gråt bli svagare och svagare men hon gav inte upp. Efter 50 timmars grävande kom hjälp och tillsammans fick de fram sonen som var vid liv. Jag tänkte på min lilla tjej här och då gjorde det ont i hjärtat och då blev helt plötsligt allt som hänt så mycket verkligare. Vad som hänt och smärtan. Usch! Jag kan nog fortfarande inte fatta vad som har hänt. 100,000 döda, det är helt ofattbart. Och de som överlevde själva jordbävningen kämpar fortfarande för sin överlevnad.

Låt oss visa dem att vi inte har gett upp. Varenda liten krona räknas.

Därför skänker jag ett bidrag till Haiti (och det utan att få prata med en kändis). Jag tänker istället att jag skänker en summa istället för att köpa en ny tröja imorgon. I Haiti behövs pengarna så mycket mer. Jag har tröjor så jag klarar mig.


 
Hope for Haiti

Sitter just nu och ser på "Hope for Haiti". Där artister uppträder och man får ringa in och skänka pengar.
Det sitter en massa kändisar och svarar i telefonen när man ringer.

Är det dumt att man vill ringa in och skänka pengar för chansen att få prata med tex Reese Witherspoon, Jennifer Aniston eller någon annan kändis??
Men skulle man ringa skulle man väl andå hamna hos nån kändis man inte har någon aning om vem det är. Men man hjälper ju.

Det är det jag sitter och funderar på just nu.


Helg!

Så var det helg. Klockan är strax efter fyra och jag har slutat.
Dock blev jag inte så glad när mun värdmamma lät mig sluta så tidigt. Vad skulle jag göra nu tänkte jag?!

Om jag jobbar til sex så är det en helt annan sak känns det som. Plus att det är jobbigt att vara ledig när man hör alla barnen där nere osv. Jag får så dåligt samvete även om jag vet att jag inte ska ha det. Men jag kan inte hjälpa det.

Skulle ha träffat ett gäng au pairer ikväll och ätit pizza och sett på film. Men nu ska de ut istället, men till skillnad från de andra så är jag varken 21 eller har falskleg. Så det blir en hemmakväll.
Så vad ska jag hitta på då? Hade gärna jobbat, dels för att då känner jag mig behövd och så har jag inte dåligt samvete. Men jag får jobba på det. Tror jag ska sätta på bra musik och sen fixa med min scrapbooking.

Hoppas ni har en bra fredag!

Valentine´s Day - The Movie

From the director of Pretty Woman comes a day in the life of love.

Den 12 Februari har filmen "Valentine´s Day" premiär både här i USA och i Sverige.

Från regissören till Pretty Woman kommer en dag i kärlekens tecken. Valentine's day är flera sammanflätade berättelser om personer i Los Angeles när de finner sin väg genom romantiken på Alla Hjärtans Dag. En stjärnspäckad lista av skådespelare kommer att göra detta till en date du inte vill missa.

Jag som älskar romantiska komedier tror att detta kommer att vara en perfekt film. För att inte tala om alla skådespelare som är med. Eller vad sägs om denna esemble:
Jessica Alba, Jessica Biel, Bradley Cooper, Patrick Dempsey, Eric Dane, Jamie Foxx, Jennifer Garner, Anne Hathaway, Ashton Kutcher, Queen Latifah, Taylor Lautner, Emma Roberts, Julia Roberts och Taylor Swift mfl.
Vilken stjärnspäckad lista!

Tror detta kommer att bli en kanonfilm!

Valentine's Day Movie

Ta en titt på Trailern. Filmen har som sagt premiär den 12 Februari.

Tv mys

Efter en lång arbetsdag ska jag nu krypa ner i sängen och se på Grey´s Anatomy och Private Practice.
Kan inte bli bättre!

Hoppas ni haft en bra dag. Snart är det helg!


Lucky day

Idag är det min värdmammas turdag. Det kan man lugnt säga.
När hon kom ut från gymmet imorse så hade någn gjort inbrott i bilen brevid hennes och i den snett bakom. Men inte i hennes. Och hennes handväska låg i bilen. De som gjorde inbrott vet att många lämnar sina väskor när de ska och träna. Perfekt tillfälle att sno dem. De hade också gått in i männens omklädningsrum och snott bilnycklar och sen var det bara att gå ut på parkering och lyssna sig till vilken bil det var. Polisen sa att idag, samma morgon, så hade det varit bilinbrott på det andra gymmet som vi brukar gå till. Läskigt!
Jag brukar lämna min väska i bilen eftersom det inte finns lås på skåpen. Men NU ska vi köpa hänglås, och det på direkten.

Så vi är mycket glada över att ha handväska och en hel och fin bil efter detta.

Snart helg, snart match

Idag är det torsdag vilket betyder att det snart är fredag vilket betyder att det snart är helg! Känns extra skönt för den här veckan är det mycket jobb och mycket som händer. Plus att jag inte mår på topp, igår mådde jag bra men idag känner jag mig febrig. När ska detta sluta??

Dock ser jag fram emot helgen så otroligt mycket. En slapp lördag och på Söndag beger jag mig till älskade New York City. Som jag har saknat den staden. Dessutom ska jag träffa Cecilia och vi ska pricka av en av de sakerna jag verkligen velat göra under min tid här i USA. Nämligen se på NBA basket i Madison Square Garden.
Så på söndag tar vi plats på arenan för att heja på The Knicks!
Åhh det ska bli så kul! A little dream that comes true!


Confessions of a Shopaholic

Idag kan man lungt säga att jag har jobbat. Det har varit en fullspäckad dag. Det tar på krafterna att ge middag till fyra barn och lägga dem.

Så nu ska det bli underbart skönt att lägga sig i sängen med en jättegod fruktsallad och se på filmen "Confessions of a shopaholic". Igen! Såg den ju i söndags men den var såå bra!

Hyrde två filmer, "Confessions of a Shopaholic" och "All about Steve".

Confessions of a Shopaholic - Åhh vilken härlig romantisk komedi. När filmen slutar har man en feel good känsla i sig. Åhh, jag bara älskar filmer som dessa. Att den utspelar sig i NYC är extra roligt. En underbar romantisk komedi! Med en snygg stil också!

All about Steve - En riktigt rolig och bra film med Sandra Bullock och Bradley Cooper. Helt klart sevärd!

God natt!


Lost

Jaa ni, denna morgon kunde ha börjat MYCKET bättre.

Jag skulle ta de två minsta till skolan. Den minsta som oftast brukar vakna vid sju sov läänge vilket resulterade i att jag fick väcka henne och ge en halvt sovande flicka frukost osv. När hon väl var på sin skola var det killens tur. Han skule börja på sin nya skola idag och jag hade fått vägbeskriving dit. I 40 minuter irrade jag omkring, visste att jag var så nära man bara kunde men ändå så långt borta. Körde fram och tillbaka och irrade omkring. För varje minut som gick så blev jag mer stressad och uppriven. Jag klarar inte ens att ta killen till skolan i tid på hans första skoldag.
Min värdmamma var dock jättesnäll och gick i från sitt möte (vilket jag skämdes för) för att försöka guida mig rätt. Efter två telefonsamtal med min värdmamma och ett prat med en brevbärare så kom jag rätt, om än 45 minuter försent. Men läraren var förstående när hon fick höra min berättelse.
Kände mig värdelös.

MEN nu är han på sin skolan, där han ska vara och nu är det nya tag som gäller. Nästa gång vet jag ju exakt vart jag ska.

Idag känns det som måndag eftersom alla var lediga igår. Känns som måndag men det är tisdag. Inte illa!

Hoppas ni har en bra dag!

Life Unexcpected

Såg precis premiäravsnittet av tv-serien "Life Unexcpected". Och jag har hittat en ny favoritserie. Den var verkligen jättebra. Den här kommer jag att fortsätta följa.
Suntrek

Många av er har frågat om resan jag ska göra Across America.

