Årets sista dag

Så sitter jag här i Sverige på årets sista dag. Sista dagen på 2009. Imorgon går vi in i 2010.

Tänkte skriva en länge sammanfattning av året när jag är tillbaka i USA. Tänk att jag har spenderat nästan hela 2009 i USA. Mycket har hänt!

Ville bara önska er ett Gott Nytt År!

Nu ska jag iväg och klippa mig och sen blir det att förbereda sig inför kvällen. Dagen har börjat mycket bra, hotellfrukost med hela familjen. Så gott! Man kan inte få en bättre start på dagen!

Hoppas ni får en härlig Nyårsafton!

Gott Nytt År!




I got a feeling, that tonight´s gonna be a good good night!



Hemlig dag

I dag går dagen i hemlighetens tecken. Klockan 12 hämtade två kompisar mig. Jag visste ingenting förutom att de skulle ta mig på en god överraskning. Det blev till ett våffelställe. Så gott och trevligt! Valde mellan mat våffla eller efterrätt men det blev en matvåffla med räkor. Gott óch det var så trevligt att bara sitta där och prata. Och prata det gjorde vi, det blev några timmar.

Nu ikväll ska jag träffa mina bästa vänner. Det enda jag vet är att jag ska vara klar kvart i sex. Om tio minuter. Vart vi ska eller vad vi ska göra vet jag inte. Men med sina bästa vänner som sällskap kan det inte bli annat än underbart!!

Jag njuter här borta! Det är så skönt att det enda problemet man vaknar till på morgonen är "Vem ska man träffa idag?!". Inte helt fel och jag njuter av varje dag. För om en vecka såhär dags är jag tillbaka i USA.
Hoppas ni har det bra!


Visum

Håller på att svara på alla frågor jag har fått under den senaste tiden men tänkte svara på en av dem frågorna nu. Nämligen den som handlar om visum.
Ni är många som har frågat varför jag måset fixa nytt visum nu när jag åker hem men redan har förlängt.

När man åker till USA så får man visum på ett år. Sen när man är i USA får man möjligheten att förlänga 6, 9 eller 12 månader. Om man gör det får man ett papper där det står att jag får vara längre i USA (6, 9 eller 12 måander). Man vistas lagligt i USA och får resa runt i landet. MEN ska man resa utanför USA så är det annorlunda. Reser jag hem under den tiden måste jag till den Amerikanska ambassaden och få ett nytt visum. Annars kommer jag inte in i USA igen, i alla fall inte lagligt om jag är där för att jobba som au pair. Detsamma gäller om jag vill resa till ett annat land utanför USA som inte är mitt hemland. Då måste jag först åka till den Amerikanska ambassaden i Sverige för att få ett nytt visum. När detta är fixat kan man resa till andra länder.

Cultural Care säger att det inte är säkert att man kommer in i USA när man lämnat landet. Det kan jag berätta först om 10 dagar men som jag vet och har hört så ska det inte vara några som helst problem. Men det återstår ju som sagt att se. 

Att få ett visum var heller inte svårt eller krångligt. Man gjorde precis som första gången och det gick utan problem.  

Hoppas ni fick svar på denna frågan nu.
Fler frågor och svar kommer lite senare!


Skype

Vem ringde inte på skype precis om inte min kära värdfamilj. Lycka!
Så kul att få prata med dem och barnen berättade glatt vad de fått av tomten.

Jag saknar dem!


Här hemma är det idag en spel och filmdag. Vi har sett "Män som hatar kvinnor" och snart ska vi se "Flickan som lekte med elden".
En mycket skön och slapp juldag och jag gillar det. Bra för att kurera sig också.

Ha en mysig dag!

Merry Christmas

Idag är det jul i USA.

Skrev precis ett mejl till min värdfamilj. Då kom saknaden över mig.
Det känns konstigt att vara hemma med sin älskade familj och vänner men ändå ha en form av hemlängtan.

Idag blir det en dag i sängen och soffan. Magen är fortfarande inte bra. Så det blir att kurera sig. Inte vad jag har lust eller tid med men min familj är hemma så jag kan ju se det som att jag umgås med dem.

