Året 2008

I dag är sista dagen på 2008.
I dag går vi ini ett nytt år, 2009.


När jag sitter här och tänker tillbaka på året som gått så kan jag inte annat än att le. Jag känner mig så lyckligt lottad över att ha fått vara med om så mycket.

2008 firades in på bästa sätt, med mina underbara vänner. Det var en av mina bästa nyårsaftonar, en kväll jag sent kommer att glömma. Den firades hemma hos mig med trerättersmiddag, fyrverkerier och skratt, många skratt. En kanon kväll helt enkelt.
Dagen därpå, nyårsdagen, kommer jag nog hellre aldrig att glömma. Med fyra timmars sömn (om inte mindre) var det dags att gå upp och jobba. Klockan kvart i sju var jag på jobbet. Jaa ni, ibland vet man inte vad för energi man går på.

Sedan var det dags att ta tag i vårterminen, den sista terminen i skolan. Jag kämpade på i skolan och i februari genomförde jag och två kompisar vårt projektarbete. Vi åkte till Mexico och besökte ett handikappcenter.
Mexico resan var en uplevelse som jag aldrig kommer att glömma. Den gav mig erfarenheter för livet och en förberdelse för au pair året. Vi planerade hela resan själva, fick ihop pengar efter mycket slit och hårt arbete. Allt gjorde vi själva med enbart stöd av två lärare. Sedan kom det strösta steget, vi skulle tillbringa två veckor i Mexico helt på egen hand. Jag lärde mig så mycket genom den resan och på ett sätt tror jag att den gjorde mig lite förberedd på att åka som au pair till USA. Jag hade klarat av något såhär stort och det gav mig självförtoende. Vi möttes av motgångar under hela vårt projekt men vi gav aldrig upp, och vi lyckades nå vårt mål.
Resan till Mexico gav mig så mycket på så många olika sätt och detta är något som jag är väldigt stolt över.Vårterminen led mot sitt slut. I maj fick jag kontakt med min värdfamilj och i slutet av maj bestämde jag mig för att säga ja. Det var ett svårt och stort beslut men jag gick på min magkänsla.

Juni kom och studentveckan började. Eller vi började tidigt och hade två studentveckor. Dessa två veckor var bland de roligaste veckorna jag varit med om. Alla njöt verkligen och tog vara av tiden som vi fick vara tillsammans, det var kul att gå till skolan och varje kväll träffades klassen och gjorde något tillsammans. Så kul!
Den 30 maj var det dags för bal. Något som man alltid drömt om. Och det var verkligen lyxigt att få ta på sig en vacker klänning och få håret och sminket fixat. Den kvällen blev mycket lyckad!Den 5 juni, var den stora dagen. Dagen som man visste skulle komma men inte att den skulle komma så fort. Studenten! Vi hade perfekt väder och dagen bestod av så mycket glädje, även om det på ett sätt var lite vemodigt. Man var tvungen, vare sig man ville det eller inte, att ta steget ut i vuxenvärlden, och det var lite skrämmande. Men det tänte man inte ritkigt på den dagen. Det var en sådan härlig dag! Blandade känslor att säga hej då till klassen. Men annars bestod dagen mest utav glädje Hela klassen delade på ett flak och låtar som Amy Diamonds "Thank you", kommer alltid att påminna mig om studenten.
Underbar dag!Den 7 juni begav sig jag och mina fem absolut närmaste vänner till Bulgarien. Bara att boka var ren lycka för mig. Att få alla oss på en resa tillsammans var en dröm, en dröm som jag trodde skulle få stanna vid just det, en dröm. Men icke, den blev verklighet. Veckan spenderades till att njuta av varandras sällskap innan vi alla skulle bege oss till olika ställen av världen. Sol, bad, äventyr och promenader längs stranden då vi pratade om framtiden. En underbar resa som jag är så glad över att den blev av, att den gick att genomföra. Med mina fem älskade vänner!Sommaren
spenderades till stor del av att jobba. Det blev mycket jobb och hela tiden gick jag och dagdrömde och tänkte på USA. Dagen kom då jag fyllde 19 år. Lyckan var stor då ett brev från min värdfamilj kom till min födelsedag. Tanken att jag skulle spendera nästa födelsedag i USA kändes spännande.

I augusti begav sig jag och min syster på en två dagars minisemester. Vi bodde på vandrarhem och solade och badade och bara njöt av att umgås. Jag och min syster!Avresedatumet kom allt närmare och närmare och paniken för packningen kom.
Jag hade avskedsfest för mina vänner och att se alla som kom värmde verkligen i hjärtat och gjorde mig så glad!
Farvälen kom alllt oftare nu men jag och mina vänner sköt på det ända tills det inte gick längre. Det var sorgliga farväl.

Sista helgen hemma spenderade jag med min familj. Det var festival i stan så det var mycket liv och rörelse vilket var riktigt kul. Vi var nere på stan och tittade på allt som hände och träffade folk. Mysigt!

Den 25 augusti sa jag farväl till min säng, mitt rum, mitt hus och min stad. På Arlanda sa jag hej då till min älskade familj och steg på planet och lämande Sverige.

Mitt äventyr som au pair i USA hade börjat!


Detta var de största händelserna som hände i mit liv år 2008. Jag tar USA som ett, även om det är en jättestor sak som har hänt mig och innehåller många olika saker och upplevelser.
Jag kan inte förstå att jag har varit med om allt detta på ett och samma år.
År 2008.
Från att ha gått i skolan har jag nu ingen skola att gå till.
Från att ha varit i Sverige är jag nu i USA.
Under detta år har jag besökt tre länder och fått vara med om hur många nya upplevelser som helst, träffat nya härliga människor, lärt mig många nya saker osv.

Detta år har nog varit ett av de bästa åren i mitt liv. Även om jag har fått vara med om mycket jobbiga saker (säga hej då till nära och kära etc) så har detta året varit ett utav dem bästa åren i mitt liv!

Jag kan inte annat än att le när jag tänker tillbaka på detta. Jag känner mig så lyckligt lottad!
Tack alla som gjorde detta år så lyckat. Tack!

Gott nytt år!!

Nyår?

Vad ska man göra på nyår? Vart ska man vara? Med vilka?

Varför måste man känna att allt ska bli så bra på nyår hela tiden, att det ska bli den bästa kvällen osv...

Varför har man så stor press? Pressen känns ännu större nu när man är här i USA. Det känns som att alla förväntar sig att man ska göra något storlsaget...