Jag har bokat den genom Suntrek. De har resor över hela USA. Många au pairer brukar ta resan då man reser genom Kalifornien, från San Francisco till Los Angeles.

Det är ett väldigt bra sätt att resa på!
Det är inget lyxliv, på många resor så campar man eller bor på vandrarhem. Men alla säger att det är en fantastisk upplevelse!! Man åker i en minivan med ett maxantal på 13 personer. Man har en guide med sig som vet mycket och tipsar och tar en till ställen som turister oftast inte vet om. Perfekt sätt att se platser på!

Den resan som jag ska göra kostar ca 20 000 kronor och så får man ju räkna med en del pengar till saker man ska göra, mat och fickpengar osv. Men jag tror att det kommer att vara värt varenda öre.

Vill ni veta mer så besök gärna deras hemsida: http://www.intrepidtravel.com/

När jag bokade och väntade på att laddningen skulle bli klar stod det: Smile, you are just about to book an amazing adventure!

Och jag tror precis att det är vad det kommer att bli. Som resekompanjon har jag min älskade syster och då kan det inte bli annat än bra!!


Martin Luther King Day

Idag är det Martin Luther King Day. I USA är det en nationell helgdag sedan 1986 och firas varje år den tredje måndagen i januari, nära hans födelsedag som var den 15 Januari.
Den här dagen innebär att alla barnen är lediga från skolan. Men jag fick en glad överraskning att min värdpappa också är ledig. Skönt! Det betyder mindre jobb för mig.

Jag behöver nog inte skriva så mycket mer om Martin Luther King, för alla vet nog vem han är.
Men jag tror att man borde ta dagen till ett tillfälle att tänka vad man mer kan ändra när det kommer till att behandla alla lika.


Golden Globes Red Carpet

Det var många paraplyer på Golden Globes, galan som hyllar film och tv-serier. Föutom att röda mattan bjöd på en massa regn så bjöds det också på en hel del kändisar i fina galaklänningar.
Här är några av mina favoriter:


January Jones från "Mad Men"


Fergie


Kristen Bell

Sandra Bullock - Golden Globes 2010 Red Carpet
Sandra Bullock

Leona Lewis - Golden Globes 2010 Red Carpet
Leona Lewis


Maria Menounos 

Kate Hudson - Golden Globes 2010 Red Carpet
Kate Hudson

John Krasinski & Emily Blunt - Golden Globes 2010 Red Carpet
Emily Blunt
(det var henne jag såg i NYC)


Jennifer Garner


Penelope Cruz


Cameron Diaz


Heidi Klum och Seal

Nicole Kidman - Golden Globes 2010 Red Carpet
Nicole Kidman

Courteney Cox - Golden Globes 2010 Red Carpet
Courtney Cox Arquette

Jennifer Aniston - Golden Globes 2010 Red Carpet
Jennifer Aniston

Julia Roberts - Golden Globes 2010 Red Carpet
Julia Roberts


Amy Poehler - Golden Globes 2010 Red Carpet
Amy Poehler


Paula Patton


Kate Winslet

Sen hade Reese Witherspoon och Toni Collette jättefina klänningar men de hittar jag inga bilder på så jag lägger in dem när jag finner dem.

Vi får ju inte glömma killarna:


Chace Crawford från "Gossip Girl"
(Han är bara såå snygg)

Taylor Lautner - Golden Globes 2010 Red Carpet
Taylor Lautner


Alexander Skarsgård
(Och så fick vi lite svenskt på galan också)


De flesta bilderna är tagna från
http://justjared.buzznet.com/


Vad tycker ni om stilen på Röda mattan?
Vilken var er favorit?Golden Globe

Det är vad jag tittar på nu! Så kul, jag bara älskar sånt här!


Across AmericaVad sägs om en 3 veckors resa genom USA med start i New York City och med slutmålet Los Angeles.
Vad sägs om att på vägen se Vita huset, lyssna på Blues i Memphis, besöka NASA center i Houston, köpa hantverk i Santa Fe och se Elvis Graceland. 
Vad sägs om rida häst med en cowboy på en ranch.
Att se fladdermöss flyga ut ur en grotta, se mäktiga landskap, se Grand Canyon och se Las Vegas med allt vad det innebär.
Efter dessa tre veckor stannar vi lite längre i Los Angels för lite kändisspaning, en promenad på Hollywood walk of fame och för att äntligen, äntligen få se Hollywood skylten.
Låter det inte underbart??
JA JA JA! JA TACK!!!


OCH NU ÄR DET BOKAT!!!
Den 7 Augusti bär det av!!


Jag jobbar

Nu jobbar jag. Barnen sover, de lades riktigt bra! Men precis fick jag oväntat besök av killen som kom ut och sprang och skrek och grät.
Nu ligger han i sängen igen och jag hoppas innerligt att han ska ha somnat om om någon minut. Jag vill ha lugn och ro. Inget annat tack. Sånt gör mig nervös! Är glad att ingen annan vaknade.

Nu ser jag lite halvt på filmen "Knocked up". När mina värdföräldrar kommer hem ska jag sova.

God natt!

Lördag

Idag har jag inte gjort mycket. Var perfekt väder för en promenad. Här hos oss är det plussgrader och snön smälter snabbt bort. Men någon promenad blev det inte. Jag lyssnade på min kropp som känner sig väldigt trött. Försökte spela lite tennis på Wii men då blev jag yr och andningen blev inte den bästa. Så det är VILA som gäller den här helgen.

Istället blev det scrapbooking, så nu vet jag vad jag har att göra. Plus ett par månader framåt. Jag är på januari förra året och hela tiden händer det nya saker och man tar nya kort. Ett evighets projekt helt enkelt.

Och snart kallas jobbet. Ska jobba kväll. Det gillar jag! Man stressar i ett par timmar för att få alla barnen i säng men sen kan man njuta av sin middag framför den stora tv:n i ett tyst hus.

Hoppas ni har en trevlig helg!

Medicin för en veckolön

Hur ska jag beskriva dagen idag?! Morgonen började på värsta sätt men blev bättre och bättre.
När min värdmamma kom hem skickade hon mig till doktorn. Hon tyckte att jag fortfarande lät dålig och inte hade blivit bättre. Så jag åkte till doktorn. De lyssnade på mig. Röntgade mig igen och gjorde lite tester.
Sen fick jag mer medicin.


Jag i min snygga sjukhusskjorta!

När jag kommer till apoteket säger dem "Den här medicinen kommer att kosta 155 dollar och hostmedicinen är typ lika dyr". Åhh, jag blev så arg. Sa ifrån om hostmedicinen och tog bara den andra. Så där blev man 155 dollar fattigare. Idag fick jag min veckolön och nästan hela lönen gick åt till den här dumma medicinen. Köpte lite godis för att trösta mig.
Men som min värdmamma sa, jag har inte blivit bättre så jag behövde den här medicinen. Hoppas att den gör mirakel. Men usch så arg jag är...Detta tröstäter jag medans jag ser på "Another Cinderella Story".

Helgen kommer ägnas åt att ta det lugnt och vila upp mig. Det behöver jag!Grey´s Anatomy

Ser på premiären av Grey´s Anatomy. Efterlängtat!


Full torsdag

Idag har det varit ännu en fullspäckad dag. Lämna och hämta den minsta på "skolan". Besök på biblioteket, utelek i snön, handla mat, hyra film, hämta kinamat, simskola, läggning och städning.
När jag och min värdmamma sa god natt avslutade vi med "We survived". Det var precis så vi kände. Att vi överlevde denna dag. Min värdmamma var trött idag och jag har lunginflammation.

Idag ringde de från läkaren och frågade hur jag mådde. Jag visste inte riktigt vad jag skulle säga. Jag mår inget bra. Jag mår precis som jag gjorde innan jag gick till läkaren och det är väl inget bra tecken?!
De sa att det är en långsam återhämtning ochn jag kan väl säga att jag kanske inte får den vila jag behöver så jag får nog ta helgen till att vila upp mig. Jag behöver nog det. Om det inte ska bli värre.

