Thanksgiving Day

I torsdags var det Thanksgiving här i USA. Morgonen började med att vi såg Macy´s Thanksgiving Day Parade på tv:n. Det är en parad med artister, marching bands, scener ur Broadway musikaler, och stora ballonger föreställande bland annat Spindelmannen, Duracellkaninen osv. För många är det en tradition att se denna parad på tv:n. Och flera hundra tusen ser den på plats i New York City.



Efter det ställde jag mig i köket och där kändes det som att jag stod hela dagen med undantag för att gå på toan med den minsta. Mycket mat blev det! Vi var hemma hos hos på Thanksgiving och hit kom min värdpappas mamma och hennes kille och sen min värdpappas mormor och morfar.


Förrätten som är såå god. Det är ost inuti brödet men någon röd sås som man lägger på kex.
Såå gott!



Blomarrangemang




Kalkonen i ugnen

När kalkonen stod i ugnen, det tar flera timmar för den att bli klar tror att våran tog ca 7 timmar, så tog jag och min värdmamma en promenad i det sköna och soliga vädret. Så skönt och trevligt! 
Sen var det in till köket igen och förbereda det sista inför middagen. 


Middagsbordet är dukat och klart


Cranberry sauce


Kalkonen är äntligen klar. Vi väntade och väntade på den.

När kalkonen äntligen var klar var det dags för middagen. Det var jättegott! Tackbön (grace) bads innan. Min middag blev dock lite avbruten på grund av en liten pottolycka. Men maten var så lyckad!


Potatismos, kalkon, stuffing, sås, gröna bönor, sweet potatoes och Cranberry sauce =
En riktig tradionell Thanksgiving middag.




Efter maten var det dags för efterrätt. Vi hade pumpapaj som min värdmamma gjort och äpplepaj som jag hade gjort. Sen hade min värdpappa köpt cheesecake. Så det var fullt på Dessertbordet.






Efter maten var det dags att ta tag i disken. Vilket inte var roligt för man såg inget slut på det. Släkten åkte hem och vi jobbade på i köket och det var en härlig känsla när allt var klart. Barnen var i sängen och disken var diskad.

Detta var en riktigt mysig, trevlig och god Thanksgiving. Precis som det ska vara!
Hela dagen hade jag en julkänsla, det kändes som att det var jul. Mysig känsla!




Hej och God natt

Det är det enda jag säger nu: Hej och god natt. Är inte alls på humör.
Resorna till och fron NYC imorgon krånglade så mycket de bara kunde. Jag visste att jag skulle få ta ett sent tåg hem men när jag skulle boka var även resorna TILL New York City fullbokade. Så då skulle jag ta ett tåg som gick redan klockan 6. Vilket skulle innebära en låång dag. Men nu tar jag en buss klockan sju istället. Blev tom billigare, om man ska se nåt ljus i det. Har fått störa mina värdföräldrar en massa och jag känner mig bara så trött och inte på humör alls. Varför ska allt krångla.

Men nu kommer jag i alla fall dit och hem så det är ju bra. Hoppas att övningen går bra och så ska jag träffa en Australiensisk au pair inne i stan så det blir förhoppningsvis kul!

Nu ska jag sova!

Förresten så var det riktigt kul att leta julgran idag. Men mer om det skriver jag en annan dag.

God natt!

Fångad av en Stormvind

Det blåste som bara den i natt och det gör det nu med. Som tur är har vi ström, det är det inte alla som har.

Ska göra iordning mig och så ska vi fara iväg och hugga julgran. Det ser jag fram emot!

Vi hörs senare ikväll!

Ha en trevlig helg! Pga Thanksgiving så känns denna helg väldigt låång. Skönt!

Fast i NYC

Kom för några dagar sen på att denna helg är ju Thanksgiving så på söndag ska väl alla hem. Då jag också vill komma hem efter min Luciaträning. Och ja, mycket riktigt, alla tågen är fullbokade och bussarnas schema passar inte med mitt. Så min fråga är nu: Hur kommer jag hem från NYC?
Lösningen blir nog att ta ett sent tåg och komma hem mitt i natten, eller en sen buss och komma hem i natten också. Tror att min värdmamma får hjälpa mig lösa problemet också.

Ser dock fram emot en härlig dag i NYC på söndag!


Black Friday

Här sitter jag. Slutade redan klockan ett. Skönt!
Pratade precis med mamma och pappa på skype. Det är inte lång tid kvar tills jag kommer hem. Kom dock på att jag bara har 2 heldagar kvar då jag kan fixa och packa. 2 dagar bara! Så nu ska jag sätta på Taylor Swifts skiva och börja packa. Konstig känsla men jag är så förväntansfull. Får se hur mycket saker jag ska ha med mig hem, gissar på att det är MYCKET!

Uppdatering kommer...

Hoppas ni har en bra Fredag! Som sagt, idag är det alltså Black Friday. Det största shoppingdagen i USA. Men det blir ingen shopping för min del idag. Min bil är på verkstan så det blir att hålla sig inne ikväll. Men jag har ju packning att göra plus lite andra saker. Så det går ingen nöd på mig.

Vi hörs senare!


Mysig Thanksgiving

Nu är Thanksgiving över. Det var en mysig dag. Känns inte som att jag har suttit ner på lääänge och det känns som att det enda rummet jag varit i är köket. Men det blev en mysig dag och maten blev god.
Nu sitter jag här trött och äter min efterrätt, cheescake och fruktsallad. Gott!

Skriver mer om denna dag imorgon.

God natt!

Tacksamhet

Det finns mycket att vara tacksam för här i livet. Men det är inte ofta man stannar upp och tänker på det. I dag är det Tanksgiving här i USA och det är en dag då många stannar upp och tänker lite extra på allt de är tacksamma över. Det är viktigt tycker jag att man bara inte tar allt för givet.

Så dagen till ära tycker jag att vi alla, oavsett var i världen vi än befinner oss, stannar upp och tänker vad vi är tacksamma över. Jag tycker också att vi ska visa tacksamhet. Berätta för din mamma/pappa/mormor/farfar hur mycket du uppskattar dem eller hur glad du är att just dina vänner är dina vänner. Det kan vara vad som helst. Det är så lätt att bara ta det för givet och köra på i sin vardag. Men låt oss ha "Thanksgiving Day" inte bara i USA utan överallt, var du än är.

