Förlåt

Jag känner mig som en usel bloggare. Det är så mycket jag vill berätta, så många bilder jag vill visa.
Men tiden räcker inte till. När jag inte har tid att gå in på datan, då vet jag att jag är stressad.

Har jobbat hela dagen och nu står jag här och ska försöka packa. Är egentligen för trött för det men det finns inte mycket tid kvar. Märkte också att jag inte har några kläder. Alla t-shirtar hade jag på mig förra sommaren så det känns inget kul. Vill åka iväg nu och köpa ett par nya, synd att stan stänger om fem minuter.

Ska försöka packa lite och fixa. Sen ska jag sova innan jag bryter ihop av trötthet.

Så förlåt, men det blir inte mycket bloggande den kommande veckan heller. Men sen efter det lovar jag att jag ska ta igen det.

KRAM!!


Packa upp, packa ner

Sa hej då till mina föräldrar imorse. Blandade känslor. Vi har haft en underbar vecka tillsammans ialla fall.

Har jobbat läänge idag. Vill inte ens räkna efter hur många timmar det blev.

Har inte rikitgt packat upp från NYC resan. Men det är bara att packa upp och tvätta och sen packa igen. Packade alla barnens kläder idag. På torsdag åker vi till South Carolina. Ska bo där med hela släkten och om vädret blir bra så tror jag att det kommer bli toppen.

Nej, nu ska jag fixa innan det är läggdags. Ser på "Gossip Girl" samtidigt.

Mitt mål är att lägga upp bilder från veckan som gått imorgon. Men kan inte lova någonting.

God natt!

Ett litet hej!

Kikar snabbt in här för att säga ett litet hej.

Kom precis "hem" till Albany med mina föräldrar. Vi har spenderat två härliga dagar i NYC och sen bilade vi upp till Niagara fallen. Så häftigt att ha sett det.

Bilder och en längre uppdatering kommer efter helgen när mina föräldrar åkt hem.

Hoppas ni får en trevlig helg!

Semester

Skriver en liten snabb hälsning för jag BORDE sova.

Imorgon tar jag tåget ner till NYC för att träffa mina föräldrar. Ska bli så kul! Ser fram emot att bara strosa omkring och bara vara. Få ett litet break från jobbet. Känner att det behövs. Ska bli underbart att gå umgås med mina föräldrar, bli lite bortskämd, strosa i NYC, se Niagara fallen, äta gott och njuta. Ska bli så skönt!

Finns det någon gång då man ska iväg någonstans som man kan somna och känna att allt är packat och klart och man inte glömt något?! För mig är svaret i alla fall nej. Och nu känns det som att jag har glömt allt!
Men jag ska ju som sagt träffa mina föräldrar så de kan ju lösa det mesta åt mig. Så det enda som jag absolut behöver ha med mig är min tågbiljett och den har jag packat ner. Så nu ska jag sova!

Fick ett kort av min värdmamma igårkväll. Det stod i mitt badrum på handfatet när jag skulle göra iordning mig för kvällen. Blev så glad! Det var ett påskkort i förskott. Hon sa att jag jobbat så hårt och verkligen förtjänade denna "semester" och att jag verkligen skulle njuta av den för jag jobbar alltid så hårt och ställer upp. Det värmde och betydde verkligen jättemycket!
Och njuta, det ska jag göra!



Datorn lämnar jag hemma så vi hörs nog inte förrens till helgen.
Hoppas ni får en bra vecka!

Söndag i parken

Igår jobbade jag och då tog jag alla barnen till lekparken. När vi kom dit delades det ut ballonger vilket gjorde barnen glada. Det lektes i lekparken, tittades på änder och fiskar. Sen hade vi snack, promenerade och sa hej till kossorna och sen lekte vi i en labyrint och avslutade med ännu mer lek i lekparken. Sen åkte fyra trötta barn och en trött au pair hemåt. Men så kul och skönt det var att spendera eftermiddagen utomhus.









På kvällen pratade jag med min värdmamma, åt middag och sen tittade vi all scrapbboking som jag har gjort.

Nu är det måndag och dags att jobba igen!
Hoppas ni har en bra start på veckan!


VÅR

Igår var det alltså officiellt vår. Och vår kändes det som.
Dagen tillbringades i Saratoga där jag träffade Josefin och Oma, en au pair från Thailand. Vi åt glass och satt i en park och bara njöt. Jättetrevligt!
Sen åkte jag på min äldstas tjej pianouppvisning. Hon blev jätteglad över att jag kom så det kändes bra! Hon varr jätteduktig!
Efteråt åkte jag till Clifton Park och träffade Josefin och Oma igen. Vi gick och åt på ett mysigt pastaställe och sen gick vi på bio och såg "Remember Me". Den var jättebra! Hade inte läst något alls om den innan vilket var bra. Tror filmen blev mycket bättre när man inte visste vad som skulle hända. Ett tips: Se den!

Kom hem strax efter tio efter en mycket bra dag men jättetrevligt sällskap. TACK!
















Packar

Uppdaterar om gårdagen senare. Nu packar jag och sen ska jag jobba.
Vi hörs senare!




Mamma och pappa kan välja och vraka bland allt som ska hem. Vi får se hur mycket de får med sig. Det är lite grejer!!


First Day of Spring

Japp idag är det officiellt vår. Härligt!
Idag ska det bli 20 grader och sol och jag ska snart åka upp till Saratoga och träffa Josefin och en annan au pair från Thailand. Vi ska gå runt där, ha picnic i parken och köpa glass. Ska bli riktigt trevligt!
Sen ska jag på min äldstas piano uppvisning och efter det blir det bio.


Så hör jag inte av mig igen så vet ni varför. Hoppas ni njuter er lördag!