Hoppas ni hade en trevlig jul och får en mysig dag även idag.

Merry Christmas!

God Jul!

Imorgon är det Julafton.

Ska bli så kul att få fira den hemma, har sett fram emot det. Men nu ligger jag här i magsjuka. Inte kul! Hoppas innerligt att jag mår mycket bättre imorgon.

Så nu är det sängen. Men jag ville bara önska er en God Jul!
Jag hoppas nï får en riktigt fin jul.

Jag vet också att många av er är au pairer och firar jul för första gången hemifrån. Det är jobbigt men ni kommer att klara det. Se det som en ny upplevelse.

En riktigt God Jul!


Jag njuter här i Sverige

Ville bara titta in och säga att jag njuter här i Sverige. Jag njuter av snön här i Sverige och att träffa all familj, släkt och vänner. Så kul och mysigt!

Har träffat vänner och idag har jag varit och träffat pappas släkt och haft julklappsspel. Det gick hett till och det var så kul!

Jag har inte haft några problem med språket sen jag kom hit men när jag skulle prata med mina småkusiner kom problemen. Jag är så van att prata med barn på engelska så att nu göra det på engelska blev det svårt. Riktigt svårt!

Fick också äta julmat. Såå gott!!

Imorgon blir det frukost på ett kafé och sen blir det julklappsshopping med syster och sen blir det att träffa vänner på kvällen.

Jag njuter av allt här men saknar min värdfamilj!

Inte längre automat

Idag var jag och hälsade på hos mormor och morfar efter tandläkaren. Hade inga hål vilket var lycka!
Var så trevligt att träffa mormor och morfar igen. När vi åkte hem skulle jag köra bilen, en bil som inte är automat. Jag satte mig och sa till min syster "jag får inte i ettan". D¨å säger hon "håll ner kopplingen". Jag tittar ner på golvet och säger "vilken koppling". Vi kom iväg i alla fall och det blev en spännande resa. Oj, vad jag saknar automat bilen. Mycket skönare och LÄTTARE!

Min syster och jag åt pizza till lunch och sen sjöng vi singstar. Oj, så kul det var! Där kommer jag att hänga mycket!

Hoppas ni får en bra helg!


HEMMA!

Nu är jag hemma!

Det känns konstigt men riktigt bra. Så kul att se ens hus och rum igen.

Dock är jag såå trött. Har baar sovit en timem så jag hr varit vaken i ca 30 timmar. Så för mig känns det fortfarande som Onsdag.

Flygresan gick bra. Såg på filmer. Sova kunde jag däremot inte göra fast jag var jättetrött. Först såg det dock ut som att min tv inte fungerade och jag tänkte att hur mycket otur kan man ha?!

Landade och kom ut från flygplatsen och vem stod där för att hämta mig? Ingen! Pappa var fast i trafik i snökaos. Jag hade ju sagt att jag ville ha snö och snö välkommnade Sverige mig med.
Tänkte ringa pappa men kom på att mina telefoner inte fungerade. Såg en telefonaoutomat och tänkte, perfekt. Men nej, inga svenska pengar hade jag. Såg att man kunde använda kort men då kom jag på att jag inte kom ihåg pappas mobilnummer utantill. När jag stod och fudnerade på vad jag skulle göra så säger dem i speakern: "Ett personligt meddelande till.." och jag visste preis vilket namn de skulle säga. Och mycket riktigt: "till Mathilda Olsson". Pappa var fast i trafiken så jag fick ta bussen in till T-centralen. Men där hittade jag inte pappa och ingen telefon hade jag. Klockan passerade tio, den tiden då jag skulle vara på ambassaden. Var trött och släpade på mina väskor. Ingen ville låna en telefon. Till slut lånade kundtjänst ut en telefon efter att jag brast ut i gråt. Tydligen är det det som krävs. Kan bli så arg. Vart är mänskligheten där man hjälper varandra.
Hittade till slut pappa och vi begav oss till Ambassaden där jag kom in och efter 1 1/2 timme kom ut igen och allt hade gått bra.
Blev en sväng i ett kallt och snöigt Gamla stan där vi åt och fikade. Sen behav vi oss hemåt och nu är jag hemma. Känns konstigt men samtidigt precis som vanligt!

