Onsdag

Idag var en sådan här dag då jag kände mig ganska trött. Jobbade nio timmar...
Innan jag började jobba tvättade jag och provade min Halloweenkostym.
Sedan var det dags att börja jobba. Barnen hade halvskoldag så det var fyra barn vid lunch. Lekte med barnen i källaren och sedan tog min värdmormor ut dem på en promenad. Då passade jag på att äta.
Sedan var jag ensam med den minsta och den näst äldsta. Den minsta sov så då lekte jag med den andra. Vi övade på att räkna och känna igen siffror och sen läste vi böcker. Kul!
Sen kom den äldsta hem och vi drack varm choklad med marschmallows. Riktigt mysigt! Något vi bestämde att det ska vi göra igen!
Sedan lagade jag mat till barnen, spaghetti med sås blev det. Efter det badade jag den minsta.
När de två äldsta var i säng och jag och min värdmamma hade ätit lekte  jag med den minsta. Kröp omkring på golvet och bara busade. Kul!
Pratade med min värdmamma innan jag gick upp. Louise ringde och vi pratade om fredagens planer. Ska bli kul! Även om vi inte riktigt vet vad vi ska göra än.

Så trots att jag var riktigt trött idag så gick den här dagen också. Nu ska jag sova så jag kanske orkar gå upp skapligt tidigt imorgon och uträtta lite ärenden innan jag börjar jobba.

Vi ser det snöar...

Idag när jag åkte och hämtade killen från "skolan" så såg jag att det snöade. Små små snöflingor föll ner till marken. Sedan när vi åkte hem såg jag en bil som hade en hel del snö på taket. Det såg häftigt ut! Även om det känns väldigt tidigt med snö så var det ändå kul att se det snöa.
Min värdmamma sa att att snön kom såhär tidigt hade bara hänt tre gånger på 150 år eller något. Häftigt!

vi ser det snöar, vi ser det snöar.....

2 dagar kvar till Halloween!
 

Halloweenparty på klubben

Har ju glömt att berätta om Halloweenpartyt på klubben.

I fredags var det dags, såg fram emot det. Barnen klädde ut sig (jag väntar till Halloween på fredag). De förvandlades till en älva, robot och en drake. De var så söta! Packade in alla i bilen och åkte till klubben.
Jag har aldrig varit där så det var kul att bara se hur det såg ut och folket som var där. De hade ett stort rum med musik, dj och bord där man åt. Vi hade ett bord med en stor pumpa på. Så häftigt! I ett annat rum fanns också baren och buffén med en hel del gott :)
Träffade Louise "djävulen" och vi tog "våra" barn och gick som enda vuxna, om man kan kalla oss det, upp på dansgolvet. Vi svängde loss till YMCA, macarena, cha cha cha och Rednex. Det var riktigt roligt!
Efter att ha ätit med familjen gick jag och Louise runt och tittade. Det var väldigt fint med en hel del mysiga rum med brasor.
Efter det dansade vi lite till innan mina barn blev så trötta att det var dags att åka hem. Men en riktigt riktigt rolig kväll!!!

När vi kom hem var den minsta fortfarande vaken. Min värdmamma tog henne, men när hon såg mig ville hon till mig. Åhh, vilken glädje jag kände då! Stannade och pratade med barnvakten och min värdmamma, och när hon hade gått satt jag kvar och pratade med min värdmamma och värdpappa. Trevligt!

Ett mycket lyckat Halloweenparty på klubben!

Och på fredag händer det, då är det Halloween! Jag tänker hålla er på sträckbänken och inte avslöja förrän på fredag vad jag ska vara. Så stå ut :)

Första snön

Japp, snön kom idag!
Barnen var helt överlyckliga när de tittade ut.
Det är fortfarande bara oktober men det sägs att det ska komma snö imorgon också. Tur att jag har fått mina vinterkläder ;)
Idag har det också regnat konstant hela tiden, det bara öser ner och nu blåser det som bara den också. Vilket väder!

Efter en lång arbetsdag var jag trött. Min värdpappa är bortrest några dagar, så då passade jag och min värdmamma på att ha lite tjejkväll. Vi åt popcorn och tittade på "Sex and the city - the movie". Den var bra!
Trevlig kväll men nu är jag trött och ska sova.

God natt!

Snö idag?

I dagstidningen står det att det är 100 % chans för snö idag.
Så vi får väl se om jag kan sjunga "vi ser det snöar, vi ser det snöar" idag!




Svensk glädje

Igår kändes det som julafton.
I söndags fick jag en hel resväska full med saker från mina kära familj. Och ingenting kan beskriva glädjen när jag öppnade den. Jag blev sååå glad!
Det var en mycket stor väska, vilket innebar en massa grejer :) Det var saker som vinterkläder och andra kläder. Sedan fanns där såklart svenskt godis och i väskan fanns också julklappar! Så nu är jag garanterad lite julklappar :)
I där låg också brev från min familj. Blev lite tårögd när jag läste detta!
Jag gjorde min mamma stolt genom att plocka upp alla sakerna ur resväskan direkt :) Haha! Så nu ska jag bara hitta en plats för alla julklapparna.




Jag fick också en del saker av Anna också. Blev så himla glad! Som jag sa till Anna och hennes mamma: Tänk vad glad man kan bli av lite svenska saker :) Den lokala dagstidningen var riktigt rolig att läsa! Lägg även märke till julmusten :)

New York City med Anna

I söndags begav jag mig till New York City för att träffa min älskade vän Anna!

