Trick or Treating

Nu ger vi oss ut på Trick or Treating.

Den som kommer till vårt hus kan förvänta sig godis. Det finns det nämligen gott om. För min del blir det bara bus eftersom jag har godisförbud :)





Happy Halloween

Idag firas det Halloween här i USA.


Hur firar du??

Jag sitter här och ska snart börja göra iordning mig inför trick or treating.
Hinner nog inte visa hur resultatet blir ikväll. Men här får ni några bilder på det som tillsammans ska bli min outfit.












HalloweenParty

Ikväll var det Halloween party på country klubben. Vi var bara halva gänget som åkte pga sjukdom. Man får alltid en speciell känsla när man åker till klubben på högtider. Ikväll var det bord med pumpor på, god matbuffé, dansgolv och utklädda barn.
Barnen hade kul och det var kul att vara där och få lite Halloween känsla.

Louise lilla värdbarn kom fram till mig och undrade vad jag fortfarande gjorde här. Så söt! Hon trodde att jag skulle åka samtidigt som Louise.

Eftersom vi hade de två äldsta barnen med oss, jag och min värdpappa, så behövde vi inte ha lika stor koll på dem. Så jag satt och avnjöt min goda mat. Så gott!


   Vår pumpa!


  En pumpa som inte mådde så bra...


Den goda maten som bland annat bestod av kyckling med svampsås
och pasta med räkor. Såå gott!!


Och så här såg jag ut ikväll:





Nej, nu är det dags för sängen efter en mycket bra dag!
God natt kära läsare!

Pannkakor

Ända sen jag blev sjuk har jag varit sugen på pannkakor. Igår halv nio så ställde jag mig och stekte Amerikanska pannkakor och smaskade i mig dem till "Grey´s Anatomy". Såå gott!

Idag till lunch hjälpte killen mig att göra pannkakor och sen satt han och lilltjejen och väntade snällt medans jag stekte dem. Gjorde som pappa gjorde när jag var lite och kastade pannkakorna i luften när jag skulle vända dem. Det tyckte barnen var jättekul. Det tyckte jag med! Goda blev pannkakorna även denna gång.


Chokladbollar

Som sagt så bakade jag ju chokladbollar med barnen för någon vecka sedan. Eller "swedish cookies" som dem kallade det.
Innan jag kom hit som au pair tänkte jag att det första jag skulle göra med mina värdbarn var att baka chokladbollar. Riktigt så blev det inte, men nu efter 13 månader blev det i alla fall av. Och barnen hade jättekul att rulla bollarna och doppa dem i pärlsocker.

Och här har ni resultatet:



 

Och så här kan det se ut efteråt när fyra barn bakat chokladbollar.






Störst av allt är Kärleken

Eftersom det är mest sjuka här så erbjöd dagen inte på så många godbitar. MEN det bjöd på två underbara stunder som jag hoppas att jag aldrig kommer att glömma utan förvara tryggt i mitt hjärta.

Den minsta hade feber och var trött så jag skulle lägga henne för natten. Lade henne i min famn och började vjyssa henne samtidigt som jag sjöng ett medley med High School musicals "Can I have this dance", Cyndi Laupers "Time after time", Rock a by baby och Tryggare kan ingen vara. Till min stora förvåning så sluter hon ögonen och somnar. Det har aldrig hänt förut. Utan jag brukar sjunga en visa och sen lägga ner henne i sängen. Men nu somnade hon. Hon såg så otroligt fin ut att min röst mitt i medleyt brast och jag började gråta. Min älskade lilla tjej. Jag älskar dig såå mycket!

När jag bytte killen till pyamas så sa jag "Ge mig en kram". Han gav mig en stor kram och sen ville han ge mig en puss på munnen. Det brukar han aldrig göra. Tyvärr var jag ju tvungen att säga nej eftersom vi är sjuka. Men då gav han mig en puss på kinden istället och log sitt sötaste leenden. Åhh, vilken kärlek! Min älskade pojke!

Man måste ta vara på dessa små stunder i livet och vardagen som betyder så otroligt mycket!

Jag älskar "mina" barn så otroligt mycket och är så tacksam över att jag får vara en del i deras liv.


Skratta eller gråta?

Ja det är precis det jag undrar. Ska jag skratta eller gråta?!
Om man räknar med mig är vi sju personer i min värdfamilj och just nu ikväll är 7 personer sjuka. Dvs ALLA.
Influensan har nog tagit över oss alla. Börjar fundera på om till och med hunden är sjuk.

Jag jobbade också min första dag idag sen jag blev sjuk. Åkte till skolan och sen kom jag hem och jobbade. Det gick bra, förvånansvärt bra. Men nu mår jag inget vidare. Precis om resten av familjen alltså.
Alla fyra barnen ska vara hemma från skolan imorgon så det kommer att bli en lååång dag. Usch, kan vi inte bara bli friska. Det är ju Halloween på lördag också. Då vill jag inte att barnen ska vara sjuka. Vi har ju inte ens gjort pumpor än. Usch...

Så snart, väldigt snart, blir det sängen för mig så jag orkar med imorgon.
Natten i natt blev inte mycket sömn. Kl 2.44 vaknar jag av att den minsta gråter. Efter en minut tystnar hon och jag somnar om efter 45 minuter pga magvärk. Kl 3.44 vaknar jag av att den minsta gråter igen. Efter fem minuter hör jag hur min värdmamma kommer så då är jag lugn. Efter ca 45 minuter sover jag igen. Vaknar vid fem igen och sen vaknar jag vid sex igen av att den minsta sover. Klockan sju ringde min väckarklocka. Dags att gå upp.
Hoppas på mer sömn denna natt. Det behöver jag!