Här sitter jag

Klockan är sju och jag sitter här. Känns skönt, för annars brukar klockan vara halv nio. Så nu känns det som att jag har massa med tid. Ska slappa och fixa lite. Sedan ska jag hämta glass och se på tv. Skönt!

Den här veckan blir det ganska mycket jobb. Jag jobbar både nyårsafton och nyårsdagen.

Tiden bara springer iväg. Snart blir det ett nytt år!

God kväll!


Juldagen

Kvart i sex vaknar jag och två minuter senare kommer den äldsta tjejen upp i mitten rum och ropar: "It's Christmas Mathilda". Slänger på mig en tröja och går ner till de andra.
Börjar med att titta i min julstrumpa där jag finner godis, en apelsin och en julklapp. Öppnar det och det är krossad polkagris som jag kan ha på min glass. Perfekt, då slipper jag stå och krossa varje gång.


Sedan delas alla julklappar under granen ut. Jag får en hel del och känner mig väldigt bortskämd. Tittar på när barnen öppnar sina julklappar. Vilken glädje, det var så kul att se. Mina värdföräldrar blev glada för sina julklappar och min värdmamma fick tårar i ögonen när hon läste kortet jag hade skrivit.

Öppnade mina julklappar och från min värdfamilj fick jag bland annat en bärbar kareokemaskin, en pyamas, joggingbyxor, tofflor, en julgranskula som spelar High School musical musik, en amerikansk kokbok, ett handgjort halsband av den äldsta tjejen, och filmen "27 dresses".
Av min familj fick jag bland annat godis, choklad, pyamas, pengar till en Ipod, böcker, en personlig almanacka, smycken, en film med filmer från när jag var liten, plånbok, en lapp där det stod att vi ska se ishockey i NYC när min familj kommer m.m.
Var verkligen jägttenöjd med alla mina julklappar.
Det roliga var att jag gav en Mamma Mia film till min värdmamma, tyckte det var en perfekt present. Det komiska var att jag fick en Mamma Mia film från henne också plus att jag fick en från min familj. Haha! Så nu har vi tre stycken i detta hus.

Efter att alla julklappar var öppnade åt vi en mycket god frukost, våfflor och frukt. Så gott!Gjorde iordning mig och vi begav oss till kyrkan. Första gången jag var på en katolsk gudstjänst så det var spännande. Barnen skötte sig riktigt bra. Den minsta klappade händerna varje gång en psalm var slut. Gulligt!
Efter kyrkan åkte vi hem men möttes av en garagedörr som inte gick att få upp. Vi hade strömavbrott. Fick lite panik eftersom alla skulle komma hem till oss på julmiddag.
Vi åkte till ett diner och åt lite. När vi kom hem hade vi sådan tur att strömmen hade kommit tillbaka. Vilken glädje! Gick upp och ringde familjen på skype och pratade med dem. Sedna gjorde jag iordning mig och gick ner.
Släkten kom och vi umgicks och åt lite dip. Min värdmormor tittade på julklapparna jag hade gjort och efter det kunde hon inte sluta berömma mig. Hon visade min värdmorfar och min värdmammas syster och de berömde mig med. Men min värdmormor var verkligen "värst". Det gjorde verkligen mig jätteglad att det tyckte så mycket om mina julklappar men det var lite pinsamt också, speciellt när de började applådera för mig, för att jag hade gjort de finaste julklapparna.
De sa att det verkligen märktes att jag hade lagt ner tid och hjärta på dem.

Vi åt en god julmiddag bestående av skinka, potatismos, gröna bönor, sallad osv. Mycket gott!
Efter det var det julklappsutdelning igen. Mina julklappar från Sverige uppskattades och jag fick två snygga tröjor.
Sedan var det dags för efterrätt, cheesecake och pumpapaj.

Vid halv åtta skulle jag åka iväg till Sarah. Min värdmammas syster hade redan åkt hem så jag tackade och sa hej då till mina värdmorföräldrar och till min värdpappa som då säger att de har satt in pengar på mitt konto. Blev glad men sa att de inte behövde men de ville göra det för mig. Så jag tackade och tog emot. Min värdpappa sa att de verkligen uppskattade att jag lagade svensk julmat och allt. Blev verkligen glad! Han sa att det inte var sista gången jag lagade svensk mat.
Sedan gick jag för att tacka min värdmamma. Hon sa att hon verkligen uppskattade alla julklappar som jag gett och att hon tyckte att julkorten till varje barn var såå fina och att det betydde så mycket. Hon tyckte att allt var så fint att hon började gråta när hon tackade mig. Då gjorde jag nästan det också, blev så rörd.

Mina julklappar var verkligen uppskattade, det fick jag verkligen veta och det gjorde mig så glad. Det är verkligen mycket roligare att ge!

Louise kom och hämtade mig och vi åkte hem till Sarah som fyllde år. Tillsammans med Trine, hennes värdfamiljs andra barnvakt och pojkvän, hennes värdfamilj och lite släktingar sjöng vi för Sarah, först på engelska och sen sjöng vi på svenska. Efter det var det paketöppning. Vår present, ett Mc Donalds leksaksset, var verkligen perfekt!
Efter det hade vi julklappsutdelning. Blev verkligen glad över mina julklappar som jag fick av Louise, Sarah och Trine. Sedan åt vi tårta och tog lite kort. Kul! Efter det begav vi oss hemåt. 

Detta var verkligen en lyckad dag! En perfekt jul i USA.
En jul som jag alltid kommer att minnas.


Alla mina julklappar!

Julafton

Dagen började med att jag hade ställt klockan på halv sju. Gick upp och ringde till farmor där hela släkten var. Eller som pappa uttryckte det: "Alla utom du".
Det var i alla fall kul att parata med dem.

Gick och lade mig igen men gick upp halv nio. Åt frukost och sedan öppnade jag mina julklappar under granen. I paketen fann jag pengar och godis från mormor och morfar. Vykort och pengar från farfar och av familjen fick jag en t-shirt som det stod "I believe in Santa" på och dvd:n "Kalles jul". Ringde familjen på Skype. Pratade med alla i familjen samtidigt som de tittade på Kalle Anka.
Efter att ha pratat med dem åkte jag för att se ifall affären kunde fixa en present som jag hade köpt till min värdpappa. Tre personer försökte men det gick inte. Så trots att jag lagt in bilder och allt på den så gick den inte att få igång. De sa att jag fick byta till en ny. Men tror ni jag har tur? Det fanns inga fler. Ledsen och nära till tårar åkte jag för att desperatshoppa en julklapp till min värdpappa. Hittade i alla fall en ny julklapp.