PS. Det blev några tårar igår. Men sen kom min värdmamma upp och jag tog en paus och såg på "NYC Housewives". Trevligt!
Men oj vad grejer jag har. Jag visste att jag hade mycket kläder och saker och att jag samlar på mycket. Men inte såhär mycket. Hemma samlade jag på mycket men då behövde jag ju inte flytta på det. Nu ska jag få med mig allt hem. Förstår inte hur det ska gå och då tar ju ändå mamma och pappa med sig tre resväskor hem med saker. Men trots det förstår jag inte hur det ska gå. Haha! Ska försöka att vara lite hård och slänga onödiga saker. Vi får väl se hur det går. Gick ganska bra igår.


Summerfeeling

Det luktar sommar i huset. En speciell varm lukt som bara kommer på sommaren. Härligt!
Det har varit 20 grader varmt och solen har värmt sådär underbart!
Vi har varit ute mycket och lekt idag. Tyvärr så har min förkylning varit som värst idag, ont i halsen, huvudvärk och rinnande näsa. Och på något sätt känns det värre i solen.
Men jag har njutit och tagit in så mycket D vitamin som möjligt!

Nu är det fredagkväll och jag har precis slutat. Det är helg! Ser fram emot den så mycket!

Men nu ska jag ta tag i något jag har skjutit upp i veckor. Börja packa. Om inte mamma och pappa ska åka hem med tre tomma resväskor så måste jag börja packa NU!!
Jag kommer ihåg när mamma för flera veckor sen sa: "du borde börja packa nu" och jag svarade "ja ja, det ska jag göra". Nu sitter jag här 3 dagar innan dem kommer och inget har jag tagit fram. Jag vill inte ta tag i det. På ett sätt känns det för jobbigt. Jag kan packa ner kläder, men när det kommer till resten som ramar i mitt rum osv då känns det inte kul längre. Det är en konstig och ledsam känsla.
Men ska sätta på bra musik och ta fram några godisbitar. Det kan nog hjälpa! Kanske borde äta middag först?!

Så kvällen ägnas åt packning, det lovar jag!!

Silver Bay tredje gången gilt




Så var det dags för Silver igen, för tredje gången. Silver Bay är en au pairkurs man kan ta för att få 3 credits. Man åker över en helg och sen skriver två uppsatser.
Jag åkte upp på fredagkvällen. Jag har tur som bor så nära, 1 1/2 timme tar det att köra. Och jag hade laddat upp med bra musik och godis.

Kom fram och fick nyckel till rummet och sen valde jag kurser. Man har tre eller fyra på lördagen och sen två på söndagen och det finns ca fem olika att välja på varje lektion.

Fick bo i huvudbyggnaden och då såg mitt rum ut såhär:





Gick ner och satte mig i lobbyn vid datan. Det roliga var att när man är på Silver Bay är man mitt ute i ingenstans och det finns ingen mobiltäckning men de har internetanslutning. Härhemma är min anslutning låg men där borta var den mycket hög eller utmärkt! Så konstigt!








Utsikten jag vaknade upp till på lördagen!


Den goda frukosten!


Rebekka från Danmark och jag.

På morgonen hade jag "Unique Family Games". Det blev mest tankelekar, då man ska komma på en speciell regel osv. Men det var kul och blev en hel del skratt. Många gånger satt jag dock mest som ett stort frågetecken och försökte klura ut allt.
Min andra lektion var "American Holidays". Trodde att vi skulle prata om Thanksgiving, Halloween osv. Men istället pratade vi om inofficiella högtider och fick komma på partyn för att fira dem. Vi firade "Sov dagen" och "Dansa kycklingdansen". Varje dag i USA finns det en inofficiell högtid. Allt ifrån "Ljugar dagen", "Rosadagen", "Friterade räkor dagen" osv osv.


Lunch!





Sen var det dags för scrapbookinglektion. Det var riktigt kul och jag fick många tips och ideér men jag ska aldrig bli avundssjuk när jag ser några scrapbook sidor. Jag har alltid tänkt "vad pilligt att klippa detta" osv. Men nu vet jag att de inte gjort det för hand. Det finns maskiner och saker för ALLT. Så fuskigt! Men jag skulle gärna vilja ha allt. Man skulle kunna göra så mycket fint och allt skulle gå så mycket fortare!










Dessa blommor har jag bara tryckt ut med hjälp av en "maskin".

Sen var det dags för kvällsunderhållning. Detta var tredje gången jag såg det men det är lika kul varje gång.





Sen fick jag avnjuta en god frukost på söndagen innan det var dagens sista lektioner som var " Manage your time and money", då vi fick lite tips och sen spelade ett Silver Bay Monopol. Sen hade jag "American Hisotry" och sen efter lunch bar det av hemåt.

Det var en riktigt bra helg och det är alltid kul att träffa människor från världens alla hörn. Det var människor från Sydafrika, Kina, Tyskland (såklart), Australien, Danmark, Frankrike, Ryssland osv. Kul!

Silver Bay blev lyckat! Och nu är jag klar med alla mina credits!




Life is good!

Åhh, vad jag är glad!

Imorgon är det fredag och jag ser så fram emot helgen. Jag ska träffa vänner och ha det trevligt och njuta av det underbara vädret. Helgen ska nämligen bjuda på hela 70 F (21 C). Kan inte annat än le.
Sen på tisdag får jag träffa mina föräldrar igen!

Åhh, vad jag mår bra just nu. Life is good! Jag njuter och ska ta tillvara på varje dag!

Idag var vi i lekparken och njöt av vädret. Lång men bra dag!

Nu ska jag äta lite glass för att jag är så glad och så blir det "Grey´s Anatomy" och "Private Practice" som alla andra torsdagar!

Hoppas ni mår bra!




Vårväder stanna!

Jag är så arg!

I helgen ska det bli 65 F (18 C) och sol. Underbart och jag ska njuta av det! Men sen när mina föräldrar kommer så visar vädret att det ska bli 45 F (7 C) och regn. Varför varför?? Det var precis likadant förra året de kom. Jag vill ha sol och värme, inte regn!