Hoppas ni haft en bra dag och får en bra morgondag.


Feel better!

"I miss you. I hope you feel better before Halloween.
I loveyour blue skirt. It´s different without you.
Can I get you anything?
I hope you can carve pumpkins with me.
Did you see the ice cream we got you?

Love you always"

- Min älskade 7 åriga tjej

Sånt här värmer verkligen, speciellt när man inte mår på topp.


Goodmorning Sunshine

Finns det något härligare än att vakna upp och se solen skina in i rummet och se alla höstlöv i olika färger. DÅ är hösten så fin och härlig.

Just nu är värdmorfar här med barnen, snart kommer också värdmormorn. Jag ska vila och se om jag orkar hjälpa till lite senare. Trött på att vara sjuk nu.

Hoppas ni får en härlig start på veckan. Vet att några har höstlov nu. NJUT! Det har dem inte här....

The Proposal

Idag mår jag lite lite bättre. Större delen av dagen har spenderats i sängen. Har pluggat (läste två kapitel av fyra så det känns bra). Läste också ett par skvallertidningar som min värdmamma så snällt köpte åt mig. Sen åkte jag iväg till en affär men sen sa kroppen åt mig att åka hem så det gjorde jag. Hyrde en ny film "The Proposal" som jag såg när jag kom hem. Såå bra! Jag älskar romantiska komedier, finns inget bättre.

Nu är det snart sängen! Igen!


En uppdatering från mig

Jaa, jag mår varken bättre eller sämre. Eller jaa, lite bättre kanske om jag känner efter. Men det har inte att göra med mediciner jag stoppat i mig.
Nej, utan att jag fått prata med mamma och pappa. Men framförallt att jag fick prata med mina älskade vänner Klara och Angelica. Hur kan man bli på annat än bätte humör när man pratar med dem. Snart ses vi!

Hela morgonen och dagen låg jag på mitt rum och mådde illa. Jag kände mig också ensam då ingen kom upp och frågade hur jag mådde. Hemlängtan blir alltid större när man inte mår bra så då blev det ju inte bättre av att jag inte fick tag i mamma och pappa (senare fick jag ju det). Så sjuk och ensam kände jag mig instängd på mitt rum.
Jag var hungrig men mådde illa. Jag var uttråkad men hade inte ork till någonting. Till slut gick jag upp och tog bilen och åkte iväg och hyrde två filmer.

Så resten av kvällen spenderade jag med att se två romantiska komedier (precis som jag älskar), så med romantiska komedier som medicin glömde jag nästan bort att jag mådde dåligt. Först såg jag "Hannah Montana the Movie" och sen såg jag "Ghosts of Girlfriends past". Båda filmerna var superbra! Rekommenderar dem starkt!
Åhh, romantiska filmer kan få en på så bra humör.

Nu har jag ätit lite och ska krypa ner i sängen, igen. Är trött på min säng nu.
Hoppas att jag har ork till annat än att bara ligga i sängen imorgon.

Hoppas ni är friska och krya!

Sjuk

Ligger här i min säng just nu.
Imorse när jag vaknade mådde jag inte alls bra. Låg i sängen ända tills jag började jobba halv ett. Huvudvärk, ont och trött i hela kroppen och illamående. Ingen roligt kombination, plus att det känns som att jag har feber. När min värdmamma såg mig sa hon: " Du ser inget vidare ut". Tack tack!
Jobbade genom att ligga och titta på tv medans min värdmamma var iväg. När hon kom hem frågade hon om hon skulle ställa in mötet hon skulle på. Jag sa nej men tre minuter senare visade det sig att mötet inte var idag utan nästa vecka. Så nu är jag beordrad att ligga i min säng och vila. Usch, mår inte alls bra. Har inte varit rädd för svininfluensan förut men nu så... Det finns ju bekräftade fall runt om här så lite rädd är man ju.
Vill bara bli frisk nu, detta är inget kul!
Har försökt äta lite men mat gör mig bara mer illamående. Dock är jag sugen på pannkakor. Varför vet jag inte. Och så är jag sugen på godis. När killen kom hem från affären sprang han glatt fram till mig och sa att han köpt Swedish fish till mig. Så söt! Men nej, inget godis för mig. Har ju klarat det i snart en månad.
Trots illamående osv kunde lilltjejen inte få mig annat än att må lite bättre genom att bara le och vara så där underbart söt som bara hon kan vara.
Nej, nu ska jag vila så detta försvinner.

Hoppas ni mår bra och njuter av er fredag!


Vår nya bil

Det enda jag vet om vår nya bil är att den är en Volvo. Är inte så bra på det här med bilar. Men skön att köra är den i fall och idag gled jag fram när jag körde den.
Barnen gilar också att det finns tv i bilen!

 
                    Gammal vs. Ny

 
      



Dags att ändra kanske

Såg precis, tack vare en kommentar, att det står att jag bara är au pair 2008-2009. Så nu tänkte jag ändra detta. Men det var lättare sagt än gjort. Förra gången jag gjorde det hade jag Pernilla som var snäll och hjälpte mig. Hur ska jag klara detta nu? Har inte tid och ork att ta tag i det nu. Men det kommer. Så nu kom tankarna upp om jag skulle ändra hela min "Header". På ett sätt känns den så "jag" och det betyder au pair och USA för mig, men kanske är det dags för en förändring. Vad tycker ni?