Tog med barnen ut idag. Det var faktiskt riktigt skönt ute. Solen lyste och det var pudersnö. Vi kastade upp snö i luften och sjöng "Let it snow". Härligt!


Tack pappa och mamma för vantarna. De var jättesköna och varma. Perfekt!


Home Sweet Home

Jag tänkte skriva lite om hur det var att lämna "hemmet" i USA och komma tillbaka hem till Sverige efter 16 månader.

Jag var jätteexalterad över att komma hem. Det var det enda jag kunde tänka på veckorna innan avresa. Tyckte det var lite tråkigt att jag skulle missa när barnen öppnade julklapparna men allt annat vägde upp det.
Att få komma hem över just jul och nyår kändes jättekul! Dels för att jag älskar julen och alla traditioner man har. Men också för under julen var alla vänner hemma också.

Det är svårt att beskriva hur det kändes att landa i Sverige där alla skyltar var på svenska och där nästan alla runtomkring mig pratade svenska. Det var en stor omställning. Att gå runt i Stockholm kändes overkligt och att höra svenska röster kändes så kul. Det tog ett tag att lära sig att folk hör och förstår vad man säger nu så man kan inte säga allt som man tycker. Det tog ett litet tag innan jag vande mig vid att prata svenska hela tiden. Jag fick tänka till lite innan jag skulle prata. Att säga "Thank you" och "please" kom som en reflex.

Att komma hem till mitt hem, till mitt hus kändes precis som vanligt men samtidigt jättekonstig. Det var en speciell känsla, att se huset på utsidan kändes precis som vanligt men att se det på insidan kändes speciellt. Det var så mysigt och hemtrevligt! Första kvällen och dagen därpå kände jag mig som en gäst och det kändes så konstigt att känna sig som en gäst i sitt egna hem. Men det gjorde jag. Dock tog det inte många dagar innan jag kände mig som hemma igen.  Det var lite roligt när jag skulle hitta saker när jag skulle laga mat och fick öppna varje låda och leta i varje hylla efter det. Då märktes det att jag inte hade varit hemma på ett tag.

Att träffa min familj och mina vänner var underbart. Efter en minut kändes allt precis som vanligt igen. Lite uppdatering bara så var allt precis som det brukade. Så otroligt skönt!

Att se all svensk mat var såå härligt! Jag gottade mig i allt från frukost, lunch, mellanmål, middag och godis. Så gott! Och det är stor skillnad på vad jag ätit i 16 månader till vad jag åt hemma. Jag bara njöt av allt gott som serverades. Att fika var efterlängtat och det såg jag till att jag gjorde flera gånger!

De första dagarna hade jag hemlängtan till USA. Jag saknade min värdfamilj och allt som kändes normalt. Det var konstigt att vara hemma men ändå ha hemlängtan. Men jag kom in i allt jättesnabbt och det var lite läskigt hur avlägset USA och allt kändes så fort. Det gjorde mig rädd. När jag skypade med min värdfamilj på juldagen kom allt tillbaka och jag saknade dem lite extra. Men större delen av min tid hemma njöt jag bara av att vara hemma. Kanske hade jag inte så stor saknad för att jag visste att jag skulle komma tillbaka. Och tur var väl det, annars tror jag att jag hade varit lite deprimerad och inte alls så glad som jag var. 

Det var så härligt att vara hemma. Att få bli omhändertagen och bara vara. Att gå upp på morgonen utan jobbtider att passa utan de tider man hade var en klipptid, en tandläkartid och tider man bestämt med släkt och vänner. Inga måsten utan man bara gled omrking och va. Jag älskade att bara sitta och prata med mina vänner precis som förr. Och att ha hemma kvällar framför tv:n med familjen var så härligt. Jag hade glömt bort hur skönt det var. Jag blev verkligen bortskämd och jag njöt av det. Det var så härligt och skönt att när avresan började närma sig ville jag inte åka tillbaka. Jag ville stanna kvar för allt var så bra. 

Men jag var tvungen att åka tillbaka. Och det var så kul att träffa barnen igen. Jag hade inget sug efter att jobba igen men nu när lite mer än en vecka har gått sedan jag kom tillbaka så kan jag säga att man kommer in i allt så snabbt. Nu är jag inne i detta livet igen och känner att jag inte vill att det här ska ta slut. Jag vill inte åka härifrån. Haha, ibland kan jag undra vad jag gett mig in på. Jag har skapat 2 olika liv. 
Jag älskar mitt liv hemma i Sverige där jag har all familj och vänner. Och jag vet att jag alltid kommer att ha kvar mitt hem och min familj osv i Sverige. Men jag älskar livet här där jag har en annan underbar familj. Här borta i USA känns det hela tiden som att jag gör något. Varje dag jobbar och sliter jag. Jag står på egna ben och jag utvecklas. För varje dag som går känner jag mig nöjd med mig själv. Här borta känns det också som att det finns så mycket att göra. Så mycket man vill uppleva och se.
Det är två underbara liv!

Nu har jag som sagt kommit in i livet här i USA igen men hemlängtan och saknaden blir lite större nu bara för att jag vet hur bra det var hemma.

Men hem kommer jag så småningom så jag ska njuta av tiden som är kvar här.


Min älskade familj!


Sorgligt Farväl

Del 4 och sista delen av min berättelse om resan till Sverige.

Så kom de dagar som var de sista hemma i Sverige.
Nyårsdagen blev en slapp dag. Enda gången jag reste mig ur soffan var för att gå till affären och köpa godis. Men under tiden i soffan hann jag se Arn filmerna som var riktigt bra.
De sista dagarna spenderades med min familj. Precis som vi gjort de två veckorna så spelade vi en sista gång Buzz ( jag fick åka hem med en vinst i bagaget) och sjöng Singstar. Det blev också dip, åhh så gott det är med dip. Så dip blev det och bra svenskt kriminaldrama på tv:n. Sista kvällen lade vi även till Champagne. Det blev middag hos mormor och morfar och fika med vännerna. Det blev inslagning av julklappar till värdfamiljen och det inhandlades godis till mig. Närmare bestämt lite mer än ett kilo. Jag njöt av att sova i min säng för sista gången på länge i mitt High school musical lakan som jag fick i julklapp. Det blev också att packa resväskorna.
Jag ville inte att dagarna skulle ta slut. Det var så härligt att vara hemma. Men dagarna blev färre och jag njöt fullt ut.  Sen kom den 3:e januari. Dagen då jag skulle åka tillbaka till USA. Det var sorgligt att ta farväl av alla vänner och familj. Jag hade haft 2 underbara veckor hemma!
I missed you

Jag har jobat hela morgonen och har nu 2 timmars rast. En timme har gått och nu precis så kom den minsta upp till mitt rum. Hon sprang fram och gav mig en massa kramar och sa "I missed you". Haha, så gullig!
Åh, finns det något sötare?!

Nu ska jag slappa innan det är dags att börja jobba igen!Nyår

Del 4 av min resa till Sverige.

Nyårsafton kom och den började på bästa sätt med Hotellfrukost med familjen! Snacka om att lyxa till det. Så gott! Efter det blev det att klippa sig och sen hem och fixa sig.
När mörkret kom blev det ljuspromenad med mamma och pappa genom staden som var uppfylld med tusentals marschaller. Så vackert! Det är en fin stad man bor i. Nyårsmiddagen avnjöts hemma hos Linda tillsammans med vänner. Hade också en hedersgäst i form av Klas-Stefan. Efter den goda middagen blev det iväg till Johan där fler vänner befann sig. Dock inte Johan själv. Det blev umgänge för hela slanten. Precis innan tolvslaget gick vi till vattentornet där vi skålade in det nya året! Vacker utsikt över staden och furverkerierna. Där stod jag tillsammans med många av mina vänner. Året kunde varken ha slutat eller börjat bättre!  
 


