Thanksgiving

Nu har jag firat Thanksgiving här i USA. Det var en riktigt mysig högtid!
På morgonen såg jag på "Macy's Thanksgiving Day Parade" på tv:n. Det kändes speciellt och en gång rös jag till och med. Kul att se den! De gick i NYC och spelade och sjöng. All sång och uppträdanen m.m. skedde vid Macy's. Det var musikanter, dansare, Dora, snobben, smurfarna, elmo och andra karaktärer. Kul!
Var ledig idag men jag hjälpte till med dukning och städade iordning lite. Vid två kom morföräldrarna och min värdmammas syster med hennes familj. Deras gamla farbror tittade förbi en sväng också. Vi åt lite kex oxh ost och sen umgick vi medan vi väntade på kalkonen. Jag hade fotovisning med bilder på min familj och Sverige osv. Började med min värdmormor, sen värdmorfarn, några kusiner, min värdmamma, min värdpappa och så avslutade jag med min värdmammas syster. Det var riktigt kul att få dela med sig av det. De frågade om jag blev ledsen när jag tittade på bilderna, och till deras förvåning sa jag nej (förlåt mamma och pappa). Men jag blev inte ledsen, saknaden kanske blev en aningen större men annars var jag bara glad över att vara här och samtidigt veta allt bra jag har hemma i Sverige.
Kalkonen blev klar och det var dags att äta. För första gången satt vi alla tillsammans runt bordet och åt. Mycket trevligt! Innan vi började äta läste vi upp vad vi var tacksamma för som vi hade skrivit på löven. Det var fint!
Sedan högg vi in i maten. Det var riktigt gott! Kalkon och tranbär som är något som finns på de flesta Thanksgiving bord fanns där. Kalkonen var riktigt god!
Till efterrätt blev det pumpapaj, bananpaj och min äpplepaj. Gott även det. Så nu är jag riktigt mätt och belåten.

Min Thanksgiving här i USA var ritkigt riktigt mysig!!

Imorgon är det Black Friday. Det är då den traditionella julshoppningen börjar. Och man slå på stort. Affärerna öppnar tidigt och har många speciella erbjudanden, vissa affärer öppnar så tidigt som fyra på morgonen! De andra vid fem - sex. Men tror det eller ej, jag ska inte shoppa då. Men på kvällen blir det lite julshopping! Så länge kunde jag inte hålla mig borta.

Imorgon ska vi nog till ett ställe och välja ut vår julgran. Man åker ut i skogen, väljer ut sin gran och sågar ner den. Ska bli så mysigt! Det enda som saknas är snö, men jag antar att man inte kan få allt här i livet. Kommer bli en bra dag imorgon.

Happy Thanksgiving!

Thanksgiving = Thankful

Thanksgiving handlar en del om att vara tacksam. Många skänker till behövande osv under thanksgiving och ger till välgörenhet.

Så eftersom det är Thanksgiving idag tänkte jag skriva och berätta vad jag är tacksam för.
Jag är så oerhört tacksam över min familj och vänner hemma i Sverige. De betyder så mycket för mig och jag är så tacksam över att jag har dem. Jag är också jätte tacksam över min värdfamilj här i USA. De är så snälla mot mig och jag trivs verkligen, jag kunde inte ha drömt om bättre. Något som jag också är väldigt tacksam över är var jag är i livet just nu, att jag befinner mig i USA, att jag vågade ta chansen att åka hit som au pair. Att jag vågade följa min dröm och göra verklighet av den. Jag skulle kunna rada upp en mängd saker till som jag är tacksam över. För det finns oändligt många saker, men dessa är det största och de innefattar en hel del.


Vad är DU tacksam över?

Happy Thanksgiving

Så var det Thanksgiving idag!

Ha en riktigt bra sådan :)

Imorgon ska det firas

Japp, imorgon ska det firas här i USA. För då är det Thanksgiving!

Så här står det på Cultural Cares hemsida om Thanksgiving:
"Thanksgiving Day firas den sista torsdagen i november och härstammar från när "The Pilgrims" vid Thanksgiving tackade för en god skörd. Vid Thanksgiving som är en stor familjehögtid i USA träffas familjen och äter middag bestående av bland annat kalkon, tranbär och pumpapaj."

Så thanskgiving är en väldigt stor högtid här då familjerna samlas och äter gott.
Hur ska jag då fira? Jo, vi ska vara här hemma. Det är dukat i "finrummet" med finporslinet osv och kalkonen är köpt. Lite släkt kommer hit och vi ska äta tillsammans. Riktigt trevligt ska det bli! Pumpapaj vet jag inte riktigt om det blir imorgon då jag har bakat äpplepaj. Men jag smakade pumpapaj för några veckor sedan och det var gott, så det är något jag har provat på i alla fall. På morgonen ska vi se Macys Thanksgiving parad på tv:n och innan vi sätter oss vid bordet för middagen ska alla skriva på utklippta papperslöv vad vi är tacksamma för, sedan ska vi läsa upp dem innan vi hugger in i maten.