Mina julklappar på julaftonsmorgonen

Åkte hem och ringde familjen på Skype igen. Då hade min mormor, morfar och morbror kommit. När jag såg dem fick jag en klump i halsen. Jag har inte sett dem eller hört deras röster på fyra månader. Det var i alla fall kul att prata med dem.
Sa hej då, det var dags för dem att öppna sina julklappar. För mig var det dags att börja laga lite julmat. Svensk julmat!

Köttbullar, prinskorv och Janssons frestelse skulle det bli.
Började med Jansson, när jag stod där och skalade potatis kom jag på att jag aldrig tidigare har gjort Jansson förut. Så detta skulle bli spännande. När den var inne i ugnen satte jag igång med att göra köttbullarna. Hemmagjorda ska det vara. Det gick bra men tog en väldans lång tid.
När jag var klar med matlagningen gick jag upp för att ringa min kära familj igen. Julklapparna var öppnade och de uppskattade dem. Min syster grät två gånger, så det måste betyda att mina julklappar var lyckade. Den presenten som jag var mest stolt över till min syster var en björn som jag hade gjort på Build a bear. Jag hade valt nallen, stoppat den med ull, stoppat in ett hjärta som jag först hade värmt i mina händer, lagt mot mitt huvud och önskat en önskan. Sedan hade jag valt kläder och gett den ett namn. Det hela hade Louise dokumenterat och med bilderna gjorde jag ett fotokollage. Nallen, som jag kramat och gjort, ska min syster ha att krama när hon saknar mig så kanske jag inte känns lika långt borta. Den presenten var jag väldigt stolt över för den var verkligen gjord med hjärtat.
Precis när vi skulle säga hej då på skypen så utbrister alla ut i sång och sjunger "We wish you a merry christmas". Det var ju så att man blev tårögd.Gick ner i köket och gjorde prinskorv, dvs jag delade vanliga korvar i mitten. Sedan var det dags att äta. Jansson smakade precis som det skulle. Det var så gott och jag kände mig ganska stolt över mig själv. Barnen åt också av maten och mina värdföräldrar tyckte att det var jättegott.Efter att ha ätit gick jag upp och slog in lite julklappar. Det är jättekul att slå in julklappar men samtidigt lite vemodigt för det betyder att julen närmar sig sitt slut...
Gick ner och satte mig vi brasan som de hade tänt för min skull. Jag hade på morgonen frågat om vi kunde ha det för jag tycker att det är så mysigt! Och det är det verkligen! Till sprakandet från brasan såg jag en klassisk julfilm tillsammans med mina värdföräldrar " A christmas carol". Den var faktiskt bra!
Under filmens gång lade vi julklapparna under granen och min värdmamma stoppade saker i julstrumporna. Det blev hur mycket julklappar som helst under granen.Förväntansfulla gick vi och lade oss.
Denna dag blev riktigt bra. Den var inte så jobbig som jag trodde att den skulle vara. Det var mycket jobbigare veckan innan.
Detta blev en mycket lyckad julafton här i USA.

Städ och sömn

Jag har precis plockat iordning mina julklappar och städat lite på mitt rum. Har äntligen fått hyfsat ordning i garderoben, alla mina julklappar till alla har legat där.

Det har hänt mycket de senaste dagarna och jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen. Men jag är så trött att jag faktiskt tänkte krypa till sängs ganska snart.
Så ni som väntar på att få höra hur det var att fira jul i USA får vänta tills imorgon.

God natt!

Merry Christmas

A Merry Christmas to you!

Nu är det jul här i USA. Strax innan sex blev jag väckt av barnen. Och sen började paketöppningen. Jag är såå nöjd med mina julklappar! Berättar mer senare. Jag har hunnit med paketöppning, kyrka, strömavbrott och mat på diner sedan jag vaknade.

Nu ska jag kolla lite på mina julklappar. Snart kommer släkten. Det ska bli trevligt!
Och ikväll ska jag hem till Sarah och fira hennes 20 årsdag och träffa Trine och Louise och ha lite julklappsbyte. Trevligt det också!

Merry Christmas!

God Jul!

Till er alla:

En riktigt God Jul!


Dan före dopparedan

Nu är det tidig julaftonsmorgon i Sverige. Det känns konstigt! Men jag mår ändå bättre än vad jag trodde att jag skulle göra. Man får göra det bästa av situationen helt enkelt.

Imorgon blir det en hel del att stå i, laga mat, fixa de sista julklapparna (alla är köpta men ska fixas lite). Inte varje dag man fixar det sista med julklapparna på självaste julafton!

Lade precis fram några paket under granen som jag ska öppna imorgon. Det ser så mysigt ut! Det är stämning och det känns absolut som att något händer imorgon. Men är det verkligen julafton?! Konstig känsla men jag ser fram emot dagen imorgon. Julafton!

God Jul!


Julstämning

Kameran är köpt! Det är första gången jag har köpt en sådan stor sak, jag tycker det är ganska stort, på sådan kort tid. Men denna blir nog bra. Det blev en Canon. Min älskade vän Anna, som jag igår sa till min värdmamma att jag gärna skulle vilja ha vid min sida när jag ska köpa ny kamera, hade på morgonen när jag vaknade skickat ett mejl med saker som en kamera borde ha osv. Och det är jag enormt tacksam för. Denna kamera hade dessutom allt det. Tack Anna! Utan den hjälpen hade jag inte vetat någonting, inte ha något att gå på.

Nu är julgranen tänd, julmusik spelas, alla julklappar är framplockade tillsammans med inslagspapper m.m.
Nu är det julklappsinslagning som gäller. Ska bli riktigt mysigt!