Mådde bättre under dagen men på eftermiddagen kom huvudvärken och kroppen känns trött och hängig. Så nu blir det att krypa ner i sängen och se på Grey´s Anatomy. Inte fel!
Kan inte bli sjuk nu. Får absolut inte bli sjuk nästa helg för då är det ju Halloween och jag ska till NYC. Men jag kan inte vara sjuk denna helg heller för då är det fix som ska göras och jag måste ju fixa klart min Halloween kostym. Jag har inte tid att vara sjuk. Vill inte. Kan inte.

Idag hämtade jag den minsta från sin lilla "skola". Hon var så söt där hon satt och när hon såg mig log hon stort och kom och gav mig en stor kram. Lycka! Ibland kan små saker göra en såå glad!
Idag har det varit en varm och skön höstdag, runt 21 grader och solsken. Härligt! Spenderade tre timmar i parken med barnen och njöt av vädret. Imorgon ska det bli kallare igen så man får passa på.

Hoppas ni haft en bra dag!

Influensan?

Det blev inget besök hos barnens mormor idag. Inte för mig i alla fall. Jag stannade hemma med en sjuk liten tjeja. Jag städade och fixade och sen kände jag att vi förtjänade att slappa så det blev ett avsnitt av "One tree hill". Måste ju hinna se dem innan det kommer ett nytt på måndag.

Nu mår jag inget vidare och ska snart bege mig mot sängen. Huvudet värker och det känns som att jag har feber. Min värdmamma tror att snart kommer vi alla ligga däckade och sjuka. Ingen rolig tanke. Tydligen går influensan på barnens skola. Så peppar peppar för att den inte drabbar oss. Men hellre nu än nästa vecka då det är Halloween. Usch för att vara sjuk då.
Nej, nu ska jag lägga mig och läsa några skvallertidningar som jag precis fick av min värdmamma. Så hoppas jag att jag mår bättre imorgon. Och så hoppas jag innerligt på att ingen blir sjuk nu, inte på Halloween, inte nu.

Hoppas ni mår bra!
God natt!


Pitabröd med kyckling

Sitter här och funderar på vart min fyra och en halv timmes rast tog vägen. Nu återstår en timme och jag vet typ inte vad jag har gjort (förutom att duschat, ätit lunch, tittat på Grey´s Anatomy osv). Tänkte vara lite effektiv och kolla vilka kort jag ska framkalla. Ingen lust men måste göras. Det är mycket roligare att kolla efter julklappar!
Inget händer i eftermiddag, inga simlektioner eller liknanade så det hade lätt kunnat bli en ganska seg eftermiddag. Men inte nu inte. Vi ska till barnens mormor för att hälsa på deras kusiner som är här på besök från South Carolina. Så det ska bli kul!

Igår åt jag och min värdmamma något enkelt men gott till middag. Pitabröd med kycklig, sallad, tomat, gurka, lök och avokado i. En dressing över det och den var färdig att ätas. Så gott!



På tu man hand

Idag har jag haft en bra dag. För det mesta! Har spenderat tid med ett barn i taget idag vilket är riktigt kul. Glömmer bort det ibland. Man riktar all sin uppmärksamhet till ett barn och det känns som att de uppför sig bättre när de är ensamna. Oftast, inte alltid.
Åkte och handlade med killen. Han var jätteduktig och hjälpte mig att plocka varor och sen ville ha köpa en blomma till sin mamma. Så gulligt!
Innan middagen tog jag en cykeltur med den äldsta. Vi cyklade runt och njöt av naturen, lukten, träden ocn vattnet. Så mysigt! När vi kom tillbaka tog jag en cykeltur med den andra tjejen vilket också var kul!
Jag uppskattar att spendera tid med barnen på tu man hand och jag tror att dem gör det också. Den minsta spenderar jag mest tid med sjäv eftersom hon är hemma mest om dagarna.
Så idag har det varit en mycket bra dag!

Nu är det sängen! Ska, som vanligt, bli riktigt riktigt skönt!
God natt!

Tuta och kör

Var nyss på en provtur med bilen. Saaben i all ära men oj vad skön denna var att köra. Snygg är den också. Så många finesser. Efter tio minuter i bilen har jag hittat några som jag älskar. När en bil är i döda vinkeln så börjar en liten lampa att lysa. Kanon! Men mamma och pappa, ni kan vara lugna jag ska fortfarande titta och inte bara lita på lampan. Sen en grej som jag bara älskar är att det står på radion vilken låt som spelas. I saaben fanns inget sånt och i den andra bilen fanns det bara på vissa kanaler men inte på den jag lyssnade på. Men nu finns det och jag är så glad!
Så skön var den att köra också. Kände mig som en mamma när jag satte mig i familjebilen Volvo. Men men! Saaben var mindre så jag kunde glida omkring med den, nu får jag tänka på att baken är lite längre. När jag tog saaben på min fritid så var det bara jag och bilen, nu när jag tar bilen kommer det att kännas som att jag fortfarande har barnen med mig eftersom det är en familjebil. Svårt att förklara men jag kommer nog att vänja mig.
Snygg, skön och bra är bilen i alla fall och jag ser redan fram emot att få köra den igen. Kommer inte ha några problem alls att hämta och skjutsa barnen nu i alla fall!