Ikväll kändes det som att det händer något speciellt imorgon, det var en sådan känsla! Känns så kul att jag ska få vara med om att få fira denna högtid i USA.
Ser verkligen fram emot det!

Tisdag

Idag var en ganska lång dag.
På morgonen var jag ledig och då uträttade jag en massa ärenden. Fick mycket gjort!
Sen när jag började jobba plockade jag iordning på leksaker, gjorde lunch och när jag står och viker tvätten kommer min värdmamma och säger: " När du är klar med det så gå och sätt dig vid tv:n i en halvtimme innan de andra kommer hem från skolan". Det var riktigt skönt!
På eftermiddagen tog jag och min värdmamma alla barnen och badade. De hade riktigt roligt! Efter det åkte två av barnen på sleepover till mormor och morfar och jag tog de två andra till Burger King. När två män vid bordet brevid förstod att jag var från Sverige var en konversation igång om au pairliv, USA och Sverige. Kul och trevligt!
När vi kom slutade jag jobba. Min värdpappa hade köpt hem mat så jag åt med mina värdföräldrar och satt och pratade med dem i mer än en timme. Så kul!
Vi åt fajitas så då kunde jag ju inte undvika att tänka på mina kära vänner och Bulgarien!

Nu ska jag snart sova. Barnen har ingen skola imorgon så vi får se hur den dagen blir!
God natt!

Dagens citat:
Jag är på väg till bilen med alla barnen när den ena springer iväg och skriker och den äldsta springer efter.
Då säger en kvinna: " Hur många barn har du med dig?"
Jag: Fyra!
Kvinnan: Jag se bara två...
Jag: Jaa, det är det som är problemet!

En månad kvar

Idag är det en månad kvar till julafton. Jag är en december människa (eller hur Anna?!). Jag älskar allt som har med julen att göra: familjen, släkten, maten, musiken, lukten, julklapparna, stämingen, ALLT.
Men så kom jag och tänka på att jag inte kommer att ha familjen, släkten, maten och, för att vara lite materiell, inte heller julklapparna iår (jag och min syster är ganska bortskämda tycker jag). För en sekund blev jag ledsen, men bara för en sekund. Det är mycket jag kommer att missa den här julen, men samtidigt en massa annat som jag kommer att få uppleva.
Jag får se det så!

Igår satt jag hela kvällen och fixade med mina julklappar, slog in dem osv. Det var riktigt mysigt och jag njöt.
Jag älskar att jag ge bort julklappar. Det är så kul att ge! Det tråkiga i år är att jag inte får se när mina nära och kära öppnar dem. På kvällen när vi öppnar alla julklappar sitter vi och så går vi runt och alla öppnar ett paket i taget så att alla ser vad den får och man får se ansiktsutrycket när personen öppnar ett paket från dig själv. Det är riktigt mysigt och roligt och jag älskar det. Men jag gissar att det inte riktigt kommer att bli så den här julen med en massa barn som istället kommer att slita upp sina julklappar.
Men som sagt, trots att jag kommer att missa mycket så är det mycket annat jag får uppleva istället.

Jag ska njuta den här julen. Precis som alla andra jular. Det är inte varje jul man får fira i USA.

Årets lag: Eneby BK dam?

Okej kära läsare! Pratade med pappa igår och det ska tydligen hållas en liten idrottsgala i Norrköping den 3 december och pappas lag Eneby BK dam är nominerade till årets damlag.

Så för min pappas skull och damlaget vill jag be er om en tjänst.
Gå in och lägg er röst på dem!
Följ denna länk:
http://www.roligareevent.se/idrottsgalan/?view=rostning_norrkoping
Klicka sedan i under kategorin Årets damlag att ni vill rösta på Eneby BK.
De är värda detta. De gick upp en ny division och lyckades inte bara hålla sig kvar, de kom riktigt bra och slogs ett tag till och med om första platsen. De är ett härligt lag med kämparglädje som förtjänar att bli årets damlag i Norrköping.
Så gå in och rösta på dem!Tack!!Boston

Jaa, så efter att ha varit magsjuk kvällen innan bestämde jag efter lite om och men för att ta en senare buss och åka till Louise i Boston. Mådde fortfarande inte riktigt bra, men åkte gjorde jag.
Bussresan tog ca 4 timmar och första halvan var hemsk. Det var en riktigt kurvig och skumpig väg. Det var inte riktigt vad min mage behövde. Mina värdföräldrar skickade en massa sms till mig och undrade hur jag mådde. De var oroliga över mig även om de var jätteglada över att jag åkte.
Kom fram till Boston vid åtta. Tog taxi för att möta upp Louise. Det var riktigt skönt ute, det var som en sommarkväll. Så skönt! Boston är en universitetstad så det var roligt att se så många ungdomar. Pratar med Louise i telefonen när jag ser två snygga killar. Ska precis säga det till Louise när den ena killen vänder sig om och säger: "Är du också svensk?" Haha!
Träffar Louise och vi träffar en annan svensk au pair. Gick till Quincy Market och pratade och åt. Gott! Jag kände mig inte riktigt på topp och Louise var trött så vi åkte tillbaka till hotellet. Hotellet var som vi skojade om som att bo hemma hos en gammal mormor men blommiga tapeter oså. Men det var mysigt. Det enda konstiga var att de hade spackel i taket som typ ett mönster. Snyggt var det i alla fall inte. Vi åt glass och såg på Hanna Montana!
Sen var det läggdags!