   
  

 

 

Happy New Year, Hapy New Year!

Full dag - Slappar kväll

Idag har jag nog kört slut på barnen och på mig. Det har varit körning hit och dit. Spelat basket och fotboll, åkt ch tvättat bilen som till min förfäran var smutsig igen efter en timme bara av att ha stått still. Irriterande! Dock har jag aldrig kört igenom en sådan där automatisk biltvätt förut så det var en nervös upplevelse.
Efter lunch och lek blev det sen att ta alla utom till den äldsta och simma. Sen kom vi hem och då var det vila som gällde, och det var vi värda.

Mår lite sådär. Men jag tänker att en lunginflammation ger mig en jättebra ursäkt att äta godis fast det inte är lördag. Tänkte sätta på en romantisk komedi men kände inte för det utan tänkte zappa på tv:n. Men jag tänkte att det skulle ju förstöra mitt rykte om jag sa att jag inte var sugen på en romantisk komedi. Så efter lite om och men och filmbyte så sitter jag nu och ser på "27 Dresses". Och det känns bra!

Jag slappar och bara har det bra. Fixar lite på datan. När jag såg " Another Cinderella Story" hade jag ingen data i knät och det var så avkopplande men ikväll har jag det men det är skönt ändå.

Sen blir det sängen! Det blir en lång vecka pga att den äldsta har haft operationen.


There´s no place like home

 Del 3 av min resa till Sverige.

I mellandagarna blev det att umgås med familj, släkt och vänner. Det blev ett kärt återseende då vi alla samlades hemma hos mig för att äta pizza, kakor och godis. Tror ingen gick hungrig hem. Deras USA kunskaper sattes på prov och vi umgicks, skrattade, uppdtarade varandra om ens liv och spelade spel. Tänk vilka underbara vänner man fått förmånen att ha.
Sen fick jag vara med om lite överraskningar. Martina och Hanna tog mig till ett mysigt våffelställe för goda våfflor med räkor och trevligt sällskap. Sen fick jag en julklapp av mina bästa vänner. Hemlighetsmakeriet var på hög nivå och först trodde jag det var träna vi skulle göra. Men icke, det blev jacuzzibad. Det var bubbel i poolen och bubbel i glasen. Med tända ljus var mysfaktorn hög. Vi bubblade på där i poolen och bara njöt. Till middag blevd et sen våra underbart goda Fajitas. Sen lekte jag tomte och delade ut mina julklappar, många julklappar följde temat I ♥ NY. Tårar fälldes och kramring bildades. Sen blev det prat hela kvällen/natten lång.
I mellandagarna blev det också våfflor igen, denna gång med mamma och pappa och denna gång en mycket god efterrättsvåffla.
Det blev även en farvälfika med Angelica på stan då vi även råkade se Idol vinnaren Erik (trots att jag inte alls följt Idol). Sen fick syster och jag i uppdrag att laga middag. Det blev plankstek och med brända plattor och ett tjutande brandlarm som resultat. Trots detta smakade maten mycket bra!

Jag bara fortsatte att njuta av att vara hemma!  

  

    
  
 
 

  
  


Jag bara njöt vidare av mina dagar hemma i Sverige.


Lunginflammation

Japp, det var den diagnosen jag fick av min doktor idag.

Att vara barnvakt idag gick bra och kyrkan gick bra. På vägen hem frågade min värdmamma om hon skulle skjutsa mig till doktorn. Jag sa nej men hon lyssnade inte utan skjutsade mig dit och släppte av mig och sa att jag skulle ringa för att bli hämad när jag sett en doktor. Så det var bara att göra som hon sa och gå in och be att få träffa en läkare. Och det fick jag. Det tog provet på mig och undersökte mig. Fick ta på mig en sjukhusdräkt. Tyckte jag var lite coolt då jag aldrig haft det förut. Inte för att det var något speciellt men ändå. Fick även göra röntgen och utifrån dem fick jag reda på att jag hade lunginflammation. Fick medicin för det plus hostmedicin. Ska ringa dem och berätta hur jag mår om ett par dagar och sen komma tillbaka på återbesök i mars.
Så lunginflammation, inte så konstigt att jag hostat konstant i två veckor. Tackar min värdmamma att hon tvingade mig till läkaren. När jag berättade vad jag hade sa hon: "Jag visste att det var nåt som inte stämde. Det lät inte bra. Du kom hem med lunginflammation".
Nu har jag i alla fall fått medicin och kommer nog bli bättre väldigt snabbt.

Jag har också haft sus i öronen pga av vax. Jag har spolat men det har inte hjälpt. Men det hjälpte doktorn mig med också. Han tog fram en jättestor spruta och så sprutade han och sköterskan mina öron. För att förskona er från äckliga detaljer. Men det var välbehövligt! Kändes som en propp som försvann. Men efter detta så hör jag jättekonstigt. Vet inte hur jag ska förklara men alla ljud är 10 gånger högre. På ett dåligt sätt. När jag pratar hör jag min röst inne i mitt huvud jättehögt och det är så jobbigt. Alla andra ljud är också mycket mycket högre. När barnen åt lät deras smaskande såå högt, något jag annars inte hör. När jag skjölde av en tallrik lät det som en fors eller ett vattenfall inne i mitt huvud.Små ljud reagerar jag starkt på och tror att de är något annat för att de är så höga. En påse prasslade till och för mig lät det hur högt som helst. Jaa, svårt att förklara men alla ljud hörs så högt inne i mitt huvud. Blir typ tokig. Kanske inte behöver säga att det var jobbigt att ha fyra barn då eller att vara på au pair möte med 25 tjejer som pratade i mun på varandra.
Så obehagligt och jobbigt! Hoppas innerligt att det har försvunnit imorgon.

Imorgon ska min äldsta tjej operera bort halsmandlarna. Hon kommer att vara hemm i en vecka, om vi har tur. Annars längre. Hoppas att när denna månad är slut är vi också klara med alla sjukdomar. Orkar inte mer.

Nej, nu har jag proppat i mig all min medicin och ska krypa ner i sängen. Hostmedicinen skulle göra mig sömnig så några problem att somna kommer jag nog inte att få.

God natt!


Julen är här

Del 2 av min resa till Sverige.

Så närmade sig Julen och det blev julklappsshopping, julklappsspel med vänner och magsjuka. Julafton tillbringades först med farmor, farfar och kusiner, sen blev det vinterpromenad med syster och sen Kalle Ankas Jul. Sen kom mormor, morfar och morbror och det blev julklappsspel, julmat och julklappsutdelning. Många fina saker öppnades och det var en mysig dag med nära och kära, och snöig!

Underbara vita jul i Sverige!

     
       Systrar ♥

  
     

 
 

 


Julen är här,
och lyser frid på jorden.
Glädjen är stor,
i ett barns klara ögon bor den.
Julen är här,
i våra mörka länder.
Kom låt oss ta varandra händer,
när julen är här.

Söndag kväll

Åhh vad filmen var bra! Vill se den snart igen!
Hade en mycket mysig middag ikväll med familjen. Mycket god mat och hela familjen åt tillsammans. Så trevligt!
Även idag, precis som igår, hade jag den minsta i knät när jag åt. Hon klättrade ner från sin stol och kom över till mig och ville sitta i mitt knä. Min älskade unge, klart hon fick det! Hon är bara så söt! Hon är så söt och go och vill bara mysa och kramas.

Nu ser jag på "Desperate Housewives". Har missat typ 8 avsnitt men jag hänger med ganska okej.

