NYC i slutet av November

Förra Söndagen begav jag mig ännu en gång ner till den älskade staten New York City.
Mötte upp två au pairer från Australien. Avril, en tjej jag hälsade på på Silver Bay i juni och hennes kompis Ruby.
Vi gick till Macy´s och tittade på julskyltningen. Fick lite julkänsla trots att vädret bjöd på värme och solsken.
Efter det promenerade vi till Times Square, ett måste varje gång! Gick i lite affärer tills magen började kurra. Köpte med oss sallad och satte oss i Central Park. Så härligt och trevligt! Mätta och belåtna gick vi och tittade på skridskoåkningen i parken.
Sedan gick vi mot Rockfeller Center. Stannade och tog lite på kort på vägen, bland annat med en "Love" skylt. När vi sen såg "Magnolia Bakery" kunde vi inte motstå utan gick in och ut kom vi med varsin chokladtårtbit. Satte oss vid Rockfeller Center och avnjöt det. Den var såå god! Granen stod ståtligt där, men den var inte upplyst än. Satt och pratade där ett tag innan de följde mig till Svenska kyrkan där de köpte svensk choklad innan vi sa hej då. Det var jättekul att träffa dem. Vi hade en kanondag ihop!


Tog en buss jag adrig tagit förut, men den var jättebra!


Det bästa med buss: att man får se skylinen vilket är obeskrivligt!


Inne på Macy´s

 
Macy´s skyltfönster


Ruby & Avril




Tomtar som sjöng julmusik


Lunch i Central Park






Skridskoåkning





 



På kören fick vi våra Lucialinnen. Just då önskade jag att jag var några centimeter kortare, men hon som gav oss linnena försäkrade mig om att det inte skulle synas att det var lite kort. Så jag litar på det! Det blir nog bra!

Efter kören tog jag en sväng förbi granen vid Rockfeller Center. Den var som sagt inte upplyst men ville titta ändå. Sen blev jag hungrig och det slutade med Mc Donalds. Ingen lyxig mat men den intogs på den bästa platsen men det häftigaste utsikten: Times Square med allt folk. Det var skönt ute så dagen kunde inte ha slutat bättre än att avnjuta sin mat UTE mitt på Times Square. I väntan på mitt tåg gick jag runt och tittade på julklappar och köpte även en hel del. Kunde ha fortsatt men tittade som tur var på klockan och insåg att det var dags att småspringa till tåget. Kom precis när de ropade ut mitt tåg.
Kom hem vid tolv mitt i natten. Då var jag trött men mycket nöjd efter ännu en kanondag i NYC. Ännu en dag då staden bjöd på härligt väder också!








Empire State Building




En minnesvärd middag!


En julgran inne i M&M affären


NYC by night


Jag vet att jag tjatar om det, men jag älskar denna stad!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se