Christmas time

Snow falls outside as I drive and I'm coming home real soon.
What a joy it will be to see you and my family. I know I will be there real late,
I don't mind, you don't mind as long as christmas time is here.
Soon I will be on my way, to my love, to my home, to spend the best time of the year.
I'm coming home to spend the best time of the year!


Jul för mig är att ta vara på alla traditioner.
Jul för mig är att njuta av allt som har med julen att göra.
Jul för mig är att spendera tid med mina nära och kära.

I år kommer inget att bli som vanligt. Inget kommer att bli som det brukar. För mig handlar julen om traditioner och om min familj och mina nära och kära. Och just den här julen kommer inget vara som det brukar, inget som jag är van vid.

Med en vecka kvar till jul är det mycket tankar och känslor. Jag har ingen direkt hemlängtan men saknaden efter min familj och att få tillbringa julen med dem är väldigt väldigt stor.

Jag tänker på hur jag och min familj klär granen den 23:e medan mamma gör iordning julskinkan. När granen är klädd tar vi en sväng ner till stan, inte för att desperat köpa julklappar utan bara för att gå runt och njuta. När vi kommer hem slår vi in några julklappar och lackar dem. När de är klara slår vi på tv:n och tittar på Bingolottos julspecial och till det äter vi skinksmörgås och lite julmat. Så underbart och stämning på hög nivå för trots att vi är lite äldre så ligger det en spänning över det hela för alla vet vad som komma skall: Julafton! Går och lägger oss med julstrumpan vid fotändan.

På julaftonsmorgonen vaknar jag och min syster tidigt. Den som vaknar först väcker den andra (oskriven regel). Vi tar med oss våra julstrumpor och går tillsammans ner och väcker våra föräldrar. Öppnar våra julklappar från julstrumporna och går sedan ut i vardagsrummet där vår gran står så grön och grann i stugan. Där ligger även ett par julklappar som vi öppnar. Äter julgröt till frukost. Efter det gör vi iordning oss och åker iväg till Farmor där släkten på pappas sida träffas. Vi äter och öppnar några julklappar och bara umgås.
Åker hem, klockan slår tre och det är dags för Kalle Anka. Mina favoriter är tomtens julverkstad och husvagnsemestern. Efter det kommer min mormor, morfar och morbror eller vi åker till dem. Vi äter världens godaste julbord. Sitter länge, äter och njuter. Dukar bort och jag och min syster (även de andra också tror jag) känner hur spänningen stiger. Det är snart dags för julklappsöppning. Jag och min syster tar på oss tomteluvorna och delar ut alla julklapparna. Vi är bortskämda, så det blir en hel del. Varje år säger dem att de ska skära ned, men jag och min syster märker aldrig någon skillnad. Sedan sitter vi som i en ring och går runt runt och tittar när varje person får öppna ett paket i taget. Det är så kul att se vad alla får och få se personens min när de öppnar ett paket från en själv.
Efter ett par timmars julklappsöppning fikar vi och sedan lider julafton mot sitt slut.
Så ser min julafton ut!

Åhh, vad jag kommer att sakna detta. I år har jag nog köpt mer julklappar till min familj än vad jag brukar göra tror jag. Och jag skulle så gärna vilja vara där och se min familjs reaktioner när de öpnnar dem.
Jag kommer att sakna att sitta och äta skinkmacka framför Bingolotto efter att ha klätt granen.
Jag kommer att sakna hela JULAFTON och allt vad det innebär!
Jag kommer att sakna att vara med min familj och mina nära och kära. Men mest av allt kommer jag nog att sakna min syster Josefin. Vi har alltid haft varandra. Vi har alltid flyttat tomtarna i vår kalender tillsammans och räknat ner till julafton. Vi har klätt granen tillsammans, delat ut julklappar osv. Svårt att förklara men det känns som att vi två verkligen varit sida vid sida varje jul. Vi har ju dessutom varit de enda barnen på kvällarna. Jag kommer att sakna det så mycket.

Jag saknar även allt det som har med innan julen att göra. Som att julshoppa i stan, själv eller med min syster och min familj. Att gå med min syster en lördag på stan, titta efter julklappar till mamma och pappa, få idétorka och sätta oss och både äta och fika för att få energi och ideér tillbaka. Den heldagen på stan saknar jag. Att se adventsljusstakarna i allas fönster, all bakning som lussekatter och pepparkakor. ALL MAT, skinksmörgås, hemmagjorda köttbullar, prinskorv, janssons frestelse, glögg m.m.

I år får jag däremot fira den 25:e. Jag har fyra barn som får all uppmärksamhet istället. Trots att jag känner mig bortskämd varje år när det gäller julklappar så kan jag efter att ha kollat mina julklappar som min familj skickat erkänna att jag även detta år känner mig ganska bortskämd. (Plus, det är inte alla som får julklappar från två familjer).
Jag kommer inte att få äta någon svensk julmat. Skinka äter de här i alla fall. Däremot kommer jag att få vara med om hur man firar en amerikansk jul. Jag får chansen att göra det. Jag har också en familj här som bryr sig om mig och som jag kommer att få fira jul med och det gör att jag känner mig lyckligt lottad. Jag har även köpt en massa julklappar till dem och det ska bli kul att få se deras reaktioner.

Det känns overkligt att julafton är om en vecka. Men det känns ännu overkligare att jag inte kommer att fira den som jag brukar. Det är en känsla som inte går att beskriva. Det känns konstigt. På något sätt skulle jag vilja fira julafton hemma i Sverige som jag brukar, men utan att åka härifrån. Ja som sagt, det går inte riktigt att förklara. Jag skulle vilja vara på två ställen samtidigt. Men samtidigt känner jag mig så lyckligt lottad som får fira jul med denna värdfamilj. En familj där jag känner mig som en i familjen.
Känner jag min värdfamilj rätt så kommer de inte låta den 24:e gå obemärkt förbi. Och det känns bra!
Men ändå är det jobbigt och saknaden är stor och jag tror att det bästa är att tillåta den att vara det. Men att samtidigt njuta av tiden här. Som jag sa så är det ju bara en vecka kvar.
När jag tänker på det så tror jag att det här kommer att göra mig så mycket starkare, att klara av att vara ifrån de jag älskar mest under en tid som jag älskar mest.

So Merry Christmas to You. From my heart I love you.
A merry chistmas to you.
I'm coming home to spend the best time of the year.

Kommentarer
Postat av: Martina

wohuu, jag fick en julklapp häromdan' .. undra vad det kan vara.. ;)

2008-12-18 @ 20:30:15
Postat av: Anonym

Jaa, det kan man undra. Men det får du veta på julafton, inte innan! :)

2008-12-18 @ 21:57:33
Postat av: Anonym

jag saknar dig så himla, himla mycket ! Du är den bästa jag har och jag älskar dig mest av allt ! <3

2008-12-18 @ 23:13:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se