På söndagen gick vi upp skapligt och åt frukost som bestod av flingor, blåbärsbagel och en muffin. Riktigt gott!
Sedan bar det av in till stan. Det var inte lika skönt ute, ganska kallt var det denna dag istället! Efter desperat letande efter ett ställe att lämna väskor (sånt existerar inte) så åkte vi ut till Harvard. Var inte direkt något "wow", men det var kul att ha varit där. Kändes ändå lite speciellt. Gick till en shop och köpte Harvard college tröjor. Efter det begav vi oss in till centrum igen. Där gick vi och tittade på Fenuil Hall, Parken Boston Commons och Quincy Market där vi stannade och åt. Träffade två andra au pairer också. Kul!

Fenuil Hall

Quincy Market - ett ställe med en massa matstånd

När vi kom ut såg vi att man kunde åka häst och vagn och vi var inte sena med att tacka ja. Så häst och vagn blev det, urmysigt! Hästen hette Charlie och vi åkte runt lite grann, kom till ett vägarbete, där blev hästen rädd så då fick de ta en paus i byggandet så vi kunde åka förbi.När vi åkt klart begav vi oss till Newbury Street. En lång gata med många exklusiva affärer. Shoppade faktiskt inne på Marc Jacobs. Efter det var det dags att bege sig till bussen. Gick igenom en park där de hade en staty av USAs första president George Washington.


Skyndade oss till bussen. Men den var försenad så där fick vi ändå sitta och vänta. Segt! Bussresan hem spenderades genom att sitta och lyssna på en massa lugna låtar. Låtar som man bara blir kär i :)
Helt plötsligt, mitt på motorvägen, kör bussen in till sidan och sen ser vi polissirener. Vi hade blivit stoppade av polisen. Står där i ca tio minuter innan busschauffören kommer tillbaka. De hade stoppat oss för att vi hade två dörrar som var öppna, vilket vi inte hade. Jaa, alltid händer det något.

Louise värdmamma hämtade upp oss vid stationen och vi åkte hem.
Trots en början med magsjuka så blev det en mycket lyckad helg i Boston!

Ekonomi

Jag SKA berätta om Boston. Men jag väntar bara på bilder från Louise.

Idag var jag på Target. Jag älskar det, man hittar alltid nåt. Så även idag, en del onödiga saker, men också en del bra saker :) För er som vill veta så finns det High School Musical julklappspapper. Men till er förvåning kan jag berätta att jag inte köpte det. Förvånande?!

Jag shoppar nu, vilket jag tycker är jätteroligt. Min värdpappa sa att folk inte vågar handla nu med tanke på ekonomin, men skulle folk handla mera så skulle ekonomin bli bättre.
Så jag shoppar loss. Min ekonomi blir sämre men den amerikanska blir bätrre.
Jag gör detta för USA!

Haha, jag kan ju försöka att lura mitt samvete i alla fall! Speciellt till på fredag, då jag ska ha en stor shoppingdag!

God natt på er!

Uppdatering

Jaa, det är lite dåligt med uppdatering här känner jag.
Men ikväll ska det komma. Tänkte göra det igår men med en dunkande huvudvärk och en mage som värkte så gick jag och la mig istället. 8:45 lade jag mig och vaknade 11 timmar senare av min väckarklocka!

Idag blir det nog inte läggdags lika tidigt!


Måndag igen

Idag var det kul att jobba! Eftersom jag var ganska borta i fredags kändes det som att jag inte hade umgåtts med barnen på typ tre dagar. Och jag märkte att jag hade saknat dem väldigt mycket!
Jag myste mycket med den minsta, kramade killen läänge när jag hämtade honom från pre school. stal en puss från honom (och istället för att springa iväg så stal han en puss från mig också :))
När de två äldsta kom hem var det skönt att få krama om dem. Den ena sa: "Jag har saknat dig! Jag började nästan gråta igår för jag trodde att du hade åkt iväg och inte skulle komma tillbaka mer".
Åhh!

Så idag har det varit en bra dag och jag har njutit av att vara tillsammans med barnen. Vi har lekt och på eftermiddagen tog jag de tre äldsta och åkte och badade.

