Happy Halloween

Idag ar det Halloween! Det ska firas med trick or trear och jag ska snart till den minstas skola pa ett Halloweenparty.

Min vaska kom igar. Saa glad!!! Antligen!!

Nej, bast att gora iordning sig!

Antligen har!

Nu ar jag efter manga forseningar och problem framme. Jag kom en dag senare och utan resvaska. Den tappade de bort pa vagen. De vet fortfarande inte vart den ar och nu borjar det bli jobbigt pa riktigt. Jag vill ha mina klader, smink, laddare osv. Men framforallt vill jag ha min Halloweenkostym som jag ska ha pa mig pa mandag och jag vill ha godiset och presenterna till barnen. Detta ar inget roligt! Har ringt flera ganger och den ena sager att min vaska ska komma i kvall, den andra sager att de inte vet vart min vaska ar och den tredje sager att vaskan ar kvar i Danmark. Inte latt, hoppas att den forsta har ratt men jag borjar sa smatt att tappa det hoppet.
MEN att se barnen igen var underbart! Det kanns verkligen som att komma hem. Ar fortfarande valdigt trott efter resandet osv men det kanns kanon att vara tillbaka. Idag karvade vi pumpor och gick trick or treat inne i stan i affarer. Mysigt!

Jag hade hoppats pa fint och ganska varmt hostvader. Gissa vad vi har? Sno! Jag skojar inte, trodde det var ett skamt nar jag sag vitt pa marken nar vi skulle landa. Men jo da, visst bjuder dem pa sno. Inte det jag ville ha och inte det jag raknade med nar jag packade. Inte for att det spelar nagon roll, mina klader ar ju anda forsvunna nagonstans men i alla fall!

Nu ska jag krypa ner och sova. Ar helt slut!

Ska forsoka uppdatera och lagga upp bilder sa gott jag kan. Men just nu gar jag i samma klader som jag akte i, inget smink osv. Men snart hoppas jag att allt ska vara som vanligt. Det enda jag egentligen verkligen vill ha ar min Halloweenkostym. Ahh! Det borjar bli ont om tid.Nu bär det av igen

Oj, den här veckan har gått i ett.
Nu ska jag packa det sista och imorgon bär det av till USA. Ser fram emot det så mycket!!

Uppdaterar från andra sidan Atlanten!!En vecka kvar!

Om en vecka sitter jag på flyget till USA! Åhh, är så förväntansfull!
Men först en vecka som består av jobb, packning och annat fix.


Au pair vänner i Sverige

För någon vecka sen var jag i Göteborg. Där fick jag träffa fina Marielle och Malin som var au pairer i Saratoga. Det var så roligt att träffa dem igen. Jag blev påmind om hur kul och trevligt jag har tillsammans med dem och hur mycket jag saknat dem. Det är också så skönt att sitta och prata med vänner som har varit i samma situation som en själv.
Vi hade en jättemysig frukostdejt ihop. Vi hade fullt upp med att prata att jag inte tog några bilder. Men här är några bilder från USA på Marielle och Malin.
Au pair möte

Var och pratade på ett au pair informationsmöte häromdagen. Tycker det är så kul! Kommer själv ihåg hur nervös och förväntansfull man var när man gick på en sånt möte. Och jag tycker det är så kul att prata om mitt år och inspirera andra.
När jag pratar om mina år som au pair längtar jag så mycket till det livet. Det är så svårt att föklara men jag hade två helt underbara år i USA. Det gick upp och ner såklart men jag har fantastiska minnen därifrån.

Lade upp en packingslista. Hoppas ni får lite hjälp av den.

Såg också att jag fått en fråga från Linnea om man kan gå in gratis i alla hotell i Las Vegas. Det kan man, det kostar ingenting att gå in på hotellen.

Hoppas ni får en fin helg!


12 dagar kvar till USA!


Get ready for departure - Packning

Så var det det här med packningen. Du börjar nu närma dig avresa och det är dags att tänka på vad du vill ha med dig. Det är svårt att veta vad man ska ha med sig och vad man ska lämna hemma.

Här har jag samlat ihop en packlista.


Viktigt:

Pass/visum + DS 20-19 (J 1)
Flygbiljetten
Körkort+ internationellt körkort
Pengar + bankkort
Försäkringskort
Papper från organisationen
Telefonkort (så du billigt kan ringa hem)

Elektronik:

Kamera + laddare
Mobil + laddare
Ipod + laddare
Dator + laddare
Reseadapter
Plattång
Hårfön

Kläder:

Tröjor
T-shirts + linnen
Jeans/Byxor/shorts
Leggings
Joggingbyxor
Träningskläder
Jacka
Regnkläder
Klänningar/kjolar
Pyamas
Bikini
Underkläder
Skor
Mössa/vantar/halsduk

Hygien:

Tvål
Schampo/balsam
Ansiktskräm
Bodylotion
Smink
Sminkborttagning
Tandborste + tandkräm
Parfym + deodorant
Rakhyvel
Nagelfil + nagelsax
Hårborste
Hårsnoddar + spännen
Hårspray
Ipren + annan medicin
Plåster

Övrigt:

Smycken
Presenter till familjen ( Tips på presenter hittar du här! )
Fotografier på familj och vänner i Sverige
Dagbok
Solglasögon
Böcker
Godis
Svenskt decilitermått om du ska baka

Alla behöver kanske inte allt på den här listan. Men den kanske kan vara till lite hjälp i alla fall. Jag fick ha två väskor kostnadsfritt när jag åkte så jag kunde få med mig en hel del grejer. Jag vet inte hur jag hade klarat mig på en väska. Dessutom så tog jag inte med mig mina vinterkläder utan en kompis kom i oktober och hon  hade med sig vinterksor, jacka, termobyxor, vantar osv.