Ahh!!


Dags att hämta den minsta från skolan!
Snart är det fredag!


Loose Candy

Vem saknar inte svenskt godis??

Jag fick tips om att det fanns en sida som säljer svenskt lösgodis (eller loose candy som det heter på hemsidan).
Gick in och tittade och hjälp vad det började vattnas i munnen på mig. Jag ville ha allt, och det nu!
Då har jag lyckan att mina föräldrar kommer snart så de kan få en inköpslista.

Gå gärna in här och kolla men jag varnar för att det kommer att vattnas i munnen.

Det komiska är att jag precis läste på Aftonbadet att svenskarna är världens största godisgrisar.
Det stod att: "Utbudet av smågodis i affärerna har ökat och godispåsarna blir bara större. Vi svenskar äter mest godis i världen och har de senaste 30 åren fördubblat vårt snaskande, enligt Svenska Dagbladet. Årskonsumtionen per capita var 17 kilo år 2007. Det kan jämföras med EU-snittet på åtta kilo."

Inte illa! Det stämmer in på mig i alla fall, jag är en stor godisgris!






Vad är erat favoritgodis??


To do

Nu ligger jag här i sängen efter en lång dag av jobb. Lagade middag idag, kycklinggryta med pasta. En av mina favoriträtter här borta! Så gott!
Vädret har varit jättefint idag med. Njuter och hoppas det håller i sig!

Nu ska jag snart sova men ska försöka vara lite effektiv först.
Ska bädda rent, bort med vinterlakanen och fram med vår/sommar lakanet. Ska försöka pricka av lite på to do listan innan jag släcker mina blå.

Hoppas ni haft en bra dag!

The girl with the dragon tattoo

Wow säger jag bara!

Jag vet att Stieg Larssons böcker är väldigt populära här men detta var ändå chockande.
När jag fick filmen "Män som hatar kvinnor" hoppades jag att det skulle finnas engelsk text så jag skulle kunna visa den för min värdmamma. Men inte, bara danska, norska och finska.

Men vad händer på fredag?
Filmen har biopremiär här i USA!!

Då heter den "The Girl with the dragon tattoo".
Tänk att en svensk film kommer till USA. Tänk vad coolt att gå till biografen och se en film som har svenskt tal men engelsk text. Inte varje gång det händer!

Min värdmamma läser boken just nu så när hon är klar ska vi se filmen. Så kul!

Filmerna är ju så fruktansvärt bra så USA är lyckliga som får ta del av det! Konstigt att de kommer att tala svenska.

Nu såg jag precis att filmen har premiär i Albany den 16:de April. Men inte på de stora biograferna utan på en liten. Men så kul och jag längtar! Perfekt, då hinner min värdmamma läsa ut boken också.

Nej, nu är det dags för mig att börja jobba! Ser ut att bli en lika fin dag idag!
Vi hörs!

Jag hinner inte med men nu är det vår!!

Ja, så var det dålig uppdatering igen. Jag hinner inte med. Jobbar mycket och sen är det sängen för att orka nästa dag. Att inte hinna gå in på datan och inte hinna uppdatera bloggen är ett tydligt tecken på att jag är stressad.
Jag har massa saker att skriva om och bilder att visa er. Men tiden räcker inte.
Jag skulle kunna sitta upp till långt in på natten, men då skulle jag inte orka dagen efter.
Jag är redan trött och barnen är sjuka och jag känner att jag har en släng av det också. Måste vara ett stort tecken på trötthet när jag nästan börjar gråta när min värdmamma nämner att magsjuka går runt på barnens skola. Jag klarar inte mer sjukdom. Då bryter jag ihop! För det första klarar jag inte att ha barnen hemma mera, och för det andra kan vi inte vara sjuka när vi snart ska på semester.

Men idag är det VÅR! Våren börjar officiellt på lördag! Men idag är det vår! Termometern visar 62 F (17 C), solen skiner och mitt humör höjdes enormt!
Jag njöt av solen och tog till vara på den. Tog en lång promenad med den minsta på förmiddagen och på eftermiddagen åkte jag till en park med de två minsta. Så härligt!
Hoppas verkligen att detta väder håller i sig. Underbart!

Nej, nu ska jag fixa lite och sen är det sängen.
God natt!

Ps. Det var någon som undrade om vi ställer fram klockorna här i USA. Ja, det gör vi och vi gjorde det i Söndags. Så nu är vi bara 5 timmar efter er i ett par veckor innan ni ställer fram klockorna. Så härligt när jag åkte på au pair mötet igår och det fortfarande var ljust!

Grattis Mathilda!

Grattis till mig själv och alla andra Mathildor/Matildor där ute på namnsdagen.
Blev påmind av en svensk tjej på Silver Bay idag vilket gjorde mig riktigt glad.
När jag kom hem väntade ett litet grönt paket från min kära familj. Fick lite godis och ett kort. Och så fick jag en berlock till mitt armband. Denna hade en liten prinsesskrona på. Perfekt, blev jätteglad!!



Hemma igen och nu är det sommartid

Borde egentligen gå och lägga mig för den är snart halv elva och jag är jättetrött. Men jag såg precis Melodifestivalen. Så bra den var, vilken show!
Nästa år ska jag ha en stor fest när det är final. Eller nej, det ska jag inte. Jag ska vara på plats i Globen, ja det ska jag!
Gillar Annas låt men tyckte det var skam att Pernilla kom sist. Hallå, hennes låt var ju schlager!

Nej, nu ska jag sova. Natten till idag ställde vi fram klockorna till sommartid så nu är vi bara 5 timmar efter Sverige i ett par veckor.

Hoppas ni haft en bra helg!

