Chicago

Vi tar ett besök till "the windy city", Chicago.
Delstat:
Illinois.

Folkmängd: Nästan 2 miljoner invånare.

Boende: Jag bodde på Congress hotell. Ett stort och fint hotell. Frukost fanns att köpa till för en extra summa men vi gick till ett Dunkin' Donuts som låg i närheten.

Bästa tid att åka: Året runt. Men våren, sommaren och tidig höst är nog att rekommendera. Vi åkte i oktober och hade en regndag och två jättefina dagar.

Shopping: I denna stad blev det ingen shopping men mitt inne i stan har de gator med många affärer.

Äta: En kväll åt vi på Hard Rock Café. Kan rekommenderas, god mat och goda drinkar (alkoholfria). Plus att atmosfören är häftig.

Servärdheter: Chicago ligger vid vattnet och ett måste när man är i Chicago är Navy Pier. Där finns det restauranger, affärer osv. De har också ett pariserhjul. Går man ut på piren så får man en fin utsikt över Chicago. Ett tips är att besöka piren både på dagtid och kvällstid.Vi bodde precis vid Grant Park och där finns den kända Buckingham fontänen som är ett landmärke för Chicago. På kvällen lystes den även upp i olika färger.

Skydeck är absolut värt ett besök. 412 meter upp får man en fantastisk utsikt över Chicago. Däruppe har de även som en glasbur som man kan gå ut i. Läskigt men häftigt! Det kostar ca 20 dollar att åka upp.
Glasburen, the ledge.

Millennium Park är en fin park som man kan promenera omrking i. På somrarna finns där uteserveringar och på vintrarna finns där en skridskorink. I parken finns också Art Institute of Art, ett konstmuseum. I parken finns även Crown fontänen. Det är två pelare som med visuella effekter visar bilder som i en film samtidigt som det sprutar vatten.I parken finns också Cloud gate som kallas Bönan (The bean) på grund av sin form.

Vi tog även ett besök till Harpo Studios där Oprah Winfrey spelade in. Det var svårt att ta sig dit (vi tog taxi) och det var inte mycket att se. Men det var coolt att se byggnaden och tvärs över gatan hade de en affär som sålde en massa Oprah Winfrey saker. Nu har ju Oprah Winfrey showen slutat men även om man inte kan sitta i publiken så kan man ta sig en titt i affären. Där finns det en mängd olika saker.

Att tänka på:

Köp gärna en bussbiljett till en sightseeingbuss. Då kan ni åka runt och se alla sevärdheter och sen lätt och smidigt hoppa av och på där ni själva vill. 

Chicago är en fin stad med perfekt läge vid vattnet. Strosa gärna runt längs vattnet och njut.Jag blev helt förälskad i Chicago. Besök den och bli det du med!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se