Bildkollage och video

Utöver min ansökan så gjorde jag ett bildkollage. På första sidan hade jag bilder på mig själv och min familj, en bild på mig utanför mitt hus osv. På en annan sida hade jag bilder på mina vänner och på en annan hade jag bilder på när jag tog hand om och lekte med min kusin.

Nu har de också börjat med au pair videos. Jag tror verkligen att värdfamiljer uppskattar om man har en. Så för att förstärka sin ansökan tycker jag absolut att man ska göra en video. Videon får vara 3 minuter lång och i den kan du berätta om dig själv, varför du vill bli au pair och varför värdfamiljen ska välja just dig. Var kreativ och använd fantasin.
Jag har tittat på flera au pair videos. Majoriteten sitter och pratar framför kameran och berättar. Vissa varvar pratandet med bildspel och musik. Någon som jag såg spelade gitarr, någon bakade med ett barn medans hon pratade. Låt fantasin flöda! Men framför allt är mitt tips att le och se glad ut.
När värdfamiljerna ser sig i videon får de ett intryck av dig och får höra dig prata engelska.
Le och var glad!

Ansökan

Ansökan kan jag sammanfatta med ett ord - massa papper. Nu görs dock ansökan via datan vilket jag tycker låter oerhört smidigt.
I ansökan svarar du först på frågor som när du är född, vart du bor, telefonnummer, din familj, syskon, vad du har gått i skolan, dina tidigare jobb osv.
Sen skriver du om du har körkort och vad du har för erfarenheter när det gäller bilkörning. Sen kommer frågor om din religion, om du går i kyrkan, har en speicell kost, diet, allergier osv.
Sen får du skriva om dina intressen, svara på varför du vill vara au pair, dina bra egenskaper, vad du skulle hitta på med dina värdbarn osv.
Det är mycket olika frågor. Mitt tips är att bara vara ärlig när du skriver dina svar. Du vill ju att värdfamiljen ska välja dig för att du är du, ingen annan.
Och familjen ska ju få det de tror de väljer. Skriver du att du inte röker så förväntar de sig en ickerökare.
Så var ärlig!

Sen ska du också skriva om din barnerfarenhet, hur många timmar du har suttit barnvakt, hur gamla barnen var och ge exempel på vad ni har gjort tillsammans.

Du ska också skicka med referenser från olika personer. Några av dessa måste vara från någon vars barn du har tagit hand om. Jag hade två lärare och en nära vän till familjen. Sen hade jag min faster vars kusin jag tagit hand om, och en jobbarkompis till min mamma vars barn jag varit barnvakt åt.
Så jag hade fem referenser varav två var barnreferenser. 

Även ett kort ska finnas med i ansökan.Sätt dig ner med ansökan, läs igenom frågorna, fundera på svaren och skriv sen ärligt.

Lycka till!Trevlig Midsommar!

Glad midsommar alla kära läsare!

Nu ska jag fira riktig svensk Midsommar med allt som hör till. Midsommarstång, dans, sill och potatis, jordgubbar, grillning, lek och härligt sällskap.

Trots att jag inte varit i Sverige på Midsommar på två år så har jag ändå firat den.
Första året firade jag den med värdfamiljen. Jag lagade mat, gjorde kransar och dansade små grodorna. Så lyckat! Den kvällen kan du läsa om här.
Andra året åkte jag in till NYC och firade midsommar i en park med massvis av andra svenskar. Vi dansade runt midsommaratången samtidigt som vi hade utsikt mot Frihetsgudinnan. Obeskrivligt! Kransar gjordes och sill åts. Förra årets firande kan du läsa om här.Hoppas ni alla får en fin midsommar!


Längtan och saknad

Svar till Elin vars syster åkte iväg till USA igår som au pair:

Jag hade inte så mycket hemlängtan när jag var i USA. Såklart kom det perioder då jag hade hemlängtan. Störst var den runt jul. Saknaden blev även större när det hade varit tunga jobbdagar osv.
Men annars var hemlängtan inte så stor, men det var klart att jag saknade mina nära och kära hemma i Sverige.
Värre är det nog för de som är hemma. Jag tror min syster saknade mig mer. För hon var kvar hemma, hon blev ensam kvar med mina föräldrar, jag bodde inte längre i rummet brevid osv. Hon var kvar hemma och skillnaden blev nog större för henne. Hon gjorde alla saker som vanligt med skillnaden att jag inte var där. För mig var ALLT nytt så då märktes det inte lika mycket. Jag var laddad och förväntansfull inför mitt stora äventyr.

Men ett år går fort, det gör det. Fortare än vad man tror. Skypa med varandra, skriv brev (personligt och roligt att få) och har du tid och råd så planera att åka och hälsa på henne. Något roligt att se fram emot! Om inte så går ett år fort, tänk på det!

Du kommer att sakna och det kommer att vara jobbigt. Men snart är hon hemma igen!


Jag och min syster ♥


Friskintyg?