Sen blir det sängen. Imorgon ska jag jobba morgon. Sen ska jag vara barnvakt åt en annan familj. Var barnvakt åt dem i februari förra året. Då var lillkillen 6 månader så jag gissar att han har växt en hel del nu. Fick precis veta att hans storasyster inte kommer att vara där vilket känns riktigt skönt för då behöver jag inte komma på en massa aktiviteter utan bara ta det som det kommer.
Men lite nervös är jag i alla fall!

Sen ska jag till kyrkan med hela familjen för att den äldsta ska göra något. Vet inte riktigt vad men de ville ha med mig. Det blev jag glad för. Sen blir det jobb och sen blir det au pair möte.
Full rulle imorgon alltså. Så då behövs en god natts sömn.

Så jag säger God natt!

90 dagars bytesrätt

I USA är det 90 dagars bytesrätt i de flesta affärer när man köper kläder. Det tycker jag är jättebra!
Speciellt idag. Jag köpte två pyamasar i november för att jag tyckte att jag behövde det plus att de kändes bra. Men nu, mer än en månad senare så har jag inte använt dem och tror inte att jag kommer göra det heller. Så jag letade i min burk där jag samlar alla kvitton (se mamma, det är bra att spara allt) och hittade då kvittot på pyamasarna. Så jag kunde lämna tillbaka dem, vilket jag gjorde och fick då 35 dollar tillbaka. Perfekt!

Så då köpte jag filmen "Another Cinderella Story". Kanon!

Nu känns allt så bra! Att ha 90 dagars bytesrätt är BRA!

Another Cinderella Story

Nu är det filmkväll som gäller. Med godispåsen och myskläder ska jag gotta in mig i filmen "Another Cinderella Story" som jag köpte idag. Den är såå föutsägbar och ibland töntig men jag gillar den. Den är såå bra! Musiken är bra och Drew Seeley så snygg!Välkommen hem

Så blev det dags att skriva om mina två underbara veckor i Sverige. Tanken var ett inlägg men det är så många bilder att det blir ca 5 stycken. Detta är första delen.

Resan började bra och det var lycka att se skylten med destination Stockholm. Huvudstaden välkomnade mig med ett snökaos. Efter kaos och Ambassadbesök kunde Pappa och jag ta en sväng genom ett snöigt Stockholm och Gamla stan. Det blev kinabuffé, varm choklad och stoora kanelbullar.
De första dagarna hemma i Sverige blev det riktigt god svensk frukost, tandläkaren, besök hos mormor och morfar, pizza med syster, köp av julgran och julklappsspel med släkten. Det blev också en sväng till stan med syster där vi åt en mysig lunch och shoppade julklappar. Det blev också kärt återseende av kära vänner. Anna och Erika lagade wok och Sofia och jag bakade pepparkakor, tog en vinterpromenad och fikade. Mys!
Det blev också tjejkväll hos Klara med glögg, godis och skvaller. Jag njöt av ett snöigt Sverige, av räksmörgås med mamma och av svenskt godis.

Det var underbart att vara tillbaka!

 

Stockholm:  

    

 

  

 

  

 

  

 

   
 
 


Jag säger välkommen hem
Bara kom som du är
Välkommen främling och vän
När alla lamporna tänds finns det rum för dig här
Välkommen hem igen

En vecka

För en vecka sedan satt jag såhär dags på Newark flygplatsen.

Det är med blandade känslor jag sitter här i mitt rum idag. Jag saknar alla där hemma såå mycket men samtidigt är jag glad att vara här och redo att göra det bästa utav tiden som är kvar.

Tiden går fort när man har roligt!

Vinterpromenad

Tänkte faktiskt ta mig ut i kylan nu (som dock inte känns såå kall) och ta en promenad. Blev till min förvåning sugen på det.

Vi hörs om en stund! Hoppas ni njuter av er Söndag!

Susan Boyle

Jag kan inte säga att jag visste så mycket om Susan Boyle. Pappa och mamma lät mig lyssna på en låt hon sjöng och ett klipp på henne. Sen har jag ju läst lite i tidninar och så.
Men ikväll när jag slötittade på tv:n så var det en dokumentär om henne och jag fastnade i den. Man kan ju inte annat än säga att hennes historia är inspirerande och häftig. Kan inte riktigt hitta rätt ord. Men vilken historia det är. När hon går upp på scenen och man ser juryns och publikens hånskratt när de ser henne. Jag ryser när hon tar ton och alla tappar hakan och reser sig upp och applåderar. Jag ryser!
Och jag kan inte annat än hålla med. Hon sjunger vackert!
När dokumentären var slut började den om igen, och jag såg den, igen.
 Wii

Idag visade min äldsta tjej spelet Wii. Har spelat det en gång tidigare hos deras kusiner och då tävlade jag och min värdmamma i bowling.
Hon visade mig och sen var de tvungna att åka. Tack för hjälpen sa jag och så spelade jag själv i ca 45 minuter till. Det var inte tanken men det var så kul! Det blev både bowling, tennis, golf och baseball. Men tennis blev favoriten. Så roligt! Detta kommer jag att göra oftare.

Annars har det varit en slapp dag. Men det har varit skönt, har suttit läänge och laddat upp bilder till bloggen osv. Sånt som tar en väldans tid. Men jag har samtidigt lyssnat på musik och bara slappat. Pratat med mamma och pappa på skype har jag också gjort. Och ätit godis, det är ju trots allt lördag!  
Sedan blev det som sagt middag på "Friday´s" med min värdfamilj. Trevligt och gott! Den minsta ville sitta i mitt knä och äta och det fick hon. Till min glädje åt hon jättebra!
Mycket trevligt slut på en lugn och skön dag!

Hoppas ni haft en trevlig lördag!

Friday´s

Nu ska jag iväg och möta upp min värdfamilj på Friday´s och äta middag. Det blev en trevlig överraskning!

Trevlig helg!

Lucia i NYC

Sankta Lucia, ljusklara hägring,
sprid i vår vinternatt glans av din fägring.
Drömmar med vingesus under oss sia,
tänd dina vita ljus, Sankta Lucia


Nu tänkte jag äntligen skriva om luciatågen i New York City den 12 December.
Jag var så förväntansfull! Även denna gång känns det som att jag redan har skrivit om det här i bloggen.


Holy Trinity Church, kyrkan där vi hade luciatågen.

Vi hade 3 luciatåg, klockan 4, 6 och 8. Den första var jag jättenervös på. Dels för att jag skulle gå in först och då inte gå för fort. Men också för att min värdfamilj var där och tittade. Men det gick bra!
Efteråt kom de ner och pratade med mig och det var såå kul att de kunde komma och titta på mig. Det värmde verkligen. De tyckte också att det var jättebra och vackert. Min värdmamma sa att hon aldrig har känt sig så avslappnad förut. Så kul! Detta blir verkligen ett minne och jag är så glad och tacksam att dem kunde och ville dela det med mig!

Sen var det dags för nästa framträdande. Denna tyckte jag gick mycket segt. I mitten var det ett långt stycke då vi inte gjorde någonting utan då det var prat, solister och orkestern som bara spelade. Det blev segt och hela kroppen gjorde ont. Precis efter att vi har sjungit klart den andra låten kommer några människor in. Tyckte inte det var konstigt att folk kom försent men det konstiga var att det fanns en rad ledigt nästan längst fram för dem. Det tyckte jag var konstigt men tänkte att det kanske var familj till min körledare för det var bara han som fick reservera. Efteråt fick jag veta att det var skådespelerskan Uma Thurman med sina barn som hade kommit in. Såå coolt! Hon har ju svenska rötter om man tittar långt bak. Så kul!Caroline och Lisette

 

Sen var det lite fika och sen var det dags för det tredje och sista framträdandet. Njöt lite extra eftersom jag visste att detta var det sista. Även denna gång gick det bra! Dock stod jag hela tiden och tänkte: "Krans, ramla inte ner, ramla inte ner". Den hade nämligen utvidgats under den tiden jag haft på mig den. Och lagom till det trdje framträdandet var den så stor att det kändes som att den skulle ramla ner och sätta sig fint runt halsen istället. Jag klarade mig och marscherade ut med en krans på huvudet och inte runt halsen. Det var tur att vi inte hade en fjärde för då hade jag inte haft någon krans alls.

