Midsommar i NYC del 2 av 2

Midsommarfirandet hölls av Svenska kyrkan och den var i en park nära Battery Park. Det var så fint där och man hade utsikt över Frihetsgudinnan. Underbart!





Kom dit och träffade ett par svenska tjejer. Kul!
Vi satte oss i gräset och så band vi kransar. Svenska kyrkan delade ut blommor och allt som behövdes för att göra en krans. Under tiden spelades riktig svensk musik. Stämning!




Trötta fötter fick äntligen vila!




Stina, Cecilia och Maria











Sen bars Midsommarstången in. Och efter det blev den dans. Det dansades till Små grodorna, räven raskar över isen osv osv. Hade så himla kul! Folk i alla åldrar dansade och jag har aldrig sett folk skratta så mycket när de dansade. Tror alla dansade lite extra och även hade lite extra kul just för att detta skedde i NYC. Häftig känsla! Det kändes verkligen som att vara hemma i Sverige.









Sen åkte de andra hem och jag letade reda på den långa kön som skulle ta mig till buffén. Träffade en svensk tjej som jag träffade på Silver Bay. Jättekul!
Mycket mat blev det, men det var jättegott!





Efter maten tittade jag på när folk dansade en andra gång. Det var så himla mycket folk. De sa att det varje år brukar komma mellan 3000 - 5000 människor. Och mycket folk var det verkligen!







Vid åtta begav jag mig nöjd och lycklig iväg. Tog tunnelbanan upp igen. Hade midsommarkransen kvar i håret. På  tunnelbanan mötte jag ett gäng munkar som ville ta en bild med mig. Så kul!
Kunde ha hunnit med tåget som gick nio men bestämde mig för att ta natttåget istället. Jag tänkte att detta kanske var sista gången i NYC på ett bra tag så jag ville verkligen ta vara på den. Gick till Times Sqaure. Köpte lite souvenirer och sen gick bara omkring och njöt och tog in NYC stämningen.
Fick många blickar, leenden och kommentarer pga av min blomsterkrans. Så kul! En kvinna vände sig om och sa: " Kan du vara från Sverige tro?! Glad Midsommar!"
Så kul!









Klockan tolv tog jag tåget hem igen. Mycket nöjd, lycklig men väldans trött med värkande fötter och rygg.
Var inte så kul att strax efter två vakna av: "Rise and shine everybody, next and final stop: Albany".
Var underbart skönt att komma hem och få somna i sin säng.

Midsommarfirandet i NYC var underbart kul! Så stämningsfullt och speciellt. Verkligen ett minne för livet!

Glad Midsommar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se