Frågelåda

Jag vet att det är många blivande au pairer som läser mig bogg så därför tänkte jag nu ha en frågelåda där ni kan ställa alla era frågor så ska jag svara så gott jag kan. Ni andra nyfikna kan också ställa era frågor här så ska jag svara på dem också. Det kan handla om allt möjligt, det är bara att fråga på.

Så ställ alla era frågor så ska jag svara på dem i ett separat inlägg när jag är tillbaka från min semester!


Kommentarer
Postat av: Alexandra

Hej, jag vill jättejärna bli au pair i USA men jag har aldrig varit där. Jag funderar på att åka dit genom en språkresa. Men det kostar mycket , så jag vill fråga dig:

Tycker du det är bra att ha varit i USA innan man åker? Och är det värt att betala till en språkresa?

2009-08-09 @ 17:13:27
URL: http://alexlann.blogg.se/
Postat av: Emma

Hej!

Måste bara börja med att säga att jag älskar din blogg och har läst den ända sedan du började skriva! Jätte kul att du valde att förlänga också för då kan jag följa den ett år till! :)

Jag ska snart börja med ansökningarna och jag undrar om det är något speciellt som du tycker man ska tänka på när man skriver det personliga brevet?

2009-08-09 @ 17:43:56
URL: http://lifeofemma.webblogg.se/
Postat av: Petra

Hej!

Har följt din blogg sen du åkte o den blir bara bättre o bättre :)

Tänkte på i början av ditt år umgicks du ju mycket med Louise, nu har de typ gått ett halvår sen hon åkte har du hittat nån annan som du hänger med?

Några klassiska frågor

Bästa med usa?

sämsta med usa?

Bästa med att vara aupair?

sämsta med att vara aupair? - om du kommer på nåt



Jättekul att du bestämde dig att stanna längre än ett år :D Då får ja hänga mer o läsa mycket mer:)

Ha de bra!

2009-08-09 @ 19:17:17
URL: http://poox.blogg.se/
Postat av: Anna

Hej! Jag har följt din blogg ett tag nu och jag tycker den är mycket bra! Jag ska själv åka som aupair om några veckor, fast till Luxemburg här i Europa. Jag tänkte bara fråga dig vad du anser om det här med presenter? Alltså, jag har inte tänkt att ta med mig någonting då jag verkligen inte vet vad jag ska ta med mig. Det är nämligen så att mamman i familjen är svensk så man kan ju inte ta med sig något "typiskt svenskt" som jag har läst att många gör, så det känns bara så svårt, därför har jag valt att strunta i det. Tycker du att det är fel? Förväntar familjerna några gåvor? Blir det konstigt om man inte har något med sig?



Tacksam för svar!

Anna

2009-08-09 @ 21:05:31
URL: http://lifeofao.blogg.se/
Postat av: Alexsandra Hallén

hej! jag gillar verkligen din blogg och hoppas själv att kunna åka som au pair efter studenten (om två år), därför undrar jag hur det känns att vara i en ny familj? Känner du dig som en i familjen eller känns det som att du är nån som bara bor där för jobbets skull? Sen undrar jag även om det känns som att det är tillräckligt mycket egentid eller som att du ständigt är på jobbet?

Tacksam för svar!

kram alexsandra

2009-08-09 @ 21:48:02
URL: http://ahallen.blogg.se/
Postat av: Sofia

Jag har tänkt åka som au pair till USA efter jul. Jag har inte tagit körkort ännu. Men något jag alltid har undrat över är hur bra på engelska man måste vara när man åker? Jag har alltid haft problem med engelska och gått i stödklasser i skolan. Jag undrar även hur det känndes när du träffade din familj första gången? Känndes det inte ensamt i början? Och rätt jobbigt att gå och "rota" i andras (mer eller mindre okända) människors kylskåp och liknande saker?

2009-08-10 @ 01:18:45
URL: http://sofiablohm.blogg.se/
Postat av: Linn

Jag undrar hur CC har varit under hela din tid som au pair. Jag undrar då jag har hört på senaste att dom kan vara nonchalanta och inte ta saker och ting på allvar. Har du upplevt detta eller har allting varit hur bra som helst?

2009-08-10 @ 09:48:23
Postat av: Tilda

Har du några tips och ideer vad jag kan köpa för presenter till de tre killar jag ska ta hand om, på 10, 8 och 6 år? Sen föräldrarna också... uh det är så svårt, har du några tips?

2009-08-10 @ 09:50:37
Postat av: Jessica

Hej! Jag har följt din blogg länge - tycker fortfarande att det är super kul att läsa!



Jag ska åka till Boston om 6 veckor och börjar fundera på vad man ska ha med sig. Har du några bra tips? Saker man bör har med sig resp. Inte bör ha med sig? :)



Har du kanske din egen packlista kvar?