Upprörd och förstörd

Dagen började med att jag åkte ut och julshoppade i snöovädret. Det var läskigt att köra, det var så halt. Men jag körde, precis som alla andra bilar, hur sakta som helst.
Efter fyra timmars shopping hade jag prickat av min lista och ALLA julklappar var köpta. Det kändes så bra och nöjd åkte jag hem. Jag bestämde mig för att baka några fina julkakor innan jag skulle sätta mig vid granen i mitt rum, lyssna på jumusik, äta skumtomtar och slå in alla julklappar. Så mysigt!
Kakorna tog lite längre tid än beräknat att göra, men jag tänkte att jag ändå skulle hinna fixa alla julklappar. Kakorna blev klara och fina och jag sprang bara upp för att hämta min kamera så jag kunde ta några kort innan jag skulle börja med julklappsinslagningen. Sätter på kameran och det jag möts av är en skärm som inte ser ut som den borde.
Den är förstörd. Och med det menas, det går inte att fixa. Eller, det går att fixa men det är billigare att köpa en ny kamera.

Jag blev så ledsen. Varför skulle det hända? Och framförallt, varför skulle det hända NU? Nu, precis innan jul och allt då jag verkligen behöver en kamera. Jag är verkligen jätteledsen över detta.
Dagen som började så bra, och jag såg verkligen fram emot julklappsinslagningen. Efter det med kameran kände jag inget sug alls.
Så jag som var så nöjd över att jag var klar med julklappsshoppingen måste nu ofrilligt åka iväg igen imorgon och köpa en ofrivillig julklapp till mig själv, en ny kamera. Visst, jag har tänkt att jag skulle vilja ha en ny kamera med bättre blixt eller vad man ska säga, men nu måste jag ju nästan panikköpa än och det känns inte alls bra. Men jag måste verkligen ha en kamera nu.

Usch usch, inget bra slut på denna dagen. Mår inget vidare just nu. Var ju så glad innan min himlans kamera skulle gå sönder.

Ska sova nu och imorgon får jag hoppas att jag fått ny energi så jag kan leta kamera. Ni vet när man stressat runt för att hitta alla julklappar? Vilket lugn som infinner sig när man är klar. Så kände jag idag, jag var så nöjd och stolt. Men nu kom den här jobbiga känslan tillbaka när man måste hitta en julklapp till nån, nu är det en kamera till mig. Usch!
Inget kul alls. Allt känns bara så himla jobbigt nu!

God natt!

The Holiday

Just nu jobbar jag.

Barnen sover och jag ser på "The Holiday". Mycket mysigt! Man mår bara så bra när man ser den.

Idag har det varit skridskoåkning och julshopping. Mycket trevlig dag!

Brasa och snöfall

Ikväll tände vi brasan. Det var så mysigt!
Gjorde hemmagjord pizza på kvällen. Gjorde fyra olika sorter. De blev jättegoda!

Lite senare på kvällen släckte vi ner i rummet. Jag satte mig vid brasan och myste med killen. Sedan med lilltjejen. Mysigt!
Efter det tände min värdmamma utebelysningen så att vi kunde se snön falla till marken. Så där satt jag och kände värmen från brasan, hörde den spraka och såg snön falla till marken. Jag bara njöt!
Jag kan inte beskriva hur fint det var! Jag blev helt förälskad, satt där hur länge som helst.

God kväll!


5 days to Christmas Eve
6 days to Christmas Day


Let it snow

Snöstormen som alla har pratat om är här. Skolorna stängde tidigare och jaa, snöar gör det i alla fall. Men jag skulle inte kalla det snöstorm. Men trots det blir jag nog hemma här ikväll. Vi har hyrt film så jag klarar mig nog. Var och köpte ved idag också så vi kan tända en brasa. Mysigt!Såhär ser det ut just nu när jag tittar ut genom mitt fönster. Är ledsen över att jag intge kunde fånga snöflingorna på bild för det snöar så fint. Mycket snöar det, men det är fin snö!

Ha en trevlig kväll allihopa!Effektiv

Igår var jag väldigt efektiv och det resulterade i att jag fick en mängd julklappar klara. Kul och det kändes bra!
Nu när jag skrev en lista såg jag att jag hade en hel del kvar men om jag fortsätter att vara effektiv kommer dessa saker att gå väldigt snabbt. Så det känns bra!

Nu ska jag njuta av julen också. Kan fortfarande inte förstå att det är jul nästa vecka!

Imorgon ska det komma en hel del snö! Mysigt!


6 days to Christmas Eve
7 days to Christmas DayChristmas time

Snow falls outside as I drive and I'm coming home real soon.
What a joy it will be to see you and my family. I know I will be there real late,
I don't mind, you don't mind as long as christmas time is here.
Soon I will be on my way, to my love, to my home, to spend the best time of the year.
I'm coming home to spend the best time of the year!


Jul för mig är att ta vara på alla traditioner.
Jul för mig är att njuta av allt som har med julen att göra.
Jul för mig är att spendera tid med mina nära och kära.

I år kommer inget att bli som vanligt. Inget kommer att bli som det brukar. För mig handlar julen om traditioner och om min familj och mina nära och kära. Och just den här julen kommer inget vara som det brukar, inget som jag är van vid.

Med en vecka kvar till jul är det mycket tankar och känslor. Jag har ingen direkt hemlängtan men saknaden efter min familj och att få tillbringa julen med dem är väldigt väldigt stor.

Jag tänker på hur jag och min familj klär granen den 23:e medan mamma gör iordning julskinkan. När granen är klädd tar vi en sväng ner till stan, inte för att desperat köpa julklappar utan bara för att gå runt och njuta. När vi kommer hem slår vi in några julklappar och lackar dem. När de är klara slår vi på tv:n och tittar på Bingolottos julspecial och till det äter vi skinksmörgås och lite julmat. Så underbart och stämning på hög nivå för trots att vi är lite äldre så ligger det en spänning över det hela för alla vet vad som komma skall: Julafton! Går och lägger oss med julstrumpan vid fotändan.

På julaftonsmorgonen vaknar jag och min syster tidigt. Den som vaknar först väcker den andra (oskriven regel). Vi tar med oss våra julstrumpor och går tillsammans ner och väcker våra föräldrar. Öppnar våra julklappar från julstrumporna och går sedan ut i vardagsrummet där vår gran står så grön och grann i stugan. Där ligger även ett par julklappar som vi öppnar. Äter julgröt till frukost. Efter det gör vi iordning oss och åker iväg till Farmor där släkten på pappas sida träffas. Vi äter och öppnar några julklappar och bara umgås.
Åker hem, klockan slår tre och det är dags för Kalle Anka. Mina favoriter är tomtens julverkstad och husvagnsemestern. Efter det kommer min mormor, morfar och morbror eller vi åker till dem. Vi äter världens godaste julbord. Sitter länge, äter och njuter. Dukar bort och jag och min syster (även de andra också tror jag) känner hur spänningen stiger. Det är snart dags för julklappsöppning. Jag och min syster tar på oss tomteluvorna och delar ut alla julklapparna. Vi är bortskämda, så det blir en hel del. Varje år säger dem att de ska skära ned, men jag och min syster märker aldrig någon skillnad. Sedan sitter vi som i en ring och går runt runt och tittar när varje person får öppna ett paket i taget. Det är så kul att se vad alla får och få se personens min när de öppnar ett paket från en själv.
Efter ett par timmars julklappsöppning fikar vi och sedan lider julafton mot sitt slut.
Så ser min julafton ut!