Vi sjöng sånger som Santa Lucia, Goderafton i denna sal, Staffan Stalledräng, En stjärna lyser så klar, Stilla natt, O Helga Natt, Nu tändas tusen juleljus, Come all ye faithful, Det strålar en stjärna, Gläns över sjö och strand osv. Mina favoriter var En stjärna lyser så klar, den är så fin. Sen blev O Helga Natt väldigt fin och bra då det var solo i verserna och så kom kören in i refrängen. Come all ye faithful var vår sista sång innan utmarschen och den blev så maffig. Första versen var unisont, andra var stämmor och på den tredje kom orgeln in. Så maffigt att jag rös! Perfekt avslut! Jag tyckte även om att sjunga Nu tändas tusen juleljus. Det är en sån fin sång och en sång som alltid sjöngs på skolaslutningarna på julen. Den är helt enkelt väldigt stämningsfull!

Det var så mysigt, maffigt och häftigt hela alltet. Att stå där och sjunga och man fick en sådan härlig och mysig sverige och jul känsla.
Jag är van att tärnorna har glitter i håret men att ha kransar var så mycket finare. Det var så fint när jag tittade runt och såg alla ljus. Det är verkligen fridfullt och vackert!
Det är svårt att beskriva hur fint och kul det var. Ett minne för livet!!Efter att att ha städat iordning gick jag, Cecilia, Maria och Maria och åt middag. Jag var såå trött och kroppen gjorde verkligen jätteont. Det kändes som att man haft ett stenhårt träningspass. Men det enda jag hade gjort var att ha stått upp i ca 8 timmar. Inte så bara i och för sig. Det kändes i kroppen. 

Vad som hände sen vet ni nog alla redan. Jag missade det sista tåget hem och fick klockan ett mitt i natten irra omkring i NYC och leta efter någonstans att sova. Hittade vid två tiden ett hotell där jag kunde sova innan det var dags klockan sju att gå till morgontåget hem. Även detta ett minne för livet!

 

 
Hela hotellet gick i temat svart/vitt.


Ett ganska så tomt NYC. Men röken fanns där, som alltid.

Som sagt, att gå Luciatåg i NYC var underbart och ett minne för livet!

Då kommer någon där
Jag vet nog vem det är
Sankta Lucia, Sankta LuciaOne week

Kan inte förstå att en hel jobbvecka redan har gått. Oj, tiden verkligen springer iväg.
Det har varit en vecka fylld med jobb och sjukdomar. Men också med mycket kramar, pussar, mys och bus.
De är så härliga mina barn!

Det finns inget bättre än att höra den minsta säga mitt namn. Som idag när och kastade armarna runt halsen på mig och gav mig en stor kram och sa "Mathilda, mathilda, mathilda" på det underbaraste sättet som bara hon kan.

Eller när pojken berättar alla sina härliga historier om allt möjligt. Idag när jag satte mig i bilen för att ta dem och simma så sa han " Are you ready kids? aj aj captain! I can´t hear you!" Så charmig!

Eller när 6 åringen ger mig kramar. När vi satt och lade pussel häromdagen tittar hon upp på mig och säger: "I love you Mathilda". De orden är de vackraste som finns!

Eller 7 åringens kommentar som jag skrev i senaste inlägget. Det finns inga ord för hur mycket det värmde.

Mina älskade barn. Jag har saknat dem! Och jag ska njuta av varje dag som är kvar tillsammans med dem.

Kärlek

"You will be a great mom to your kids. I know that from the way you take care of me. I love you with all my heart". - Min 7-åring

Finns det ett bättre sätt att avsluta kvällen på?!


Grattis Pappa!

Grattis säger jag till min älskade Pappa som idag fyller år!


NYC den 6 December

Bättre sent än aldrig!
Det känns som att jag redan skrivit om denna dag men jag kan inte hitta den. Tyvärr orkar jag inte skriva igen så ni får nöja er med bilder. Detta är alltså ifrån när jag var i New York City den 6 December.

På väg till NYC:

  

 

Times Square:

Toy´s r us och den trdje bilden är studion från "The Today Show":

  

Granen vid Rockfeller Center:

  

Innan Luciaövningen binde vi kransar:Rockefeller Center by night:

  


Jag och Cecilia


Maria, Cecilia och MariaUnder vår lilla stund där blev vi vittnen till två frierier. Ett av dem skedde mitt på isen.  


Frågor och svar del 4

Postat av: Lisa
Hej!
Nu när jag satt och läste frågorna här ovan så kom jag på en egen. Hur mycket kostar det att åka som au pair och har du något tips på hur man kan få ihop pengarna?
Du har en riktigt härlig blogg :)

Svar:
Hej Lisa! Tack!  Jag kommer inte riktigt ihåg hur mycket jag betalade sammanlagt, men jag skulle gissa på ca 10 000 kronor.  Går man in på Cultural Cares hemsida så skriver dem om priser osv. Detta var vad jag hittade som man måste betala:
Deposition 2 495 kr  (fullföljer man au pair året så får man tillbaka dessa pengar)                                                           
Subventionerad flygavgift (okt-juni) 1 495 kr                               
Subventionerad flygavgift (juli-sep) 1 995 kr                       
Hälsoundersökning, cirkapris 800 kr                                              
Au pair visum, cirkapris 1 200 kr                                 
Polisregisterutdrag 172 kr                                                  
Internationellt körkort 230 kr  

 Sen finns det några tilläggstjänster som man kan välja att köpa:
Avbeställningsskydd 375 kr                                           
Försäkringspaket 1 (försäkring för 13 mån) 4 500 kr
Försäkringspaket 2 (försäkring & sporttillägg för 13 mån) 5 000 kr
Cultural Care Club Au Pair 395 kr                                                 
Simkort till mobilen 200 kr                                                         
Passfodral 50 kr

 Jag valde försökringspaketet på 4 500 kronor och sen Cutlural Care club au pair. Men dessa är som sagt valfria.

 Så om jag räknar ihop detta så betalade jag ca 12 000 kronor. Men jag tror att jag fick min hälsoundersökning gratis via skolan osv.
Tänk långsiktigt och spara pengar redan nu för din au pair resa. Jobba extra och försök att lägga undan pengar varje månad.
Lycka till!

Postat av: terese
vem betalar din resa hem över jul?

 Svar: Mina föräldrar betalade min resa hem.

Postat av: Malin Månsson  
Hej Mathilda! För det första Tack för en bra au pair blogg! :) Jag är 18 och går sista året på gymnasiet och är faktiskt lite sugen på att åka iväg ett år som Au Pair. Skulle inte du kunna skriva och berätta hur du gjorde, förberedde dig och vad som bestämde dig för att åka ?

 Svar: Tack snälla Malin! Ända sedan jag var 12 år har jag drömt om att vara au pair. Jag gick in på au pair hemsidor och drömde mig bort, pratade med gamla au pairer osv. När det blev dags att anmäla sig träffade jag en kompis i min klass som också ville åka och tillsammans gick vi på ett informationsmöte. Efter det mötet var vi hur sugna som helst. Vi fick alla ansökningspapper och så sattes arbetet med det igång. Jag var så förväntansfull. Efter att alla papper hade fyllts i så började matchningen med värdfamiljer. Jag tog den första som jag fick. När det började närma sig avresa var det enda som fanns i mitt huvud tanken på packning. Det var klurigt men gick bra. Jag var på väg emot mitt stora äventyr. Vad det var som bestämde mig för att åka var för att jag ville ut på äventyr. Jag har alltid velat åka till USA och jag älskar barn så detta var en perfekt kombination. Plus att man också får chansen att träna upp sin engelska. Att åka som au pair är bland det bästa jag har gjort, något jag verkligen inte ångrar. Det är minnen för livet!
Ta chansen du med!