Mejl = Lycka

Läste precis ett mejl som gjorde mig så glad. Det var så snällt skrivet men så stod det en sak som jag aldrig hade förväntat mig eller ens tänkt tanken på. Men den gjorde mig såå glad och lycklig!
Kan inte med ord beskriva hur jag känner nu.

Förlåt men nu gör jag precis så som jag skulle hata om någon annan gjorde. Men jag tänker vara kryptisk och inte berätta vad det handlade om. Har ni tur så får ni med tiden veta vad det handlade om. Det lovar jag er!

Ville bara skriva det här för att bevara glädjen som jag känner just nu. Så att jag kan komma ihåg detta när jag tittar tillbaka i denna blogg.

Saab - Volvo

Vi kör på svenskt i den här familjen när det kommer till bilar. Det känns tryggt!
"Min bil", den bilen jag får ha på fritiden och den som jag oftast tar om jag bara har två barn, är en saab. Men imorgon blir den saaben en volvo. Imorgon får vi nämligen en ny bil.
Är faktiskt väldigt förväntansfull! Ska bli kul att få en ny bil att köra runt i. Dock konstaterades det idag att det kommer att bli fajt om vem som ska köra den. Jag eller värdmamman. Haha!

Imorgon kommer den hem! Så imorgon när jag åker till skolan blir det min sista tur med min saab (tänk så mycket vi upplevt tillsammans). Dock har den inte varit pålitlig på sistone. Kommit upp varningssignaler och luften ur däcken har försvunnit lite då och då. Inte säkert!

Känns tryggt att vi fortsätter köra svenskt! Så på onsdag blir det att köra volvo. Kul!

Klapp på axeln

När jag började jobba idag så var min energi någon helt annanstans. Det tog kraft att bara lyfta armarna. Mådde inget vidare och drömde om att få lägga mig i sängen och inte göra någonting, framför allt inte jobba.
Men sen tog jag tre av barnen och åkte och badade och på något sätt kom energin tillbaka. Och tur var väl det. Vi lekte och busade i vattnet och det var riktigt kul. Kom hem och jag gav alla fyra barnen mat. När jag blev ensam med alla barnen klockan sju hade jag fyra vakna barn och ett hus som liknade ett kaos. En och en halv timme senare när mina värdföräldrar kom hem hade jag fyra barn som sov och ett rent och fint hus. Kände mig duktig och stolt och gav mig själv en klapp på axeln.

Missade "One Tree Hill" och "Gossip Girl" ikväll men jag spelade in dem så jag vet precis vad jag ska göra imorgon när jag kommer hem från skolan. Ser redan fram emot det! Plus att jag har "Grey´s Anatomy" och "Private Practice" inspelat från förra veckan.

Nej, nu måste jag i säng innan det är dags att gå upp för skola.

God natt!

Måndag

Har precis varit iväg en sväng till gymmet. Valde mellan promenad ute eller löpbandet på gymmet. När jag kom ut och insåg att det såg fint ut men att det var väldigt kallt så blev det gymmet.
Trött men väldigt nöjd sitter jag nu här. Imorse när jag vaknade hade jag inte så mycket energi till att jobba men nu efter ett besök på gymmet så är jag redo att ta tag i dagen och börja jobba.

Vi hörs senare! Ha en bra start på veckan!

Härlig Höstdag

Igår började dagen med att vi åkte till tjejernas skola där det var "Pumpkin Fun run". Barnen sprang en liten sträcka och efteråt fick de en pumpa.
Efter lunch åkte vi till en "Fall Festival" uppe i "bergen" där de hade polishundar, polishästar, hayride, ett litet tåg, musik och mat m.m. Det var riktigt kul att vara ute i det härliga höstvädret och leka och busa med barnen. Jag var nog lika trött som barnen i bilen hem efter allt busande. Men kul var det!




Utsikten uppe i bergen

 
  







Jag önskade att jag kunde läga upp bilder på barnen för jag har jättemånga söta och fina från den dagen när de letkte i löven. Men ni får nöja er med en bild på mig istället. Höst är en mycket härlig årstid ändå!


Vart tog jag vägen?

Skulle behöva er hjälp med en teknisk grej.

Min visningsbild har försvunnit. Vet inte hur eller varför den försvann. Har försökt att få tillbaka den men det går inte.
Ibland kan jag finna den längst ned efter varje inlägg, men det finns inte där jag vill ha den.

Vore jätte tacksam för all hjälp som jag kan få.
Någon som vet hur jag skulle kunna göra för att få den tillbaka?

Tack!

HELG

Har haft en låång men bra dag idag. Var på någon höstfestival med barnen bland annat. Skriver mer om det imorgon. Det har varit mycket jobb de senaste dagarna men det har samtidigt varit kul.
Dock är jag mycket glad över att jag är ledig imorgon. Sovmorgon är hur denna dagen ska inledas.

Vi hörs imorgon!