Läxor

Helgen har varit jättebra än så länge. Min rumskamrat är dansk och från Albany och tevlig så det är riktigt bra!

Nu sitter jag här och gör mina läxor. Målet är att vara nästan klar när jag kommer hem.

Usch, vad nervös jag var för att gå in på internet. Ville INTE se vem som vunnit Melodifestivalen. Nu är det ju klart så ni vet ju vem som vann. Jag ska se reprisen imorgon.
Förra året när man tryckte på att få se finalen så hade de en bild på Malena så jag var ju nästan säker på att det var hon som hade vunnit. Så jag får försöka hålla för men vet inte hur jag ska göra. Kanske ber min värdmamma, eller så försöker jag hålla för.

Har inte läst mina kommentarer eller varit inne på facebook. Det vågar jag inte!

Nu ska jag plugga innan det är dags för middag!

Vi hörs!

Nu är jag här!

Planen var att inte ta med datorn. Kändes så osocialt att göra det, som att jag redan innan bestämde mig för att jag inte skulle kunna umgås med någon här.
Men så pratade jag med min värdmamma och kom fram till att det skadar inte att ta med datorn. Om jag inte hittar någon kan jag göra min hemläxa här och vara klar med det när jag kommer hem och slippa tänka på det när mina föräldrar kommer osv. Perfekt tänkte jag och datorn åkte med.

Nu sitter jag här och är så glad över att datorn är med. Jag har två timmar att fördriva inna välkomstmötet och vad skulle jag ha gjort då? Köpte i och för sig med mig två riktigt bra skvallertidingar men datorn känns riktigt bra just nu. Har precis avnjutit en god lasagne och skrivit upp mig för vilka klasser jag vill ha.
Ser faktiskt fram emot dem. Valde Amerikanska högtider och unika familje spel på morgonen. Sen brukar eftermiddagen ha två lektioner men nu ska det istället vara en enda lång. Nej tänkte jag men så såg jag en kurs som erbjöds, nämligen SCRAPBOOKING. Så lycklig är jag. Hoppas den är riktigt inspirerande så jag kommer hem med en massa idéer coh tips. För inspiration behöver jag. Så detta känns hur bra som helst.
Något annat bra är att då vi inte är så många denna helg så får alla sova i det fina huset vilket betyder fint rum och nära till klasser och matsal. Jaa, det finns inte mycket att klaga på än så länge.  

Kommer nog bli en bra helg i alla fall. Ser redan fram emot frukosten. Den brukar alltid innehålla så mycket gott, och en massa gott. Mm, det vattnas redan i munnen på mig.

Hoppas ni får en bra helg!
Ska ni se Melodifestivalen? Jag ska se det i repris när jag kommer hem. Så INGA kommentarer om vem som vann tack.
Jag har lyssnat på låtarna. Jag tycker att Pernilla Wahlgrens låt är bäst. Anna Bergendahls "This is my life" är jättefin men jag vill att en fartig låt ska vinna finalen. Och då passar Pernilla Wahlgrens.
Vem hejar ni på??

Trevlig helg!

Ps. Silver Bay är en helg för au pairer att få ihop 3 av sina 6 credits. Man är här en helg och har lektioner plus att man måste skriva två uppsatser i läxa. Silver Bay är en gång varje månad ungefär från Mars till oktober tror jag.


Silver Bay nästa

Nu ska jag snart sova efter en lång dag.

Imorgon efter jobbet åker jag till Silver Bay (au pair skola). Har precis packat lite, känns (precis som alltid) som att jag har glömt något.

Åker själv så jag har inte så höga förväntingar. Men förra gången blev det jättebra så jag har hopp.
Men jag skulle gärna spendera den här helgen hemma och bara vara. Men men. Nu gör vi det bästa av detta!

Om jag inte hinner höra av mig imorgon så hoppas jag att ni får en trevlig helg!


Skypedejt

Förlåt för att jag inte uppdaterade igår. Men jag jobbade hela dagen. En lång sådan då jag hade sjuka och trött barn. Men en liten tur i friska luften fick vi. Så skönt! Igår var det verkligen vår. Vi ritade på asfalten osv.
Mitt humör var inte på topp igår då jag själv känner att en förkylning är på gång. Går och småäter hela tiden då det känns så bra i halsen.

Igårkväll träffade jag två svenska au pairer på Starbucks, Johanna och Desiree. Trevligt!

Nu har jag precis skypat länge med min syster. Planerat Los Angeles, längtar såå mycket!! En liten pratstund med mamma och pappa fick jag också.

Nu ska jag äta lunch och sen är det dags att jobba.

Dags att släcka sina blå

Vilken dag! Barnen fortsätter sitt icke så härliga humör vilket gör min trötthet värre.
Har lovat mig själv att vara i säng innan tio ikväll. En halv timme på mig.

Imorgon ska jag till doktorn för återkontroll. Ska rängta huvudet. Hoppas innerligt att jag inte får cellskräck.

Nej, om jag ska vara i säng innan tio borde jag säga god natt.

God natt!

Oscarsgalan 2010 - Röda mattan

Det fanns så många fina klänningar på rödan mattan på Oscarsgalan i Söndags.
Dessa blev mina favoriter. Penelope Cruz var så fin. Älskade hennes klänning!


Penelope Cruz


Sandra Bullock


Demi Moore


Cameron Diaz



Meryl Streep


Sarah Jessica Parker


Jennifer Lopez


Paula Patton (med sin man Robin Thicke)


En dag ska jag sitta på åskådarläktaren och se stjärnorna gå nerför röda mattan. En dag ska jag vara där och se det. Ja, det ska jag!




Veckans fråga

När jag fick rast idag åkte jag till shoppingcentret för att shoppa. Målet var att hitta en klänning till påsk.
Men tröttheten tog övertag, jag blev så himla trött. Så efter en timme gav jag upp och åkte hem. Med mig fick jag i alla fall ett par svarta tygskor och en randig t-shirt.

