San Francisco

Måndagen den 20 juli bar det av till San Francisco. Där hälsade jag på en vän, Sara, som jag träffade på ambassaden och au pair mötet. Vi var sedan på au pairskolan tillsammans. Hon åkte till San Francisco och jag åkte till Albany.

Den första dagen blev lugn, kände mig ganska trött efter flygresan.
Dagen efter åkte vi ner till stan och åkte till Fisherman´s Wharf. Där tittade vi på utsikten som innefattade Golden Gate bron och fängelset Alcatraz. Gick även runt i Souveniraffärerna och så tittade vi på sjölejonen som låg där. Till lunch åt vi clam chowder soup i sourdough bröd. En av de saker de är kända för i San Francisco. En soppa bestående av musslor och potatis osv. Jättegott!
Efter det åkte vi spårvagn. En av de saker som jag tycker kännetecknar San Francisco. Stod (precis som jag tycker man ska) på kanten och höll i oss. Det var som att åka berg och dalbana. På grund av San Franciscos backar så gick färden upp och ner. Men det var kul, dock lite läskigt några gånger. Det hade varit kallt och blåsigt under dagen men precis till turen så kom solen fram. Turen bjöd även på en fin utsikt över San Francisco.
Kvällen blev lugn då vi lagade tacos och såg på filmen "The Notebook".
 


Alcatraz

 
 


Onsdagen var även den ganska kall och blåsig. I SF (San Francisco) är det väldigt dimmigt så jag fick verkligen se det riktiga vädret. Vi begav oss till Golden Gate Bron. På grund av dimman såg man bara halva bron men det var coolt ändå. Lite mystisk blev den då. Tog en massa kort och sen gick vi ut på bron. Det blåste en hel del men det var kul att ha gått på den och man fick se SF också vilket var kul. Efter det tog vi en sväng förbi Golden Gate parken och sen gick vi omkring lite i SF. På kvällen åt vi en mycket god middag på en Thairestaurang. 
 
   

   

På torsdagen kom Saras kusin från Sverige. Det blev en lugn dag då vi mest promenerade runt i området där Sara bodde.

  
 

På fredagen åkte vi in till stan igen. Såg China town och Little Italy. Såg även lite sevärdheter som vi läst om i guideboken. Sen gick vi till Lombard street. Det är den brantaste backen i SF och den slingrar sig ner. När vi kom dit kom solen fram och det blev varmt och skönt. Från toppen av backen hade man en fin utsikt över staden. Gick ner och såg Golden Gate bron, hela bron den här gången. Sen gick vi till Fisherman´s Wharf igen och shoppade lite i souvenirbutikerna. Dagen avslutades med en god middag på en Kinarestaurang. Planen för fredagen var egentligen att besöka fängelset Alcatraz men det fanns inga biljetter för hela veckan så det blev tyvärr inget. Men det blev en mycket bra dag ändå!

 
 
Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se