Fick en fråga angående hälsointyget som man måste göra innan avresan till USA.
Innan jag åkte till USA gjorde jag ett hälsointyg. Jag hade turen att inte behöva betala något då jag gick till skoldoktorn på min skola och då var det gratis. Men annars kostar det. De mätte och vägde mig, kollade synen osv. Han kollade och kände lite men de gjorde inga blodprov eller urinprov.
Sen pratade vi lite, han fyllde i papprena och vi var klara.

Så allt gick väldigt smidigt!


Smorgasbord

Varje morgon i USA läste jag tidningen. Detta fick jag se en dag när jag läste tidningen, ett svenskt ord.


"...the rest of the week offers a smorgasbord of weather, from storms to showers and a clearing weekend."


Graduation

För ungefär ett år sedan fick jag vara med om en Amerikansk graduation. En tjej som jag kände skulle ta studenten så jag fick följa med hennes familj och titta. Så coolt! Det var precis som i filmerna! Jag satt och log hela tiden, det var så amerikanskt. Så himla häftigt!


Alla studenterna. Killar i rött, tjejer i vitt.
I slutet kastade de upp hattarna i taket!


Jag fick, till min stora glädje, äran att prova hatten.


Mina presenter till hon som tog studenten. Såklart med lite inslag från Sverige.

Tillbaka

Nu är jag tillbaka efter en underbar semester i Kroatien.

Så nu ska bloggen uppdateras.
Ps. Ellen, vad glad jag blev över din kommentar. Jag saknar att läsa din blogg så jag blev så glad att se att du fortfarande läser min. Fortsätt att lämna spår :) Hoppas allt är bra med dig och din lilla familj!

Lite semester

Nu ger jag mig iväg på lite semester. Jag och mina vänner ska spendera ett par dagar i Kroatien. Underbart!
Min enda semster denna sommar så det ska njutas ordentligt.

Blir därför lite dålig uppdatering den kommande veckan. Men sen kör vi igen!!


Julklappar till värdfamiljen

Till jul så var det dags att få fantasi till julklappar till min värdfamilj. Som ni kanske har märkt så älskar jag julklappar och barnen får inte en utan oftast två eller tre presenter var. Villket blir en hel del när det är fyra barn. Men jag älskar att ge!

Så här kommer lite bilder på några av de saker jag gav till min värdfamilj:


Blev så mycket att jag fick skicka iväg två kartonger med julklappar!


Ett riktigt roligt spel. Barnen älskade att skratta åt de konstiga människorna de fick.Böcker är alltid en bra present och det är kul att ge svenska böcker som är översatta till engelska.
Godis är alltid bra. Eftersom det var jul fick de julgodis.


Och en blanding av gott svenskt godis!


Min 6 åring fick en tröja som liknar en jag har!


Och min minsta som älskar klänningar fick en ny!


Mina värdmorföräldrar fick en kalender med bilder som jag tagit.

Min värdpappa fick en kaffemugg med en bild på barnen och lakrits som han älskar. Min värdmamma fick ett halsband där namnen på alla barnen stod. Ett bra tips till sin värdmamma, riktigt fint och uppskattat. Och riktigt personligt!!!

*Stor affirmationsring i silverplätering
Och så skrevs det julkort:


Christmas gifts

Jag vet att det är sommar, solen skiner och det är varmt och det sista man tänker på är jul. Men jag såg att jag inte visat vad jag fick i julklapp av min värdfamilj.
Så här kommer lite bilder:


Ett paket kom på posten!


Av min värdmormor och värdmorfar fick jag en julbok. Av min värdmammas syster och hennes familj fick jag ett kort och en ornament ("julkula") som var från den stad de bor i. Av min värdfamilj fick jag en julkniv, blomfrön, en ornament och ett julkort.


Fick även en berlock till mitt Pandora armband.


Första julen fick jag en ornament av min värdfamilj i form av ett skåp från Hiigh School Musical. När skåpsdörren öppnas spelas musik från filmen.


I år fick jag denna. Vet inte hur jag ska tolka detta? Är jag girig?! Haha!
Min bästa julklapp! Kunde inte hålla tårarna tillbaka. De hade gjort en egen björn till mig från "Build a bear". Klädd i julkläder och allt. Blev så glad! Sen när man trycker på ena handen så säger den äldsta tjejen: "Merry Christmas Mathilda. I miss you and love you. See you soon!" Åh, då kom tårarna!


Min älskade nalle som jag sover med ibland. Och när saknaden är stor kramar jag om nallen lite extra.

Fina julklappar från min älskade värdfamilj!!!


I´m still here

Tack för alla era kommentarer!

Jag har bestämt mig för att fortsätta blogga, i alla fall över sommaren. Det är mycket mer som jag vill skriva, berätta och tipsa om. I höst, beroende på vad jag gör, så får vi se vad som händer med bloggen.

Men just nu finns den fortfarande kvar och den ska uppdateras med fler inlägg och fler bilder så småningom.

Så fortsätt kika in!!!


RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se