Det var så overkligt men så himla kul att se henne och krama om henne!
Jag, hennes familj och en annan familj begav oss på lite sightseeing. Vi såg rockfeller center, Trump tower, John Lennons hus, Ground Zero osv. Gick till Central Park som var hur fint som helst! Där hade de en isrink och där satte vi oss och drack varm choklad. Det var så fint och så varmt! Så häftigt när man ser parken och skyskraprona i bakgrunden.
Vid "vänner fontänen" var det två brudpar och lååånga limousiner. De var jättefina!
Efter det tog vi tunnelbanan och åkte till Batterypark och såg Frihetsgudinnan på långt håll, men ändå.
Sedan började jakten på någonstans att äta, det slutade med indiskt. Det var starkt men mycket gott. Slutet var inte lika bra då kyparen spillde ut en massa vatten över hela mitt knä. Jag blev så blöt!
Efter en liten visit på Annas hotell gick vi till en Starbucks. Det var ju bara ett måste. Vi satte oss och bara pratade om allt. Det var konstigt men samtidigt kändes det precis som vanligt. Sedan var det dags att gå till stationen. Annas pappa mötte upp med resväskan från Sverige och jag sa hej då till dem. Jobbigt att säga hej då till Anna igen och säga att vi ses om åtta månader. Men tiden kommer att gå fort.
Vemodigt gick jag på tåget, New York är en stad man blir förälskad i :)
Trots mycket och bra spaningar efter kändisar (främst från Lollo och mig) så fick vi inte se någon kändis den här dagen. Vart håller alla hus?!

På tåget var jag lite ledsen för man blev påmind om Sverige och allt hemma. Men samtidigt fick jag tårar för att jag var så lycklig. Det är inte alla som får leva sin dröm och samtigt åka till New York City och hälsa på en vän över dagen.
Jag känner mig så lyckligt lottad!

En underbar dag i New York med härligt väder och gott sällskap!


Oteknisk?

Jag är så trött på denna dator.
Jag kan inte bränna ner bilder på skivor, jag kan inte överföra bilder som jag vill och jag kan inte lyssna på musik från skivor.

Jag är så trött och irriterad på detta. Vad är det för fel? Eller är jag bara oteknisk? Trött är jag på detta i alla fall.. :S

Så nu ger jag upp.

High School Musical 3

Jag är kär i Troy.
Jag är kär i East High.
Jag är kär i wildcats.
Jag är kär i danserna.
Jag är kär i musiken.
Jag är kär i High School Musical 3!

Filmen var jättebra!! :D

Jag och Louise gick och såg den idag laddade med läsk, godis och popcorn. Vi skrattade, fick gåshud, rös och fick tårar i ögonen. Den var såå bra!!


Fredag

Så var det fredag igen. Dagarna bara springer iväg.

Idag var jag och badade med den minsta. Det var så kul, hon skrattade nästan hela tiden och jag såg verkligen hur kul hon hade det! Efter det åkte vi och hämtade hennes bror från "skolan". Man blir lika glad varje gång han ser mig, ropar mitt namn och kommer springande. Så söt! Vi åkte hem och åt mat och lekte.

Nu är jag ledig, men börjar igen om lite mindre än en timme. Ska vara hemma här några timmar innan vi beger oss till country klubben för Halloween party. Jag ser verkligen fram emot det och känner på mig att det ska bli jättekul! Jag ska inte vara utklädd idag, men barnen ska så det ska bli riktigt skoj!

Imorgon blir det lite jobb och sen shopping och förhoppningsvis High School musical 3.
På söndag bär det av till New York City!
Detta kommer att bli en kanon helg fylld med en massa roligheter!

Trevlig helg!

Mina älskade vänner

Detta inlägg vill jag tillägna mina närmsta älskade vänner. Bulgarien gänget 08 ;)
Jag tänker på er ofta och saknar er! Men jag ler när jag tänker på alla minnen och allt jag fått uppleva tillsammans med er. Och mer ska det bli :)
Jag är så glad att jag har er!





Jag älskar er!
Och jag längtar efter tills vi får vara tillsammans igen. Men tills dess, får vi på varsitt håll njuta och ta vara på våra äventyr och upplveleser vi är med om.


Jag tänker också på alla er andra mina kära vänner. Även om jag är här borta så tänker jag på er och saknar er!


You're always on my mind



Lycka !

Mitt nya inköp idag!



Behöver jag säga mer?! :)


Trött

Jag är så oerhört trött. Det har varit en lång dag idag. För att inte tala om eftermiddagen då vi hade fyra barn som skrek och grät. Då blir man trött.

Jag tänkte göra en massa saker, fixa en del. Men nu har jag kommit fram till att det enda jag ska göra är att gå och borsta tänderna och sen ska jag sova.
Såå skönt och välbehövligt!




Morgonstund har guld i mun?

Jag har alltid varit en sån person som gärna är ifred på morgonen. Prata inte med mig tack! Precis som mina vänner Sofia och Klara. Jag skulle vilja vara som min kompis Anna som vaknar tidigt och är PIGG. Det vore ju drömmen!
När jag läste ett inlägg som Sofia skrev om just detta med morgontrötthet så slog det mig at jag har ju fått ställa om mig helt när det gäller detta sedan jag kom till USA.
Tänk er själva att komma till en helt ny familj, då måste man vara social och glad på morgonen. Speciellt när man har fyra barn som man ska hälsa på, visa hur kul man tycker det är att se dem osv.
Så det där med att sitta för mig själv med morgontidningen och inte prata med någon är tyvärr riiktigt sällsynt nu, förutom några få gånger på helgerna.

Men jag verkar ha klarat mig ganska bra ändå....

Arbetsdag

Idag har det varit en lång arbetsdag. Så vad har jag hunnit med på denna dag då?
Jo, jag har matat två barn lunch, gjort ett tågspår, bytt ett x antal blöjor, tvättat och vikt kläder, plockat undan leksaker, stekt köttfärs, gjort lunchlådor till skolan, myst, lekt nere i källaren, fyllt på ett x antal sippycups, läst böcker, målat, badat två barn, träffat mina värdmorföräldrar, tittat på kort och diskat.
Jaa, man hinner med en hel del på en dag som au pair!

