Louise och jag

Någon undrade om jag kunde berätta om hur det var att träffa Louise igen. Och det ska jag absolut göra. Ett inlägg om det kommer.

Louise och jag i Albany, NY, USA Feb. 2009:Louise och jag i Göteborg, Sverige Mars 2011:


Tusen bilder

Funderar på att ta tag i scrapbookingen på riktigt. Men vart ska man börja?! Jag ligger lite efter om man säger så, sista sidan jag gjorde är från februari 2009. Så jag har lite att göra.
Börjar nog med att göra resan "Across America", satt precis och valde ut bilder. Det var inte det lättaste, bara helt själv tog jag 4 111 bilder. Sen har jag min systers och de andras bilder. Så det blev massvis med bilder. Nu har jag valt ut 1 124 bilder, de som enligt mig är de bästa bilderna. Men jag förstår såklart att det är alldeles för många. Så nu kommer den svåra uppgiften att göra en till gallring. Ahh! Får se hur det går. Men när jag är klar är det bara en månad av mina två år i USA. Mycket jobb framför med mig med andra ord.

Hoppas ni har en bra helg!

 
Monument Valley, USA   Augusti 2010

USA besöket

Gjorde en massa saker i USA. Vissa saker har jag redan skrivit om men här kommer lite bilder.
Lek i snön blev det mycket av. Jag hjälpte även min värdmamma med att organisera lite, bland annat lite garderober och källaren. Det blev såå bra!
Tog tyvärr inte en bild på hur det såg ut före men det var en stor röra.
Delen i källaren där barnen leker fick sig en ordentlig makeover. Resulatet blev superbra!
Jag önskade att jag var barn och kunde leka där!

Det svenska spelet "Mix Max" som jag gav i julklapp spelade vi. 


Barnen älskade att skratta åt de roliga figurerna de fick.


Finns det något godare att äta till lunch? Bagel med tonfisksallad!


Jag på middag med mina värdföräldrar.


Jag tog en rätt med stora räkor, spenat och klyftpotatis. Jättegott!


Min älskade Coolatta!


På väg till flygplatsen för att åka hem!Älskade USA, see you soon!


Letters

Mejl, facebook och allt i all ära men inget slår att få ett mejl adresserat till sig i posten.
Under mina två år trillade det in mejl från familj och vänner. Inte bara vid jul och födelsedagar utan även då och då.
Att få ett handskrivet brev gör hela ens dag.
Så ett tips till er som har någon vän i USA eller någon annanstans i världen. Skriv ett brev och skicka iväg det. Det kommer att betyda så mycket! Vid jul eller födelsedag men gör det gärna också när de inte förväntar sig det.
Ett litet brev som ger mycket glädje.


Mina brev som jag fick när jag var i USA.


Boo och Baa

När jag var Au pair hittade jag de svenska böckerna Buu och Bää (på engelska, Buu och Baa) på biblioteket. Lånade dem och den minsta tjejen älskade dem så nu när jag kom och hälsade på ville hon absolut åka till biblioteket och låna dem. Och såklart så gjorde vi det!
Visste inte om dessa böcker i Sverige, läste de inte när jag var liten. Men de är roliga och söta!Louise

Imorgon åker jag till Göteborg för att träffa Louise. Vi umgicks massvis i USA det första halvåret när jag kom. Nu har vi inte träffats på över 2 år så det ska bli jättekul att träffa henne igen. Vi har hur mycket som helst att prata om. Jättekul ska det bli och jag kan knappt fatta att vi ska ses. I Sverige. I morgon.


Starbucks

Ett besök till Starbucks när jag var i USA var givet. Malin och Marielle hade jag som sällskap. Första gången jag träffade Malin. Mycket trevligt! En svensk trio!Oreo icecream

Denna glassen är såå god! Kan inte få nog av den.
Jag har till och med sådan tur att de har den här glassen på Mc Donalds, som Mc flurry. Så jag kan frossa i den även här hemma.

Full och mätt

Haha! Jag såg precis att jag skrivit att jag var full efter lunchen på Cheesecake. Såklart var jag mätt och inte full.
Det roliga är att jag sa precis samma sak under middagen. Jag tittade på Marielle som precis började på sin cheesecake och sa: "Marielle, du ser redan full ut" och hon svarade: "Ja, jag är så full".
Haha, ingen av oss tänkte på det förren Malin började skratta och vi då förstod vad vi hade sagt. Man blandar inte bara in svenska nära man pratar engelska utan också tvärtom. Haha, så det kan bli!


Mc Donalds

Nu åker jag snart till jobbet. Jobbade min första dag igår och det gick bra trots att det var ett 10 timmars pass. Kul att träffa alla igen.

I USA är allt större så egentligen borde inte detta komma som en överraskning. Men jag var lite hungrig på flygplatsen i USA och beställde vad jag trodde var en lilla meny med en extra hamburgare. Fick en hur stor läsk som helst och pommes. Kunde knappt få i mig hälften. Ja, allt är större i USA!