Det enda inte så roliga idag var när jag skulle lägga killen för sin nap. Då visade det sig att min värdmamma hade åkt iväg med hans snuttefilt. Ingen filt = katastrof!
Men som min värdmorfar sa så trollade jag och lyckades få honom att somna i alla fall.

Efter att ha slutat jobba åkte jag och Trine till au pairmötet. Det var "make your own pizza" och till allas vår förvåning så fick man faktiskt göra sin egen pizza. Mycket gott blev det också!
Jag var inte lika social det här mötet men det var kul ändå. Efter mötet följde vi med två svenska au pairer till ett café där de hade live musik. Ganska mysigt men samtidigt väldigt udda och en salig blandning av männsikor. Men som vi sa, det var en upplevelse!

Nu ska jag sova efter en mycket bra start på veckan!

Ps. Idag kom det några snöflingor och det är väldigt kallt ute, men som vår LCC sa:" Detta är inte kallt, vänta bara..."

Home again

Hemma igen!

Det blev jättebra i Boston :)

Jag berättar om resan senare!

I´m here !

Nu sitter jag här på hotellrummet  i Boston! Efter en fyra timmars jobbig bussresa (en kurvig och bumpy väg) var jag framme i Boston, i en annan delstat. Tog en taxi och träffade Louise. Vi träffade en annan au pair, Jannika, som tog oss till Quincy market, ett ställe med en massa olika matställen. Där köpte vi oss en varsin pastasallad och satte oss ner och pratade och åt. Efter det begav oss jag och Louise till vårt hotell, stannade först och köpte glass. Hotellrummet är hmm, mysigt med spackel i taget och en sne dörr, men annars är det mysigt! Hanna Montana är på tv:n så vi klarar oss ;)

Magen känns hyfsad så jag hoppas att jag mår bättre imorgon.

God natt härifrån Boston!

Here I go

Ändrade planer! Om några timmar åker jag till Boston!

Hoppas det är rätt beslut!Varför ?

Just nu skulle jag befinna mig i Boston efter en fyra timmars lång bussresa. Jag skulle ha sovit hemma hos Louise efter att ha varit på en trevlig middag hos Sarah med hennes värdfamilj och hennes mamma och mormor från Sverige.
Jag och Louise skulle ha strosat runt i Boston och tittat på allt man ska, ätit gott, shoppat och bara haft det bra.
Det skulle ha blivit en kanonhelg! Allt var betalat, klappat och klart!

Men sedan hände något som inte får hända. Något som jag inte trodde kunde hända. Jag blev sjuk! Ont i magen och illamående var inte en lyckad kombination. Efter mycket fram och tillbaka tog jag det jobbiga beslutet att stanna hemma från Boston.

Gick och lade mig tidigt så jag märkte inte att min värdmamma sköt in en lapp under dörren. Jag såg inte det förrän på morgonen och där stod det att jag inte skulle avboka resan til Boston, att jag skulle må mycket bättre imorgon (idag alltså) och att jag skulle ha det jättebra ändå.
Jag mår inte jättebra idag, men jag mår bättre. Kanske att jag hade orkat en helg i Boston, kanske att jag hade blivit sämre. Men att tänka på detta gör mig så ledsen att jag bara vill gråta. Jag gråter.
Jag kollade busstider till Boston. Det gick en bra vid tio men klockan var tio när jag såg den. Sen gick det bara så att jag skulle vara framme på kvällen.
Usch, det är bara jobbigt och jag blir ledsen av att tänka på detta. Jag får göra det bästa av situationen. Hur nu det ska gå?! Jag är fattigare (utan att få uppleva något kul), ledsnare och mår inget vidare.

Livet är så orättvist ibland. Varför kunde jag inte blivit sjuk förra helgen eller nästa helg, då hade jag inte missat något speciellt. Varför just denna helg?

Varför?


Sjuk

Klockan är halv tolv här hos mig nu och jag skulle precis i denna stund ta hand om två barn och ge dem mat och nap m.m. Men nu ligger jag i stället i min säng, redo att krypa ner och sova. Jag har ont i magen och är illamående.
Den minsta kräktes i natt så nu har alla barnen gjort det. Jag hoppas hoppas att det bara är inbillning eller att det bara blir detta, inte värre, inget mer.
Ska sova nu och hoppas innerligt att jag ska vakna och må bra igen om några timmar.Update: Flera timmar senare ligger jag fortfarande här i sängen med illamående. Den stora frågan är nu: Boston eller inte?

Sparat och tjänat

Idag var jag ensam med de två minsta. Vi åt frukost, lekte och sen åkte vi till biblioteket för "storytime". Träffade en annan svensk au pair där. Kul! Den här gången stannade vi också hela tiden och mina barn var engagerade och lyssnade vilket var härligt att se. När vi kom hem var det lunch, lek och sen nap. Efter det tvättade jag och plockade iordning lite.
Sen kom de två äldsta hem från skolan. Gjorde läxor och gav snack. Sen hade jag rast. Slappade och sen skulle jag bara jobba två timmar. Hur jobbigt kunde det bli tänkte jag?
Men det kunde bli ganska jobbigt. Jag hade tre barn runt mig när jag lagade mat och mitt i mitt tacos lagande så händer en liten toalettolycka. Så jaa.... :)
Men tacos blev det och barnen åt!