Nu är jag med rätta trött och ska sova. Tvättade mina sängkläder idag så att krypa ner i en nytvättad säng (kan man säga så?) är inte helt fel :)

God natt!



Halloweenkostym

Har helt glömt bort att berätta att jag för ett par veckor sedan köpte min halloweenkostym! Det var ett svårt val men nu är det gjort :)
Nästan allt här borta i USA är oversize och så stort. Men det är en sak som inte är det: Halloweenkostymerna till de vuxna. ALLA var superkorta och jätteurirngade. Så jag ska fixa till min lite sen är jag redo för trick or treat!

Men vad det är jag ska vara tänker jag faktiskt hålla på lite och inte avslöja än. Det får bli en överraskning!

Halloween den 31 oktober närmar sig....




Au pair möte

Idag började jag jobba vid elva. Gav barnen mat och sen ställde jag mig och lagade blomkålssoppa. Den innehöll blomkål, potatis, morötter och ost. Det tog sin lilla tid att göra den. Men oj vad god den blev :) Riktigt gott som höst och vintersoppa!
Barnen ville inte riktigt ta nap idag så jag tog alla fyra ut på tomten ocn lekte lite. Sen tog jag de tre äldsta till en lekplats. Det var riktigt kul! Men då kanske jag också ska nämna att hela vägen dit så skrek och grät den ena hela tiden, högt och ljudligt. Och när vi skulle åka hem så vägrade de att sätta sig i sina stolar och spänna fast sig. Men hem kom vi. Var så trött på allt skrik och det blev inte bättre när de kom hem. Men till slut lugnade dem ner sig lite och dem fick i sig lite mat.
Efter det åt jag och min värdmamma. Mycket god soppa! Och nu vet jag hur man gör den också.
Badade den minsta innan jag slutade jobba. Bytte om och fixade mig på fem minuter innan jag tog bilen till shoppingcentret. Där hämtade Trine upp mig och vi åkte till vår LCC för au pair möte.

Au pair mötet var riktigt roligt. Själva mötet var väl inte så jättekul, vi fick glass som ju iofs var gott, och så hade de lite säkerhetsinformation, men det mesta visste man redan. Det roliga var att få prata med så många au pairer från världens alla hörn. Jag pratade med au pairer från Sverige, Tyskland, Polen, Tjeckien, Panama, Brasilien och Thailand. Riktigt roligt!
Men många som jag pratade med hade problem, skulle byta familj, åka hem osv. Tråkigt. Men då känner man sig väldigt glad över sin egen situation. Men som sagt , kul att få träffa andra au pairer.
Jag och Trine kom först och gick nästan sist :)
Mycket trevlig kväll med au pair möte!

Nu ska jag sova!
God natt!

She's walking

Idag när jag kom hem från utflykten med Louise står min minsta tjej i köket och när hon ser mig går hon helt själv hela vägen ut till mig och rakt i min famn. Åhh vilken glädje jag kände! Min värdmamma berättade att hon hade börjat gå en hel del med början igårkväll. Och när jag stod och pratade med min värdmamma så gick lilltjejen helt själv till de ställen hon ville. Så kul att se!
Sen när jag kom hem från gymmet gick hon omkring också! Hon ville hela tiden gå till mig och ville att jag skulle följa med henne. Hon var så himla söt!! Glädje på hög nivå!

Nu kan man verkligen säga att min lilla tjeja går!

Lake George & Saratoga

Idag gick jag upp vid åtta. Vid halv tio hämtade Louise upp mig och vi begav oss till Lake George. En liten mysig "stad" vid vattnet. Gick omkring där, tittade, tog kort och satte oss på en brygga och åt lite matsäck. Kallt och blåsigt men ändå mysigt! Det var så fin omgiving med vattnet och bergen och alla färger på löven. Så fint!
Efter det gick vi runt lite, såg en affär med en norsk flagga så dit var vi tvungna att gå in. Hon i affären säger att kvinnan som äger affären är från Norge och att de har en skandinavisk hylla. När vi ser hyllan kan vi inte annat än jubla av glädje! Där fanns knäckebröd, skorpor, fiskbullar, göteborgskex, svensk pannkaksmix, glögg, svenska flaggor m.m. Så kul! När man är här borta blir man verkligen glad när man ser svenska saker. Jag köpte skorpor och en svensk nyckelring. Nyckelringen köpte jag bara för att den är köpt härifrån. När vi står och jublar över alla saker hör jag en man säga till hon i affären "It seems like you have two girls from Sweden here". Haha, var det så tydligt?!

Efter att ha sett vackra Lake George åkte vi till Saratoga. Det var också en fin liten "stad" med en mysig gata med lite affärer. Vi gick och tittade där lite innan vi begav oss hemåt. Stannade till på Friendly's och köpte glass. Så gott!

Åkte hem för att vila. Blev inte så myket vila för barnen kom upp på mitt rum hela tiden. Men men :P
Vid halv sex åkte jag till gymmet och mötte Louise. Vi tränade, körde maskiner för hela kroppen, armar, ben, rygg och mage. Perfekt! Kändes i kroppen efterår vilket känns riktigt bra!

En underbar dag med härliga utflykter med Louise!! Två nya platser på en dag. Inte illa!
Som sagt, en underbar dag!

The Secret Life of Bees

Idag var det en slapp förmiddag. Pratade med min familj på Skype i ca 2 timmar. Den ena tjejen kom upp och tittade på min familj också :P
Sen slappade jag, duschade osv. Efter det gick jag ner för att hälsa på min värdfamilj men de var inte hemma så då gick jag upp och ringde min familj igen och vi pratade i ca 1 timme till. Kul!