Veckans fråga: Är det okej att använda samma klänning denna påsk som jag hade förra året??

Känner mig jättetrött men nu är det bara att börja jobba. Får se hur det går.


Ibland har man bra dagar...

Och ibland har man dagar som denna.
Den här dagen har varit lång och barnen har varit trötta och jobbiga. Vilket också har resulterat i en trött au pair som inte varit på humör.

Vi hann i alla fall med en promenad i vårsolen så barnen fick cykla. Kul!

Åt kycklingsalla till middag efter att vi lagt trötta barn.

Jaa, ibland har man sådana här dagar som au pair.

Ni vet när man känner sig trött och inget känns kul?! Jag känner så nu. Jag är trött och när jag tänker på allt som jag ska göra så känner jag mig bara stressad och så trött.
Nu var denna dag lång och jobbig men jag kan inte ens tänka att snart är det helg (även om det bara är måndag) för i helgen är det Silver Bay vilket betyder tidiga mornar och lektioner. Jag känner inte alls för det! Jag vill ha en ledig helg då jag kan sova längre än till sju.
Som tur var slutar Silver Bay vid tolv så jag kommer hem skapligt!

Nu ser jag på säsongspremiären av "Gossip Girl". Sen ska jag sova och hoppas att det känns lite bättre imorgon.

God natt!

Ny vecka, ett steg närmare våren

Hej ny vecka!

Såg nästan hela Oscarsgalan igår. Men till slut kunde inte mina ögon hålla sig öppna längre.

Idag känner man verkligen att våren är påväg. Hoppas innerligt att det är såhär fint väder när mina föräldrar kommer.

Nu har jag lite rast innan det är dags att börja jobba igen. Har hunnit handla på morgonen. Igår åkte jag runt till fem olika affärer för att leta efter någon typ av "alkoholfri champagne" för att på skoj ha det till Oscarsgalan. Men jag hittade ingen och gav till slut upp och nöjde mig med läsk.
Idag när jag var och handlade mat i en av affärerna jag letade i efter det så ser jag det när jag plockar juice till barnen. Där på en hylla brevid står de så fint uppradade i olika smaker och de såg precis ut som jag hade önskat. Det var inte dyrt heller. Det var bara en dag för sent. Så himla irriterande.
Men nu vet jag vart det finns, så nu måste jag hitta ett nytt tillfälle att fira med "champagne". Melodifestivalen på lördag kanske?!

Nu ska jag titta på bilder från Oscarsgalan. Såg att jag av misstag publicerade ett utkast på klänningarna från igår. Ett nytt kommer.

Ha en bra måndag!

Academy Awards

Nu sitter jag och tittar på Oscars galan och äter snacks. Myser!
Gjorde Toast skagen dagen till ära. Nu är det ju inte jättesvårt att göra men måste ändå säga att jag är jättenöjd, de blev så himla goda! Mina värdföräldrar som också fick en varsin (även dem med "flaggor" i) tyckte det var jättegoda!













Nu ska jag njuta innan sängen kallar.
God natt!

Oscars förberedelse

Nu har jag precis ätit middag med hela familjen. Värdföräldrarna är nu hemma. Skönt!

Nu ska jag göra mig redo för vad de kallar årets fest, Oscars galan eller The Academy Awards som den heter här. Ska fixa lite snacks och sätta mig och njuta. Bilder kommer!

Hoppas ni haft en bra helg!



Full fart denna lördag

Jag lever! Är dock jättetrött!

Dagen har gått undan. Aktivitet efter aktivitet har det varit. Det bärjade på morgonen med basketmed 6 åringen. Vad jag inte visste var att föräldrarna skulle vara med och spela. Men det var bara upp och spela. Föräldrarna mot barnen. Kul!
Efteråt tog jag alla barnen och simmade. Kallt i vattnet men barnen hade kul.
Vi kom hem och hade lunch och sen åkte vi till "Chuck E Cheeses". Ett ställe där man kan äta och spela spel osv. Det var jättemycket folk så det var rörigt men barnen hade kul. Kom hem och slappade en kort stund. Sen åkte vi ut till barnens mormor och morfar. Hade med mig kinamat som vi gav barnen där. Hem kom jag bara med ett barn. Egentligen skulle bara två barn sova över men då blev det orättvist för den tredje så hon tog alla tre. Nu i efterhand är jag så tacksam. Den minsta fick titta på tv och äta popcorn när vi kom hem så hon var nöjd. När hon var i säng städade jag undan och sen satte jag mig helt slut vid tv:n för att äta.

Längtar efter att krypa ner i min säng och sova. Dagen har tagit på krafterna. Det har varit en bra dag trots att barnen har varit trötta. Det finns trötta barn och så finns det TRÖTTA barn. Mina barn var det sistnämnda idag. Så det har tagit på mina krafter och på mitt humör. Men dagen har ändå varit bra och min kärlek för barnen växte ännu mer idag.

Ser fram emot en ganska skön morgon eftersom jag bara har den minsta. Sen kommer jag ha energi för att hämta de andra tre och ta hand om dem innan föräldrarna kommer hem igen.

Nej, nu ska jag fixa så jag snart kan sova.

God natt!

Ps. Vågade precis gå in på aftonbladet.se och såg till min glädje att Pernilla Wahlgren gick vidare till Globen. Jaa!!!

Fun Friday

Idag har jag jobbat hela dagen. Så nu är jag TRÖTT. Dagen har verkligen gått i ett.
Tio över sju imorse tyckte min minsta tjej att det var dags för mig att gå upp så hon trippade upp för trappen och in i mitt rum dör hon kröp upp i min säng för att mysa. Så gulligt! Detta var första gången så då hade jag inga problem med det. Men blir det till en vana så kanske...