Åhh, vad jag kommer att sakna detta. I år har jag nog köpt mer julklappar till min familj än vad jag brukar göra tror jag. Och jag skulle så gärna vilja vara där och se min familjs reaktioner när de öpnnar dem.
Jag kommer att sakna att sitta och äta skinkmacka framför Bingolotto efter att ha klätt granen.
Jag kommer att sakna hela JULAFTON och allt vad det innebär!
Jag kommer att sakna att vara med min familj och mina nära och kära. Men mest av allt kommer jag nog att sakna min syster Josefin. Vi har alltid haft varandra. Vi har alltid flyttat tomtarna i vår kalender tillsammans och räknat ner till julafton. Vi har klätt granen tillsammans, delat ut julklappar osv. Svårt att förklara men det känns som att vi två verkligen varit sida vid sida varje jul. Vi har ju dessutom varit de enda barnen på kvällarna. Jag kommer att sakna det så mycket.

Jag saknar även allt det som har med innan julen att göra. Som att julshoppa i stan, själv eller med min syster och min familj. Att gå med min syster en lördag på stan, titta efter julklappar till mamma och pappa, få idétorka och sätta oss och både äta och fika för att få energi och ideér tillbaka. Den heldagen på stan saknar jag. Att se adventsljusstakarna i allas fönster, all bakning som lussekatter och pepparkakor. ALL MAT, skinksmörgås, hemmagjorda köttbullar, prinskorv, janssons frestelse, glögg m.m.

I år får jag däremot fira den 25:e. Jag har fyra barn som får all uppmärksamhet istället. Trots att jag känner mig bortskämd varje år när det gäller julklappar så kan jag efter att ha kollat mina julklappar som min familj skickat erkänna att jag även detta år känner mig ganska bortskämd. (Plus, det är inte alla som får julklappar från två familjer).
Jag kommer inte att få äta någon svensk julmat. Skinka äter de här i alla fall. Däremot kommer jag att få vara med om hur man firar en amerikansk jul. Jag får chansen att göra det. Jag har också en familj här som bryr sig om mig och som jag kommer att få fira jul med och det gör att jag känner mig lyckligt lottad. Jag har även köpt en massa julklappar till dem och det ska bli kul att få se deras reaktioner.

Det känns overkligt att julafton är om en vecka. Men det känns ännu overkligare att jag inte kommer att fira den som jag brukar. Det är en känsla som inte går att beskriva. Det känns konstigt. På något sätt skulle jag vilja fira julafton hemma i Sverige som jag brukar, men utan att åka härifrån. Ja som sagt, det går inte riktigt att förklara. Jag skulle vilja vara på två ställen samtidigt. Men samtidigt känner jag mig så lyckligt lottad som får fira jul med denna värdfamilj. En familj där jag känner mig som en i familjen.
Känner jag min värdfamilj rätt så kommer de inte låta den 24:e gå obemärkt förbi. Och det känns bra!
Men ändå är det jobbigt och saknaden är stor och jag tror att det bästa är att tillåta den att vara det. Men att samtidigt njuta av tiden här. Som jag sa så är det ju bara en vecka kvar.
När jag tänker på det så tror jag att det här kommer att göra mig så mycket starkare, att klara av att vara ifrån de jag älskar mest under en tid som jag älskar mest.

So Merry Christmas to You. From my heart I love you.
A merry chistmas to you.
I'm coming home to spend the best time of the year.

Favorit i Repris?

Det ska komma snö och fruset regn nu i natt, något liknande som isstormen.
Men jag hoppas verkligen att denna blir snällare!

Förövrigt så var isstormen som kom i fredags den värsta sedan 1987.

Skola och julklappsbyte

Så idag på morgonen begav mig till till skolan. Var nervös. Men den började bra för jag hittade, skriv in mig och gick till klassrummet. Läraren kom och mötte upp mig. Satte mig och väntade medan barnen kom in, sedan lyssnade vi när de hade lite information i högtalaren och sen ställde sig alla upp (jag med), höll handen på hjärtat och sa The Pledge of Allegiance. Hittar inte det svenska ordet.
Efter det presenterade läraren mig och alla var imponerade över att jag kom från Sverige. När hon sa vad jag hette sa en kille att han sett filmen "Matilda". Han trodde vi hade en koppling. Kul!
Berättade om Sverige och om Lucia. Barnen fick ställa frågor och det blev en hel del, alltifrån hur många sporter vi har i Sverige, vad vi lär oss i skolan, om vi kan se när det är så mörkt i Sverige, vad jag saknar mest osv. Riktigt kul! Efter det bakade det något som liknade lussekatter och jag gick runt och fick höra vad barnen gjort i helgen och så hjälpte jag dem lite med de uppgifter de jobbade med. Det var riktigt kul!

Jobbdagen har gått bra. Jag var med de två minsta och åt lunch och gick och tittade i en leksaksaffär. Åkte sedan och handlade själv, vilket var riktigt skönt!
Den minsta har varit så rolig idag så jag har inte kunnat sluta skratta!

Efter att jag hade slutat jobba åkte jag och träffade Trine och vi åkte till au pair mötet. Där åt vi och sen var det julklappsbyte. Alla fick en present och sen kunde man stjäla av varandra. Kul! Jag är förvånad över hur fina julklappar alla hade köpt. Jag tog ett presentkort på Starbucks först men det blev jag av med. Till slut fick jag ett hudvårdskit. Fint! Så jag gick nöjd därifrån!

Nästa vecka är det jul, nästa vecka!! Kan ni fatta det?
Det kan inte jag.

Wish me luck

Imorgon, måndag morgon, ska jag bege mig till lågstadieskolan för att berätta om Sverige, hur vi firar jul osv. Luciasakerna är nedpackade likaså boken om Sverige.