Jag är tacksam över att jag har en kärleksfull familj och underbara vänner.
Tacksam över att jag har en familj här i USA som bryr sig om mig.
Tacksam över allt jag får se och uppleva.
Tacksam över livet!


Så stanna upp och tänk till: Vad är du tacksam över?!

Thanksgiving

Idag är det Thanksgiving.
Denna högtid firas i USA den fjärde torsdagen i November och inneebär en fyra dagars långhelg. Den firas från början för att man skulle vara tacksam för årets skörd men också för att vara tacksam i allmänhet. Från början var det en religiös högtid men nu firas den oavsett religion.
Thanksgiving är en viktig familjehögtid då familjer samlas och äter middag. Thanksgiving är en av de högtiderna med mest trafik.
Många familjer ber en bön innan de äter. Det finns mycket olika maträtter på bordet på Thanksgiving. Men oftast består middagen av kalkon, potatismos, stuffing, tranbärs sås, bröd, sås (gravy) majs, gröna bänor osv. Men som sagt så finns massvis med annan mat som folk har på sitt matbord. Till dessert äts det bland annat pumpapaj och äpplepaj. En populär dryck att dricka denna dag är Äpplecider, kolsyrat eller inte.  

I New York City hålls varje år på Thanksgiving en parad, ”Macy´s Thanksgiving Parade”, som visas på tv. En parad som innehåller seriefigurer, stora ballonger med kända figurer och marching bands bland annat. Det finns också parader i andra städer på Thanksgiving.

Fredagen efter Thanksgiving kallas Black Friday. Det är årets största shoppingdag i USA och det är då som julhandeln inleds.


Roligt fakta om Thanksgiving:

  • Amerikaner äter 535 pounds av kalkon idag.
  • En genomsnittlig kalkon väger 15 pounds (vår väger 25 pounds)
  • 45 miljoner kalkoner kokas och äts idag i USA.
  • Benjamin Franklin ville att kalkon skulle bli USAs nationfågel istället för örnen.
  • Kalkoner kan drukna om de tittar upp när de regnar!
  • En genomsnittlig person får i sig 4,500 kalorier på bara denna dag.


Detta var lite fakta om dagen som firas i USA idag. Tittade i arkivet i min blogg och såg att jag inte lade upp några bilder alls förra Thanksgiving. Har ingen aning om varför. Ska ta bilder idag som jag kan lägga upp här senare plus att jag ska skriva om hur vi firade Thanksgiving i min värdfamilj.


Happy Thanksgiving!

happy-thanksgiving.jpg Happy Thanksgiving image by nenesboypeanut


Julbasar och Julgröt

Känns lite dumt att tipsa om något som redan har varit. Men några av er som läser min blogg kanske kommer att vara i närheten av New York City nästa år runt den här tiden och då vill jag tipsa om Svenska Kyrkans Julbasar. Den pågick i helgen som var och jag sprang på den när jag skulle ha Luciaövning. De hade MASSOR av saker. Alltifrån svenska julprydnader, Luciasaker till godis och mat. Hade inte jag åkt hem över jul hade jag shoppat loss där. Perfekt för den som vill fira en svensk jul i USA. Det fanns så mycket fint och gott! Och det var bara så kul att gå omkring och se allt som man känner igen.
Köpte lakrits till min värdpappa och sen ser jag helt plöstligt en förpackning som det står "Porridge Rice" på. Grötris! Jag som har velat koka gröt, riktig gröt, här. Åhh, lyckan var total. Så fö 4 dollar köpte jag förpackningen och snart ska det kokas gröt. Så glad är jag!
Så är ni blivande au pairer som kommer att befinna er nära NYC nästa år runt november/december så kan jag verkligen tipsa er om Svenska kyrkans julbasar!


Vänner i New York City

I Söndags blev det tåget upp till New York City. Vilken härlig känsla att få krama om Martina och Joel. Martina träffade jag i augusti men Joel har jag inte träffat sedan förra augusti. Men allt kändes precis som vanligt. Som Joel sa: "Det känns som att jag träffade dig igår".
Men lite uppdatering om våra liv behövdes så vi satte oss på Times Square med varsin kaffe och pratade och pratade och tittade på folk. Så trevligt och kul!
Sedan blev det lite kikande i souveniraffärer och en sväng in i M&M affären. Efter det började magen kurra och det blev att leta upp ett matställe. Hamnade till slut på en skottsk restaurang där vi åt en jättegod pastarätt med pesto, svamp, kyckling och soltorkade tomater.
Efter den goda middagen var det tyvärr dags att säga hej då. Jag ville inte att det skulle ta slut. Det var så kul att umgås med dem! Men allt roligt har ett slut så även detta. Då var det skönt att kunna säga att vi ses om 3 veckor igen. Det var så kul att träffa dem och de lyckades verkligen med sin överraskning!


Frukost på tåget





Så efter att ha sagt hej då begav jag mig bort till svenska kyrkan.
På vägen såg jag en misshandel, en man som slog ner en annan man. Läskigt men som tur var var jag inte själv utan det var massa människor där och polisen var på väg.

Luciaövningen gick bra och jag ser så mycket fram emot när vi ska sjunga. Nu är biljetterna köpta också så min värdfamilj kommer och tittar på mig vilket känns jättekul!
Efter övningen bar det av hemåt efter ännu en underbar dag i New York City!






Slowmotion

Måndag och en ny vecka. Jag har gått i slowmotion idag och varit trött och seg.
Snart är det sängen och så satsar jag på en ny dag imorgon med nya krafter och energi.
Har haft en bra dag i alla fall då den mest innehäll potträning, promenad med barnen osv.

Ikväll var det Au pair möte. Det var trevligt och jag träffade mycket trevliga människor. Så det var kul!

Nu är det som sagt sängen! Berättar om min härliga dag igår i NYC imorgon!

God natt!

Julkort

Sunes Jul är bland dem bästa julkalendrarna. Kommer ni ihåg första avsnittet när de ska ta en bild till deras julkort?! Jag skrattar gott åt det och tänker "vilken familj".
Men nu vet jag att detta är verklighet, har man fyra barn som man vill ska vara med i bild samtidigt och helst titta in i kameran och le också. Jaa, då har ni en situation som tagen ur Sunes Jul.
Jag skrattar när jag tänker på förra årets julkort, när vi skulle försöka ta det. Att ta kort med fyra små barn är inte helt lätt. Som ett avsnitt ur Sunes Jul helt enkelt! Som tur är har vi ingen svettig fotograf som förgäves ska försöka ta bilden. Det står vi för själva!
Och när det är dags för fotografering är all mutning och hot tillåten....!!