Min värdmamma skulle ha Fun Fridays på skolan idag. Då föräldrar kommer in och gör roliga saker med barnen. Men hennes hjälplärare blev sjuk så jag ryckte in och hjälpte till. Morfarn fick komma och passade de andra barnen. Det gick bra och barnen var söta. Vi gjorde smoothies osv.
När vi skulle gå såg jag alla gula skolbussar. Älskar att se skolbussarna, det är något speciellt.. Träffade "vår" busschaufför så min värdmamma sa till honom att jag vill åka i en skolbuss innan jag åker hem. Det stämmer, det är ett mål och en dröm.

På kvällen åkte vi till ett mysigt ställe och åt pizza. Gott! Rörigt med barnen som inte ville sitta still men pizzan var jättegod.

Nu har jag äntligen slutat. Ska snart ha tv mys med min värdmamma.

Imorgon blir det en lång dag. Men jag har planerat in många aktiviteter så dagen ska gå undan.
Hör av mig imorgon kväll om jag lever.

Hoppas ni får en trevlig kväll! Och rösta på Pernilla Wahlgren imorgon i Melodifestivalens Andra chansen.

God natt!


Lång dag och nu tv kväll

Det har varit en lång dag. Har jobbat i stort sett hela dagen.
Var ledig lite på morgonen och då åkte jag med min värdmamma och lämnade killen på skolan, sen åkte vi til tjejerns skola där jag även lämnade min värdmamma så hon kunde träna. Sen åkte jag och tränade och efter det åkte jag och hämtade min värdmamma och den minsta. Ja, så är det att bara ha en bil. Det fungerar, för en kort tid.

Nu är jag riktigt trött! Hoppas innerligt att barnen uppför sig i helgen och att de inte blir sjuka. Alla går runt och snörvlar. Vill inte bli smittad.

Nu ser jag på Grey´s Anatomy och sen blir det Private Practice. Sen blir det sängen.

God natt!

Helgerna framöver

Känner mig så trött att det blir tidigt i säng ikväll.

Det är bara onsdag men jag känner mig så trött. Barnen visar inte heller sina bästa sidor. När det händer så brukar jag tänka att snart är det helg. Och det hjälper. Men inte den här veckan. Mina värdföräldrar ska iväg i helgen så jag ska jobba. Någon energi till det har jag inte alls men det kommer bli bra. På något sätt ska jag gräva fram energi och jag tycker oftast att det är kul att vara ensam med barnen. Ska komma på roliga saker vi kan göra. Dock kan jag inte vila helgen efter det heller för då är det Silver Bay. Anmälde mig för några dagar sedan. Hittade ingen som kunde åka med mig vilket känns tråkigt men jag kunde inga andra helger och tiden springer iväg så jag tar den här helgen nu så är jag klar med det.

Såhär ser de kommande helgerna ut:

6-7 mars: Jobba hela helgen

13-14 mars: Silver Bay

20-21 mars: Inget planerat

27-28 mars: Mamma och pappa är här

3-4 april: South Carolina och påsk

10-11 april: South Carolina

Känner på mig att denna månad kommer att gå fort och våren kommer att komma snabbt. Jag har mycket att se fram emot!



Semlor

Idag bakade jag Semlor! På engelska heter de Lenten Buns. Jag följde ett svenskt recept som var översatt til engelska och anpassat till det Amerikanska köket.
Det var inte så svårt och de blev jättegoda!





Limes och Lemons

Jag har alltid svårt att skilja på limes och lemons. Jag har en förmåga att komma hem med limes när det egentligen var lemons jag skulle ha.

Igår när jag åkte och handlade till min värdmamas middag läste jag på inköpslistan att jag skulle ha 4 lemons. Jag tänkte en extra gång att jag skulle ha det gula och inte de gröna.

Idag när min värdmamma frågar om jag köpte lemons svara jag ja. Men när jag öppnar kylskåpet och ser påsen med fyra gröna limes förstod jag att inte hade köpte några gula lemons. Så det var bara att åka till affären igen och det enda jag tänkte var "gula gula gula".

Hur svårt kan det va?! Gröna = limes, Gula = Lemons.


 


I bilens land...

Direkt när man kommer hit märker man att detta är landet där man inte kommer längre än till brevlådan om man inte har bil.

Därför tipsar många om att man ska fråga värdfamiljen om man kommer ha tillgång till egen bil på fritiden för det är viktigt!!

Jag har alltid haft en egen bil. Nu är den på verkstaden och jag känner efter bara två dagar hur jobbigt det är. Man kommer ingenstans och man känner sig så låst. Idag gjorde jag planer för vad jag skulle göra på min rast imorgon för då skulle jag ha bil. Men bilen är inte klar än, så nu är jag låst igen. Men min värdmamma är snäll så vi försöker komma på lösningar. Men det är svårt. Även när jag jobbar och jag behöver åka någonstans och min värdmamma ska någon helt annanstans.

Det är inte lätt när man inte har bil här borta. Vi har bestämt att om bilen inte är klar imorgon vid lunch åker vi och hämtar en lånebil.


Mina presenter till värdfamiljen

Många har frågat om vad man kan köpa till sin värdfamilj när man kommer.
Jag tänkte göra några olika inlägg om det. Först tänkte jag visa vad jag köpte till min värdfamilj när jag kom.


Till min då 6 åriga tjej: Sverigetröja och Pippibok


Till min då 5 åriga tjej: Sverigetröja och pussel


Till min då 3 åriga pojke: Sverigetröja och bil


Till min minsta tjej som då var 1 1/2 år: Sverigetröja och kanin

 
Till mina värdföräldrar: Ljuslyktor (snowballs) från Kosta Boda

Detta var vad jag gav när jag kom.
I ett annat inlägg kommer jag tipsa om andra saker man kan ge. Så håll utkik!




Frukost

Just nu är semlorna som jag bakar i ugnen och jag äter en sen men god frukost.