Jag börjar bli nervös. Även om det ska bli kul!


Julbrunch på klubben

Idag var det julbrunch på klubben Vi klädde upp oss och åkte dit. Alla var så fina!
Kom till klubben vid tolv. Det var så fint, och omgivningen utomhus var så vacker. Som min värdmamma sa " vi har kommit till winter wonderland." Och ja, det kändes verkligen som det. Så vackert!

Hade det varit julbrunch hemma i Sverige hade jag vetat direkt vad de skulle servera: Julmat. Men här var det en massa annat. Här serverades det alltifrån omelett, bacon, pizza, pommes, våfflor, scrambled eggs, frukt och grönsaker. Och så fanns det ett stort buffebord med efterrätter. Jättegott! Satt och åt och för några minuter satt hela familjen ner samtidigt och åt. Trevligt! Hälsade och pratade även med lite människor vilket var kul!
När de säger i mikrofonen att de har sett Tomten landa på golfbanan och att han snart kommer att vara här så kände jag mig som ett barn igen. Haha! Alla barn blev exalterade och kunde inte sitta still. Tomten kom och delade ut julklappar. Jag höll i den minsta och hon visste nog inte riktigt vad hon skulle säga eller tycka. Sött!

Efter julklappsöppningen tog vi lite kort och sen begav vi oss hemåt.
En mycket rolig och mysig julbrunch!
Lucia

Det har varit en underbar dag idag!

Jobbade idag. På morgonen bakade jag och den äldsta tjejen lussekatter. De blev goda men smakade tyvärr inte så mycket saffran. Men men , det var lussekatter och kul och stämning var det!
Den äldsta tog på sig luciakrona, så fin blev hon. Satte glitter på den minsta och man kunde inte sluta le när man såg henne. Hon vara bara för söt! Min värdmamma utbrast ett högt "Åhh" när hon kom hem och såg henne. När den näst äldsta kom hem sprang hon och bytte om och hon fick glitter i håret och ett ljus i handen. Tillsammans gjorde vi en stjärngossestrut. Inte jättelyckad men en hatt blev det. Killen tog, till min förvåning, på sig den. Hade aldrig kunnat drömma om att alla fyra skulle ha sina saker på sig samtidigt, om ens alls. De hade till och med på sig det så länge att vi kunde ta lite bilder framför julgranen. Så kul! När det var klart slängde killen av sig struten, men han hade kvar pinnen med stjärnan på och de andra gick runt med sina saker på sig. Man blev verkligen glad över att se dem. De tyckte det var kul också vilket gjorde det ännu roligare.
Blev ensam med alla fyra, lade den minsta för nap och sen målade jag tillsammans med de andra. Vi målade bilar, lucia, snögubbar m.m. Så mysigt!När min värdmamma kom hem kom barnens mormor och morfar och då gick jag, värdmamman och de tre äldsta barnen ut på en promenad. Det var kallt men riktigt fint ute! Tog lite bilder.

 

På kvällen var jag och åt middag med Louise. Alltid lika trevligt!

En perfekt Lucia här idag. Kunde inte ha önskat mig mera.
En underbar dag!

Ice storm bilder

Detta såg jag från mitt fönster när jag tittade ut på morgonen efter icestormen.

(Klicka på bilderna för att göra dem större)Det är inte buskar på marken, utan det är delar från trädet.Tillbaka

Efter att ha tillbringat ca 9 timmar hos min värdmammas syster med som mest 10 barn på en och samma gång så är vi tillbaka hemma i huset igen. Vid fem var min värdmamma hemma för att hämta övernattningsgrejer till hotellet som vi hade reserverat. Men när hon höll på att packa kom strömmen tillbaka. Så hon beställde pizza, kom tillbaka och vi åt pizza och åt tårta och firade min värdpappa som fyllde år. Trots en enorm trötthet var det trevligt!
När vi skulle åka sa min värdmormor att min värdmamma skulle bädda ner mig när hon kom hem. Jag kunde nog inte dölja min trötthet längre.

Så nu ligger jag här i min säng. Fick paket från Sverige idag med mina julkappar. Lycka! Så nu har jag packat upp dem och ligger och lyssnar på julmusik och äter skumtomtar. Men nu ska jag sova.

Det känns att jag har varit vaken sedan klockan fyra i natt. Varför var jag det då? Jo, jag tror jag vaknade precis när strömmen gick. För då började min telefon blinka och brandlarmet började pipa. Det pep var 15:e sekund, och en sekund efter pipet från brandlarmet i mitt rum så pep brandlarmet som fanns utanför min dörr. Jaa, ni kan ju tänka er. Sedan hörde jag en massa grenar som brast och åkte till marken. Det lät rejält och gjorde mig rädd. Vissa granar åkte även och landade på mitt tak. Försökte tända lampan, men insåg att vi inte hade någon el. Tittade ut igenom fönstret och såg bara vitt på marken och is på träden. Försökte sova, men det var svårt. Provade med öronproppar m.m. Vid kvart i sju tror jag att jag lyckades somna, men vid kvart över sju kommer de två äldsta barnen in och säger att vi inte har någon ström. Och så tillägger de att mitt brandlarm piper. Nehe, som att jag inte märkt det?! Haha, de är för söta, men just då var jag bara såå trött. Så då var det bara att försöka somna igen, med brandlarmet pipande, vilket inte gick. Och jaa, resten vet ni!

Men nu är jag tillbaka och det ska bli otroligt skönt att krypa ner i sin säng och sova!

God natt!

Icestorm in Albany

Tankte bara uppdatera lite snabbt harifran.
Sitter hemma hos min vardmammas syster.

Jag har varit vaken sedan fyra imorse, hort trad som brister, ett brandlarm som piper och nar jag precis somnade kom barnen in i mitt rum. Halv nio kom min vardmamma och ville ha hjalp med att halla upp garage dorren. Vi hade ingen el sa jag slangde pa mig klader och vi akte till hennes syster. Och dar ar vi an. Vi skulle aka och kopa frukost pa vagen och det tog sin lilla tid. Manga affarer var stangda och den enda Doukin dounats som var appet hade ko anda ut till vagen. Vi har ingen el pga av att det har varit ett snoovader med mycket is som gjort att ledningar och trad rasat. Isen var helt enkelt varit for tung for ledningarna och traden. Alla skolor ar installda idag.
Jag hade tankt duscha pa morgonen, men det enda jag hann gora var att slanga pa mig klader. Sa vidare frasch kanner jag mig inte :P
Vissa har sagt att elen inte kommer att komma tillbaka forran imorgon, sa vi ska vanta ett par timmar till annars tar vi in pa hotell. Men det ar visst flera som tanker samma sak, for manga hotell ar redan fullbokade. Och det ar ovanligt har i Albany.