Ben & Jerry´s

Lyxade till det med Ben & Jerry's idag (eller igår blir det väl?!) på flygplatsen. Gott!
Blev av med mina småpengar också!
Hemma i Sverige

Då var jag hemma i Sverige igen. Kul att komma hem och träffa familjen men också jobbigt. Jag saknar USA och min värdfamilj. Speciellt min värdmamma, fick ett mejl från henne och hon saknar mig redan. Kunde höra genom mejlet hur ledsen hon var. Jag kommer att sakna att inte umgås med henne varje dag.
Jag har haft en underbar vistelse och jag ville inte att den skulle ta slut. Men jag kommer att komma tillbaka snart, väldigt snart!!


Cheesecake factory

I söndags hade jag en mycket trevlig lunch med svenska tjejerna Marielle, Malin och Angelica. Hade trerätters, avocado eggrolls till förrätt, en sallad till lunch och sen cheesecake till efterrätt. Behöver jag säga att jag var full efteråt?! Men så gott var det och jättetrevligt!
Tack tjejer!


Flight Cancelled

Vaknade upp till en massa sno imorse. Skolorna var installda sa alla barnen var hemma. Hade ett tarfyllt hej da med barnen. Usch, sa jobbigt. Det blev manga kramar. De ar sa sota! Den minsta sa: " I'll see you soon and I'll talk to you on skype". Sa sot!
Min vardmamma och jag borjade sakta att kora till flygplatsen. Hade kollat att flyget skulle ga i tid men i bilen kollade vi en extra gang och sag da att det med rott stod: cancelled!
Visste inte vad vi skulle gora. Det slutade med att vi akte hem och ringde och bokade om min biljett till imorgon.

Sa jag fick en extra dag med barnen. Jag akte pa bio med alla fyra barnen och nar vi kom hem gick vi ut och lekte i snon. Akte pulka och byggde en snogubbe. Riktigt kul!Dagen blev inte riktigt som jag hade tankt mig men den blev bra anda. Det var jobbigt att ha vaskan packad, saga hej da, vara redo och sen inte komma ivag. Nu blir det att gora allt igen.
Men jag vet att jag kommer att se dem snart igen!

From one home to another

Sista kvallen i USA. Blandade kanslor!
Gillar absolut inte detta och hade velat stanna langre.

Nu ska jag packa det sista och sen sova. Hade packat resvaskan och var sa nojd nar jag hittar ett par skor som maste fa plats. Inte kul! Far se hur jag kan trycka ner dem.

Idag at jag lunch med tre svenska tjejer. Jattetrevligt! Vardmormorn och morfarn kom och sa hej da och kvallen spenderades med min vardfamilj.
Underbart!

Imogon bar det av hem till Sverige. Nar jag kommer hem lagger jag upp bilder som jag inte hunnit och jag kommer att svara er som har stallt fragor.

Hoppas ni haft en fin helg!

250 dollar smink

Haromdagen var jag och shoppade en kvall och gick sen aven pa bio.
Blev inte sa myckt shopping som jag hade hoppats. Hittade tva trojor men trodde jag skulle shoppa mycket mer. Men det ar ju bra for planboken i alla fall.

Att ga in pa "Sephora" var inte bra for planboken. Kopte en massa ID smink och val framme vid kassan blev summan 250 dollar. DOLLAR! Trodde inte mina oron. Fick tomma hela planboken. Helt allvarligt, planboken var helt tom efterat. Sminket maste gora underverk!
Fast far tanka att hade jag kopt allt hemma hade det gatt pa dubbelt sa mycket. Sa aven om det blev dyrt sa blev det billigare.

Sa shoppingen bjod inte pa mycket klader, men daremot pa mycket smink.

Nojd ar jag anda. Vill inte shoppa bara for shoppandets skull!

Helg

Sa gar jag in i sista helgen har i USA. Pa mandag bar det av hemat.
Ska verkligen njuta i helgen. Idag ska jag umgas med barnen, har redan gjort det hela morgonen men mer ska det bli. Ska aka och ata lunch med mina aldsta flickor snart och sen ska vi till ett stalle dar man kan gora egna armband och halsband. Kul! Ikvall ska jag och mina vardforaldrar ut och ata middag. Det ska bli trevligt och gott!

Nar jag tanker pa att jag ska aka hem kanner jag att det ar sa mycket jag vill ata innan jag aker. Haha!
Jag och min vardmamma var och handlade mat haromdagen och skrattade at allt jag vill hinna ata under sa kort tid. Men vi kopte pa oss en hel del sa det blir att ata hela helgen lang. Inte mig emot!

Hoppas ni har en bra helg!

Besok och kinamat

Sitter just nu hos barnens mormor och morfar. Vi firar morfarn som fyller ar. Det blir att ata kinamat och tarta. Inte helt fel!

Hors senare!

RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se