Hoppas ni har en bra dag!


Au Pair of the year

Igår när jag stod och lagade mat nämnde min värdmamma något om någon au pair som vunnit i tävlingen "Årets au pair". Tydligen hade den här au pairen lärt sig teckenspråk och lärt sig kommunicera med sitt värdbarn som var döv.
Men sen sa min värdmama något som gjorde mig både chockad och jätteglad. Hon sa att hon hade funderat på att nominera mig. Men när hon läste om den som vunnit tänkte hon att de som vann inte bara var jättebra au pairer utan hade en speciell situation. Ett års vinnare hade kommit 2 veckor efter värdpappans begravning osv.
Men hon sa att jag absolut var en kandidat för "priset" och för dem var jag redan vinnaren.

Bara att hon ens funderade på det gjorde mig så himla glad och även rörd. Det betydde allt!

Men min äldsta tjej tyckte inte att det räckte så hon gjorde en lapp där det stod "Au pair of the year" som hon satte på min tröja. Och jag gick stolt runt och bar på den.

Åh, så glad jag är. Jag älskar min värdfamilj!





Ny kategori

Har nu skapat en ny kategori.

Här kommer jag att tipsa om svenska saker som man kan ge till sin värdfamilj när man kommer då många frågar om detta. Ni som redan är au pairer kanske kan få tips från detta också på saker ni kan ge när någon fyller år eller i julklapp.

Hoppas ni kommer att gilla det!



Spaghetti och köttfärsås

Skulle egentligen jobba just nu men när min värdpappa kom hem och sa att jag kunde sluta tackade jag och sprang snabbt upp på mitt rum innan han kunde ångra sig.

Men jag känner att jag har gjort mitt idag. På eftermiddagen var jag ensam med tre barn. Jag gjorde barnens luncher tills imorgon och sedan lagade jag middag samtidigt som jag försökte få barnen att leka bra ihop och så försökte jag se till att huset inte skulle se ut som ett bomdnedslag. När min värdmamma kom hem satt barnen fint och åt tillsammans vid käksbordet med tända ljus. Såg ganska bra ut och hon bara gapade och frågade: "hur gör du?".

Middagen som jag stod för var Spaghetti och köttfärsås. Har varit sugen på det ett bra tag nu så idag såg jag till att laga det. Barnen åt jättebra vilket gjorde mig så glad. Sen åt jag och min värdmamma och det var jättegott!! Jag hade också gjort en sallad och vi hade även bröd till maten.

Att göra min köttfärssås var riktigt enkelt. Jag stekte en halv gul hackad lök och ett pound köttfärs (ca 500 gram). Sen hällde jag i en burk med pastasås (min hetter four cheeses) och så värmde jag det i ca 20 minuter. Sen när barnen hade fått sin mat hade jag i svamp. Så gott och enkelt!
Inte sista gången jag gör detta!



Hoppas ni har haft en bra dag!


Det ligger i luften...

Solen skiner, det är plusgrader ute, snön smälter och fåglarna tittar fram och kvittrar.

Idag har jag njutit när jag varit ute och kännt att snart kan vinterjackan läggas på hyllan och vårjackan och västen tas fram.

Idag känner jag att snart är våren här!!!

Tisdag, gym och kärlek

Idag jobbade jag morgonen. Skjutsade barnen till skolan och sen åkte jag till gymmet. Var väldigt effketiv och jobbade både på löpband och maskiner under den timmen som jag var där. Nu känns det verkligen i kroppen.
Sen åkte jag och hämtade den minsta från skolan. Åh, jag älskar att hämta henne. Hon springer fram till en när man kommer och när jag tar upp henne i min famn får man en massa pussar och kramar. Och så tittar hon på mig och säger "I love you". Åhh så söt, älskade lilla tjej.

Nu är det snart dags att börja jobba. Får se vad eftermiddagen och kvällen bjuder på.


Jag är dyr i drift

Häromveckan fick jag ett brev från mitt försäkringsbolag där det stod att mitt läkarbesök kostat 160 dollar.
Jag är van att få sådana brev efter att ha varit hos doktorn men då är det summor på mellan 15 och 30 dollar.

Jag ringde försäkringsbolaget och fick då veta att detta var ingen räkning, alltså inget jag betalar själv utan brevet är bara ett kvitto på vad försäkringsbolaget har betalat till läkaren osv. Vilken lättnad!

Och det är så skönt att jag vet det nu. För igår fick jag två brev. Den ena var på 45 dollar och den andra var på 90 dollar. Idag kom två nya. Fyra sådana brev på två dagar är inte dåligt. Men vilken chock jag fick när jag öppnade det första. Det var på 480 dollar. Wow!! Trodde jag inte kunde få en större chock men jo, det fick jag när jag öppnade det andra brevet. Det var på 1224 dollar. Fick inte fram ord. Kände bara en enorm lättnad över att jag visste att jag inte ska betala detta. Att mitt försäkringsbolag fixar det åt mig. Men stackars dem som har mig, jag är dyr i drift!

Men jag har tagit min sista tablett nu. Så skönt! Och nu har jag bestämt mig för att vara frisk. Punkt slut!



Ena veckan nytt, andra veckan gammalt

När jag vaknade imorse trodde jag att det var söndag och att jag kunde vända mig om och somna om. Men nej, det var måndag och bara att gå upp och börja jobba.
Dagen har gått ganska fort. Jag har hunnit storhandla, organisera, städa och mysa med den minsta. Sen var jag ledig ett par timmar innan jag började jobba. Då lagade jag mat och sen åt jag med mina värdföräldrar. Sen la jag den minsta, läste böcker med barnen, städade undan och lade de två äldsta. Sen slutade jag.