// Jessica

2009-08-10 @ 11:49:15
Postat av: cassandra

hej åh vad trevligt!! :D

- Har du förlängt ditt år?

- Gillar du att bo i New York?

- Nackdelar/fördelar med New York?

- Hur är det med utelivet? har alla klubbar och såntåldersgräns på 21 år?

- Vilken organisation åkte du med?

- Hur många barntimmar hade du? inom familjen och utanför?

- Trivs du med din familj?

ha det så braa! :D

2009-08-10 @ 19:09:08
URL: http://cassandraagren.blogg.se/
Postat av: nathalie

Hej, jag vill så gärna åka som aupair, men är så jäkla rädd. Jag är barnkär, positiv och social, men ja är ingen hejare på engelska är såå rädd att ja inte skulle kunna göra mig förståd, kollar aupair förmedlingen upp på vilken nivå man ligger på innan eller? Och så är ja lika rädd för att inte komma överens med familjen,följer aupairförmedlingen upp dig i familjen för att se hur du trivs? Du verkar ha en mycket bra familj och fin kontakt med mamman. ps, du verkar vara en toppen tjej:)

2009-08-10 @ 20:19:58
Postat av: Hanna

Hej!

Jag ska åka som Au Pair till New York (New Rochelle) om cirka 5 veckor :) Har huur många frågor som helst som bara maler runt i huvudet! Har du tid och lust att hålla lite mailkontakt under kommande veckor innan jag åker? :)

2009-08-10 @ 21:00:19
URL: http://hannut.blogg.se/
Postat av: louise

när man åker till usa, får man på en massa blanketter att fylla i då där de frågar ex. om man har haft sex med djur och andra saker. är det sant? har hört det från många!

2009-08-10 @ 23:28:53
Postat av: Jossan

Hej! Jag håller på och mejlar för fullt med en familj som bor i NJ, 35 minuter från NY. Dom verkar jättegulliga och allt ser ut att funka jättebra. Men familjen vill att jag ska jobba hela dagarna på helgerna hela juli och augusti. Såklart ii utbyte mot ledighet i veckan istället. Hur är det tror du? Positivt eller negativt? Det kanske inte spelar någon roll? Jag är verkligen nervös :P :D

2009-08-11 @ 01:42:43
URL: http://josefineglad.blogg.se/
Postat av: Sara

Hej! Jag tänkte bara fråga om du åkte iväg ensam till USA? Jag har tänkt att åka som au pair efter studenten nästa år, men vill helst åka tillsammans med en kompis. Är det läskigt att åka själv eller är det inte så farligt? Jag vill verkligen göra det. :)

2009-08-11 @ 20:38:51
Postat av: Elin

Hej! jag undrar hur länge du nu kommer stanna i USA?



2009-08-11 @ 23:48:07
URL: http://elinaraupair.blogg.se/
Postat av: Anna

Tack för en bra blogg! Jag tänkte fråga om du någon gång kännt att du får för dåligt betalt för de arbete du utför?

2009-08-12 @ 12:05:51
Postat av: Sofia

Det här har ingeting med au pair livet att göra. Men du har en mini-laptop va? Såfall är du nöjd med den? :)

2009-08-12 @ 14:10:19
URL: http://sofiablohm.blogg.se/
Postat av: lollo

är det något du önskar att du tagit med från sverige till usa, som du glömde eller sket i? :)

2009-08-13 @ 01:53:22
Postat av: Trine

Mathilda, vilken succe din blogg har blivit, känns lite som du har tagit över Louise titel;) Vilken bra idee att ha frågelåda, jag har funderat länge på hur man kan komma i kontakt med blivande au pairer och hjälpa de på traven, för jag vet att det hade hjälpt mig så mycket. nu lämnar jag landet på lördag! hoppas stt allt fortsätter på samma positiva nivå för det förkänar du. ska försöka att följa din blogg från Svedala ;) Kramar

2009-08-13 @ 15:52:27
Postat av: Anonym

Till de nya au pairerna; Om ni funderar på vilka ni ska åka med, stryk direkt workandstudyabroad (som blir GoAupair i USA) från listan! Åk inte med dem!



Bara ett tips.

2009-08-15 @ 10:56:11
URL: http://novo.blogg.se/
Postat av: Louise

Vad ska man göra om man saknar dig såhäääääääääääääär mycket och tänker på allt, allt, allt vi gjorde under de 6 månaderna vi hängde ihop och levde livet i Albany och USA?



Jag kan aldrig glömma dagen då jag mötte dig på Acc och jag verkligen sprang emot dig och kastade mig i armarna på dig. Trots att du egentligen var en helt främmande människa!!