Lördag

Idag efter att ha jobbat lite så åkte jag för att leta och köpa julklappar. Och köpte julklappar gjorde jag. Till mig själv! Men lika glad är jag för det! Vet inte varför, men jag tyckte jag förtjänade det. Lite för tidiga julklappar till mig själv bara. Problemen med de andra julklapparna tar vi tag i en annan dag...

Nu sitter jag här och fixar lite. Ska snart äta sushi med mina värdföräldrar. Ska bli gott och trevligt!

Joel och Martina ringde förut. Ska bli såå kul att få träffa dem imorgon!

Hoppas ni har en bra helg!


Mina inköp idag!

Chocktillstånd

Hemtelefonen ringer och min värdpappa svarar och säger sen att det är till mig.

Jag: "Hi! It´s Mathilda."

" Hej det är Joel" säger personen i andra änden.

JOEL!! Min vän Joel, som jag inte pratat med på 15 månader. Vilken chock! Sen kom nästa chock. Han och Martina (som kom hit och hälsade på mig i somras) landade i NYC ikväll. De befinner sig i New York City! Så det undrade om jag ville träffas. Haha, vilken fråga! Men jag var så chockad att jag bara skrattade. De hade inte velat säga något om sin resa så de kunde överraska mig, och man kan ju lugnt säga att de lyckades. Jag är fortfarande i chock!
Så på söndag åker jag upp och träffar dem innan luciaövingen. Så oväntat men så fruktansvärt kul!!

Ska bli så kul att få träffa Martina igen, men ska bli oerhört kul att se Joel igen som jag inte träffat på 15 månader!! Trodde att jag skulle träffa dem när jag kommer hem över jul. Inte visste jag att det skulle bli tidigare än så. Åhh, så kul!

Som sagt, jag är fortfarande i chock. Det kommer nog ta ett tag innan den lägger sig. Önskar att tidsskillnaden inte var så stor mellan USA och Sverige för jag vill så gärna ringa hem och berätta för mamma och pappa.

ÅHH, jag är så glad!

Har haft en bra arbetsdag också! Och nu väntar Grey´s Anatomy och Private Practice. Ska nog ta och fira med lite glass!

AHHHH!!!! Vilken övveraskning! Ibland händer minsann oväntade saker!

Hoppas ni har haft en bra dag!


Twilight

Jag har inte sett "Twilight" filmen, men gått miste om hysterin kring den har jag inte gjort.
Jag har hela tiden tänkt att en "vampyrfilm" är ingenting för mig men nu har jag läst och hört MASSOR av människor som säger hur bra den är och hur de bara älskar den.
Jag har också hört att böckerna ska vara jättebra. Min värdmamma läste i tidningen om böckerna så nu funderar vi på att läsa dem.
Jag också de senaste dagarna blivit sugen på att se filmen, bara för att se vad det är alla pratar om och se om jag tycker om den. Kanske kommer jag vara helt extas efter den precis som alla andra.
Imorgon (fredag den 20 November) har den andra filmen "New Moon" premiär och hysterin är STOR.

Jaa, jag kanske borde se filmen och läsa böckerna. Så många människor kan väl inte ha fel?!

Har ni sett filmen/läst böckerna? Vad tyckte ni?




Musik just nu!

Nu innan det är jullåtar som bara kommer att spelas hos mig tänkte jag berätta vilka låtar jag gillar och lyssnar på just nu.

  • Kelly Clarkson - Already Gone
  • The Fray - Don´t Let me go
  • Jamie Collum - Everlasting Love
  • Lady Gaga - Paparazzi
  • Taylor Swift - Change
  • Taylor Swift - Tell me why
  • Taylor Swift - You´re not sorry
  • Rob Thomas - Her Diamonds
  • Jordin Sparks - Battlefield

Kelly Clarksons "Already Gone", är min favorit låt just nu. Såå bra!

Finns många fler men detta var några av mina favoriter.

Vad lyssnar ni på? Har ni några låttips?

 


Pannkakor och fix

Just nu sitter jag här och äter pannkakor och fixar med julklappar.
Ska ta en paus och plugga lite tills imorgon och sen fixa lite till.

Sen är det jobb och jag har alla fyra barnen men det blir en bra kväll. Ska ta dem på simskola, tre ska simma och den minsta får sitta med mig. Sen efter det åker jag med dem på födelsedagskalas hos deras kusin. Och där kommer deras mormor och morfar vara plus kusiner så jag kommer inte att ta hand om dem själv. Lek, mat och tårta väntar där.
Ingen dålig arbetsdag! Men det kan behövas, för den här veckan är låång.

Hoppas ni har en bra Onsdag!


Allmänna frågor och svar

Jag känner att jag har varit lite dålig på att svara på kommentarer så här har jag samlat de jag hittade. Har jag missat någon fråga eller har ni fler frågor på lager så tveka inte att höra av er. 

Postat av: Anonym
Vaddå, ska du inte åka tillbaka till USA? eller ska du bara hem och fira jul?


Svar:
Jag åker hem till Sverige över jul och nyår och sen kommer jag tillbaka igen. Mitt au pairliv tar slut i slutet av augusti. 

Postat av: Cecilia
Jag tränar också mitt minsta värdbarn att gå på pottan! Har ni övergått till trosor än, eller vänjer ni henne bara vid pottan än så länge?


Svar:
Hej Cecilia! Vi började faktiskt direkt med att ta bort blöjan och sätta på trosorna och det går faktiskt bra. Såklart är det ju svårt för henne att vänja sig men hon är jätteduktig. Men det krävs tålamod!


Postat av: Josefin

Hur är det att vara au pair i USA? funderade själv på USA eller england och valde då england till att börja med för att det är närmare hem.


Svar:
Hej Josefin! Det är jättebra och roligt att vara au pair i USA. Förstår att det är skönt att vara lite närmare hem., lite lättare (och billigare) att åka hem då. Och England låter inte helt fel heller! Jag njuter av att vara här i USA och uppleva den amerikanska kulturen och se så mycket av USA som möjligt. Det är verkligen en upplevelse!