Efter att jag hade slutat åkte jag till shoppingcentret för att köpa lypsyl. Och så tänkte jag gå tillbaka till den affär där jag handlade en sak igår för att fråga om de kunde ändra en sak. Var tveksam om jag skulle göra det, det var en ganska liten sak och jag tänkte att jag inte orkade ta tag i det utan skulle låta det vara. Men så åkte jag dit i alla fall. De sa att de kunde ändra det men när vi försökte så gick det inte.
När en annan kund hörde att jag var svensk så slutade han inte stirra på mig. Jag bara log och tänkte "ja, jag är svensk". Till slut sa jag till hon i affären att jag kunde göra på ett annat sätt, hon bad om ursäkt och så gav hon mig två presentkort bara för att hon inte kunde fixa det åt mig. Perfekt! Glad blev jag :)
(Kanske blev lite osammanhängade bara för att jag inte skrev vad det handlade om, men jag kan inte göra det för det var en julklapp jag köpte)

Sen gick jag till CVS och handlade lyspyl och när jag skulle betala så ger jag henne pengar men så säger hon att hon hittade lite pengar vid kassan så hon tar dem istället och bara lite av de pnegar jag sträckte fram. Jaa, jag bara tackade och tog emot. Ibland kan små saker bara göra en så glad!

Nu pratade jag precis med Louise och vi planerade Boston. Ska bli så kul! Tyvärr så står det att det ska regna hela helgen. Men det får inte förstöra det. Vi ska ha kul ändå. Ser verkligen fram emot det!
Så nu ska jag packa lite och se vad jag ska ha med mig.

Here we go...

Tänkte egentligen inte skriva något här för jag borde sova. Men jag ville bara säga att när jag svängde runt hörnet till min gata ikväll så stod det ett rådjur på min grannes tomt. Läskigt!
Det var det jag ville att ni skulle veta!

Idag efter jobbet åkte jag och träffade Louise på shoppingcentret. Efter det åkte vi till Downtown Albany för att hämta ut våra bussbiljtter. Sedan tog vi en låång usväng som vi sa = stor omväg, innan vi fann rätt väg och kunde åka hem igen.

Varför hämtade vi ut bussbiljtter och vart ska vi?

Jo, på lördag tidigt på morgonen stiger jag och Louise på en buss som ska ta oss till BOSTON! Vi ska stanna där över helgen och det ska bli så himla roligt. Ser verkligen fram emot det!

Men nu är det dags att sova! Så god natt på er!

Jag lever !

Det vara bara det jag ville säga med detta inlägg.
Har inte känt mig alltför levade de senaste dagarna men nu känner jag mig mer och mer levande. Skönt!

Igår skulle jag haft playdate med Louise och hennes barn, men både jag och mina barn var sjuka så det blev inget. I stället var jag ensam med alla fyra barnen på morgonen. De skrek, grät och gjorde inte som jag sa. Det slutade med att jag också bara ville skrika. Så trött var jag när min värdmamma kom hem. Åkte iväg och köpte lite julklappar, sen åkte jag hem och åt och vilade.

Snart är det dags för ännu en jobbdag!

Naptime


Nu gör jag som barnen och tar en nap. Så att jag orkar med resten av dagen. Det är inte kul att vara sjuk!

Sjuk eller inte?

Jo, sjuk vet jag att jag är. Mitt huvud värker, min hals gör ont och min näsa rinner.
Men för en stund sen började jag känna att min mage gjorde ont. Illamåendet kom. Tänkte att det kanske var för at jag behövde äta så jag gick ner och åt soppa. Så nu hoppas jag (och resten av min värdfamilj) att det inte ska bli något.

Hoppas hoppas hoppas. Jag vill inte bli magsjuk!


Update: Jag är inte magsjuk. Men däremot mår jag inte alls bra... Så nu ska jag krya ner i sängen.
Pysseldag

Jag vaknade inte med magsjuka idag. Som tur var! Däremot har jag under dagen fått jätteont i halsen så jag har precis tagit en tablett och ska snart krypa i säng.

Har haft en jättebra dag tillsammans med Louise idag. Den började med att vi åkte till "Michaels" för att hitta något pyssel att sysselsätta oss med. Det var svårt och slutade med att vi gick till barnavdelningen och köpte ett varsitt "colour by number". Svängde förbi WalMart och köpte lite frukt, grönsaker och chips till en dip och åkte hem till Louise. Där åt vi dip och satt och ritade. Det var för 8+ men det var verkligen svårt. Och det tog verkligen sin lilla tid, vi blev inte ens klara.
Bestämde oss för att åka och äta, det blev ett diner! Det såg ut precis som ett diner ska göra, det var inte mysigt, personalen var inte alls serviceinriktade men maten var god. Det blev hamburgare!
Efter det åkte vi och köpte glass innan vi åkte hem till Louise igen. Där började vi se filmen "Da Vinci koden", men den var alldeles för svår för våra hjärnor just då. Vi var inte tillräckligt koncentrerade. Så istället bytte vi kanal och tillbringade kvällen med att se på Hanna Montana! Där behövde man inte vara koncentrerad!
Mycket bra dag!

