Äventyr i USA

Vi parkerade bilen. Gick in på flygplatsen. Visade våra pass och gick igenom säkerhetskontrollen. Så var vi inne på flygplatsen. Detta var vårt mål, målet var inte en resa till Florida, till Kalifornien eller hem till Sverige. Vårt mål var flygplatsen. Och vi hade kommit in där utan det obligatoriska boardingkortet/flygbiljetten.

Det som vi skulle göra har vi velat göra jättelänge men tänkt att det var nästintill omöjligt att genomföra. Men vi tänkte att vi i alla fall kunde göra ett försök. Planen var att vi ville köpa t-shirts som det stod Albany på. Vi har sett att det finns i en affär på flygplatsen, men innanför säkerhetskontrollerna dit man bara kan komma om man har ett boardingkort/flygbiljett. Så med våra pass i handen åkte vi till Albanys flygplats för att försöka komma igenom utan att åka någonstans.

Vi gick till den enda affären som finns utanför säkerhetskontrollerna. Inga tröjor där men hon i affären sa att hon kunde försöka be någon komma ut med tröjor till oss. Men sen bad hon oss vänta och gick iväg och ringde. När hon kom tillbaka gav hon oss intruktioner om att åka ner för en rulltrappa, gå igenom ett par gröna dörrar som det bara stod att personal fick tillträda. Där inne skulle det finnas en telefon som vi skulle lyfta på för att få vidare instruktioner. Det kändes som att vara med i en film och vi var helt uppspelta. Vi gjorde som hon sa. När vi hade gått igenom och kom fram till telefonen lyfte Louise på luren och sa vad vi ville. En man kommer ut och tar våra pass. Efter ett antal minuter kommer han tillbaka med passen och en lapp där det står att vi får gå igenom som besökare. Vi går upp och igenom säkerhetskontrollen och sedan är vi inne på flygplatsen. För att shoppa! Känslan vi hade går inte att beskriva. Vi gick till affären för att shoppa men tröjorna var inte lika snygga som vi trodde men vi bestämde oss i alla fall för att prova några. Då kom nästa problem. Det fanns inge provhytt, så vi fick köpa alla kläder, gå till toaletten och prova och sedan gå tillbaka och lämna tillbaka de vi inte ville ha. Det blev ingen tröja till mig men däremot blev det en fin mugg som det står Albany på.
Gick runt och tog lite kort innan vi begav oss ut. Det kändes så obeskrivligt coolt och konstigt att vi kom in på en flygplats utan boardingkort. Framförallt här i USA. Men jag lovar att de hade span på oss. Riktigt roligt och coolt äventyr var det i alla fall som slår det mesta!

Åkte till Subway och åt och sen åkte vi så jag kunde köpa en Albany collegetröja.
Efter det åkte jag hem och slappade. Pratade med Martina på skype vilket var hur kul som helst. Vi halv sex kom Louise och hämtade mig och vi åkte och träffade Sarah och Trine (som var här på besök) på Starbucks. Mycket trevlig kväll!

Så det var söndagens och även mitt au apair livs stora äventyr att ta sig in på en flygplats i USA utan att man skulle någonstans utan bara för att man ville shoppa. 

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se