Postat av: Cecilia

Skall du vara lucia i New York city?


Svar:
Hej Cecilia! Jag ska inte vara Lucia i NYC men jag ska vara med i ett Luciatåg. Det ska bli jättekul!


Postat av: Malin
Hej! Har nu följt din blogg ett bra tag, och jag gillar den mer för var dag som går, gillar hur du skriver om livet som au pair, för jag har alltid drömt om att åka, ända sedan jag gick i sjuan, går i tvåan nu. Det enda jag oroar mig för är, engelskan - jag vet att vi svenskar är bättre än vad man tror, och bättre än många andra på engelska. Det är det jag undrar jag hade bara godkänt (plus) i engelska A, och ska nu kanske läsa engelska B, men det jag undrar är liksom var du bra på engelska innan du åkte, vad hade du för betyg i engelska? :D tack på förhand!


Svar:
Hej Malin! Tack, det värmer!  Du har helt rätt. Vi svenskar är bättre än många andra på engelska. Jag skulle säga att jag var ganska bra i engelska. Jag hade VG i engelska A och B. Var inte orolig över engelskan, du kommer att klara det. Tänk på hur mycket engelska du kommer att lära dig under ditt år som au pair. Jag lär mig något nytt ord/uttryck varje dag.


Postat av: Lisa

Hehe. Du såg till och med 4 kändisar. Den andre, lite yngre killen bredvid Jon Gosselin är ju Levi Johnson (tror jag han heter), f.d kille till Bristol Palin som han också har barn med, hon är dotter till Sarah Palin :)


Svar:
Hej Lisa, du har helt rätt! Det är Levi Johnson, men jag ser honom som en D-kändis! Dock syns han en hel del i tidningen pga att han var tillsammans med Sarah Palins dotter. Så det var ganska kul att se honom också. Tydligen så var en av kvinnorna Star Johnson, vet inte så mycket om henne men min värdmamma kände igen henne. Sen så har vi ju hon som leder programmet också som säkert många amerikanare känner igen.

Postat av: Lollo
Jag och min kusin har en blogg om vägen till au pair livet som projekt arbete. vi lade nyss upp en lista med au pair bloggar och hoppas det är okej att din blogg finns med? :D


Svar:
Hej Lollo! Det går jättebra, vilken ära! Tack!

Postat av: L

Vilka kändisar var det? och vilka har du sett i Albany?


Svar:
Jag såg Matt Damon, Emily Blunt och Jon Gosselin. Mer om det kan du läsa HÄR. I Albany har jag sett Angelina Jolie och Barack Obama. Det kan du läsa om HÄR och HÄR.

Postat av: Moa

Hej tycker din blogg är jätte bra och följer den. men jag undrar en sak. Jobbar du när du är sjuk? alltså så där riktigt sjuk som man bara blir ibland..


Svar:
Hej Moa! Tack så mycket! Om jag är jättesjuk så jobbar jag inte. Jag har turen som har en hemma mamma så oftast är hon tillgänglig och kan ta hand om barnen så jag kan vila. Så nej, om jag är riktigt sjuk så jobbar jag oftast inte.

Postat av: Anna

hej, är intresserad av att bli au pair, dock är det många år kvar.
Men jag har en fråga, är det inte bara ett år som man får vara au pair?


Svar:
Hej Anna! Man börjar som au pair i ett år. Men sen får man möjligheten att förlänga (i alla fall med Cultural Care) i 6, 9 eller 12 månader. Då kan man förlänga med samma familj eller byta till en ny.


Postat av: Tess
haha mina värdbarn säger också Swedish cookies. Vrt hittade du pärlsocker?


Svar:
Hej Tess! Haha, vilket sammanträffande. Jag köpte pärlsockret på Ikea. Perfekt! Åk dit om du bor i närheten av ett.


Postat av: Mathilda
hejhej!
jag håller på och ta körkort nu och tänkte åka nästa år till Usa, undrar om det är som de flesta säger att nästan alla i USA har automat? Eller vad säger din erfarenhet om det?
ciaao


Svar:
Hej Mathilda! Nästan alla bilar har automat här i USA, det stämmer. Det är så skönt, bara att gasa och bromsa. Tuta och kör med andra ord!

Postat av: Anonym
häftigt med tv i bilen! fanns den med när ni köpte?


Svar:
Japp, tv fanns med i bilen när den köptes. De har dock inte använts än, till barnens besvikelse.

Postat av: Sabina
Nej jag tycker inte att du ska ändra, din header :) den är så fin!
Jag undrar bara hur lång tid tar det för dig att åka från albany till NYC? :D
Tack för en bra blogg!


Svar:
Hej Sabina! Tack så mycket! Det tar 2 ½ timme med tåg att åka till NYC. Med bil eller bus tar det ungefär lika lång tid.

Postat av: Angelica

Hej! läser din blogg och tycker det verkar vara helt underbart där borta i usa, har själv bestämt att åka efter studenten. men en sak undrar jag. du skriver att du åker och handlar ibland, handlar du för dina pengar då, eller ger familjen dig pengar som du handlar mat för? :)


Svar:
Hej Angelica! När jag åker och handlar mat, mat som är till familjen så betalar inte jag utan jag använder pengar som min värdmamma gett mig eller hennes kort. Så nej, jag betalar inte. Det ska man inte göra eftersom det är mat till familjen.

Postat av: Anonym

Vad är det för modell? :)


Svar:
Jag vet tyvärr inte vad det är för modell på bilen, mer än att det är en volvo.




Som sagt, har ni fler frågor så tveka inte att höra av er!


Ett A

Jag är så glad! Fick tillbaka mitt andra prov idag och jag fick ett "A"
Jag är så nöjd och glad!

 


Fullpott

Idag kom kisset där det skulle, nämligen i pottan. Min duktiga tjej. Det roliga var också att jag fick allt på film! Ibland har man bra tajming.
När jag berömde henne och sa att hon var så duktig som kissade i pottan så lyfter hon armarna i luften och utbrister "Hooray". Gullunge! Hon var så stolt, precis som jag!
Det var otroligt skönt att få detta efter att ha bytt trosor på henne 5 gånger under loppet av bara 20 minuter... Så är det när man pottränar.

Annars har dagen varit bra. Mycket potträning men lite annat har jag hunnit med också. Nu känner jag tröttheten komma smygandes så jag ska nog ta och krypa ner i sängen. Ska bli skönt!