Nu ska jag gå upp till affären och köpa Lösviktsgodis!!

Nu hoppas jag att han där uppe lämnar mig ifred och låter mig ha veckor, gärna månader då allt bara går som planerat. Det räcker med jobbiga situationer nu tack.

Ha det bra så hörs vi när jag får tid. Hoppas ni förstår att jag kommer att blogga lite mer sällan.



Ready for Take off

Nu beger jag mig till flygplatsen.

Nasta gang jag skriver ar jag i Sverige! Konstig kansla!

Vi hors!


A-

Mitt slutbetyg i min kurs på college. Är mycket nöjd! Det har också varit kul med kursen så det är lite tråkigt att det är över!


Good bye USA, Hej hej Sverige

Jag får så dåligt samvete när jag kollar min statistik här på bloggen.
Ni är så många som kikar in här varje dag och jag är en sådan usel bloggare just nu. Och de närmaste två veckorna kommer inte att bli bättre.
Men jag tycker att jag har en bra anledning. Imorgon åker jag nämligen hem till Sverige för att fira jul och nyår. Ska bli så kul! Jag har inte varit hemma på 16 månader, det är en väldans låång tid.

Jag är så exalterad över att få se allt igen, saker, vänner och familj. Fira svensk jul.
Men jag undrar också hur det kommer att vara att komma tillbaka till något man inte satt sin fot på på 16 månader. Jag undrar också hur det kommer att vara att åka tillbaka hit.
Dock är jag såå glad över att jag får åka hem men samtidigt komma tillbaka igen. Jag får det bästa av båda världarna.

Barnen vet att jag ska åka. 6 åringen kom glatt hem idag men så tittade hon på mig och sa med ledsen ton: "Du åker hem imorgon".

Min minsta vet också att jag åker hem. Jag sa att jag skulle sakna henne när jag åker hem och då tittade hon på mig och sa: "To Sweden". Hade inte nämnt det för henne. Hon är så smart och snappar upp.

Barnen vet också vad som kommer att finnas i min resväska när jag kommer tillbaka....!!

På tal om resväskor har jag nu två fullpackade resväskor. Får inte i något mera nu men trots det så är det inte övervikt. Till min stora förvåning. Har vägt dem hundra gånger på olika sätt och på två vågar men jag kommer inte ens upp i gränsen. Börjar bli orolig över att jag missuppfattat gränsen eller något måste ju vara fel. Jag brukar ju alltid ligga precis på gränsen. Men inte nu och det oroar mig.

I alla fall, 2 resväskor är packade, ett handbagage och en hanväska. I´m ready for take off!!
Ahh, ska bli så himla kul!

Nej, nu är det sängen som gäller. Skulle ha legat i den för en timme sedan. Men det blev lite extra fix. Men nu är allt klart. Känns bra! Dock har jag samma känsla som alltid, att jag har missat något!

God natt kära läsare och hoppas ni förstår min dåliga uppdatering!

Lucia och NYC by night

Skulle jag ta in på hotell eller ta sista tåget hem på lördag kvällen efter Lucia??
Det var frågan.
Tänkte att det kunde vara skönt att få sova i sin egna säng och när man vaknade var man hemma. Plus att jag skulle spara pengar i och med att hotell är dyrt.
Så sista tåget skulle jag ta. Bokat och klart.

Innan klockan elva igår visste jag precis vad jag skulle skriva.
Jag skulle skriva om hur mysigt och häftigt Lucia var. Hur ont i kroppen man hade efteråt och hur coolt det var att Uma Thurman kom och tittade. Och hur kul det var att min värdfamilj kom.

Men sen hände det som inte fick hända. Jag missade det sista tåget hem. Med en ynka minut. Tack vare att tunnelbanan aldrig kom och att taxin körde åt fel håll och sen sa att han inte kunde köra till tågstationen. Hoppade av och sprang till tunnelbanan igen som kom efter ett tag men det var för sent. Sprang som en galning men när jag kom fram till tåget så var det försent.
Usch, jag bröt ihop. Visste inte vad jag skulle ta mig till. Gick till busstationen men den sista bussen hade gått också. Så då blev det att, ett mitt i natten, leta hotell. Jag var dock inte ensam. Det var en hel del tandlösa människor som precis som jag letade efter någonstans att sova.
Hittade till slut ett och det var bara att ta fram kortet och bli ett par tusen fattigare. Sov ca fyra timmar och sen var det upp och ta tåget hem.