Fredag

Jag behövde inte oroa mig för att försova mig idag. Strax efter sex kommer två glada tjejer in i mitt rum. Det kröp ner i min säng och så låg vi där ett tag och pratade. Det var faktiskt mysigt! Det var mörkt ute och det kändes som jul. Kändes som att det skulle vara snö ute om jag tittade ut. Mysig känsla!
Sen var det dags att gå upp och fixa barnen till skolan. Killen vaknade och det gjorde även den minsta. Så klockan sju hade jag fyra vakna barn. Satte de två äldsta på skolbussen. Skjutsade killen till skolan som skulle på utflykt och kvar var jag och den minsta. När jag lämnade killen på skolan föll några små vita snöflingor. Väderprogonsen visar snö i helgen. Vi får väl se...
Jag och den minsta åkte hem och myste och gick ut på en liten promenad. Sen åkte vi iväg och åt lunch. Gott och mysigt!
Efter det handlade vi lite mat innan vi åkte för att hämta killen. Vi var tidiga så vi gick på en promenad medan vi väntade. Sen visade det sig att han var en timme försenad. Så då var det bara att fördriva tiden lite till. Till slut kom han i den gula skolbussen och han var så glad och stolt över att han hade åkt skolbuss. Så söt!
Stressad satte jag barnen i bilen. Hade 10 minuter på mig att ta mig hem innan jag var tvungen att hämta barnen från skolbussen. Precis när jag står och väntar på att svänga upp på vägen kör fem skolbussar förbi mig och jag svänger upp bakom dem. En av dem var tjejernas skolbuss. Trots att jag har varit här i mer än ett år tycker jag att det är så coolt med de gula bussarna och blir exalterad när jag ser dem. Speciellt när jag ser flera på raken. Hamnade bakom en skolbuss som stannade hela tiden för att släppa av folk (och det är ju strängt förbjudet att köra om dem). Till slut var han snäll och vinkade förbi mig. Och jag kom hem två minuter innan tjejernas buss kom. Tajming! Sen blev jag ensam med de två minsta. Det blev mys och bus och vi lekte doktor, läste böcker och ritade. Sen kom de andra hem med min värdpappa och det blev middag.
Sen slutade jag. Mycket trött efter en lång men bra dag!

Nu blir det popcorn och tv.
Trevlig helg!

Bra men låång dag

Jag är supertrött men jag lever. Eftermiddagen gick jättebra. Barnen skötte sig utmärkt och lekte bra ihop alla fyra. Sen bakade vi chokladbollar vilket också gick bra. Sedan blev det middag och iväg till simskola. Då kände jag tröttheten komma. Den minsta ville inte sitta still och titta. När simskolan var över åkte vi hem och jag lade killen och sen plockade jag iordning. Sen la jag de andra barnen.
Det tar på krafterna. Man ska ta hand om fyra barn men sen ska man plocka iordning och fixa också. Helt slut satte jag mig och åt med min värdpappa.
Är trött, men hade som sagt en bra dag då barnen skötte sig och lekte såå bra alla fyra! Det kunde ju ha varit annorlunda, så jag är tacksam!

Nu är det dock bums i säng. Klockan är ställd på kvart över sex men barnen väcker mig när de vaknar så jag anar att det blir tidigare. De är glada över att de ska väcka mig imorgon. Det är inte jag!

Imorgon är det fredag! Hoppas ni får en bra sådan!

God natt!

Skola och chokladbollar

Nu kom jag precis hem från skolan. Fick tillbaka testet vi skrev för två veckor sen. Det gick bra, inte superbra. Men bra! Jag är nöjd!

Om en halvtimme börjar jag jobba. Min värdmamma åker på konferens idag till på lördag så det kommer att bli mycket jobb de närmaste dagarna. Min värdpappa kommer att vara hemma så jag jobbar inte nätterna, men jobb kommer det att bli.
Så dagen idag tänkte jag tillbringa med att baka chokladbollar med barnen. Efter det är det middag och simskola på schemat. Hoppas att barnen är på bra humör och att dagen rullar på ganska snabbt och smärtfritt.

Ha en bra dag!

Half the battle

Nu mina kära läsare kommer chocken: Jag satte min fot på gymmet idag. Och inte bara det, jag sprang på löpbandet i en halv timme också. Dock tröttheten så kändes det mycket mycket bra. Och bättre kändes det när man möts av dessa ord när man kommer in på gymmet:

Knowing that showing up is half the battle!

Ja, det stämmer ju. Nu ska vi bara se hur detta fortsätter. Kanske bara inbillar mig men jag känner att jag har mer energi nu när jag varit på gymmet och är redo att jobba.

Vi hörs!

Sängen nästa

Nu har jag slutat jobbat och det gick bra. Ska slappa lite och sen blir det sängen. Längtar! Imorgon blir det simskola med den minsta. På tal om den minsta så sa hon mitt namn väldigt bra idag. Lycka! Åhh, barn kan göra en såå glad!

Hoppas ni hade en bra tisdag och att ni får en bra onsdag!
God natt!

Svar till Anonym om "College" - Man måste plugga 6 credits som au pair. Den kursen jag tar nu ger mig 3 credits. Men det jag menar med att jag rekommenderar att läsa på ett Amerikanskt college är för det finns andra alternativ så man får sina credits. Man kan bland annat åka på helg kurser med bara au pairer osv och på så sätt få credits.