Vid halv fem var jag redo att lämna huset. Pratade lite med min värdmamma och när jag skulle gå sa hon: " Jag hade velat att du skulle stanna för jag har gjort detta till oss." Blev så himla glad! Hon hade gjort varm äpplecider dricka till oss två. Så snällt! Det smakar och luktar lite som glögg.
Fick med mig lite i en resekopp :)
Men jag lär mig aldrig. Igår köpte jag varm choklad och bränner min tunga det första jag gör. Det satt kvar hela gårdagen och även lite idag men släppte mitt på dagen. Vad tror ni jag gör då? Jo, jag bränner såklart tungan när jag ska dricka äpplecidern. Så nu är min tunga sådär som det blir efter att man bränt sig. Igen.

I alla fall, jag åkte för att ta ut pengar. Och hur tog jag ut pengar då? Jo, jag åkte i en drive-thru bank. Det ni! Det var en bil framför mig så jag tog automaten bakom. Men jag ställde mig lite långt ifrån så jag sträckte ut armen och hela huvudet ur rutan för att nå. Måste ha varit en vacker syn :) Men så åkte bilen framför mig så jag åkte fram och ställde mig till rätta och det gick mycket bättre. Så nu har man gjort det också!
Efter det åkte jag till shoppingcentrat och träffade Trine. Vi gick till "Friendly's" där jag åt kycklingwrap som var super god! Till efterrätt blev det glass med oreos. Inte dumt det heller.
Mätta och belåtna sprang vi och köpte popcorn och sedan var det dags för bio och filmen "The Secret Life of Bees". Den var så himla bra. Jag säger bara en sak: Se den!
Vill ni gråta en skvätt, eller rättare sagt, vill ni gråta floder så gå och se denna. Den var så sorglig men så himla bra. Den var bra från början till slut. Jag tyckte verkligen om den! Mycket tankar och känslor framkallade den. Men åhh vad jag tyckte om den!
Det roliga är att på biograferna här i USA är det inte så tyst. Folk jublar när något bra händer och ropar osv. Kul att se!
Mycket trevlig kväll!

Nu ska jag gå och lägga mig så att jag är pigg i morgon bitti för då ska jag och Louise som är hemma från Florida ut på äventyr!

God natt!

Resa

En av anlednigarna till att jag ville åka till USA som au pair var att få uppleva landet.
Jag vill se så mycket som möjligt av USA!

Pratade med min värdmamma idag och hon sa att förutom att bo i en amerikansk familj och uppleva kulturen så vill hon att jag ska se så många olika platser i USA som möjligt, när jag ändå är här liksom!
Så nu har vi bestämt att jag ska besöka en ny plats i månaden. Min värdmamma gav tips på platser så nu sitter jag här och söker och tittar. Min värdmamma sa att hon är så tacksam över att jag är här och hälper henne så hon vill hjälpa mig att få ut det mesta av mitt år. Känns kanon att hon hjälper och stöttar mig eftersom jag verkligen vill se så mycket som möjligt av USA.


So, USA, here I come!!


Orättvist

Okej, detta må låta töntigt. Men jag är faktiskt upprörd och besviken.
Vad handlar detta om då?

Jo, här åker man till andra sidan Atlanten. Till deras hemland. Och vad gör de då?
Jo, de åker till Sverige. Vad pratar jag om undrar ni säkert? Jo, High school musical. De hade galapremiär i Stockholm och Zac och Vanessa var där. Här åker man till USA och tänker att chansen är större att man ska få gå på nåt sånt här, speciellt när man bor så nära New York City. Men då händer allt i Sverige, de åker dit, det är galapremiär, till och med världspremiär.
Orättvist och jag är upprörd!
Jag menar, jag hade ju lätt åkt till Stockholm om jag hade varit hemma i Sverige. Så coolt det hade varit. Men nu är jag här borta i stora USA medans allt händer i lilla Sveirge...

Vad är oddsen att detta händer liksom?!

Shopping

Japp, ut med bilen blev det och det slutade med lite shopping. Surprise :)
Det blev fyra långärmade tröjor, en kjol, balsam, en sminklåda, två mappar, halloweenklistermärken och Swedish fish till ikväll!

Det är en del som har frågat mig om hur bra shopping det är här och om det är stort osv.
Jaa ni, man kan hitta en hel del saker här även om amerikanarna inte riktigt verkar ha stil. Men det finns kläder att shoppa, mycket kläder att shoppa! Det shoppingcentret som är i närheten av där jag bor är såå stort. Fast nu när man gått där några gånger känns det inte lika stort och jag skulle faktiskt inte bli så förvånad om det visade sig att det finns lika många affärer här i detta köpcenter som det finns i det som är hemma. Fast stort är det ändå så det finns en hel del att shoppa :)


Måndagens shopping


Dagens shopping









Amerikanska köttbullar....

...smakar inte som hemma.

När jag började jobba igen efter min rast möttes jag av tre barn som antingen skrek eller grät. Min värdmamma skulle till råga på allt åka på pianolektion med den äldsta. Great! Hon tyckte synd om mig men var glad att hon fick lämna huset. Förstår henne!
Till middag fixade jag amerikanska köttbullar i sås och spaghetti. Med tanke om omständigheterna var jag väldigt stolt över att ha tre matade och mätta barn när min värdmamma kom hem :)
Men som sagt köttbullarna här smakar inte alls som hemma och jag längtar tills när jag ska göra svenska köttbullar och bjuda på! Skulle ha gjort det den här veckan men så hittade hon dessa i frysen.

Efter att jag hade slutat gick jag en gata ner till en tysk au pair. När jag skulle gå dit frågade min värdmamma om jag skulle ta bilen. Nej sa jag och skrattade och det var först när hon frågade om jag var säker som jag förstod att hon menade allvar. Jag sa att jag skulle gå och då skämtade hon och sa att det märktes att jag kom från ett annat land. Så jag sa att om några månader kanske jag skulle ta bilen dit. Eller när jag gått upp tio kilo som min värdmmam sa :P Men nu när mina ben fortfarande bär mig så gick jag. Men jag ångrade det ganska snart. Det märks att det inte är uppbyggt för gångare. Oj, vad mörkt det var! Jag såg inte ens min hand framför mig. Men oskadd utan att ha snubblat eller liknande kom jag fram. Dit kom också en annan tysk au pair och en brasiliansk au pair. Vi såg på "Grey's Anatomy". Trevligt!