En månad kvar

Om en månad såhär dags är jag hemma i Sverige, i Norrköping, i mitt hus. Helt ofattbart!
Ni får vänja er vid att jag kommer att skriva mycket om detta den närmaste månaden!

Min familj som jag inte träffat på 8 månader kommer jag att få krama om mig.
Släkt och vänner jag inte träffat på 16 månader kommer jag att få träffa igen.
Platser jag inte sett på 16 månader kommer jag att få se igen.


Åhh, vad kul det ska bli och jag är så glad att jag hoppar och studsar av glädje. Solen utanför skiner ikapp med mitt humör.

Ibland kan ingenting förstöra ens dag. Förhoppningsvis inte heller jobbiga barn, men det återstår att se...


3 1/2 timme

Om 3 1/2 timme om en månad landar jag i Sverige. Om 3 1/2 timme. Känns så overkligt. Men jag längtar så jag spricker. Ahh, det händer verkligen!

För er som undrar så åker jag hem två veckor över jul. Mitt år tar inte slut förrän i augusti 2010 så jag åker hem för att fira jul och nyår och träffa familj och vänner och sen åker jag tillbaka igen.


I´m flying away

Om en månad såhär dags befinner jag mig på en flygplats i New York i väntan på att planet ska lyfta som ska ta mig till Sverige. Hem till Sverige! Om exakt en månad! Det är helt ofattbart och jag finner inga ord för den känslan. Bara en månad kvar!
Och det är inte vilken månad som helst. Jag ska fira Thanksgiving, åka upp till New York City tre gånger till, ha Luciaframträdande, shoppa julklappar, fixa, packa och JOBBA. Tiden kommer att gå så himla fort. Jag längtar! Men ska njuta av denna månad här i USA också. Tiden kommer bara att springa förbi!

Åhh, hem ljuva hem!


Pottan

Jaa, pottträning kanske inte är det roligaste. Hela morgonen och förmiddagen har jag gett den minsta massa att dricka och sprungit och satt henne på pottan när jag trott att det varit dags. Men låt oss säga såhär att jag var alltid för tidig eller för sen. Så det hamnade på golvet istället. Dock lyckades jag undvika mattorna vilket jag var stolt över! Så det blev många klädombyten och tvätta golv.

Men hon var så duktig. Helt plötsligt har hon ingen blöja längre och hon ska kissa någon annanstans. Det är inte lätt men hon var såå duktig. Men trött blev hon, med all rätt. Efter ett tag lärde hon sig att säga "I´m peeing" så jag kunde springa med henne till toaletten.
En gång kissade hon lite i toaletten och då gjorde jag en stor grej av det, var såå stolt över henne min lilla tjej. Hon är också själv stolt över att få bära trosor, precis som en stor tjej!

Ja ni, potträning är inte den lättaste uppgiften men snart så är den avklarad. Det tar bara lite tid.

Nu är det tillbaka till jobbet och pottan! Är redan lite trött på att spendera tid i badrummet brevid pottan.


Pottytraining

Idag är dagen då blöjan åker av för den minsta och det är dags att gå på pottan.
Jag som aldrig gjort detta förut tycker det är spännande och ska bli kul. Min värdmamma som har gjort det 3 gånger innan tycker inte det ska bli lika kul.
Jag jobbar 10 timmar idag och jag är säker på att 9 utav dem kommer jag att spendera inne på toaletten. Vi får väl se hur kul jag tycker det är efter idag.



Fortsättning följer....

Efterlysning

Jag undrar om det är någon som bor i närheten av New York City som ska in till staden på fredagen den 20 November (eller lördagen) som skulle kunna tänka sig att gå till Svenska kyrkan och köpa Luciabiljetter åt mig.

Skriv en kommentar om det är någon som skulle kunna tänka sig det. Vore såå tacksam!

Jobbet kallar

Det känns jättetråkigt att inte åka till New York City idag. Men det är ingen luciaövning idag.
Istället ska jag börja jobba om en halvtimme, känns inte så kul. Men men hoppas att timmarna går fort.

Hoppas ni haft en fin helg och njutit ordentligt!

Scrapbooking

Igår ägnade jag eftermiddagen och kvällen åt scrapbooking. Satt i hela sju timmar. Mycket jobb men det var kul också. Tyvärr är min hög av kort lika hög och jag är fortfarande bara på januari. För detta som jag gjorde igår kväll var inte till mig. Blev mycket nöjd med resultatet men hade önskat att det var min scrapbook jag hade jobbat sju timmar på.

Fredagskvällen

Igår hade jag en mycket bra dag. Ingen otur trots att det var Fredag den 13:e.
Efter jobbet åkte jag och träffade Tereze och vi gick och satte oss på en restaurang "Standard". Satt och pratade vilket var trevligt! Skönt att prata lite svenska. Lite senare gick vi till "bardelen" och träffade några andra au pairer och umgicks med dem. Mycket trevligt!
Härlig start på helgen!











Köttbullar och Fredag

Äntligen fredag!

Igår stod jag tre timmar i köket och stekte köttbullar och lagade middag samtidigt som jag höll koll på barnen. Det gick och alla åt sin mat = lyckat! Kände mig som en köttbullemamma (är det så sam säger?)

Nu är det fredag och jag har precis slutat. Ska åka till Crossgates och möta upp några au pairer och så ska vi gå till ett mysigt/coolt restaurang/bar. Samma ställe som jag var på förra fredagen. Tyckte det var så trevligt!

Hoppas ni får en trevlig helg! Vi hörs!


Vad händer sen?

Jag vill backpacka i Asien.
Jag vill utforska Australien.
Jag vill volontärarbeta i Afrika.
Jag vill tjäna pengar i Oslo.
Jag vill semestra i Grekland.
Jag vill stanna i USA.
Jag vill njuta av att vara hemma i Sverige.
JAG VILL JAG VILL JAG VILL.

 



Det är mycket tankar som virvlar runt runt just nu.
Vad händer efter Au Pair livet?
För även om jag vill det eller inte så kommer dagen då detta tar slut.