När ni packar tänk på vart och när ni åker. Kanske ska ni till en delstat som nästan bara har sommarväder då kanske vinterjackan ska lämnas hemma. Åker ni när sommaren kanske precis har börjat kanske bara vinterjackan åker med och så köper ni mössa, halsduk och vantar i USA när vintern närmar sig.

Handduk tog jag inte med mig, det får man både på au pair skolan och hemma hos värdfamiljen. Hör med er värdfamilj vad som kommer att finnas. De hade bland annat en hårfön åt mig så den lämnade jag hemma osv.
Schampo och balsam tog jag bara med i småflaskor så jag hade under au pair skolan. Sen när man kommer till värdfamiljen kan man åka och köpa på sig sånt.

När det kommer till kläder så kommer man att shoppa under sin tid i USA så mitt tips är att bara ta med så du har för de första veckorna. Är det sommar? Ta med mest sommarkläder. Sen kan du packa med dina favoritkläder från de andra årstiderna.

Jag tog med ett litet fotoalbum med bilder på min familj, släkt och vänner i Sverige. I den fanns även bilder på mitt hus och min stad. Kul att visa för de man träffar i USA och de uppskattar det verkligen.

Köp gärna på dig lite godis och choklad också. Något som svenskt godis finns inte i USA och det kan vara bra att ha ett litet förråd när suget blir för stort. Sen är det också kul att bjuda sin värdfamilj på riktigt svenskt godis och choklad.

Packa även ett handbagage med de viktigaste sakerna plus ombyte. Jag fick ha alla mina väskor på rummet men det är inte säkert att man får det. Sen kan det vara bra att ha om de andra väskorna kommer bort under flygresan.

Ni som läser det här och känner att jag har glömt nåt, hojta gärna till!
Det är svårt att packa för ett helt år. Men mycket kan du köpa i USA om du skulle ha glömt det. Och shoppa det kommer du att göra. Skulle det vara så att du har glömt nåt som inte går att köpa i USA finns ju alltid möjligheten att de hemma i Sverige skickar det till dig.

Det viktigaste är att du har pass, visum och DS 20-19 (J 1) så att de släpper in dig i USA.
Lycka till! Tips på presenter till barnen - Kläder och blandat

Sverigetröjor är en rolig sak att ha med sig. Mina barn älskade det! Det är också väldigt kul för en själv att se dem gå runt i dem.


Varför inte köpa en svensk poliströja?! Det fick min fyraåriga kille när mina föräldrar kom.

Tror du att barnen får äta godis så vore det en jättebra idé att köpa med sig något typsikt svenskt godis som tex:


En Tom och Jerry godispåse är väldigt bra för den innehåller olika sorters godis. En liten påse med Ahlgreens bilar, en liten påse med Gott och blandat, en Zoo tablettask, en klubba osv. Kul för barnen!


Svenskt godis är som sagt alltid lyckat och uppskattat.


Tips på presenter till barnen - Böcker

Många svenska böcker översatta till svenska kan man hitta i bokaffärer. Större utbud finns även att beställa via internet.
Riktigt bra present som uppskattas, av både barnen och deras föräldrar.

Här är några tips på böcker:


Denna bok följer Svea när hon firar alla årstider och högtider i Sverige. Jättebra bok att ge till sina värdbarn. Den innehåller texten till "Små grodorna", har recept på äpplekaka osv. Perfekt bok som man genom den kan visa hur vi firar olika saker i Sverige. Finns att köpa på bland annat på Bokus.
Den här boken är på svenska men mina barn älskar den ändå. De tycker om att trycka på knapparna och höra olika djurläten. Och så läser jag och översätter till engelska.


All dessa böcker ovan har jag själv gett till mina barn i födelsedagspresenter och julklappar.
Dessa nedan är svenska böcker översatta till engelska som jag har sett på bilioteket i USA eller hört om. Så de vill jag också tipsa om.


 
  
Dessa böcker hittade jag på Inforum-media. I böckerna får man följa syskonen Molly och Max och Majken och Melker där de har upptäcksfärd i Karlstad, Örebro och Gävle. Det är en faktabok och perfekt om man är en au pair som kommer från någon av de tre städerna. Tyvärr fanns det inga andra städer.

Svenska böcker har varit jätteuppskattat hos mina barn. Och det är riktigt kul att dela med sig av.

Tips på presenter till barnen - Leksaker

Min lilla kille har fått många svenska utryckingsfordon och han leker med dem jättemycket och tycker det är jättekul att ha en "Swedish policecar".


Den här har han lekt så mycket med att ett hjul gått sönder.
Ett perfekt set av svenska utryckiningsfordon!


Dessa traktorer kommer från "Viking Toys" och finns faktiskt även i USA.
Dessa hittade jag i leksaksaffären och tyckte det var perfekt då de var svenska. Men också jättebra leksaker för mindre barn.RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se