Idag blir det jobb mellan tre och halv elva, mina värdföräldrar ska ut och äta. Så nu tänkte jag ägna min lediga tid åt att ta bilen och åka runt och se vart jag hamnar :)

Trevlig helg!

High School Musical

Om exakt en vecka är det premiär för den tredje filmen här i USA. Jag kommer ihåg när jag fick reda på datumet, då var jag hemma i Sverige och började längta. Tyckte det var häftigt att jag skulle vara i USA då. Nu är det bara en vecka kvar. Tyvärr kan jag inte gå på premiärdagen för då är det Halloweenparty på klubben. Men på lördagen ska jag gå! Och vet ni vad? Jag kanske inte behöver gå själv :P Det ni!!

Jag blir glad varje gång reklamen för filmen kommer på tv. Japp, så är det :)
Här i USA är HSM väldigt stort. Allt man kan tänka sig finns med HSM. Det är dem och Hanna Montana som gäller.

Så kära vänner, när jag kommer hem ska jag bjuda er på ett High School Musical kalas. Alla tillbehör finns här så det ska jag köpa med mig!! Ni längtar redan va eller hur?! ;)

We're all in this together


Grönt paket

Åhh, vad jag älskar dessa gröna paket.
När jag kom tillbaka från min promenad med barnen så stod det ett litet grönt paket lutat mot husväggen. Till mig!
Trodde att det var från min familj, men sen såg jag på stilen att det var från min kära mormor! Öppnade det och det innehöll en liten hälsning, två svenska skvallertidningar och svenskt godis! Tack Tack Tack!! Min älskade mormor, morfar och morbror.



Det går inte att beskriva hur glad man blir av att få ett brev när man är här borta (och då menar jag inte de från banken etc).
Så fråga mig eller min familj om ni vill ha adressen hit :)

Florida


Så var resan bokad!

I slutet av januari åker jag med min värdfamilj till Florida!! Destinationen blir Orlando med Disneyworld, Sea World och allt vad det innebär! Ser verkligen fram emot det :)
Men det är faktiskt bara tre månader kvar och innan dess ska det firas Halloween, Thanksgiving, jul och nyår. Tiden kommer att gå så himla fort.

Ska bli så kul!!

Hero

När jag var och shopade igår går jag förbi en affär och inifrån där hör jag till min stora förvåning men absoluta glädje "Hero" med Charlotte Perelli. Jag blev så glad!! Kan faktiskt inte beskriva det :) Jag gick inte in i affären men jag stannade utanför och diggade loss ända tills låten tog slut. Så kul!
Och kära vänner - det ryckte i armarna och kroppen när bryggan och höjningen kom ;)

Jag tycker jättemycket om den här låten men inte visste jag att den kunde göra mig såhär glad!!

Isbjörnar på gatan

I lördags när jag, Sarah och Trine var inne i en skoaffär frågar hon i kassan vart vi var ifrån. När vi sa att vi var från Sverige sa hon: "Åhh, vad coolt! Jag trodde aldrig jag skulle få träffa svenskar." Haha så kul!
Sen frågade vi vad hon tänkte på när hon tänkte på Sverige. Hennes svar: " Jag tänker på att ni har isbjörnar på gatan och en massa berg..." Haha, jag trodde det var en myt att folk trodde detta med isbjörnar om Sverige. Men icke!

Haha, det var kul :)

Shopping och lek

Började inte förrän ett idag. Skönt! Städerskan var här så då bestämde jag mig för att åka iväg. Tog bilen till shoppingentret. Var verkligen på shoppinghumör. Tror ni jag shoppade något??
Jaa, jag gjorde faktiskt det! En hel del. Jag köpte ett par byxor, ett linne, en klänning, tre långärmade tröjor och två hårklämmor. Mycket nöjd :) Sedan åkte jag också och köpte en ram som jag har tittat på ett tag. Man kan stoppa in egna bilder och så står det Dream, Imagine, Inspire, Believe. Tyckte att det passade väldigt bra!

När jag kom hem med alla mina påsar började jag jobba. Jag och de två äldsta åkte och badade. Det var ganska kallt men kul. Sedan åkte vi till biblioteket innan vi åkte hem. Hemma gick jag runt och myste med den minsta som var så trött. Så himla söt! Sen var det middag och läggdags som gällde.
Sen slutade jag. Tog glass till dessert och nu ser jag på One tree hill.
En mycket bra dag!

Bubbelbad

Igår jobbade jag några timmar på morgonen. Åkte med de två äldsta till fotbollsträning. Kul!
När vi kom hem slutade jag jobba för dagen. Då gick jag in och pratade med Martina på Skype och sen med min mamma. Det var kul!

Efter det ringde Sarah så då åkte jag och träffade henne och Trine på shoppingcentrat. Kul! Gick runt i affärer och tittade. Sedan åkte vi förbi mig, sedan förbi Sarah och sedan åkte vi hem till Trine där vi badade i deras jacuzzi utomhus. Så härligt! Satt och pratade i bubbelbadet medan vi åt oreos. Riktigt trevligt! Så varmt och skönt :)
En mycket trevlig kväll!

Nu är det söndag. Ska snart vakta barnen en halvtimme sedan ska jag nog följa med och titta på när barnen har fotbollsmatch. Kan bli kul! Så härligt väder också, det är lite över 20 grader och solen skiner :) Underbart!
Sedan ska jag nog ägna resten av söndagen åt att slappa. Inte dumt det heller!