Att vara Au Pair är inget lätt jobb, nej tvärtom, trots att det är underbart och givande så är det ett krävande jobb som gör att man känner sig helt slut vissa dagar. Men trots mycket jobb osv så lever man ändå i sin lilla bubbla här borta. Man pausar verkligheten för ett tag.
Men sakta men säkert smyger verkligheten på en. Vad ska man göra när ens Au Pair år tar slut?
Ska man plugga och vad ska man då plugga? Om man inte ska plugga så måste man ta tag i jobbsökandet så man får pengar.
Men mest av allt vill jag fortsätta resa och se världen.

Jag gillar au pair livet. Jag har ett jobb att gå till, jag får en liten inkomst varje vecka. Jag får se nya plaster och varje dag känner jag att jag har åstadkommit något och jag känner mig nöjd och glad över vart jag är i mitt liv just nu. Jag står på egna ben, lär mig nya saker och utvecklas varje dag. Det är inget dåligt liv att leva. Jag tycker om det! Men det är som sagt en liten bubbla på ett sätt.

Men vad händer efter detta? Vad händer när jag måste ta tag i verkligheten?

Jag känner mig inte redo än. Jag vill inte ta tag i det. Samtidigt är det mycket jag vill. Men jag stannar gärna kvar i min lilla bubbla ett tag till. Min Au Pair bubbla.
Det känns tryggt och bra!


Playdates

Så var denna dag snart till ända.
Dagen idag. med många playdates, gick över förväntan. Det bakades pizza som blev jättegod och så lektes det massor. Så det var trötta barn vi lade ikväll! Men de hade haft en KUL dag!

Nu ska jag skriva ett litet inlägg och sen blir det sängen. Skola imorgon!

Sov gott!

Bad och handla mat

Idag har dagen gått ganska fort.
Hade skola på morgonen och när jag började jobba tog jag de två minsta och badade och det blev simning och bus i poolen. Kul!
Kom hem, skrev en inköpslista, och tog barnen och storhandlade. De skötte sig jättebra! De var trötta så de satt mest tysta i vagnen. Ine mig emot!
När vi kom hem blev det middag för alla barnen och sen läggdags och sen var arbetsdagen över.
Innan läggdags lade jag pussel med 6 åringen och läste en bok för henne. Uppskattar verkligen att spendera tid på tu man hand med barnen.

Nu är det sängen som väntar för mig. Imorgon blir det en lång och intensiv dag. Barnen har ingen skola och vi ska ha över fyra barn på playdate. Fyra extra barn, det betyder åtta barn. ÅTTA barn. Vet inte riktigt hur min värdmamma tänkte här. Till lunch ska vi baka pizza. Så ja, jag behöver min sömn nu så jag orkar med en ny dag imorgon.

God natt!


Taylor Swift

I lördags köpte jag Taylor Swifts skiva "Fearless" (hon släppte en platinum edition den 27 okotber). Vet inte hur stor hon är i Sverige men här i USA är hon riktigt riktigt stor. Låtar som "Love Story" och "You belong to me" spelas flitigt på radion. De är bra! Tycker även om låten "White Horse". 
ALLA låtar på skivan är verkligen hur bra som helst, hon är 19 år men har såå mycket talang. Låtarna är bra, härliga och mysiga. Sen jag köpte skivan har jag fått tre nya favorit låtar, "Tell me why", "You´re not sorry" och "Change".
Lyssna på dem, de är så bra. Eller köp skivan och NJUT av alla henns fantastiska låtar!


Sommar i November?

Idag har jag verkligen njutit. Igår hade jag en kanondag i NYC med härligt väder. Har lagt upp bilderna från igår. Titta gärna i inlägget längre ner.

Och idag var det 70 F (20 C). Inte dåligt för att vara i November. Njöt som bara den för vem vet, helt plöstligt kan det ju börja snöa. Njuter och hoppas att vi får fler sådana här dagar av solsken och värme innan det vänder och blir kallt och snö. Fast då kommer jag inte heller att klaga för det innebär julkänsla.

Hoppas ni hade en bra start på veckan!

Filminspelning och kändisar i NYC

Igår spenderade jag dagen i New York City. Solen sken och det var varmt och skönt. Trodde jag skulle ångra mitt val att inte ta någon jacka. Men nej, det var varmt ändå. Underbart väder!
Tog såklart en sväng förbi Times Square. Där höll de på att bygga upp en liten scen för något på kvällen.

  





Sen hade jag läst att det pågick en filminspelning för filmen "The Adjustment Bureau" med Matt Damon och Emily blunt så jag tänkte att jag kunde gå dit och spana. Efter lunch begav jag mig dit och stod och tittade. Inga människor jag kände igen men tyckte det bara var coolt att se all utrustning, kameror osv. De hade en vattenbil som åkte och sprutade vatten på vägen så att det skulle se ut som att de hade regnat. Häftigt!
Sen börjar de filma en scen och då ser jag att det är Matt Damon och Emily Blunt. Såå coolt! Kunde inte låta bli att bli så uppspelt. Tycker sånt här är så himla häftigt!
Människorna som jobbade med produktionen hade fullt upp med att flytta oss hit och dit så vi inte skulle fångas av kameran. Kul att se arbetet bakom kulisserna. Vi var väl de som var "jobbigast". Hade dem kunnat hade de nog stängt av hela vägen. Samtidigt sa de att vi gärna fick stanna kvar och titta bara vi samarbetade med dem. Kul!
Jag såg också mina första papparazzi fotografer idag. Det tyckte jag var minst lika häftigt. De hade flera stora kameror över axeln och de blev ivägkörda av personalen för att de kom för nära och inte lyssnade. Trodde nästan det skulle bli bråk ett tag.
Själv stod jag och tittade nyfiket på inspelningen. Ännu en film jag måste se bara för att jag sett några scener live. När jag stod och tittade frågade en som jobbade med inspelningen om jag var en av statisterna. Tog det som en komplimang för de andra statisterna var ganska snyggt klädda. Men tyvärr så var jag ingen statist utan bara en nyfiken åskådare.



  


  


Papparazzi

  




Det var inte bara jag som var nyfiken på filminspelningen.

Så nu har jag 2 nya kändisar att lägga till på min lista över kändisar jag sett här i USA. Visserligen hade jag bara två innan, men inte vilka som helst, Angelina Jolie och Barack Obama. Men nu har jag sett mina första kändisar i NYC. Och jag är såå glad!

Lycklig och nöjd gick jag till Svenska kyrkan för Luciaövning. Det gick i ett snabbt tempo för att hinna med alla låtar. Det var mysig stämning att sjunga och min röst börjar komma tillbaka till det normala sakta men säkert.