Postat av: Mikaela
Hej!
Visste inte riktigt vart jag skulle skriva så jag skriver här.
Jag är au pair i Virginia en halvtimme från DC, anyway undrar bara vad för olika aktiviteter du brukar göra med dina barn. Mina barn är 1 0ch 3 snart 2 å 4, men föräldrarna vill att jag ska göra mer saker med dem och vill bara få lite ideer....
tack på förhand :D

Svar: Hej Mikaela! Det är svårt att hela tiden komma på idéer på saker att göra med sina barn. Förutom att rita, pyssla,spela spel,  läsa böcker osv så brukar jag gå ut och leka, gå på promenader eller åka till lekparken. Jag brukar också försöka baka med barnen, något som de tycker om. Chocoalate chip cookies är en favorit men chokladbollar är också riktigt bra och kul för barnen. Ibland tar jag dem även till shoppingcentret och låter dem gå runt och titta i leksaksaffärer. Något jag gör ganska ofta är att åka och bada med dem. Det tycker dem är jättekul och så får de motion samtidigt. Men det är svårt, framförallt när man som du har barnen hela dagarna och kanske inte så mycket aktiviteter på kvällarna. Om föräldrarna vill att du ska göra mer med barnen så be dem om tips. Säg att du har svårt att komma på saker. Kanske finns det något museum i närheten som kan vara kul för barnen. Hör med au pair vänner vad de brukar göra med sina värdbarn, på så sätt kanske du får tips och idéer.
Lycka till!

Postat av: Johanna  
Hej!
Är det mycket jobb med att ta hand om 4 barn? I vilka åldrar är barnen? :)
Ha det bra!

Svar: Hej Johanna! Jaa, det är en hel del jobb med fyra barn! De är 7, 6, 4 och 2 år så det är full rulle om dagarna. Men man lär sig verkligen och blir van så när jag har två stycken tycker jag att det är lugnt! Men man kan lugnt säga att det är mycket jobb.

Postat av: Malin Månsson  
Hej! Jag undrar var du handlar alla dina kläder? Finns det någon speciell kedja du gillar som inte finns i Sverige? Är Forever21 lika bra som det verkar ?
Kram ocg tack för en bra au pair blogg. Blir inspirerad ;)

Svar: Tack snälla du, det värmer! Jag handlar mina kläder på många olika ställen. För att näman några: Forever 21, Heritage, American Eagele, American Outfitters, GAP, Old Navy, Jc Penney, H&M  osv. En salig blandning! Jag tycker om Forever 21, det är billigt och bra. Många klagar på kvalitén och hållbarheten men jag har inte märkt något utan har varit nöjd med mina kläder därifrån. Det är ju inte så dyrt och då kanske kvalitén inte är den bästa. Men jag har varit nöjd med Forever 21 och brukar nästan alltid hitta något där! Dock var första gången jag kom in i Forever 21 affären en besvikelse. Jag hade varit inne på deras hemsida och där såg allt så fint ut och det såg ut som att de hade en massa fina klänningar. Men så ser det inte ut i affären, dock hittar man oftast alltid något man gillar men det är stor skillnad från affären vs hemsidan.

Postat av: Anonym
hej, jag undrar hur mycket du betala totalt innan du reste? har hört att det är rätt dyrt

Svar: Hej! Jag betalade ca 10 000 kronor för att åka iväg som au pair. Titta på första svaret i detta inlägg så får du veta mer.

Postat av: Anonym
Hej jag har lite frågor om Au pair livet.
På de flesta sidor står det att man får två veckors betald semester per år, men är det möjligt att ta ut mer, fast obetald?
Hur ofta har du varit i Sverige under din tid som au pair?

Svar: Hej! Det stämmer att man får 2 veckors betald semester per år som au pair. Om det är möjligt att ta ut mer beror helt och hållet på vad man kommer överens om med sin värdfamilj. Kanske går det att komma överens om något men det är absolut inte något man ska ta för givet.
Jag har varit i Sverige en gång under min tid som au pair och det var nu under jul och nyår!

Postat av: S
Hej!
Vad roligt att du trivs hemaa efter 16 månader i USA, du måste vara en väldigt stark person som orkar och vågar.
Du säger att du ska tillbaka till usa, hur menar du då? får man inte bara vara au pair max 16 månader?
Får man vara det två gånger? Så man t.ex åker ett år till englan och ett år till usa?

Svar: Tack snälla du! Man får vara au pair i USA i max 2 år. Man får först vara au pair i ett år och sen får man förlänga i 6, 9 eller 12 månader.
Jag är inte riktigt säker men jag tror man får vara au pair i England ett år och sen ett år i USA. Jag tror det handlar om USAs regler men då tror jag bara att det handlar om USA och inte om man varit au apir någon annanstans. Au pair i USA får man bara vara en gång men nu har USAs regler ändrats så om man är hemma i 2 år får man åka tillbaka som au pair till USA. Så jag tror att man kan vara au pair någon annanstans och sen vara au pair i USA.
När jag kommer hem tror jag att jag kan åka som au pair till England eller Frankrike osv. Det ska inte vara några problem.

Postat av: Sandra
Sjukt stor gran, hur lyckas man ens få in den i huset? och hur lyckas man klä den? :P

Svar: Jaa, den är riktigt stor. Man behöver en stor dörr för att få in den och en hög stege för att klä den!


Postat av: S
Hej!
Jag har en fråga, kan man bara bli au pair en gång? Eller kan man t.ex åka ett år till england, och sen åka andra år till usa?

Svar:
Hej! Jag tror att det inte är några som helst problem. Förut hade USA som regel att man bara fick vara au pair i USA en gång. Men nu har dem ändrat så om man har varit hemma två år så får man åka tillbaka som au pair. Jag tror att varje land har egna regel, oberoende av varandra. Så jag tror att man kan vara au pair i England, Spanien osv och sen åka till USA. Det ska nog inte vara några problem tror jag.

Postat av: Sofie
hittade din blogg imorse och har nästan hunnit med att läsa halva. VILKET UNDERBART ÅR DU VERKAR HAFT!
detta gör mig bara ännu mer intresserad at att själv åka.
vad ska man tänka på när man väljer familj? dú verkar ha varit riktigt lyckligt lottad, men man har ju hört talas om flera som bytt familj eller åkt hem, vilket inte är något jag vill uppleva.
vad behöver man betala själv för att komma iväg som au-pair? fick man betala någon avgift till organisationen?

Svar: Tack så mycket!
Det är svårt att välja värdfamilj. Ett tips är att tänka på hur många barn du skulle vilja ta hand om och i vilka åldrar. Små tips att tänka på tycker jag är om du får tillgång till bil på fritiden. På många platser i USA är man ganska fast om man inte har egen bil, så det skulle jag fråga om. Sen när du läser igenom familjens ansökan känn efter hur det känns. Gå på magkänslan är mitt största tips! Känns det inte rätt så leta efter en ny. Det är lättare att byta familj hemma än när du är i USA. Tänk på hur du vill att ditt år ska se ut och fråga frågor som handlar om det. Drömmer du om att ta en kurs på college, fråga om det skulle passa med ditt jobbschema osv. Sen får man också tänka på att det är jättesvårt att veta hur man kommer att fungera ihop och om personkemin stämmer när man till slut träffas och umgås. Det är jättesvårt att veta genom att bara ha pratat på telefonen och mejlat.  