Cheesecake Factory

Fredagen började med att jag fick sovmorgon. Sen lekte jag med killen och vi gick på en promenad i det varma vädret! När tjejerna kom hem från skolan gick jag på promenad med dem. Efter det åkte vi och köpte glass. Kul!
Åkte till Cold Stone där man väljer sin egen glass. Jag tog vaniljglass med oreos. Gott!
När vi kom hem bytte jag om och sen åkte jag med den ena tjejen till ett barnkalas. Det hölls på ett ställe med spelautomater, karuseller, hoppborgar osv. Mycket folk och ljud men det var kul och tjejen hade jätteskoj!

När jag slutade jobba åkte jag och Louise till Cheesecake factory för att äta middag.
Fick en trevlig servitris under kvällen :) Han tyckte det var "hot" att vi kom från Sverige och var au pairer.
Åt kyckling och pasta. Det var mycket gott. Bortsett från att jag fick lite plast i min mat. Äckligt!
Var jättemätt efter maten, men vi var ju bara tvungna att köpa cheesecake. Så det blev cheesecake med jordgubbar. Så gott!
Underbar kväll då vi pratade om allt mellan himmel och jord. Jättetrevligt! Vi hade så roligt, jag tror jag skrattade i princip hela tiden!


      

Playdate och Ungspannkaka

Idag var barnen lediga från skolan. Så vi elva träffade jag Louise och hennes barn i en lekpark för playdate! Vi satt och pratade medan barnen sprang runt och lekte. Trevligt och barnen hade kul tillsammans! Sedan åt vi lunch. Mysigt att äta utomhus :) Efter det åkte vi hem och jag var ledig en stund.
Åkte iväg med bilen en sväng, tankade för första gången :P Sedan hamnade jag på Wal-mart där jag köpte glass och åkte och satte mig ute i solen och avnjöt den. Gick till tre olika affärer och frågade om jag kunde få en sked. Sen när glassen var uppäten såg jag att man fick med en sked under locket. Smart :P
Det har varit så varmt och skönt ute idag. Härligt!

När jag började jobba igen fixade jag middagen. Jag skulle göra svensk ungspannkaka. Jag fixade mat och sen skulle jag ge tre ungar mat samtidigt som jag skulle göra iordning den ena tjejen för fotboll. Rörigt om något. Var trött och stressad och till råga på allt så äter de inte min mat. Jag vet, barn är kräsna och de säger precis vad de tycker. Och de tyckte inte om min mat. De tycker bara om den förra au pairens pannkakor. Jaa, det var ju precis vad jag ville höra :S
Åkte iväg på fotboll och när jag kom hem hade den äldsta ätit min pannkaka och min värdmamma sa att hon också provat och hon tyckte om det. Gjorde mig glad i alla fall!

På kvällen såg jag på tv med min värdmamma. Bland annat "Grey's Anatomy".
Imorgon är det redan fredag och då ska jag på date med Louise. Middag på cheescake factory blir det. Mysigt!!
 
God natt kära läsare!

Chocolate chip cookies

Idag på eftermiddagen åkte jag och den ena tjejen och handlade. Blev en hel del mat :) Min värdmamma sa att jag var tvungen att komma hem med tre nya varor. Det blev ett bröd (som alla tyckte var gott), chocolate chip cookies och så köpte jag knäckebröd!! Åt det inte så mycket hemma, men här kändes det så kul när jag såg det och blev riktigt sugen :)

Imorgon är alla barnen leidga från skolan. På två månader (oktober och november) så är det bara en enda vecka som barnen går en hel vecka i skolan. Oj, oj oj :P
Så imorgon blir det playdate med Louise. Ska bli kul!

Nu sitter jag här med ett glas mjölk och chocolate chip cookies!!


1 month pregnant

Japp, det är så jag känner mig. Har ingen fakta på att jag gått upp i vikt, men jag är 100 % säker på att jag har det. Det syns!
Jag har alltid tyckt att gravida magar är så söta, men inte just nu, inte på mig och jag vill inte ha en nu. Haha!

Det är nog alla grönsaker och allt annat nyttigt som bidragit till detta ;) Usch usch!

Måste ta tag i träningen på allvar. För sluta äta tänker jag inte göra :P

Springtur

Idag började jag inte jobba förrän halv ett. Vad ska jag göra fram tills dess tänkte jag. Funderade på att åka till gymmet men när jag vaknade orkade jag inte det. Istället tog jag på mig joggingskorna och gick ut och sprang. Det var så härligt väder med solen som sken. Men verkligeheten kom ifatt mig. Det var länge sen jag sprang, det kändes i hela kroppen. Men jag var envis och en liten springtur blev det i alla fall :) Men nu har jag haft ont i hjärat hela dagen :S
När jag kom tillbaka från springturen tvättade jag och plockade iordning på mitt rum medan jag chattade med mina kära!

Sen var det dags att börja jobba. Det gick bra, förutom att alla barnen ramlade och slog sig en eller två gånger. Läskigt!
På kvällen åkte vi till min värdmammas syster och åt. Mycket trevligt!
När vi kom hem lade vi alla barnen och sen slutade jag.

Snart ska jag ner och hämta lite glass och sen ska jag bara slappa!!! :)

Härliga höst

Idag vid elva kom Louise och hämtade mig. Vi åkte till "Dennys" där det var frukost/brunch som stod på schemat. Jag tog gröt, pannkakor, toast, scrambled eggs, english muffins och juice. Mycket gott!



Mycket mättna och belåtna tog vi fram vägbeskrivningen och åkte upp i bergen. Nu var det hiking som gällde. Trots lite bensin tog vi oss upp och åkte och parkerade. Följde skyltar och sedan började gångstigen. Fick gåshud när vi såg utsikten, så häftig, speciellt nu när alla löv har så olika färg. Vi gick gångvägen som gick längs berget där det fanns vattenfall och tittade på utsikten! Upp och ner gick det med en hel del trappor. Men vi var helt fascinerade av allting. Så fint :) Perfekt hösdag var det också, det var inte jättevarmt men det blåste inte och solen lyste.
Det kändes i benen när vi efter en timmes hiking gick tillbaka till bilen. Men mycket glada över vad vi hade fått se :)

 


Efter detta äventyr åkte vi till en stor Halloween affär och tittade. Kul! Sedan åkte vi till shopingcentrat och provade lite kläder där också. Sedan stängde dem och vi begav oss hemåt.