När jag kom hem hade mina värdföräldrar besök så jag hälsade och pratade lite med dem. Kul!
Men nu är det alltså sängen som väntar.

Lekpark och bio

Idag när jag började jobba åkte jag med den minsta och hämtade hennes bror från Preschool. När vi kom hem åt vi och lekte. När de andra kom hem från skolan åkte jag med de tre äldsta till parken. Var så skönt, hade inte ens jacka på mig. Vissa gick till och med i t-shirt. Så skönt var det!
När vi åkte hem i bilen satt alla och sjöng Mamma Mia låtar. Texten "mamma mia, here I go again, my my, How can i resist you" kan alla så de raderna sjöngs om och om igen :) När vi kom hem dansade jag och den äldsta till Mamma Mia och hade sen uppträdande för min värdmamma. Kul!
Sen var det lite bad och efter det middag.

Hade inga planer för kvällen så då gjorde jag något som jag aldrig tror att jag skulle göra hemma i Sverige. Jag gick på bio själv. Kan ni gissa vilken film jag såg? High School Musical 3!
När jag kom till shoppingcentret skulle den börja om tjugo minuter. Perfekt tänkte jag och köpte en biljett. Och jag ångrar det inte. Den var lika bra den här gången, om inte bättre! Förutom att det var några irriterande tonårstjejer som skrek och sprang upp och ner för trappan och dansade.
Men åhh så bra filmen är! Man blir så glad när man ser den! Älskar den helt enkelt! Nu sitter jag och lyssnar på låtarna från skivan. Och häromdagen köpte jag en High School musical tidning :)

Nu när jag kom hem sa min värdmamma att den äldsta är sjuk och har spytt. Så nu är jag rädd att jag ska ha smittats. Är förhoppningsvis bara inbillning men jag känner av min mage nu. Ska snart sova i alla fall så får jag hoppas att jag vaknar upp frisk imorgon.

God morgon!

Startade dagen med en mycket god frukost och ett bra avsnitt av Oprah Winfrey!

Mycket bra start på dagen och nu är det jobbet som väntar. Sen är det helg!!
Lång dag

Idag har det varit en lång dag. Fick jobba extra, så jag jobbade tio timmar. Så nu är jag med rätta trött!
Mina värdföräldrar tyckte synd om mig i slutet :P
Så vad har jag hunnit med idag då?

På morgonen tog jag de två minsta till biblioteket där det var storytime. Efter att ha lyckats få in barnen i rummet så ville de ut efter halva tiden. Så då var vi lite i biblioteket innan vi åkte till lekparken. Var där och lekte en stund innan det började regna så då åkte vi hem och åt. Den lilla somnade i mina armar när vi kom hem. Så söt!
På eftermiddagen tvättade jag, plockade iordning, lekte med barnen, gav mat, gick runt med den lilla på armen, diskade m.m. m.m.
Så när klockan slog åtta var jag riktigt trött. Men nästan en hel vecka har gått och imorgon är det fredag och jag är ledig hela helgen!

Nu ser jag på "Grey's Anatomy".
Sen är det den efterlängtade sängen som väntar!

Ny dag - Ny president

I dag gick jag upp innan jag började jobba och gjorde äpplekaka. Det gick förvånansvärt bra. In i ugnen precis när jag skulle börja jobba och medans den var inne så städade jag lite, bäddade och tvättade. Precis när jag tog ut den kom min värdmamma hem. Hon var så glad! Vi skulle ha lite party men den blev tyvärr inställd så all mat som min värdmamma köpt fick jag och värdmormor smaska på istället. Men synd var det. Hon hade till och med köpt champagne. Så den står nu oöppnad. Vilket party skämtade vi! Men jag tyckte precis som min värdmamma att det var riktigt synd. Men vi var glada ändå.
Och min äpplekaka var riktigt uppskattad :)

På eftermiddagen när jag jobbade igen var jag ensam med de två minsta. Vi var utomhus och sen åt vi middag och efter det lekte vi. Sen kom de andra hem och då var det lek, middag och bad som gällde.
Efter att jag hade slutat åt jag och snart ska jag äta lite efterrätt!
Sen ska jag sova, är så himlans trött att ögonen nog bara är halvt öppna. Jag får skylla på Obama, det var han som höll mig uppe halva natten igår! Tittade på hans tal. Det var riktigt bra (extra kul att lyssna då jag tänkte på vad jag lärde mig i kursen "Tala inför andra"). Bra tal var det i alla fall och jag log :) Men samtidigt tyckte jag det var väldigt tråkigt att lyssna på McCains tal, jag kunde se hans besvikelse och tänkte på alla de som röstat på honom och hur mycket han lagt ner på kampanjen. Han höll ett känslosamt tal.