Så nu sitter jag här hemma. Är jättetrött men har två resväskor att packa. Och med bara fyra timmars sömn kommer det nog att ta lite extra tid.

Skriver mer senare.

Kanske kommer jag kunna skratta åt detta om några dagar. Men inte idag!

Glad Lucia!

Redo för morgondagen

Just nu jobbar jag. Mina värdföräldrar är på middag. Ville bara säga hej. Precis som alla andra dagar. Är väldigt stressad just nu, och hoppas ni förstår min dåliga uppdatering.

Men idag bakades lussekatter med barnen. Det var rörigt men de blev bra!

Nu har jag precis avnjutit kinamat och slappar framför tv:n. Ska fixa det sista inför morgondagen sen blir det sängen så fort de kommer hem. Måste vara pigg inför imorgon, det blir en lång dag. Åker tidigt på morgonen och kommer hem vid tre på natten så det blir en lång dag.

Är så förväntansfull inför imorgon. Tre Lucia framträdanden i New York City. Ska bli så kul, häftigt och mysigt på samma gång. Mina värdföräldrar åker upp med de två äldsta. Så kul att de kommer. Åhh, ser fram emot det så mycket. Nu ska jag bara titta så jag har med mig allt jag ska.

Snön ligger kvar här men idag var det så kallt, flera minusgrader.

Hoppas ni får en bra helg!


Stress

Just nu känner jag mig så himla stressad. Så mycket att göra att jag inte vet vart jag ska börja.

Strök precis mitt Lucialinne. Blev väl sådär men jag hoppas på att det inte kommer att synas.

Min säng är överfylld med kläder och mitt golv överfyllt med saker och julklappar. Och städerskan kommer imorgon. Har ingen ork att plocka undan allting men det vore oerhört skönt att få rummet städat. Å andra sidan kanske det tar 10 minuter för mig att dammsuga och torka golvet och det kanske det är värt så jag kan ha kvar mina saker där de ligger. Jaa, så får det nog bli.

Rörigt är ett bra ord för mitt rum, och för min hjärna.

Nu ska jag fixa lite men sen blir det sängen!


En vecka kvar!

En vecka kvar! En vecka tills jag är i Sverige igen! En vecka!

Känns helt otroligt att jag ska få spendera jul och nyår med mina älskade vänner och familj!

Nu håller jag på att packa och det är inte det lättaste. Mycket som jag vill ha med men insåg att två resväskor är inte tillräckligt.

Nej, tillbaka till packningen nu innan det är dags att börja jobba. Kan inte fastna här, ville bara säga hej!


Vi ser det snöar, vi ser det snöar

Imorse möttes jag av snö, snö, snö överallt. Åhh, vilken härlig känsla!
Det innebar dock snowday = ingen skola. Men det blev en bra dag!





Gick ut och lekte i snön och jag kände mig som ett barn igen där jag lekte i snön.
Vi gjorde också en snögubbe. Så kul!
Men mest njöt jag bara av att se all snö, det var så vackert!


Frosty the Snowman


Skottade också på uppfarten så jag skulle komma ut med bilen. Vem säger att man behöver gå till gymmet för att få träning??

Åhh så härligt det är med snö. Ska tydligen få en till "storm" på söndag. Det tycker jag låter som perfekt planering, för då hinner dem skotta bort den till på onsdag då jag ska flyga.
EN VECKA KVAR TILL SVERIGE!!

Efterlängtad Tomtegröt

I kväll var jag ensam med alla barnen. Det gick över förväntan att lägga fyra barn. Det gjorde mig så glad!

Kanske inte det optimala, men emellan läggningarna så lagade jag risgrynsgröt. Blev förvånad över att jag lyckades, trodde det skulle vara svårare och ta mycket längre tid.
När alla barnen var i säng satte jag mig med en stor skål gröt och njöt. Såå gott och så efterlängtad!