Nu är jag med rätta ganska trött men oj vilken bra dag det har varit. Fått mycket energi för veckan och det kan behövas tror jag. Imorgon kväll ska jag vara ensam med de fyra barnen och lägga dem. Får se hur det går.... Tur att de har ringt en barnvakt också :)

Underbar dag idag!!

Lördagens utflykter


Dagen började med att jag skulle ta den äldsta tjejen till hennes fotbollsträning. Den näst äldsta tjejen skulle också följa med. Fick vägbeskrivning och vi gav oss iväg. Stolt och nöjd hittar jag vägen och vi är till och med tidiga!
Tittar på träningen och leker med tjejen. När träningen är slut beger vi oss hemåt. Men nu var det lite klurigare att hitta tillbaka. Tror först att jag kört för långt, men sen visar det sig att det har jag inte. Sen svänger jag höger och kör och kör och tänker att nu har jag kört vilse. Kommer tillbaka till samma korsning ovh tar envist höger igen. Men tänker att jag fortfarande är vilse. Min äldsta tjej säger då: "Mathilda, om vi kommer tillbaka hit igen, ta och sväng åt andra hållet då". Tack för tipset ;) Men jag hittar en annan sväng att ta och tar den och efter en stund var jag back on track igen :) Kom hem till slut!

Jag och värdmamman gav barnen lite lunch innan vi packade in alla barnen i bilen och åkte till ett ställe där de hade lite happenings. På vägen stannar vi för att köpa kaffe, först beställde jag en varm choklad men min värdmamma tyckte att jag skulle öva på kaffedrickandet så det slutade med en kaffe ;) Inte den godaste drycken men det kommer....
Platsen dit vi åkte hade stånd, pumpor, hoppborgar osv osv. Mycket folk!! De tre äldsta barnen red ponnyridning, de åkte en tågkarusell, hoppade hoppborg och målade pumpor. Mycket trevligt och barnen hade kul!
Efter det åkte vi till mina värdmorföräldrar i bergen, var helt fascinerad vilket gjorde min värdmamma mycket glad. När vi kom dit fick jag en rundvisning av huset och de visade mig utsikten och jag fick titta i en kikare. Och vilken utsikt! :)
Sedan åkte vi hemåt och min arbetsdag var slut. Men det var en mycket mycket bra och rolig sådan!!

Louise kom och hämtade mig och vi åkte till shoppingcentrat. Provade Halloweenkostymer och sen provade vi en massa fina klänningar :) Efter det tänkte vi gå på bio men istället åkte vi och åt på "Fridays". Där var det liv och rörelse :) Vi åt kyckling med grönsaker. Mycket gott men starkt!
Sedan köpte vi "Swedish Fish", när jag betalar står jag och pratar med Lousie på svenska så när jag får växel tillbaka säger jag automatiskt "tack så mycket" ;)
Vi satte oss i bilen och åkte till downtown Albany, Gick till en jättefinpark och sedan åkte vi runt en sväng. Men det var läskigt och jag kan ärligt erkänna att jag var rädd, vi var rädda. Vi såg gäng på gatorna och man visste inte vad de höll på med. Så vi begav oss hemåt till vårt trygga område.

En jättebra lördag då jag hann med en hel del roliga äventyr!

Idag ska jag snart träffa Lousie och vi har en dag fullspäckad med aktiviteter! Ser jag fram emot!

Utelåst

Jaa, jag tänkte att ni kunde skratta åt mig eller tycka synd om mig...

Jag kom hem från gymmet med Louise igår på kvällen vid halv tio. Går in och kommer till samma problem som jag alltid får: ska jag låsa dörren eller inte? Vet att mina värdföräldrar gör det men jag har tänkt att jag ska fråga dem hur de vill att jag ska göra. Men såklart så glömmer jag bort det och kommer på det varje gång när man står där vid dörren. Bestämmer mig i alla fall för att låsa dörren och är nöjd med det beslutet!

Tio minuter senare börjar hunden att skälla. Förstår inte varför. Men senare får jag reda på att det var min värdpappa som försökte ta sig in. Han hade varit utomhus så jag hade låst honom ute. Snacka om pinsamt! De trodde att dörren hade låst sig automatiskt på något konstigt sätt. Skämdes ihjäl när jag skulle säga att det var jag som hade låst honom ute. Tur då att jag hart lättsamma värdföräldrar :)

Nu vet jag i alla fall svaret på frågan. Jag ska låsa dörren när jag kommer hem, men helst inte när min värdpappa är ute ;) Jaa ni, så det kan gå ibland!
Min värdmamma sa också att min värdpappa säkert kommer att låsa ute mig någon gång så då kommer vi bli kvitt... :P



Bad och utflykt

Fredagen (igår) började med att jag var ensam hemma med den minsta på morgonen och vi åkte till gymmet och badade. Det var hur kul som helst. Vi skvätte runt i vattnet :) Efter det åkte vi och hämtade pojken från "skolan" och efter det åkte vi hem. Var ledig ett par timmar och då satt jag och pratade med min värdmamma och vi provade ett nytt smörgås recept. Gott!
Sen var det dags att börja jobba igen. Mina vädmorföräldrar kom på besök och de skulle ta med de tre äldsta barnen till ett ställe med djur och frukt osv. De frågade om jag ville följa med så jag och den minsta följde också med.
Vi åkte iväg till ett ställe med djur, pumpor och där man kan plocka äpplen osv. Själva affären var en gammal lada. Jättemysigt och härligt höstväder. Vi gick runt och tittade på djuren. Jag tittade mycket på omgivingen, var helt fascinerad av bergen som var runt omkring. Fick även veta att mina värdmorföräldrar bodde där uppe. Imponerad!
Efter att ha tittat på djuren köpte vi äpplecider och äpplecider munkar och satte oss ute och fikade. Mysigt! Efter det åkte vi och köpte pumpor. Till och med jag fick en egen :)
När vi kom hem hade min värdmamma gjort iordning middag. Det blev kalkon med potatismos och fyllning. Så gott!