 

Efter övningen tog jag en sväng förbi Times Square. Kan inte få nog av den platsen. Nu var det människor på den scenen och de satt vid ett bord. Bakifrån kände jag inte igenom dem så jag gick förbi. Men jag är ju Mathilda så jag vände ganska snabbt igen och tänkte att jag skulle gå fram och ta en bild i alla fall. Tänkte att jag kunde lägga upp den på bloggen så kanske någon kände igen nån av personerna på bilden. Så jag tog en bild och sen ser jag att en av personerna är Jon Gosselin.
Nu vet jag inte om ni i Sverige vet vem han är. Han var med i en reality show "Jon & Kate plus 8" som handlade om dem och deras åtta barn. Jag och min värdmamma brukade titta på det. Men nu är de istället i varje skvallertidning istället på grund av att de ska skilja sig. Och det är ingen direkt fin skilsmässa. Jag tycker inte om Jon, jag tycker inte att han sköter allt så bra. Dock tyckte jag att det var riktigt kul att se honom i verkligheten!





  




Coolt, här står det vad dem ska säga.

Sådär, tre kändisar på en dag. Inte dåligt med tanke på att jag aldrig sett en kändis förut när jag varit i NYC.

Tog tåget hem efter en kanon dag i staden. Man är så lycklig efter en dag där så hela tågresan hade jag ett stort leende på läpparna.
Jag körde inte vilse heller när jag skulle hem utan hittade den rätta vägen. Det var en stor lättnad!



Min kvällsmat denna gång!


I LOVE NYC!!!

Lyckorus!

Nu är jag hemkommen från New York City. Befinner mig i ett sådant där lyckorus som man bara gör när man har besökt the Big Apple. Staden visade sig från sin absolut bästa sida denna dag i November med solsken och varmt väder. Trodde jag klätt på mig för lite när jag inte tog en jacka. Men nej då!

Uppdaterar med mer text och bilder imorgon men först måste jag bara säga att jag kan lägga till 3 nya kändisar på min lista över kändisar jag sett. De enda två jag sett har jag sett i Albany men nu såg jag min första i NYC. Eller ja, det blev tre innan jag begav mig hemåt. Detta bidrog STORT till mitt lyckorus!

Skulle gärna sätta på musik och dansa runt och hoppa i sängen. Tyvärr går inte det då min värdfamilj sover. Ska väl också försöka göra som dem.

Vi hörs imorgon!

New York City igen

Nu tar jag tåget till New York City för Lucia övningen. Vädret ser lovande ut med solsken och ganska varmt.

Hoppas ni får en bra söndag!


Städlördag

Detta sysslade jag med idag. Tog ut ALLA kläder från garderoben och rensade.


Mina kläder från garderoben!

Efter det fortsatte jag med mina kläder i mina två stora byråer. Hade mamma varit här hade kasta högen blivit större. Dock hittade jag kläder som jag glömt bort att jag hade osv som jag nu ska börja använda. Så jag är nöjd!
Plus att jag stoppade undan lite kläder som ska hem till Sverige, kläder som jag inte vill kasta men som jag inte kommer att använda här. (Längtar inte tills den dagen då jag måste rensa på allt för att jag ska åka hem).
När jag ändå var inne i rensade så tog jag tag och rensade i ALLA lådor där jag har papper plus andra saker.
Så jag är mycket nöjd med dagens städdag.

Nu är det sängen.
God natt kära läsare!


Vad jag gjorde i NYC...

Så i Söndags bar det da av till New York City. Det är en speciell känsla att sätta sig på tåget och åka längs Hudson River och veta att man är på väg till New York City.
När jag kom fram gick jag till Central Park för att ta en höstpromenad. Vad jag inte visste var att det var "NYC Marathon", så det var mycket folk och avspärrat. Stannade och tittade ett tag, tänkte att man kanske kunde se en kändis. Men nej, ingen såg jag. Tog en liten promenad i parken och då slog det mig att för nästan precis ett år sedan så gick jag en promenad med min vän Anna där. Åhh så kul det var och en saknad kom över mig.
Gick vidare men jag kände mig så trött så jag tänkte att lunch på ett mysigt ställe vore ju inte helt fel. Slutade med att jag hamnade på McDonalds. Dock hade jag utsikt över Times Square så det var ju inte helt fel. Tror inte att jag varit i NYC en enda gång utan att ta en sväng förbi Times Square, bara för stämningens skull.
Efter lunchen promenerade jag lite till. Men jag var så trött i armar och ben att jag till slut trodde att jag skulle svimma så det blev att sätta sig på en parkbänk.
Till slut reste jag mig och gick till mitt mål: Svenska kyrkan! Efter att ha pratat med en amerikansk farbror om USA och Sverige och avnjutit en leverpastej smörgås och en kanelbulle så var det dags för det som jag var här för att göra. Nämligen Lucia övning!!

Jag ska vara med i ett Luciatåg i Svenska kyrkan i NYC. Och det ska bli så kul! Vi kommer att öva fyra söndagar till och den 12 december kommer vi att ha tre framträdanden i en stor kyrka i New York City. I New York City!! Till varje föreställning säljer dem 600 biljetter, alltså 1800 biljetter sammmanlagt och de tar tydligen slut fort. Åhh, det ska bli såå kul!! Det är som ännu en dröm som går i uppfyllelse. Jag hade så underbart kul när jag var med i luciatåget med kören hemma och nu ska jag få vara med i ett här i NYC. Otroligt!
Jag kommer att lägga ner mycket pengar och tid på detta men det kommer det vara värt! Med denna kör, kyrkokören och barnkören kommer vi att vara sammanlagt 100 st. Inte dåligt!
Åhh, jag säger det igen. Det kommer att bli så kul! Känslan jag fick av att sjunga de svenska luciasångerna går inte att beskriva. Det kändes så bra och härligt. Extra glad böev jag när jag fick reda på att vi ska sjunga en av mina favoritlåtar "En stjärna lyser så klar". Det är så bra!
Första övningen gick inget vidare för mig då jag var hes och inte kunde sjunga. Inte kul, men desto mer taggad är jag för nästa övning nu. Jag är så förväntansfull!

Efter övningens slut begav jag mig till tågstationen men stannade till på Times Square. Det är så mäktigt på kvällen. Trött men mycket glad satte jag mig på tåget hem.
Jag har alltid en sådan lycklig känsla när jag sätter mig på tåget efter en hel dag i New York City. En obeskrivligt härlig känsla!