Känner mig ganska trött. Såg fram emot en slapp tv kväll med först "One tree hill" och sen " Life Unexcpected" men så satte jag på tv:n och de visade förra veckans avsnitt av Life Unexcpected. Vart är One tree hill?
Åhh detta är så irriterande. Förr förra torsdagen var det ett nytt Grey´s Anatomy avsnitt men förra veckan så var det ett gammalt. Jag förstår inte. Och det är riktigt irriterande.
Nu ser jag att det ska komma ett till Life Unexcpected avsnitt nu klockan nio. Hoppas att det är ett nytt avsnitt. Men vart One tree hill tog vägen är fortfarande en olöst fråga.
Ska i alla fall göra iordning mig och krypa ner i sängen och hoppas att jag får se något bra och nytt på tv:n.

God natt!


Välkommen Mars

Så var det helt plötsligt mars. Vart tar tiden vägen?
Känns dock väldigt skönt, ett steg närmare våren.

Kom precis på vad passet jag gick på igår heter på svenska: skivstångspass. Det känns i kroppen idag, i muskler jag inte visste jag hade. Men det känns ändå skönt på sitt vis.

Nu slappar jag efter jobbet innan det är dags att börja jobba igen.

Hoppas ni fått en bra start på veckan och på mars.

PS. Ska fixa lite nu och bland annat kolla upp billiga hotell i Los Angeles. Någon som har varit där som har tips på vart man kan bo?? Tips mottages tacksamt!

Standing strong?!

Om 6 månader är mitt liv som au pair slut. 6 korta månader.
I ett par veckor kommer mina föräldrar hit och då ska de ta med sig hem de första resväskorna med saker härifrån. Det betyder att jag redan i mars behöver börja packa. Det är visserligen bra då jag har en hel del saker, men jag har inte börjat ta fram saker än, för när jag ska börja packa ner saker så känns det som att "slutet" är så nära.
Ibland undrar jag om jag är stark nog att klara detta, att lämna allt här.
Att åka som au pair ångrar jag inte för en sekund, det är bland det bästa jag har gjort. Men ändå undrar jag vad jag har gett mig in på. Ni som är blivande au pairer eller funderar på att åka som au pairer, bli inte avskräckta.
Men man kommer hit och det tar sin tid att bygga upp ett liv här med allt vad det innebär som ny familj, vänner, hitta sina ställen osv. Det tar lite tid, sen kommer man in i sitt liv här och då är det dags att lämna det.
Lämna ett liv man byggt upp. Lämna en familj man kommit nära, som blivit sin andra familj.
Jag visste att jag skulle vara au pair under en begränsad tid. Men jag har ett liv här nu, en familj och ett liv jag trivs med.
Jag vill åka hem samtidigt som jag vill stanna.
Något som är jättebra är att jag var hemma under jul och nyår. Jag fick då känna på hur det är att komma hem så nu vet jag att man snabbt kommer in i vardagen och jag hade kul och mådde bra. Det är en tröst. Jag har ju min älskade familj hemma. Och släkt och vänner.

Men hur ska jag klara av att lämna detta?
Hur har alla andra au pairer klarat av det?

Hur ska jag klara av att lämna mina barn, min amerikanska familj och släkt. Till och med huset och mitt rum.
Hur ska jag klara av att inte se mina barn varje dag och prata och skratta med min värdmamma.
Jag klarade det över jul och nyår men då visste jag ju att jag skulle se dem igen efter 2 veckor. Nu när jag åker, hur länge kommer det då att dröja?
Jag vet att jag inte ser och hör min familj varje dag men det känns annorlunda, för jag vet att när jag kommer hem kommer allt att bli som vanligt igen. Men när jag lämnar detta kommer det aldrig att bli som vanligt igen. Jag kommer komma på besök men det kommer aldrig bli som vanligt igen. Det är det som känns så jobbigt. Barnen växer ju också. Kommer de att glömma bort mig?

Om 6 månader är mitt liv som au pair slut. 6 korta månader.
Jag ska göra dem till 6 superbra månader fyllda med glädje och äventyr.

Men djupt inne i magen ligger en klump med känslan som undrar om jag kommer klara detta, är jag stark nog?
Jag vet att jag måste klara det och tror jag är stark nog. I alla fall är det vad jag intalar mig.
Mycket tårar kommer det att bli och det kommer att vara fruktansvärt jobbigt.
Men nej, allt det sparar vi till augusti. Nu fokuserar vi på att göra dessa återstående 6 månader så bra som det bara går. Jag ska njuta av varje dag!


Svenskt på Cheesecake Factory

Åkte iväg och åt lunch med fyra svenska au pairer på Cheesecake factory idag. Jättetrevligt!
Till förrät delade jag på Avocado eggrolls. Så gott! Och sen tog jag en mini mozarella pizza med tomatsås och basilika. Gott!
Oavsett hur mätt man är så måste man bara ta en cheesecake. Jag tog en choklad cheesecake som är underbart god! Vi var hur mätta som helst efteråt. Men åh så gott det var och riktigt trevligt!


Desiré, jag, Johanna, Tereze och Josefin!













När jag kom hem var min värdfamilj precis påväg ut genom dörren för att åka till min värdmammas syster och äta och fira min värdmorfar som fyller år. Jag fick följa med men tackade nej. Det är alltid trevligt men att få njuta av ett tomt hus som annars har fyra barn är inte helt fel det heller. Hade dåligt samvete men min värdmamma sa att det skulle jag inte ha. Kände att om jag ska ha energi för att jobba hela veckan och hela helgen så är detta mycket bättre.

Så nu sitter jag med tända ljus vid datorn, lyssnar på Pernilla Wahlgrens "Jag vill om du vågar" och ska fixa med bloggen. Njuta!! Är jättemätt men blev ändå sugen på popcorn. Så det ska jag nog poppa om någon timme. Känslan av att vara nyttig som jag kände efter passet på gymmet imorse är som borta...

God kväll!


RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se