Japp, så därför är jag väldans trött nu och ska absolut inte vara uppe lika sent idag!

Valdagen

Om någon skulle ha missat det så var det ju val igår.
Dagen började med att jag var ensam med alla fyra på morgonen. Vi dansade, sjöng och spelade intsrument till Mamma Mia i ungefär en timme. Sen gick vi ut på en promenad. Åkte cykel, traktor och barnvagn. När vi kom in igen lekte vi lite till. Sen kom min värdmamma hem. När killen sa att de varit ute tittade hon på mig som att hon inte trodde på honom. Men jag sa att vi hade varit ute på en promenad. Då säger min värdmamma: " Kan du verkligen vara så här bra?". Då sträcker man lite på sig och känner sig ganska stolt!

På min lediga tid åkte jag iväg en sväng, trots att bilen lade av en gång vid ett trafikljus så kom jag hem!
Sen pratade jag lite om valet med min värdmamma och hon sa att jag kunde följa med henne när hon skulle rösta. Blev mycket glad!
När jag började jobba åkte jag och handlade med två av barnen. Var en hel del saker som skulle inhandlas och tiden sprang iväg så jag tänkte i bilen på vägen hem att jag nog skulle få stanna hemma medan min värdmamma åkte och röstade. Tyvärr.
När vi kommer hem börjar vi med middagen och då säger min värdmamma att hon har ringt efter barnvakt så att jag kan följa med när hon röstar. Så himla snällt, jag blev såå glad :D
Vi ger barnen middag och jag badar den minsta.
Sen efter det beger sig jag och min värdmamma till brandstationen som för dagen var vallokal. Vi går in i ett bås, drar i en spak så att gardinen går igen bakom oss. Sen var det som knappar man drog ner för vilka man ville rösta på (president och lite andra människor). Det låter väldigt nytt osv, men det såg riktigt gammalt ut. Sen drog man i spaken igen, rösterna registrerades och gardinen åkte upp.

Sen var det bara att åka hem och invänta resultatet!

Barack Obama

Jag ryser!

USA har fått en ny president, Barack Obama!Obama vs McCain

Nu är det valvaka som gäller. Har laddat upp med Swedish fish och m&m. Men just nu sitter jag med äpplecider te med min värdmamma och ska snart äta glass. Följde precis med min värdmamma när hon skulle rösta.

Spännande, spännande!
Blir det Barack Obama eller John McCain som blir USAs nästa president??
Snart får vi svaret!
Election Day!

Idag är det valdag!

Det känns lite speciellt idag faktiskt och jag tycker det är otroligt häftigt att få vara i USA när detta händer.
Detta är ett av de största valen i histoiren. Oavsett vem som vinner så kommer det att gå till historien. Vinner Barack Obama blir han den första svarta presidenten. Vinner John McCain så får USA sin första kvinnliga vice president, Sarah Palin.
Det är också första gången sedan den stora depressionen som en president som precis blivit vald kommer att få ta tag i så stora problem som USA dras med nu. Ingen lätt uppgift!

Oftast när man läser svenska tidingar så handlar det om valet i USA. Och det gör det iofs här också. Nästan varje gräsmatta har en skylt som visar vilka det stödjer, på bilarna finns det också, och en del går runt med kepsar osv. Så det är stort här med, även om det verkar mycket större när man läser tex Aftonbladet.
Jag tycker det är coolt att vara med om valet på plats här i USA. Många pratstunder har det blviit med värdfamiljen om valet.
Och ikväll är det alltså dags!

Mina värdföräldrar är ganska insatta i valet, framförallt min värdpappa. Jag har inte så stor koll men vet ändå vem jag vill ska vinna; Barack Obama!

Så det är med spänning jag kommer att sitta och följa valvakan ikväll!

Kvälls shopping

Kom nyss hem. Har varit och shoppat med min värdmamma. Dock inte till oss själva, utan till huset och till den minsta. Det var så kul! Vi skulle bara vara borta i ca 45 minuter, men vi kom hem efter lite mer än en och en halv timme. Så roligt var det!

Men nu ska jag sova så att jag är utvilad imorgon bitti. Barnen är lediga ifrån skolan så jag ska vara ensam med alla fyra ett par timmar på morgonen. Om jag överlever så lovar jag att uppdatera!

Imorgon är det också den stora dagen, PRESIDENTVAL.
 
God natt!
Har fått en elektronisk värmefilt så förhoppningsvis kommer jag att sova varmt och skönt.

Mamma Mia

Jag har sett musikalen 3 gånger i Sverige.
Jag har sett filmen 2 gånger på bio.
Och nu har jag sett musikalen på engelska, i USA.
Jag har sett MAMMA MIA!! Broadway versionen.