STOR KRAM TILL DIG MIN UNDERBARA VÄN!!

2009-08-16 @ 01:46:00
URL: http://www.finest.se/louisesa
Postat av: Lina

Hej! :) Jag ska åka iväg som au pair till våren. Längtar så oerhört mkt!! :D

Undrar om du skulle du rekommendera att bo i NY?

Det låter ju flashigt och spännande men det kanske kan bli lite väl mkt i längden? Jag vet inte..? Det lockar ju minst sagt att bo i The big apple! :D



Sen undrar jag om du har tips på vad man kan ta med för presenter att ge till värdfamiljen?

Tack! :)

2009-08-17 @ 22:41:17
Postat av: Alexsandra

Vad ska man packa inför ett år i USA?

Hur mycket får man veta om familjen vid en matchning? (innan de ringar osv)

kram!

2009-08-18 @ 09:15:01
URL: http://ahallen.blogg.se/
Postat av: Linda

Hejsan!



Hamnade på din blogg av en slump och du verkar ha det fantastiskt bra i USA!



Jag har själv funderat på att åka och jobba som au pair utomlands i flera år och eftersom jag har gått barn och fritidsprogrammet på gymnasiet skulle det nog inte vara några problem att få familj.



Dock är det så att jag inte har något körkort och det verkar nästan som att det är obligatoriskt, iaf om man ska till Usa? Eller finns det möjlighet att åka ändå?



Kram!

2009-08-24 @ 15:46:49
URL: http://lindaay.blogg.se/
Postat av: Lina

Hej!

Jag vill börja med att säga att jag älskar din blogg! jätte kul att höra om hur du har det som au pair i USA :D. Jag har några frågor.

1.Hur mycket engelska har du lärt dig sedan du kom till usa?.

2.Är det inte svårt i början att veta hur man ska uttrycka sig på engelska?.

3.Tror du att du kommer flytta till usa sen?

4. Hur bra var din engelska när du åkte?



hoppas du får ett fortsatt bra år i usa :) och fortsätt skriva på bloggen. Kram!

2009-08-27 @ 13:50:50
Postat av: ..........You Know Me..........

Hej!



jag har läst din blogg sen du åkte till USA, och redan innan faktiskt, man skulle kunna säga att jag har hängt med lite i svängarna.

Jag har en kompis som är aupair i USA faktiskt, och hon trivs och så så det är jätte bra. Jag är verkligen glad för hennes skulloch så, men jag vill ju att hon ska vara hemma hos mig. Och nu har bestämmt sig för att stanna ett år till. Så vad hade gjort som vän? åkt till USA och släpat hem henne eller kanske paddlat över Atlanten för att hälsa på. Det är ett litet dilemma som jag har. Men jag ska väl inte klaga, hon kommer ju hem till jul :)



Kram!

2009-09-19 @ 00:16:16
Postat av: Sofie

Hej!!



Jag ska åka iväg som Au Pair i December. Ska bo i East Northport NY:) Jag undrar om du har några speciella tips och liknande? jag undrar oxså om de har pepparkakor i USA, alltså på samma sätt som vi har det i sverige:P? Tacksam för svar till mailen,



MVH//



Sofie

2009-10-06 @ 12:56:42
Postat av: hmmm.... du vet verkligen vem jag är!

haha! du svarade visst inte på min fråga från you know me. Men jag kan erkänna att jag bara busade lite! sorry! ska bli riktigt roligt att träffa dig till jul, även om jag kansek måste stanna och jobba här i Norge

Ha de underbart, Kramar din rödhåriga vän.

Ps. jag ska försöka att inte använda mig av din frågelåda för att busa mer, Ds.

2009-10-06 @ 15:19:14
Postat av: Hanna

Hej :)

Gud vilken bra blogg du har, älskar att vara inne här och läsa om hur dina dagar ser ut där borta !!!

Nu är det så här att jag går i ettan på gymnasiet och planerar på att åka iväg som au pair i USA direkt efter trean. Det är bara det dekretsar om just nu, vill bara komma iväg :D har lite frågor till dig som har varit med om det själv.



1.Hur bra på eng måste man vara? Jag har ett bra G, tror du det räcker? Vilket betyg hade du och klarade du dig bra med den eng du kunde?

2.Har hört att i vissa stater så gäller inte svenskt körkort, vet du vilka? och får man ta ett nytt där ner i såfall?

3. Får man mycket hemlängtan? klart att man får det ibland och det varierar väl från person till person. Men hur var det med dig?



Har många mer frågor men jag mejlar en annan gång, och du ska veta att jag är så otroligt avundsjuk på dig så du anar inte :)

Har de jättegôtt där nere :)

kram Hanna



2010-04-18 @ 12:51:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se