College

Tänkte visa er lite hur hur det ser ut där jag går i skolan. Inga superbra bilder men tänkte visa så ni kan få en liten bild av hur det ser ut.
Jag går på State University of New York. Jag tar en klass två gånger i veckan som heter "Sociology". Jag auditar klassen vilket betyder att jag inte får något betyg från klassen när den är slut utan jag behöver bara få närvaro. Att jag varit där är det som räknas av Cultural Care och gör att jag får mina credits som jag behöver av Cultural Care som au pair. När man auditar klassen så kostar det inget, i alla fall inte på den skolan som jag går på. Jag kunde välja mellan nästa alla klasser och audita dem, med några undantag. Jag skulle verkligen rekommendera au pairer att ta en klass på ett Amerikanskt college så länge det funkar med ens schema. Man får ta del av den amerikanska kulturen lite mer och man lär sig något. Jag lär mig också lite mer engelska då läraren står och föreläser och använder ord som jag förut inte hört. Det är också kul att se och träffa Amerikanska ungdomar.
Man måste plugga 6 credits som au pair. Den kursen jag tar nu ger mig 3 credits. Men det jag menar med att jag rekommenderar att läsa på ett Amerikanskt college är för det finns andra alternativ så man får sina credits. Man kan bland annat åka på helg kurser med bara au pairer osv och på så sätt få credits.


Skolan


 



Klassrummet/Föreläsningsalen
 

  



Tuesday

Har två timmar kvar innan jag börjar jobba. Har varit i skolan och så har jag varit på postkontoret, 3 halloween affärer och nu är jag hemma och äter lunch. Vet inte hur jag ska spendera dessa två timmar. Orkar inte ta fram all scrapbooking och det känns segt att sitta vid datan. Plugga känner jag inte för.
Kanske blir att ringa mamma och pappa på skype. Fördriva tiden lite!

Hoppas ni har en bra tisdag!


Gossip Girl

Har fastnat för en ny serie. Eller den är ju inte ny men jag har precis börjat att titta på den: Gossip Girl!
Förra avsnittet var jättebra så jag ser fram emot det nya avsnittet ikväll. Men innan det väntas ett nytt avsnitt av One Tree Hill. Ingen dålig tv-kväll.

Men först ska jag jobba. Börjar jobba om en halvtimme. Ingen dålig dag. Dock innehåller resten av veckan mycket mycket mer jobb så det är bäst att ladda upp batterierna.
Dagen idag spenderades med en sväng till shoppingcentret där jag till min glädje och lättnad hittade precis vad jag letade efter till min Halloween kostym. Trodde inte det var möjligt! Sen kom jag hem och tog en härlig höst promenad innan jag satte mig med min scrapbooking. Mycket bra och skön dag!



God kväll

Nu sitter jag och tittar på "Desperate Housewives". 

Det blev ett par timmar med scrapbooking. Energin för det kom när jag väl satte mig med det och jag hade kul när jag gjorde det. Sen åt jag middag med mina värdföräldrar. Det var länge sen som vi satt ner tillsammans och åt och pratade så det var trevligt!

Jag ska jobba på lördag så imorgon ska jag bara jobba eftermiddag/kväll. Skön överraskning, förutom att det betyder inga extrapengar. Men men, att vara ledig känns riktigt bra nu. Har haft en jobbig huvudvärk hela dagen så ska bli skönt att få sova ut imorgon. Ska nog inte ens ställa klockan, utan bara sova tills jag vaknar. Det var länge sen sist. Så nu när jag är "ledig" imorgon blir nog planen att slappa, plugga, leta halloweenkostym och gör scrapbooking. Mys!
Ska nog försöka ta mig till gymmet väldigt snart också. Jag betalar 200 kronor varje månad till gymmet. Men det var hur länge som helst sedan jag satte min fot där. Vill inte tänka på hur mycket pengar jag slängt ut på gymmet utan att ha varit där. Så nu ska jag få något för pengarna. Nu ska jag prioritera att gå dit. Känns bara som att jag haft en massa annat att göra när jag varit ledig. Men nu ska jag försöka prioritera det! Det SKA jag!

Nu ska jag fortsätta se på "Desperate Housewives" och nu när jag har sovmorgon imorgon kan jag krypa ner i sängen och se på "Another Cinderella Story" efteråt. Åhh!

God natt!

Sunday

Planen var att göra scrapbooking, har inte kommit så långt än. Hittar inte energin till det någonstans. Hm, får se om jag orkar ta fram allt. Troligen inte! Köpte lite nya scrapbookpapper idag i alla fall.

Var och letade efter en Halloween kostym idag. Men jag hittade ingen. Alla är såå....fula. Stressad över det men jag har en B-plan. Det är ju alltid något.

Nej, om jag skulle ta och göra något vettigt!

Ha en fin söndag!

IKEA

Efter sammanlagt mer än sex timmar i bilen är jag nu väldigt trött efter en resa till Ikea. Men det var det såå värt! Det kändes som att komma hem, att få en smak av Sverige.

Jag och en annan svensk au pair, Tereze, begav oss till Ikea i New Jersey. Åhh vilken lycka det var att få se det blå huset med de gula bokstäverna.




  
   


Svenska köttbullar med mos, sås och lingon blev såklart lunch!
Lingondricka till det!






Redo för shopping!

Sen kom vi till det bästa av allt: Food Market! Skrek av glädje av allt jag såg och började nästan att gråta. Hade kunnat köpa ALLT. Men lite fick jag med mig i alla fall!



  

  

 
Min kundvagn med allt gott i. 

 
Hej då Ikea! Tack för besöket!


Alla godsaker som jag fick med mig hem!