Ett litet aventyr. Det ar livat har med en hel mangd barn. Men det borjar kannas att jag inte fick en god natts somn.

Uppdaterar mera senare om jag far tillgang till en dator.

Jul i New York City

I lördags bar det iväg. Vi åkte med buss från Albany klockan sju på morgonen. Resan gick bra och när vi närmade oss NYC ser jag ett stort blått hus och utbrister IKEA! Dit ska jag ta mig inom den närmaste framtiden!

Louise och jag gick direkt till Madame Taussaud's, vax museumet. Där var det en lång kö och kallt. Kön rörde sig sakta framåt. Av dem framför oss i fick vi discount tickets. Så där sparade vi in fem dollar.
Betalade och sen var det dags. I det första rummet vi kom in i var det ett fint party och där mötte vi Jennifer Aniston, Hugh Grant, Leonardo DiCaprio, Johm Travolta, Brad Pitt och Angelina Jolie mfl.

 

När vi var på väg in till nästa rum kunde man gå som i en skräckkammare. Jag och Louise bestämde oss för att gå in, bakom oss kom två kvinnor. Vi skrämde upp varandra. Plötsligt ser vi två vaxdockor och jag är säker på att en av dem är riktigt, pekar på den ena och säger "He's real". Ändå blev jag livrädd när han sprang fram emot oss. Jag bara blundade och skrek. Var jätterädda när vi gick vidare så det slutade med att vi tog första exitdörren ut trots att det stod "Employeers only".
Vi kom ut i ett ljust och vitt rum där de hade en massa historiska personer. Vi hälsade på George W Bush, Hilary Clinton och Einstein mfl. Såg en film om 11 september. Man blev tagen av den. 

I nästa rum mötte vi kändisar som Lindsay Lohan, Madonna, Paris Hilton, Jessica Simpson och George Clooney.
Efter det såg vi en 4D film, delar av Polar Expressen. Det häftiga var när det snöade på filmen och även i biosalongen.Vi gick vidare efter filmen och träffade Elvis Presley, Beatles och en massa andra sportstjärnor och musiker. Träffade Spice Girls, Britney Spears och Justin Timberlake. Tog kort tillsammans med Miley Cyrus innan vi det var slut. Köpte en liten snöglob i shopen innan vi gick ut. 

Det var riktigt kul att vara på Madame Taussaud. Men jag som har varit på Madame Taussaud i London tycker nog att den var bättre. Fast det var många roliga stjänor här och snyggt gjort. Helt klart ett ställe att besöka.

Efter detta gick vi till Svenska kyrkan. Det låg mitt i NYC på den stora gatan 5 Avenue så det var lätt att hitta.Det är inte riktigt en kyrkan, utan det ser bara ut som en byggnad men vi såg den svenska flaggan på långt håll. Det var mycket trafik och ljud utanför men precis när man kom in blev det tyst och lugnt. Riktigt häftigt och skönt!
De hade en massa böcker längs väggarna och vid borden satt folk och fikade. Gick bak till området där de hade godis och mat. Det var så kul att gå runt och se alla saker, och titta på allt man kände igen. Jag blev rörd. Det som gjorde mig mest rörd var att höra hon i kassan prata svenska. Det kändes så konstigt. Detta kunde ha varit något mysigt litet café någonstans i Sverige. Men detta var i USA, på 5th Avenue. Vi köpte på oss kakor och godis och så köpte vi leverpastejsmörgås och en kanelbulle och satte oss ner och åt. Det var så gott! Där satt vi och åt och runtomkring oss satt människor och pratade svenska, i olika dialekter. Det var häftigt!
Gick och kikade in i kapellet där någon satt och spelade "Tryggare kan ingen vara" på piano. (Det var extra kul för häromdagen när min minsta tjej inte ville sluta gråta sjöng jag den för henne och då blev hon tyst).
Riktigt nöjd och glad gick vi därifrån.Laddade gick vi till Rockfeller Center för att åka skridskor. Men när vi kom dit fick jag min stora besvikelse, kön kunde inte ha varit längre, den var hur lång som helst. Så motvilligt fick ja erkänna att det inte skulle bli något skridskoåkande.
Vi tittade på den stora granen som var där, tog kort och njöt av juldekorationer.
Efter ett stopp för att köpa varm choklad på Starbucks gick vi till Times Square och tog lite bilder. En mycket häftig plats och första gången jag var där när det var mörkt.

 


Efter det begav vi oss till Bryant Park, där bussen skulle komma. Gick runt och tittade lite där innan bussen kom och vi gick på den. Trötta somande vi ganska snabbt när bussen rullade iväg hem mot Albany.

En mycket underbar och lyckad decemberdag i New York City!

Snöoväder?

Imorgon när jag börjar jobba ska jag åka och handla. Min värdpappa sa att det troligtvis skulle komma en mängd snö på eftermiddagen så min värdmamma sa att om vi blir insnöade så skulle vi i alla fall ha mat. Så det fixar jag :)

Nu ska jag sova!
God natt!

Förfrågan

Jag hade tänkt skriva om NYC men jag är för trött för att titta igenom alla bilder. Förlåt!

Men jag kan berätta att jag fick en förfrågan idag om att gå till en amerikansk lågstadieklass och berätta om hur man firar jul i Sverige. Blev riktigt glad även om jag inte brukar hoppa högt över att tala inför folk ,än hellre på engelskan. Men jag ser detta som bara en av alla de utmaningar jag är med om här, en av alla de saker som kommer att göra att jag utvecklas och lär mig något.
Detta kommer att bli intressant!


Tidig julklapp

Idag när jag kom hem från att ha varit ute i det blåsiga vädret ber familjen mig att komma ner för att de har en present till mig. Tillsammans med de tre äldsta barnen öppnar jag presenten och ser till min absoluta glädje att det är en julstrumpa!
Den var jättefin! Alla i familjen har en egen med sitt namn på och olika motiv. Och nu har jag också en! Glädje! Den ska tillsammans med de andra hängas vid den öppna spisen.