Efter det åkte jag och Louise till gymmet. Körde en jättebra kombination av maskinerna så man tränade hela kroppen. Kändes att det behövdes! Pratade även en hel del :)

En mycket mycket bra fredag!! Kunde inte ha blivit en bättre jobbdag! :)



Citat


Min äldsta tjej: " We got the best au pair in the world"

Min värdmamma: " Yes, we're very lucky"

Tjejen: " We also got the niceiest one"

Glädje på hög nivå!





Ps. Lever mina läsare? Det är väldigt dåligt med kommentarer nu :P
Kommentarer uppskattas så otroligt mycket :)

Onsdag

Idag var jag ledig på förmiddagen. Louise kom och hämtade mig i hennes lilla bil och vi åkte till gymmet. Louise minsta värdbarn var med och hon var så himla söt! Ett High school musical fan som jag var hon också ;)
På gymmet skrev jag upp mig för att bli medlem, fick en rundtur av gymmet och information. Sedan skulle det fixas lite papper vilket var minst sagt rörigt. Han trodde vi var ett par och bodde på samma ställe, sen gav han insiderinformation hur jag skulle få det billigare och jaa, det var högst intressant i alla fall. Men som vi sa, vi är inte förvånade, vi är ju i USA ;)
Efter besöket på gymmet åkte vi till biblioteket där jag och Louise bokade en resa till New York City i december. Ska bli så himla kul, då har de ju julskylting och allt. Mysigt!
När vi går ut från biblioteket kommer en dam fram till oss och säger: "jobbar ni som modeller?" vi svarar nej och då säger hon "varför inte? det tycker jag att ni ska göra". Jaha, okej tack då. Eller vad säger man? ;) Haha, kul i alla fall!

Sen har det varit jobb resten av dagen. Barnen har varit snälla så det har gått bra!
När alla barnen var i säng och jobbdagen var över hade jag och min värdmamma ett möte. Gick mycket bättre än förra gången :P
Efter det åt vi glass och såg på tv. Kul och trevligt!

Nu ska jag krypa ner i sängen och sova!
God natt!

Första stegen!

Förstår inte hur jag kan ha glömt att nämna detta!!

Min lilla tjeja tog sina första steg på egen hand häromdagen :D:D

Det var en helt vanlig förmiddag då jag som vanligt busade med henne. Hon gick med sin gåleksak och sen gick hon med mig då jag höll i hennes händer. Sedan släppte jag hennes händer så att hon stod själv. Det gör hon ofta och då berömmer man henne och hon blir jätteglad!
I vanliga fall dimper hon ner på rumpan efter det men inte i dag inte. I stället tar hon fyra steg framåt! Jag bara jublar av glädje och förvåning och utbrister ” You are walking!!”. Städerskan hör mig så hon kommer in och blir lika exalterad som jag. Men min lilla tjej verkar inte riktigt förstå vad hon har gjort. Hon kryper iväg till sina leksaker. Men sen ställer hon sig upp och går två steg till, helt på egen hand!!
Så stolt var jag över henne!
Tyckte bara det var lite tråkigt att hennes mamma inte var hemma...

Det är det här som jag har tänkt på och tycker är så kul. Jag får vara med om barnens uppäxt, se dem växa, utvecklas och lära sig nya saker. Och mest kommer det nog att märkas på den lilla eftersom hon kommer att börja prata och gå när jag är här. Det är häftigt :)

Stolt och glad au pair med andra ord :)

Gårdagens äventyr

Igår jobbade jag tio timmar. Men det gick :)
På morgonen tog jag tre av barnen till gymmet. Lämnade den minsta på daycare och tog de andra två och badade. Det var riktigt kul! Jag fick också plaska runt lite i vattnet :)
Körde den stora bilen och det gick bra! Gav dem mat när vi kom hem.
Sen åkte jag med de två äldsta till shoppingcentret och gick till ”Build a bear”, ett ställe där man väljer en nalle, sen stoppar man den och ger den ett hjärta, sen får man välja kläder om man vill och i slutet sätter man sig vid en dator och ger den ett namn osv.. Hur mysigt som helst! De gjorde en varsin och det var kul att se :)

Efter detta lilla äventyr åkte vi hem där jag plockade iordning lite, tvättade och lekte med den lilla. Sen var det middag, vilket inte riktigt gick som jag ville. Men lite mat fick de i sig. Sen gick jag på promenad med alla tjejer.

Efter det var min arbetsdag slut! Louise kom och hämtade mig och vi åkte runt till en massa Halloween affärer. Kul! Vi pratade om så mycket och hade så mycket att säga att historierna bara blev halvklara innan någon sa ”åhh, det måste jag berätta, men det tar vi sen”. Men det var riktigt trevligt! Kvällen avslutades med mitt första besök på en Mc Donalds här i USA. Gott!
Sedan åkte vi tryggt och säkert hem ;)

Nu har vi en massa saker att göra också! Från att säga ”vad ska vi göra?”, säger vi nu istället ”vart ska vi börja?”. Ser fram emot allt :)

När jag kom hem berättade min värdmamma att en timme efter att jag hade blivit hämtad av Louise ringer min LCC. Det första min värdmamma tänker är att jag har åkt till min LCC och sagt att jag inte trivs och nu ringer han. Men så var det inte, han ville bara kolla läget. Haha, jaa ni :)

Nu ska jag åka iväg och träffa Louise innan jag börjar jobba.

RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se