Vad är en Au pair?

Jag tänkte börja det hela med att förklara i stora drag vad en au pair är och vad det innebär.

Som au pair åker man till ett annat land och hjälper en familj med att ta hand om deras barn. Man bor och jobbar hos familjen och tar hand familjens barn och även lättare hushållsarbete ingår. Av familjen får man en mindre lön men också mat och husrum.

En au pair har en mängd olika sysslor som varierar från familj till familj. Men en au pairs sysslor kan vara bland annat att:

  • Göra iordning frukost och mat till barnen
  • Leka och hitta på aktiviteter
  • Hämtning och lämning på dagis/skola
  • Hämtning och lämning till fritidsaktiviteter
  • Hjälpa till med läxor
  • Lättare städning och undanplockning

Man kan också ha som syssla att tvätta och stryka barnens kläder, handla mat osv. Att sitta barnvakt ett par kvällar i månaden kan också höra till en au pairs arbetssyssla.

Nu när ni förhoppningsvis har fått ett hum om vad au pair innebär kan man börja med att ställa sig frågan: Vill jag bli Au pair och varför?
  

Man kan åka som au pair av olika anledningar: Man vill se något nytt, förbättra sin engelska, leva i den amerikanska kulturen, göra något annat/något nytt osv. Anledningarna kan vara många. Men den största anledningen bör vara att man vill jobba med barn. För att vara au pair är ett jobb. Även om det är ett jobb så är det en jättebra kombination av arbete, studier och resande. Du tillbringar ett år med att bo hos en amerikansk familj, tar hand om din värdfamiljs barn, studerar på ett lokalt college, reser och träffar nya, intressanta vänner.

Man förbättrar sin engelska, får ett kulturellt utbyte, arbetslivserfarenhet utomlands, man lär sig att bli självständig och stå på egna ben och man får upptäcka det stora landet USA med allt vad det har att erbjuda. Det är helt enkelt ditt livs äventyr!


Kan alla bli au pairer?
- Jag tror att många passar som au pairer eller i alla fall växer in i rollen som au pair. Men jag tycker att man som person bör vara ansvarsfull eftersom man tar hand om barn och även flexibel då man bor och jobbar hos en annan familj.
Även au pair organisationerna har vissa krav och Cultural Cares (EF) krav är:

  • Vara mella 18-26 år
  • Ha erfarenhet av barn
  • Förstå och kunna prata engelska
  • Vara flexibel, mogen, självständig och positiv
  • Ha körkort när du reser
  • Ha ett prickfritt polisregister
  • Vara vid god hälsa

Med "erfarenhet av barn" menas, i alla fall hos Cultural Care, att du har 200 timmars barnerfarenhet. Det kan kännas som mycket men du kan räkna all tid du tagit om hand/umgåtts med barn. Helst ska timmarna vara från de senaste åren. Så om du redan nu vet att du vill åka iväg som au pair passa på att sitta barnvakt och samla på dig timmar. Du kan aldrig få för många timmar och ju fler desto bättre.

Det finns hur mycket som helst jag skulle kunna skriva, men detta får vara en bra början.

Känner du att du vill åka som au pair nu? Håll då ut till nästa blogginlägg i denna kategori för då kommer jag att skriva om de olika au pair organisationerna.


Kommentarer
Postat av: Michelle

Riktigt bra blogg! Jag har funderat på att åka oc funderar mycket över detta med engelskan, jag förstår engelskan, men kan ha svårt att prata när jag blir nervös (hitta orden tex) är dock inget proffs. Hur det gäller med dessa timmar att ha hand om barn, är de så att man ska "passa" ett hemma och räkna timmarna så, eller praktisera på dagis? Funderar på att åka nästa år, då jag tagit studenten och allt med skola är klart! Längtar redan! Tacksam för svar, Michelle!

2011-07-17 @ 22:33:56
URL: http://mmichellebryske.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se