Idag efter att ha slappat och tagit en promenad gjorde jag iordning mig och jag och min värdmamma begav oss. Kom precis i tid. Satte mig till rätta, och jag såg jättebra!
Musikalen var, precis som alla de andra gångerna, jättebra. Musiken, sångerna, danserna, människorna, ljuset, dekoren, stämningen, ALLT. Jag bara älskar det!
Fick gåshud flera gånger, speciellt när de kör slutnumret och alla bara reser sig upp och applåderar.
Blev också väldigt glad över att min värdmamma älskade det. Hon har inte sett den innan.

Mycket lyckad dag!
Jag älskar Mamma Mia!

Mamma Mia, here I go again,
my my, How can I resist you

Halloween

Oj oj, vart ska jag börja? Från början kanske!

På morgonen var jag ensam med den minsta. Vi lekte, mycket dans blev det :) Sedan kom min värdmamma hem och vi åkte till killens skola och tittade när de var utkädda och hade lite Halloweenparty. Kul! Alla var så fina!
När vi kom hem kom min värdmormor för att vara barnvakt och jag och min värdmamma åkte till den näst äldsta tjejens skola. Tyckte det var kul att se en amerikansk skola! Vi tittade när klassen fikade och pysslade. Det var kul! Träffade hennes lärare och klasskamrater. Sedan när vi skulle åka hem såg jag alla de gula skolbussarna :)
När jag kom hem hade en timme på min rast redan gått så jag åt och planerade att duscha innan det var dags för jobb igen. Då kommer min äldsta tjej hem och en minut senare ringer hennes lärare och säger att hon har glömt sin Halloween kostym. Så vad gör man inte? Jag ställde upp och åkte och hämtade den.
När jag kom hem duschade jag och fixade iordning mig. När jag kom ner berättade min värdmamma om planerna för kvällen. Det lät så kul och jag blev så glad. Jag fick en sådan lyckokänsla i magen.
Vi klädde ut barnen, så vi fick en älva, en robot, en drake och en gris. De var såå fina och söta :) Vi åkte till YMCA (ett gym). Där hade de lite roligheter för barnen som en hoppborg, pyssel och ett haunted house. De hade skoj!
Efter det åkte vi hem. Min värdmormor och värdmorfar kom och vi åt pizza innan det var dags att gå Trick or Treat! Jag, min värdpappa och de tre äldsta barnen gick från hus till hus (eller rättare sagt, barnen sprang). De hade verkligen kul! Och det var verkligen häftigt att se alla människor som var ute, vad de var utklädda till, hur husen var dekorerade osv. Jag fick en sådan där lyckokänsla i magen igen. Det var en så fin stjärnklar himmel! Vi var ute i i nästan en och en halv timme, det var kallt med riktigt kul!
När vi kom in hade barnen väskor fulla med godis!
Såå rolig kväll!! Hade verkligen såå kul!
Som jag sa till mina värdföräldrar under kvällen: Jag kände mig som ett barn, jag var lika förväntansfull, lika glad och lika uppspelt!Och kvällen var inte slut än. Jag tog mina grejer och åkte till Louise där även Sarah var. Vi gjorde iordning oss och förvandlades till en polis (Louise), cheerleader (Sarah) och ett bi (jag). Sedan poserade vi lite och tog kort. Vi halv tio bestämde vi oss för att ringa efter taxi. Det var inte det lättaste. Det var jättesvårt att hitta någon, på vissa var det två timmars väntetid. Till slut kom Sarahs kompis och hämtade oss. Hon åkte en bra bit för att ta oss till Downtown Albany. Så himla snällt!
Inne i Downtown Albany var det hur mycket folk som helst och alla var utklädda. Det var långa köer till uteställena. Eftersom varken jag eller Sarah är 21 så åkte vi till ett ställe där vi var säkra på att vi skulle komma in.
Vi gick in och där inne spenderade vi den största delen till att dansa. Både Sarah och Louise hade skrivit Sweden på sina dräkter så det var hur många som helst som kom fram och pratade med oss och frågade om vi verkligen var ifrån Sverige. Det var riktigt kul! Men efter ett tag blev det segt och musiken blev sämre så då var det inte lika kul längre. Så vid tre bestämde vi oss för att dra oss hemåt. Då mötte vi en favorit i repris: Hitta en taxi. Vi hade bara en himlans tur att det stannade en taxi för att släppa av folk och taxin hade plats för oss. Så hem kom vi!
Trötta men mycket nöjda gick vi och lade oss hemma hos Louise.
Mycket rolig kväll! Tack!!

Så nu har jag firat Halloween i USA. Och för att sammanfatta:
Det var kanon!! En underbar dag!


 

3 Swedish girls dressed up or Halloween!
HALLOWEEN 2008 IN USA = UNFORGETTABLE

RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se