Idag hade jag planerat att åka iväg och köpa en minijulgran att ha på mitt rum. Men igår när jag kom hem från NYC lyser det en liten julgran på golvet i mitt rum. Mina värdföräldrar hade köpt den till mig. Så snällt! En rolig liten överraskning!
Lägger upp bilder när den är färdigpyntad. Just nu har den bara några julgranskulor.

Just nu känner jag mig bara så glad!!

 

Oväntat besök

Igår när jag kom hem från NYC var jag så trött att jag somnade direkt. Tänkte att "Guud vad skönt att jag kan sova hur länge jag vill imorgon."

Så jag trodde jag drömde när jag hör min näst äldsta tjej säga: "Hi Mathilda". Men nej, hon är minsann inne i mitt rum.
Det kändes som att det var mitt i natten. Hon kröp upp i sängen och sa att hon inte kunde hitta sin syster. Jag bad henne leta hos sina föräldrar. Hon gick ner men kom upp igen och sa "Ja, hon var där." Så kröp hon upp i sängen och hon var för söt för att jag skulle kunna säga till henne att gå. Hon låg där brevid mig och pratade och ställde frågor som jag svarade halvt sovande på. Sen säger hon: " Mathilda, it's not night anymore, it's morning!". Jag lyfter huvudet och tittade på klockan och ser att den är kvart i sex. Alldeles för tidigt för mig. Helt plötsligt kommer också den äldsta upp. De ville tända lampan, men där sa jag stopp. Till slut bad jag dem att gå ner så att jag kunde få sova. Kvart över sex var klockan när jag blev ensam igen. Men det tog ett bra tag innan jag kunde somna om igen.
Varken min värdmamma eller värdpappa visste om att de hade varit i mitt rum, de hade sovit båda två. De var ändå så söta när de kom upp men jag tror precis som min värdmamma sa att det är det inte när de gör så hela tiden.

Nästa gång de gör så hoppas jag är på juldagsmorgonen!

NYC

Imorgon bär det av! Då åker Louise och jag till New York City.
Just nu är jag hemma hos Louise, vi har precis ätit och ska förbereda oss inför resan. Imorgon klockan sju bär det av.

Ser verkligen fram emot det, det ska bli så himla mysigt!Uppdaterar när jag kommer hem!

Granen står så grön och grann i stugan

I lördags åkte hela familjen med min värdmorfar till ett ställe för att välja ut vår julgran.

Vi kom dit. Det var mycket folk och det fanns et fält med både stora och små granar. Vi åkte bak på en traktor ut till granarna. Det var verkligen stämning på hög nivå, det kändes verkligen som vi gjorde något speciellt. Det enda som saknades var snö men när vi sitter bak på traktorn så kommer det ett antal snöflingor. Vad mer kunde jag önska? Vi gick runt ett bra tag och tittade och tittade. Till slut tyckte vi att vi hade hittat den perfekta granen. Då tog min värdmorfar fram sågen och sågade ner granen. Bar fram den till "vägen" och väntade på att traktorn skulle komma. När den kom lyfte vi upp den på traktorn och hoppade själva upp och åkte iväg.
När vi kom hem med vår gran fixade värdmorfarn bland annat ljuset. Den var verkligen stor.
Nu är den även klädd och den står verkligen grön och grann. Jag kan inte sluta titta på den, den är så fin. Jag är van vid att ha plastgran, då man får grenarna precis vart man vill ha dem. Men denna är perfekt även om den är en ritkig. Trodde aldrig att man kunde få det.

Så nu njuter jag och julstämningen är igång!

  
Rockin' Around The Christmas Tree

Ett paket kommer lastat....

...med julklappar!

Nu har jag precis varit och skickat iväg mitt stora paket med julklappar till Sverige. Det har varit jättekul att fixa med det, köpa, pyssla och slå in. Men i slutet blev det mest stress så det var skönt att få iväg det idag.
Ännu en lättnad var det när jag stod på postkontoret. De hade sagt att jag kunde räkna ut vad det skulle kosta på en viss hemsidan så det hade jag gjort och till min förskräckelse sett att det skulle kosta hur mycket som helst (nästan alla min pengar skulle gå åt). Så det var ganska nervös som jag lämnade över paketet och när hon sa vad det skulle kosta drog jag en suck av lättnad. Så nu känns det som att jag har tjänat pengar. Då kan jag shoppa i helgen!!

100 dagar

Igår hade jag varit här i 100 dagar. 100 dagar låter väldigt mycket fast ändå inte, men det känns som en evighet sedan jag kom hit, sedan jag stod på Arlanda och sa hej då och sedan jag var på Au pair skolan.

Tiden går verkligen fort här borta. Och den kommer knappast att sakta ner. Men jag njuter av att vara här borta och tar vara på varje dag.

Julskum

Lyckan är total!

Idag kom ett av mina värdbarn in med de alltid så uppskattade gröna paketen! Trodde det var från familjen, men icke, det var från min kära vän Martina!
I det låg ett brev och julskum, skumtomtar och chokladdoppade vaniljskum. Så gott!
Tack Martina! Sådant här betyder så mycket!

Tack!!

Jul i USA

Frågade min värdmamma idag om hur de firade jul. Och när hon hade berättat klart tycket jag att det lät mysigt och trevligt men min tanke var ändå: " Var det allt?". Ingen tomte, ingen längtan efter julklappar (de öppnar alla kl sex på morgonen), ingen julmat (de har skinka men inget annat spec, min värdmamma höll bokstavligen talat på att smälla av när hon hörde om all vår mat.

Det som känns tråkigast av allt är att jag hade föreställt mig släkten runt granen på kvällen och vi skulle tillsammans öppna våra julklappar. De skulle öppna mina osv. Det var en mysig bild jag hade framför mig, men paketen öppnas så fort barnen vaknar och that's it..

Men jag är ju här i USA nu och ska tänka att det är kul att vara med om hur andra firar jul. Så jag ska tänka så. Något som i alla fall var bra var att jag frågade idag så nu har jag gott om tid att förbereda mig. Hade varit jobbigare om det bara kom pang på.

Kommer att publisera ett längre inlägg om jul en annan dag.


Gymmet

Igår var jag och betalade på gymmet. Så nu ska jag försöka komma igång. På datan stod det när jag var där och skrev in mig, det var den 1 oktober. Igår var det den 1 december. Jag är ju bara lite seg att komma till skott.
Men nu ska jag försöka i alla fall! Känner att jag behöver komma igång!

RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se