Chock 1: INGET godis köptes!

Chock 2: Har INTE ätit något av det jag köpte än.

Att åka till Ikea fick mig att sakna Sverige mera. Att se saker som man känner igen, se saker skrivna på svenska osv. Ville gråta av både lycka och saknad.

Ångrar inte att jag åkte till Ikea. Så lyckat och så kul!

Gult och blått

Idag har jag haft en skön dag med tanke på att arbetsdagen ändå har varit 9 1/2 timme.
På morgonen var jag ensam med den lilla. Sen åkte jag och handlade själv och sen åkte jag och hämtade pojken från skolan. Lagom till att två barn blev fyra fick jag rast. Åkte och shoppade lite och sen åkte jag hem och fixade och slappade och klockan sju var det dags att börja jobba igen.
Hade bara två barn, då två hade sleepover hos mormor. Halv nio var båda barnen i säng och jag bänkade mig framför tv:n med lite mat och popcorn. Inte helt fel alls!

Imorgon ska jag på en utflykt som jag har längtat efter att få göra jättelänge. Det blir jag, min bil, trevligt sällskap och målet är gult och blått. När jag kommer hem igen hoppas jag att jag har med mig kakor, kaviar och annat gott!

Ha en trevlig helg!

Höstkläder

Tänkte visa er kläder som jag har shoppat.
Kläder som gör att jag ser fram emot hösten.



  

  


Shoppingen jag gjorde när Martina var här och när vi var i NYC.

  
 

   

 
Denna jacka använde jag i Chicago och jag ÄLSKAR den! Snygg och skön!


 
Dagens shopping!

United

När jag åkte till Chicago åkte jag med United airlines. Samma bolag som flög det planet som blev kapat på 11 september. Det planet som passagerna försökte ta över. Om ni har sett någon av dem filmerna som handlar om detta, "Flight 93", "United 93" så sitter passagerarna och pratar i telefoner i sätena. Har aldrig sett det förut men det gjorde jag nu. Det var också då som det slog mig att jag åkte med samma bolag som flight 93. Inte så att jag blev rädd men det kändes lite konstigt. Speciellt när jag satt och stirrade på telefonen i sätet framför.

Inte blev det bättre av att flygvärden precis innan start säger:
"Jag hoppas och tror att vi ska ha en säker resa till Chicago".
Hoppas och tror?? Det kändes ju inte så tryggt att han bara hoppas och tror på en säker resa. Får man ens säga så??
Kom i alla fall säkert fram till och från Chicago. Skönt! Och att använda telefonen i nödfall behövdes inte heller. Lättnad!


Chicago

Ända sen jag kom till USA har jag velat besöka Chicago. Inget speciellt som gjorde att jag ville dit, men dit ville jag bara, ville se ”The windy City”. Så i helgen begav jag mig alltså iväg till Chicago tillsammans med Julia. Helgen bjöd på många sevärdheter, regnskurar, sol, god mat, trevligt sällskap, skratt och mycket mer. Här kommer bilder och lite text på vad Chicago hade att erbjuda den helgen i Oktober.

Vi bodde på ett stort men mysigt hotell väldigt centralt som heter ”Congress Plaza Hotel”. Kan lätt rekommenderas om ni ska till Chicago.
lördagen gick vi till den stora fontänen ”Buckingham Fountain”. Väldigt fin. Påminde om den fontänen jag såg i Milano. Gick ner till vattnet, Lake Michigan. Där var det vandring för aids så det var liv och rörelse. Gick till Navy Pier där man kan se Chicagos skyline. Så fint! Satt där och njöt av utsikten och pratade ett tag.  Sedan tog vi en busstur där vi fick se staden. Under turen fick vi se byggnader, gator, Oprah Winfrey´s privata hus osv. Kul!
Blev kär i det jag såg. Kan inte riktigt förklara varför.

Efter en god lunch på ”Panera Bread” begav vi oss till Oprah Winfreys studio. Vi ville gå dit men fick till råd att ta taxi för att det inte var ett bra område. De tyckte till och med att vi skulle be taxichauffören att vänta på oss. Tvekade en stund men begav oss iväg med taxi.
Var riktigt coolt när vi kom fram och fick se Oprah mräket. Däremot var byggnaden allt annat än så fin som jag hade föreställt mig. Men coolt att ha sett den i alla fall. Gick in i shopen där vi fick sitta i Oprahs gamla fotölj.

  


 

 


Första bilden när vi bad en kille ta kort på oss...


Andra försöket!

 
  




  

Åkte tillbaka och då tog vi en rundtur med bussen. Satt på övervåningen trots att det öste ner. Till slut gick vi ner då guiden bad oss om det. Gick av vid Hard Rock Café där vi avnjöt en god hamburgemiddag med den roligaste servitören och den godaste drinken. Drinken (alkoholfri) innehöll massa olika frukter och var det godaste jag druckit. Åhh, så god den var!
Efter detta begav vi oss till Navy Pier där vi denna gång såg Chicago by night. Så häftigt! Bilderna här på bloggen gör inte rättvisa.
Nöjda och trötta gick vi tillbaka till hotellet efter en heldag i Chicago. På vägen hem såg vi fyrverkerier över vattnet och Buckingham Fountain spelade musik och skiftade i olika färger. Mycket mycket fint!