  
  
  
  


Det blir alltid en sväng förbi Times Square:

 

 
Gott fika i Svenska kyrkan!

Times Square by night










Gott kvällsfika på tåget hem!




Halloween

Förra lördagen var det alltså Halloween. En liten annorlunda sådan då vi alla var sjuka. Men vi klädde ut oss och gick Trick or treat.
Mina värdbarn var utklädda till Dorothy, Spiderman, Drake och en dinosaurie. De var alla så söta!
Även min värdpappa var utklädd, till Abraham Lincoln.
Hela dagen hade bjudit på solsken men så fort klockan slåg trick or treat så började det regna. Så det blev en blöt runda och det var jätteskönt att komma in och ta på sig torra kläder. Sen blev det att öppna dörren för utklädda (blöta) barn.
Även i år var det kul att se hur folk hade prytt sina hus och vad de var utklädda till. Extra roligt i år var att hela familjen gick med ut på Trick or treat. Den minsta tyckte det var jättekul och var såå stolt varje gång hon fick godis i sin påse. Så söt!

Jag var en Fairy i år, en älva. Förra året köpte jag en kostym där allt fanns med men nu var min kostym lite hopplock. För att se ut som en fairy så sminkade jag mig, matchade med blå ögonskugga och la på glitter som lite extra.
Reaktionerna när jag kom ner kommer jag aldrig att glömma. Barnen bara stirrade på mig och log så stort. De sa att jag var såå fin. Och under kvällen kunde de bara vända sig om och titta på mig och le. Till och med min värdmamma log varje gång hon såg mig och sa att jag var så fin. Haha, smickrande! Kanske borde sminka mig lite mer lite oftare.

Eftersom jag inte lägger upp bilder på barnen får ni nöja er med bilder på mig.










                            Treats

Happy Halloween!!

Halloween i USA 2009 - Ännu ett oförglömligt minne.



Hur jag firade Halloween förra året kan ni läsa om här!




Couples Retreat

Igår blev det bio med en tysk au pair, vi såg Couples Retreat eller "Trubbel i paradiset som den heter på svenska. Det var väldigt bra och rolig. Kan rekommenderas!
Efter det gick vi till en bar/restaurang och drack smoothies/fruktdrink. Gott och trevligt! Stället var coolt och mysigt på samma gång. Inte sista gången jag var där.
Mycket trevlig kväll!

Nu ska jag iväg och shoppa lite, behöver lite varma kläder plus lite julklappsjakt blir det nog.
Vi hörs senare!



HELG!

Fredag och jag är ledig hela helgen. Så skönt!

Nu blir det bio. Får se vilken film det blir!

Ha en trevlig helg!


Pumpakarvning

Förra veckan, innan Halloween, var det dags att karva pumpor. Och så här såg det ut:





  
 




Ett litet hej

Tänke bara kika in och säga hej. Jag lever, men mer än så är det inte.
Hostar så att bröstet värker och jag känner mig febrig och svag.

Allt jag vill göra nu är att sova men jag har min andra exam imorgon i skolan så jag borde plugga lite. Missade också tisdagens lektion på grund av att jag var sjuk.
Men får väl tänka att det är väl inte hela världen om det går dåligt. Men det är inte så kul att få tillbaka provet då..Usch!

När ska detta ta slut?!

I hate this part right here

Jag borde döpa om min blogg från "au pair blogg" till "sjuk blogg". Förlåt att jag inte har något roligare att komma med än mina sjukdomar, hur jag mår osv. Dock så ändras ju symptomen så lite variation är det ju i alla fall!

Just nu mår jag fruktansvärt dåligt. Det känns som att jag brinner upp samtidigt som jag fryser så jag skakar. Min hals gör så fruktansvärt ont att jag inte kan prata, hosta eller ens svälja.
Men som min värdmamma sa, och om jag minns rätt, så är detta den värsta dagen. Imorgon kommer jag (förhoppnigsvis) må mycket bättre. Det gjorde jag förra gången i alla fall så jag håller tummarna. 
Trots att klockan bara är lite efter sju ska jag nu ta mig till sängen och säga god natt, om jag orkar gå de få stegen till sängen. Det säger väl allt om hur mycket energi jag har.

Hoppas ni har förståelse över att jag inte skrivit eller lagt upp bilder från Halloween eller NYC. Det kommer när jag mår bättre. Det lovar jag!

God natt!

Strept throat....igen

Jaa, nu är jag hemma igen efter 2 1/2 timme. Det tar bara 2 min till doktorn och 2 min till apoteket. Så resten av tiden spenderade jag med att vänta, vänta och vänta. De undersökte mig och så fick jag vänta liite till.
Ingen influensa här (även om min värdmamma tror att jag hade det förra veckan). Men strept throat (halsfluss) har jag. Inte konstigt att halsen gör så ont som den gör.
Inget godis kunde jag ju köpa och trösta mig med så det blev två tidningar istället som jag tänkte lägga mig och läsa. Så får vi se om jag somnar också.

Vi hörs senare!

First stop

Jag är trött på att vakna upp och känna mig sjuk.

Idag var inget undantag. Men nu mår jag värre. Är så trött, kroppen är svag och halsen gär såå ont och jag hostar och är förkyld.
Tanken var en nap nu men istället blir det att åka till fabror doktorn för att se om det är influensan som tagit över min kropp. Efter att ha haft fyra barn som åkt till doktorn men som kommit hem med förklaring " allt är bra" så är mina förväntningar inte så höga. Men vi får se, det kan ju inte skada.

Vi hörs senare!

Hoppas ni mår bra därute!


New York City

Hoppas ni hade en bra Halloween. Det hade jag! Men mer om det en annan dag.

Nu aker jag till New York City dar jag kommer att spendera hela min sondag. Planen ar att ga runt och bara vara och njuta och sen har jag en tid att passa pa eftermiddagen. Men mer om det skriver jag nar jag ar hemkommen.
Min vardmamma trodde att jag skulle vara med i en filminspelning. Tyvarr ar  det inte sa. Det hade ju varit en drom. Men nej, ingen filminspelning.

Nej, nu maste jag aka till taget. Ska bli saa kul att aka in till " the big apple".

Ha en bra dag!

RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se