Så nu sitter jag här mätt och belåten redo för sängen. Imorsen snöade det en lite och mer ska det komma under natten och morgondagen. Härligt! Så länge det inte blir en "snowday" = ingen skola. Det tycker jag inte om. Annars får det gärna snöa. Även idag var det ut och leka i snön, en snögubbe blev det också. Han såg dock lite sliten ut! Så kul! Men det tar en evighet bara att ta på barnen alla kläder. Men det är det värt när man kommer ut.

Hoppas ni haft en bra dag!

Mer tid tack!

Varför finns det inte fler timmar på dygnet? Jag skulle gärna behöva det. I och för sig så kanske jag prioriterade lite fel ikväll. Istället för att göra saker på min to do lista som hade med packning att göra så såg jag på Gossip Girl (åhh vad jag älskar den serien) plus att jag satt läänge och laddade upp bilder så jag kunde uppdatera er om förra helgens resa till NYC.
Så nu fick jag det gjort men listan är fortfarande låång. Just nu funderar jag på vad jag ska göra på min lediga morgon. Gå ut tidigt och shoppa eller sova en timme extra och fixa med saker hemma. Lutar åt det sista, för jag är ju mer effektiv om jag får tillräckligt med sömn.

God natt kära läsare, eller god morgon!

Hoppas ni haft en bra dag! Det har jag. Gick ut och lekte i snön idag. Mysigt och kul! Hoppas på mer snö, dock inga snöstormar eller liknande som kan hota flygresor.

God natt!

NYC i slutet av November

Förra Söndagen begav jag mig ännu en gång ner till den älskade staten New York City.
Mötte upp två au pairer från Australien. Avril, en tjej jag hälsade på på Silver Bay i juni och hennes kompis Ruby.
Vi gick till Macy´s och tittade på julskyltningen. Fick lite julkänsla trots att vädret bjöd på värme och solsken.
Efter det promenerade vi till Times Square, ett måste varje gång! Gick i lite affärer tills magen började kurra. Köpte med oss sallad och satte oss i Central Park. Så härligt och trevligt! Mätta och belåtna gick vi och tittade på skridskoåkningen i parken.
Sedan gick vi mot Rockfeller Center. Stannade och tog lite på kort på vägen, bland annat med en "Love" skylt. När vi sen såg "Magnolia Bakery" kunde vi inte motstå utan gick in och ut kom vi med varsin chokladtårtbit. Satte oss vid Rockfeller Center och avnjöt det. Den var såå god! Granen stod ståtligt där, men den var inte upplyst än. Satt och pratade där ett tag innan de följde mig till Svenska kyrkan där de köpte svensk choklad innan vi sa hej då. Det var jättekul att träffa dem. Vi hade en kanondag ihop!


Tog en buss jag adrig tagit förut, men den var jättebra!


Det bästa med buss: att man får se skylinen vilket är obeskrivligt!


Inne på Macy´s

 
Macy´s skyltfönster


Ruby & Avril




Tomtar som sjöng julmusik


Lunch i Central Park






Skridskoåkning





 



På kören fick vi våra Lucialinnen. Just då önskade jag att jag var några centimeter kortare, men hon som gav oss linnena försäkrade mig om att det inte skulle synas att det var lite kort. Så jag litar på det! Det blir nog bra!

Efter kören tog jag en sväng förbi granen vid Rockfeller Center. Den var som sagt inte upplyst men ville titta ändå. Sen blev jag hungrig och det slutade med Mc Donalds. Ingen lyxig mat men den intogs på den bästa platsen men det häftigaste utsikten: Times Square med allt folk. Det var skönt ute så dagen kunde inte ha slutat bättre än att avnjuta sin mat UTE mitt på Times Square. I väntan på mitt tåg gick jag runt och tittade på julklappar och köpte även en hel del. Kunde ha fortsatt men tittade som tur var på klockan och insåg att det var dags att småspringa till tåget. Kom precis när de ropade ut mitt tåg.
Kom hem vid tolv mitt i natten. Då var jag trött men mycket nöjd efter ännu en kanondag i NYC. Ännu en dag då staden bjöd på härligt väder också!