För att komma iväg som au pair behöver betala (taget från Cultural Cares hemsida): Deposition* 2 495 kr                                                                
Subventionerad flygavgift (okt-juni) 1 495 kr                               
Subventionerad flygavgift (juli-sep) 1 995 kr                       
Hälsoundersökning, cirkapris 800 kr                                               
Au pair visum, cirkapris 1 200 kr                                 
Polisregisterutdrag 172 kr                                                  
Internationellt körkort 230 kr  

Sen finns det också tilläggstjänster som:
Avbeställningsskydd 375 kr                                           
Försäkringspaket 1 (försäkring för 13 mån) 4 500 kr
Försäkringspaket 2 (försäkring & sporttillägg för 13 mån) 5 000 kr
Cultural Care Club Au Pair 395 kr                                                 
Simkort till mobilen 200 kr                                                         
Passfodral 50 kr

Jag tog Försäkringspaket 1 och Cultural Care Club au pair.
Så jag betalade ca 10 000 kronor.

Postat av: Dreamer Mikaela
en jätte konstig fråga men finns det toaletter i nyc som här i sverige gratis toaletter , och hur är trafiken i usa ? , jag har mammas kusin som bor i usa hon har bott där i 23 år ca , hon var au pair , och jag tänker varje dag att jag också ska bli det , jag har ätstörningar men har det någon påvärkan om jag kan bli just au pair , kram en beundrare <333 ;DDD

Svar: Tack! Kul med beundrare! Vad roligt att du frågar om toaletterna. Jag ska nämligen skriva ett inlägg snart om en gratis toalett som jag besökte som var fräsch och jag hade hur kul som helst. Titta gärna in i bloggen snart så kommer det inlägget! Men för att svara lite på frågan så finns det gratis toaletter. Mitt inne i NYC finns det som en turistbyrå som jag vet har gratistoaletter. Sen har restauranger osv toaletter om man äter. Jag besökte även Mc Donalds när jag behövde gå på toaletten. Sen har tågstationen och busstationen toaletter som är gratis.

Trafiken i USA tyckte jag till en början var mer och mer aggressiv men nu har jag vant mig. Dock är det fortfarande annorlunda, mer bilar och ett högre tempo tycker jag.

Att vara au pair kan många gånger vara ett tungt arbete och för att kunna prestera så bra som möjligt bör man vara frisk så man har energi till det. Men hör mer med en au pair organisation för fler detaljer.
Ge inte upp drömmen om att bli au pair. Det kommer du att bli en dag!Sen vill jag också säga TACK till alla underbara och fina kommentarer jag får här på bloggen. Det värmer verkligen och gör mig så glad. Det är NI som gör det roligt att skriva!

Har ni fler frågor om au pair livet som inte redan är besvarade så tveka inte att höra av er!


Uppdatering på gång

Jag sitter här och ska skriva en sammanfattning av mitt besök i Sverige. Men det kommer att ta sin lilla tid. Att bara titta igenom bilderna tog en halvtimme.

Så länge tänkte jag skriva om de två gångerna jag var i NYC men som jag aldrig hann skriva om i bloggen. Den första känns det som att jag har skrivit om men jag kan inte hitta det någonstans så det blir att skriva igen = mindre kul.

Så håll till godo, inom en snar framtid kommer en stor uppdatering om allt.


Hosta

Helst av allt skulle jag vilja ta en nap. Men det finns inte riktigt tid till det. Mår inget vidare. Hostar och har huvudvärk och det känns som jag har feber.
Min värdmamma tycker jag ska gå till doktorn. Men jag vill vänta och se. Tänker att lite svenskt godis kanske kan hjälpa. För bättre måste jag bli, ikväll ska jag nämligen lägga alla barnen själv och då behövs energi.

Energi har det gått åt idag. Alla barnen hemma så det har inte varit så många lugna stunder. Förutom när jag sa att det var vilodags, då fick jag ca 2 minuters lugn och ro! Man får ta vad man får.

Nej, om jag skulle öppna medicinburken och se om några salta fiskar och sura nappar kan hjälpa mig!

Vi hörs!

I´m back!

Strax efter halv sex landade jag på Albany flygplats och möttes av min värdmamma och alla barnen. Var det bara min värdmamma som hämtade mig så mötte jag barnen hemma och fick ge dem en alla en efterlängtad kram.

Det var så jag hoppades att det skulle bli. Men med min vanliga tur så blev det inte så.

Sa hej då till mamma och pappa på Arlanda flygplats. Sorgligt!
Det var dubbel säkerhetskontroll så säker kände jag mig verkligen när jag efter en halvtimmes försening klev på planet. Istället för nio timmar tog planet ca 8 timmar och med filmer och tv serier gick tiden fort.
Kom fram och tog mig smidigt igenom säkerhetskontrollerna.

Hade 4 1/2 timme att fördriva i väntan på planet till Albany. Platsen var liten så det fanns inte mycket att göra. Började titta runt och såg då att alla plan utom det till Albany var försenade. Tänkte att för en gångs skull skulle turen vara på min sida. Gick på toan och när jag kom ut så stod det att även mitt plan var försenat. Åhh!
En timme till att fördriva. I brist på annat räknade jag hur många plan det var här, 180 stycket. Och av dessa 180 var det bara ca 40 som var i tid. Alla andra var försenade en timme elle mer. Illa!
Strax innan sex fick vi gå på planet och det kändes så bra. Jag ville bara hem!
Satte oss på det lilla flyget och begav oss till startbanan. Där stannade vi och efter en stund meddelade piloten att ena motorn inte fungerade så vi var tvungna att åka tillbaka till gaten för att laga det. Jag trodde jag skulle dö. Var så trött och ville bara komma fram. För tredje gången smsade jag mina värdföräldrar och ändrade tiden för hämtning. Väl vid gaten visste vi inte vad som skulle hända. Laga motorn eller byta plan. Jag tänkte att vi kanske inte kommer iväg ikväll. Det blev att laga motorn och sen kunde vi åka iväg. På väg till startbanan sa piloten flera gånger att han satte säkerheten först så skulle han ha några tvivel så skulle vi vända tillbaka. Kan säga att jag var lite nervös när vi lyfte men motorn höll och vi kom fram till Albany vid halv nio. Bara en sådär tre timmar senare än planerat. Var såå trött. Hade varit vaken i ca 24 timmar.
Min värdpappa kom och hämtade mig och vi åkte hem där min värdmamma var. Så kul att träffa dem igen. Tyvärr missade jag ju barnen då de låg och sov.
Somnade på stört när jag lade mig i sängen.

Imorse fick jag träffa barnen. Första skoldagen men barnen är sjuka. När ska all den här sjukan sluta??? Jag har varit här ett par timmar men jag är redan trött på den, barnen ska vara i skolan.
Hämtade den minsta från sin säng och hon blev så förvånad över att se mig. Hon gav mgig en stor kram och sen har hon velat bli buren hela morgonen. Vi har myst och busat och det är så underbart att få höra henne säga mitt namn igen. Hon sa också "I missed you soo much" som smälte mitt hjärta. Även de andra barnen blev glada över att se mig och ville visa saker osv. Så kul att se dem!

Men vad läskigt det är hur snabbt man kommer in i allt. Det känns inte som att jag har varit borta.
Dock vet barnen vad som finns i mina resväskor, julklappar, så de ser fram emot kvällen då de ska få dessa!
Tacos blir det middag som min värdmamma fixat då det är min favorit. Så snällt!

Det känns bra att vara tillbaka, om man bortser från all sjuka och all väntan på flyget. Jag har saknat dem men jag har redan hemlängtan. Men jag ska njuta av allt den tiden som är kvar. Snart är jag hemma igen!

Nu blir det att packa upp väskorna och ta fram julklapparna.

En sammanfattning om vad jag gjorde i Sverige kommer när alla bilder är på datan. Även en frågor och svar kommer då det är många frågor som kommit in.

Ha det bra!

Tack för besöket Sverige

Det har varit underbart att vara hemma. Det är med blandade känslor jag åker tillbaka, till mitt andra hem.

Ville bara titta in och säga hej. Nu ska jag gå och lägga mig. Om fyra timmar ska jag upp igen. Nästa gång jag skriver är jag tillbaka i USA.

Ha det bra!

RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se