  

  






söndagen sken solen och det var inte så kallt. Varför den kallas för the windy city fick vi inte riktigt bevis på. Begav oss till Sears Tower och deras skydeck där vi åkte upp och fick se en otroligt häftig och fin utsikt över Chicago. Man kunde också se tre andra delstater. Njöt av utsikten.

Något nytt som kom i Juni är the ledge. På deras hemsida står det ”Dare to stand out” och jag vågade. Det är ett glasgolv man går ut på med glasväggar runtomkring. Benen skakade när jag gick ut det, men oj så häftigt det var. Man såg verkligen rakt ner, och ja, det var en bit ner. 1,353 feet ner, 412 meter.


  





   

  



Efter den spännande turen begav vi oss förbi Dounkin Donouts där vi köpte med lite fika som vi avnjöt i solen i Millennium Park. Gick till ”bönan” och tog kort. Bilderna får visa vad bönan är för något.
Efter det gick vi ner till Lake Michigan igen och bara satte oss och njöt. Kändes lite som Sverige. Sen gick vi och avnjöt en god lunch, för min del kycklingsallad, på en uteservering. Så gott!

  





  

Sen var det dags att bege sig till hotellet, hämta väskan och bege sig till flygplatsen. Åkte i en jättesnygg bil men lädersäte och en mycket välklädd chaufför. Vet inte hur det kom sig att vi fick just den bilen, men vi njöt.
På flygplatsen var det vänta och vänta som gällde innan det var dags att säga hej då. Kan inte förstå att det var första gången jag och Julia träffades, att vi möttes via min blogg. Coolt! Men vi hade en kanon helg i Chicago. Hon är en riktigt härlig tjej och vi hade kul ihop. Tack!

Chicago blev en av mina favoritstäder. Dels för att det är en stor stad men samtidigt inte känns som det. Plus läget som staden har vid Lake Michigan. Chicago är en stad jag blev kär i och mer än gärna kommer tillbaka till.


Så nära men ändå inte

Har hållt på i en timma med att ladda upp bilderna ifrån Chicago. Nu när jag var nästan klar så började det att strula. Tröttheten tar över så förlåt, men ni får bilderna imorgon.
Nu ska jag gå och sova så att jag har energi för lektionen imorgon.

KRAM

Good night sweetheart!

Bilderna från Chicago kommer imorgon. Har inte hunnit med det riktigt än.

Jag är trött, väldans trött. Hade en lång fight med killen innan han skulle somna. Kände mig som en hemsk au pair så jag är mycket glad över att arbetsdagen är över. Nu är min högsta önskan att få krypa ner under täcket och sova. Åhh så skönt. Ska se till att önskan blir uppfylld snarast.

Receptet på limpan ska jag också försöka lägga upp imorgon.

God natt!

Sverigelimpa

En dag förra veckan bestämde jag mig för att baka bröd. Sverigelimpa blev det.
Åhh så gott det blev. Smakade sådär svenskt och nyttigt. Har inte ätit bröd med ost och gurka sen jag kom hit. Men med detta bröd smakade det gott och jag njöt. Till de goda smörgåsarna som blev min lunch hela veckan drack jag smoothie eller varm choklad. Så gott!
Nu är allt bröd tyvärr uppätet. Kanske blir det en ny bakdag framöver??






Back

Nu är jag tillbaka från Chicago. Kom hem igårkväll vid elva så trots en natts sömn så känner jag mig trött och seg.

Men jag hade en kanon helg i Chicago. För det mesta var vädret på vår sida och vi hann med att se det vi ville. Att träffa Julia var jättekul och vi hade kul tillsammans.
Jag blev kär i Chicago, en sådan fin och häftig stad!

Nu ska jag börja jobba så jag skriver mer och lägger upp bilder senare.

Hoppas ni hade en trevlig helg!

To be or not to be

That´s the question!

Om några timmar bär det av till flygplatsen!

Tänkte be om eran hjälp. Vad kan jag klä ut mig till på Halloween??
Alla förslag tas mer än gärna emot. Börjar få lite panik för jag har ingen aning.
Tack!


Halloween 2008

Nästa: Chicago

Provet idag kändes helt ok. Ibland när man gör prov så kan man känna att läraren försöker "lura" en osv. Men här var det rakt på sak och inga konstigheter. Skönt! Spännande att se hur det gick.

Idag har jag varit frusen hela dagen. Så jag har packat ner varma kläder. Här ska inte resan förstöras för att jag går runt och fryser. Nej nej.
Imorgonkväll beger jag mig mot Chicago. Ska bli så kul! Jag hoppas innerligt att vädret är på vår sida. Kan inte solen titta fram? Och inget regn, det bara förstör. Det ska bli jättekul att få se staden i alla fall. Jag bara hoppas att vädret blir bra. Ska också bli spännande och kul att äntligen få träffa Julia som jag ska åka med. Vi har aldrig träffats så det ska bli kul!

Vi hörs när jag kommer hem. Hoppas ni får en trevlig helg!


EXAM

Nu ska jag gå och lägga mig. Är frusen trots att jag nyss tog en varmdusch.

Idag hade jag på mig strumpor för första gången på hur länge som helst. Nu är det höst och det känns.

Har jobbat hela dagen så så mycket plugg blev det inte. Men nu ska jag gå och lägga mig så får vi se hur det går imorgon.

Imorgon 8.45: EXAM

Wish me luck! Är faktiskt lite nervös....

RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se