Empire State Building




En minnesvärd middag!


En julgran inne i M&M affären


NYC by night


Jag vet att jag tjatar om det, men jag älskar denna stad!




So much to do, so little time

NYC igår var jättebra. Tyvärr ingen snö men men. Bilder kommer, ska bara lägga upp bilderna från förra söndagens NYC trip.

Igår gick jag och lade mig stressad och vaknade upp stressad. Inget kul! Jag har längtat på detta så länge, men nu önskar jag att veckan hade en eller två dagar mer.
Jag har så mycket att göra att jag inte vet vart jag ska börja. Har i alla fall gjort klart min luciakrans och dammsugit upp alla löven.

Nu ska jag kolla alla saker jag ska ha med mig plus julklappar. Sen är det dags att börja jobba.

Som sagt, so much to do, so little time.


Att välja den perfekta granen

Förra lördagen begav vi oss ut för att hitta den perfekta granen. Vi var en grupp på 10 personer som hjälptes åt för att hitta just den rätta. Det var inte helt lätt, den mista ville göra att vi skulle ta den minsta julgranen hon kunde hitta. Men till slut hittade vi en gran som var lagom i både höjd och bredd. Perfekt helt enkelt!
Barnen hjälpte till att såga ner den och sen lastades den upp på traktorn och så körde vi och betalade den.
Detta är andra året som jag gör detta och jag tycker att det är en sådan mysig utflykt. Alltifrån att vara ute i den friska luften till att åka trakorsläp. Detta är ett perfekt sätt att starta sin julkänsla på.
Så nu står våran julgran så grön och grann i stugan. Och vi njuter av den till fullo.








Vad sägs om den här?! frågar min minsta


This is the one!







Räcket på övervåningen


Granen står så grön och grann i stugan. Fa la la la la la la la!

Jul, Jul, strålande Jul

Det är inte mycket jag kan klaga på nu.
Snön faller ner och har gjort det hela dagen. Jag har varit på julklappsjakt och i bilen och i affären har det spelats julmusik. Tittar jag ut genom fönstret så ser jag barnens nygjorda snögubbe. Julstämningen är på top!
Förutom en stressande känsla över julklapparna och packandet så är det inte mycket jag kan klaga på. Jag njuter!

Om en timme är det dags att börja jobba. Jobbar kvällen men tror det kommer bli en skön sådan.

Åh vad jag älskar julen!

Julklappsshopping

God Morgon Lördag!

Nu ger jag mig ut på julklappsshopping. Kommer ni ihåg att jag redan i December skrev om att jag funderade på julklappar. Dte gjorde jag. Men jag ville spara själva köpandet för att få den rätta känslan. Sagt och gjort, den rätta känslan har jag men jag har också en väldigt stressande känsla över mig. Detta är sista långa dagen som jag kan leta julklappar på och den är bara en sisådär 5 timmar för sen är det dags för jobb. Bara att ge sig ut nu.

Hoppas ni får en bra dag!
Kram


Ps. Allt känns mycket bättre nu och har löst sig!


...

Det är svårt att ibland veta vad man ska skriva i bloggen och vad man inte ska skriva. Jag vill dela med mig men inte vara för privat. Det är svårt!
Men jag kan säga som så att vara au pair är inte alltid lätt och det är inte alltid lätt att bo på jobbet.

Många tårar har fällts och nu orkar jag inte. Klockan är snart fyra hemma och jag ska vänta tills klockan blir morgon så jag kan ringa hem.

Mer än så vill jag inte berätta. Jag hoppas ni förstår!


Ps. Om två veckor landar jag i Sverige.

Dålig uppdatering

Dålig uppatering känner jag att det är här från min sida just nu. Men det går inte att ladda in bilderna från kameran, så fort det är fixat kommer en massa uppdateringar. Det lovar jag!

Jag hoppas ni njuter och har julkänsla!

December + snö

Välkommen December!

Vad passar bättre än att den första snön faller den första december. Det är vad som händer nu i alla fall. Små vita flingor faller till marken, men de försvinner direkt. Men ändå! Kallt är det också, riktigt kallt!

Åhh, nu är julen här!


RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se